Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Naviseadmed nullivad kiirusekaamerate kasuteguri märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 20:51:26 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
elukaz kirjutas:
...
Sa vist pole juhtunud kunagi rivvi (matuse/pulmarongid, ummikud) jääma rääkimata sellest, et pole tippajal tallinn-tartu peal möödasõitu teinud?
Ei, ma tõesti ei mõtle kõike seda välja vaid räägin oma kogemuste najal, läbisõitu on piisavalt. Tlnas käin küll suht harva, aga see kolonni sõit on pigem tüütu ja paljudele närvidele käiv kui meeletum ajakulu. Ja ega suured kolonnid ei liigu ei tea kui aeglaselt, ikka üle 80. Häda on põhiliselt patoloogiliste ületajate poolt kellel on mark alla piirkiiruse sõita.
Ja kui kellelgi segaseks jääb siis ma ei õigusta kuidagi põhjendamatut venimist, aga aeglasemalt sõitvad autod on ja jäävad. Teed on kasutamiseks kõigile.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 22:52:51 vasta tsitaadiga

palju on piisavalt läbisõitu, et nii targaks saada ilma autokoolita?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 30.05.2010 22:56:23 vasta tsitaadiga

autokool nüüd küll kedagi targaks ei tee icon_lol.gif
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 23:12:58 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
palju on piisavalt läbisõitu, et nii targaks saada ilma autokoolita?
No LE olen ma ikka läbi lugenud, läbisõit jääb kuskile 350..400k kanti. Koolis käijatega on vahel kõvasti arutamist ja vaidlemist kuidas õpetetakse, kuidas liikluses asi toimub ja mis eeskirjad ütlevad. Reeglina jõuame sinna et eeskirjad jätavad otsa lahti ja koolis õpetatakse ühte ja liikluses toimub teine nii et praegusel kujul autokoolist ma küll puudust ei tunne et käidud pole.
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.05.2010 23:29:01 vasta tsitaadiga

Ja nii need eestlased välja surevadki, aetakse vaid enda õigust taga ja teistega ei arvestata.
Sõitke natuke aega India liikluses ja näete, kuidas toimub üksteist arvestades kiire/tihe liiklus thumbs_up.gif

tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 30.05.2010 23:29:44 vasta tsitaadiga

Tanel, eestlased ei puutu asjasse. Tegu on evolutsiooniga. Inimkond oma seaduste ja eetikaga ei peaks sellesse niipalju sekkuma. Meestega on kord juba nii, et kui nad enne 30 eluaastat hukka pole saanud siis elavad nad reeglina kaua.

icon_idea.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.05.2010 23:50:34 vasta tsitaadiga

Kohati eestlaste kangekaelselt puine suhtumine ja pohhuisim (mina sõidan teel nagu tahan ja mitte kellelgi pole kobiseda, et sõidan 90 alas 70-ga, mis siis, et taga sõidab 10 autoline kolonn).
Seda suhtumist ja pohhuismi ja teistega mittearvestamist ma peangi osasid eestlasi iseloomustavaks jooneks. Mitte kusagil Indias ei märganud ma sellist suhtumist.

Endal küll suuremaid probleeme pole oma autoga möödasõitudel, kuid probleemiks on see, et kui kolonn on mõnda aega sirgel "passinud" ja kui ootan, et eesolevad autod hakkaksid möödasõitu tegema ja kui nad ei tee möödasõitu, siis kui mina hakkan korraga mitmest autost mööda sõitma ja olen juba vastassuunas suund sees, arvab keegi tarkpea mu ees kolonnis, et nüüd oleks aeg mööda sõita, peeglisse ei peaks igaks juhuks mitte vaatama ning sõidab mulle lihtsalt ette ja nii me siis venime tema järel, õnne korral grupist möödasõit õnnestub, halvemal juhul möödasõitja aegluse tõttu olen mina sunnitud kolonni vahele "parkima".

Iseenesest ma saan aru, et kolonnis eesoleval kiiremal autol on õigus möödasõitu esimesena alustada, aga kui ta seda ei tee juba mõnda aega misiganes põhjustel, siis ongi asjade loogiline kulg selline, et mõni tagantpoolt kiirem sõitja teeb ise möödasõidu mitmest autost korraga. Kokkuvõtvalt: neid olukordi ei esineks, kui ees poleks mõnda 70-ga venijat ja kõik sõidaksid ühtlase 90km/h kiirusega.

Läheb juba teemast mööda ja see jutt peaks Liikluskultuurituse teemasse minema.

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 31.05.2010 08:16:08 vasta tsitaadiga

CorsairX kirjutas:
elukaz`l on osaliselt õige suhtumine asjasse - ei ole vaja kiirust ületada ja koguaeg piiripeal a la 97km/h sõita.
See on hea nähtavusega ja heal teel just täpselt paras kiirus 90 alas. Pahandagu joonelt seadusi järgijad palju tahavad. Minu arvates on põhiprobleem see, et inimesed ei tea, kui kiiresti nad sõidavad. Teed on paksult täis mingisuguse ebamäärase kiirusega liikuvaid autosid - selge, et sõidab spidomeetri järgi täpselt seier 90 peal. 70ga sõitjad mind absoluutselt ei sega - tihti (kuid siiski mitte alati muidugi) on reaalsed põhjused aeglasemalt sõitmiseks. 70ga sõitjale ei teki reeglina kolonne taha, kuna kiiruse erinevus on ikka liiga suur. Kolonnid tekivad nende "seier 90" peal sõitjate taha, kellel on õigust üleliia - "mina sõidan 90ga, kuradi seaduserikkujad tõprad minust mööda ei sõida". Ja no on muidugi ka neid, kelle kiirus kõigub 10-15 km/h täiesti põhjendamatult. Ehk seal, kus ei saa mööda sõita, on nende kiirus 85 ja seal kus saab mööda sõita on kiirus 95. Jne.
Ise sõidan täpselt nii, et saan sõita oma ühtlase kiirusega, ehk siis keskmisest kiiremini, et ei peaks suitsu läitvate, naist kabistavate ja niisama tudiseva gaasijalaga eessõitjate ajuvaba rütmi järgima. Politseid see ei huvita ja kiiruskaamerale pole ma ka vahele jäänud, vaatamata kümnetest sõitudest. Möödasõite tuleb muidugi kõvasti teha, kuid see pole eriline probleem vaatamata 68 kW mootorile.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 31.05.2010 08:48:05 vasta tsitaadiga

ihvike, neid 70-ga liikuvaid kolonne näed pühapäeva õhtuti tallinna suunal ja reede õhtuti tartu poole liikumas
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 31.05.2010 09:08:38 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
ihvike, neid 70-ga liikuvaid kolonne näed pühapäeva õhtuti tallinna suunal ja reede õhtuti tartu poole liikumas
No eks ma olen neid igasuguseid näinud. Tipptundide ajal Tartu maanteele püüan mitte ronida.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 31.05.2010 09:36:13 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Kolonnid tekivad nende "seier 90" peal sõitjate taha, kellel on õigust üleliia - "mina sõidan 90ga, kuradi seaduserikkujad tõprad minust mööda ei sõida". Ja no on muidugi ka neid, kelle kiirus kõigub 10-15 km/h täiesti põhjendamatult. Ehk seal, kus ei saa mööda sõita, on nende kiirus 85 ja seal kus saab mööda sõita on kiirus 95. Jne.

Seda lugedes võib küll eeldada, et oled järjekordne maanteel tõmbleja. Nagu ütlesin on probleem pigem neis, kes sõidavad viimse lubatud kiirusega teistele p*rse kinni ja tekitavad ise kolonne... ja nagu näha ,siis pähkliraasu sul niipalju vist ei ole, et sellest aru saada. Sõidaks sa koguaeg 90-ga oleks üldjuhul kõik ok. Nagu enne ka näite tõin terve tartu-tallin maantee 90-ga sõites pidi inimene ainult ühe möödasõidu sooritama. Ja see ei olnud üldse mitte öösel või väheste liiklejatega ajal. Miks? Justnimelt selle tõttu, et enamus sõitsid temast mööda ja nendeks olid ilmselt need viimse piiri peal sõitjad või muidu napakad kes maanteel gaasi põhja lükkavad ,et näidata mida nende riistapikendus suudab.

Ja see teine väide nende kiiruse-kõigutajate kohta on ka suht tobe. Ära siis sõida viimse piiri peal ja hoia pikivahet icon_exclaim.gif Las kõigutab seal eespool ...kui piisav pikivahe, siis ei tohiks see inimene sind segada icon_rolleyes.gif

Ja juba mitmeid kordi näen siin teemas, et keegi kõvatab oma kW-ga. Keda kotib? Mul enda autol 48kW ja 1.2 mootor ...huvitav huvitav ...mina kellelegi maanteel nagu jalgu ei jää (v.a. eespool hästi nimetatud patoloogilised kiiruseületajad kelle ma ilusti mööda lasen). Ja 110-ne alas sõidan ka 110-ga, mitte jälle 120-ga nagu need "viimse-piiri-mehed". Möödasõite pean üldiselt haruharva tegema.

Sügavamale vaidlusesse ei viitsi laskuda kuna tean, et tulemust see ei anna. Eesti liikluskultuur on kahjuks suht masendav. Saksas sõites sain sellest eriti hästi aru. Muidugi sellele mõeldes ütleks ,et probleem on osaliselt ka meie pikemate teede kvaliteedis. Just eelkõige see, et mitmerealisus ühes suunavööndis jätab kõvasti soovida icon_rolleyes.gif

Edu vaidlustes beer_yum.gif

viimati muutis CoiL 31.05.2010 09:37:26, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.05.2010 09:36:24 vasta tsitaadiga

CorsairX, vahe on sees, kas sõidetakse spido või GPS järgi 90km/h
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 31.05.2010 09:43:03 vasta tsitaadiga

Tanel, paljudel on GPS? Siiski on selle olemasolu võrreldes tavainimeste auto-varustusega väike. Kui kõik sõidaks spido järgi oleks ka maanteeliiklus hulga rahulikum aga siinkohal tulebki välja see, et need kes teavad, et auto spidokas näitab tegelikult vähem litsuvad aga gaasi juurde, et viimse piiri peal sõita. Krdi inimesed... kus teil nii kiire on, et see ~7km/h kiiremini sõitmine teid "päästab" icon_question.gif Planeerige oma sõiduplaane siis väikse varuga! See ei ole mingi õigustus kiiremini sõitmiseks, et GPS näitab täpsemaid numbreid vms. Krt. Eestlased on ikka lollid lambad küll (olen ise ka puhastverd Eestlane).
tagasi üles
Max Powers

sõnum 31.05.2010 09:47:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Planeerige oma sõiduplaane siis väikse varuga! See ei ole mingi õigustus kiiremini sõitmiseks, et GPS näitab täpsemaid numbreid vms. Krt. Eestlased on ikka lollid lambad küll (olen ise ka puhastverd Eestlane).

Kui mu spidomeeter ei valeta. Kas siis pean ka aeglasemini sõitma?
Pole teemat väga täpselt jälginud, kuid minu meelest kurdeti järsku hoo vähendamist enne mõõdikuid.

Ära seda lollide lammaste asja enda pealt teistele palun üldista.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 31.05.2010 09:53:33 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

Kui mu spidomeeter ei valeta. Kas siis pean ka aeglasemini sõitma?

Ei pea. Ei olegi seda väitnud. Sõita tuleks nii nagu spidokas näitab.
Max Powers kirjutas:
Ära seda lollide lammaste asja enda pealt teistele palun üldista.

Oot... ja mina olen siis loll lammas, et sõidan ilusti 90-ga ja lasen tagant tulevad viimse-piiri-mehed mööda? icon_confused.gif
Ok, tundub ,et olen loll lammas ja pean ka siis kiirust ületama, et oma mainest lahti saada?

einojah... no more comments
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.05.2010 09:58:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Sõita tuleks nii nagu spidokas näitab.

mõnede autode spidokad näitavadki täpselt icon_wink.gif
Ja see täpsem tähendab 3-7km/h suuremat kiirust, kui suvalisel autol spido järgi sõites

tagasi üles
Max Powers

sõnum 31.05.2010 09:59:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ei pea. Ei olegi seda väitnud. Sõita tuleks nii nagu spidokas näitab.

Millest selline vimm siis GPSi vastu? Kui spidomeeter=gps näit, siis jäävad aeglasemad ju ikka jalgu.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 31.05.2010 10:02:55 vasta tsitaadiga

Tanel, kas tahad öelda, et kõik ülejäänud peaks nende mõne auto täpselt näitu teadma ja pedaali allapoole vajutama? Asoh... icon_rolleyes.gif
Jälle mingi tobe õigustus kiiremini sõitmiseks.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.05.2010 10:04:45 vasta tsitaadiga

Ei, ma väidan seda, et kui on lubatud sõita 90km/h, siis võib ka reaalselt selle kiirusega sõita.
Oleks siis et kõik sõidavad spido järgi 90km/h, kuid mitmetel on ebaühtlane kiirus 70-85km/h ja nende taha kolonnid tekivadki.

tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 31.05.2010 10:16:16 vasta tsitaadiga

Häda polegi niiväga selles aeglasemalt sõitmises kui just 'kolonnis' sõitjate teadlikus järjepidavad liiklusseaduse rikkumises. Nimel sätestab liiklusseadus minimaalse nõutava pikivahe eessõitjaga ning kui 'kolonnis' sõitjad seda järgiks siis 'kolonne' polekski.

icon_idea.gif

tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 31.05.2010 10:31:20 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Häda polegi niiväga selles aeglasemalt sõitmises kui just 'kolonnis' sõitjate teadlikus järjepidavad liiklusseaduse rikkumises. Nimel sätestab liiklusseadus minimaalse nõutava pikivahe eessõitjaga ning kui 'kolonnis' sõitjad seda järgiks siis 'kolonne' polekski.

icon_idea.gif

Teoorias on ilus, praktikas keeruline- kirjeldasin seda situatsiooni, kui pidevalt möödasõitjad pikivahet hoidma hakkavad. Ega sellepärast kolonni pikus väheneks, lihtsalt kolonni masinate asukohad muutuksid pidevalt icon_cool.gif
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 31.05.2010 10:43:09 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, liiklusõnnetuste statistika näitab aga seda, et enamus 'kolonnist' möödasõidul toimuvaid õnnetusi juhtub just seepärast, et ei jõuta/suudeta tagasi reastuda oma vööndisse ning selliselt juhtunud matsud on reeglina laipaderikkad... Kui 'kolonn' hoiaks piisavat pikivahet siis poleks tegu kolonniga vaid kiiremini sõitjate jaoks pideva möödasõiduga sobivatel hetkedel.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 31.05.2010 11:26:42 vasta tsitaadiga

Ma olen ka korduvalt ise maininud probleemiks ohutu pikivahe puudumist, kuid siin tuleks arvestada ikkagi selle tekkimise põhjust.
Katsu nüüd aru saada, et ohutu pikivahega sõites on Tallinn Tartu maantel (harju-järva piirkonnas) raske möödasõitu sooritada, kui ees on autorong. Sama asi kehtib ka nö tippaegadel, kus väga suur osa liiklejaid on kas väiksema kogemuse vms probleemiga, et ei suuda eessõitvast aegalsemast masinast piisavalt kiiresti mööduda.

Ilmselt on seda raske aduda, kui pole korduvalt antud situatsioone näinud.

PS. enamik laipaderohkeid lakse tuleb siiski valest hinnangust, liigsest riskist ning juhtimisvigadest. Olen ka ise mitmeid kordi ennast olematu pikivahega kolonni keskele pasunakoori saatel jõuga surunud, kuid selleks on olnud piisavalt aega, et ka kõige kangekaelsem tuututaja suudaks hoo maha võtta, et seda ava mulle võimaldada. Autorongi puhul seda võimalust kahjuks ei anta.

viimati muutis kännuämmelg 31.05.2010 11:32:09, muudetud 1 kord
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 31.05.2010 11:29:51 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, mul on vast seepärast seda raske aduda kuna ma pole viimase 7 aasta jooksul alla 4L/200kW mootoriga masinaga sõitnud. Möödasõidud on kiired ja konkreetsed...
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 31.05.2010 11:41:40 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
kännuämmelg, mul on vast seepärast seda raske aduda kuna ma pole viimase 7 aasta jooksul alla 4L/200kW mootoriga masinaga sõitnud. Möödasõidud on kiired ja konkreetsed...

Seda loomulikult, kuid ilmselt see kiire ja konkreetne tähendab ka märkimisväärset ülekiirust. Rohelise vahtralehega pensionärid seda paraku endale ei luba
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Naviseadmed nullivad kiirusekaamerate kasuteguri mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.