Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mac või PC |
Mac |
|
22% |
[ 148 ] |
PC |
|
77% |
[ 504 ] |
|
hääli kokku : 652 |
|
autor |
|
sama123
HV veteran
|
09.12.2010 00:12:27
|
|
|
Jaan kirjutas: |
Ohohh kirjutas: |
Ja tänu sellele raua vähesusele on saavutatud olukord, kus iga detail on peensusteni läbi mõeldud (a'la caps lock ei rakendu, kui seda kogemata kirjutamise kägus toksad) |
...ja kui prgrammi sulgemisel tuleb ette aken, kas salvestada muutused või mitte, siis nooltega ei saa hakkama, hiirega ainult ehk arenda on veel nii mõndagi.
Lihtsalt üks näide nn bugist, mis näiteks mind väga häirib. |
Kui on PC kast siis tuleb võtta kast ise,toide,emaplaat reserviga,ülejäänuid vastavalt vajadusele&rahakotile saab asendada.MAC aga tuleks võtta läptopina (vahetused liig kallid ja mõttetud).Jätame üksikud väga spetsiifilised proged/tööd kõrvale siis MAC oleks ideaalne naisele internetis kommentaaride lugemiseks,fotode&filmide vaatamiseks ja endale oleks peamiselt opsystemi hingeluga ja eripäradega tutvumiseks.Lolli mängu asemel tutvud MAC-iga,ega ei olegi paha variant
Kuidas aga on väliste USB seadmetega (printerid&kaamerad&skannerid j.n.e.) kas ikka enamusele uuematest on olemas?Hiljuti ostetud slaidiskanneril küll plaadil ei paistnud olevat.Jõuangi vist sinna,et kui osta siis vanem ja odavam kuna nende operatsioonidele piisab ka P II ja P III,peaasi,et töötab ja pole vaja jamada.Kui on vähe progesid ja külastad ainult kindlaid lehti mis on teada,allalaadimisega ei tegele, siis võib opsystem tõesti 10a.fungata ilma,et defragmediks ja puhastaks.Ketta iga saab määravaks.....
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 00:25:14
|
|
|
Jaan kirjutas: |
Ja tänu sellele raua vähesusele on saavutatud olukord, kus iga detail on peensusteni läbi mõeldud (a'la caps lock ei rakendu, kui seda kogemata kirjutamise kägus toksad) |
...ja kui prgrammi sulgemisel tuleb ette aken, kas salvestada muutused või mitte, siis nooltega ei saa hakkama, hiirega ainult ehk arenda on veel nii mõndagi.
Lihtsalt üks näide nn bugist, mis näiteks mind väga häirib. |
Selles osas olen täiesti nõus. Ma ei ole kah aru saanud, mis pagana pärast ei tööta nendel akendel parem ja vasak nool.
Lihtsalt yes/no valiku toimib enter/escape, aga kui on rohkem valikuid, siis peab mingil jabural põhjusel tõepoolest hiirega kliki tegema...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
recent
HV veteran

|
09.12.2010 00:28:20
|
|
|
Ohohh, Äkki on see sellepärast et, troubleshoot, et sa kindlalt teeksid otsuse..
ma olen mitukorda tööprojekti nii kinni pannud et, peale 3 tunnist tööd.. vajutan õige kohapeal "NO"
ja siis kisun juukseid peast välja .. ja loodan et programmi Auto-Save on ikka osa tööd alles ka jätnud 
|
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 00:32:02
|
|
|
recent, võibolla tõesti. Tegelikult see ei ole selline asi, mis närvidele käiks vaid tekitab lihtsalt hämmingut. Ei Tab, ega nooled ei vaheta fookuses olevat nuppu.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
09.12.2010 09:31:20
|
|
|
recent, kusjuures see on väga hea argument kui nüüd mõtlema hakata. Üks viis kuidas jalga tulistamist vähendada.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
recent
HV veteran

|
09.12.2010 09:59:29
|
|
|
mhmh, ma ei usu et siuke "auk" on ilma läbimõtlemata jäänud.
|
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 11:20:58
|
|
|
Ma huvi pärast guugeldasin ja selgub, et tab ja nooled on võimalik dialoogiakendel sisse lülitada. Apple on lihtsalt paremaks pidanud, et vaikimisi hüppab tab ainult sisestusväljade vahel.
System Preferences->Keyboard->Keyboard Shortcuts
Full Keyboard Access: In windows and dialogs, press Tab to move keyboard focus between:
O Text boxes and lists only
O All controls
Kui valida "All control", siis saab tabi ja nooltega fookust vahetada.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
09.12.2010 12:16:34
|
|
|
Ma huvi pärast guugeldasin ja selgub, et tab ja nooled on võimalik dialoogiakendel sisse lülitada. Apple on lihtsalt paremaks pidanud, et vaikimisi hüppab tab ainult sisestusväljade vahel.
Full Keyboard Access: In windows and dialogs, press Tab to move keyboard focus between:
O All controls
Kui valida "All control", siis saab tabi ja nooltega fookust vahetada. |
No way! Bug'iks bashimine on kõvasti khuulim.
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
09.12.2010 12:33:06
|
|
|
O All controls
Kui valida "All control", siis saab tabi ja nooltega fookust vahetada. |
Ei toimi, "fookus" muutub küll, aga eelselekteeritud vaik jääb aktiivseks ikka.
Näiteks Mail-s avasin new message, kirjutasin midagi, pannes kinni küsib, mida teha (save on aktiive), valin Tab-ga don't save, Enter, kaob eest ära, aga Draftide alla, seega salvestab.
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
09.12.2010 12:40:23
|
|
|
Tühikut, mitte Enterit
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 12:45:22
|
|
|
Fookuses oleva valiku (nupp, mida ümbritseb sinine raam) teeb tühiku vajutamine. "Yes"/"Save"/"OK" (või muu mittedestruktiivne tulemus) nupp on alati enter (sinine nupp) ja "Cancel" on alati escape.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
09.12.2010 13:20:09
|
|
|
Fookuses oleva valiku (nupp, mida ümbritseb sinine raam) teeb tühiku vajutamine. "Yes"/"Save"/"OK" (või muu mittedestruktiivne tulemus) nupp on alati enter (sinine nupp) ja "Cancel" on alati escape. |
OK, tänud, ei tulnud selle peale, et Enter polegi sisestus/käsu kinnitus.
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
09.12.2010 16:37:51
|
|
|
Selline näeb selle kasti sisemus välja. Sry et ma musta varianti ei leidnud, aga valge peal ongi cable-management võimalused paremini näha. Veel virisemist?
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 16:49:36
|
|
|
Nii, ja kui ma ostan enda helistuudiosse kasutaja erick poolt kokkupandud masinaid paar tükki ja mul nüüd mingid ühilduvusprobleemid tekivad mõne lisatava raudvaraga (näiteks mikserpult) siis kes need prbleemid aitab lahendada? Lihtsalt näide.
Ma peaksin nüüd kulutama nädalaid aega, et välja selgitada kas minu poolt kasutatav soft ja riistvara kõiki neid juppe optimaalselt toetab. Ja millised oleksid parimad lahendused.
Või siis, ostan Mac Pro, viskan juhtme seina ja hakkan kohe tööd tegema? Ja kui midagi juhtub, helistan helpdeski ja saan koheselt abi?
Lisaks on tegu vanema konfiga Mac Pro-ga
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
09.12.2010 16:59:59
|
|
|
Priido kirjutas: |
a) Nii, ja kui ma ostan enda helistuudiosse kasutaja erick poolt kokkupandud masinaid paar tükki ja mul nüüd mingid ühilduvusprobleemid tekivad mõne lisatava raudvaraga (näiteks mikserpult) siis kes need prbleemid aitab lahendada? Lihtsalt näide.
b) Ma peaksin nüüd kulutama nädalaid aega, et välja selgitada kas minu poolt kasutatav soft ja riistvara kõiki neid juppe optimaalselt toetab. Ja millised oleksid parimad lahendused.
c)Või siis, ostan Mac Pro, viskan juhtme seina ja hakkan kohe tööd tegema? Ja kui midagi juhtub, helistan helpdeski ja saan koheselt abi?
d)Lisaks on tegu vanema konfiga Mac Pro-ga |
a) Kas sa tahad öelda, et Eesti mäkisupport oskab su x-mikseripulti sinu mäkiga paarituma panna või? Mis ajast see techsupporti ülesanne on, kui see jubin näiteks POLE nende toetatud jubinate nimekirjas (mis on suhteliselt kindlasti nii)?
b) Mis nädalaid? Sa võtad helikaardi specid ette, ütled, et sul on Windows 7 Professional 64bit ja rohkem infot sul ei olegi vaja.
c) Microsoftil ja Creative'il on mõlemal helpdeskid olemas.
d) 2,66GHz i7 Xeon istub seal sees, niiet pole ta vanem midagi.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
09.12.2010 17:09:10
|
|
|
erick või keegi teine viskas siia teemasse kunagi ühe saidi lingi, kus oli igast huvitavaid uudiseid ja seiku mäki maailmast. igat tüüpi ämbrid ja nõmedused millega apple hakkama on saanud. 20lk läbi vaadates paraku linki ei leidnud enam.
kes teab?
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
09.12.2010 17:15:34
|
|
|
erick, sa ei saa võrrelda ise kokku pandud kasti brändi kastiga. Ma saaksin aru kui tooksid võrdluseks Delli, HP või mõne muu samaväärse tootja sama klassi arvuti.
Kui sa neid kaste müüma hakkakis peaksid sinna juurde arvestama enda töö aja, sinu poolt palgatud suppordi palgad, testimine + garantiihoolduse kulud. Kuna selliseid arvuteid väga palju ei müü, siis kulu ühe ühiku kohta tuleb tõenäoliselt üsna suur, kui tahad sama taseme supporti pakkuda nagu Apple.
Mac Prode sihtrühm ei olegi kodukasutaja.
Sama moodi võiksid vaielda, et miks keegi peaks ostma Red Hat linuxi, kui CentOS on täpselt sama ja tasuta.
PS. Selle kasti sisemus tundub täitsa OK. Mitte päris sama tase, mis Mac Pro'l aga OK. Eks 80% eesmärgist ongi võimalik saavutada 20% ressurssidega. Viimane 20 on aga väga kallis.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
09.12.2010 17:38:54
|
|
|
ühe asja muidugi unustate ära: tänapäeva MAC ongi ju PC 100%. pc arhitektuur ja riistvara, pane windows otsa ja voila, jooksuta palju tahad.
ise kasutan macbook pro-d (veel 2009 aasta mudel 9400m videoga), millel primaarse opsüsteemina macos x 10.6, aga kuna tööasjus vaja teatud windowsi softi jurakaid kasutada, siis on parallels 6-ga lahendatud windows 7 pro.
kusjuures, seesamune virtuaalne partitsioon on samal ajal ka füüsiline bootcamp install ja kui väga vaja, siis teen restardi ja buudin wini ja kasutan seda. samad tarkvarad jms.
parallels 6 sisuliselt elimineerib eraldi buutimise vajaduse kõiges, välja arvatud täis directX/openGL 3d jõudluse. 3d töötab (mis muidu igast vmware workstationite ja virtual pc-dega ei tööta) ju küll, lihtsalt mitte täie võimsusega. vmware fusionis toimis ka (tegin väikse triali), aga parallels toimis paremini. id-kaardiga sai paremini läbi, serial-usb konverterit talus hästi ja oli kuidagi mugavamalt kasutatav.
kusjuures mac-i spaces-itega ja parallels wini fullscreeniga ongi lahendatud nii, et ctrl-1 on mac full-screenis ja ctrl-2 vajutades win7 fullscreenis, switchimisaeg on olematu (seda ei ole). Tavadesktop kasutuses ei ole üldse vahet, ei saagi üldse aru, et tegu virtual masinaga, aero ja muu kiirendamine toimib. 1080p youtube töötas parallelsitud windowsil 5+. mkv videosid vaatan maciga.
mugav veel see, et parallels pani kohe windowsi ja macosi vahele share ja saab mugavalt data't vahetada, ei pea mingeid mõttetuid ftp servereid või usbi pulki kasutama.
best of both worlds...
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
09.12.2010 17:56:32
|
|
|
PS. Selle kasti sisemus tundub täitsa OK. Mitte päris sama tase, mis Mac Pro'l aga OK. Eks 80% eesmärgist ongi võimalik saavutada 20% ressurssidega. Viimane 20 on aga väga kallis. |
Vaata, see, kuidas kast seestpoolt välja näeb, on täiesti ebaoluline, kui su silmad just läbi alumiiniumist küljepaneeli ei võta.
Oluline on see, et kastis oleks tagatud hea õhuvool (ja komponentidele kerge juurdepääs, aga see pole mäkikasutajatele oluline, kuna nad ei tohi oma kaste avada nagunii). NZXT Phantomi puhul on see tagatud, loe need 120mm ventilaatorid üle.
Mis supporti puudutab, siis siinpuhul kehtiks Arvutikeskuse garantii, kui koostamine neilt tellida (295 EEK). Garantiid on ka võimalik juurde osta.
Ma olen üsna kindel, et AK garantii ja teeninduse tase on kusjuures kõvem kui IM Arvutite pakutav ....
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
09.12.2010 18:19:46
|
|
|
Vaadates toda mäkki ja siis Ericku komplekti.... noh, eks lollidelt tulebki raha ära võtta. Kes lisaks ei tea midagi sellest, et rauajuppidel on olemas garantii ning arvutipood selle eest ka vastutav.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
09.12.2010 18:22:00
|
|
|
Ma ei tahaks nagu uskuda, et asi nii lihtne on?
Suudab windows ilma suurema käberniidita selle 24 giga rammiga midagi ette kah võtta, või on see rohkem mälulekete tasakaalustamiseks?
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
09.12.2010 18:25:15
|
|
|
Kuidas WIN asjasse puutub? Hetkel räägime siiski riistvaralisest konfiguratsioonist. Ericku toodud kastile paned vastava OS'i, et mälu hulka kasutada.. see on vaid demonstreeriv näide.
viimati muutis Mario. 09.12.2010 18:26:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
09.12.2010 18:25:47
|
|
|
EvilKatarn kirjutas: |
Ma ei tahaks nagu uskuda, et asi nii lihtne on? |
Miks peaks raskem olema? Mäkk on täiesti tüüpiline PC-komponentide kogum, mille eest ainult küsitakse julgelt 5x rohkem.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|