Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
ottf
HV veteran
|
25.01.2010 12:11:08
|
|
|
tädi maalile pole ka vahe siis ju kui tegu on winniga, who ceers.. ikka töötab... postimehe saab loetud.
id kaardiga saab ehk panga asjad ka aetud...
Ja see näide on küll crap.. see läheb sinna kategooriasse kus "genereerime mingi random põhjendamatu jura"
Winnis võid luua oma issile täpselt samasuguse keskkonna kus ta ei saa istuda ega astuda vaid ainult loebki oma delfit ja teeb makseid. Kõik.. mitte midagi ei jää aeglaseks ning midagi ei ole ka võimalik p keerata.
Süütumatute updatede ja turvaaugu lapparite jaoks ei pea ta samuti adminni passugi teadma.
Linuxis aga seda lõbu pole! Midagi tõsesemat update teha vaja siis näidatakse sulle ilma adminni passuta ..|.
Wine: emulaator on ta sellegi poolest.. mul suht ükskõik kas ta teeb kiiremini või aeglasemalt emulaator on ta ikkagi.
viimati muutis ottf 25.01.2010 12:18:15, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
25.01.2010 12:14:55
|
|
|
ottf kirjutas: |
Winnis võid luua oma issile täpselt samasuguse keskkonna kus ta ei saa istuda ega astuda vaid ainult loebki oma delfit ja teeb makseid. Kõik.. mitte midagi ei jää aeglaseks ning midagi ei ole ka võimalik p keerata.
Süütumatute updatede ja turvaaugu lapparite jaoks ei pea ta samuti adminni passugi teadma.
|
nagu ma juba mainisin siis linuxis toimib kõik out of the box ja on tasuta ka veel pealekauba. Miks ma peaksin ennast vaevama windowsi konfimisega? ning OS enda eest veel maksma ka pealekauba?
ma saan aru kui mänge mängid või midagi spetsiifilist kasutad, mida linuxil pole, siis on teine jutt, sul pole valikut. Ostad windowsi, installid ja kasutad.
Oled sa üldse Linuxit kasutanud pikemalt kui nädala? tundub et mitte.
kõige suurem viga mida tehakse on see kui inimene mõtleb ok proovin ka linuxi ära, installib peale - ning siis hakkab sealt windowsi taga ajama.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69
viimati muutis xpander 25.01.2010 12:18:17, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.01.2010 12:15:39
|
|
|
vaegkuulja kirjutas: |
SKG kirjutas: |
sellest ma räägingi, et see pole enam seljuhul modulaarsus kui ei anna tükke normaalsel viisil eemaldada.
|
Aga miks sa üldse neid tükke sealt eemaldada tahad? Kas ei mahu kõvakettale ära või on niisama huvitav vaadata mis karul kõhus? |
"miks" ei puutu hetkel üldse asjasse.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
25.01.2010 12:22:21
|
|
|
tädi maalile pole ka vahe siis ju kui tegu on winniga, who ceers.. ikka töötab... postimehe saab loetud.
id kaardiga saab ehk panga asjad ka aetud...
|
tädi maali kipub teinekord kergeusklikult klõpsima linkidel, mis pahavara arvutisse lasevad..
mitte midagi ei jää aeglaseks ning midagi ei ole ka võimalik p keerata.
|
windows fragmenteerub ka lihtsalt tavalise kasutamise juures, register täitub kräpiga ja vaikselt, aga järjekindlalt kaotab süsteem oma paigaldamisjärgset jõudlust.. ning tädi maalil pole aimugi tööriistadest, millega seda probleemi lahendada..
Linuxis aga seda lõbu pole! Midagi tõsesemat update teha vaja siis näidatakse sulle ilma adminni passuta ..|. |
ei tea, minu linux küsib tavakasutaja parooli uuenduste tegemisel, õigemini saab seda määrata, et millist parooli küsitakse kui vaja uuendada.. kui vaja, siis saab uuendused ka taustal ära teha, kõik on just täpselt nii seadistatav kui ise soovid.. ja selle peale ei hakka ette kargama teade, et nüüd oleks ilgelt vaja ühte restarti.. või veel enam, hommikul tööle tulles ei avasta sa, et vahepeal on masin pääle uuendusi ise rebu teinud.. (ja seejuures veel ka ebaõnnestund )
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
25.01.2010 12:23:11
|
|
|
xpander kirjutas: |
|
nagu ma juba mainisin siis linuxis toimib kõik out of the box ja on tasuta ka veel pealekauba. Miks ma peaksin ennast vaevama windowsi konfimisega? ning OS enda eest veel maksma ka pealekauba?
ma saan aru kui mänge mängid või midagi spetsiifilist kasutad, mida linuxil pole, siis on teine jutt, sul pole valikut. Ostad windowsi, installid ja kasutad.
