praegune kellaaeg 16.06.2025 12:16:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
26.01.2010 11:27:15
|
|
|
rixk kirjutas: |
sukelduja kirjutas: |
NTFS fragmenteerumine tekib reeglina ühel juhul, nimelt siis kui ketas täis saab, sest siis võetakse kõik vaba ruum tarvitusele. Aga sina räägi meile nüüd kui extmisiganes failisüsteem kogemata täis saab, mismood sellisel juhul failisüsteem käitub ja kuidas siis tekkivast fragmenteerumisest üle saab. |
Jah, kui ext<lisa number> täis saab, siis hakkavad failid fragmenteeruma. Tõenäoliselt on mingil määral fragmenteerumist ka varem. Rahul?
|
Nüüd räägi sellest, kuidas sellest fragmenteerumisest lahti saab. Kui ma seda kord uurisin, siis soovitati soojalt konkreetne failisüsteem mujale kopeerida, tühjaks teha ja failid tagasi kopeerida. Äkki on ikka muid võimalusi ka?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
26.01.2010 11:31:50
|
|
|
Mitte, et see midagi tähendaks aga...
... proovisin hiljuti huvipärast taas linuxit (Mandrivat kui see peaks midagi tähendama). Ma olen mõned aastad tagasi linuxit desktopil pikalt kasutanud (kuid ja aastaid) aga see jäi pooleli kuna ma ei saanud Photoshopist üle ega ümber, GIMP või Bibble lihtsalt ei olnud piisavad. Aga see selleks.
Esiteks jooksis install paar korda kokku aga see võis olla näiteks DVD viga, võta nd kinni. Teiseks jäi esimene buutimine alati poolikus aga siis meenus, et ACPIs võib häda olla ja selle disablemine aitas. Kolmandaks jäin ID kaardi nodi installimisega kimpu, midagi tegin ilmselt valesti aga mida, enam ei mäleta. Lihtsat ja Marko-kindlat (loe: lollikindlat) viisi ei olnud igaljuhul . Kusagil siin hakkas huvi raugema ning kuna naine soovis ka arvutit kasutada siis ka sinnapaika kõik jäi. Kui ainult ma ise kasutaksin arvutit siis oleks lihtsam kuna aeg-ajalt üht ja teist asja tööle häkkida pole mu jaoks probleem. Kuna aga arvuti võiks kodus kogu aeg stabiilselt töötada siis see on tõepoolest linuxi all isegi praegu natuke keerulisem. Ma pole muidugi poweruser aga linuxit olen 10 aastat näppinud ja Wini äkki... 15? Ei mäletagi enam.
Ma ei usu, et ainult on peakujus asi kinni, linuxis kahjuks pole ikka veel piisavalt lollikindlat automaatikat. Väga palju asju on küll juba ära tehtud ehk siis kõige tavalisem veebribrausimine on üsna lollikindel. Tegelikult isegi ID kaardi saab suhtlihtsalt tööle eeldusel, et sa viitsid ise näpuga järge ajada. Ma kardan aga, et enamus 10-15 aastat tagasi sündinud inimestest aga seda ei viitsi, asi peab töötama nüüd ja taksoga, Win7 koos oma täisautomaatikaga draiverite jms kohapealt + näiteks ülilihtne ID kaardi install on tegelikult ülimalt mugav kasutamiseks kui selliseks. Linuxi puhul peab tõesti päris tihti näpud õliseks tegema ka kõige lihtsamal juhul. Kui veel tahad mängida ka, siis läheb olukord eriti komplitseerituks.
