2) Väikesed, aga häirivalt ebamugavad asjad - kuidas panna kaks akent ekraani võrdselt jagama? Windowsil ülikerge, tirid ühe akna ühte äärde, teise teise äärde, Linuxis pole veel leidnud lahendust. Samas workspaced natukene leevendavad seda muret.
KDE 4.6 käib täpselt samamoodi. Teisi töölaudu hetkel ei oska kommenteerida.
rääkige mehed kuidas saan mälukaardist teha kaks partition-i (üks FAT teine Ext2) ja nii et nad mõlemad oleks primaryd? Viimane on see asi just millega ei saa hakkama/ ei leia varianti et seda teha.
Mis tööriistadega teha üritad ja mis probleeme on täpselt? Enda teada tegin ühele pulgale sarnase operatsiooni linuxi fdiskiga ilma probleemideta. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Ho Ho, pmst tahan teha micro SD kaarti telefoni Link2sd appi jaoks (tead küll mille jaoks). ubuntu 10.10 mässan ja esialgse mille tegin töötab telefonis küll aga peale linki ilmub telefoni kasutu ikoon. Kahtlustan et probleem on just selles et üks neist pole primary. Samas peale linki ext2 kaardi andmemaht kasvab
Suht segane jutt aga loodan et saad aru mida mõtlen.
E: Ok sain KDE partition manageriga info et mõlemad ON primary, järelikult mul probleem kusagil mujal.
Siin hea näide Linux - tasuta, aga selle häälestamine on peavalu ja teenust sisse ostes avastad kiiresti, et odavam oleks osta Windows 7, sest sellega saab hakkama iga vähegi arvutit jagav inimene
Ehk jätkan õiges teemas. Ma ei saa aru, mis kuradi peavalu see häälestamine on, lugeda oskad, trükkida oskad, elementaaroskused linuxis olemas, lahtine pea olemas siis minuarvates ei tohiks nagu raskusi olla esialgsete asjade konfimisega. Võtame keerukamaks näiteks näiteks apache- confi fail korralikult lahti seletatud. Eelkõige ootaks Magic kommentaari sellele. Lisaks tooks vel näiteks LTSP5 konfimise, milles ei ole absoluutselt mitte midagi keerulist ja asju on võimalik mitmeti teha, ning kõik on õiged...
No üks asi on mingi teoreetiline keerukus ja säärane jutt, et kõik on lihtne kui see ära õppida. Teine asi on reaalne situatsioon ja tõsiasi, et väga märgataval osal kasutajatest ja natukene vähem märgataval osal IT-meestest ei ole Linuxist halli aimugi. Samas vastupidist nagu eriti ei esine ehk siis kõik linuximehed omavad reeglina ka üsna häid teadmisi Pisipehme keskkondadest (mida nad kasutavad mõnikord kogemata ). Ja ärge nüüd mind üles pooge, see ei ole absoluutselt mingisugune kumb parem on postitus, aga Linuxi puhul on ka mul endal närvi üle visanud mingi graafilise keskkonna (laste mänguasi) ja konsooli (tööriist) funktsionaalne vahe. Aeg on niipalju edasi liikunud küll, et oleks tore kui ei peaks mingit kirbusitta kuskilt konsoolist taga ajama ja meelde tuletama. Ja need on lihtsalt faktid, mille üle on minu meelest üsna pointless vaielda. Ei ütlegi, et teatud situatsioonides Linux Pisipehmet kordades üle ei kaaluks .... samas esineb ka vastupidiseid situatsioone. Chill _________________ No worries!
illukas, eile tekkis näiteks olukord, kus Linux (Ubuntu) ei tahtnud end lihtsalt mõnele kettale installida. Arvutil olid järgi 4 ketast, GParted näitas kõiki ja sai formattida, deletada ja mida iganes teha, aga Ubuntu 10.10 installer pakkus välja ainult ühe ketta ja korduvate restartide peale olukord ei muutunud. Mainin ära, et asjaga ei tegelenud mitte mina, vaid inimene, kes on linuxiga "kodus" ja kes polnud sellist jama kunagi näinud... kui see 1 ketas tagant ära võtta, siis ei näinud installer üldse ühtki ketast, ei ole päris käkitegu see installimine igas olukorras. _________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis
Mida teha grub ei lähe peale, pole jah see installimine roosline uuemad hanguvad kui raid 0 massiivi näevad. Windooza siiski laiskadele next next ok ja töötab. Maadlesin tunde kallist aega kuid käsurida ja net ei toonud õnne peale restarti viskasin linuxi parti minema ja panin win 8 m1 katseks peale. Ei viitsi rohkem plaate teha nendest ubuntudest too isegi RW peal hakkab mölisema ja raiska kalleid cd plaate kasutu üritamisega. Aru ma ei saa kuidas samasse arvutisse ennem veatult peale läks. Müstika. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
1. No üks asi on mingi teoreetiline keerukus ja säärane jutt, et kõik on lihtne kui see ära õppida.
2. Teine asi on reaalne situatsioon ja tõsiasi, et väga märgataval osal kasutajatest ja natukene vähem märgataval osal IT-meestest ei ole Linuxist halli aimugi.
