Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
dzombe
HV kasutaja
|
26.01.2010 15:06:43
|
|
|
Vat selline näeb välja õige windowsikasutus! Tekkis sportlik huvi, kui ruttu 1.5 miljoni faili valikuline purgemine aega võiks võtta
Edit: Tehtud. 1.547.000 failist jäi alles 3034 faili millest vanim on kustutatud 07.10.2009. Ja ei mingit defragmenteerimist...
_________________ --
viimati muutis dzombe 27.01.2010 16:39:15, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.01.2010 15:07:27
|
|
|
Fragmentatsiooni mõju oleneb ju ka tugevalt sellest, et mida arvutiga tehakse. Kõikjal, kus peamine pudelikael on kettatöö, on fragmentatsiooni mõju märgatav. Ja seal, kus peakoormus langeb inimesele ja tema tegevusele, seal ei anna defragmenteri kasutamine erilist efekti. Sõltumata opsüssist, pigem psühholoogiline mõju.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.01.2010 15:13:31
|
|
|
marqs kirjutas: |
...SKG, kontekstist küll kergelt väljas, aga 9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi. Hobina kastis karjatataval Gentool on vanust 6 aastat. Ja tänasel päeval on see täpselt sama bleeding-edge, kui paigaldamise hetkel. |
Ei saa aru. Tahad öelda, et 9 aastat tagasi oli linuxi distrod laialt kasutusel, kus algse installi lõpus/ajal mitme monitori kasutuselevõtt ja resode väljahäälestus käis paari hiireklõpsuga. Kas mul jäi tookord midagi väga kahe silma vahele, mäletamisi püüdsin ikka ka tookord veidi linuxi arenguga kursis olla.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixk
Kreisi kasutaja
|
26.01.2010 16:40:08
|
|
|
Milleks ärrituda? Sukelduja teema, arooniaga või ilma, on imho suht mõistlik.
... |
Teema vastu pole midagi, pole küll 100% linuxi kasutaja, kuid umbes kahe aastase aktiivse kasutamise jooksul pole vaja olnud defragmentida veel. Siiski on huvitav endalgi lugeda, kas ja mis vahendid selleks olemas on.
Aga see nitpicking hakkas lihtsalt natuke närvidele käima. Samas, kui ma seda ainult ette kujutasin, siis sukelduja ees vabandust ette ära
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.01.2010 17:10:26
|
|
|
XYZ kirjutas: |
...SKG, kontekstist küll kergelt väljas, aga 9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi. Hobina kastis karjatataval Gentool on vanust 6 aastat. Ja tänasel päeval on see täpselt sama bleeding-edge, kui paigaldamise hetkel. |
Ei saa aru. Tahad öelda, et 9 aastat tagasi oli linuxi distrod laialt kasutusel, kus algse installi lõpus/ajal mitme monitori kasutuselevõtt ja resode väljahäälestus käis paari hiireklõpsuga. Kas mul jäi tookord midagi väga kahe silma vahele, mäletamisi püüdsin ikka ka tookord veidi linuxi arenguga kursis olla. |
Ma ei saa ka aru. Enda meelest ei puutunud X ega kliki teemat kordagi. Nagu mainitud, rebisin kontekstist välja vaid selle /../9 aastat vana/../ Näitena tõin ühe installi, mis on tehtud 6 aastat tagasi, oli ta sel ajal viimastest versioonidest kokku laotud, ja ka preagune soft on seal tänase päeva seisuga bleeding-edge. Sellel lalisemisel ei olnudki muud mõtet, kui meelde tuletada rolling-release imelist maailma, kus esaminstalli aeg või installi vanus ei ütle tegelikult midagi. Re-install on nõrkadele
_________________ 0xDEAD
0xBEEF
viimati muutis marqs 26.01.2010 17:12:51, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.01.2010 17:13:03
|
|
|
SKG, kontekstist küll kergelt väljas, aga 9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi. Hobina kastis karjatataval Gentool on vanust 6 aastat. Ja tänasel päeval on see täpselt sama bleeding-edge, kui paigaldamise hetkel. |
no kui soov XP-ga võrrelda, siis võtta mingi sama vana distro ja kõrvutada sellega. vastasel juhul ei näe ma pointi sellisel võrdlusel (a la XP vs Ubuntu 9.10).
