Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
ranel
HV Guru
|
21.04.2011 03:02:40
|
|
|
Üks mu õppejõud ütles kunagi sellise lause "Vabavara on senikaua hea, kuni see töötab. Kui aga tahad midagi päriselt tehtud saada, siis tuleb ka maksta ning saad tootjapoolse supporti, vabavaraga oled oma murega pm üksi".
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
21.04.2011 06:20:53
|
|
|
Raud tuntakse kõik ära nii ,et probleemi pole. Netti saab mina ja kõik viis kuid inteli ICH10R peal olev raid 0-i pealt jookseb asi kinni. Install kui selline katkeb või ei tehta midagi. Aitab ainult installi loobunine. Ometigi saab formattida ja teha kõike. Ma ise arvan et kogu selle jamataga on windows 7 SP1 kuna mul teised partid tehtud SP1 instlliga. Kui mul lihtsalt RTM peal oli siis läks kobinata linux peale. Palju lihtsam on winniga reinstall teha next next asjaga, kui maadelda hapuks läinud linuxiga.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 08:40:33
|
|
|
ranel kirjutas: |
Üks mu õppejõud ütles kunagi sellise lause "Vabavara on senikaua hea, kuni see töötab. Kui aga tahad midagi päriselt tehtud saada, siis tuleb ka maksta ning saad tootjapoolse supporti, vabavaraga oled oma murega pm üksi". |
Huvitav küll mis ajast alates saab winile asjalikku supporti tasuta?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.04.2011 09:19:28
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Olen winiga kõiksugu probleemide otsa langenud ning help pole senini veel kordagi abiks olnud.
|
Ütle ausalt, millal sa viimati windowsi helpi kasutasid? Windows NT peal? Asjad on vahepeal tublisti muutunud. Lisaks on olemas support.microsoft.com ja technet.microsoft.com ja loomulikult ka 6868868.
Need kõik on tasuta.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 09:59:56
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Ütle ausalt, millal sa viimati windowsi helpi kasutasid? Windows NT peal? |
Eelmine nädal W7 peal. MSVC'ga seotud küsimuste kohta olen ka support.microsoft.com'ist üritanud abi leida kuid pehmelt öeldes on sealt info leidmine keerukas.
Need kõik on tasuta. |
N+1 linuxi foorumit-wikit-IRCd on samuti tasuta ning senise kogemuse järgi on sealt oluliselt lihtsam infot leida.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.04.2011 10:09:27
|
|
|
N+1 linuxi foorumit-wikit-IRCd on samuti tasuta ning senise kogemuse järgi on sealt oluliselt lihtsam infot leida. |
Microsofti puhul on su poolt loetletud kohad + ametlik KB, mida pidevalt ning süstemaatiliselt täiendatakse + lauas palgalised inimesed, kes emakeeles nõustavad. Samuti on kasutajaid Microsofti toodetel rohkem, mis tähendab, et kõikvõimalikke abistajaid on rohkem nii sõprade-tuttavate-sugulaste puhul kui avalikus veebis või siis ametlikus klienditoes. Loomulikult kui enamus tuttavaid kasutavad Mac'i siis saab kõige kiiremini ja kvaliteetsemalt abi hoopis Mac'i kohapealt, näiteks.
Õnneks on Microsofti ülemvõim järjest vähenemas, ka järjest popimates nutitelefonides on WM7 tagaplaanil, tahvelarvutites pole üldse. Läpakatega kipub Windows kahjuks "tasuta" kaasa tulema vaikimisi ning lauamasinasse läheb vaikimisi piraadistatud Win7. Aga on ka seal trendid muutumas, enda tutvusringkonnas on just Ubuntut järjest enam. Väga meeldiv.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 10:50:57
|
|
|
Siiski teine kasutaja on rohkem aidanud kui igasugused help failikesed. Help faili koostaja ei oskagi näha kõiki probleeme mis võivad tekkida.
ranel kirjutas: |
Üks mu õppejõud ütles kunagi sellise lause "Vabavara on senikaua hea, kuni see töötab. Kui aga tahad midagi päriselt tehtud saada, siis tuleb ka maksta ning saad tootjapoolse supporti, vabavaraga oled oma murega pm üksi".
|
Vabavaraga ollakse tõesti üksinda. eriti tuntav on see eestis. Siit leiab vaid kaasaohkijaid ja parastajaid ning sõimajaid. Ei julgegi küsida, sest mõistlikku vastust ei pruugi tulla.
