Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 113, 114, 115  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 29.11.2010 12:18:19 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:
Ja kui samba install tõesti asjad heaks teeb, siis ilmselt mitte samba enda, vaid mõne selle sõltuvuse pärast (libwbclient0 näiteks).
Ma seda oletasin ise ka, et mingi Sambaga kaasa tulev sõltuvuspakett ajab asja korda, aga kuna täpsemat infot ei leidnud, siis soovitasin täiskompotti. Mingid Ubuntufoorumi teemad leidsin ka, kus sama soovitati ja asi sellega korda saadi. Sambat ennast muidugi tegelikult kliendile tarvis pole.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.11.2010 12:30:36 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Etz kirjutas:
Mhmmm...Nutiluse kohapealt ei oska kaasa rääkida...
Dolphin igatahes näitab küll "Windowsi Stiilis" kogu võrgus asuvaid Masinaid ja Sharesid, kui Win masinates on NetBios enabletud... icon_rolleyes.gif
Ma tegelikult Dolphini peal proovisingi...
Ja sul on ainult samba client peal? Siis ehk olin lihtsalt liiga kannatamatu. 15 minutit ma igatahes ei oodanud.
Nagu ma varem ütlesin, pole ma suurem graafilise liidese kasutaja ja seda Networki kataloogi pole varem eriti kasutanudki. mount -t cifs töötab alati, ei mingit netbios-i ega ootamist.

Täis samba on, sest ma ka Sharen...
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
2mblik
HV kasutaja
2mblik

sõnum 05.12.2010 16:34:27 vasta tsitaadiga

mul tekkis mõningane pseudoprobleem - Rhytmbox ja emesene (msn), peaks nagu näitama ka muusikat, mida hetkel kuulad, kuid msni aknas ütleb nupukesele klikates, et muusika ei mängi.. ometi mõlemas on pluginad aktiveeritud ning rhytmboxil samuti eelistus muudetud... ei häiri eriti, aga pedant nagu ma olen, võiks kõik asjad toimida.. icon_biggrin.gif

ja siis selline värk, et Creative Zen Visioni pealt ei taha kõiki asju maha kopida.. ütleb lihtsalt, et faili ei saa lugeda ning selle tõttu on mul arvutis 27GB asemel 9.8GB muusikat, ülejäänud 18GB on empeka peal kinni...
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 05.12.2010 19:21:16 vasta tsitaadiga

kustuta emsene pluginnide kaust ära ja paigalda emsene uuesti...paistab et miski katki läinud lihtsalt...samas võib ka probleem olla et rhytmbox ei broadcasti oma infot.
kui võimalik testi mõne muu playeriga, näiteks audacious või miskit, et kas sellega toimib.

kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 05.12.2010 20:58:37 vasta tsitaadiga

Zenil võib bad sector olla või failisüsteem katki. Aga proovi muusikat liigutada gnomad2 nimelise progega.
2mblik
HV kasutaja
2mblik

sõnum 08.12.2010 00:52:39 vasta tsitaadiga

uih, unustasin siia kiigata.. jah Audacious täitsa toimib.. aga nagu ma ütlesin, see rohkem minu pseudoprobleem.. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
aga selle kohta pole miskit kosta, et kui ma näiteks WIN logoklahvi käpin, et siis menüü lahti hüppab.. ? Ma ausalt ei ürita ubuntut windoozaks muuta, aga tahaks klahve ära kasutada..logo + D siiski manab desktopi icon_razz.gif thumbs_up.gif saab seda klahvivärki ka kuskilt muuta?.. vaatan, et ubuntul on Software Centeris päris palju head nodi... aga paljud asjad on veel tundmatud. icon_smile.gif
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 08.12.2010 00:54:55 vasta tsitaadiga

CRTL + ALT + D = töölaua kuvamine.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 12.12.2010 09:32:00 vasta tsitaadiga

Sihuke asi - panin Lubuntu oma Windossi kõrvale. Winn jäi alles, aga GRUBis seda pole, on vaid Lubuntu ja memtest. Kas annab winnilise kuidagi GRUBi lükata? Või on lihtsaim variant tõesti Lubuntu maha installida (seda varianti kaalun, aga hetkel veel ei viitsi)?
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
tiitise
HV kasutaja

sõnum 12.12.2010 12:47:54 vasta tsitaadiga

Juhul kui on tegemist grub2-ga siis pane terminali selline käsk: sudo update-grub2
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
bitCON
Aeg Maha 2n

sõnum 12.12.2010 12:49:55 vasta tsitaadiga

Kassmees kirjutas:
Sihuke asi - panin Lubuntu oma Windossi kõrvale. Winn jäi alles, aga GRUBis seda pole, on vaid Lubuntu ja memtest. Kas annab winnilise kuidagi GRUBi lükata? Või on lihtsaim variant tõesti Lubuntu maha installida (seda varianti kaalun, aga hetkel veel ei viitsi)?

sudo update-grub terminali
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
tiitise
HV kasutaja

sõnum 12.12.2010 12:53:04 vasta tsitaadiga

2mblik kirjutas:
uih, unustasin siia kiigata.. jah Audacious täitsa toimib.. aga nagu ma ütlesin, see rohkem minu pseudoprobleem.. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
aga selle kohta pole miskit kosta, et kui ma näiteks WIN logoklahvi käpin, et siis menüü lahti hüppab.. ? Ma ausalt ei ürita ubuntut windoozaks muuta, aga tahaks klahve ära kasutada..logo + D siiski manab desktopi icon_razz.gif thumbs_up.gif saab seda klahvivärki ka kuskilt muuta?.. vaatan, et ubuntul on Software Centeris päris palju head nodi... aga paljud asjad on veel tundmatud. icon_smile.gif

http://www.cyberciti.biz/faq/howto-create-keyboard-shortcuts-in-gnome/
tagasi üles
2mblik
HV kasutaja
2mblik

sõnum 12.12.2010 17:47:04 vasta tsitaadiga

aitäh, tiitise thumbs_up.gif
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 12.12.2010 18:19:37 vasta tsitaadiga

"sudo update-grub" ega ka "sudo update-grub2" ei toiminud, winni partitsiooni süsteem üles ei leidnud, terminaliski näitas vaid Linuxi ja memtesti kirju. Mis siin ikka... võtsin Puppy Linuxi plaadi ja selle pealt jebides sain GRUBi korda, tänu bootloaderi installimise vidinale.
tagasi üles
tiitise
HV kasutaja

sõnum 12.12.2010 20:36:27 vasta tsitaadiga

Kassmees kirjutas:
"sudo update-grub" ega ka "sudo update-grub2" ei toiminud, winni partitsiooni süsteem üles ei leidnud, terminaliski näitas vaid Linuxi ja memtesti kirju. Mis siin ikka... võtsin Puppy Linuxi plaadi ja selle pealt jebides sain GRUBi korda, tänu bootloaderi installimise vidinale.

Lõhnab kangesti ntfs probleemi moodi.
Lihtsalt selgituseks, kas ntfs partitsiooni lugema pääsesid?
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 13.12.2010 01:29:50 vasta tsitaadiga

tiitise kirjutas:
Kassmees kirjutas:

Pääsesin.

Äkki hakkab ketas surema? Alles ma selle Winni sinna installisin, ja juba on mõnikord esinenud probleeme - näiteks on Explorer kuni 10 sekundiks kokku jooksnud. Kahtlasi hääli kettast ei kosta. Win on legaalne XP Home, viimased uuendused ka peal.
tagasi üles
pasta
HV vaatleja
pasta

sõnum 13.12.2010 01:55:47 vasta tsitaadiga

olen ka nüüd täis roheline linux-i kasutaja, panin estobuntu oma läpakas windowsXP kõrvale ja nüüd jagub muidugi probleeme mida uurida: wifi jama jätan praegu kõrvale ...
kuna mul on estobuntu windowsiga korraga masina peal, siis mulle vajalikud failid asuvad teadagi kus, suutsin tekitada igast otseteed töölauale ja Dolphini, aga närvi ajab, et kui tahan sinna minna peale seda kui olen eemal olnud või masina käivitanud alles, siis pean minema kõigepealt Dolphini ja sealt valima kõvaketta , siis parooli sisetama jne, muidu ütleb muude otseteede puhul,- et pole olemas sellist kohta jne... olen otsinud ja mudinud ja ei suuda leida ühtegi kohta mis oleks aidanud, et ma ei peaks omas arvutis ringi kolamiseks parooli sisestama, ühesõnaga jutt sai jube segane, et küsiks kas ja kuidas ma saaks sellest parooli pärimisest lahti....
veel üks asi mis silma jäi, nimelt heli: firefoxis mängib videosi ilma hääleta, vlc pleier mängib mp3 ilma hääleta, gnome pleyer mängib mp3 aga ilma helita ja siis äkitse amarok pleyer mängib mp3 -si ja heli olemas ja puha, siis leidsin seadete alt multimeedia ja seal olevad seadmed:HDA VIA VT82xx (VT1708 Analog) ja Jack Audio Connection Kit ja mõlemaid sai katsetada heli suhtes ja mõlemad toimisid, mis kamm on... !?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
raido357
HV veteran

sõnum 13.12.2010 10:24:55 vasta tsitaadiga

tiitise kirjutas:
Kassmees kirjutas:

sudo apt-get install os-prober
sudo os-prober
sudo update-grub

Miskit kombinatsioon eelnevates käskudest ehk toob tulemuse.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 13.12.2010 10:45:32 vasta tsitaadiga

pasta kirjutas:
olen ka nüüd täis roheline linux-i kasutaja, panin estobuntu oma läpakas windowsXP kõrvale ja nüüd jagub muidugi probleeme mida uurida: wifi jama jätan praegu kõrvale ...
kuna mul on estobuntu windowsiga korraga masina peal, siis mulle vajalikud failid asuvad teadagi kus, suutsin tekitada igast otseteed töölauale ja Dolphini, aga närvi ajab, et kui tahan sinna minna peale seda kui olen eemal olnud või masina käivitanud alles, siis pean minema kõigepealt Dolphini ja sealt valima kõvaketta , siis parooli sisetama jne, muidu ütleb muude otseteede puhul,- et pole olemas sellist kohta jne... olen otsinud ja mudinud ja ei suuda leida ühtegi kohta mis oleks aidanud, et ma ei peaks omas arvutis ringi kolamiseks parooli sisestama, ühesõnaga jutt sai jube segane, et küsiks kas ja kuidas ma saaks sellest parooli pärimisest lahti....

Failisüsteem tuleb automountida, õpetus:
http://ubuntuguide.net/auto-mount-ntfs-driver-in-ubuntu
Ma loodan, et see tõõtab ka estobuntus.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 16.12.2010 17:55:28 vasta tsitaadiga

Kindlasti nämmutatud teema,aga ausalt ei viitsi kogu teemat läbi lapata icon_redface.gif Millisel ubuntulisel on id kaardi lugejate driverid by default sees?Ja kui ei ole siis kuidas paigaldada xubuntu 10.04-le scr331 lugeja driverid?On kuskil mingit quide?Vaja on ainult drivereid,et süsteem tunneks lugeja ära ja saaks lugeda 3da softi abil kaartidelt infot,kogu id kaardi jura ei oleks iseenesest vaja.Xubuntu valisin rohkem sellepärast,et on light desktopiga mida sisuliselt niikuinii ei kasuta.Haldaks teda aegajalt ftp abil,neid juhendeid on küllaga.On kellelgi näpunäiteid-soovitusi pakkuda?
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 16.12.2010 18:00:02 vasta tsitaadiga