Mul on tõesti kahju, et see nii on. Microsofti ja Apple kõrval kahjuks pole tõsiseltvõetavat tasuta alternatiivi ikka veel. Ma ütleks, et viimased 2-3 aastat on linux stabiilselt paigal tammunud. St kui vaadata puhtalt kasutaja seisukohast. Need, kes rohkem näppe õliseks teevad tajuvad loomulikult vahet, näiteks nn. "rpm-hell'i"kadumine on äärmiselt meeldiv. Aga siiski - Microsoftilt ja just Applelt on päris palju õppida.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
26.01.2010 11:40:30
|
|
|
No ei tea need linuxi distrode leiutajad vist vihkavad ms-i ja applet nii kõvasti, et nad pigem teevad ringiga mingi käki kui lihtne ja töötav asi maha kopeerida...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
26.01.2010 11:48:49
|
|
|
ottf kirjutas: |
No ei tea need linuxi distrode leiutajad vist vihkavad ms-i ja applet nii kõvasti, et nad pigem teevad ringiga mingi käki kui lihtne ja töötav asi maha kopeerida... |
linuxi ideoloogia on pigem see olnud, et parem võtku enam aega ja saagu korralikult tehtud, kui see, et võtame ja kopeerime kiiresti miskit siit ja sealt ja plähmime kokku ja *äkki* kunagi keegi viitsib selle pudru ja kapsad ära lappida..
üsna kindel on see, et asjad, mis lõpuks linuxi all on stabiilselt tööle panud, need töötavad paremini kui windowsis..
see, et mõne asjaga kauem aega läheb, on lihtsalt fakt, millega tuleb leppida ja ka lepitakse.. parem olgu lõpptulemus korralik, kui et asi kiiresti läbi ussi emmi töötab..
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
26.01.2010 11:52:24
|
|
|
No ei tea need linuxi distrode leiutajad vist vihkavad ms-i ja applet nii kõvasti, et nad pigem teevad ringiga mingi käki kui lihtne ja töötav asi maha kopeerida... |
Oma nägemuse tegemine pole halb, kaugel sellest. Apple erineva I-asjad on ju hea näide uudsest, imelihtsast ja töötavast lähenemisest. Linuxi-maailmast leiab ka häid näiteid aga need kõik on eraldi ja ei kõla kokku. Amarokile võrdväärset muusikamängijat ma pole enne kohanud, bash'iga võrdväärset shelli'i ka ei tea jne.
Isegi parimad distrod on nagu lapitekid või Kihnu seelik, kus saab legodega mängida. Ehk siis jummala mõnus komplekt tegelikult, mulle meeldis lapsena väga asju kokku tinutada või konstruktoriga mängida. Kui me räägime inimestest, kelle eesmärk on arvuti taga areneda ja õppida siis linux on äärmiselt õige valik. Aga hetkel on arutelu all just desktopile sobivus ning siin on Apple (ja teisena Microsoft) siiski troonil kõrgumas. Kõik elemendid on linuxi puhul olemas, puudu on ühtne lähenemine, disain, ideoloogiline juht või lausa diktaator a la Jobs, Ballmer, Gates. Keegi, kes omaks visiooni ja selle kõva käega läbi suruks, samal ajal seda kõike nii tehes, et tarbija rahul on.
viimati muutis Dirty Harry 26.01.2010 11:53:59, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
26.01.2010 11:53:52
|
|
|
Kas mitte Estoubuntul IDkaardi soft out-of-the-box töökorras?
pole ise kasutanud aga kuskilt nagu kõrva jäänud.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.01.2010 11:56:41
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Etz kirjutas: |
...Seega pole see ni müstika midagi, endal 9800GT töömasinas + 2 Monitori...
Pigem ütleks, et kolleegi Windowsiga oli rohkem jama, eriti kui monitorid on eri resodega ja eri mõõtu... |
Miks win all probleeme? Oleneb muidugi mida saavutada tahtis, siin foorumis mõni on tahtnud nii segases reziimis tööle saada, et lihtsalt imesta. Aga muidu - kloonima panna või tavaline ektended pilt ----- mul pole eri resode ja formaatidega monitoridest küll probleeme kerkinud. Aga mul on ka ehtsad monitorid, mitte pole üks neist teler....on ehk selles vahe.... |
Meil on see sama ikaldus mõlemal. esimene molu 24" FullHD 1920×1080 , teine "extended" 19" 1280x1024.