3. Linuxi puhul on ka mul endal närvi üle visanud mingi graafilise keskkonna (laste mänguasi) ja konsooli (tööriist) funktsionaalne vahe.
4. Aeg on niipalju edasi liikunud küll, et oleks tore kui ei peaks mingit kirbusitta kuskilt konsoolist taga ajama ja meelde tuletama.
5. Ja need on lihtsalt faktid, mille üle on minu meelest üsna pointless vaielda. Ei ütlegi, et teatud situatsioonides Linux Pisipehmet kordades üle ei kaaluks .... samas esineb ka vastupidiseid situatsioone. Chill
Jagasin sinu postituse meelevaldselt omale headeks punktideks ja üritan sulle vastata..
1. teoreetiliselt oli ka windows meeletu raske ja ületamatu alguses- tuleta meelde, ega sinagi ei ole sündinud windowsi teadmised juba pähe kodeeritud. Linuks ongi oskajale lihtne, täpselt samamoodi nagu windows on oskajale lihtne. Sa võrdled kahte võrreldamatut asja- oskaja windowsi kasutaja ja oskamatu linuxi kasutaja.
2. Palju on tavainimesel aimu windowsi asjadest, oskab ainult klikkida pärast ei tea kuhu klikkiski. See, et inimene oskab task managerist protsesse tappa ilma et aru saaks miks see protsess vajalik oli või mis selle käivitas ei ole arusaamine. Paljud inimestest saavad aru mida nad installivad- tuhkagi, ah miskit kusagilt sain klikkisin next next ja siis tuligi jama. Tegelikult pole tal õrna aimugi mida ta tegi ja seda ei saa me nimetada teadmiseks ega oskuseks
3. vähe segaseks jäi sinu mõtte esimene pool, kuid seletan sulle natuke ajalooliselt ja süsteemi ülesehituselt. Tegu on meelevaldse lihtsustusega, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele. nimelt on linuxi graafiline kekskkond ülesse ehitatud sellele hullule terminalile- ehk kõike mida saab teha graafiliselt on võimalik teha ka terminalis. Windows aga on ülesse ehitatud otse graafikale ja palju mida on võimalik teha graafiliselt ei ole võimalik teha terminalis.
Miks see hea on? Nimelt just selle pärast, et näiteks linuximasinas on süsteemi adminnil ääretult lihte koostada automaatseid skripte ja palju muud süsteemi adminni jaoks üliolulisi asju. Toon sulle ühe lihtsa seletuse:
keeruline ja müstiline, tegelikkuses, sama asja seletamine graafiliselt:
Ava System>administration>synaptic package manager
küsitakse sudo parooli
sisesta see ja vajuta ok
avaneb synaptic
vasakul üleval on nupp recycle kujuline vajuta sellel RELOAD
avaneb aken tõmmatakse uued tarkvara nimekirjad
kui see tehtud siis paremal on pisike auk kuhu saad kirjutada otsitava sõna
sinna kirjuta inkscape
toimub otsing
leitakse inkscape pakett
vajuta selle ees olevale tühjale nupule ja vali mark for installation
avaneb aken kus öeldakse, et inkscape vajab teisigi pakette, vajuta sealt yes
vajuta apply
oota kuni kõik ära tõmmatakse ja ära installitakse ning aken suletakse
nüüd peakski sul olema Applications>graphics>inkscape
Ehk minu jaoks oluliselt keerukam ja pikem protsess, ning ärme siinkohal räägi veel piltidega juhendi koostamisest. Nagu sa nägid, keegi ei KÄSI käsurida kasutada, tänapäeva ubuntus peaks saama pea et kõik ilma terminalita läbi ajama.
4. vaata minu eelmist näidet miks see nii on ja miks see nii jääb
5. need ei ole mingid faktid vaid sinu vähene kogemus ja arusaamatus muud midagi.
Ma kordan veel, linux ei ole windows ja seal käivad asjad teistmoodi, selle võid/pead endale pähe raiuma !!!!
