Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
taimpsfm
HV kasutaja

|
29.03.2011 00:18:18
|
|
|
Tanel, su lisatud graafik ei lähe mu tweet’i sisuga hästi sünkrooni. ;)
Kõige viimane graafik iseloomustab lõpptulemust paremini:
Miks see teema üldse oluline on? Läpakad.
_________________ Taimar.ee — Jälgi mind Twitteris! |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
taimpsfm
HV kasutaja

|
29.03.2011 00:34:18
|
|
|
Kurat seda teab… kui ongi kallutatud, püsib IE suurim konkurent – Firefox – sellegipoolest hästi kannul.
Kahtlen, et tulemustega vassitaks, aga kindlasti annab luua olukordi,
mispuhul mahajääjad end kasvõi natukenegi paremast küljest näitaks.
Olgugi, et need polnud kuigi elulised testid, on käärid üllatavalt suured:
45-60 min kehvem akukestvus on väga tõsiseltvõetav vahe.
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
29.03.2011 01:28:49
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Oih, ma sinna päris lõppu ei vaadanudki
Jah, läpakatel akukestvus kindlasti väga oluline
Aga kas see Microsofti enda tellitud? test on ikka erapooletu?  |
kui MS näeb, et nende toode omab mingil moel teiste ees eelist, kuid seda ametlikult kusagil keegi pole kinnitanud, siis on ju mõistlik tellida mingilt firmalt selline benchmark, et enda toote eelistele tähelepanu juhtida.
ei usu et ükski selliste uurimustöödega tegelev firma spontaanselt mingi brauseri võimsusetarbivust testima hakkaks. keegi tarkvaratootja peab kusagilt poolt surkima hakkama. kes seda tegema peaks? google? apple? opera? ei, sest nende tooted ei ole ju selle koha pealt eriti head. miks tellida oma rahaga uurimustöö, et siis konkurendi toodet heas valguses näidata?
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.03.2011 01:32:20
|
|
|
Tanel, Microsofti tellitud? See ju lausa Microsofti enda poolt läbi viidud.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
29.03.2011 08:12:28
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Tanel, Microsofti tellitud? See ju lausa Microsofti enda poolt läbi viidud. |
Selliseid uudiseid ei tohiks üldse avalikustada
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
29.03.2011 08:13:30
|
|
|
Elagu IE
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
29.03.2011 08:36:59
|
|
|
IE on parim IE´l mõeldud testides Ime, et teistel browseritel need testid üldse töötavad
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.03.2011 09:20:03
|
|
|
Vaatasin algul seda "kaalutud testi" tabelit artikli lõpus ja sain sutsu vale mulje. Praktilisest küljest oleks kõige kaalukam test siiski uudistelehekülje test ja see vastab artikli pealkirjale küll, samas aga ei ole märgitud, millist lehekülge testimiseks kasutati ja arvestades HTML5 testiks kasutatud "materjali" tekitab ka veebilehe valiku erapooletus veidi kahtlust
HTML5 testid, milles IE9 silmnähtavalt hiilgab, on, nagu ricom2ger juba märkis, IE9 enda testimiseks valmistatud leheküljed - Microsofti FishIE Tank ja Galactic IETestDrive veebilehelt.
Lisaks tahaks näha brauserite ökonoomsustesti ka teistes op-süsteemides - kuidas IE9 seal ennast näitab...
oh, wait...
