Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti ei võtta pilti ette. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 13:35:28 Sülearvuti ei võtta pilti ette. vasta tsitaadiga

Läppar on vana hp pavilion dv6332 ja inteli prosega.
Kui käima panen external monitorilt ei tule midagi ette ja veel vähem läppari ekraanilt, isegi taustavalgus ei hakka tööle.
Uurisin emaplaati huviga, midagi silmaga katkist ei tundunud icon_sad.gif .
Käivitades muudab vent oma pöördeid ning dvd rom teeb seda käivitusheli.
Loomulikult kõik tuled hakkavad põlema, kuid ühtegi piiksu ei tule isegi siis kui RAM'i eemaldan.
Aga ma ei oska juhtmeid kahtlustada, võin emmest pilte ka teha, kui vaja kraapisin kiipidelt termopasta maha(mitte hambapasta icon_biggrin.gif ), nüüd nagu peeglid.
Aga see selleks, keegi oskaks välja tuua mingi emaplaadi skeemi. Kõik kohad nagu mis pildi väljutamiseks vajalikud, sest ma olen korduvalt lahti teinud ja 5 korraga ei läinud tööle enam. Ei väntsutanud.

Olge valmid aitama, aitäh icon_wink.gif

viimati muutis OhMyGod 30.08.2010 14:09:26, muudetud 2 korda
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
weedstone
HV veteran
weedstone

sõnum 30.08.2010 13:48:50 vasta tsitaadiga

http://www.youtube.com/results?search_query=dv6000+video+problem&aq=f

vali kõige mugavam viis enda jaoks ja hakka küpsetama thumbs_up.gif

Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.08.2010 13:51:56 vasta tsitaadiga

weedstone: Siinse juhtumi korral pole mingit pistmist video probleemiga, vaid hoopis on tegu põhjasilla probleemiga. icon_wink.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.08.2010 13:53:46 vasta tsitaadiga

Põhjasild või miski muu, parandamise meetod ikka sama: Kergküps laptop a la macaivar ....
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.08.2010 13:58:40 vasta tsitaadiga

Marie: Kõik sõltub ju ikka sellest, millist "kivi" küpsetad ja kui valet kivi praed, siis pole ka tulemust. icon_wink.gif

Seda enam, et suurem enamus kuumutuslahendustest kuumutab üht, konkreetset kivi, mitte kõiki korraga.
--------------------------------------
Ja egas siis asjata ei vaadata profiparanduses röntgeniga seda, et millise kivi all olevad tinakuulid ühendust ei anna.
tagasi üles
lokuta
HV veteran
lokuta

sõnum 30.08.2010 14:01:46 vasta tsitaadiga

See "küpsetamine" on ajutine lahendus ainult, rohkem elustamine.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 30.08.2010 14:02:23 vasta tsitaadiga

tallinnas on koht, kus seda pealejootmist natuke teenusena ka teha saab.
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 14:05:47 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru, midagi ei ole ju läbipõlenud.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.08.2010 14:16:09 vasta tsitaadiga

kuumutab tükid emaplaadi küljest lahti, ühendust ei saa ja posti ei tee. simpel. külmjoode.
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 14:20:54 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
kuumutab tükid emaplaadi küljest lahti, ühendust ei saa ja posti ei tee. simpel. külmjoode.

Well ,aga mul pole ülekuumenemisi olnud,kust te võtate, et probleem GPU's,sry ma olen loll selle koha pealt, ärge tehke välja kui palju küsin ja vastu vaidlen. icon_biggrin.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.08.2010 14:51:54 vasta tsitaadiga

Loe seda teemat: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=396795
Äkki saab asi selgemaks.
tagasi üles
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 15:12:15 vasta tsitaadiga

Aga mul ei tule piikse?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.08.2010 15:18:58 vasta tsitaadiga

Teeme siis BGA-lahenduse lühidalt, lihtsalt ette-taha selgeks ära.

1. On olemas trükiplaat
2. Sinna peale joodetakse a 400-500 tinakuuli, sõltuvalt siis sellest palju konkreetsel "kivil" ühenduskohti on.
3. Ja nüüd joodetakse see "kivi" omakorda nende tinakuulide otsa.

Edasi: Niikaua, kui emaplaat on sirge, on kõik OK, kuid kui kuumuse tõttu tekib emaplaadi väändumine - ja see vääne juhtub olema selle "kivi" kohal, siis lihtsalt see väändejõud väänab "kivi" ja emaplaadi vahelise koha lahti ja kogu lugu.

Ning kuumutusprotsessid üritavadki siis sedasama katkenud ühendust taastada.
-----------------------------------
Seega - palja silmaga seda katkenud kohta ei näe, kuna see jääb "kivi" ja emaplaadi vahele, kuid seda on võimalik vaadelda näiteks röntgeniga.

