Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  BSA: Piraatlus on tõusnud märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 13.05.2010 22:30:02 vasta tsitaadiga

Mu läpparis on ainult vaba tarkvara ja vabavara thumbs_up.gif Ostsin läppari kasutatuna, seega mõtlen, et pole M$-i sponsoreerinud beer_yum.gif
Seda raha, mis raisatakse tuuleveskitega võitlemisel, võiks kasutada hoopis vabale tarkvarale üleminekul (mingid kulutused üleminekul ikkagi on, kuid selle eest on tulevik ikkest prii). Eesti võiks eeskuju võtta juba vabale tarkvarale üle läinud riikidest.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 14.05.2010 08:03:06 vasta tsitaadiga

asjameez kirjutas:
Mu läpparis on ainult vaba tarkvara ja vabavara thumbs_up.gif Ostsin läppari kasutatuna, seega mõtlen, et pole M$-i sponsoreerinud beer_yum.gif
Seda raha, mis raisatakse tuuleveskitega võitlemisel, võiks kasutada hoopis vabale tarkvarale üleminekul (mingid kulutused üleminekul ikkagi on, kuid selle eest on tulevik ikkest prii). Eesti võiks eeskuju võtta juba vabale tarkvarale üle läinud riikidest.
Kuidas see vaba tarkvara sul mõistusele nii kahjulikult on mõjunud icon_question.gif bsa on ju tasulise tarkvara rahakotil eksisteeriv moodustis ja täidab eranditult vaid tasulise tarkvara suurfirmade huve. ERANDITULT icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 14.05.2010 15:18:34 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
bsa on ju tasulise tarkvara rahakotil eksisteeriv moodustis ja täidab eranditult vaid tasulise tarkvara suurfirmade huve. ERANDITULT icon_exclaim.gif

Pole väitnudki vastupidist. Vaatasin asja lihtsalt laiemalt.
Nagu Marie juba ütles, siis väga palju makstakse mõttetult Windowsi litsentside eest, kuigi saaks töö samamoodi tehtud vaba tarkvaraga.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 14.05.2010 15:35:27 vasta tsitaadiga

asjameez kirjutas:
XYZ kirjutas:
bsa on ju tasulise tarkvara rahakotil eksisteeriv moodustis ja täidab eranditult vaid tasulise tarkvara suurfirmade huve. ERANDITULT icon_exclaim.gif

Pole väitnudki vastupidist. Vaatasin asja lihtsalt laiemalt.
Nagu Marie juba ütles, siis väga palju makstakse mõttetult Windowsi litsentside eest, kuigi saaks töö samamoodi tehtud vaba tarkvaraga.
Kuna see on bsa-teema, siis igatahes pead pikemalt kirjutama, kui su mõtted laia ilma peale uitama lähevad.
Ja win litsents pole vähimalgi määral mõttetu, pigem on mõttetud sinupoolsed vägisi linuxi pealesurumised icon_exclaim.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.05.2010 15:51:15 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
.....
Ja win litsents pole vähimalgi määral mõttetu, pigem on mõttetud sinupoolsed vägisi linuxi pealesurumised icon_exclaim.gif

Ma loen küll välja, et win litsents on täiesti mõttetu ja olen kindel kui seal kastides oleks olnud Linux ja kasti peal Windows litsentsi kleebised oleks BSA hakanud halama miks Windowsi ei kasuta ja .........
bigmarx kirjutas:
Mina olen ühe korra selle kontrolli ühes firmas kenasti üle elanud. Algul sooviti küll ostuarveid ka, aga kui raamatupidaja ütles, et varutagu mõni nädal aega, siis piisas ka korpusel olevatest litsentsikleepekatest........

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 14.05.2010 16:11:08 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
XYZ kirjutas:
.....

Ma loen küll välja, et win litsents on täiesti mõttetu ja olen kindel kui seal kastides oleks olnud Linux ja kasti peal Windows litsentsi kleebised oleks BSA hakanud halama miks Windowsi ei kasuta ja .........
bigmarx kirjutas:
Mina olen ühe korra selle kontrolli ühes firmas kenasti üle elanud. Algul sooviti küll ostuarveid ka, aga kui raamatupidaja ütles, et varutagu mõni nädal aega, siis piisas ka korpusel olevatest litsentsikleepekatest........
Su nii kullakallis linux pole miski taevamanna, mis kõikjal kõik probleemid lahendab! Kui tahad, et linuxit rohkem kasutatataks, siis tee esmalt tööd ja näe vaeva, et tal ka tegelikuses mingeid olulisi eeliseid oleks. Siiani on linux maailmas veidi läbi löönud serverites. Kõige muu suhtes on veel pikk tee ees. Ja vägisi pealetoppimine on selles suhtes küll kõige väärakam.
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 14.05.2010 16:12:39 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
bigmarx kirjutas:
Mina olen ühe korra selle kontrolli ühes firmas kenasti üle elanud. Algul sooviti küll ostuarveid ka, aga kui raamatupidaja ütles, et varutagu mõni nädal aega, siis piisas ka korpusel olevatest litsentsikleepekatest. Teine asi oli, et arvutis peaks registreering olema antud firmale, siis pidavat olema neil mingi andmebaasis see näha, et mitu arvutit ja mis litsentsiga on antud firmal. Muu tarkvara poolepealt huvituti veel kontoritarkvarast, kuid kuna kasutusel oli Openoffice, siis sellega asi lõppes.

