praegune kellaaeg 21.06.2025 16:42:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mirko28
Aeg maha 1p

|
09.11.2010 15:36:45
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Enda arvates ma kommenteerisin tookord ka sinu seisukohta, et sinu soovitus keskenduda ülikoolis ainult programmeerimise ainetele ja muud ignoreerida, on pehmelt öeldes jama kuivõrd siis sa võtadki ülikoolist välja kutsehariduse ja oled kitsalt spetsialiseeritunud mutrike, kes ei adu laia pilti. Siis ei oleks vaja ka ülikooli ronida. |
See on maitseasi, kust sa ostad mikseri, kas turult või linnapoest, viimasesse tasub ikka ronida, kuna sealt võib parema mikseri saada, kuid ei pruugi muidugi, eks selle kohta igal ühel omad kogemused ja arvamused.
Ma ei mõista kitsa-spetsialiseerumise mõtet kuigi hästi. Kui isik mikserdab tainast kutseka õpetaja juhendamisel või ülikooli õpetaja juhendamisel, siis tainas saab ju tehtud, ja hea päeva korral ka paar nalja visatud juhendaja poolt, oskus nalja teha ja mikserdada saab ju selgeks, ma ei arvaks, et mutriks ega töötuks sedalaadi oskused teeks.
Mulle ei tundu muidu mitte kellegi arvamus jama, mõni on lihtsalt igav:)
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
09.11.2010 15:43:15
|
|
|
estrose kirjutas: |
Enda arvates ma kommenteerisin tookord ka sinu seisukohta, et sinu soovitus keskenduda ülikoolis ainult programmeerimise ainetele ja muud ignoreerida, on pehmelt öeldes jama kuivõrd siis sa võtadki ülikoolist välja kutsehariduse ja oled kitsalt spetsialiseeritunud mutrike, kes ei adu laia pilti. Siis ei oleks vaja ka ülikooli ronida. |
See on maitseasi, kust sa ostad mikseri, kas turult või linnapoest, viimasesse tasub ikka ronida, kuna sealt võib parema mikseri saada, kuid ei pruugi muidugi, eks selle kohta igal ühel omad kogemused ja arvamused.
Ma ei mõista kitsa-spetsialiseerumise mõtet kuigi hästi. Kui isik mikserdab tainast kutseka õpetaja juhendamisel või ülikooli õpetaja juhendamisel, siis tainas saab ju tehtud, ja hea päeva korral ka paar nalja visatud juhendaja poolt, oskus nalja teha ja mikserdada saab ju selgeks, ma ei arvaks, et mutriks ega töötuks sedalaadi oskused teeks.
Mulle ei tundu muidu mitte kellegi arvamus jama, mõni on lihtsalt igav:) |
Sinu tollane seisukoht oli, et õpi ülikoolis programmeerimsit ning ignoreeri matemaatikat, algoritme, projektiaineid, andmebaase ja mida kõike veel õppekavasse sisse on pandud, sest see on ebaoluline.
See tundub väga sedasi, et sa tahad olla codemonkey, kes ei saa aru, misasi on andmebaas ja kuidas seda kasutatakse ja imeb näppu, kui tal tekib vajadus ise mõni keerulisem probleem lahendada, sest puudub arusaam neistsamadest algoritmidest, andmebaasidest ja isegi matemaatikast, mida sa soovitasid tähelepanuta jätta. Kui see ei ole enda kinni spetsialiseerimine väga pisikesse nišši, siis mis on? Sellise taustaga sa ju oled programmeerija, kelle arenguvõimalused on väga väikesed või väga aeglased, sest ta peab iseseisvalt omandama seda, mille teised ülikoolis said enne kui tal tekib lootus hakata programmeerija karjääriredelil tõusma ja midagi saavutama.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
09.11.2010 16:09:39
|
|
|
See tundub väga sedasi, et sa tahad olla codemonkey, kes ei saa aru, misasi on andmebaas ja kuidas seda kasutatakse ja imeb näppu, kui tal tekib vajadus ise mõni keerulisem probleem lahendada, sest puudub arusaam neistsamadest algoritmidest, andmebaasidest ja isegi matemaatikast, mida sa soovitasid tähelepanuta jätta. Kui see ei ole enda kinni spetsialiseerimine väga pisikesse nišši, siis mis on? Sellise taustaga sa ju oled programmeerija, kelle arenguvõimalused on väga väikesed või väga aeglased, sest ta peab iseseisvalt omandama seda, mille teised ülikoolis said enne kui tal tekib lootus hakata programmeerija karjääriredelil tõusma ja midagi saavutama. |
Suurem osa inimestest (ja sh ka suurem osa ülikoolis õppinutest) ei sobigi rohkemaks kui monkey'ks, suurem osa inimestest soovib midagi muud. Fats Domino elab praeguseni New Orleans'is, mine küsi talt, miks ta ütles et ülikoolikraadidega isikutel tööd pole. Ma arvan, et ta vastab seda, mida praegu kirjutasingi, et ei saa olla midagi, milleks ei sobi ja milleks sisemas soovi pole olla. Kuid on teisigi asju, millest ka rääkisin, et ülikoolis läheb kütus raisku ebavajalike asjade peale, tegeletakse teleturu mikseri einevate lisadega, filosoofia ja sotsioloogiaga jne. Nagu ütlesin, ma ei mõista, kuidas saab silmavaade vale laiusega tulla või oskusi väheks jääda, kui osatakse mikserit kasutada ja nalja teha. Ülikool toodab maksumaksjaid, kelleks Bill Gates ei soovinud hakata, kuid erinevalt bill Gates'ist suurem osa inimesi ei hakka ka oma äri ajama, ja kes kutsekas tunneb, et sooviks siiski äri ajada või muud moodi karjääri teha, see sotsioloogia ja filosoofia loengut nüüd ülikooli kuulama kindlasti ei lähe.
Andmebaasid on olulised, algoritmide loeng juba väheväärtuslik, sotsioloogia ja filosoofia jam uusikateooria juba kasutu, nii oli minu arvamus, ma loodan, et väljendasin selgelt ennem.
Üks asi veel. Sa kasutad sõna "arenguvõimalus" jm sellesisulisi mõisteid. Enamik inimesi soovivad areneda inimestena, teha oma hobisid ja kasvatada lapsi, nagu Domino teeb. Kui sa arvad, et nad on codemonkey'd, siis loodan, et sa seda sõna normaalselt võtad, sest nende areng elus pole kehvem kui B.S-kraadiga isikutel. Näiteks vaata Gates'i, keda teatakse kui hea programmeerijana, kes optimeeris nutikalt koodi ja oli hea tehnik- ega seda ülikooli talle vaja polnud selle oskuse jaoks, sai ta oma oskused kätte, ja leidis ka viisid kuidas oma karjäärilisi võimeid arendada.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
09.11.2010 19:22:49
|
|
|
Raiskasin just 15 minutit oma elust. Aitäh sulle estrosse.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
09.11.2010 19:52:50
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
Raiskasin just 15 minutit oma elust. Aitäh sulle estrosse. |
Võta heaks.
Kui ütled, mida kuulda soovid ja osutad kellelegi, kes ei räägi seda, siis ma võin ümber lükata tema seisukoha, kas siis tuled ja ütled, et investeerisid ennast 15 minutit rõõmsalt, see oleks küll ju tore.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
09.11.2010 20:17:56
|
|
|
TPT on ainukene kool ainukese sobiva erialaga, olles elukohale piisavalt ligidal, kuhu oli võimalik end rakendada. Eriala valikul inimesel, kes on teadlikult huvitatud arvutustehnikast, mingit raskust ega küsimust kindlasti ei olnud.
Esmamulje koolist tõi endaga sisutühjad õppeained ja mitte rohkema täidisega personali peakolukesed. Kõik, absoluutselt KÕIK õppekorralduse alal on nii lonkav, nii ebakvaliteetne, kui üks keskmisest koolist tulnud inimene suudab haarata. Järgmiseks astmeks on õppeasutused erivajadustega inimestele. Mõistes, et kutsekoole saatev kriitika on hulgi kordi lahjem, kui tegelik olukord, siis kahetsustunne kahel õlal surub tihti maani. Teiselt poolt on tegu siiski ainukese kooliga, mis sobis minu geograafilistele tingimustele ja arvestades, et huvi antud eriala vastu on siiras ja teadmised üldjoontes rohkemad ning täielikumad (võis siis kvaliteetsemad), kui õppejõududel, siis peale puudumiste likvideerimise, vältimaks konflikte juhtkonnaga, vaeva näha pole vaja.
Õppetööd siin koolis sisuliselt ei toimu. Erialased teadmised, mitte pelgalt hinded, omandab vaid see, kes omaalgatuslikult kooli kõrvalt end tublisti täiendab või minu puhul siis seda päeva loomulikuks protsessiks ehk hobiks peab. Ehk edukalt haritud ja kvalifitseeritud inimese tekkeloos antud õppeasutus rolli ei mängi. Paberi tagamisel aga küll. Ääretult eriline kool, nii eriline, et lähikondlastele ei julge ka piiksatada, mis uksest sisse astudes iga päev ees ootab.
Suhtlust rühmakaaslastega samuti väga toimuda ei saa. Millest ikka pärdikuga vestelda, kui tema ühine joon sinuga on vaid suutlikkus banaani tuvastada. Olenemata kogu kriitikast on minu meeleheaks rühmas siiski paar helgemat pead, kellega temaatiline sotsiaalne vajadus rahuldada. Klassi- või grupitunde üle arutlemine kipuks juba mõnitamiseks. Positiivsena väärib välja toomist tasuta lõuna ja alati söödav menüü.
Kooli olen nõus esindama ainult avalikult ja ainult ERRi vahendusel ning ainult toimuvat tsirkust kirjeldades. Mis puutub kellelegi teemaks oleva õppeasutuse soovitamisega, siis kindel ei.
Peale koolieluga tutvumist mingeid ootusi ei julge kindlasti tõstatada. On vaja täiesti teise suhtumisega personali selle asemele, kes seda eelnimetatud vabakasvatusega ahvipuuri praegu talitab. Mõistame, et harimisel ja talitamisel on vahe.
Seega ei.. antud kutsekoolil pole mingit nišši, kui tasuta süüa ei taha.
Olge lahked.. võttis kaks aastat aega ja julgust, et ka siin teemas igapäevaseid samme antud õppeasutusse mainida.
Iga mõistlik inimene tunneks end alaväärsena.
viimati muutis Mario. 09.11.2010 20:20:28, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
09.11.2010 20:18:25
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Olge lahked.. võttis kaks aastat aega ja julgust, et ka siin teemas igapäevaseid samme antud õppeasutusse mainida.  |
Tere,
mul pole aega, et lugeda seda teksti hetkel, kuid seda viimast lauset märkasi nküll, ja võin sellele vastata, et eks see julgus tulebki vaikselt, kuid 2a küll hoogu võtta pole vaja, see on kõigest internet, ütle mida tahad ja niipalju kui soovid, alati leidub keegi kes arvab nagu sina ja keegi kes arvab teisiti.
( Sry, et ma täna niipalju spämminud olen seda teemat, minuarust võiks mulle keegi hoiatuse lisada. )
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.11.2010 13:51:55
|
|
|
Kas kutsekoolides ka õpetatakse mis on klassid P, NP ja mis on NP täielik ülesanne?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
aims
HV kasutaja
|
13.11.2010 14:23:57
|
|
|
Üks teemaga haakuv lugemine: http://jora.kakupesa.net/?p=2630
tsitaat: |
Koolist tahab
* ITN hetkel vajatavaid kutseoskusi
* häkker tarkust ja teadmisi |
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
murjam
HV kasutaja
|
13.11.2010 21:32:53
|
|
|
Ootaks arvamusi kaugõppe kohta ITK-s, kuidas õppemahud on? Ei kujuta üldse ette seda õppevormi.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
TahisJR
HV vaatleja
|
26.11.2010 21:48:42
|
|
|
MarioA., mulle kohe meeldib see, kui inimese arvamus koolist on see, et õpetatud geeniused õpetavad õpetamata geeniuseid ja geeniused ise ei tee midagi, lihtsalt saavad targaks
Seis ei ole nii hull, kui Sa röögid, saa ... noh teisest küljest, mis Sa ikka sellest eeslist sõimad, ega eeslist seepärast veel inimest saa, võtan oma sõnad tagasi...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
26.11.2010 22:25:45
|
|
|
Nagu on öelnud Confucius, siis õppimine ilma mõtlemiseta on katastroof, kuid mõtlemine ilma õppimiseta kannatamatu. Paraku kehtib ühiskonnas esimene tendents.
Geeniustest ei tea midagi.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
v0ltage
HV kasutaja
|
07.12.2010 17:46:30
|
|
|
Kellelgi on kogemusi/teadmisi Taanis õppimise kohta?Ise olen suht huvitatud.Minule.com kaudu kavatsen uurida seda asja.Plussiks see,et tasuta haridus,ingliskeelne õpe ning elatist on kergem teenida kui meil siin.Praegu olen vaadanud enim näiteks Aarhus Business Academy.Teeviidal väideti,et ei ole raske sisse saada ja enamus on ka saanud.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
stks
HV kasutaja

|
07.12.2010 18:44:03
|
|
|
Kas keegi oskab lihtsalt seletada informaatika ja arvutisüsteemide erinevused baka õppes?
_________________ Minu loogika jääb minu loogikaks |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
13.12.2010 12:18:23
|
|
|
stks kirjutas: |
Kas keegi oskab lihtsalt seletada informaatika ja arvutisüsteemide erinevused baka õppes? |
Erialade erinevus on õppeainetes. Ilmselt suurem osa õppe-aineid on mõlemal erialal samad, seega suurt erinevust pole.
Sõna "informaatika" (nagu ka matemaatika, füüsika) oma olemuselt tundub olema "puhtam" sõna kui teise eriala nimetus jm sellsied (nagu nt rakendus-matemaatika, elektrik). "Puhtam" ehk teadus-lähedasem distsipliin on see, sedalaadi teaduslähedasemad erialad peaks vormima laia ülevaatliku silmaringiga ja väheste praktiliste kogemustega spetsialisti, sedalaadi eesmärk peaks sellistel teadus-puhtamate nimedega erialadel olema.
Minu arust parim seletus nende kahe eriala kohta oleks võrrelda neid kahte praega, kus on kartul ja kaste, ühes on sealiha ja teises loomaliha, salat jm kõik on sama, seega nagu üldjoontes samad asjad, niiet ma ei näe suurt vahet kumba eelistada, kuid soovitan erialade ained läbi võrrelda lihtsalt.
viimati muutis mirko28 13.12.2010 12:29:56, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
13.12.2010 12:25:27
|
|
|
Kuule estrose, kas sul on spetsiaale kirjutaja palgatud selle ila tootmiseks?
webromps - arvutisüsteemides keskendutakse tunduvalt rohkem riistvarale kui seda tehakse informaatikas
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
13.12.2010 12:28:12
|
|
|
elmar, kas raske esmaspäev taas?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2rn4
HV kasutaja
|
08.02.2011 19:19:27
|
|
|
ITK administraatori erialal õppinutele: IT süsteemide tugi ja korraldus ettevõttes - selle aine kohta oskate midagi rääkida? Väga tahaks teada, kui mõtekad need praktika tunnid on?
_________________ Good, better, best. Never let it rest. Until your good is better and your better is best. - Tim Duncan |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
aims
HV kasutaja
|
08.02.2011 22:33:54
|
|
|
p2rn4 kirjutas: |
ITK administraatori erialal õppinutele: IT süsteemide tugi ja korraldus ettevõttes - selle aine kohta oskate midagi rääkida? Väga tahaks teada, kui mõtekad need praktika tunnid on? |
Omal ajal oli puhas ITIL see aine. Kui Leibur ikka annab, siis on arvatavasti sama ehk ITIL.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2rn4
HV kasutaja
|
08.02.2011 23:01:13
|
|
|
aims kirjutas: |
p2rn4 kirjutas: |
ITK administraatori erialal õppinutele: IT süsteemide tugi ja korraldus ettevõttes - selle aine kohta oskate midagi rääkida? Väga tahaks teada, kui mõtekad need praktika tunnid on? |
Omal ajal oli puhas ITIL see aine. Kui Leibur ikka annab, siis on arvatavasti sama ehk ITIL. |
Tõsi, kuid praktikate osas oskad midagi öelda? Kas see on nagu Makroökonoomika/Mirkoökonoomika praktika, kus kohalkäimine midagi juurde väga ei anna?
_________________ Good, better, best. Never let it rest. Until your good is better and your better is best. - Tim Duncan |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Carniflex
HV vaatleja

|
12.02.2011 23:26:19
|
|
|
mirko28 kirjutas: |
Kuid on teisigi asju, millest ka rääkisin, et ülikoolis läheb kütus raisku ebavajalike asjade peale, tegeletakse teleturu mikseri einevate lisadega, filosoofia ja sotsioloogiaga jne. Nagu ütlesin, ma ei mõista, kuidas saab silmavaade vale laiusega tulla või oskusi väheks jääda, kui osatakse mikserit kasutada ja nalja teha. |
Ma ise olen füüsik. Samas ma ei saa väita et filosoofia, mida pidin õppima mõnede ainepunktide ulatuses esimestel kursustel oleks mööda külge maha jooksnud. Ja loomulikult on mingi kogus selliseid aineid kus lihtsalt ilamullikesi aetakse, kuid see kipub olema pigem nõrga õppejõu proleem, kui see, et aine reaalselt totaalselt kasutu oleks.
Ülikooli eesmärk tavaliselt ei ole inimest õpetada töötama programeeritava tööpingiga XXX mis asub tehases YYY või õpetada inimesele selgeks C või mõne muu keele süntaks. Ülikooli point on anda maailmapilt ning oskus probleeme lahendada. Kutsekool on suunatud rohkem praktilise rakenduse poole. Olen sellegi läbi käinud enne füüsikuks saamist ja ma ei ütleks, et kutsekoolist saaks nõrgema hariduse kui ülikoolist sama ajaga. Rõhk on lihtsalt erinevas kohas. Kutsekooliks siis Tallinna Polütehnikum ja ülikooliks Tallinna Tehnikaülikool. Kusjuures matemaatikat õpetatakse ka kutsekoolis, lihtsalt natuke rakenduslikuma rõhuga ning alati ei nimetata seda matemaatikaks. Polütehnikumi elektrotehnika nimeline aine sisaldab päris paraja portsu seda mida tehnikaülikoolis diskreetse matemaatika ja funktsionaalanalüüsi loengutes kuulda saab. Esimene on fokuseeritud üsna teravalt rakendusliku poole peale, teised kaks annavad üldisemat pilti asjast, kui sul pole vaja enam transistoridest loogikaskeeme ise kokku panna või kõrgsagedustfiltrit arvutada kompleksarvude kaudu.
Iti õppimise poole pealt ma sõna ei julge võtta eriti kuna pole selle ala tegelane. Siiski ma tunnen, et pean ütlema, et mind ajavad närvi sellised IT rakendused, mille normaalseks kasutamiseks sa pead teadma kuidas C's andmemassiive defineeritakse, sest kasutajaliides on lihtsalt .. noh .. selline. Kui itimehed rohkem filosoofiat ja sotsioloogiat õpiks, ehk oleks siis selliseid kasutajaliideseid maailmas vähem.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hanzy
HV vaatleja

|
09.03.2011 03:47:07
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
TPT on ainukene kool ainukese sobiva erialaga, olles elukohale piisavalt ligidal, kuhu oli võimalik end rakendada. Eriala valikul inimesel, kes on teadlikult huvitatud arvutustehnikast, mingit raskust ega küsimust kindlasti ei olnud.
...
Olge lahked.. võttis kaks aastat aega ja julgust, et ka siin teemas igapäevaseid samme antud õppeasutusse mainida.
Iga mõistlik inimene tunneks end alaväärsena. |
Julgen samuti tunnistada, et õpin hetkel seal, õnneks viimane kursus ning arvatavasti sügisest on tulemas IT Kolledži (või TTÜ, aga pigem ITK). Ehk ei soovta väga TPT-d (Tallinna Polütehnikum), mis siis, et asub kesklinnas. Saab õppida päevases õppes peale põhikooli ning sessioonõppes peale keskkooli (see on 1 nädal kuus). Erialad ei ole väga IT alased, progemist oli väga vähe ning väidetavat veebiprogemist ei tulegi, kuigi kui ka tuleks, ei usu, et õpiks midagi uut. Kõik, mis vahepeal on õpitud on tulnud pigem ise õppides. Igatahes eriti õppima ei motiveeri, kui ei saa õppida, mida tahad. Ja sedagi pikkade ajavahemike tagant. Endal tol momendil sobis selline variant lihtsalt paremini, kuigi kaalusin juba aasta tagasi jätta pooleli ja minna ITK-sse. Oleks vist ikkagi pidanud minema. Õnneks klassikaaslased toredad ja paar neist ka väga asjalikud (ehk seepärast saigi jäädud) ning saab mujalt juurde õppida.
Ise arvan, et ITK oleks sobivam kui TTÜ informaatika, kuna matemaatikat ja füüsikat sai niigi koolis õpitud, õnneks muidugi ka aru saadud ja ei pea otseselt enam vajalikuks (see muidugi ei määra iseenesest midagi). Samas saab alati jätkata TTÜ magistris. On soovitatud ka minna üleüldse füüsikat minna õppima, annab rohkem loogilist mõtlemist. Seega nagu eelpool öeldud, kummagil variandil omad head ja vead ja maha tegema ei ole mõtet hakata kumbagi.
Kumb raskem on? Tegelikult arvan, et TTÜ ning loogiliselt võttes võiks seega siiski otsustada viimase kasuks... Ise aga arvatavasti lähen edasi ITK-sse, toimunud seal ka rohkem IT üritusi minuteada (MS, Eneta ning MUG.ee omad). Hinnatud õppejõud ning nüüdsest ka MSP Heiki Tähis on samuti soovitanud tulla õppima ITK-sse. Arvangi, et kõige parem on uurida neilt, kes juba käinud ning kes nt tuntumatest tegijatest on kus õppinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Delp
HV vaatleja

|
09.03.2011 13:07:31
|
|
|
No keskkooli füüsika ja ülikooli füüsika on nagu öö ja päev. Keskkoolis on näiteks Newtoni II seadus F=ma, aga ülikoolis saad sellise vastuse eest jalaga pe*se. Aga see selleks. Ise olen seda meelt, et TTÜ on mõttekam, kui kannatad ära kõik need aastad, mis kuluvad põhja ladumiseks ja käid magistrantuuris ka ära. ITK-s saad aga rutem n-ö asja kallale. Ehk siis, kui eriline akadeemik ei ole, siis tasuks pigem ITK valida. See, et need MS üritused ITK hoones toimuvad, ei tähenda, et teised sealt osa võtta ei tohiks. Aga füüsika on tõesti kõige vingem valik, sest seal keeratakse su aju ikka hoopis teistmoodi protsesse tajuma ja mõtlema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
09.03.2011 15:37:48
|
|
|
Delp kirjutas: |
No keskkooli füüsika ja ülikooli füüsika on nagu öö ja päev. Keskkoolis on näiteks Newtoni II seadus F=ma, aga ülikoolis saad sellise vastuse eest jalaga pe*se. Aga see selleks. Ise olen seda meelt, et TTÜ on mõttekam, kui kannatad ära kõik need aastad, mis kuluvad põhja ladumiseks ja käid magistrantuuris ka ära. ITK-s saad aga rutem n-ö asja kallale. Ehk siis, kui eriline akadeemik ei ole, siis tasuks pigem ITK valida. See, et need MS üritused ITK hoones toimuvad, ei tähenda, et teised sealt osa võtta ei tohiks. Aga füüsika on tõesti kõige vingem valik, sest seal keeratakse su aju ikka hoopis teistmoodi protsesse tajuma ja mõtlema. |
Nii on, keskkoolis õpetatakse sulle, et "F=m*a", ülikoolis seletatakse sulle rohujuures tasandil ära, miks F=m*a ning matemaatikas on veel palju muid valemeid mida saab edaspidi ning tagurpidi tuletada - jõutakse tegeliku asjade loogikani, mitte lihtsalt ei korrutata tuimalt nagu keskkoolis.
Kui on piisavalt püsivust, et magistrini jõuda, siis soovitaks pigem valida TTÜ - harjud ära akadeemilise lähenemisega maast madalast ja magistris on kergem - seda on nähtud tuttavate pealt kes tulnud ITK'st ning teiste pealt kes TTÜ'st. Nii TLÜ kui TTÜ magistriõppes. Ka ITK'st tulnud saavad kenasti hakkama, kuid asjade seisu ja vormi taipamine võtab veidi rohkem aega ja energiat.
Mis puudutab ITK's toimuvat koolivälist tegevust nagu MUG jne, siis õnneks koliti ITK TTÜ õue peale ehk siis pole isegi mitte füüsilisi takistusi osalemiseks. Samuti saab huvitavaid aineid risti võtta. Ise olen näiteks õppinud TTÜ hingekirjas olles mõne aine TLÜ's ning TLÜ hingekirjas jälle TTÜ's aineid teinud - kuidas aga ajakava ning õppejõud paremini sobisid.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|