Mark0, probleemid tekivad seal kus neis palgalistest aitajatest abi ei ole. Kas need inimesed aitaksid windowsi MMD'd linuxile portida ja paremini kui ta windowsil on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.04.2011 11:50:02
|
|
|
olavsu1, kus lõpeb ametlik support, sealt algab kogukonna abi. Nii Pingviinil kui Pisipehmel on oma kõva kogukond taga, arvuliselt on Microsofti puhul kaasakasutajaid lihtsalt märksa rohkem.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
21.04.2011 12:06:36
|
|
|
Üks mu õppejõud ütles sellise lause: "Microsoft on turundusfirma. Enamus asju on nad ära ostnud või varastanud ning üheks komplektiks kokku pannud. Turustamises on Microsoft kõva aga midagi korralikku ise luua ei suudeta."
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.04.2011 12:09:35
|
|
|
Väike uudishimu küsimus, et kui Linux on nii super-hea, et siis miks kasutajate arv pole 15 aastaga suutnud kuidagi ületada Win-i kasutajate arvu.
Võib ju rääkida ja reklaamida, et Linuxiga masinad on kõikdel kodudes, aga kui ma võtan selle järgi, et mis op.süsteemid on neil arvutitel, mis remontides käest läbi käib, siis ainult Linuxiga masinat kohtasin mingi 2-3 aastat tagasi. ja on mõned sellised olnud, kus on Bootloaderis mõlemad - mingi Linuxlane ja mingi Wini versioon.
Ülejäänud, a 99% - Windows üksi.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2011 12:31:54
|
|
|
asjameez, jajah, Windows ja Office ongi kõik ära varastatud teiste käest
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.04.2011 12:44:09
|
|
|
microsofti kohta võib rääkida mida tahes, kuid nende reaalne võimekus midagi luua on kohutavalt suur.
see, kuidas see võimekus on rakendatud, on teine jutt.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.04.2011 13:02:26
|
|
|
Ütle ausalt, millal sa viimati windowsi helpi kasutasid? Windows NT peal? |
Eelmine nädal W7 peal. MSVC'ga seotud küsimuste kohta olen ka support.microsoft.com'ist üritanud abi leida kuid pehmelt öeldes on sealt info leidmine keerukas.
|
MSVC peaks olema MSDN-i teema puhtalt.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
21.04.2011 13:12:50
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Väike uudishimu küsimus, et kui Linux on nii super-hea, et siis miks kasutajate arv pole 15 aastaga suutnud kuidagi ületada Win-i kasutajate arvu.
Võib ju rääkida ja reklaamida, et Linuxiga masinad on kõikdel kodudes, aga kui ma võtan selle järgi, et mis op.süsteemid on neil arvutitel, mis remontides käest läbi käib, siis ainult Linuxiga masinat kohtasin mingi 2-3 aastat tagasi. ja on mõned sellised olnud, kus on Bootloaderis mõlemad - mingi Linuxlane ja mingi Wini versioon.
Ülejäänud, a 99% - Windows üksi. |
Värskest lähenemisest statistikale ja valimite koostamisele on alati tore lugeda
Selle näite ja väidete põhjal teeks mina hoopis järelduse, et linuxiga masinad ei vaja remonti
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 13:18:00
|
|
|
Väike uudishimu küsimus, et kui Linux on nii super-hea, et siis miks kasutajate arv pole 15 aastaga suutnud kuidagi ületada Win-i kasutajate arvu.  |
Sellest on siin korduvalt räägitud. Peamine põhjus on, et kõik kasvatatakse wini peal üles maast-madalast. Mingit erilist tehnilist põhjust ei ole miks ei võiks linux vähemalt sama populaarne olla. Normaalselt üles seatud linuxi kast on vähemalt sama stabiilne ja hea kasutada kui osx-windows.
MSVC peaks olema MSDN-i teema puhtalt. |
Kas ka lambist crashimised-hangumised?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2011 13:18:50
|
|
|
marqs, reaalsus on ju see, et isegi HV külastajate hulgas on Windows ülitugevalt domineerimas, ja siin on koos ometigi arvutit rohkem tundvad inimesed, kes on tõenäolisemalt Linuxi endale hankinud.
Endal takistab linuxi ja vabavara laiemat kasutuselevõttu stabiilsuse puudumine. Microsofti puhul võin olla kindel, et ka 10 aasta pärast saan praegu Office's salvestatud dokumendid tolleaegse Office versiooniga lahti, OpenOffice (nüüd vist LibreOffice?) puhul seda kindlust küll ei ole, minul vähemalt mitte. Samamoodi olen kindel, et praegu soetatud programm töötab probleemideta 10a pärast Windowsis, Linuxi puhul taaskord kindlus puudub. Backwards compability on ikka äärmiselt nutune Linuxil ja vabavaral üldisemalt.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 13:20:55
|
|
|
maatriks kirjutas: |
Backwards compability on ikka äärmiselt nutune Linuxil ja vabavaral üldisemalt. |
Paluks konkreetseid näiteid mitte "äkki miskit juhtub". Tagurpidi ühilduvuse koha pealt ei tahaks küll mitte kuidagi nõustuda. Olen suurema vaevata käima ajanud enam kui kümme aastat tagasi kompileeritud programme. Failiformaatide toe koha pealt peaks MS'iga seoses küll suu kinni hoidma kui nad ei suuda isegi ISO standardeid järgida.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.04.2011 13:33:36
|
|
|
Väike uudishimu küsimus, et kui Linux on nii super-hea, et siis miks kasutajate arv pole 15 aastaga suutnud kuidagi ületada Win-i kasutajate arvu.  |
Sellest on siin korduvalt räägitud. Peamine põhjus on, et kõik kasvatatakse wini peal üles maast-madalast. Mingit erilist tehnilist põhjust ei ole miks ei võiks linux vähemalt sama populaarne olla. Normaalselt üles seatud linuxi kast on vähemalt sama stabiilne ja hea kasutada kui osx-windows.
MSVC peaks olema MSDN-i teema puhtalt. |
Kas ka lambist crashimised-hangumised? |
Programmeerimise teemad peaksid olema ikkagi MSDN ja ka codeplex all.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
21.04.2011 13:42:17
|
|
|
marqs, reaalsus on ju see, et isegi HV külastajate hulgas on Windows ülitugevalt domineerimas, ja siin on koos ometigi arvutit rohkem tundvad inimesed, kes on tõenäolisemalt Linuxi endale hankinud. |
Muig... iva ei olnud selles. Ma tegin pelgalt kohmetu katse ironiseerida ühe konreetse posituse üle.
Lihtsalt tõi irve näole, et võetakse üks iseeneset mõistetav väide (kas keegi on kahelnud wini suuremas areaalis?), fabritseeritakse sellele mingi oponeeriv seisukoht (kes ja kus on rääkinud kõigist, kel olevat linuxikastid kodus?), võetakse vildakas valim ja tuuakse kusagilt lambiservalt alla üks sobiv järeldus.
Minu hea tuju ei olnud üldse seotud ei linuxi, wini ega katkise rauaga, samasse auku absurdihuumori oleks saanud ka kasvõi tomatite ja ketiõli näitel tuua.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 14:57:30
|
|
|
Programmeerimise teemad peaksid olema ikkagi MSDN ja ka codeplex all. |
Seda küll kuid antud juhul oli konkreetselt tegu ühe rakenduse crashimistega.
Pulli pärast võiks teha eraldi teema MS'i library'te kommenteerimiseks. Hetkel möllan miski MFC rakendusega ning seal debugeriga ringi lastes olen MFC kõhust leidnud ikka sellist solki et vähe pole
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
21.04.2011 17:06:14
|
|
|
No ilmselt ei olegi väga võimalik mingi asjalikum arutelu kuni teemat käsitleda võtmes Windows vs Linux. Rääkima peaks teemast Windows JA Linux, sest tahes tahtmata eksisteerivad nad koos ja olgu kellegi märg unenägu milline tahes kuid lahti me neist ei saa. Ma usun, et üsna tervistav on selle teema seisukohast hallata keskkonda tsirka 100+ tööjaamaga, kus on mõlemad opsüsteemid esindatud nii kasutajaskonna kui serveripargi mõistes. Kus eesmärk on tööprotsesside kindel jätkumine vastukaaluks kulude optimeerimisele ja inimressurssi mõistlikule kasutamisele. Tekib selline üldisem arusaamine, et kõik ei ole nii lihtne nagu see vs see või minu vanavanaema tegi täna operas refreshi. Samuti jõuab reeglina kohale ka minu eelpool mainitu, et tasuta lõunaid ei ole olemas .... isegi IT maailmas.
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2011 17:28:20
|
|
|
Backwards compability on ikka äärmiselt nutune Linuxil ja vabavaral üldisemalt. |
Paluks konkreetseid näiteid mitte "äkki miskit juhtub". Tagurpidi ühilduvuse koha pealt ei tahaks küll mitte kuidagi nõustuda. Olen suurema vaevata käima ajanud enam kui kümme aastat tagasi kompileeritud programme. Failiformaatide toe koha pealt peaks MS'iga seoses küll suu kinni hoidma kui nad ei suuda isegi ISO standardeid järgida. |
Miks peaks kasutajat huvitama ISO standardid või üldse mingid standardid? Kasutajat huvitab see, et Offices fail avaneb veatult ka 10 aasta pärast. Selle üle 10 aasta vanuste programmide osas on Windowsil seis tunduvalt parem, niiet ei tasu väga kilgata.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 17:45:24
|
|
|
Mu point oli pigem selles, et MS ise ka ei toeta oma ISO standardi saanud dokumendiformaati.
Samas endiselt ootan konkreetset näidet kus vaba tarkvaraga loodud dokument ei tööta N aastat hiljem. Kui üldse siis ma pigem muretseks suletud tarkvara kohta kuna kui ettevõte pillid kotti paneb pole enam kedagi kes softi edasi arendaks ja hoiaks töötavana uuemate OS'ide peal.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.04.2011 21:15:58
|
|
|
|
1. Populaarse tarkvara puudus. kui midagi on olemas, siis pole ta nii hea, kui vastav windowsi rakendus. ei pea silmas interneti brausereid, KDM, GDM rakendusi ja kontoripakette.
2. Nõuab programmeerimis oskust, sest puuduvad rakendused tuleb teha.
Näiteks selle järgitegemine linuxi peal:
Spoiler 
Windowsil on selle tegemiseks kõik vahendid olemas. Linuxil mittemidagi.
Miks ma MMD programmi linuxile tahan? See tooks uut verd linuxi leeri ja pole olemas koomiksitegelast kellest MMD karakterit ei looda.
MMD karakterite loomiseks on PMDEdit , selle GUI on ainult jaapani keeles. Süsteemil on kolmas eraldi seisev komponent veel, vocaloid see on süntesaator mis laulab midi nootide järgi karaoket.
Linuxile oleka vaja neid kõiki ja nad võiksid olla üks rakendus mitte mitu eraldi seisvat.
Kui üldse siis ma pigem muretseks suletud tarkvara kohta kuna kui ettevõte pillid kotti paneb pole enam kedagi kes softi edasi arendaks ja hoiaks töötavana uuemate OS'ide peal.
|
Ma pidin üha väga heas töökorras scanneri selle pärast ära viskama, et ei töötanud uuematel opsüsteemidel ja tootjal polnud kavaski draiverit teha.
viimati muutis olavsu1 21.04.2011 22:46:33, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.04.2011 21:16:45
|
|
|
http://code.google.com/p/blender-mmd-bridge/ ?
Wines oled toda proovinud jooksutada?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |