Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ihvike
HV Guru
|
31.05.2010 12:21:40
|
|
|
CorsairX kirjutas: |
Seda lugedes võib küll eeldada, et oled järjekordne maanteel tõmbleja. Nagu ütlesin on probleem pigem neis, kes sõidavad viimse lubatud kiirusega teistele p*rse kinni ja tekitavad ise kolonne... ja nagu näha ,siis pähkliraasu sul niipalju vist ei ole, et sellest aru saada. |
Ma võin küll käsi südamel vanduda, et mitte ühtegi kolonni ma elus moodustanud ei ole. Millest sa aru ei saa?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
01.06.2010 16:49:37
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Kohati eestlaste kangekaelselt puine suhtumine ja pohhuisim (mina sõidan teel nagu tahan ja mitte kellelgi pole kobiseda, et sõidan 90 alas 70-ga, mis siis, et taga sõidab 10 autoline kolonn). |
See on eelarvamuslik suhtumine, sa ei tea miks konkreetne auto aeglasemalt sõidab ja kas tal on sellepärast pohhui või hoopis põeb et peab takistuseks olema. Mulle jälle ei meeldi kihutajad, aga alati on võimalus et selleks on mingi mõistlik põhjus. Isegi olen sos olukorras kõiki reegleid rikkunud, olgu selleks kiirus, punased tuled või tõkkepuud ja siis on hea kui teised suga arvestavad ja peedistama ei hakka, et näe rullnokk, ei lase ma teda kuskile.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
01.06.2010 19:25:27
|
|
|
sõitsin kuu alguses hispaanias, terve lõunarannik idast-läände sai läbi veeretud rendiautoga. olgu siinkohal öeldud, et tegu oli umbes 50kw 1.4 diisliga parajalt piraka kera vahel...minule tundus kiirendus 0, samas see võib jälle olla tingitud harjumusest 150-250kw'stega.
aga mida ma tahtsin öelda, ABSOLUUTSELT teistsugune liiklus! jookseb täies pikkuses väga korralik, 2 või 3-realine maantee (meie mõistes hypersuper kiirtee ilmselt). see tähendab aga seda, et absoluutselt keegi mitte kellelegi ette ei jää. selle sõna kõige otsesemas mõttes, ma ei pidanud sisuliselt mitte ühtegi korda pidurdama ega ka järsult kiirendama (noh, see oli anyway välistatud) maanteel seetõttu, et keegi aeglasem oleks ette jäänud või keegi kiirem tagant pressinud. kõik valivad ilusti õige sõiduraja, õigel ajal jne. seejuures teel olevate autode sõidukiirus kõikus julmalt 70'st 150-160ni.
paigas olid kiiruskaamerad ning igati MÕISTLIKUD (loe: tee eripärale vastavad) piirangud.
teiselt poolt vaadatuna, isiklikult ei näinud kogu nädala jooksul mitte kuskil mitte ühtegi liiklusõnnetust, ei tekkinud omal ühtegi ohtlikku olukorda, ei näinud MITTE ÜHTEGI liiklusmenti maantee ääres kedagi peedistamas! kui jälgisin teisi liiklejaid siis ilmnes täiesti konkreetselt tajutav vahe eestiga...nimelt valdav enamus autojuhte tõepoolest oskas sõita! ja mitte ainult seda, inimesed nagu saavad seal aru kuidas liiklus sujuvalt toimib, ilma et seda isegi mingite hullude regulatsioonidega igalpool hullult reguleerima peaks
kokkuvõttes oli tunne nagu sõidaks kuskil teisel planeedil, mitte lihtsalt mõnevõrra arenenumas euro riigis ei pidanud ennast vihastama mingite venijate pärast, ei pidanud silm pungil pidevalt jälgima spidokat suures kartuses trahvi saada kui mäest alla kiirus kasvab vms. kogu läbisõidu keskmine kulu alla 5l/100, arvestades et seal sees ka linnasõit ning maanteel paraja pirukakäruga keskmine kiirus ~130km/h. müstiliselt vähe frustratsiooni ja müstiliselt palju sõidumõnu, isegi sellise imeliku autoga ahjaa, unustasin veel mainida, et on ikka päris suur REAALNE ajaline vahe näiteks 250km kaugusel asuvasse sihtpunkti jõudmisel sõites keskmiselt 130km/h vs. sõites keskmiselt ~80km/h, nagu see eestis kipub olema. see vahe on nii suur, et teeb kohe rõõmsaks kui kokku hoiad ütleme, et eesti liiklusel on massiivselt arenemisruumi! mis puutub teema pealkirja, siis nii otse on lausa imelik lugeda, milles see kiiruskaamerate "kasutegur" seisnema peaks...kas tõesti loodeti sealt kümneteks aastateks konstantset tuluallikat?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
01.06.2010 19:29:56
|
|
|
Wiltz, umbes sama kogesin ise ka saksas. Nõustun sinuga
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
01.06.2010 19:46:36
|
|
|
minge sõitke vahelduseks Peterburis ka
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
02.06.2010 06:51:08
|
|
|
sõidukitootjad hakkavad varsti teatud kiipidega masinaid tootma, mis võimaldaks avarii korral häirekeskusel asja kiirelt üles leida(enne vaja mingil viisil räme propaganda läbi viia, või siis lihtsalt pohhuisti mängida).
järgmine samm on kiiruse jälgimine...
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
02.06.2010 11:29:59
|
|
|
Wiltz, kohatu võrdlus. Kas Tln-Tartu kiirtee osas on mingeid liiklemisprobleeme? Võrdlusmomendi saab ikka alles siis kui autosid on rohkem kui teele vabalt mahub.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
02.06.2010 11:36:30
|
|
|
2 vull, sellised autod on olemas juba, mu 1995a bmw 750-l oli seadeldis peal, mis tuvastas üle katuse käimise ja peale seda helistas auto ise hädaabisse ning saatis gps kordinaadid.
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
02.06.2010 16:11:54
|
|
|
telefon... jutt käib spets kiibist :p
tartu-taln mnt neljarealiseks tegemine on üldse kellegi kõva lobitöö, et ehitajafirma saaks pappi. täiesti mõttetu raha raiskamine
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
02.06.2010 16:12:26
|
|
|
mis seal kiibis nüüd midagi teistmoodi on, kui telefoni ja gps kiibis
enamus sellest jutust siin peaks liikluse alla ära tõstma
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
13.06.2010 18:53:40
|
|
|
Sai ükspäev maanteel troppi mängitud (põhjusega), 100 alas 80-85. Jälgisin siis kuidas taga elu käib. Kui vahesid ei hoitud siis kippus kolonn kasvama kuni tekkis pikem lõik kus korraga paljudest sai mööduda. Samas kui vahesid hoiti said kõik tagant kiiremini tulijad probleemideta mööda ja mis põhiline, möödasõidukiirused ei läinud ülemäära suureks, 110-120 maks silma järgi. Kui aga pikem ilma vahedeta rida oli siis oli 140+ lendajaid.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
14.06.2010 11:25:24
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Sai ükspäev maanteel troppi mängitud (põhjusega), 100 alas 80-85. Jälgisin siis kuidas taga elu käib. Kui vahesid ei hoitud siis kippus kolonn kasvama kuni tekkis pikem lõik kus korraga paljudest sai mööduda. Samas kui vahesid hoiti said kõik tagant kiiremini tulijad probleemideta mööda ja mis põhiline, möödasõidukiirused ei läinud ülemäära suureks, 110-120 maks silma järgi. Kui aga pikem ilma vahedeta rida oli siis oli 140+ lendajaid. |
Ehk siis hea meel, et said teisi pidurdada ja osad pidid 140+ kiirusega ja eluga riskima, et saaks normaalselt sõita?
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
14.06.2010 11:28:15
|
|
|
SurfData, nad ei pidanud ju. Pealegi oli see neil ikka päris oma lollus kui hakkasid mitmest autost korraga mõõda sõitma. Minuteada on see lausa keelatud.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
14.06.2010 11:45:09
|
|
|
Renka kirjutas: |
SurfData, nad ei pidanud ju. Pealegi oli see neil ikka päris oma lollus kui hakkasid mitmest autost korraga mõõda sõitma. Minuteada on see lausa keelatud. |
Lollus või mitte, ka sellises surmarongis on ohtlik sõita. Möödasõidu kohti on vähe ja enamasti tuleb ka neiski auto vastu. Kui üks ees pidurdab (ja teeb seda veel meelga ) ja teised seal seljataga ei taha/saa/julge mööda minna, siis tagumistel tuleb riskida lihtsalt. Kui pikivahed on lühikesed ja kõik otsivad möödasõidu võimalusi ning nüüd sellel esimesel piduril seal ees rehv lõhkeb vms, mis Sa arvad mitu autot seal üksteisele selga sõidavad ja palju võib hukkunuid olla, kui on selline olukord nagu tekitati?
Sõida ise normaalselt ja lase ka teistel sõita, mitte ära mängi kõikide eludega.
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.06.2010 11:50:02
|
|
|
Renka kirjutas: |
Pealegi oli see neil ikka päris oma lollus kui hakkasid mitmest autost korraga mõõda sõitma. .. |
Oled Sa kunagi proovinud maanteel autot olematu pikivahega masinate vahele reastada? Neljal korral viiest kostub tagant meeleheitlik pasun, vilgutatakse tulesid jms. Sitemal juhul sõidetakse veel provokatiivselt eelneva auto stangesse, et anda teada oma mõtte resoluutsusest. Mitmel korral on piisanud sellest, kui autoga hästi lähedale vajuda- siis hakkab ilmselt plekihunnikust kahju ja lastakse vahele. Loetamatud korrad on tulnud äkkpidurdust kasutada ning.
See ongi põhjuseks, miks vähemalt mina harrastan kolonnist möödasõitu
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
14.06.2010 12:01:08
|
|
|
SurfData sinu loogika kohaselt need kes 140-ga mööda tuiskavad ei mängi teste eluga? Selliseid möödatuiskajaid ei ole ainult sellistes oludes nagu elukaz kunstlikult lõi vaid ka siis kui kõik sõidavad rongis 90. alas 85-90-ga ja siis mingi idioot leiab et temal jube kiire/kõvem riist per*se all vms. ja lendab 4-5-st autost 140-160-ga mööda.
Antud juhul üritad siin elukaz`st nö. "tropiks" tembeldada mis on minuarust natuke nõme
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
14.06.2010 12:13:11
|
|
|
CorsairX kirjutas: |
SurfData sinu loogika kohaselt need kes 140-ga mööda tuiskavad ei mängi teste eluga? Selliseid möödatuiskajaid ei ole ainult sellistes oludes nagu elukaz kunstlikult lõi vaid ka siis kui kõik sõidavad rongis 90. alas 85-90-ga ja siis mingi idioot leiab et temal jube kiire/kõvem riist per*se all vms. ja lendab 4-5-st autost 140-160-ga mööda.
Antud juhul üritad siin elukaz`st nö. "tropiks" tembeldada mis on minuarust natuke nõme  |
Kui loed mu esimest vastust siin täna, siis näed, et just vastupidist olen öelnud!!! Selliseid tuiskajaid on loomulikult ka tavaolukordades, aga mitte siiski nii palju. Tõesti on parem korra kiirendada 140+ ja saada mööda kolonnist kus on 10+ autot (kuna mõni ei taha normaalselt sõita) ja siis ülejäänud tee rahulikult sõita (versus terve tee kolonnis tolknemine ebaühtlase kiirusega).