Win all ei õnnestunud niisama lihtsalt neile kahte eraldi eksisteerivat desktoppi tekitada, küll pani suurele molule väiksemaga sama reso peale, küll venitas desktopi üle kahe monitori (siis mõlemale pildi kõrguseks 1080 pikslit), rääkimata restartidest, mis igakord peale muudatust küsiti (XP way to go), Clone mode oli ainus, mis aktsepteeritavalt töötas, kui siis pandi asi kah paika väiksema molu resoga.
Peale tunnikest nikerdamist õnnestus asi siiski enam vähem tööle sundida.
Linuxi all kuluks selleks 2 hiireklikki ja X`i restart...
viimati muutis Etz 26.01.2010 12:01:40, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
26.01.2010 11:59:42
|
|
|
lol?
Ei pea ju siis sellepräast kohe sitasti tegema, üle pingutada pole kah mõtet.
Tõsi küll nüüd on olukord palju parem! Distrod liiguvad lihtsuse ja puhtuse poole.
Küll aga veel mõnda aega tagasi oli väga äge ju masina settungite muutmiseks avastada mingi a'la 3-e eri sorti visuaalselt "control paneli" kujundust kus mõnel puudus üks ja teisel teine, kolmandal ei näidand mingi antud hw jupi kohta üldsegi osasid parameetreid ega luband muuta. Siis oli isegi lihtsam võrgu settungeid käsitsi consoolist modida...
ja kohe räigelt üsna kindel on see, et kõik mis winni, linuxi, maci peale on korralikult tehtud ning stabiilselt tööle pandud siis ta töötab kõigis ühtemoodi hästi!
Nii.. mina tõin näite mis täpselt kunagi distrodes sakkis kohe kõvasti, mõnes ka tänapäeval(tol ajal oli kohe mood, et mida räigemalt ekraan igast eri asendist võrkari / helikaardi / jne settungeid täis oli seda vingem.. isegi kui need pisirakendused failisid)
Too nüüd näide mis ei tööta winni peal ilusti!
viimati muutis ottf 26.01.2010 12:02:25, muudetud 1 kord |
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.01.2010 12:00:25
|
|
|
tsitaat: |
üsna kindel on see, et asjad, mis lõpuks linuxi all on stabiilselt tööle panud, need töötavad paremini kui windowsis..
|
Et natuke lõbusalt nokkida - lõpuks?
Etz, Windowsi all on sul tarvis ühte linnukest (Extend desktop...) ja midagi pole vaja restartida.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.01.2010 12:02:33
|
|
|
friik1 kirjutas: |
tsitaat: |
|
Et natuke lõbusalt nokkida - lõpuks?
Etz, Windowsi all on sul tarvis ühte linnukest (Extend desktop...) ja midagi pole vaja restartida.  |
Usu või mitte aga peale seda "Apply" litsudes küsiti restarti
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.01.2010 12:07:54
|
|
|
Etz, huvitav. NT5 ajast ei peaks enam seda vajama...
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
26.01.2010 12:08:12
|
|
|
"apply the new display settings without restarting" kogu moos....
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.01.2010 12:10:49
|
|
|
Pigem ütleks, et kolleegi Windowsiga oli rohkem jama, eriti kui monitorid on eri resodega ja eri mõõtu... |
Miks win all probleeme? Oleneb muidugi mida saavutada tahtis, siin foorumis mõni on tahtnud nii segases reziimis tööle saada, et lihtsalt imesta. Aga muidu - kloonima panna või tavaline ektended pilt ----- mul pole eri resode ja formaatidega monitoridest küll probleeme kerkinud. Aga mul on ka ehtsad monitorid, mitte pole üks neist teler....on ehk selles vahe.... |
Meil on see sama ikaldus mõlemal. esimene molu 24" FullHD 1920×1080 , teine "extended" 19" 1280x1024.