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
26.01.2010 17:14:16
|
|
|
SKG kirjutas: |
SKG, kontekstist küll kergelt väljas, aga 9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi. Hobina kastis karjatataval Gentool on vanust 6 aastat. Ja tänasel päeval on see täpselt sama bleeding-edge, kui paigaldamise hetkel. |
no kui soov XP-ga võrrelda, siis võtta mingi sama vana distro ja kõrvutada sellega. vastasel juhul ei näe ma pointi sellisel võrdlusel (a la XP vs Ubuntu 9.10). |
aga see on ju sama vana lihtsalt korralikult uuendatud
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.01.2010 17:16:33
|
|
|
no kui soov XP-ga võrrelda, siis võtta mingi sama vana distro ja kõrvutada sellega. vastasel juhul ei näe ma pointi sellisel võrdlusel (a la XP vs Ubuntu 9.10). |
aargrgh.. MINA ei võrdle midagi, teiste eest ei kosta.
Aga kui juba aastatest rääkida, XP SP3 anti välja ju 2008?
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.01.2010 17:32:38
|
|
|
Aga kui juba aastatest rääkida, XP SP3 anti välja ju 2008? |
Kui tähti närida, siis XP ei antud 2008 välja, ainult SP3 väljalaskeaastaks võid seda nimetada.
Ja sama loogika järgi vist sinu arusaamade kohaselt peaks nüüd otsima üles esimese ubuntu väljalaskeaasta...... kui võrreldav see oma omadustelt juhtus olema???....kui palju seal hiirega sai joonde ja kuipalju pidi käsurealt pigem tegema???
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
26.01.2010 18:22:41
|
|
|
Kui tähti närida, siis XP ei antud 2008 välja, ainult SP3 väljalaskeaastaks võid seda nimetada.
Ja sama loogika järgi vist sinu arusaamade kohaselt peaks nüüd otsima üles esimese ubuntu väljalaskeaasta...... kui võrreldav see oma omadustelt juhtus olema???....kui palju seal hiirega sai joonde ja kuipalju pidi käsurealt pigem tegema??? |
noh ubuntu aastast 2004 alles..see selline poisike distro ka
aga nagu ka varem öeldud et linux on arenenud kiiremini kui windows.. linux aastal 1998 oli täielik käsurea loom, ok oli graafiline vidin ka aga ega sa eriti midagi sellega teha saanud.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.01.2010 18:37:06
|
|
|
sander85 kirjutas: |
aga see on ju sama vana lihtsalt korralikult uuendatud  |
hmm.. sama vana? Ubuntu 9.10 tuli välja 2009 sügis. XP 8 aastat varem.
hmm... mis see SP3 siia puutub? XP lasti välja 2001 lõpp. turvapakki ja OS reliisi võrdlema? wut wut...
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.01.2010 18:39:51
|
|
|
Ki iremini arenemine pole vast kuigi p2dev argument. J2rgi tulemine on lihtne aga m88da minemine keeruline. Windows on hetkel turuliider ning paljugis v6etakse sellest eeskuju. Mitte, et MS poleks mujalt maha teinud, aga Windowsi tase on nii m6neski aspektis Linuxist k6rgem. Kasv6i draiverid.
Jube segane tuli vist, aga paremini kirja ei oska panna.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
1 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
26.01.2010 18:40:49
|
|
|
SKG , jutt käis gentoost siin mitte ubuntust, et gentoo on ka 6 aastat vana ainult update saanud:)
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
26.01.2010 18:47:37
|
|
|
Ja restarte selle häälestuse jaoks pole üldse tarvis. Ainult kaarditootja softi installil on restart. |
Kusjuures pole enam ka seda vaja. Windows 7 installid peale, tirib ise automaatselt driverid, installib, korra läheb pilt eest ja tuleb tagasi ja voilaa, driver on automaagiliselt installitud.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.01.2010 18:53:26
|
|
|
Prooviks veel, hästi aeglaselt. 26.01.2010 14:03 tehtud post ei proovinud kuidagi võrrelda XP ja mis iganes pingviini-distro lähenemist n+1 monitori kodustamisel. Ei klikkidega ega ilma. Ennast on kuidagi tobe tsiteerida, aga kuidas saab järgnevat mitmeti mõista: /../kontekstist küll kergelt väljas /../9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi/../? Ei ole vaja irooniat ega sarkasmi otsida ega ridade vahelt lugeda. Mingit varjatud mõtet ei olnud, lihtsalt minu poolt lampi õhku pillutud targutus.
Loogikast on meil ilmselt erinev arusaam, aga kuna Ubuntu sünd ei jääb alles aastasse 2004, võtan vabaduse jälle sinna 9 aasta tagusesse aega hüpta. Isiklikuks sümpaatiaks aastatel 2001/2002 oli Slackware. Töölauakeskonnast hoidsin enamusel juhtudel eemale ning eelistatud aknahalduriks oli Fluxbox. See kombo võiks ka hiireküsimusele vastata.
Seda, et MINUL kogu see jant tollal eesmärk, mitte vahend oli, ei pea ehk eraldi märkima?
SKG, nüüd ma igaks petteks märgin, et liigun (st proovin) konteksti tagasi liikuda. Etz kirjeldas üsna kaasaega minevat probleemi (24" FullHD 1920×1080 'n sh*t). On's palju tahta tänasest XP masinast ka SP3-e leida? Nõus, lõppeks see on muidugi kasutaja/haldaja suva. Ja pealegi, mitut monitori kipub haldama pigem NV või ATI treitud kood, XP-s vähemalt.
Ehk siis, ma tõesti ei tea, millest ma teie arvates jahun, aga 6+ aastat elus püsiv rolling updates on über värk.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.01.2010 19:35:28
|
|
|
xpander kirjutas: |
SKG , jutt käis gentoost siin mitte ubuntust, et gentoo on ka 6 aastat vana ainult update saanud:) |
vahet pole mis distro. mu point oli, et kui võrrelda, siis ikka sama aja asju.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.01.2010 19:46:04
|
|
|
Prooviks veel, hästi aeglaselt. 26.01.2010 14:03 tehtud post ei proovinud kuidagi võrrelda XP ja mis iganes pingviini-distro lähenemist n+1 monitori kodustamisel. Ei klikkidega ega ilma. Ennast on kuidagi tobe tsiteerida, aga kuidas saab järgnevat mitmeti mõista: /../kontekstist küll kergelt väljas /../9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi/../? Ei ole vaja irooniat ega sarkasmi otsida ega ridade vahelt lugeda. Mingit varjatud mõtet ei olnud, lihtsalt minu poolt lampi õhku pillutud targutus.
Loogikast on meil ilmselt erinev arusaam, aga kuna Ubuntu sünd ei jääb alles aastasse 2004, võtan vabaduse jälle sinna 9 aasta tagusesse aega hüpta. Isiklikuks sümpaatiaks aastatel 2001/2002 oli Slackware. Töölauakeskonnast hoidsin enamusel juhtudel eemale ning eelistatud aknahalduriks oli Fluxbox. See kombo võiks ka hiireküsimusele vastata.
Seda, et MINUL kogu see jant tollal eesmärk, mitte vahend oli, ei pea ehk eraldi märkima?
SKG, nüüd ma igaks petteks märgin, et liigun (st proovin) konteksti tagasi liikuda. Etz kirjeldas üsna kaasaega minevat probleemi (24" FullHD 1920×1080 'n sh*t). On's palju tahta tänasest XP masinast ka SP3-e leida? Nõus, lõppeks see on muidugi kasutaja/haldaja suva. Ja pealegi, mitut monitori kipub haldama pigem NV või ATI treitud kood, XP-s vähemalt.
Ehk siis, ma tõesti ei tea, millest ma teie arvates jahun, aga 6+ aastat elus püsiv rolling updates on über värk. |
marqs, nüüd saan su mõttest endast mingil määral juba aru aga pean siiski vajalikuks märkida, et ülejäänud jutuosalistel oli ilmselt kõigil meeles algallikas ja see, et mille suhtes seal seda teksti kirjutati. See seostas sinu lampi ülespillutud jutu kahjuks paralleeliks 9 aasta taguse XP ja tänase Ubuntu vahel....
Ja monitoride käsitlusvõimekuse suhtes pole need SP-d minu teada ükski mitte mingit muudatust toonud. Konkreetne lõpprealistsioon on tõsi küll, nagu sa isegi ütled, seotud rohkem NV/ati koodiga. Aga baasvõimekus opsüssi tasemel on minu teada algusest peale jäänud samaks. Minu meelest peaks võimalik olema praegu toodetud masinale 9 aasta vanune XP versioon käima lükata ja uuendusi mitte lubada ja õige videokaardi tootja soft peale ja mitme monitori tugi mõne hiireklõpsuga elluäratatav. Ahjaaa, üks takistus võib eksisteerida --- NV/ati võivad oma uusimas koodis olla kasutanut .NET-i ja see hakkab XP-le vägisi uuendusi nuruma, ent mitme monitori tugi oli juba aastaid tagasi olemas lihtsaima kloonimise/laiendatud töölaua näol, tuleb veidi vanemat versiooni siis kasutada....
Ja mis puutub "... 6+ aastat elus püsiv rolling updates on über värk...", siis mille poolest see erineb 9 aasta tagusest XP-st, millele on uuendused peale lastud aja jooksul?
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.01.2010 20:35:31
|
|
|
/../Ja mis puutub "... 6+ aastat elus püsiv rolling updates on über värk...", siis mille poolest see erineb 9 aasta tagusest XP-st, millele on uuendused peale lastud aja jooksul? |
XP updatedega annab kuigi palju võrrelda näiteks Debiani või Ubuntu reliise ja uuendusi. Idee on hoida uuenduste arvu võimalikult madalal ja süsteemi konstantsena - kui töötab, ära näpi. Uuendused on sageli veaparandused ja turvapaigad või softi minor-versioonid. Debianil kestab versiooni tugi 3-4 aasta, Ubuntu LTS-il 4. Peale seda oled omapäi või liigud järgmisele reliisile. Uuemat kraami vanemale reliisile saab lisa-varamutest.
Rolling update - distro versioon on suht hägune mõiste, lihtsalt pakivaramu seis mingil ajahetkel. Versiooniuuendused tulevad paki või seti kaupa siis, kui upstream jupi valmis saab ja distro dev-team selle pakendatud saab. Tulemuseks on üsna ainulaadne kompott. Haldajal on võimalus pakimajandust oma suva järgi vähem või rohkem konservatiivseks sättida, a'la ainult turvauuendused või madalaim veel toetatud versioon mingist jubinast. Või hoopis pakid, mida ei ole stabiilseks tunnistatud.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.01.2010 08:51:23
|
|
|
/../Ja mis puutub "... 6+ aastat elus püsiv rolling updates on über värk...", siis mille poolest see erineb 9 aasta tagusest XP-st, millele on uuendused peale lastud aja jooksul? |
XP updatedega annab kuigi palju võrrelda näiteks Debiani või Ubuntu reliise ja uuendusi. Idee on hoida uuenduste arvu võimalikult madalal ja süsteemi konstantsena - kui töötab, ära näpi. Uuendused on sageli veaparandused ja turvapaigad või softi minor-versioonid. Debianil kestab versiooni tugi 3-4 aasta, Ubuntu LTS-il 4. Peale seda oled omapäi või liigud järgmisele reliisile. Uuemat kraami vanemale reliisile saab lisa-varamutest.
Rolling update - distro versioon on suht hägune mõiste, lihtsalt pakivaramu seis mingil ajahetkel. Versiooniuuendused tulevad paki või seti kaupa siis, kui upstream jupi valmis saab ja distro dev-team selle pakendatud saab. Tulemuseks on üsna ainulaadne kompott. Haldajal on võimalus pakimajandust oma suva järgi vähem või rohkem konservatiivseks sättida, a'la ainult turvauuendused või madalaim veel toetatud versioon mingist jubinast. Või hoopis pakid, mida ei ole stabiilseks tunnistatud. |
Saan aru aga igasugused turvalisuse hindajad seda stiili küll vähimalgi määral turvaliseks ei pea. Pole ju olemas ühtki opsüssi millel tegelikult pole turvaauke. Järelikult sinu kirjeldatu on potentsiaalne turvaoht. Muidugi, kui sa teed käsitsi selekteerimist, et mõne kõige hullema lased ära lappida ja ülejäänud uuendustele vilistad, siis asi nii hull pole. Samas on siin foorumis aeg-ajalt olnud win kasutajaid, kes on aastaid samamoodi talitanud ja kuna nad internetis suudavad turvaliselt käituda, siis pole neil probleeme olnud. Minu silmis seega üsna samaväärne.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
27.01.2010 20:53:51
|
|
|
XYZ, sul tuli ilmselt markeerit' lause peal midagi olulisemat vahele..
Esimene lõik kirjeldab tavapärast reliisi-põhist distrot, uuendustena tulevad upstreamist alla tilkuvad vea- ja turvaparandused (verisoonid a'la x.y.n+1) ning pakendajate vigadeparandused (x.y.n-m+1). Kui kasutaja ei ole just mingi kindla puugi otsa komistanud, ei tohiks tema jaoks peale säherdust uuendust midagi muutunud olla. Funktsionaalsust reeglina ei lisata, api/abi kallale ei minda. Seda kõike eeldsuel, et exprimental, backports jm sarnase põneva nimega varamuid ei ole eraldi aktiveeritud. Olenevalt paigaldatud kraami hulgast ja iseloomust jääb uuenduste arv suurusjärku kusagil 3 kahe nädala peale. Kui keegi on end mingil (ka lühikesel ) hetkel linuxi ning distrote arenguga kursis hoidnud, ei tohiks siin ainumastki uut infokildu olla.
Rolling-release /-update teemast, mille kohta ju tegelikult küsisd, oli teine lõik.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
28.01.2010 08:45:59
|
|
|
marqs, ega mind väga põhjalikult see rolling-versioon asjast ilmselt ei huvita. Lühikirjelduse põhjal lihtsalt jääb tunne - nil novum sub sole. S.t. et ka win maailmas leidub kasutajaid kellel on win samas seisundis. Või kui tahad öelda, et see on võimatu, siis pead kaaskodanike valgustamiseks ilmselt õige põhjaliku lugulaulu kokku kirjutama.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
01.02.2010 10:02:32
|
|
|
Windowsis on see hea, et mängud töötavad. Linuxil on ainult tuxracer.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
4 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Q.
HV kasutaja

|
01.02.2010 10:15:39
|
|
|
ander kirjutas: |
Windowsis on see hea, et mängud töötavad. Linuxil on ainult tuxracer. |
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
06.02.2010 17:51:03
|
|
|
ander kirjutas: |
Windowsis on see hea, et mängud töötavad. Linuxil on ainult tuxracer. |
päris tuxracer nüüd ka ainult pole. indie firmad on ikka hakanud vaikselt linuxi porte ka tegema
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Linux_games
osad puudu veel sealt aga miskit ikka on ka.
unigine engine ka linuxi toega ning see aasta peaks mõnda mängu juba nägema sellel mootoril, ka linuxile
Samuti on võimalus kasutada wine, eks ta üks porno ole aga saab kuidagi hakkama
aga nõustun üldiselt et windows on mängimiseks parem
|
   |
16 |
|