Mina ei ürita kedagi kellegiks tembeldada, ta ISE ütles otse välja mis ta tegi. Mingi sildistamisega pole mina tegelenud. Paluks teienkord postitused ilusti läbi lugeda, enne kui teisi nõmedaks sildistama hakata
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
14.06.2010 12:38:36
|
|
|
SurfData, loe ise postitused läbi. Mina ei ole sind nõmedaks sildistanud vaid sinu suhtumist elukaz`e katsesse. Selliseid 140-ga möödatuiskajaid näengi mina tavaliselt justnimelt sellistes tavaolukordades kus eessõitja(d) liiguvad ilusti 85-90-ga (kuigi ma ei saa hästi aru mida sina tavaolukordade all mõtled?). Eriti haiged on need tropid kes ei mõista mida tähendab lahtine killustik ja 30 kiirusepiirang. Näd.vah. käisin tartust põlvasse ja oli selline üsna pikk teelõik (~10km vist) ning nii minnes kui tagasi tulles suutsid kokku 5 debiili teistest 90-120-ga mööda lennata nii, et kive lendas igasse ilmakaarde. Vägev liikluskultuur onju! Vedas et minu autol kõik terveks jäi.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
14.06.2010 12:38:57
|
|
|
Just, loe mu postitus läbi, aeglasemalt sõitsin põhjusega mitte oma lõbuks või loomkatsete tegemiseks.
Vahet hoidvatest autodest on ka sellepärast lihtsam mööduda et reeglina nad hoiavad vajadusel paremale ja selle pärast on möödasõiduks vajalik vahemaa veel väiksem. Tihe kolonn tekib rahulolematutest juhtidest kelle arvates on kõik teised süüdi et liiklus piixus on.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.06.2010 12:59:23
|
|
|
elukaz kirjutas: |
..Tihe kolonn tekib rahulolematutest juhtidest kelle arvates on kõik teised süüdi et liiklus piixus on. |
maanteepsühholoog
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
14.06.2010 23:00:50
|
|
|
Palju õnne neile kaameratele kui saan 150 trahvi. Aga tegelikult hämmastas mind hoopis kihutamine parast kaameraid - kaamerate testperioodil oli liiklusvool kuidagi hajutatud...nüüd suur tropp ees ja pärast ala lõppu tõuseb paljude kiirus +20-30km/h üle lubatu. Selliseid kiiruseid nägin viimati paar aastat tagasi. Kiirus rahuneb Tartu lähedal Laevas... ilmselt on siis mingi ajavahe või kammitsates istumine tasa tehtud.
Inglased juba on tõestanud, et need linnukastid võivad hoopis liiklusele kehvasti mõjuda...nüüd meie katsejänesteks
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.06.2010 23:38:27
|
|
|
Magic kirjutas: |
Kiirus rahuneb Tartu lähedal Laevas... |
laeva kandis on sinist skodat tihti nähtud
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
15.06.2010 09:03:40
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
Magic kirjutas: |
Kiirus rahuneb Tartu lähedal Laevas... |
laeva kandis on sinist skodat tihti nähtud |
Mina pole näinud, aga lähiümbruses tõesti liigub rohkem politsei. Eriauto on tegelikult normaalne - nemad ei hakka mingit väikest ületajat peedistama.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
15.06.2010 09:33:31
|
|
|
Mis see põhjus siis oli?
Eks varsti tuleb mõni 110ga liikuv rekka sulle lihtsalt küljepealt sisse, kui üritab su põhjusest mööduda...
Ise igastahes usun, et kiirusekaameratel oli ehk mõte 4-5a tagasi, aga lähiajal tuleb pea kõikidesse mobiilidesse GPS sisse või siis leiavad alla 1000 maksvad GPS-id koha armatuuril...kui sulle meetri täpsusega ette öeldakse, et vot nüüd on kaamera, siis tahaks näha lolli, kes trahvi saab.
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |