Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
reebus
HV kasutaja

|
20.05.2010 09:50:43
|
|
|
udusiil kirjutas: |
Paistab, et 5900-seeria ketastel pole häda miskit. Sai kaks 1,5 TB isendit andmelaoks ostetud, seni kõik testid on OK, SMART väidab mõlemad kettad tervise juures olema. |
Krt, selle viimase aja pangumise valguses ma isiklikult vist barracudasid ikkagi väldiksin. Paar-kolm aastat tagasi oli Seagate kindluse ja stabiilsuse etalon, nüüd eelistaksin "pooleteiseterastest" ilmselt Spinpointi (Samsa), millega on seni ainult positiivsed kogemused (ptüi-ptüi-ptüi)
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
20.05.2010 16:05:55
|
|
|
Seni olen eri aegadel ostnud 5 Seagate ketast ning kõik on senini aktiivselt töös, välja arvatud 8,4 GB-ne isend, millele pole paar aastat kasutust leidnud. Aga Samsa... ühtegi küll pole, ent sain 2,4 GHz-se Cellu tänu katkisele Samsa kettale- õemees leidis, et arvuti on katki, vaja osta uus Kaks Samsa CD-RW seadet kah, muidu justkui töötavad, ent ühel hetkel vilgutavad meeletus tempos tulesid, nupulevajutus ei toini, vaid restart ravib ajutiselt meeltesegaduse. Pole usaldust Samsa toodete vastu. Vaid Samsa pesumasin töötab laitmatult.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
ende
HV kasutaja
|
10.06.2010 20:08:21
|
|
|
Tere. Ei hakanud uut teemat tegema, aga seagate 7200.11 1.5tb ketas teeb mul sellist häält.
http://www.youtube.com/watch?v=txhWqeIudrs
Tekkis nii, et ketas kukus laua peal külje pealt pikali.
Kui see lahti kruvida, kas pead/spindlet ei anna liigutada, et korda läheks?
Mida teha, st kuidas fixida?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
tqz
Kreisi kasutaja

|
10.06.2010 20:26:48
|
|
|
ende kirjutas: |
Kui see lahti kruvida, kas pead/spindlet ei anna liigutada, et korda läheks?
|
Ei - ketta lahti teed, tapad ta päris ära.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
ende
HV kasutaja
|
10.06.2010 21:05:26
|
|
|
ma olen suht kindel, et "kõvakettaparandaja" peab ketta lahti tegema, et seda korda teha ning peale seda peaks ketas veel töötama. Puhas ruum on olemas, tehniline taip ka, vaja vaid juhtnööri, mida teha
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
10.06.2010 21:17:13
|
|
|
ma olen suht kindel, et "kõvakettaparandaja" peab ketta lahti tegema, et seda korda teha ning peale seda peaks ketas veel töötama. Puhas ruum on olemas, tehniline taip ka, vaja vaid juhtnööri, mida teha  |
Miks sa arvad, et keegi üldse kõvakettaid parandab?
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
ende
HV kasutaja
|
10.06.2010 21:24:03
|
|
|
Taastab andmeid või parandab, sama teeb välja.
Tegelikult tahaks oma muusikat kätte saada. Kogu kettast on mul 1.5a vana backup olemas, ehk siis 98% andmeid saaksin ise taastada. Selle miinus on vaid see, et kõik need kettad on Tartus ning sellepeale mõtlesingi, et äkki keegi hea inimene ütleb, et a'la liiguta seda pead sinna 2 mikromeetrit ning hakkab tööle ning saan andmed kohe kätte
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
10.06.2010 21:40:02
|
|
|
HV-s on küll inimesi kes tegelevad pekkis ketastelt info kätte saamisega, aga minu tead ei ole see asi nii lihtne, et: "a'la liiguta seda pead sinna 2 mikromeetrit ning hakkab tööle".
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
10.06.2010 21:50:37
|
|
|
AJ kirjutas: |
ei ole see asi nii lihtne, et: "a'la liiguta seda pead sinna 2 mikromeetrit ning hakkab tööle".  |
Kuidas see 2 mikromeetri jagu liigutamine välja peaks nägema?
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
1 :: |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
10.06.2010 21:55:44
|
|
|
virks kirjutas: |
AJ kirjutas: |
ei ole see asi nii lihtne, et: "a'la liiguta seda pead sinna 2 mikromeetrit ning hakkab tööle".  |
Kuidas see 2 mikromeetri jagu liigutamine välja peaks nägema?
 |
Seda peaksid pigem ende käest küsima, tema tahab juhiseid, kuidas ketast remontida.
... et äkki keegi hea inimene ütleb, et a'la liiguta seda pead sinna 2 mikromeetrit ning hakkab tööle ning saan andmed kohe kätte  |
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
10.06.2010 22:02:42
|
|
|
mingi toite kala paistab olevat
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.06.2010 22:30:47
|
|
|
ende, näita mulle, kuidas sa koduste vahenditega midagi liigutad täpselt mikromeetri jagu (s.o üks tuhandik millimeetrit). Ketta pead hõljuvad platterist nanomeetrite kaugusel ja tolmukübe selle kõrval on nagu Suur-Munamägi
Puhas ruum ei ole kõvaketta jaoks kunagi piisavalt puhas, vaja on tolmuvaba ruumi, nn clean room. Ja kui töötav ketas sai põrutada ning enam ei tööta, siis on suure tõenäosusega ketta platterite pind kahjustatud - toimus nn head crash. Selliselt kettalt andmete taastamiseks on vaja eriseadmeid, mida ei pruugi olla terves Eestis ja töö on igal juhul ülimalt kallis.
Nagu juba varem öeldud korduvalt - Hollywoodis (filmid ja telesarjad) käivad asjad natuke teistmoodi kui reaalses elus ja CSI labori kirjutuslaua peal kruvitakse ketas lahti, aetakse näpuga ringi nagu scratch table peal saviplaati ning andmed ongi käes
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
10.06.2010 23:06:00
|
|
|
Mul siis WD ketas ja vaatasin sellest teemast ajendatuna ka SMART andmeid:
Peaks vist kõik OK olema ?
Siis üks vana ketas ka (kenakesti töötunde sel )
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
11.06.2010 00:04:13
|
|
|
ilmselt küll jah
aga windowsi chkdsk /r kontrollib siis juba re-allocated bad sectoreid?
Spoiler 
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
scream
HV kasutaja

|
11.06.2010 10:54:58
|
|
|
Lugesin teemat ja kohe ehmusin kui nägin kui võrd praake tooteid võidakse teha.Nüüd vaatasin enda oma ja ehmusin veelgi rohkem.Ketas on alla 3 kuu vana ja ostetud elionist.Garantii veel kehtib.Kas tuleks kohe elioni garantiise pöörduda?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
11.06.2010 14:41:09
|
|
|
Vii garantiisse jah, ütle, et mis kamm on, sul vaja korralikku ketast..
|
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.06.2010 15:35:50
|
|
|
vull kirjutas: |
aga windowsi chkdsk /r kontrollib siis juba re-allocated bad sectoreid? |
Ei, juba ümbermapitud sektorid on kasutajale tavavahenditega kättesaamatud. Ümbermappimisega tegeleb ketas "iseenese tarkusest" ja kord kõlbmatuks tunnistatud piirkondadele ligi enam ei lase. Tootjad oma vahenditega ja ehk ka andmetaastajad mingi eritarkvara või -nipiga saavad ehk ligi.
"Pending" sektorid on need, millele kirjutamisega on probleeme esinenud ja kui probleemid jätkuvad, siis liigitatakse ka need vigasteks ning mapitakse ümber, kui võimalik. Kui probleemid kaovad, siis võivad sellised sektorid sealt nimekirjast ka pääseda. Pending numbri saab nulliks või nullilähedaseks, kui kettale teha tootja utiliidiga zero fill.
scream'i ketas on tõesti pahas seisus. Garantiilaks kirjas. Tee andmetest enne koopia ja vii ketas tagasi Elioni.
Muide - see ketas ei saa kuidagi alla kolme kuu vana olla, sest power on hours loendur ütleb juba ketta tööajaks ligi 245 päeva ehk 8 kuu kanti (5876/24=244,8; 245/30=8,2)
Kui see pilt on õigest kettast, siis on keegi selle seljas juba varem ratsutanud ja kahjustus võib olla juba sellest ajast küpsenud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 11.06.2010 15:39:43, muudetud 2 korda |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
scream
HV kasutaja

|
11.06.2010 15:36:40
|
|
|
On jah ,unise peaga ei mäletagi enam millal ostsin ,Ok lasen kogu 700GB praegust massi teise arvutite peale laiali ja ongi garantii laks.See Pending sektor on tõusnud nüüdseks juba üle 700 .Kahju ,et nii läks kettaga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.06.2010 16:03:05
|
|
|
Oi pagan, ma vaatasin nüüd täitsa valesti. Palun vabandust. Ma ka vist liiga unine
Seal on "ainult" 8 sektorit ümber mapitud ja reallocated sector count väärtus 200 pealt vaid 1 pügala jagu kukkunud (59 jagu on veel kukkumismaad). See ei pruugi veel garantii alla kuuludagi.
Et ootel sektoreid on hulgem, siis tee ikkagi backup andmetele ja siis tee tootja utiliidiga esiteks full test ja kui utiliit ütleb, et ketas kuulub vahetamisele, alles siis vii ta garantiisse. Vastasel juhul võib seal vaidlusmoment tekkida.
Muide - tootja utiliit on vigade suhtes tihtipeale vähem salliv kui SMART. Mis SMARTi poolest veel kõlbulik, ei pruugi utiliidi arvates enam seda olla, sellepärast ongi kahtluse korral õigem usaldada tootja utiliidi soovitusi kui SMARTi.
Kui utiliit veel garantiile rohelist tuld ei näita, siis tee kettale sama utiliidiga zero fill (low level format) ja uus full test (arvuti tööaega arvesta selleks ööpäeva ringis vähemalt). Kui ka sel korral ketta vahetust ei soovitata, pole teha muud, kui ketast edasi kasutada ja loota, et sellega vead piirduvad või et kukub reallocated sector count näitaja 140 peale enne garantiiaja lõppu.
Peab vist magama natuke, muidu hakkan päris hullu jama ajama...
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
11.06.2010 16:03:45
|
|
|
ma mõtlesingi rohkem seda, et re-allocated sectorid on tunnistatud kõlbmatuks. sellepärast chkdsk ainult neid näitabki. pending sektoreid mitte
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
12.06.2010 18:42:08
|
|
|
ma mõtlesingi rohkem seda, et re-allocated sectorid on tunnistatud kõlbmatuks. sellepärast chkdsk ainult neid näitabki. pending sektoreid mitte |
Chkdsk ei tea reallocated sektoritest mitte kui midagi.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
12.06.2010 18:47:41
|
|
|
otseselt ei peagi?
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
13.06.2010 19:52:09
|
|
|
otseselt ei peagi? |
Ei. Ei pea.
Chkdsk ja op-süsteem näevad vaid neid vigaseid sektoreid, mis on veel ümber mappimata - neid, mida loendab "offline uncorrectable sector count".
Samuti ei tea op-süsteem midagi neist pending sektoritest - süsteemi arvates on need täiesti korras sektorid. Neil "hoiab silma peal" vaid ketta enda SMART diagnostika ja alles vastavalt nende edaspidisele käitumisele kuulutab need vigaseks või korras sektoriteks.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
17.06.2010 13:41:44
|
|
|
paari sektori pärast ei ole vaja jah veel muretseda (pakun et isegi kettatesti tehes öeldakse selle kohta et kõik on okidoki), ma ise aga mõtlen kas mul tasub vaikselt muretsema hakata või mitte. Kõigest 13 300 tundi (~555 päeva) töös olnud ketas:
Spoiler 
vs näiteks 25 500 tundi (~1065 päeva) töös olnud ketas (varasem kui .11 seeria ja suurim IDE ketas üldse):
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
17.06.2010 18:56:36
|
|
|
tasub SMART i sees hoida ja kui resal kisama hakkab, siis veakoodi tootja utikaga uurida. seagate RMA töötab lõppkasutajale ka kenasti , seega ei tohiks probleeme olla. "elionist" vms kongist kettaid ostes tasub uurida, kas sulle "kogemata" OEM ketast ei müüda. ordist olen veel sellel aastal paaril korral OEM i saanud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |