Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Paaviani jahutusega probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 29.09.2010 17:36:07 vasta tsitaadiga

tahanteada, ei ütleks, et ta mul luhta läinud on kuna enam pole jahutust teise tuppa kuulda ja nagu ennem mainitud, siis mängud ei jookse enam pange. Ennem oli 5 minutit mängu ja see paavian oli omadega nii koos ja kuum, et jube. Eile mängisin mingi tunnikese ja korpus ise ei läinudki nii kuumaks nagu ma oleks arvand. Sai normaalselt isegi käsi peal hoida. Pärast panin tagumistele jalgadele natuke kõrgendust ka alla ja asi veelparem.

Krt ma tahaks Pavilioni näha, mis tunnikese mängimise või koormustesti puhul näitab 80 kraadi. Ulme icon_biggrin.gif

EDIT: Kui ta mul kaheksas on, siis ma küll enam ei imesta, et miks. Võta sellel juba ühest nurgast kinni ja näed kui nõrk see korpus on tegelikult.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.09.2010 18:00:58 vasta tsitaadiga

Minu paavian annab hetkel mitme tunnise mängimise järel 88 kraadi (maximum) ehk tunni järel vast 80 tuleb ära. Aga tavaliselt kasutan lisajahutust ehk veel alla selle + varsti teen puhastuse ja panen uue pasta ja vist ka vaskplaadi sinna termopadja asemele, eks vast siis madalam temp.

Ja see 88 kraadi on Nvidia videokaardil.

ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 29.09.2010 20:17:01 vasta tsitaadiga

mina saavutasin rekordi 105 kraadi celsiuse järgi thumbs_up.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 29.09.2010 20:52:46 vasta tsitaadiga

protsessor oli mul 106 vist, videokaarti ma tookord ei näinud, sest everest oli trial, aga alati on olnud video kuumem ehk vast 125 oli ära icon_razz.gif
ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 07.10.2010 16:43:46 vasta tsitaadiga

tellisin selle artic 5 termopasta endale, nüüd mehed rääkige kuidas kuhu vask tükk läheb, väga viis oleks kui keegi pilti ka viskaks asja kohta thumbs_up.gif

viimati muutis ertr2 07.10.2010 17:28:32, muudetud 1 kord
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.10.2010 17:21:13 vasta tsitaadiga

vast tükk?

Termopasta pane prose peale ja kui vasetükk olemas, siis otsid üles ühe prose laadse mikrokiibi (mis ka tegelt prose), võtad sealt termopadja ära ja asendad vasetükiga, millel mõlemal pool termopasta.
Aga ega ma rohkem ei oska rääkida, sest ei tea, mis paavian on...

ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 07.10.2010 17:28:02 vasta tsitaadiga

mõtlesin antud kohal vaske siis icon_redface.gif
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 17.10.2010 15:30:22 vasta tsitaadiga

Nojamh, minu pavilion siis otsustas nädal aega tagasi, et lõpetab minuga tööleoingu. Arvatavasti kuumenes üle. kuna viimastel nädalatel oli selle kuumusega ikka eriti hullud lood. Isegi korpus läks väga kiiresti idles kuumaks.

Sai asemele Dell võetud icon_wink.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.10.2010 15:49:37 vasta tsitaadiga

activeone: Ja Dell hoia ka väga kaudel nii tolmust, liivast, kui kõrgetest temperatuuridest - muidu varsti imetled "kuumarabanduse saanud või kuumasurma surnud" Delli. icon_smile.gif

Ja nalja ei tee - praegu just otsitakse emaplaati "kuumasurma" surnud Dellile.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.10.2010 17:17:16 vasta tsitaadiga

siis ei tasu osta neid odavamaid käkke delle vaid neid mis nn "äriklassi" poolele jäävad. 3 aastat garantiid ja kui firma mingit mainet tahab hoida vahetatakse asjad kenasti ära 3 aasta jooksul kui probleeme tekib (v.a muidugist kui vastu seina visata asi jms peale kusta).

HP Pavilion on aga selline "Über" käkk seega ei mõika miks üldse sellist jama enam ostetakse, toodetakse jama ju ikka edasi icon_neutral.gif

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 17.10.2010 18:00:21 vasta tsitaadiga

Jep. Ostan varsti ka suruõhu sahtlisse, hea vahel üle lasta. Vähemalt mis Delli puhul hea on, see võtab õhu eest sisse ja laseb küljelt välja (kui ma nüüd ei eksi). Inspiron 1510. Hp puhul võetakse õhk alt sisse ja lastakse kõrvalt välja, mis noo ei ole efektiivne ju.

EDIT: Muideks sellel Inspironil on ka 3 aastat garantiid ja mis mulle kõige rohkem meeldib, et ei pea viima samasse kohta tagasi kust ostetud, vaid garantii ülemaailmne. icon_razz.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.10.2010 19:21:48 vasta tsitaadiga

imo enamus läppareid ajavad vendiga lihtsalt õhku ringi ja lasevad küljelt vms "võrest" asja välja. sisse võtt on kas sealt samast lähedal asuvast avavusest vms kohast. Eest sisse ja tagant välja süsteemi pole kordagi kohanud. Siis peaks suht suur "tuule tunnel" seal olema.
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 17.10.2010 20:04:17 vasta tsitaadiga

angel, jep ma vist ikka natukene eksisin. Mu dellil ikkagi sama süsteem nagu sina kirjeldasid ja nagu oli ka hp-l, et õhk alt sisse ja küljelt välja. Aga ikkag, Dell on vaikne ja jahutab ainult vajadusel. Hp-l undab koguaeg jahutus all.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.10.2010 20:48:28 vasta tsitaadiga

activeone: Suruõhuga - läbi ventika avade - lased lihtsalt ventilaatori kutuks ja kogu lugu - siis imestad, et miks ventilaator vibreerib ja "reaktiivlennuki häält" teeb. icon_smile.gif
- Lisaks veel see, et suruõhk loobib selle tolmu mööda masinat laiali, igale poole vahele ja igale poole vidinate alla.
- Nii, et vägagi on vajalik Delli korrektne lahtivõtmine, koos korraliku tolmupuhastusega. thumbs_up.gif
- Ja veel vihjeks - Dell on viisakas firma ja nad ei keela Sul seda Delli vajalikul määral lahti kruttida, et siis korralikult ventilatsioonišahti puhastada ning termopastasid vahetada. icon_wink.gif
-------------------------------------
angel: Läppareid toodetakse, muide kahesuguse õhuvõtulahendusega:
1. Variant, kus õhk võetakse põhja all olevate avade kaudu
2. variant, kus õhk võetakse läbi ülevalpool olevate avade - käbi korpuseavade, läbi klaviatuuriavade jne.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.10.2010 22:19:15 vasta tsitaadiga

Ei ole veel sellist suruõhu purki näinud mis vendi katki teeks kui pihta lased. Olen isegi nn "elektril töötava suruõhu aparaadiga" lasknud vastu vente ja mitte muffffugi ei juhtu. Seega ... lolll jutt imo. Sedant küll, et sellel "avade vahelt tolmu puhastus" eriti efektiivsust ei oma kuna lükkad lihtsalt tolmu teise kohta ning enamasti selline "matsakam" tolm jääb nagunii kusagile kinni. Ehk siis ainuke viis tolmust venti, radikat puhastada läpparil on asja mingil määral lahti võtmine ja ligi pääsemine.

Termopasta vahetus läheks juba enamus firmade garantii tingimustega vastuollu. Enamasti lubatakse vaid kõvaketta vahetust ja mälu vahetust. Seda kah heal juhul. Kui juba termopastat vahetama kukud ja mingi jama tuleb siis ei tohiks olla imestunud kui garantiis pikalt saadetakse ning näidatakse ka mingit punkti kus sellise toimingu keelu kohta midagi kirjas.

Tahnteada - too siis üks näide kus läppar võtab õhku läbi klaviatuuri avade.. see oleks üks idiootsem läppar imo. Vähemalt äriklass sellist debiilsust ei lubaks kuna siis hea mahla sisse valada ja "vesijahutus" tekida. - loe - enamus asjalikel läpparitel on klaver mingil määral isolaatoriks igasuguste vedelike vastu ehk siis kui midagi peale valad ei lähe asi otse masinasse vaid otsib lähima tee lihtsalt maha jooksmiseks.

tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 18.10.2010 00:49:45 vasta tsitaadiga

Ei noo suruõhk nüüd küll ventilaatorit ära ei riku, vähemalt minu senimaani kogemus on näidanud seda. Hp-d puhastasin kord kuus niimoodi ja ventikas ei hakkand mingit lennki häält tegema. Hp-l olid lihtsalt jahutusega muud probleemid. On ka erinevates praktikafirmades nii puhastatud läpakaid ja minuteada puhastavad nii ka firmad.

tahanteada, sa siis tahad öelda, et kõik arvutiparandusega tegelevad firmad kakuvad sul läpaka puhastamiseks lahti näiteks Ordi, PcExpert ja erinevad garantiiremonti tegevad firmad. Niipalju kui mina näinud olen siis EI. Esialgu ei hakka ma seda masinat nüüd küll lammutama. Lasen õhuga läbi ja kui tõesti temp hakkab tõusma normaalsest kõrgemale, vot siis oleks tark seda lahti hakata vaikselt võtma.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.10.2010 07:17:35 vasta tsitaadiga

Pole m6tet vaielda: 1: suru6hk lo"o"b ventilaatori tiiviku tsentrist v2lja.
2. Suru6hk lennutab suure tolmukoguse ventilaatori v6lli vahele kinni.

Ja nüüd v6ta mikroskoop ja uuri l2hemalt nii tolmu ennast, seej2rel uuri ventilaatori puksi ning v6lli, siis n2ed mismoodi tolm kraabib puksi ja v6lli nagu v2ga kare liivapaber.

Nii, et ventilaator on v2ga spetsiifilise ehitusega ysna t2pne t2ppisto"o" ning pole m6tet tegeleda tema mahatapmisega.

Ning see, et kusagil keegi valesti puhastusto"o"d teeb, pole küll mingi tegevus, mida kas ise teha v6i siis seda soovitada.

Postitatud mobile device
tagasi üles
virks
HV Guru

sõnum 18.10.2010 08:10:27 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Tahnteada - too siis üks näide kus läppar võtab õhku läbi klaviatuuri avade.. see oleks üks idiootsem läppar imo. Vähemalt äriklass sellist debiilsust ei lubaks kuna siis hea mahla sisse valada ja "vesijahutus" tekida. - loe - enamus asjalikel läpparitel on klaver mingil määral isolaatoriks igasuguste vedelike vastu ehk siis kui midagi peale valad ei lähe asi otse masinasse vaid otsib lähima tee lihtsalt maha jooksmiseks.
Idiootne või mitte, aga olen päris mitmel sellist lahendust kohanud.

Suruõhuga väljast puhumine. Kui seda regulaarselt teha, siis toimib. Kui aga vildikiht juba vendi ja radika vahel on, siis ei aita muud kui selle vildi käsitsi eemaldamine.
Kommentaarid: 525 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 419
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 18.10.2010 08:28:20 vasta tsitaadiga

Infoks veel, et see jutt, mis siin käib, käin ainult nende läpparite kohta, mille jahutuse kättesaamiseks on vaja läppar lahti kiskuda (osadel läpparitel on ainult 1 kate vaja avada ja ongi käes)
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.10.2010 09:01:59 vasta tsitaadiga

Riputasin üles kah ühe pildi ja küsimus siis selline, et:
mis on alljärgneval pildil:

http://www.upload.ee/image/867739/tolmune_kile2.jpg
------------------------------------
Vastus: Pildil on läpparist pärit must kaitsekile, mille on suur õhusurve liiva ja tolmu täis loopinud.
- Ning lisaks veel see, et tegemist on selle liimise küljega, mis jääb vastu emaplaati.

Seega on õhusurve nii tugev olnud, et jõuga on tolm ja liiv "löödud" kile ja emaplaadi vahele.
- ja selline õhusurve taob igal juhul tolmu ja liiva ka ventilaatori võlli ja puksi vahele. On seda seal vähe või palju, ei oma erilist tähtsust, kuna ka üsna pisike tolmu / või liivakogus kraabib võlli ja puksi ära.
-----------------------------------
Ja kõige lõpuks siis see, et "suruõhuga ventilaatori tapmine" on tuntud tegevus oma 100 aastat.
Ning kes natuke on koolis füüsikatundides osalenud, see saab une pealt aru, et miks ei tohi ventilaatorit suruõhuga tolmust puhastada.
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 18.10.2010 16:14:53 vasta tsitaadiga

Ei noo kui sa vendile lähedalt peale lased, noo jah loomulikult pikapeale ajad laagri ja võlli kõveraks, kuid noo kes vähegi arvuteid niimoodi puhastanud on, siis ostab vähe kallima suruõhu ja teeb seda tegevust kaugemalt seal augu juures kui on vent. Näiteks Acme toodetud suruõhk on liiga kõva survega ja isegi vähese laskmise puhul jäätub käsi sinna purgi külge ära. On mingi sinise purgiga, selline pikemat sorti õhk, millel on hea "pehmem" surve. Sellega hea näiteks klaveri vahelt samuti tolmu välja lasta. Ja see ka veel, et kui õhku lased ei pea ju otse vendile seda peale laskma. Hoiad toru pisut nurga all ja tuleb kõrvalt avast tolm ilusasti välja. icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Paaviani jahutusega probleem mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.