Win all ei õnnestunud niisama lihtsalt neile kahte eraldi eksisteerivat desktoppi tekitada, küll pani suurele molule väiksemaga sama reso peale, küll venitas desktopi üle kahe monitori (siis mõlemale pildi kõrguseks 1080 pikslit), rääkimata restartidest, mis igakord peale muudatust küsiti (XP way to go), Clone mode oli ainus, mis aktsepteeritavalt töötas, kui siis pandi asi kah paika väiksema molu resoga.
Linuxi all kuluks selleks 2 hiireklikki ja X`i restart... |
Ei saa lihtsalt aru või tahad ka sina ja su sõber midagi suht erilist aretada.... Kui need kaks desktoppi peavad olema nagu kahe eraldi kasutaja omad, siis ma vast saan aru. Aga see on win jaoks väga ebatriviaalne. Võta puudusena või kuidas tahad aga win on mõeldud rohkem ühe kasutaja süsteemiks.
Aga kui eesmärk oli kloonida pilti või lasta ühtsama desktoppi laiendada (aga ilma taskbarita) teisele osade rakenduste sinnatõstmiseks, siis see on win-is triviaalne ja peab saama eri formaate + eri resosid määrata ja kui ei õnnestu paari hiireklõpsuga, siis on näiteks midagi kaarditootja (nvidia/ati) softist installimata.
Ja restarte selle häälestuse jaoks pole üldse tarvis. Ainult kaarditootja softi installil on restart.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.01.2010 12:14:35
|
|
|
Ei saa lihtsalt aru või tahad ka sina ja su sõber midagi suht erilist aretada.... Kui need kaks desktoppi peavad olema nagu kahe eraldi kasutaja omad, siis ma vast saan aru. Aga see on win jaoks väga ebatriviaalne. Võta puudusena või kuidas tahad aga win on mõeldud rohkem ühe kasutaja süsteemiks.
Aga kui eesmärk oli kloonida pilti või lasta ühtsama desktoppi laiendada (aga ilma taskbarita) teisele osade rakenduste sinnatõstmiseks, siis see on win-is triviaalne ja peab saama eri formaate + eri resosid määrata ja kui ei õnnestu paari hiireklõpsuga, siis on näiteks midagi kaarditootja (nvidia/ati) softist installimata. |
Ma lihtsalt vaatlesin kõrvalt seda maadlust... Igatahes ei õnnestunud see tal eriti edukalt...
Endal pole siiani kah nagu mingit suurt ikaldust sellega olnud, sõltumata OS`ist.
Jutu point oli lihtsalt see, et ennist siin väideti et Linuxil peab selleks käsurida "mudima" hakkama, et üldse monitorile pilt tuleks...
Spoiler 
vot tahtsin ja jätsin mul pold see meeleski enam.
Aga lisaks veel, et linuxi distrode seas on seda sama crappi toodetud tuuuuuuuuunduvalt rohkem.
Kunagi ju ei saanud linuxis isegi monitori reso valge inimese moel paika sättida, pidid kuskilt ümber narva kaudu ringiga läbi siberi ajusi nnnnma, et asi tööle saada.. nin ui kurat kui panid valesti seal mingi numri siis oli kellad... jälle kuhugi consooli möllama ja confi failist seda valet numbrit taga ajama
Noh lihtsalt näide... |
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
26.01.2010 12:15:58
|
|
|
Too nüüd näide mis ei tööta winni peal ilusti! |
noh, võtame siis riistvara toetuse, just selle vanemapoolse, mis ideeliselt on veel täiesti töötav, aga uus versioon windoesist tahab sellele täiesti oma draiverit ja vanema pihta näitab keskmist sõrme..
selle koha pealt minu kogemus linuxiga on seni selline, et kui see korra on tööle pandud, siis edasistes versioonides see ka järjekindlalt või veel paremini toimib..
võta vista või win7 ja proovi mõni vanem printer või muu seade külge ühendada, millel netist hädaga leiad veel toetuse XP-le, mitte mingi valemiga ei saa see toetust uues windowsi versioonis..
lühidalt - windowsi kernel imeb, see pole võimeline versioonist versiooni nii palju tagasi ühilduma, et vana riistvara tööle jääks.. mille krdi pärast on üldse vaja iga windowsi versiooni jaoks eraldi draiverit, kas ei suudeta luua riistvarale vahekihti, mis ei sõltuks nii fataalselt kogu kerneli tööst?