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 29.03.2011 09:35:39, muudetud 6 korda |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
29.03.2011 09:22:39
|
|
|
ricom2ger kirjutas: |
IE on parim IE´l mõeldud testides Ime, et teistel browseritel need testid üldse töötavad |
Kas see on kuskil üle kontrollitud, et neid kahte HTML5 lehte saab ka paremini programmeerida või koodist näeb juba ära, et IE9'le kirjutatud kood? Millest sa seda järeldad?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Megadux
HV kasutaja

|
29.03.2011 09:53:26
|
|
|
See Galactic test näitab Firefox 3.6-ga musta ekraani. Selleks, et asi töötaks soovitatakse ennem IE9 installida. Ja keegi ei jõllita oma brauseris mitu tundi järjest ujuvaid kalu. Kogu antud testimine on minu arvates naeruväärne. Riistvara kasutust väga erinevatel veebilehtedel ja platvormidel tuleks monitoorida. Sellest saaks mingeid järeldusi teha.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.03.2011 11:40:06
|
|
|
Megadux kirjutas: |
See Galactic test näitab Firefox 3.6-ga musta ekraani. Selleks, et asi töötaks soovitatakse ennem IE9 installida. Ja keegi ei jõllita oma brauseris mitu tundi järjest ujuvaid kalu. Kogu antud testimine on minu arvates naeruväärne. Riistvara kasutust väga erinevatel veebilehtedel ja platvormidel tuleks monitoorida. Sellest saaks mingeid järeldusi teha. |
Mispärast imestad et must pilt on vaid? Tegu ju HTML5 testiga, 3.6 ei ole mõeldud HTML5 vaatamiseks, kuna tugi on suht puudulik.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
29.03.2011 11:56:33
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Megadux kirjutas: |
See Galactic test näitab Firefox 3.6-ga musta ekraani. Selleks, et asi töötaks soovitatakse ennem IE9 installida. Ja keegi ei jõllita oma brauseris mitu tundi järjest ujuvaid kalu. Kogu antud testimine on minu arvates naeruväärne. Riistvara kasutust väga erinevatel veebilehtedel ja platvormidel tuleks monitoorida. Sellest saaks mingeid järeldusi teha. |
Mispärast imestad et must pilt on vaid? Tegu ju HTML5 testiga, 3.6 ei ole mõeldud HTML5 vaatamiseks, kuna tugi on suht puudulik. |
Viige HV ja muud suuremad uudiste leheküljed ka HTML5 peale üle, siis ei saaks enamus arvutikasutajaid neid külastada, testid kus pole võimalik kõrvutada vanemat ja uuemat tarkvara versiooni pole kuigi tõeks võetavad, oleks ikkagi tahtnud aku kestvuse kohalt võrdlust IE8 ja IE9 vahel, samuti on mul olemas juhus kus puhta W7 installi peal polnud IE9 suuteline veebilehe teksti kuvama, õudne mõelda kui sellisesse arvutisse IE9 peaks automaat uuendusega arvutisse installitama ja mõnda teist veebilehitsejat arvutis pole.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
taimpsfm
HV kasutaja

|
29.03.2011 13:15:59
|
|
|
Marie, HTML5 peale üleminekut annab teha ainult DOCTYPE vahetamisega.
Pole mingit põhjust, miks arvutikasutajad selliseid lehti külastada ei peaks saama.
Megadux, ega Sunspider jm JavaScript testid targemad ei ole,
nad pole ju kuidagi reaalse arvutikasutamise moodi, ometigi on ‘industry standard’.
Nii võttes on iga test vigane. Öelda, et selline testimine on naeruväärne, on naeruväärne. :)
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
29.03.2011 14:41:29
|
|
|
Marie kirjutas: |
Viige HV ja muud suuremad uudiste leheküljed ka HTML5 peale üle, siis ei saaks enamus arvutikasutajaid neid külastada, testid kus pole võimalik kõrvutada vanemat ja uuemat tarkvara versiooni pole kuigi tõeks võetavad, oleks ikkagi tahtnud aku kestvuse kohalt võrdlust IE8 ja IE9 vahel, samuti on mul olemas juhus kus puhta W7 installi peal polnud IE9 suuteline veebilehe teksti kuvama, õudne mõelda kui sellisesse arvutisse IE9 peaks automaat uuendusega arvutisse installitama ja mõnda teist veebilehitsejat arvutis pole. |
Kui leht on standarditele vastav ja ei sisalda JS, CSS ega HTML erroreid siis ei ole mingit põhjust, miks IE9 ei peaks lehte kuvama. Seega tegemist oli lehe enda koodi veaga - selle jaoks on IE8'st alates compatibility mode!
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.03.2011 00:05:03
|
|
|
mannatera kirjutas: |
Viige HV ja muud suuremad uudiste leheküljed ka HTML5 peale üle, siis ei saaks enamus arvutikasutajaid neid külastada, testid kus pole võimalik kõrvutada vanemat ja uuemat tarkvara versiooni pole kuigi tõeks võetavad, oleks ikkagi tahtnud aku kestvuse kohalt võrdlust IE8 ja IE9 vahel, samuti on mul olemas juhus kus puhta W7 installi peal polnud IE9 suuteline veebilehe teksti kuvama, õudne mõelda kui sellisesse arvutisse IE9 peaks automaat uuendusega arvutisse installitama ja mõnda teist veebilehitsejat arvutis pole. |
Kui leht on standarditele vastav ja ei sisalda JS, CSS ega HTML erroreid siis ei ole mingit põhjust, miks IE9 ei peaks lehte kuvama. Seega tegemist oli lehe enda koodi veaga - selle jaoks on IE8'st alates compatibility mode! |
Tahad väita, et neti.ee , suvaline ajaleht, HV ei vasta standarditele, ainus mida suudeti kuvada oli youtube.com videod, kõik tekst mis selle ümber, ei suudetud kuvada, samas Firefox 4 töötas laitmatuld selle arvuti peal ( AMILO La 1703 ) , samuti IE8 pärast IE9 eemaldamist, nii-et ma nimetaks IE9 tooreks, kiirustatud väljalaskeks, mida ei ole kontrollitud kas see iga riistvara peal töötab
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
30.03.2011 00:10:58
|
|
|
No minu kompuutriga on nii, et mul see pill nii vaikne, et igasugune bittide liikumine kuskil riistvara komponendis annab idles tunda. Peale booti toimib ainult videokaardi vent ja korpuse vent ja need rahunevad kohea maha. Chromes vaadata delfit on täitsa ok, FF-is tõmbab video jahutus käima ennast ja hakkab täpselt nii rõvedalt ulguma nagu ei sobi üldse mulle. Muud ei tahtnudki öelda kui seda, et FF on kuulmise järgi kehvem kui Chrome. IE-d pole käivitanud jupp aega.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.03.2011 00:31:09
|
|
|
kissu19 kirjutas: |
No minu kompuutriga on nii, et mul see pill nii vaikne, et igasugune bittide liikumine kuskil riistvara komponendis annab idles tunda. Peale booti toimib ainult videokaardi vent ja korpuse vent ja need rahunevad kohea maha. Chromes vaadata delfit on täitsa ok, FF-is tõmbab video jahutus käima ennast ja hakkab täpselt nii rõvedalt ulguma nagu ei sobi üldse mulle. Muud ei tahtnudki öelda kui seda, et FF on kuulmise järgi kehvem kui Chrome. IE-d pole käivitanud jupp aega. |
IE9 ja Firefox 4 pidid ju oskama mõlemad ära kasutada vaba videokaardi ressurssi, sealt see meeletu jõudluse - kiiruse kas tuligi, järelikult su kasutuses olev Chrome versioon seda veel ei suuda, uuenda Crome ära vast hakkab ka Chrome puhul videokaardi vent rohkem häält tegema. Hetkel siiski sul Chrome kehvem - kuna ei oska kogu arvuti ressursi kasutada, elab ainult protsessori seljas ja videokaardil vilets jahutus kui väikese koormuse tõusmisel kohe lärmama hakkab.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
30.03.2011 06:31:00
|
|
|
Videokaart teeb oskuse korral vaid dekodeerimise töö - kõik muu käib Flash'i puhul jätkuvalt CPU pihta.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.03.2011 08:18:36
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Videokaart teeb oskuse korral vaid dekodeerimise töö - kõik muu käib Flash'i puhul jätkuvalt CPU pihta. |
Flashil endal on riistvaraline kiirendus juba üsna pikalt olemas olnud minu meelest. See kiirendus käib siis CPU peal või?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
30.03.2011 09:25:40
|
|
|
Tahad väita, et neti.ee , suvaline ajaleht, HV ei vasta standarditele, ainus mida suudeti kuvada oli youtube.com videod, kõik tekst mis selle ümber, ei suudetud kuvada, samas Firefox 4 töötas laitmatuld selle arvuti peal ( AMILO La 1703 ) , samuti IE8 pärast IE9 eemaldamist, nii-et ma nimetaks IE9 tooreks, kiirustatud väljalaskeks, mida ei ole kontrollitud kas see iga riistvara peal töötab |
Nüüd sa juba pritsid tatti. Praegu proovisin IE9 + Win 7 Enterprise clean install - ühtegi teist browserit ei installinud ja neti.ee töötas probleemideta, samuti HV. Ja kui sa valideerid nende kahe avalehte siis JAH need ei vasta standarditele. Ja suvaline ajaleht
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.03.2011 09:47:33
|
|
|
kissu19 kirjutas: |
No minu kompuutriga on nii, et mul see pill nii vaikne, et igasugune bittide liikumine kuskil riistvara komponendis annab idles tunda. Peale booti toimib ainult videokaardi vent ja korpuse vent ja need rahunevad kohea maha. Chromes vaadata delfit on täitsa ok, FF-is tõmbab video jahutus käima ennast ja hakkab täpselt nii rõvedalt ulguma nagu ei sobi üldse mulle. Muud ei tahtnudki öelda kui seda, et FF on kuulmise järgi kehvem kui Chrome. IE-d pole käivitanud jupp aega. |
IE9 ja Firefox 4 pidid ju oskama mõlemad ära kasutada vaba videokaardi ressurssi, sealt see meeletu jõudluse - kiiruse kas tuligi, järelikult su kasutuses olev Chrome versioon seda veel ei suuda, uuenda Crome ära vast hakkab ka Chrome puhul videokaardi vent rohkem häält tegema. Hetkel siiski sul Chrome kehvem - kuna ei oska kogu arvuti ressursi kasutada, elab ainult protsessori seljas ja videokaardil vilets jahutus kui väikese koormuse tõusmisel kohe lärmama hakkab. |
Kas eesmärgiks on see, et videokaardi lurr hakkaks lärmama? Mulle küll meeldib kui arvuti on vaikne.
St ma saan ivast aru küll - ka videokaardi ressursse võiks ära kasutada. Samas kas eesmärgiks on kõikide ressursside ülim optimeerimine või vaikne arvuti? Ma ei tea muidugi, mis kissu19 arvutis tuksub kuid mu kodumasinas on CPUl ressurssi nagu ratsahobusel sitta ning ma ei näe probleemi selle kasutamisel. Eriti kui tulemuseks on vaiksem arvuti.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.03.2011 11:26:27
|
|
|
mannatera kirjutas: |
.........
Nüüd sa juba pritsid tatti. Praegu proovisin IE9 + Win 7 Enterprise clean install - ühtegi teist browserit ei installinud ja neti.ee töötas probleemideta, samuti HV. ......... |
Mul ka töötavad , jutt käib ühest arvutist mille nimi AMILO La 1703 ja millel videokaardiks VIA Chrome9 HC, muud riistvara ma kahtlustada ei oska, teste sai tehtud IE9_ga algul sellell sülearvutil olnud W7_ga ja hiljem uue puhtalt installitud W7 peal, kõrvale sai võetud veel üks Asus Eee PC 1001PX, sinna ka prooviks W7 peale pandud ja seal IE9 töötas, kõvema raua- videokaartidega IE9 on siiani kõikjal töötanud, ainult see VIA Chrome9 HC videokaardiga masin on hetkel IE9 jaoks mittesobivaks osutunud, samas Firefox 4 töötas, järelikult ikkagi IE9 puhul pole arvestatud igasuguse riistvaraga mis arvutites võidakse kasutada.
Mark0 kirjutas: |
..... mu kodumasinas on CPUl ressurssi nagu ratsahobusel sitta ning ma ei näe probleemi selle kasutamisel. Eriti kui tulemuseks on vaiksem arvuti. |
Pole sul seda CPU ressurssi midagi nii palju, GPU ressurssi on tavaliselt kaasaegsetes arvutites kümneid kordi CPU ressursist enam, hea näide on vaadata Full HD videokaamerast võetud parima kvaliteediga videosid erinevate playeritega, millest ühed oskavad GPU ressursi kasutada, teised ei oska
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.03.2011 11:30:42
|
|
|
Marie, jutt on brauseritest hetkel väga konkreetses kontekstis.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|