Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
namstoop
HV Guru

|
23.02.2011 14:19:47
|
|
|
Spacefly, no nende piltide järgi on küll üsna raske miskit kosta, nurk on juba suht lambikas Veidi metoodilisemalt ei tahaks läheneda või.
Siin õpetused ja allalaetav tabel ka olemas.
http://focustestchart.com/chart.html
Ma kunagi K10D mängisin sellega, kirjutasin jutukese ka:
http://digistoop.trsm.eu/jutustoop/rauakool/backfocusing/
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
23.02.2011 14:34:20
|
|
|
Tee korralikud fookustestid - õigel kontrolllehel ja statiiviga
http://focustestchart.com/focus21.pdf
Alates lk 13 on konkreetne õpetus mida tuleks 100% liselt jälgida, et saada õigeid tulemusi!
Edit: Jäin vist veidi pikalt muidu asju tegema ja jõuti ette
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
11.03.2011 11:46:49
|
|
|
Palun panna tähele, et tegemist ei ole tüüpilise AF paigastäraolekuga vaid ainult teatud valgustingimustel.
Põhimõtteliselt olen teinud ka neid korrektseid fookusteste tabeli ja 45 kraadise nurga alt ning kolmjalalt. Ainus erinevus siis see ,et valgusallikaks on tavaline lambipirn. Lähivõttel ja graafikul ei tule see AF jama kõige paremini välja ehk vaid üksikutel juhtudel. Oluline on see, et tüüpilisel meetodil pildistades ei ole paljude K-5 kaameratega sh minu oma, toas võimalik AF-ga teravat pilti teha sest objektid ei ole lihtsalt fookuses. Päevavalguses või LiveView abil on kõik korras.
Sain ka Pentaxi ametliku vastuse et ametlikku vastust veel ei ole ja ei tea millal tuleb. Samas ollakse teadlik, et paljud kasutajad on seda probleemi kurtnud ja võib-olla midagi tehakse.
http://www.google.ee/#hl=et&source=hp&biw=1600&bih=744&q=Pentax+k-5+front+focus&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&fp=e95a284742de973e
Ühesõnaga olete teavitatud, et probleem eksisteerib.
--EDIT--
Üks asjalikum ja põhjalikum link tekkis ka täna asja kohta: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=37804365
--EDIT2--
Ajee, kauaoodatud fix väljas firmware updatega. Loodetavasti lahendab probleemi täielikult.
PENTAX K-5 FIRMWARE UPDATE VERSION 1.03
VERSION HISTORY
Version 1.03
* Improved autofocus accuracy in low intensity lighting conditions.
* General performance and stability improvements.
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Velociraptor
HV veteran

|
12.03.2011 01:41:32
|
|
|
Pentax K200 ajab juba tükk aega närvi. Alati, kui kuskile reisida hakkab täiega streikima. Teed paar pilti ja siis kogu kaamera freezib, info jääb sinna väiksele displeile ette, suur dispei kustub ja välja ei saa lülitada. Tirin akud tagant ära ja panen tagasi, siis vahest läheb tööle ja saab veel paar pilti teha ning freezib uuesti. Vahest peab tunde ootama.
Sai viidud photopointi.. seal tehti mingi 500 pilti ja probleeme polnud, lasti uus tarkvara peale. Käisin just Venetsueelas ja täpselt sama jama. Tegin kõik pildid hoopis Canon PS IS3-ga, sest K200 ei töötanud terve reis.
Proovisin tagavara akusid, mida mul on mingi 4 paari, erinevaid mälukaarte, kahte erinevat toru..ei aita miski.
Eestis nagu esineb seda probleemi harva, kuid ei kasuta ka väga tihti. Photopoindis viga ei leitud, sest Eestis lihtsalt probleemi peaaegu kunagi ei esine.
_________________ 🕊 Kuruppo ぽ 🕊
https://www.last.fm/user/Ingvaarr |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
12.03.2011 13:43:20
|
|
|
Mis objektiivid sul on?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
12.03.2011 14:13:16
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Mis objektiivid sul on? |
jep mul tekkis sama küsimus. Äkki reisile võtad alati kaasa mõne kolmanda tootja universaalse suumi vms?
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Velociraptor
HV veteran

|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
12.03.2011 14:25:41
|
|
|
DrZ kirjutas: |
Pentaxi enda torud on ..Pentax 18-55 ja Pentax 55-300 |
aga mingit seost eesoleva toruga ei ole täheldanud?
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Velociraptor
HV veteran

|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
19.03.2011 13:56:27
|
|
|
DrZ kirjutas: |
Olen nii 55 kui 300 mmiga proovinud, ikka freezis. |
Viga on kehvades kontaktides. Mul sama kaamera ja samad objektiivid. Samamoodi kipub vahest ära freezima. Proovi objektiivi liigutada(võta sealt kere ligidalt objektiivi kerest kinni ja loksuta veidi.). Mul seni aidanud. Kui objektiiv ilusti lõppu keeratud, siis probleemi pole, kuid ta kipub natuke tagasi loksuma ja siis ei saa kere infot kätte ja seetõttu hangubki. Mina pole probleemile lahendust leidnud aga seni on objektiivi liigutamine aidanud. Loks kere ja objektiivi vahel kipub liiga suureks või ma ei teagi milles viga võib olla.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottosiil
HV vaatleja
|
25.03.2011 01:53:11
|
|
|
Pentaxis kasutage Energizer akusid või patareisi ja mõni probleem saab lahendatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
25.03.2011 10:35:09
|
|
|
ottosiil kirjutas: |
Pentaxis kasutage Energizer akusid või patareisi ja mõni probleem saab lahendatud. |
Kasutan teist aastat Panasonicu akusid ja pole ühtegi probleemi.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
26.03.2011 14:58:30
|
|
|
WsaN kirjutas: |
ottosiil kirjutas: |
Pentaxis kasutage Energizer akusid või patareisi ja mõni probleem saab lahendatud. |
Kasutan teist aastat Panasonicu akusid ja pole ühtegi probleemi. |
Ma olen kasutanud igasugust Hiina no-brand rämpsu ja pole ka kunagi probleemi olnud.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
30.03.2011 23:51:44
|
|
|
tasub osta Techo Line akulaadija. Kas BC 700 või BC 900. Suht koht kalli. Esimene neist umbes 45€, teine 70€. Müüb näit fotoluks. Nendega saab akusid tesitda, teha tyhjenduslaadimist, ka veel neid "ellu äratada" jne. Nende kahe vahe on laadimisvoolu tugevuses. Kallimal on laadimisvool 900 mA seega laeb kiiremini.
Nende tavaliste odavate laadijatega rikud lihtsalt oma akud ära.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
31.03.2011 12:40:38
|
|
|
vill147 kirjutas: |
Kallimal on laadimisvool 900 mA seega laeb kiiremini.
Nende tavaliste odavate laadijatega rikud lihtsalt oma akud ära. |
Ma ei tea täpselt, kuidas NiMH akudega on, aga üldiselt kehtib akude puhul reegel, et kiirem laadimine rikub akut. Seega on tegelikult need odavamad laadijad akude vastupidavuse suhtes mõistlikumad, lihtsalt laevad kauem aega.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
31.03.2011 17:27:26
|
|
|
Jüri Öö kirjutas: |
Ma ei tea täpselt, kuidas NiMH akudega on, aga üldiselt kehtib akude puhul reegel, et kiirem laadimine rikub akut. Seega on tegelikult need odavamad laadijad akude vastupidavuse suhtes mõistlikumad, lihtsalt laevad kauem aega. |
Ma olen kuulnud, et akudel on oma kindel eluiga ja umbkaudne arv laadimistsükleid, mille ta üle elab. Laadimine ei pidavat seda eriti kõigutama. Nt liitiumioonakudel olevat elueaks umbes kolm aastat ja vahet pole, kuidas laed. Kas laed poolikut või täis akut. Samas kui vaadata hübriidautode akude laadimist, siis nemad hoiavad aku laetuse vähemalt poole peal. Ei lase akut tühjaks, sest see pidavat vastupidavust vähendama. Tea siis, kummal leeril õigus on.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
31.03.2011 17:50:11
|
|
|
tavka007 kirjutas: |
Jüri Öö kirjutas: |
Ma ei tea täpselt, kuidas NiMH akudega on, aga üldiselt kehtib akude puhul reegel, et kiirem laadimine rikub akut. Seega on tegelikult need odavamad laadijad akude vastupidavuse suhtes mõistlikumad, lihtsalt laevad kauem aega. |
Ma olen kuulnud, et akudel on oma kindel eluiga ja umbkaudne arv laadimistsükleid, mille ta üle elab. Laadimine ei pidavat seda eriti kõigutama. Nt liitiumioonakudel olevat elueaks umbes kolm aastat ja vahet pole, kuidas laed. Kas laed poolikut või täis akut. Samas kui vaadata hübriidautode akude laadimist, siis nemad hoiavad aku laetuse vähemalt poole peal. Ei lase akut tühjaks, sest see pidavat vastupidavust vähendama. Tea siis, kummal leeril õigus on. |
Ma küll ei tea, kuidas autode puhul, aga mina olen aru saanud, et nö "täiesti tühjaks" mingit kaamera või läpaka akut tavakasutusega ei saagi, et see akut kahjustaks. St elektroonika peaks end piisavalt enne aku täielikku tühjenemist välja lülima, ehk siis akut ei lastagi täiesti tühjaks.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
31.03.2011 20:25:09
|
|
|
Akupatareidel on tõesti kindel laadimisaegade eluiga aga akut saab kahjustada ülelaadimisega näiteks juhul, kui laadijal puudub ülelaadimiskaitse või kui laadida näiteks ühte, kahte või kolme akut laadijas, millel puuduvad eraldiseisvad toitekanalid
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
PitBull
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
24.06.2011 22:34:20
|
|
|
Vähemalt Euroopas maksavad need objektiivid Photopointi blogi järgi palju rohkem ja ma ei saa üldse aru, miks peaks keegi sellise mänguasja eest 700 eurot maksma.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
25.06.2011 15:45:52
|
|
|
Njah, huvitav aparaat tõesti....sensor väiksem kui isegi parematel kompaktidel (panasonic LX-5 või olympus XZ-1 näiteks), objed jäävad justkui ka nondele kompaktidele alla (standardsuum oluliselt pimedam ja fiks ainult natuke valgem), samas kokku tuleb komplekt ikkagi oluliselt kallim....ei näe nagu ühtegi põhjust miks eelistada seda nondele kompaktidele....
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
25.06.2011 21:33:40
|
|
|
Sensorist alates, plastikobjektiivide ja (liiga) väikese suuruseni välja, ei tundu teab mis perspektiivikas projekt. Samas, kui Eiffeli torni ehitati, siis toimus meeleavaldusi nagu murdu - nii feil projekt. Eeldati, et torn väsib 2-3a pärast, kuna lihtsalt roostetab läbi. Ehitajate tööpäevad olid nii pikad, et meeleheite leevendamiseks oli lõunaajal ette nähtud kaks pitsi viskit. Tundub, et pentax soovib turgu katsetada ja eks tulevik näitab, kuidas sellel (nishi)tootel läheb.
_________________ Doggett can tell |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
26.06.2011 19:04:31
|
|
|
Ma saan aru et see asi peab lööma suurusega.
Isiklikult minu jaoks on kompaktiga võrdlus kohatu sest vahetatavad objektiivid oli ülekaalukalt põhjus number üks miks peegli peale kolida.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|