praegune kellaaeg 21.06.2025 14:50:05
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mega
HV Guru

|
17.12.2009 13:40:00
|
|
|
60 sek ei proovinud, aga 40 küll. Proovime selle kah ära.
Ohh ma kaevasin seda HP supporti saiti küll labida ja siis kühvliga ja jäi tunne, et ise küll vabatahtlikul HP-d ei osta - probleemseid pille rohkem, kui töötavaid.
PS! jutuks olev ei ole minu jagu, õnneks.
_________________ - censored - |
|
tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
21.12.2009 22:36:29
|
|
|
mega kirjutas: |
60 sek ei proovinud, aga 40 küll. Proovime selle kah ära.
Ohh ma kaevasin seda HP supporti saiti küll labida ja siis kühvliga ja jäi tunne, et ise küll vabatahtlikul HP-d ei osta - probleemseid pille rohkem, kui töötavaid.
PS! jutuks olev ei ole minu jagu, õnneks. |
Suht skeptiline selle meetodi suhtes. Olen sellest ise ka kusagil netist lugenud ja iga "pimedaks" jäänud HP'ga proovinud. Tänaseks on neid olnud juba kümneid ja kordagi pole "imet" juhtunud.
Pigem on tegemist HP DV6000 tüüpveaga - emaplaadil olev põhjasild jamab. Kõigepealt hakkab Wifi kaduma-tagasi tulema, järgmisena kaob pilt ja arvuti muutub kasutuks. Parandatakse põhjasilla või kogu emaplaadi vahetamisega. Muid variante pole. Ja ärge rääkige mulle teki alla panevatest arvutitest ja muust sarnasest, see on sama hea, kui üleni roostes auto ülevärvimine ennem müüki, ehk ostja ei märka.
_________________ 1+1=0 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.12.2009 23:26:21
|
|
|
robema: Väga vähe oled DV6000-tega kokku puutunud, kuna neil pole mitte üks, vaid on oma 4-5 põhivea varianti:
1. Pildi kadumine, läppar ise töötab.
2. Pidev Restartimine, kuni läppar - a 10-da või 100-da vms. järgi tööle läheb.
3. Pidev Restartimine ja mitte tööleminemine.
4. Emaplaadil olevate detailide kuumenemine ja siis läppari tööleminek.
See - neljas - variant - on täiesti tuntud, kui "teki all soojendatav ja siis tööleminev" läppar.
Vajalik soojenemisaeg on kusagil 5-10 minutit, siis läheb tööle.
-------------------------------
Mis aga puutub BIOS-i "nullimise" versiooni, siis see tuleb Windowsi ja BIOS-i vahelisest konfliktist, kus läpparile jääb Sleep peale ja läppar ei tule enam sellest ennem välja, kui BIOS on "ära nullitud".
Mina kasutan selleks, vana head, patarei väljavõtmise varianti.
Ning sel, lõppeval, 2009-dal aastal on mul olnud üks DV2000 ja üks DV6000, millel oli vaja patarei lahti võtta, siis oli pilt taas ees.
|
|
tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
21.12.2009 23:44:39
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
robema: Väga vähe oled DV6000-tega kokku puutunud, kuna neil pole mitte üks, vaid on oma 4-5 põhivea varianti:
1. Pildi kadumine, läppar ise töötab.
2. Pidev Restartimine, kuni läppar - a 10-da või 100-da vms. järgi tööle läheb.
3. Pidev Restartimine ja mitte tööleminemine.
4. Emaplaadil olevate detailide kuumenemine ja siis läppari tööleminek.
See - neljas - variant - on täiesti tuntud, kui "teki all soojendatav ja siis tööleminev" läppar.
Vajalik soojenemisaeg on kusagil 5-10 minutit, siis läheb tööle.
-------------------------------
Mis aga puutub BIOS-i "nullimise" versiooni, siis see tuleb Windowsi ja BIOS-i vahelisest konfliktist, kus läpparile jääb Sleep peale ja läppar ei tule enam sellest ennem välja, kui BIOS on "ära nullitud".
Mina kasutan selleks, vana head, patarei väljavõtmise varianti.
Ning sel, lõppeval, 2009-dal aastal on mul olnud üks DV2000 ja üks DV6000, millel oli vaja patarei lahti võtta, siis oli pilt taas ees. |
Ma ei viitsi siin foorumis vaidlema hakata, kes on rohkem tegija - jäägu igaüks oma liistude juurde. Minu jaoks on kindel, et 90% HP DV6xxx mudelite hädasid on seotud kas põhjasilla ja/või nVidia videokiirendiga, mis tuleb lihtsalt välja vahetada. Kusjuures, HP ise tunnistas selles osas probleeme ja pikendas osadel seeriatel garantiid. Need HP'd mida "teki all" soojendatakse ja mõneks nädalaks uuesti tööle hakkavad, "surevad" sama ootamatult kui enne, siis neid jälle pistetakse teki alla jne. Tulemuseks see sama teema - arvutkorpus pehme ja deformeerunud, emaplaat kõver ja sealt diagnoos - visake üldse minema või müüge kiiresti maha.
_________________ 1+1=0 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaimpss
HV vaatleja
|
22.12.2009 14:36:53
|
|
|
Nimelt hetkel enda käes üks HP Pavilion DV6000 garantii on läbi.
Probleem siis selles, et see ei lülita ennast sisse. Mul on nii, et panen toitejuhtme taha, siis ainult selle toitejuhtme ümbruse sinine tuli jääb põlema, kuid ühtki teist tulukest ei löö põlema ning power-nuppu vajutades ei tee arvuti mitte kui midagi. Võin jäädagi toksima või all hoidma. Ta ei tee mitte midagi. Võtsin arvuti lahti ja vaatasin kahte lintkaablit mis läheb power-nuppu juurde nendega ta ühendust ei saa. Kui ma natuke surkisin seda lintkaablit läks arvuti tööle. Kuid nüüd läksid need otsad katki aga kuidas oleks võimalik, et arvuti kuidagi muud moodi tööle saada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.12.2009 14:55:12
|
|
|
Aga eks sellised lintjuhtmed ikka lagunevad.
Teed Läpparite osade müügifoorumi ja ostad uued lintjuhtmed.
------------------------------
Kui osav jootja oled, siis võid ju ise mingi uue - 8-soonelise juhtme aretada. Õigemini - sisselülituseks on paari soont vaja, ülejäänud on kõlarite otsad.
robema: Kui viitisd ehitada selle "süldist-plastiku" asemel metallist korpuse, siis ei sure sellises tugevas korpuses vähemalt 70-80% emaplaatidest.
Aga niikaua, kui otud-HP-insenerid aastate viisi, seda "sült-pehmet" korpuse materjali kasutavad, siis peab olema tulemuseks "surnud emaplaat".
|
|
tagasi üles |
|
 |
evolution17
HV vaatleja
|
23.12.2009 02:28:29
Probleem HP DV6000, mis teha ? |
|
|
Tere !
Selline probleem siis et hea jamugav hp andis otsad.. kardan kõige hullemat ehk emaplaadi viga käima panekuga lähevad kõik tulukesed särama jne. kuid pilt ikka must. ennem restardi tegemist töötas kõik laitmatult.. kuid vent ka huurgas valjusti oli vast tolmu täis .. enda loll viga ka et puhta ei teinud. Kuid mõtlesin teha siia teema ja kuulata natsa targemate inimestejuttu, et kas oleks veel lootust või kaputt ?
Ette Tänades,
Tarvi Trees
_________________ Tarvi Trees |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.12.2009 08:07:41
|
|
|
Emaplaat kaputt. Nii, et kui on veel garantii säilinud, siis vudi garantiisse.
Osad emaplaadid soovivad uuesti tööle minna, kui nendega on "läbirääkimisi peetud" , kõik aga kindlasti mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
evolution17
HV vaatleja
|
23.12.2009 11:38:02
|
|
|
garantiid enam pole mis moel neid läbirääkimisi pidada ? ja seda ka et arvuti jookseb kokku mingine 10sekki pärast tulukeste põlemist, järeldan seda sellest et caps-lock ja mute nuppu tuled vajutamisel vilguvad kuni 10sekki möödumisel enam ei funka.
_________________ Tarvi Trees |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.12.2009 13:05:53
|
|
|
10-15 sekundit on kontrolleri "ooteaeg" - kui selle aja jooksul tööleminek õigesti ei toimi, siis paneb see kontroller "kompoti kinni tagasi".
Iseasi - kui kutu see emaplaat on, õigemini kui kõvasti "propelleris / väändes" see emaplaat on.
Kui plaat sirgeks tagasi läheb, siis on lootust, et plaat läheb tööle, kui emaplaat sirgeks tagasi ei sirgestu, siis sobib see emaplaat lennukipropelleriks või helikopteri tiivikuks.