Kunagi tegi üks linuxi guru mulle hea soovituse, kui ma alles studeerisin linuxit- unusta kõik mida sa windowsist õppinud oled, seda ei ole linuxi all vaja ja on pigem segavaks
maatriks kirjutas:
illukas, eile tekkis näiteks olukord, kus Linux (Ubuntu) ei tahtnud end lihtsalt mõnele kettale installida. Arvutil olid järgi 4 ketast, GParted näitas kõiki ja sai formattida, deletada ja mida iganes teha, aga Ubuntu 10.10 installer pakkus välja ainult ühe ketta ja korduvate restartide peale olukord ei muutunud. Mainin ära, et asjaga ei tegelenud mitte mina, vaid inimene, kes on linuxiga "kodus" ja kes polnud sellist jama kunagi näinud... kui see 1 ketas tagant ära võtta, siis ei näinud installer üldse ühtki ketast, ei ole päris käkitegu see installimine igas olukorras.
Tead selliseid erandeid võib tuua igas op süsteemis, lisan sulle ühe vahva pildi ühest xp installist, tegi seda 24H ja igal reboodil, mis põhjuseks siiani teadmata.
Aga tegelikkuses on sinu probleemile lihtne lahendus. Las pistab see installer selle grubi esialgu sinna. Lased masina ülesse ja teed grub-instal ning näitad õige ketta ette ja ongi olemas. Tuletan meelde, et grub on teinud märgatava uuenduse läbi ja ta võibki olla selline toores (toome näiteks vista siia meelevaldseks näiteks). Kui masin ülesse ei tule siis live cd-ga ülesse ja installid siis grubi sinna kuhu vaja.
Margus kirjutas:
Mida teha grub ei lähe peale, pole jah see installimine roosline uuemad hanguvad kui raid 0 massiivi näevad. Windooza siiski laiskadele next next ok ja töötab. Maadlesin tunde kallist aega kuid käsurida ja net ei toonud õnne peale restarti viskasin linuxi parti minema ja panin win 8 m1 katseks peale. Ei viitsi rohkem plaate teha nendest ubuntudest too isegi RW peal hakkab mölisema ja raiska kalleid cd plaate kasutu üritamisega. Aru ma ei saa kuidas samasse arvutisse ennem veatult peale läks. Müstika.
Raid0 riistvaralise kontrolleriga ei ole kunagi probleeme olnud, sellise poolraidi peale nagu inteli matrix raidid on jah probleeme ja seda mitte ainult linuxis.
Sellega päri, et next next ja valmis, aga mis siis kui enam nexti ei tule, vaid saad mingi veateate, siis ongi kellad sinu winiga.
Väga ebamäärane väide, et midagi kusagil maadlesid midagi tegid kuid ei saanud tolku sinu kallist ajast.... mis võrgukaart? milles seisnes mure, kas võrgukart tuvastati või ei...
Linuxil on omad puudused ja eelised ja ta ei sobi kõigile (oskamatuse või tunnetuse või soovimatuse pärast) AGA sellepärast ei ole ta halb. See on VABA valik ja keegi ei KÄSI sul linuxit kasutada (mina olen 99% linuxi all, ega sellepärast ei ole windows kehva). Samamoodi, virises keegi rw-le kirjutamise üle aga windowsi litsentsi eest ikka masksid, viirusetõrje litsentsi eest ka???
Toon ka Andrus Luht-i (ole sa kiidetud, jumala usklikud ütleksid sulle vist, et jumal on sind valgustanud ) hea soovituse, et asi on koolituses, mitte tegevuse võimalikkuses või võimatuses linuxi all
illukas, vaata ma ei ütle, et sa nüüd midagi valesti kirjutasid, küll aga kirjutasid sa minust mööda. Kuid pole hullu
aga sa saad ju alati täpsustada, selleks foorumid ongi
No kui me esimesel juhul ei jõudnud üksteisest arusaamisel samale lainele, siis ei ole mõtet uuesti teha. Tead ju küll, mis foorumis vaidlemise kohta öeldakse _________________ No worries!
1. teoreetiliselt oli ka windows meeletu raske ja ületamatu alguses- tuleta meelde, ega sinagi ei ole sündinud windowsi teadmised juba pähe kodeeritud. Linuks ongi oskajale lihtne, täpselt samamoodi nagu windows on oskajale lihtne. Sa võrdled kahte võrreldamatut asja- oskaja windowsi kasutaja ja oskamatu linuxi kasutaja.