estobuntu, vist
tiitise
HV kasutaja

sõnum 16.12.2010 21:29:33 vasta tsitaadiga

rbr kirjutas:
Kindlasti nämmutatud teema,aga ausalt ei viitsi kogu teemat läbi lapata icon_redface.gif Millisel ubuntulisel on id kaardi lugejate driverid by default sees?Ja kui ei ole siis kuidas paigaldada xubuntu 10.04-le scr331 lugeja driverid?On kuskil mingit quide?Vaja on ainult drivereid,et süsteem tunneks lugeja ära ja saaks lugeda 3da softi abil kaartidelt infot,kogu id kaardi jura ei oleks iseenesest vaja.Xubuntu valisin rohkem sellepärast,et on light desktopiga mida sisuliselt niikuinii ei kasuta.Haldaks teda aegajalt ftp abil,neid juhendeid on küllaga.On kellelgi näpunäiteid-soovitusi pakkuda?

ei tea kas sellest lingist on kasu... http://viki.pingviin.org/ID-kaardi_tarkvara_automaatne_seadistamine
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 16.12.2010 22:20:52 vasta tsitaadiga

rbr kirjutas:
/../Millisel ubuntulisel on id kaardi lugejate driverid by default sees?Ja kui ei ole siis kuidas paigaldada xubuntu 10.04-le scr331 lugeja driverid?On kuskil mingit quide?Vaja on ainult drivereid,et süsteem tunneks lugeja ära ja saaks lugeda 3da softi abil kaartidelt infot/../

Kui "by default sees" tähendab kohe peale installi paigaldamist, siis vist ei ühelgi Canonicaliga seotud ametlikumat laadi distrol. Kui aga smart-card kraami olemasolu ametlikus repos, siis kõigil. Eriti lahja variandi tarbeks tee või puhas server-install ning pärast apt-get install opensc pcscd libccid.
Kui me nüüd haldamise all juhtumisi sama asja mõtleme, oleks seda üle ftp toimetamist suht huvitav kõrvalt vaadata.
Ja on's tänapäeva card-sharing jms dokustaadid tõesti nii krüptiliseks aetud, et isegi eeldusi softikomplektile ei ole mainitud ? icon_wink.gif

tagasi üles
lehm2
Kreisi kasutaja

sõnum 10.01.2011 13:40:20 vasta tsitaadiga

Tekkisid müstilised probleemid msn-ga, ei hakanud uut teemat tegema, tegin siia. Enamus korrad kui keegi minguga rääkida tahab siis ühendust ei looda ja sõnumit ei saa edastada. Mina aga neid sõnumeid kätte ei saa ja kui msn lahti teha ja statust muuta siis ütleb network error connection, kuigi ühendus on olemas. Proovinud olen mitmeid msn cliente Pidgin, emphaty, amsn, ebuddy(millegi pärast ei lähe täpitähed läbi, lehe encode on ÚTF-8 ja browseri oma Samuti), Windows live viimane versioon töötas kõige paremini. Probleem on kummaline olen proovinud kolmes erinevas arvutis, kahes erinevas teenusepakkuja võrgus ja sama tulemus, nagu oleks mingine kala accountis ? icon_rolleyes.gif
Proovinud Ubuntu 10.10, Archlinuxi, windowsi

Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
metrika
HV kasutaja

sõnum 16.01.2011 21:25:41 vasta tsitaadiga

keegi mõnda programmi teab millega saab temperatuure jälgida?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
-kasutaja-
Kreisi kasutaja
-kasutaja-

sõnum 16.01.2011 21:39:44 vasta tsitaadiga

http://blog.mypapit.net/2008/06/monitor-temperature-from-ubuntu-linux-gnome-applet.html
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 113, 114, 115  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.