Oled sa üldse Linuxit kasutanud pikemalt kui nädala? tundub et mitte.
kõige suurem viga mida tehakse on see kui inimene mõtleb ok proovin ka linuxi ära, installib peale - ning siis hakkab sealt windowsi taga ajama. |
Novot mul samuti win töötab out of box ilma probleemideta... midagi confima ei pea erilist rohkem kui linuxis.
Ma olen linuxit üpris kaua kasutanud ja kasutan ka praegu...
Siin kus sa selle isa näite tõid võiks ma hoopis ise küsida, et kas sa mees kord elus winni kasutand oled rohkem kui nädala? Kui ei siis ma tõesti saan aru kuidas kohe kõiksevägevamas useris õnnestub winn mittebootivaks teha. tõesti!
Veel: üldiselt jõudsime sinnamaale, et mõlemad sobivad nii tädi maalile kui vanaisa jaanile! Lihtsalt võta kätte installi ära, natuke säti siit - sealt ning valmis. eks?
Aga kui mängida tahad siis ikkagi pole winnist pääsu... juba selle pärast, et enamus mängud tehakse winnile. Kui oleks see linux kunagi nii võidukalt peale tulnud nagu tegi seda winn siis oleks kindlasti kõik teistpidi
viimati muutis ottf 25.01.2010 12:25:55, muudetud 1 kord |
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
25.01.2010 12:25:37
|
|
|
tsitaat: |
1.1. Why do some people write WINE and not Wine?
They are using the acronym "Wine Is Not an Emulator", the original name for the project. |
nimi ise juba ütleb
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
25.01.2010 12:27:37
|
|
|
Siin kus sa selle isa näite tõid võiks ma hoopis ise küsida, et kas sa mees kord elus winni kasutand oled rohkem kui nädala? Kui ei siis ma tõesti saan aru kuidas kohe kõiksevägevamas useris õnnestub winn mittebootivaks teha. tõesti!  |
windowsi olen alates 3.1 kasutanud tunduvalt rohkem kui 10 aastat, linuxit 3 aastat ja natuke peale.
ja kasutan hetkel ka windowsi dualbootina, kui mõni mäng wine all ei toimi siis olen sunnitud kasutama. kuid millegipärast mind kummitavad üldjuhul windowsi probleemid. linuxi all toimib kõik paremini, sujuvamalt. võibolla mu riistavara lihtsalt selline või ma ei tea.
tsitaat: |
Veel: üldiselt jõudsime sinnamaale, et mõlemad sobivad nii tädi maalile kui vanaisa jaanile! Lihtsalt võta kätte installi ära, natuke säti siit - sealt ning valmis. eks?
Aga kui mängida tahad siis ikkagi pole winnist pääsu... juba selle pärast, et enamus mängud tehakse winnile. Kui oleks see linux kunagi nii võidukalt peale tulnud nagu tegi seda winn siis oleks kindlasti kõik teistpidi |
Nõustun
lihtsalt väike aga, selle esimese poolega, ühe saad tasuta, teise eest pead maksma
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69
viimati muutis xpander 25.01.2010 12:31:01, muudetud 1 kord |
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
25.01.2010 12:29:10
|
|
|
ottf, Linux ongi "one click, go", vahest ka "click, click, go". Kuidas sa seda ei tea? Oled üldse istunud arvuti taga, kus on Linux?
ottf, HDMI, DVI, VGA, S-Video töötavad ammu out-of-the-box, ametlike tootjate draiverite (mitte ainult) ja vähegi uuemate kaartidega.
ottf, Windowsis läheb arvuti seadistamise peale pool päeva: updated tulevad aeglaselt, programmide otsimine, nende downloaimine pole ka tihit teab mis kiire. 30 minutiga sa teedki ainult updated ja jõuad ka mõne väiksema programmi installida, sealhulgas paar restarti.