Nullist alustada on ikka windowsiga lihtsam. Esimese windowsi installisis disketidelt üle kümne aasta tagasi. Ainus vajalik oskus oli võime lugeda ingliskeelt. Enamus tavakasutuses vajaminevaid asju olen saand windowsiga tehtud ilma vajaduseta midagi juurde lugeda netist, sest enamasti on graafilises keskonnas olemas vajalikud juhised. Linuxi maailmal on veel arenguruumi selles. _________________ Siin on siis signatuur, mis lisatakse soovikorral minu sõnumitele
Enamus tavakasutuses vajaminevaid asju olen saand windowsiga tehtud ilma vajaduseta midagi juurde lugeda netist, sest enamasti on graafilises keskonnas olemas vajalikud juhised.
Too siis välja mida sa linuxiga teha pole saanud? _________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk
Esimese windowsi installisis disketidelt üle kümne aasta tagasi. Ainus vajalik oskus oli võime lugeda ingliskeelt
Mõni aasta tagasi installisin Linuxit, asi käis vähema user inputiga kui win7 install ning kõik tavaar töötas out-of-box. Värskelt peale installi oli masina funktsionaalsus mäekõrguselt üle w7 omast millele tuleb elementaarse kasutusmugavuse jaoks veel koorem nodi netist juurde otsida-tõmmata-installida.
anti666 kirjutas:
enamasti on graafilises keskonnas olemas vajalikud juhised
Olen winiga kõiksugu probleemide otsa langenud ning help pole senini veel kordagi abiks olnud.
anti666 kirjutas:
Linuxi maailmal on veel arenguruumi selles
Millal muutub wini all programmide install pooltki nii lihtsaks kui see on viimase dekaadi jooksul linuxis olnud? _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Ma kunagi lugesin ühte huvitavat väidet selle põhjenduseks, et Windowsis pole kõike vähem-rohkem vajalikku kola kaasas. Kui oleks, läheks lahti veel suurem trall kui omal ajal IEga. Süvendab monopoli, takistab konkurentsi jne. Vastavate kohtuotsustega on MS hiljuti olnud sunnitud välja kraapima WMP jms kola. Kui nüüd Windowsiga oleks kaasas mingi pädev Office, tõuseks konkurendid tagajalgadele ning kohtuveskid hakkavad jahvatama.
1:Nullist alustada on ikka windowsiga lihtsam. Esimese windowsi installisis disketidelt üle kümne aasta tagasi.
2:Ainus vajalik oskus oli võime lugeda ingliskeelt.
3:Enamus tavakasutuses vajaminevaid asju olen saand windowsiga tehtud ilma vajaduseta midagi juurde lugeda netist, sest enamasti on graafilises keskonnas olemas vajalikud juhised.
4:Linuxi maailmal on veel arenguruumi selles.
1. see oleks umbes sama väide, et autoga sõitma õppimist on lihtsam VW alustada kui Fordiga. Minu vanemad ja vanavanemad saavad suurepäraselt linuxiga hakkama, koolitustega ainult jama, ema käis mul koolitusel ja ei saanud muhvigi aru, sest ei ole tal ei woordi ega internet explorerit, ometigi saab igapäevaselt arvutiga hakkama, kollab netis, kontrollib oma maile, saadab maile...
2. kui sa nüüd netis sirvid, siis ma arvan, et windowsi kohta ei leia sa pooltki nii palju õpetusi kui linuxi kohta, ma mõtlen laiemas spektris k.a. programmid. Samas linuxis saad sa ju installi alguses valida mis keeles sinuga suheldakse, kui oskad inglise keelt- way to go! windowsil aga vajad (kas vajad ei tea) spets plaati mis sinu locales
3. sest SINA oled windowsi loogikaga juba harjunud, mõtle vastupidi, mina ei otsi ka juba aastaid netist midagi, sest minus on tekkinud samasuguni intuitiivne arusaam nagu sinul linuxi all- selle asja nimi on kasutaja kogemus
4. nagu näiteks? Help on siiamaani suhteliselt mannetu windowsi all...
friik1
Toon meelevaldse kõrvalepõikke firefoxi kasvust, toimus kasv umbes samal ajal kui kohtuveskid jahvatasid...
1. see oleks umbes sama väide, et autoga sõitma õppimist on lihtsam VW alustada kui Fordiga. Minu vanemad ja vanavanemad saavad suurepäraselt linuxiga hakkama, koolitustega ainult jama, ema käis mul koolitusel ja ei saanud muhvigi aru, sest ei ole tal ei woordi ega internet explorerit, ometigi saab igapäevaselt arvutiga hakkama, kollab netis, kontrollib oma maile, saadab maile...
