praegune kellaaeg 25.06.2025 01:46:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mac või PC |
Mac |
|
22% |
[ 148 ] |
PC |
|
77% |
[ 504 ] |
|
hääli kokku : 652 |
|
autor |
|
EvilKatarn
diivanilill

|
09.12.2010 22:10:36
|
|
|
Scart, sa ikka kohe üldse ei ürita mõista, et paljudes kohtades on ratsionaalsem kasutada brändiarvuteid?
Mõttetu ja mõttetu ja kliiniline diagnoos idioot + all that. Hea, et ise tark oled.
erick, ja sa arvad, et neid defektseid arvuteid ei vahetata garantii korras välja? Igatahes mina laptope otsides muid variante ei kaalugi, kui Dell, Lenovo, IBM ja Apple.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
09.12.2010 22:14:01
|
|
|
EvilKatarn kirjutas: |
Scart, sa ikka kohe üldse ei ürita mõista, et paljudes kohtades on ratsionaalsem kasutada brändiarvuteid? |
Millest sa seda järeldad? Jutt käis ju ometi sellest, et lootusetult aegunud Eesti Õuna-scene pakub samuti lootusetult aegunud panne röögatu papi eest. Aga tüüpiliselt jõuti ju Ordi tööjaamadekomplektidest järsku Hansapanga serveriteni, sest need ju ometi täiesti identsed asjad (vähemalt õunameeste mõistuses). Või soovib äkki mõni mees seletada, mis moodi Õuna garantiiremont ei näe välja sellena, et võtad kasti kaenlasse ja viid IMi? Ma olen pidanud sel teemal ikka ennast väga palju liigutama ja tegu oli täiesti tüüpilise arvutipoega, millele kehtisid samuti tüüpilised reeglid.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 22:14:28
|
|
|
Õunamees tahab koju lauale sama kvaliteeti mis Swedbankil serveripargis. On see siis halb?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
09.12.2010 22:16:30
|
|
|
Priido kirjutas: |
Õunamees tahab koju lauale sama kvaliteeti mis Swedbankil serveripargis. On see siis halb? |
Ning seda saadakse makstes mitu korda kallimat hinda samade juppide eest, mis on Ordi masinas? Jätkuvalt kehtib lolli ja raha reegel.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
09.12.2010 22:23:10
|
|
|
Läpakatega on lood ehk paremad, aga seda konkreetset Dell XPSi ei vahetatud välja.
Ärge mõistke nüüd mind päris valesti, ma ei soovita seda et te hakkaksite oma kõige targema tuttava arvutimehe käest oma tööarvuteid tellima ... ma lihtsalt ütlen, et te ei saa pooltki nii head diili kui te arvate, ja teie piiritul usul sellesse, et brändiarvuti puhul on kõige peale mõeldud, ei ole tihtilugu alust.
Ainus bränd, mida ma üldse kunagi oleks julgenud soovitada, oli HP-le maha müüdud ja nüüdseks põhimõtteliselt hingusele läinud Voodoo PC. Need mehed alustasid garaažist ja ehitasid maailma kõige paremini läbimõeldud jõudlusarvuteid ... aga rahakoti pidid poodi küll puuga kaasa võtma.
Juhul, kui te pole veel aru saanud, siis workstationite turg on räkit. Sõna otseses mõttes. Kasumimarginaalid on kriminaalsed. Too masin, mille ma siia teemasse ehitasin, oleks muide juhuslikult kõige kiirem workstation, mida raha üldse Maarjamaal osta saab. Hetkel hoiab HP Eesti mõttetuse esikohta oma 77K workstationiga, mis jääb minu ehitatule 2x alla ja maksab 2x rohkem.
EDIT: proovisin Eesti Delli esindaja lehel konfigureerida samasugust masinat, kui see, mille eelmisel lk-l kokku panin 37,5K eest. Maksumuseks tuli 94 000 EEK.
Mõttekoht - kui ma selle masina päriselt kokku komplekteeriksin ja maha müüksin 85 000 EEK eest, millest 3 aasta pikkuse garantii pakkumiseks jääks selle masina enda algne TÄISMAKSUMUS, paneksin ikkagi 10 000 EEK puhtalt kasumina taskusse.
Ja kui 3 aasta jooksul midagi ei juhtu selle masinaga, siis 3 aasta pärast veel 37 500 EEK.
Nii võib ju täitsa elada, mis?
viimati muutis erick 09.12.2010 22:30:58, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 22:25:37
|
|
|
erick , ole hea alusta siis juba arvutite kokkupanemisega ruttu garaažis. Turgu ju sinu jutu järgi on nii palju ja kui pakud poole odavamalt siis kõik ettevõttet jooksevad sinu poole tormi, usu mind. Juhul kui pakud sama kvaliteeti. Ja ole hea võta härra Scart ka tööle, saab ka äkki endale konsooli või Maci osta kunagi.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 22:30:07
|
|
|
Priido, Ma võin sulle müüa i arvuteid veel 2x suurema hinnaga kui mac müüb.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
09.12.2010 22:32:23
|
|
|
Priido kirjutas: |
erick , ole hea alusta siis juba arvutite kokkupanemisega ruttu garaažis. Turgu ju sinu jutu järgi on nii palju ja kui pakud poole odavamalt siis kõik ettevõttet jooksevad sinu poole tormi, usu mind. Juhul kui pakud sama kvaliteeti. Ja ole hea võta härra Scart ka tööle, saab ka äkki endale konsooli või Maci osta kunagi. |
Paar mu küsimust tabasid ilmselgelt õiget kohta, kui nii haledalt järsku trollima kukuti
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 22:40:24
|
|
|
Chaza! kirjutas: |
Priido, Ma võin sulle müüa i arvuteid veel 2x suurema hinnaga kui mac müüb.  |
Aina targemaks läheb. Nüüd siis jõudsime sinnamaani et Dell>Ordi sest Dell on kallim? Aga jah midagi head sellest teemast ei saa. Õnneks hakkas ASOT 30 minutit tagasi.
Jah, Scart, sa tegid mulle nii palju haiget oma lapsiku jutuga nii siin kui konsoolifoorumis, et ma nüüd ruttu hakkan sinu moodi welama. Kas ma ikka kurki võin hommikul leivale panna vorsti peale või pean vorsti alla panema? Ostsin Luunja kurki täna, see on kallim, järelikult olen loll. Oleks pidand odava Hispaania oma ostma, mõlemad ju rohelised. Tegelt oleks pidand hoopis ise kasvatama kurgi äkki siis oleks Scart rahul olnud. Ma loodan, et sa ise ka aru saad, et sa ei suuda siin kellelegi selgeks teha miks mingi Juhani kokkupantud PC parem on kui Dell või Mac. Ja mõnekümne aasta pärast saad ka ehk sellest aru, miks sul ei õnnestunud seda meile selgeks teha.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
09.12.2010 23:13:57
|
|
|
tsitaat: |
Apple'i policy ütleb nt, et Apple'i poolt müüdud toodete LCD ekraanid (ja see hõlmab ka Apple Cinema displaysid) ei kuulu ümbervahetamisele, kui neil pole vähemalt 15 !!! surnud pikslit.
|
Paluks viidet allikale või on tegemist salastatud infoga
P.S kummaline, et HV tublid "raua-gurud" on ühe olulise asja ära unustanud - mis kasu on mul sellest Mac Pro'st 6 korda odavamast arvutist, kui ma sellel tööks vajalikku soft'i ei saa kasutada...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
09.12.2010 23:29:02
|
|
|
beastbeats, sa nagu polekski kuulnud Windowsi platformile leiduvatest kümnetest tasuta kompetentsetest alternatiividest.
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
09.12.2010 23:31:34
|
|
|
erick kirjutas: |
Läpakatega on lood ehk paremad, aga seda konkreetset Dell XPSi ei vahetatud välja.
Ärge mõistke nüüd mind päris valesti, ma ei soovita seda et te hakkaksite oma kõige targema tuttava arvutimehe käest oma tööarvuteid tellima ... ma lihtsalt ütlen, et te ei saa pooltki nii head diili kui te arvate, ja teie piiritul usul sellesse, et brändiarvuti puhul on kõige peale mõeldud, ei ole tihtilugu alust.
Ainus bränd, mida ma üldse kunagi oleks julgenud soovitada, oli HP-le maha müüdud ja nüüdseks põhimõtteliselt hingusele läinud Voodoo PC. Need mehed alustasid garaažist ja ehitasid maailma kõige paremini läbimõeldud jõudlusarvuteid ... aga rahakoti pidid poodi küll puuga kaasa võtma.
Juhul, kui te pole veel aru saanud, siis workstationite turg on räkit. Sõna otseses mõttes. Kasumimarginaalid on kriminaalsed. Too masin, mille ma siia teemasse ehitasin, oleks muide juhuslikult kõige kiirem workstation, mida raha üldse Maarjamaal osta saab. Hetkel hoiab HP Eesti mõttetuse esikohta oma 77K workstationiga, mis jääb minu ehitatule 2x alla ja maksab 2x rohkem.
EDIT: proovisin Eesti Delli esindaja lehel konfigureerida samasugust masinat, kui see, mille eelmisel lk-l kokku panin 37,5K eest. Maksumuseks tuli 94 000 EEK.
Mõttekoht - kui ma selle masina päriselt kokku komplekteeriksin ja maha müüksin 85 000 EEK eest, millest 3 aasta pikkuse garantii pakkumiseks jääks selle masina enda algne TÄISMAKSUMUS, paneksin ikkagi 10 000 EEK puhtalt kasumina taskusse.
Ja kui 3 aasta jooksul midagi ei juhtu selle masinaga, siis 3 aasta pärast veel 37 500 EEK.
Nii võib ju täitsa elada, mis?  |
Väga õige mõttetera!Probleem on selles,et tarbija vaatab nime,dell oleks nagu automaailma rolls samas aga kia on ~2x töökindlam kui rolls ja maksab ~10x vähem (saksa tehn.hoolduse andmetel).....nimi,ikka nimi maksab.
Läptoppidega on asi natuke teine:tuleb otsida korralku brandi&busines isend millel veel garantiid nati järel ja muidugi HÄSTI ODAVALT.Siis aga katsuda garantiis ema/video/ketas/ekraan väljavahetada.Kui õnnestub kõik 100% siis võib öelda:petta on ainult p...karva jagu saadud.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ertr2
HV Guru

|
10.12.2010 00:00:35
|
|
|
Sa saad ju sellele 6 korda odavamale arvutie OSX vms peale panna?
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
10.12.2010 00:04:11
|
|
|
ertr2 kirjutas: |
Sa saad ju sellele 6 korda odavamale arvutie OSX vms peale panna? |
Muidugi saab, kuni BSA uksele koputab...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
10.12.2010 01:47:38
|
|
|
beastbeats kirjutas: |
Muidugi saab, kuni BSA uksele koputab... |
Google pakub lugematuid võimalusi ocx installiks pane kas või peedist pesumasina/arvutusmasinale trumliks/kettaks.Küsimus tekib selle mõtekuses&kulukuses.MAC on minu arusaamist mööda branditoode ja pole mõtet sangari teksadele suurt armani silti kleepida või ladale MB tähte kapotile kruvida.Huvi on endalgi proovida,ilma katsetamata ei saa aru kas sobib või mitte.Mis aga autorikaitsesse puutub siis venemaal läheb asi päris torusteni,varsti keelatakse ka tuntud lauluviiside ümisemine.Hullem on see,et tasapisi hakatakse vabavara keelama&kasutamist raskendama.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
10.12.2010 07:36:03
|
|
|
Muidugi saab, kuni BSA uksele koputab... |
Yeah, lets spread the FUD
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
10.12.2010 08:02:42
|
|
|
No aga milles küsimus.. Apple õnnistab püha veega müüdava riistvara. Kuidagi peab ju mäkipede lunastust ostma, nagu varem lunakirju müüdi.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
10.12.2010 11:39:35
|
|
|
tsitaat: |
Apple'i policy ütleb nt, et Apple'i poolt müüdud toodete LCD ekraanid (ja see hõlmab ka Apple Cinema displaysid) ei kuulu ümbervahetamisele, kui neil pole vähemalt 15 !!! surnud pikslit.
|
Paluks viidet allikale või on tegemist salastatud infoga |
Aga palun! http://www.engadget.com/2010/11/05/apples-dead-pixel-policy-leaks-out-up-to-15-anomalies-accepta/
Ootan paadunud mäkofiilidelt huviga truudusetõotuste uuendamist ja oma pea pakule panemist Apple'i kvaliteedi nimel.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
10.12.2010 11:45:40
|
|
|
aga oled sa reaalselt ka katsetanud?
out-of-the box suudab heal juhul 10% arvuteid OSx86-d jooksutada, kexti trikkidega pane veel paarkümmend protsenti juurde. Suuremate hackidega (moditud kernelite, hackitud bootloaderite jms) lisandub veel max 10%. St max pooled suudavad mitte tuumateadlase tasemel OSX-i üldse töölegi panna. Ja sisuliselt ära võid unustada need kõige uuemad platvormid (P55/x58/AMD AM3 plaadid), eksootikad (igasugu SiS-id, ALI-d ja teab mis combod), odava otsa samuti.
igasugu OSX major update'd (ja need on paar korda aastas) löövad kogu kaardipakki jälle sassi (st 10.6.3 installitud masin suure tõenäosusega enam 10.6.4 ei söö), mis omakorda tähendab mittekompatiiblust teatud rakendustega (näiteks iLife).
tõestatud on, et OSX-i peale panemine non-apple PC-le on rohkem katsetamise teema ja reaalset toimimist ei ole mõtet unistadagi. Ma ei räägi siinkohal legaalsusest.
ma olen 5-l non-apple PC-l OSx86-te peale pannud, neist 3-l tuli isegi step-by-step wikit lugedes kohe kernel-panic, üks suutis desktopi bootida, aga pooled lisad ei toiminud (võrgukaart, wifi, helikaart) ja üks enamvähem (vist ainult bluetooth ei leidnud) toimis (üks MLA branded MSI platvormil läpakas).
unustage OSx86 kasutuse normaaltingimustes ära.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
recent
HV veteran

|
10.12.2010 11:57:25
|
|
|
erick kirjutas: |
Nii võib ju täitsa elada, mis?  |
Jälle hakkab see jutt et, "Mersuga käiakse poes piima toomas, samas sapakas on 15 korda odavam, aga teeb sama töö ära"
see raha lugemine palju sina teeniksid, keegi ei keela sul seda teha.
Aga kust sa võtad kliendi kes sind usaldab!?! Ainult sõbra või sugulase kaudu.
Dell ja teised suured firmad on selle usalduse ja kindluse aastatega ja miljarditega välja teeninud,
ja sellepärast nad siukse hinnaga nad ka müüvad, et kasu ka teenida, mitte iga asja pealt 5% nimodi ei jõua kuskile.
Sama on ju sul poes siis saiaga ? lähed karjud müüja peale et, kui sa vanaema käest jahu saad ja isa ahjus küpsetad,
siis sa ei maksa ju peaaegu midagi, aga poes küsivad 10 eeku.
Kuidas Leibur küll julgeb midagi sellist teha. (saad aru kuhu ma sihin ?)
Kui Dell müüb workstationi, siis ta garanteerib selle tööjõulisuse igas hetkes ja ta saab ka seda garanteerida.
Ja suurfirmad usaldavad seda, selle asemel et võtta kuskilt nurgatagant, ostetakse õigest kohast õige hinnaga.
See on see mis annab inimestele tööd ja keerutab raha ringi. Kui kõik hakkaksid põlvepeal arvuteid kokku panema,
siis kukuks majandus varsti kokku. Kui kõik hakkaksid autosid ise kokku panema, kaotaks suurem osa inimesi töö
ja jälle oleks majanduskrahh.
Tahan sinna jõuda, et kuskil pole keelatud kasumit võtta!
Kui sellega arvestada ei suuda, siis tuleb ise endale riided õmmelda mitte nike't poest osta
ja minna kuskile metsa kommuuni elama peace
|
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
10.12.2010 12:01:15
|
|
|
Sinu eelnevast jutust mulle eriti meeldib see "Mersu vs sapakas" väide. Ehk siis 2-4x nõrgem masin on "Mersu".
Kui sa ostad Markit.ee käest Eestis 77K HP workstationi, siis ma tõsiselt kahtlen, et sa saad sellega kaasa on-site garantii. Ehk siis tegelikult jooksed sa kast kaenla alla Markit.ee jutule täpselt nagu sa Ordi arvutiga teeksid, ainult et kui Ordi teostab garantiid Eestis, siis HP jumal teab kus.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
recent
HV veteran

|
10.12.2010 12:20:30
|
|
|
erick, ohoh, enam vähem mõistlik vastus
Mina avastasin jälle endajaoks selle et et, Mac vs PC..
see on nagu konstruktor.
Kuna elan siin Ookeani taga, siis iga nurgapeal müüakse macci ja pc'd samamoodi,
toidupoest võid endale iMaci osta või uue kõvaketta ja videokaardi
Kuna ma nii hämmelduses olen siin Mac'ist siis võitlen iseenda kas osta või mitte.
Aga jõudsin hoopis sellele järeldusele et, siin ei tule läheneda üldse riistvara järgi.
Vaid sellejärgi mis sa ise arvutist ootad..
kas sa ootad, jõudu või ootad sa silmailu.
Kui ma ootan silmailu ja uhkust ja midagi erakordset, siis ma lähen toon endale maci koju,
istun seal taga ja tunnen ennast erilisena.
Aga kuna ma tahan jõudu ja näppudega kallale minna, siis tahan ikka PC'd.
Jalutan õhtul poes, piimapakk käes.. võtan endale uue videokaardi poest,
õhtul kodus mängin mõnulen.
Need on kaks täiesti eriaasja. Siin ei saa asja mõõta best-bang-per-buck!
Ja see kes räägib et Mac on nii kallis, et rikaste värk.. Ongi Eestlastele see rikaste värk,
kuna ffs Eestis on keskmine palk nii väike.. ja virisevad tavaliselt need, kes teenivad veel alla selle.
Siin pool Ookeani kus see toodetud on see asi vähe teistmoodi, siin normaalselt tööd tehes,
võiks inimene iga kuu endale uue macbooki või pro osta.. ja enamus seda teevadki.
ja inimesed kasutavad seda metsikult, eestis on üllatus kui sa näed macbooki.
Siin kohvikust möödudes, Starbucki aknast sisse vaadates näeb 7'et Macbook prod ja 2'te PC läpakat.
Kui sa ise ka, teeniksid paar aastat enda kuupalga asemel igakuu 3x niipalju, siis lõpetaksid ka kunagi kallima arvutiga.
|
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kivikas
HV vaatleja

|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
10.12.2010 12:54:59
|
|
|
recent kirjutas: |
Kui ma ootan silmailu ja uhkust ja midagi erakordset, siis ma lähen toon endale maci koju,
istun seal taga ja tunnen ennast erilisena.
ja inimesed kasutavad seda metsikult, eestis on üllatus kui sa näed macbooki.
Siin kohvikust möödudes, Starbucki aknast sisse vaadates näeb 7'et Macbook prod ja 2'te PC läpakat.
Kui sa ise ka, teeniksid paar aastat enda kuupalga asemel igakuu 3x niipalju, siis lõpetaksid ka kunagi kallima arvutiga. |
Kas sa ei leia, et see "tunnen ennast erilisena" emotsioon läheb suures osas kaotsi, kui sa Starbucksi maha istudes näed 5te mäkki ja kahte PC-d?
Custom-made masinate eeliseks on see, et neist pole miski "erilisem". Tõesõna, kui keegi laseks endale kokku panna selle 37,5K workstationi, mille ma paar lehekülge tagasi ehitasin Mac Pro-ga võrdluseks, siis erilisemalt ennast ikka naljalt tunda ei saakski - sul on täiesti unikaalne arvuti, mille jõudlus ületab kaugelt ka kaks-kolm korda kallimate PC-workstationite oma, ja samas see näeb hea välja isegi Mac Proga võrreldes...
Esiteks see policy ei ütle midagi surnud pikslite piirarvu kohta - ütleb, et kui neid on TEIE arust liiga palju, tooge garantiisse. Pane tähele, SEE EI TÄHENDA ET GARANTIINÕUE RAHULDATAKSE! Minu toodud lingil oli loomulikult poe sisepolicy, mida klientidega ei jagatagi.
Teiseks oli selgelt näha, et kui Apple'i 15-surnud-pikslit-on-okei kehtis alates 22" ekraanidest, siis 22" ekraanid on reeglina 1920x1200 max resoga. LG ütleb sel puhul, et 7 surnud pikslit on max, ja 2560x1600 puhul (Apple Cinema 27" - 30" vist) on LG max 12 surnud pikslit, aga Apple'il ikkagi 15.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.12.2010 12:56:58
|
|
|
recent kirjutas: |
istun seal taga ja tunnen ennast erilisena. |
Kui tahad OS'ist ilu saada peaksid Linuxiliste poole vaatama, ükski win ega osx ei suuda sellega konkureerida
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|