Viimase Kubuntu Linuxi installi käigus valisin "click'n'install" käigus üle 300 programmi/libary, kokku üle 1GB (ainult! - sest tarkvara Linuxis võtab rämedalt vähe ruumi võrreldes Windowsiga), tõmbasin need kiirusega 3000+ kB/s. Kogu eelnevate tegevuste peale läks max 15 minutit ja mul olid olemas kõik, keskmisel arvutikasutajal iial võib vaja minna + mulle vajalikud progremisprogrammid. Restarti on vaja teha ainult peale kerneli uuendusi ja neid ka siis, kui tahad uuema kerneli kohe kasutusele võtta, mitte järgmisel käivitusel.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
25.01.2010 12:30:16
|
|
|
mis need windowsi probleemid siis olla võiks?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
25.01.2010 12:32:09
|
|
|
|
tädi maali ja vanaisa jaani vaatevinklist tulebki mängu see asi, et ühel puhul tõmbad tasuta ja legaalselt alla, teisel juhul pirad.. vanaisa jaanil on oma pensioniga muud paremat ka teha kui OSi alla matta
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
25.01.2010 12:34:52
|
|
|
ühesõnaga winn on paha kuna ta maksab!
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
25.01.2010 12:36:55
|
|
|
ühesõnaga winn on paha kuna ta maksab!  |
keegi pole öelnud, et paha.. lihtsalt ei maksa raha tuulde loopida kui see pole vajalik..
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
25.01.2010 12:37:37
|
|
|
keegi pole öelnud et on paha kuna maksab
kui sul on OS vaja lihtsateks tavapärasteks tegevusteks, siis milleks ma peaksin windowsi ostma kui ma saan tasuta Linuxiga sama teha?
see jutt siis desktop kasutamise kohta.
Serveritega on üldjuhul sama teema. Kõik sõltub sinu vajadustest ja ka sinu rahakoti suurusest loomulikult.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixk
Kreisi kasutaja
|
25.01.2010 12:45:16
|
|
|
Siit tulebki huvitav asi välja, paljudel on siin dual-boot.. ehk siis selle asemel, et tasuta asja kasutada, on ikkagi raha pandud ka Windows'i alla.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
25.01.2010 12:49:48
|
|
|
Filmid, muusika, msn ja netis surfamine on linuxis out of the box - ei ole vaja sul ise midagi teha peale mõne koodeki aksepteerimise.
|
Filmid jätaks välja. Kasutan openSuset, kuid "out of the box" vahenditega ei saa kuidagi pilti telekasse, probleemid multi-monitoriga, resolutsioonidega ja akende automaatse paigutusega (tahaks nii nagu Windowsis, et igale aknale oma asukoht). UltraVNC'ga on ka sandid lood. Ei saa resot suuremaks, üle selle akna on õigused piiratud. Üks kõige naljakam asi aga peale reso muutmist (mitte VNC vaid desktopi reso), mis ei vaja isegi kommentaare - peale reso vähendamist on osa ikoone lihtsalt teinud minekut ekraani alumise serva taha.
Ok, see läheb vist tõesti OT'ks.
Ho Ho kirjutas: |
Esialgne väide oli, et wine muudab oma "emulatsiooniga" rakendused aeglasemaks.
|
Mitte see pole peamine probleem, vaid see, et nad ei tarvitse korralikult töötada. Palju Windowsile mõeldud tarkvara kasutab nn. "non plug and play drivereid". Oled sa ikka kindel et wine suudab drivereid emuleerida, eriti systeemseid drivereid mis laetakse opsüsteemi bootimisel.
kõige suurem viga mida tehakse on see kui inimene mõtleb ok proovin ka linuxi ära, installib peale - ning siis hakkab sealt windowsi taga ajama. |
Nii, väga hea, aga mida siis taga ajada tuleks?
sander85 kirjutas: |
tädi maali kipub teinekord kergeusklikult klõpsima linkidel, mis pahavara arvutisse lasevad..
|
See pole võimalik, kui pole adminni õigusi.
windows fragmenteerub ka lihtsalt tavalise kasutamise juures, register täitub kräpiga ja vaikselt,
|
Ma pole küll seda täheldanud. Fragmenteerumise pärast pole küll märgand et kiirus oluliselt langeks. Sellist failisüsteemi pole olemas, mis ei fragmenteeruks.
ühte restarti..
või veel enam, hommikul tööle tulles ei avasta sa, et vahepeal on masin pääle uuendusi ise rebu teinud.. (ja seejuures veel ka ebaõnnestund ) |
Windowsi automaatseid restartimisi saab vabalt seadistada nii local, kui domeeni policitega. Samas olen ma teinud Linuxile uuendusi, kus soovitas restarti peale seda. Ei ole need asjad midagi restardivabad.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
25.01.2010 12:50:58
|
|
|
rixk kirjutas: |
Siit tulebki huvitav asi välja, paljudel on siin dual-boot.. ehk siis selle asemel, et tasuta asja kasutada, on ikkagi raha pandud ka Windows'i alla. |
see on mänguritel nii, kellel on vajadus selle jaoks
päris mitu aastat olin ainult linuxi peal, sai kah väga palju mängitud, kuid tõsi - vahest sattus mõni põnev mäng ette mida ei olnud võimalik siiski linuxil tööle saada, või kui saigi siis mis perfiga. Seega sai windows soetatud.
üldiselt siiski 90% ajast kasutan linuxit - harvadel juhtudel windowsi
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
25.01.2010 12:54:47
|
|
|
Filmid, muusika, msn ja netis surfamine on linuxis out of the box - ei ole vaja sul ise midagi teha peale mõne koodeki aksepteerimise.
|
Filmid jätaks välja. Kasutan openSuset, kuid "out of the box" vahenditega ei saa kuidagi pilti telekasse, probleemid multi-monitoriga, resolutsioonidega ja akende automaatse paigutusega (tahaks nii nagu Windowsis, et igale aknale oma asukoht). UltraVNC'ga on ka sandid lood. Ei saa resot suuremaks, üle selle akna on õigused piiratud. Üks kõige naljakam asi aga peale reso muutmist (mitte VNC vaid desktopi reso), mis ei vaja isegi kommentaare - peale reso vähendamist on osa ikoone lihtsalt teinud minekut ekraani alumise serva taha.
Ok, see läheb vist tõesti OT'ks. |
see on sinu probleem, või suse probleem, ei ole kordagi pidanud oma ajusi sellise lihtsa asjaga vaevama.
Nii, väga hea, aga mida siis taga ajada tuleks? |
näiteks: http://www.tuxfiles.org/linuxhelp/linuxdir.html
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.01.2010 12:58:13
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Esialgne väide oli, et wine muudab oma "emulatsiooniga" rakendused aeglasemaks. |
Mitte see pole peamine probleem, vaid see, et nad ei tarvitse korralikult töötada. Palju Windowsile mõeldud tarkvara kasutab nn. "non plug and play drivereid". Oled sa ikka kindel et wine suudab drivereid emuleerida, eriti systeemseid drivereid mis laetakse opsüsteemi bootimisel. |
Ehk tooksid mõne konkreetse näite?
See pole võimalik, kui pole adminni õigusi. |
Admin mitte-olemine ei takista pahalaste sigininemist.
Sellist failisüsteemi pole olemas, mis ei fragmenteeruks. |
Nii kaua kui hoida *nix failisüsteemis vähemalt mõned gigad vaba ruumi võib öelda, et fragmenteerumist ei esine. NTFS'i kohta seda öelda ei saa.
Samas olen ma teinud Linuxile uuendusi, kus soovitas restarti peale seda. Ei ole need asjad midagi restardivabad. |
Soovitamine ja sundimine on kaks eri asja.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
25.01.2010 13:05:48
|
|
|
Sa usud ka seda et kui kirjutada faile kettale läbisegi, et see vähendab fragmenteerumist? Oh-jah. See oli ju lasterubriiki kuuluv artikkel.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
25.01.2010 13:06:54
|
|
|
No kui küsida, maalilt, et kas ostame selle windowsi või paneme linuxi
Ma arvan, et maali valib selle mille tasuta saab.
Saksamaa rikkad penskarid ehk räägib ära windowsi kasuks
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.01.2010 13:09:42
|
|
|
Sa usud ka seda et kui kirjutada faile kettale läbisegi, et see vähendab fragmenteerumist? Oh-jah. See oli ju lasterubriiki kuuluv artikkel. |
Usun kuna olen seda viimase ~5-6a jooksul omal nahal kogenud
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
25.01.2010 13:11:06
|
|
|
iceincube kirjutas: |
No kui küsida, maalilt, et kas ostame selle windowsi või paneme linuxi
Ma arvan, et maali valib selle mille tasuta saab.
|
Tädi maalid ei osta peale kartulite üldse midagi. Küsida tuleks hoopis nii - kas paneme sulle windowsi peale või otsid linuxipatsi ja maksad talle.
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixk
Kreisi kasutaja
|
25.01.2010 13:11:15
|
|
|
Sa usud ka seda et kui kirjutada faile kettale läbisegi, et see vähendab fragmenteerumist? Oh-jah. See oli ju lasterubriiki kuuluv artikkel. |
Linuxis kirjutatakse failid kettale läbisegi, aga kui faili sisu lugema hakatakse, siis on kõik andmed ilusti "reas".
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|