2. kui sa nüüd netis sirvid, siis ma arvan, et windowsi kohta ei leia sa pooltki nii palju õpetusi kui linuxi kohta, ma mõtlen laiemas spektris k.a. programmid. Samas linuxis saad sa ju installi alguses valida mis keeles sinuga suheldakse, kui oskad inglise keelt- way to go! windowsil aga vajad (kas vajad ei tea) spets plaati mis sinu locales
3. sest SINA oled windowsi loogikaga juba harjunud, mõtle vastupidi, mina ei otsi ka juba aastaid netist midagi, sest minus on tekkinud samasuguni intuitiivne arusaam nagu sinul linuxi all- selle asja nimi on kasutaja kogemus
friik1
Toon meelevaldse kõrvalepõikke firefoxi kasvust, toimus kasv umbes samal ajal kui kohtuveskid jahvatasid...
1. Saage ükskord oma vanavanemate näidetetest üle, tüütab see bs. juba ära. Jah mul näevad ka Opera ja Oo kõikide OS-ide peal samasugused välja, whoptedoo indeed.
friik1
Ma pidasin silmas Microsoft vs Netscape kohtuvaidlusi. Firefox tuli tükk maad hiljem ning minu teada tol ajal mingeid veebibrauseriteemalisi kohtuvaidlusi polnud - või ma eksin?
1. Saage ükskord oma vanavanemate näidetetest üle, tüütab see bs. juba ära. Jah mul näevad ka Opera ja Oo kõikide OS-ide peal samasugused välja, whoptedoo indeed.
Tuleb neid ju korduvalt näiteks tuua kui rahvas on piisavalt kõva peaga mitte mõistmaks, et esimesena õpitav asi on ühtviisi raske/kerge olenemata kas tegu on wini või linuxilisega. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
1. Vw ja Ford on oluliselt sarnasemad kui windows ja linux
2. õpetuste kohalt võib sul õigus olla, samas võib tuleneda asi sellest et linuxi jaoks on vaja rohkem õpetusi ehk linux on keerukam. Ingliskeelega on nii et mõlemas süsteemis lõpuks jõuad sa ikka mingi osani mida pole tõlgitud. Või mille kohta pole sobivas keeles õpetust või abi kiirelt saada.
3. kas väidad et ma olen sündinud mõistma windowsi loogikat? Sest sellega pole mul algusest peale suuri probleeme olnud. Võib-olla asi on selles et loogika on parem lihtsalt? (Mitte küll alati!)
4. näiteks kunagi ammu kasutasin üht nõelprinterit. draiver oli windowsiga kaasas, install vajas vaid ingliskeele oskust. Või suvalise subjektiivse näitena, ma pole kordagi kasutanud windows bacup süsteemi. Panin praegu selle käima esimest korda. Backup protsessi alustamiseni, nii et valin kõik kaustad, mis soovin, kulus umbes minut.
Ho Ho kirjutas:
Millal muutub wini all programmide install pooltki nii lihtsaks kui see on viimase dekaadi jooksul linuxis olnud?
programmide install on windowsis enamasti ikka väga kerge. Aga ilmselt vihjad windowsis puuduvale pakihaldusele. Selle koha pealt üldiselt nõus, kuigi installikate taga ajamine pole just ületamatu raskus ja ka linuxi all pead sa installikate taga ajamisega mingil määral tegelema, kuigi teises keskonnas. Nutune on windowsis asi tarkvara uuendustega.
OS installi koha pealt nii palju, et minu meelest on mõlema oma praegus üsna lihtne. Kui windowsile miinust tahad anda, siis pigem see mis tuleb peale installi, ehk siis uuendused, millega linux saab minu meelest tiba paremini hakkama.
Muidugi ärge arvake et ma püüan siin väita et linux on ületamatult keeruline. See ei pea enam juba pikka aega paika. Ma lihtsalt pean windowsit üldiselt kasutaja sõbralikumaks. Kasutaja all pean ma silmas just tavalist kodukasutajat. Mitte näiteks süsteemi administraatorina töötavat inimest, sest on väga suur vahe, kas sul on majandada oma kodu masin või paarsada firmas olevat masinat. Viimasel juhul on linux jälle parem minu hinnangul.
Ja kumbgi OS ei ole täiuslik, seda peaks ühe või teise tulihingelised pooldajad meeles pidama _________________ Siin on siis signatuur, mis lisatakse soovikorral minu sõnumitele
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.