Ning teine asi - ka korpuse enda pead sirgeks ajama, vastasel juhul väänab see "sült-pehmest" materjalist "rullis" korpus ka selle emaplaadi uuesti "koogirulliks" tagasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.12.2009 13:36:08
|
|
|
10-15 sekundit on kontrolleri "ooteaeg" - kui selle aja jooksul tööleminek õigesti ei toimi, siis paneb see kontroller "kompoti kinni tagasi".
Iseasi - kui kutu see emaplaat on, õigemini kui kõvasti "propelleris / väändes" see emaplaat on.
Kui plaat sirgeks tagasi läheb, siis on lootust, et plaat läheb tööle, kui emaplaat sirgeks tagasi ei sirgestu, siis sobib see emaplaat lennukipropelleriks või helikopteri tiivikuks.
Ning teine asi - ka korpuse enda pead sirgeks ajama, vastasel juhul väänab see "sült-pehmest" materjalist "rullis" korpus ka selle emaplaadi uuesti "koogirulliks" tagasi.  |
ot: |
Kas sa oma terminoloogiat veidi paremaks ei tahaks teha? Pehme sült kooke rullikeeramas ---- sellist naljavigurit pole vist isegi veel multikatesse keegi osanud panna. Või on???? |
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.12.2009 14:12:29
|
|
|
XYZ: Aga nii see ju ongi - korpus ise on pehme, läbipainduv ja emaplaat toodetakse veel pehmemast materjalist.
Reaalne näide:
1. Mul endal on olemas, töötav, kuid "paindetundlik" Inteli-protsessoriga emaplaat
2. Selle sama läppari korpus, mis on väändes umbes 2-3 mm, silmaga hinnatult.
Kõik on OK, kui see emaplaat on laual lahtiselt - plaat sirge ja pilt ees ning töötab.
Nii, kui see plaat aga korpusesse panna, siis väändub emaplaat samuti needsamad 2-3mm ja sellest piisab - "pilt on taskus ja mammi ei tööta".
Kuid - nii kui emaplaat välja võtta, et saab ennast sirgeks tagasi ajada, on pilt jääe uuesti ees.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.12.2009 14:45:26
|
|
|
tahanteada, korpuse ja emaplaadi suhtes ma sõna ei võtnud. Küsimus oli puhtalt sinu terminoloogias, ehk teisisõnu, ülearu pehmed võrdlusmaterjalid, üks pehmem kui teine.
Muide pühade puhul ehk hakkasin ilmaasjata sinult küsima, pühadega klapivad need sinupoolsed objektid väga hästi kokku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
23.12.2009 15:44:04
|
|
|
XYZ, missa paanitsed, tahanteada, on lihtsalt väga omapärane ja võiks öelda ainupärane oma terminite ja sõnavõttudega. Kommentaaride järgi ta asja jagab, ise loen alati irvakil-sui, tema värvikaid võrdlusobjekte.
Aga teemasse, kas praegu lettidel olevad hp odvama otsa masinad on sama surma-altid või tuleb ka neid hoida nagu s.i.t.t.a pilpa peal?
_________________ regret all the things i have done wrong... |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.12.2009 16:34:42
|
|
|
rixvilll, lihtsalt liiga naerma ajas....
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.12.2009 18:46:49
|
|
|
laurx kirjutas: |
XYZ, sa oled ilmselt liiga vähe asju korda teinud. tahanteada võib asju pehmeteks, pehmemateks ja vedelateks liigitada palju tahab, kohati hakkavad need kehvas terminoloogias asjad "kogemata" ta pehmete näppude all käima. iseasi kui mõttekas on neile surnult sündinutele korpusi ehitada ja plaate kuumutada. |
Just selle terminoloogia suhtes ma ei suutnudki enam naeru pidada. Et ülipehme keerab pehmet rulli. Ärge nüüd ise ka asja üle dramatiseerige.
Ja tahanteada osavad näpud las tegutsevad vanas vaimus edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.12.2009 18:53:06
|
|
|
Korpuse teemal pole mingit mõtet vaielda - väiksemad korpuse väänded, mida ma olen välja mõõtnud, on nii 1-3mm, aga olen ka selliseid korpuseid kohanud, mille vääne on nii 5-8mm.
Kogu küsimus on ainult selles, et HP-Inseneridel pole olemas joonlauda, millega mõõta, kas korpus on sirge või on kõver.
Ja teine asi - ega sellist, pehmet, läbipainduvat korpusematerjali ei kasuta siis HP üksi.
-------------------------------------------------
Vahet on ainult niipalju, et HP emaplaat on tehtud (õnneks) sellisest materjalist, mis töötab, nagu "jonnipunn" ning see materjal üritab ennast sirgeks tagasi väänata.