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.01.2010 12:20:27
|
|
|
sander85, aga kusjuures draiverid on täitsa tagasiühilduvad. W7 peal XP draiverit ringi ajada pole mingi probleem.
Õigem oleks vist öelda, et suurem osa draivereid ongi universaalsed, aga miskipärast pannakse erinevad sildid juurde.
viimati muutis friik1 26.01.2010 12:21:52, muudetud 1 kord |
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.01.2010 12:23:22
|
|
|
sander85, kui vana on vana?
Mul toimib siin kontoris Win7'ga täiesti kenasti üks 12a vana mudel, HP LaserJet 5000.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
26.01.2010 12:26:53
|
|
|
friik1 kirjutas: |
sander85, aga kusjuures draiverid on täitsa tagasiühilduvad. W7 peal XP draiverit ringi ajada pole mingi probleem. |
jajah, tulnud rääkinud seda siis, kui üks tuttav XP draiveri selga lasi ja jäigi ootama, millal printer arvutiga suhtlema hakkab.. õnneks oli vist tegemist HP isendiga ja peale mõningast otsimist leidis nende lehelt siiski ka W7-me jaoks vajaliku.. paljude vähem tuntud tootjate kohta seda aga öelda ei saa ja siis vahid nagu aiaauku kinni jäänud lammas..
lisaks võib muidugi mainida, et see W7-me draiver oli pistetud samasse pakki koos mõningase lisasoftiga, kokku üle 350 mega rämpsu alla laadida..
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixk
Kreisi kasutaja
|
26.01.2010 12:27:03
|
|
|
NTFS fragmenteerumine tekib reeglina ühel juhul, nimelt siis kui ketas täis saab, sest siis võetakse kõik vaba ruum tarvitusele. Aga sina räägi meile nüüd kui extmisiganes failisüsteem kogemata täis saab, mismood sellisel juhul failisüsteem käitub ja kuidas siis tekkivast fragmenteerumisest üle saab. |
Jah, kui ext<lisa number> täis saab, siis hakkavad failid fragmenteeruma. Tõenäoliselt on mingil määral fragmenteerumist ka varem. Rahul?
|
Nüüd räägi sellest, kuidas sellest fragmenteerumisest lahti saab. Kui ma seda kord uurisin, siis soovitati soojalt konkreetne failisüsteem mujale kopeerida, tühjaks teha ja failid tagasi kopeerida. Äkki on ikka muid võimalusi ka? |
Mis sa üldse praegu peale "ära panemise" taotled? Nende paljutähenduslike "ma tean midagi, mida sina ei tea" küsimuste asemel ütle see välja, mis sa keerutad nagu kass ümber palava pudru.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.01.2010 12:29:47
|
|
|
sander85, sitasti otsisid. Pole veel näinud HP vidinat, millele ei saaks draiverit üksi paarimegase pakina alla laadida.
Erand kinnitab reeglit, aga võin julgelt öelda, et enamik NT5 põlvkonna draivereid töötab ka NT6 all.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.01.2010 13:36:59
|
|
|
rixk, kuna linuxis ju ei tule defragmentorit kaasa distroga, siis tuleb fragmentatsiooni eemaldamiseks jällegi lisatrikke teha?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.01.2010 13:48:22
|
|
|
Lihtsaim defragmenteerimine on partitsiooni tühjaks tegemine ja taastäitmine. Ehk siis kopeerid ühelt partitsioonilt kogu kama teisele ja tagasi. Loomulikult eksisteerib ka tööriistu mis selle veidi kiiremini ja efektiivsemalt ära teevad, lihtsalt tuleb need ära installida.
