Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
fn
HV kasutaja
|
15.12.2010 16:52:41
|
|
|
LunaticDmx kirjutas: |
Jube kahju küll, et ei ole reaalseid tempe võrrelda. Kas sa ise ikka said aru, kas see lihvimine aitas tempide suhtes ja palju ?
..Ja jällegist kahju, et tempe pole... |
kui unlock maha võtta, oleks ju näha.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
15.12.2010 17:15:55
|
|
|
Mis see enam aitaks, pole ju kirjas, mis temperatuurid enne lihvimist olid, või jäi mul kahe silma vahele?
|
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.12.2010 17:17:20
|
|
|
to DonNiger:
no kuidas keegi ma ütleks...otseselt vaja võibolla pole tõesti. aga mina isiklikult välistaks selle võimaluse, et puhta vasetolmu sisaldusega lihvimisvesi mingil moel IHS'i alla immitseda saaks. miskipärast tundub mõistlik asi, mida teha kas või kuipalju seda vett sinna reaalselt immitseks, seda ei oska muidugi öelda.
ja noh, paljast core'i lihvides oleks ümbrus teipimata jätta muidugi kõige suurem lollus üldse, aga sellest me siin vist praegu väga ei räägi jah.
aga DonNiger, ära palun sellist asja küll kellelegi soovita, et lihvitud IHS'i pinda peaks kinni teipima. see on ikka väga halb mõte. pastaga tuleks ta katta küll võimalikult kiiresti...ideaalis muidugi kiirelt pasta vahele, asjad kokku ja kinnitused kinni. pole vaja neid asja tolmu koguma ka panna
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
15.12.2010 17:20:18
|
|
|
TR True-120 eXtreme + enermax magma 1500rpm
Prose @ X4 B55 1.5V 3825Mhz
Pastaks MX-2
Kasti puhuvad eest 2 120mm venti, toatemp oli sel hetkel mingi 21-22c
|
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
15.12.2010 18:08:14
|
|
|
Wiltz, maalriteipi mõtlesin, mitte mc aivarit IHS on peale joodetud ja servad silikooniga kinni. Ja isegi kui sinna alla peaks vasetolmu sattuma, ei ole seal mitte ühtegi paljast kontakti. Vee pärast ei ole vaja muretseda.
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
2 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.12.2010 18:22:00
|
|
|
niimoodi erinevate kastitempide võrdlemine on paraku suht pointless tegevus. igaühel on seal kastis natuke erinevad tempid, natuke erinev õhuliikumine ja erinev kogus muid sooja eraldavaid komponente + veel sada muud asja, mis mõjutavad.
tõsiseltvõetavat võrdlust teha siis ainuke variant on ikkagi ühe konkreetse masina tempi võrdlemine samades tingimustes enne ja pärast lihvimist. kõiksugused muud variandid sisaldavad liiga palju muutujaid, et midagi asjalikku järeldada saaks.
DonNiger, IHS'l on ühes servas pragu, õhuvahe või kuidas keegi soovib seda nimetada! Või inteli plönnidel ei ole seda tõesti? AMD'del on 100%, olen neid IHS'e piisavalt palju maha lõiganud, et seda teada minuteada siiski oli intelil samamoodi...aga võibolla ka, et mäletan valesti.
Minumeelest on seal IHS all neid kontakte küll, mida saaks näiteks siis pliiatsiga värvida, nagu vanasti kombeks oli erineva riistvara puhul. Ma ei tea kuidas sellist kontakti veel nimetada kui mitte paljaks. Muidugi see tõenäosus, et midagi seal sel viisil tõepoolest pekki läheb on äärmiselt väike, sellest saan isegi aru.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
15.12.2010 19:51:09
|
|
|
fn kirjutas: |
LunaticDmx kirjutas: |
Jube kahju küll, et ei ole reaalseid tempe võrrelda. Kas sa ise ikka said aru, kas see lihvimine aitas tempide suhtes ja palju ?
..Ja jällegist kahju, et tempe pole... |
kui unlock maha võtta, oleks ju näha. |
Unlockita näitab mul 18C idles, aga mida see aitab - pole eriti reaalne. (Avastasin just, et hetkel ka näitab, aga se peab bug olema, unlock ei tohiks näidata per core)
Toatempi ka raske mõõta kui pole ikkagi vastavat asjandust, näpuga ma hindama ei hakka.
Reaalne tempi kasutegur on ikkagi 4-7C, prime's small ajal suuremat, kui 52C väga naljalt ei näitanud (võibolla oli tuba ka vähe jahedam, üldiselt on mul inkubaatori moodi tuba).
Huvitav oleks teada, mis mu tempid oleks koos küljega, aga paraku Ultra on väheke liiga kogukas selleks. Samuti on mul kast külili ja üks 1500rpm 90mm vent välja puhumas (suurima rpmiga asi), toite vent puhub ka välja, aga nagu Enermax ikka, siis 500rpm ei liiguta ta lillegi ja suuremat rpmi ma näinud pole tollest - süsteem ei tarbi lihtsalt niipalju ka 4ghz+klokitud video peal.
Spoiler 
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.12.2010 20:21:07
|
|
|
sel amd prosel oleneb kõik pingest. väiksema pingega on ta ilgelt jahe, tõstad kuskile sinna 1.5v peale siis hakkab sellist sooja eraldama, et õhkjahutusega ei saa enam hakkama lihtsalt.
mina ostsin selle amd 4-core süsteemi, mängisin asjaga natuke ja müüsin selsamal põhjusel maha varsti! ega ta ei olnud kuskil kiirem ka kui üks korralik inteli E8500@4.3g@1.2v
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
15.12.2010 20:28:09
|
|
|
Wiltz, 2-tuumaline parem kui 4-tuumaline ? i dont think so..
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
15.12.2010 20:48:20
|
|
|
no kena, tegelikult mul on täiesti savi-ants, mida sa arvad või mida sa ei arva aga teeme nii, et selle üle nüüd siin teemas vaidlema ei hakka, okei?! not the time and definitely not the place
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
15.12.2010 22:33:36
|
|
|
Metsjeesus kirjutas: |
Vesilihvpaber kannatab kuiva ja märga, mitte ei ole mõeldud märjaks. Märjast peast hakkab ta ikkagi lainetama ja õrnalt niiskena tegin viimase raundi tollega. |
Kannatab kuiva kuid siiski mõeldud veega kasutamiseks Midagi ei hakka ta sul lainetama... vesilihvpaber tuleb ilusti täiesti sileda pinna külge kinnitada, muud midagi. Kui teed kuivalt, siis vastavalt sinu käe surumise/liigutamise kulgemisele hakkavad paberi peale kuhjuma nö. ära lihvitud metalli kuhjad. Märjalt lihvides seda probleemi ei teki. Palju tähtsam kui see peegelsile jahutuse tald on hoopis CPU IHS-i tasaseks saamine kuna enamus prosede IHS on keskelt või siis keskpunkti ja äärte vahelt nõgus! Kui teed ainult jahutuse talla siledaks (mis enne võid olla originaalis nimelt tehtud "bowed" tallaga), siis jahutusomadused võivad hoopis halveneda! Ja ilmselt hetkel nii ongi kuna TR jahutitel peaks enamustel bowed tald olema. Tean seda kõike, kuna ise testinud ja lihvinud ja uurinud päris palju selle kohta. Enda arvuti cpu ihs ja jahuti tald samuti lihvitud ning temperatuurid langesid ~3-4 C* kui mälu ei peta. CPU jahutuse teemas kuskil vanas postituses võrdlused vist olemas ka.
Lisaks ei panda pastat sileda ihs + jahuti talla puhul kaardi või kilekotiga. Siis kasutatakse triibu või täpi (täppide) meetodit ja ainult jahutuse raskuse + kinnituse survet. Pasta paigaldamise kohta sticky teema olemas ja seal palju kasulikku infi Ise kasutan 5. täpi meetodit.
viimati muutis CoiL 15.12.2010 22:38:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
15.12.2010 22:38:12
|
|
|
Mingit vedelikku tahab vesilihvpaber kindlasti. Kui olen lihvinud asju, mida ei ole hea veega kokku lasta olen kasutanud WD 40, või mõnda muud analoogset vedelat õli.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
15.12.2010 23:33:04
|
|
|
CoiL, nõgusus/kumerus on ka taotuslik sel põhjusel, et pinnasurve oleks maksimaalne chipi juures ehk keskel.
Pasta panek on küll pigem iga sepa oma meetod, seda naljalt juba ei muuda. Mõistliku koguse puhul vaevalt see temperatuurimuutuski märkimist väärt on. Miks on 5 täppi parem, kui 13 täppi?
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
15.12.2010 23:35:12
|
|
|
Pingi purakas keskele ja asi korras, vähemalt mul alati ilusti laiali valgunud.. ilma, et vahelt välja tuleks vms
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
16.12.2010 00:39:11
|
|
|
neid pasta aplikatsiooni instruktsioone mida mina või coil siin andsime tuleks võtta rohkem kui mingit üldist guideline'i, et mismoodi seda asja teha selliselt, et tulemus ei kannataks. loomulikult pole vahet, kas paned vähem või rohkem "täppi" ja kui perfektse tilga kujuga need täpid nüüd ikka on oluline on meelde jätta - pastat peab olema minimaalne kogus, maksimaalse kattuvusega.
pidin tegema pilti sellest kuidas hea proset lihvida...aga krt, mul pole ju proset niimoodi lambist käepärast, et seda pilti teha. juhmard ikka anyway, point selles, et vanakooli prosekarpides oli sellist musta õhukest ja õhulist käsna moodi materjali...prose oligi pinni-pidi selle peal karbis. vot seesama käsn tuleb vajutada prose pinide vahele kinni enamvähem ühtlaselt ja siis võib hakata uhama rahulikult. mitte midagi ei juhtu ühegi piniga ning survet saab avaldada päris kõvasti vajadusel
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
16.12.2010 01:04:18
|
|
|
Aa... mul on seda enda "plastkohvris" ka, mingi 2-3ruutsentimeetrine õhuke käsn Kumer ta on, aga mis seal ikka. Eks ma ühel hetkel äkki kasvatan munad ja teen ära Sedakorda siis veega nagu kord ja kohus, hehe.
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
16.12.2010 01:05:41
|
|
|
Prose lihvimine garantiid ei mõjuta ?
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
16.12.2010 01:12:53
|
|
|
Ikka mõjutab, sama on jahutusega.
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
16.12.2010 01:32:38
|
|
|
heh, no selle vahega, et jahutuse värki ei suuda mitte ükski garantiiremont kontrollida, ega kontrolligi...aga jah, lihvitud IHS'ga saadetakse loomulikult juba ukse pealt kohe mõne lahke sõna saatel minema.
samas, cpu's never break, so...
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
16.12.2010 01:40:46
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
samas, cpu's never break, so...  |
Kurat seda teab mis juhtuda võib, ennemgi imelikke asju kuulnud, et toide võtab prose jne asjad suremisega kaasa, siis suht shitasti ju
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
16.12.2010 01:55:14
|
|
|
noh, kommenteeriks nii, et kuuldud on jah igasuguseid tondijutte ja ulmet. aga fakt on see, et umbes 10a jooksul, mis olen arvuteid kokku pannud nii omale kui teistele, pole MITTE ÜKSKI prose pekki läinud, ei äikese ega muude asjadega. kui on üks asi arvutis, mille garantii pärast ma ei kardaks siis see on cpu!
1 nö. palja core'ga prose olen ise teise ilma saatnud puhtalt oma lohakuse/rumaluse tõttu kunagi ammu...aga selle kusjuures vahetas garantii välja, kuna kleepisin IHS'i peale tagasi
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
16.12.2010 10:56:00
|
|
|
CoiL, nõgusus/kumerus on ka taotuslik sel põhjusel, et pinnasurve oleks maksimaalne chipi juures ehk keskel. |
Tean seda. Millest mina siis rääkisin? Hetkel sul ju jahutus sirge tallaga ja cpu ihs nõgus = halvem tulemus kui enne jahuti lihvimist.
CoiLPasta panek on küll pigem iga sepa oma meetod, seda naljalt juba ei muuda. Mõistliku koguse puhul vaevalt see temperatuurimuutuski märkimist väärt on. Miks on 5 täppi parem, kui 13 täppi? |
Selle asemel, et oma põikpäisust siin näidata võta kätte ja loe termopasta paigaldamise teemas olevaid linke ja teste
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
16.12.2010 10:58:01
|
|
|
Phenom II pole nõgusad ju ? Inteleid lapitakse küll ja küll.
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
16.12.2010 11:00:55
|
|
|
Metsjeesus, Minu kunagine opteron ja 3000+ olid küll nõgusad. Uuemate kohta ei tea aga üldiselt on asi väga lihtsasti kontrollitav. Võta mingi 3000 vesilihv paber ja tee paar tiiru ilma, et prosele peale suruks lihvides... pärast on IHS-ilt ilusti näha kust on nõgus ja kust mitte.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.12.2010 15:02:07
|
|
|
Võib ka nii öelda, et niipalju kui on radiaatorite tootjaid, niipalju on olemas ka erinevaid seisukohti. Nii, et midagi igale maitsele midagi meelepärast.
-----------------------------
Prosade mahapõlemisest niipalju, et läbi ajaloo on AMD-de prosad olnud mahapõlemis-altimad. Ja paari sellist on õnnestunud ka reaalselt näha. Üks lauaarvuti oma ja teine läppari oma. Mõlemal juhul sama Keiss - kutu ventilaator ja töötamine pikalt ilma ventilaatorita. Lihtsalt kõikide tootjate emaplaadid pole varustatud termokaitsega ja siis uhab see prosa, kuidas jõuab - ilma, et keegi või miski tema tööd blokeeriks.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|