Lõpetuseks - ega vahet pole, mis tõugu läpparil selline ühenduse-jama tekib, lihtsalt HP on rahva suur lemmik icon_razz.gif ning seetõttu temast ka kõik räägivad. icon_smile.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 15:26:37 vasta tsitaadiga

tahanteada,
Aga miks mul neid piikse ei tule siis, ma pakun, et äkki mingi lintjuhe katki.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.08.2010 15:28:23 vasta tsitaadiga

piiksud tulevad siis, kui videokaarti ei tuvastata, võimalused selleks, et videokaart masina nii umbe ajab tuvastusprotsessi käigus on ka olemas.
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 16:09:52 vasta tsitaadiga

Aga kuidas kindel viga välja selgitada.
Need lintjuhtmed tunduvad katkised.
Mõni riba teisega lühises jne.
tagasi üles
toivos
Kreisi kasutaja
toivos

sõnum 30.08.2010 16:15:58 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Teeme siis BGA-lahenduse lühidalt, lihtsalt ette-taha selgeks ära.

1. On olemas trükiplaat
2. Sinna peale joodetakse a 400-500 tinakuuli, sõltuvalt siis sellest palju konkreetsel "kivil" ühenduskohti on.
Äkki tood mõne näite ka, kus tinakuulid trükkplaadile joodetakse. Siiamaani ma ikka teadnud, et kuulid on kivi küljes.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.08.2010 16:57:00 vasta tsitaadiga

toivos: Lihtne - võta mõni n-ö universaal-plaat ja vaata järgi kõikvõimalikud "kivide" ja mälude kohad - siis näed, et "kivi" või "silda" pole, aga tinakuulid on plaadil täiesti ootevalmis olemas. icon_wink.gif
------------------------------------
Esimene ettejuhtuv HP DV6000-e plaat - kaks kasutamata videomälu-kohta, mõlemal tinakuulid peal ootevalmis olemas.

Teine ettejuhtuv plaat - integreeritud videoga, vist mingist katkisest ML-ist pärit:
Videokivi ning videomälu kohad on kõik ootevalmis, ettejoodetud tinakuulidega. thumbs_up.gif
tagasi üles
toivos
Kreisi kasutaja
toivos

sõnum 30.08.2010 17:09:48 vasta tsitaadiga

Mis sa tõesti arvad, et nende niinimetatud kuulide peale ainult joodetaksegi. Reballingust näiteks oled midagi kuulnud?
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 17:12:42 vasta tsitaadiga

Oot, ma ei saa nüüd aru, kust te võtate, et asi GPU's ????????
--Sama hea toitejuhe lahti aga arvuti käima ei lähe ilmselgelt süüdi veebikaamera selles!---
tagasi üles
afex
HV kasutaja
afex

sõnum 30.08.2010 17:59:07 vasta tsitaadiga

tsitaat:

--Sama hea toitejuhe lahti aga arvuti käima ei lähe ilmselgelt süüdi veebikaamera selles!---

Tegemist on antud mudeli standardveaga. Seetõttu on suur tõenäosus, et video vigane. Kui tahad täpsemalt teada, siis pead viima teenindusse. Või lihtne diagnostika on see, et lase tollesamase pildl toodud kivi kuumaks. Ehk kõige ohutum oleks kuumutada mingi metallitükk ahjus 200 kraadini, siis pane see vastu kivi ja hoia paarkümmend sekundit vastu toda kivi (mitte tugevalt). Peale radiaatori eemaldamist proovi sisse lülitada. Kui tööle läheb siis on selge, et graafikakivi viga ja tuleb emaplaat või graafikakaart vahetada.
tagasi üles
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 19:23:17 vasta tsitaadiga

afex kirjutas:
tsitaat:

Tegemist on antud mudeli standardveaga. Seetõttu on suur tõenäosus, et video vigane. Kui tahad täpsemalt teada, siis pead viima teenindusse. Või lihtne diagnostika on see, et lase tollesamase pildl toodud kivi kuumaks. Ehk kõige ohutum oleks kuumutada mingi metallitükk ahjus 200 kraadini, siis pane see vastu kivi ja hoia paarkümmend sekundit vastu toda kivi (mitte tugevalt). Peale radiaatori eemaldamist proovi sisse lülitada. Kui tööle läheb siis on selge, et graafikakivi viga ja tuleb emaplaat või graafikakaart vahetada.

Kui on siis on, aga kui ma ram eemaldan ei tule seda piiksugi mis peaks tulema, nii et ma ei ütleks et videokaardi viga.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.08.2010 19:26:57 vasta tsitaadiga

OhMyGod: Aga ega see polegi videokivi, ehk GPU viga, vaid see on hoopis pigem North Bridge viga,

Aga eks pead midagi lõpuks ette võtma, et masinat tööle saada. Muidu saab veel kaua sedasama teemat lugeda. icon_smile.gif
tagasi üles
afex
HV kasutaja
afex

sõnum 30.08.2010 19:37:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui on siis on, aga kui ma ram eemaldan ei tule seda piiksugi mis peaks tulema, nii et ma ei ütleks et videokaardi viga.

Video vea korral ei pruugi alati ka piikse tulla. Inteli põhjasillaga tavalaiselt probleeme pole, välistada muidugi ei saa.
tagasi üles
OhMyGod
HV kasutaja
OhMyGod

sõnum 30.08.2010 21:30:44 vasta tsitaadiga

afex kirjutas:
tsitaat:

Video vea korral ei pruugi alati ka piikse tulla. Inteli põhjasillaga tavalaiselt probleeme pole, välistada muidugi ei saa.

Ma mõtlen siis kui ma ise füüsiliselt rami eemaldan peaksid tulema piiksud,aga ei tule mitte kui midagi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti ei võtta pilti ette. mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.