Samas kuniks partitsioonil on hoitud püsivalt mõni giga/protsent vaba ruumi ei ole fragmenteerumine probleemiks. Kui aga kasutada üht ja sama partitsiooni pidevalt näiteks p2p rakenduse incoming kaustana ning see tihtipeale ääreni täis lasta siis on fragmenteerumine üsna mehine
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.01.2010 14:02:54
|
|
|
... Ma lihtsalt vaatlesin kõrvalt seda maadlust... Igatahes ei õnnestunud see tal eriti edukalt...
Endal pole siiani kah nagu mingit suurt ikaldust sellega olnud, sõltumata OS`ist.
Jutu point oli lihtsalt see, et ennist siin väideti et Linuxil peab selleks käsurida "mudima" hakkama, et üldse monitorile pilt tuleks...
Spoiler 
vot tahtsin ja jätsin mul pold see meeleski enam.
Aga lisaks veel, et linuxi distrode seas on seda sama crappi toodetud tuuuuuuuuunduvalt rohkem.
Kunagi ju ei saanud linuxis isegi monitori reso valge inimese moel paika sättida, pidid kuskilt ümber narva kaudu ringiga läbi siberi ajusi nnnnma, et asi tööle saada.. nin ui kurat kui panid valesti seal mingi numri siis oli kellad... jälle kuhugi consooli möllama ja confi failist seda valet numbrit taga ajama
Noh lihtsalt näide... |
|
Hmm, kõrvalt vaadates tihtipeale näeb just paremini, mis vigu teine teeb aga ilmselt sa vaatasid liiga tihti midagi muud peale selle sõbra arvuti ekraani. Mul on siiski kuri kahtlus, et midagi vajalikku oli installimata või käis kogu üritus vales kohas.
Ja linuxi käsurea suhtes - kirjutati selgelt, et KUNAGI ..... see on tegelikult mäletamisi kolm-neli aastakest tagasi (eks linuxifännid paranda, kui ma eksin) kui käsureata naljalt läbi ei saanud.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.01.2010 14:19:32
|
|
|
kas too Linux oli samuti 9 aastat vana?
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.01.2010 15:03:42
|
|
|
|
Nüüd räägi sellest, kuidas sellest fragmenteerumisest lahti saab. Kui ma seda kord uurisin, siis soovitati soojalt konkreetne failisüsteem mujale kopeerida, tühjaks teha ja failid tagasi kopeerida. Äkki on ikka muid võimalusi ka? |
Mis sa üldse praegu peale "ära panemise" taotled? Nende paljutähenduslike "ma tean midagi, mida sina ei tea" küsimuste asemel ütle see välja, mis sa keerutad nagu kass ümber palava pudru. |
Milleks ärrituda? Sukelduja teema, arooniaga või ilma, on imho suht mõistlik. Pigem häki sarnased asjad on Con Kolivas defrag ja ok_defrag.
Ext4 tarvis on selle loojad e4defrag-i tekitanud, ju siis nähti ka vajadust. Ma olen ise praktiseerinud tuhandete pisikeste failide (portage tree) hoidmist eraldi sobiva suurusega loop partitsioonis, nii ei puistata suvalisi inode üle ketta laiali ja tänu pisemale block sizele võtab see läbu ka vähem ruumi. /tmp-iga sarnane teema. Kas ja millal defrag mingit mõõdetavat võitu jõudluses annab, on tõesti eraldi teema. Kastil olen olude sunni paari aata tagant mõne partitsiooni sisu pidanud ümber kopeerima ning sellega fragmentatsiooni nulli keeranud. Tegelikuks põhjuseks muudatused ketta- ja/või lvm-majanduses, palju selleks ajaks killustumist tekkinud, ei ole märganud kontrollida.
SKG, kontekstist küll kergelt väljas, aga 9 aasta vanune linuxi install ei ütle suurt midagi. Hobina kastis karjatataval Gentool on vanust 6 aastat. Ja tänasel päeval on see täpselt sama bleeding-edge, kui paigaldamise hetkel.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|