Openoffice icon_confused.gif ja mis otstarvet see Windows seal arvutites täitis, jääb vägisi mulje , et asi pole mitte arvuti kasutajates vaid administraatorite, arvuti hooldajate taga kes Linuxit kui tuld pelgavad

Eh, mida veel icon_biggrin.gif Ehk peaksin nüüd nendes arvutites kasutatava tarkvara ka välja loetlema? icon_biggrin.gif
On rakendusi ja asju, mis on välja töötatud Windowsi keskkonna jaoks. Kas ma peaks nüüd rõõmsalt laskma neile masinatele peale linuxi ja kasutama neid windowsi progesid mingis terminalis?
Minu alluvuses on ka suur hulk linuxiga masinaid, aga nende tööeesmärk on teine, ehk siis vastavalt kasutuseesmärgile on arvutis ka vastav operatsioonisüsteem.

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.05.2010 16:20:18 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
..... Su nii kullakallis linux pole miski taevamanna, mis kõikjal kõik probleemid lahendab! Kui tahad, et linuxit rohkem kasutatataks, siis tee esmalt tööd ja näe vaeva, et tal ka tegelikuses mingeid olulisi eeliseid oleks. Siiani on linux maailmas veidi läbi löönud serverites. Kõige muu suhtes on veel pikk tee ees. Ja vägisi pealetoppimine on selles suhtes küll kõige väärakam.

Minu jaoks pole Linux miski kullake, aga BSA jaoks oleks Linux katastroof, eriti veel siis kui kogu see seltskond kes maailmas täna Win XP-d kasutaks üks äkki peale XP toe lõpetamist hoopis Windowsi põlgaks.
Mobiil telefonides midagi taolist hetkel just toimumas on, Android OS

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 14.05.2010 16:39:11 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
XYZ kirjutas:
..... Su nii kullakallis linux pole miski taevamanna, mis kõikjal kõik probleemid lahendab! Kui tahad, et linuxit rohkem kasutatataks, siis tee esmalt tööd ja näe vaeva, et tal ka tegelikuses mingeid olulisi eeliseid oleks. Siiani on linux maailmas veidi läbi löönud serverites. Kõige muu suhtes on veel pikk tee ees. Ja vägisi pealetoppimine on selles suhtes küll kõige väärakam.

Minu jaoks pole Linux miski kullake, aga BSA jaoks oleks Linux katastroof, eriti veel siis kui kogu see seltskond kes maailmas täna Win XP-d kasutaks üks äkki peale XP toe lõpetamist hoopis Windowsi põlgaks.
Mobiil telefonides midagi taolist hetkel just toimumas on, Android OS
Tule tagasi maa peale icon_lol.gif
W7 on juba praegu nii populaarne, et küsitakse, kui populaarseks üks opsüss üldse võib saada. Leidub ennustajaid, kes oletavad, et w7 on nagu xp-gi määratud saama tükiks ajaks sama tähtsaks nagu oli xp ja näiteks, et järgmine, w8 või mis nime ta ka ei kannaks, saab sama halva vastuvõtu nagu vista.
Ja android....hmm, kui inimestel vähegi mõitust peas säiluks, siis jätavad nad nutitelefonid ikka pikalt (või veel parem alatiseks) nišitooteks, nagu nende õige koht on.
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.05.2010 21:21:25 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
[Leidub ennustajaid, kes oletavad, et w7 on nagu xp-gi määratud saama tükiks ajaks sama tähtsaks nagu oli xp ja näiteks, et järgmine, w8 või mis nime ta ka ei kannaks, saab sama halva vastuvõtu nagu vista.

Mitte halb vastuvõtt vaid vista oligi ju kehvakene.

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
The Man
HV kasutaja
The Man

sõnum 14.05.2010 21:28:06 vasta tsitaadiga

Minu w7 retail jääb veel pikaks ajaks kasutusse, ühekordne väljaminek mitme aasta peale polegi nii hull. Eriti, kui amazon retail plaate peaaegu Eesti OEM hinnaga müüb icon_smile.gif Aga nagu tabelist näha, on piramine mustade riikide teema, hea, kui Eesti ikka pinnale lähemale vaikselt kerkib.
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 15.05.2010 00:52:57 vasta tsitaadiga

Tundub, et siin ikka ei jõua mõnele kohale miks ma seda lõiku ei tea mitmendat korda välja toon
bigmarx kirjutas:
Mina olen ühe korra selle kontrolli ühes firmas kenasti üle elanud. Algul sooviti küll ostuarveid ka, aga kui raamatupidaja ütles, et varutagu mõni nädal aega, siis piisas ka korpusel olevatest litsentsikleepekatest. Teine asi oli, et arvutis peaks registreering olema antud firmale, siis pidavat olema neil mingi andmebaasis see näha, et mitu arvutit ja mis litsentsiga on antud firmal.......

Ma tahan teada kas Eesti vabariigis tegutsevatest arvuti müüjatest kas või üks märgib ostu arvele Windows olemas-olu arvutis, kui BSA nõuab ostuarvet Windows olemas-olu kohta, miks siis arvuti müügi firmad pole kohustatud arvuti ostmisega märkima arvele ka arvutiga kaasas oleva tarkvara, miks klient peab nõudma, et Windows ka ostuarvele märgitaks, miks peab peale BSA külastust etevõte veel korra uue Windows hulgilitsentsi kõigile arvutitele ostma, et raamatupidamisse Windows ostuarve saada, olen selliseid masinaid näinud ja üks hetkel ka endal kasutuses kus 2 x XP pro litsentsi kleebist peal, ei tea mis hea pärast seda teist kleebist uuesti osta vaja oli

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 15.05.2010 12:49:29 vasta tsitaadiga

Ennast huvitaks kui põhjalikult BSA reaalselt masinaid kontrollib, a´la on nad valmis võimaluseks et firmas mingeid poetshekke/M$i litsentse pole kuna raalides jookseb *NIX, aga selle *NIXi peal jookseb omakorda mõnelt warez saidilt tiritud M$ Office icon_wink.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 17.05.2010 19:28:25 vasta tsitaadiga

Tegelt täitsa lambifirmades kus pmst arvuti ainukseks funktsioonideks on igast dokementide tegemine ja võime neid printida, noh ja ka emaili saata polegi tavaliselt rohkem vaja kui linux ja openoffice.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 17.05.2010 19:58:29 vasta tsitaadiga

Auron, Linuxiga on üks väga kehv nüanss.. Kui keskmine kontoritöötaja on 10 aastat teinud tööd Windowsi keskkonnas, siis katsu sa talle öelda, et nüüdsest hakkad linuxis töötama. Inimesed on harjumuste ohvrid ja selle vastu ei saa suurt midagi teha.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 18.05.2010 02:33:08 vasta tsitaadiga

Sai tööl üles seatud üks OpenSUSE'l põhinev arvuti, mille eesmärgiks oli anda ligipääs tööfailidele (pdf) ja intranetile, kiire koolitus et kust mida vajutada ja ei ole ühtegi kurtmist seni olnud kellegi poolt. Arvuti toimib endiselt edukalt ja keegi pole katki teinud midagi.
Märkida tasuks veel ka seda, et seda arvutit ei kasuta kontoritöötajad vaid isikud, kel on tõenäoliselt veelgi vähem kokkupuudet arvutitega.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 09:31:07 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Sai tööl üles seatud üks OpenSUSE'l põhinev arvuti, mille eesmärgiks oli anda ligipääs tööfailidele (pdf) ja intranetile, kiire koolitus et kust mida vajutada ja ei ole ühtegi kurtmist seni olnud kellegi poolt. Arvuti toimib endiselt edukalt ja keegi pole katki teinud midagi.
Märkida tasuks veel ka seda, et seda arvutit ei kasuta kontoritöötajad vaid isikud, kel on tõenäoliselt veelgi vähem kokkupuudet arvutitega.
Nii kasina kasutusvaldkonna puhul pole opsüssil üldse tähtsust..........kõigi win, linuxi, unixi võimed on liiaga.....võid isegi mõnda erieksootikat proovida, nagu BeOS.........
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 18.05.2010 10:31:45 vasta tsitaadiga

Väiksemate firmade juhid tahavad kõige üle alati ise otsustada. Kui nad on valiku ees, kas OpenOffice või Microsoft Office ning neile räägitakse, et meie vajaduste jaoks ei ole neil mingit muud vahet kui üks on tasuta ja teine on tasuline.
Oleks loogiline arvata, et kui vahet ei ole, siis võtta asi, mis tasuta kätte tuleb - aga ei! Väiksemate firmade juhid ajavad millegi uue õppimisele kohe sõrad vastu ning ilma asjasse süvenemata otsustavad vana hea Microsoft Office kasuks.

Isegi inimesed, kes OpenOffice paketti kasutavad on sunnitud tabelarvutusi *.xls mitte *.ods formaadis salvestama, et need juhmid juhid oma failid lahti saaksid.
Kui oleks IT tüüpide otsustada, siis oleks OpenOffice levimisel oluliselt vähem takistusi. Tuleb korraldus, et homsest kasutavad kõik OpenOffice-t ning kui ei oska siis õppigu ära.

Harjumise jõud on suur ning Microsoft teab seda. Kuradi kaval plaan on koolidele tasuta litsentse jagada, nagu narkodiilerid. Kord Microsoft Office kasutaja, igavesti Microsoft Office kasutaja... get them young!
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Max Powers

sõnum 18.05.2010 10:35:47 vasta tsitaadiga

VÄikestes firmades ei ole IT tüüpe tavaliselt.
Eks MS ole muidugi teinud tublit tööd igasuguste 90 päevaste trialite istutamisega uutesse arvutitesse jne.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 10:47:35 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
...
Kui oleks IT tüüpide otsustada, siis oleks OpenOffice levimisel oluliselt vähem takistusi. Tuleb korraldus, et homsest kasutavad kõik OpenOffice-t ning kui ei oska siis õppigu ära.
...
Et uus jossif tuleb aga platsi ja lisaks ruutpesitsi istutamistele ja põhjamaades hoolsale maisikasvatamisele vaja ka käsukorras programme juurutada. Muidu taas Siberisse küüditada jne.
Aplaus su lemmiktarkvarale, kui teda selliste meetoditega peab levitama icon_exclaim.gif

MS triale kirud. Aga sedasi ju järelikult MS on kasutajatele tõestanud, et tema poolt pakutav tasub ostmist icon_exclaim.gif icon_wink.gif
Või tahad sa öelda, et OO-d ei ole võimalik proovidagi soovi korral? icon_cool.gif Pigem otsi üles oma lemmiku puudujäägid ja ürita midagi teha nende vähendamiseks.
Tõeliselt hea tarkvara sööb end ise läbi icon_exclaim.gif
tagasi üles
Joel
HV kasutaja

sõnum 18.05.2010 11:08:17 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:
Mina olen ühe korra selle kontrolli ühes firmas kenasti üle elanud. Algul sooviti küll ostuarveid ka, aga kui raamatupidaja ütles, et varutagu mõni nädal aega, siis piisas ka korpusel olevatest litsentsikleepekatest.

Mina olen alati mõelnud, et mis moodi see kontroll neil välja näeb. Tundub veidi uskumatu, et tulevad ukse taha ja paluvad end ilusti sisse lasta. Loogiline ju, et asutuses, kus tarkvaraga kõik korras pole, nad sisse ei saa. Samuti tundub naljakas ka nende nõue mingeid dokumente näha, pole ju kellelgi mingit kohustust neile ühtegi asja esitada. Kas nad tõesti loodavad sellele, et inimesed arvavad, et neil mingid erilised õigused on ja seetõttu neid kardavad? Sinu jutust vähemalt jäi mulje, et kui nad soovisid ostuarveid näha, siis te oleksitegi neid neile pakkunud.
Ehk viitsid natuke detailsemalt selgitada kuidas see nende külaskäik välja nägi. Kas nad tõesti tulid sellise suhtumisega, et äkki inimesed neid kardavad ja näitavad kõik ette? icon_lol.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 18.05.2010 11:13:17 vasta tsitaadiga

XYZ, kui kitsas see siis on ?
Kaustadest failide avamine ja brauseriga veebi sirvimine.
Kui palju rohkemat lihtsal (kontori)kasutamisel vaja on?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 18.05.2010 11:18:42 vasta tsitaadiga

mikk36, Tahaks ka sellise tegevuse eest palka saada. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 11:34:54 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
XYZ, kui kitsas see siis on ?
Kaustadest failide avamine ja brauseriga veebi sirvimine.
Kui palju rohkemat lihtsal (kontori)kasutamisel vaja on?
Sa vist küsid üleeelmise arvamuse suhtes? Kui seal tsiteeritud osas veel tähele panna sõna intranet, siis see tõmbab vajadused+riskid ju märgatavalt koomale. icon_wink.gif
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 18.05.2010 11:37:19 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Tõeliselt hea tarkvara sööb end ise läbi icon_exclaim.gif

Jah kui mikisoft juba varakult "koolitab" enda kraamiga inimesi.

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  BSA: Piraatlus on tõusnud mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.