praegune kellaaeg 15.08.2025 05:50:01
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mirko28
Aeg maha 1p

|
14.10.2010 22:44:38
|
|
|
rocky-b kirjutas: |
estrose, Vähemalt on idee, õige Scripti peab kirjutama . |
Selle kirjutab india superman 10k$ eest rõõmuga,
ja edasi arendab vajadusel seda Hoho, ja muu siinne noor seltkond:)
Kirjaniku tööd enne seda teeb aga eesti Analüütik tasuta.
Mina näen nii asja reaalsena.
Eks see rahabossi-idee tuli pärast minu 10k-postitust ootuspäraselt loomulikult, kuid vahet pole mis temaatika on- Rahaboss seiklemas vm- sedalaadi see ideeke võiks olla, ja ma usun et selle hind oleks see summa progejale, tasu oleks aga testijate jt kaasalööjate rõõm.
Ma töötan hetkel ettevõttes, kus ka nagu mänge mingil määrel vist tehakse või nii, ma küsin siis neilt, et mida nemad keerukamaks rolliks peavad sedalaadi projektis, annan teada ka kui vastuse saan.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.10.2010 23:23:33
|
|
|
Kas see 10k antakse niisama kätte või tuleb see ka hiljem tagasi teenida?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
14.10.2010 23:40:46
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kas see 10k antakse niisama kätte või tuleb see ka hiljem tagasi teenida? |
10k antakse, ja hulga(10-20) 5k-sid antakse ja selle eest saab andja vaid mõnele miljonile inimesele nähtavaks, et too nimi andis, nii tehakse andjate puhul enamasti. Me ei räägi ju kasumiteenimisest siin, seega mingit kasumit ja selle omanikust sii nrääkida pole, kui mingi kasum kunagi ka tuleb, siis kindlasti see läheb edasi arenduseks, sedalaadi kommertslikud-küsimused minu arvates ei peaks tekkima üldsegi, tegu pole kasumi taotlusega, ega ka heategevusega, vaid meelelahutuse ostmisega vast kui ni öelda tohib. Mis puutub sellesse summa kogumisse, siis arvan, et kui veidi vaeva näha, siis leiab küll neid, kaasa-arvatud sinu ja minu näol (nüüd on su vastus juba muidugi ettearvatav).
Mina ei näe ilma rahata asja võimalikkust, senini aga olen rääkinud eraisiku annetustest nö, kuid on ka firmasid, kes kardisõidu jaoks panevad rahasid välja, ja on teisi firmasid mis väikese reklaami eest seda raha loovutavad, et kindlasti võiks sii nteemas mõne aasta pärast kaaluda ka neid võimalusi, kui kellegi larvamus sellel lainel liigub.
Minu arusaam on, et ühiskonnas on inimesi, kes ei eelista oma vaba raha eest osta omale lisaks turu kalleimat videokaarti ja veini, nad soovivad investeerida muudlaadi ühistegevusse. Meil on küll väike rahvahulk, et "korralikke" progejaid minu arvamuse järgi ei eksisteeri, ja paljude arvamuse järgi rahabosse on nii vähe, kuid ma arvan isiklikult nagu ütlesin ,et sedalaadi ühistegevuse jaoks finantsi leiab, ja usun et see on oluline et maksta projekti keerukaima rolli jaoks. Juhul kui ma selles rollide aspektis eksin, eks siis saan ka targemaks. Ma pole siin HV-foorumis ammu teemasid lugenud, selles osas on olnud huvitav siin igatahes üle pika aja taas osa võtta olnud mingis arutelus.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
15.10.2010 00:29:24
|
|
|
estrose miks sa ajad sellist jama teemal, millest sa ilmselgelt mitte miskit ei tea, aga millel sulle hullult meeldiks spekuleerida?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
15.10.2010 00:45:02
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
estrose miks sa ajad sellist jama teemal, millest sa ilmselgelt mitte miskit ei tea, aga millel sulle hullult meeldiks spekuleerida? |
Sellepärast et ma olen ohtlik ja paha? Sellest me ju rääkisime.
Miks sa kirjutad nii sisutühje kommentaare, parem osta omale kohe siit foorumist sinu jaoks oluline järk, ja ära postita üldse midagi?! Ma olen 10a nimetatud sektoris töötanud, ja arvan, et kui omaksin sama vähe kogemust nagu sina (1a ja <), siis omaksin selles selget ja põhjendatud arvamust, erinevalt sinust. Kas sa oled nõus selle mõttekäiguga?
Kui ma küsiks sult mingi asise küsimuse siin teemas, mis sa ise arvad kas sa vastaksid? Kindlasti mitte. Kuid küsi siis pealegi teistelt ja minult kinnitust selle kohta, kas me IT sektorit piisavalt pädevalt ikkagi tunneme. Kui sul veab, sead rahulolu, et midagi läks nii nagu sina soovisid. Kui aga tõenäoselt ei saa rahulolu, siis ma küsiks, et mis point on küsida seda kuipalju keegi milleski teab või kogemust omab, ja, mis point sellel siis on siis kui sinusugune tore koolipoiss ka rohkem teab kui ülejäänud euroopas? Et ei ole vist väga sisukas sinumoodi sedalaadi küsimusi küsida või mis? Või sa arvad ,et ma peaks suhtuma erinevatesse küsijatesse ja sõnavõtjatesse sama tolerantselt nagu sina? No seda ma teengi, küsige-rääkige, selleks see foorum ju ongi.
Mis täpsemalt "jama" sulle tundub olema? Miks kohe ei ütle välja, mis jama tundub, vaid ütled vaid nagu sinule kohane, et miski tundub jamana sulle? Kas oled nõus, et teed seda sellepärast et poliitika pakub huvi? Lükka ümber, et eksin.
viimati muutis mirko28 15.10.2010 01:04:54, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
15.10.2010 00:53:23
|
|
|
Ega Sa juhuslikult poliitikasse pole mõlnud edasi liikuda? Jutt kisub küll juba sinna kanti.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
15.10.2010 01:01:21
|
|
|
andrusny kirjutas: |
Ega Sa juhuslikult poliitikasse pole mõlnud edasi liikuda? Jutt kisub küll juba sinna kanti. |
Arutelu kisub sinna, et pole nagu mingeid muid vahendeid kui sul küsida rumalaid uusi küsimusi stiilis "mida sa ka tead? kas äkki poliitikasse võiks proovida?" jne:) Kui midagi vale tundub, siis proovi end väljendada, et ka teised aru saaksid, too argumendid välja, julge vastata vastuküsimsustele. Millises eluvaldkonnas poliitika vähetähtis valdkond on?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
15.10.2010 01:08:53
|
|
|
estrose kirjutas: |
siis proovi end väljendada, et ka teised aru saaksid, too argumendid välja |
Hea soovitus sulle - väljenda ennast nii, et teised aru saaksid ning enda arvamused toeta argumentidele mitte mölale.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
15.10.2010 01:14:08
|
|
|
siis proovi end väljendada, et ka teised aru saaksid, too argumendid välja |
Hea soovitus sulle - väljenda ennast nii, et teised aru saaksid ning enda arvamused toeta argumentidele mitte mölale. |
Okay, deal?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
15.10.2010 10:35:18
|
|
|
10k antakse, ja hulga(10-20) 5k-sid antakse ja selle eest saab andja vaid mõnele miljonile inimesele nähtavaks, et too nimi andis, nii tehakse andjate puhul enamasti. |
Taaskord demonstreerid oma täielikku võhiklikkust antud teemal. On sul õrna aimugi kui paljud finantseeritud mängude tegemise projektid on täielikult hävinenud (ei valmi või müük <1000 eksemplari)? Lihtsalt rahapatakaga lagedale tuleva tegelase jaoks on nime tuntuks tegemine üsnagi lootusetu üritus selles valdkonnas.
kui omaksin sama vähe kogemust nagu sina (1a ja <), siis omaksin selles selget ja põhjendatud arvamust, erinevalt sinust |
Minu arusaamist mööda peaks tal olema oma firma juba üsna mitmendat aastat mis tegeleb kõiksugu tarkvaraprojektidega ning olen üsnagi kindel, et tal on sinuga võrreldes kogu süsteemi tööst märksa põhjalikum arusaamine
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
15.10.2010 11:06:13
|
|
|
Taaskord demonstreerid oma täielikku võhiklikkust antud teemal. |
Mida sa teema valdkonnaks pead, milles ma võhiklik tundun? Mängu-projekti keerukuse hindamine on vale või, no see on sinu arvamus, ja sul on võimalik seda ka põhjenda.
On sul õrna aimugi kui paljud finantseeritud mängude tegemise projektid on täielikult hävinenud (ei valmi või müük <1000 eksemplari)? |
Paljud tarkvara ja muu valdkonna projektid ebaõnnestuvad, mis selles teadmises siis nii uudset on? Ja kuidas see käesoleva teemaga seondub?
Lihtsalt rahapatakaga lagedale tuleva tegelase jaoks on nime tuntuks tegemine üsnagi lootusetu üritus selles valdkonnas. |
Rahapkke on tarkvara projektidele annetatud küllalt palju, tulemuseks on nimistu nagu näiteks see:
http://scene.org/sponsors.php
Minu arusaamist mööda peaks tal olema oma firma juba üsna mitmendat aastat mis tegeleb kõiksugu tarkvaraprojektidega ning olen üsnagi kindel, et tal on sinuga võrreldes kogu süsteemi tööst märksa põhjalikum arusaamine  |
Minu arusaamist mööda on millegipärast oluline küsimus, kui palju keegi kogemust omab, kas 10 aastat või 20 aastat, kas 10 projekti või 20 projekti- mis selliste küsimuste eesmärk on? Ma võin tagasi võtta oma kogemuse sulle sobivale määrale, näiteks 10nele kuule, kas siis võiks arutlus paremini sujuda? Sinu arvamus millegi või kellegi kohta on arvamuse tasemel nagu ka minul ja paljudel teistel;)
Lisaks: Vaatasin ka tema tehtud postitusi ja enamik neist on arvuti mängude mängimise jms lõppkasutaja temaatikal, selles osas usun, et tal on kindlasti rohkem kogemusi mängude mängimise vallas, kuid pole näha, et tal tarkvara arenduse teemal eriti postitusi oleks. Sinu postitustest on näha, et oled arenduse temaatikal rohkemalt osa võtnud erinevatel teemadel, seega usun, et programmeerimis-spetsiifilistes teemadel oleks sinult asjalikku kommentaari oodata. Seega olete targad kõik omal moel, ja ärge arvake, et teid keegi alahindab vms.
Kui ajude-kaalumise teemast küllalt saab, siis kuulaks, mida teised arvavad sellest, kui raha tuua projekti, nagu kirjeldasin.
viimati muutis mirko28 15.10.2010 12:18:46, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
15.10.2010 12:05:51
|
|
|
Ma olen ise ka muidu plaanind mängu teha kuid ainult mis ma teha oskan on joonistada graafika . Mul jälle Zputniku asi pooleli jäänud... Ma ise naudin rohkem 2D või pixel graafikat kui 3D jne.
|
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
16.10.2010 11:02:32
|
|
|
estrose, mis sa tõesti arvad, et kui kelegile 10k$ kätte anda siis lõpptulemuseks on valmis mäng?
Siin tekib aga küsimus, et kuidas see antud teemaga üldse seotud on? Siin on teemaks ju asja ise tegemine mitte ostmine. Lisaks kui ise teha ei taha ning raha sügeleb siis lihtsam oleks ju poodi minna ja ~500EEK eest omale mõni valmis mäng osta ja nautida siis seda kodus.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
17.10.2010 16:57:05
|
|
|
Renka kirjutas: |
mis sa tõesti arvad, et kui kelegile 10k$ kätte anda siis lõpptulemuseks on valmis mäng? |
Jah.
Renka kirjutas: |
Siin tekib aga küsimus, et kuidas see antud teemaga üldse seotud on? Siin on teemaks ju asja ise tegemine mitte ostmine. |
Ise tehakse kõike, mis on jõukohane, ülejäänud osa ostetakse.
--
Mida teised arvavad, mis kõige raskem osa sedalaadi projektist oleks? Ja kas kellelegi veel tundub, et selle raskeima töö võiks lasta india arendajal ära teha?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
17.10.2010 17:44:53
|
|
|
Mida teised arvavad, mis kõige raskem osa sedalaadi projektist oleks? Ja kas kellelegi veel tundub, et selle raskeima töö võiks lasta india arendajal ära teha? |
Isiklikul tasandil pole ühegi India progejaga eales kokku puutunud. Küll aga olen märganud enda töös ettetulevatele probleemidele internetist lahendusi otsides, et päris palju foorumiteemasid suurtes programmeerimisfoorumites on algatatud mitmesuguste Chandrasekhar'ite jms indiapäraste nimedega kasutajate poolt. Ühisnimetaja neis teemades kipub tihti olema ka see, et küsitakse midagi absurdset ja pikalt ning põhjalikult lahti seletatud vastustest probleemi lahendamise teemal ei saada lihtsalt aru, seega puhtsubjektiivselt puudub minul usk Indiast kvaliteetse tulemuse saamise võimalikusesse.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
17.10.2010 20:31:56
|
|
|
Mis mängu te küll plaanite 10k $ teha? Supaplexi?
Kas oldakse üldse kursis kui palju raha liigub mängutööstuses ning mida ühe mängu tegemine maksab?
Sellest 10k $ ei jätku Teil isegi mitte koristaja palgal hoidmiseks.
Tõsi, kui teoksil on supaplex, siis on lood teised ning võibolla on nõus keegi selle ka sellise raha eest valmis tegema.
note: supaplex on võetud näiteks, sest see oli esimene nimi mis pähe tuli. Ei propageeri kuidagi, et tegu oleks lihtsalt tehtava või halva mänguga.
_________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
17.10.2010 20:54:54
|
|
|
Redikate, stfu, estrose teab sinust paremini, tal 10 aastat IT kogemust...
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
17.10.2010 22:14:06
|
|
|
Redikate, stfu, estrose teab sinust paremini, tal 10 aastat IT kogemust... |
Selle 10a ma võtsin tagasi 10 kuu peale, nagu eespoolt lugeda saad, selles suhtes loodan, et see ette ei jää rohkem, ja kõlbab paremini. Ja siit teemast ma ei plaani enam omapoolset mõttearundust lisada, selles osas loodan ka, et see rõõmu teeb.
Peace!
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.08.2012 01:56:33
|
|
|
Vahepeal olen jälle oma mängu kätte võtnud ( kahjuks progreda ei oska, aga olen lihtsalt animatsiooneide kallal askeldand)
Rayman Origins inspireerib mind pidevalt, ja siis tekib jälle tuju oma mängu nokkida. Umbes tahan et mu mäng oleks selline.Muidugi ma ei usu et kohe niisuguse teen, aga paremini taustad kindlasti.
Näidised, miks ma ikka ja jälle tahan mängu teha (Stiili poolest):
Rayman Origins
Spoiler 
Dust:An Elysian Tail inspireerib ka <3
Spoiler 
Castle Crashers
Spoiler 
Spelunky
Spoiler 
Raskulls
Spoiler 
Super Meat Boy
Spoiler 
Siin mõned WIP liigutused, mis Zputnik teeb. Meelega GIFiks tegin, et kaitsta oma tööd
Spoiler 
Concept pildid (Tausta teen ümber, kuna liiga erk on ja tegelane ei paista välja :C. Väga häirib.
Spoiler 
Vaikselt tuleb. Eks kunagi jõuan ka lõppu, lihtsalt mul hunnik elemente vaja ehitada . tasa sõuad, kaugele jõuad.
Kahju et Raymanis pole võimalik sprite näha kaader kaadri haaval, õpiks nii mõndagi. Mõned animatsioonid käivad nii ruttu, ma ei jõua reageerida (Näiteks kui Rayman surma saab, siis ta paisub ja lõhkeb, just seda lõhkemist tahaks fbf vaadata)
Ning muidugi muud liigutused ka.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
viimati muutis Flacko 24.08.2012 10:13:09, muudetud 2 korda |
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
24.08.2012 02:25:20
|
|
|
Flacko, Androidi peal võiks selline mäng päris populaarseks osutuda.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.08.2012 10:12:43
|
|
|
Harjutasin natuke maalimist.Pole enne teinud.Natuke häirib, et Photoshop mingid pikslid kuskile jätab kui värvin... selekteerin selle magic tooliga ala ära, mis värvida tahan, aga kui muud osa selekteerin, jäävad mingid imelikud pikslid sisse.
Spoiler 
E: Vohh,siin head suured pildid näitamaks, mismoodi levelid värvitud on, jagan ka teiega, võibolla teistel ka abiks:
http://www.gamershell.com/static/screenshots/25958/561638_full.jpg
http://images.bit-tech.net/content_images/2012/04/rayman-origins-pc-review/rayman6.jpg
http://images.bit-tech.net/content_images/2012/04/rayman-origins-pc-review/rayman5.jpg
http://www.videogamesblogger.com/wp-content/uploads/2011/11/Rayman-Origins-Screenshot-1.jpg
http://www.gamershell.com/static/screenshots/25958/561650_full.jpg
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
24.08.2012 10:51:50
|
|
|
Krt mehed. Teil on siin üks kõva arti tegijad käepärast võtta kes oleks valmis joonistama mängule graafikat. Raske need 4 rida koodi siis kirjutada?
Tegelt olen ise eluaeg unistanud mängu tegemisest, kuid kahjuks aega napib. Samuti, kuna ma igapäevaselt mingeid Java'sid ja C#'sid ei proge, siis jääb natuke ka oskustest puudu (sellest saaks mööda kui aega oleks...)
Sidescrolleriga kus saab mingi mehikesega vasakule ja paremale liikuda ning võibolla ka hüpata saan hakkama küll (XNA's).
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.08.2012 12:18:40
|
|
|
Ega see ainult hüppa, jookse pole. Mängu põhimõte on ka tulistada. Mu tegelane saab enda valdusesse erinevaid relvi, millel on ka omad boonused ja combod. Neid on võimalik Zpuute korjates uuendada, mis annab uusi combosid. Samuti tahan mängu hulgaliselt üllatusi/salakohti panna. Ehk siis, tahan teha mängu, kus on sees kõik asjad, mis mulle kõige rohkem on meeldind teistest mängudest. Näiteks lendamine. Super Mario Bros 3 sai KOGUAEG lennata (Mul oli mingi häkitud ver, kus sai koguaeg P-wingi) ja ma sain koguaeg lennata lõpmatuseni, leida taevas salakohti jne. Leida igast üllatui, mis unlockivad uusi maailmu, kindlasti SOUND TEST. Nagu Mega Drive peal, kus said kogu mängu hääli ja muusikat kuulata.
Aga noh, lugesin paar nippi mis tulevad väga kasuks mängude tegemisel. Soovitan läbi lugeda, ka mina sain targaks ja avas mu silmad sutsu. Näiteks teha valmis prototüüp, mida saab pärast kasutada full mängus, kuna protoga paned paika hüppamise ja muud värgid.
http://devmag.org.za/2011/01/18/11-tips-for-making-a-fun-platformer/
http://devmag.org.za/2012/07/19/13-more-tips-for-making-a-fun-platformer/
natuke wip pilt. Hiljem eemaldan jooned eest.
Plaanis ka demo video teha, mis näitab, kuidas asi töötama peab. Kuna progremisel oskus puudub, siis ma saaks videoga paika panna mismoodi tegelane tulistab, hüppab, jookseb. Pean vajalikud animatsioonid valmis ehitama. Siis videot saad näidata ja rahval tekib ettekujutus kuidas mäng töötaks ja endal oleks ka abiks .
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dagonath
HV kasutaja

|
24.08.2012 12:32:34
|
|
|
Väärt ettevõtmine
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.08.2012 13:34:12
|
|
|
update
Spoiler 
Nüüd PSis lisan seda paint effekti....
Järgmine kord kasutan pen tooli joonte eemaldamiseks. Prgu oli brush ja tülikas oli jooni värvidega eraldada. Ei tulnud kohe selle peale et pen tooliga varem olen teind ja siis oli väga hõlbus jooned 1 klikiga eemaldada ja alla jäid värvid.
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|