Versus siis näiteks trükkplaadi meterjal, mida kasutatakse IBM-ides ja mis jäävadki lõplikult ja igaveseks ajaks "propelleriks".
Ning nagu ma eespool juba kirjutasin, mul endal on täiesti olemas plate, mis laua peal töötab, kuid korpuses, väändes olles, ei mõtlegi tööle minna.
Ja kui nüüd ehitada korpusesse metall-tugiraam, mis väldib igasugused korpuse läbipainded, siis töötab see mu emapaat ka selles korpuses.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.12.2009 19:19:18
|
|
|
Korpuse teemal pole mingit mõtet vaielda - väiksemad korpuse väänded, mida ma olen välja mõõtnud, on nii 1-3mm, aga olen ka selliseid korpuseid kohanud, mille vääne on nii 5-8mm.
Kogu küsimus on ainult selles, et HP-Inseneridel pole olemas joonlauda, millega mõõta, kas korpus on sirge või on kõver.
Ja teine asi - ega sellist, pehmet, läbipainduvat korpusematerjali ei kasuta siis HP üksi.
-------------------------------------------------
Vahet on ainult niipalju, et HP emaplaat on tehtud (õnneks) sellisest materjalist, mis töötab, nagu "jonnipunn" ning see materjal üritab ennast sirgeks tagasi väänata.
Versus siis näiteks trükkplaadi meterjal, mida kasutatakse IBM-ides ja mis jäävadki lõplikult ja igaveseks ajaks "propelleriks".
Ning nagu ma eespool juba kirjutasin, mul endal on täiesti olemas plate, mis laua peal töötab, kuid korpuses, väändes olles, ei mõtlegi tööle minna.
Ja kui nüüd ehitada korpusesse metall-tugiraam, mis väldib igasugused korpuse läbipainded, siis töötab see mu emapaat ka selles korpuses. |
Need läpparid tuleb kõik TeeSeeIse fanattidele ärida. Las ostavad lauaarvuti korpuse ja tõstavad sisu sinna ümber, läpaka ekraan seejuures korpuse küljele, klaviatuur olgu alt pilust sisse/välja liigutatav. Ja saavad netis surfamiseks masina.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
23.12.2009 19:22:28
|
|
|
tsitaat: |
Las ostavad lauaarvuti korpuse ja tõstavad sisu sinna ümber,
|
lihtsam on teha kas metallist või puidust alus, teha ise või lasta teha sinna sisse siis samadesse kohtadesse, kus originaalkinnitused käivad, distantspuksid ja asi siis kirjutuslaua taha seinale või laua külge statsionaarselt kinnitada.. sõbra vanematele ehitasime sedasi ühe surnud ekraaniga läpaka seinale. juhtmevitstega seina külge, üleliigsed kellad viled minema või usbiga laua peale ja masin nagu vilmis.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.12.2009 19:33:27
|
|
|
Nojah, väga hea lahendus. Seega Paviljonide omanikud võiks õigeaegselt lasta fantaasial lennata ja kätel käia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.12.2009 22:19:43
|
|
|
OT: Õigemini - unustasin eelpool lisamata, et mul endal juba ammu väike plaan sellest olemasolevast korpusest ja mõnest katkisest emaplaadist, kas siis sellest, mis juba olemas on, või mõnest teisest, endale ehitada laitmatult töötav ja nii 5-7 aastat vastupidav HP Pavilion.
Ehk siis sama pikk vastupidamine, kui kõige vanemal Toshibal, mis vuhab jutti juba 7 aastat ja ilma mingi mahapõlemiseta.
Aga eks näis, millal viitsin valge Disain-korpuse ümberehitamise ette võtta. Ilus teine on ja niisama on ka kahju minema visata.
---------------------------------------------------------
Ja ärge siis HP-le kaebama minge , et kellelgi kusagil on suur savi, mida need insenerid on pastakast välja tirinud - nende ideed lendavad ümberehituse käigus igatahes prügikasti.
Ning mingit HP inseneride ja kuulsa / kalli kaubamärgi ees sügavat kummardamist ja peaga vastu maad peksmist igatahes pole ja ei hakka ka kunagi olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
24.12.2009 12:43:20
|
|
|
Sinu OT jätkuks küsiks et kas plaanid teha täiesti custom korpuse või kasutad mõnda sobivate mõõtmetega? Omal liigub mõttes valmistada klaasplastist või siis carbon/süsinik materjalist. Hirmus keeruline saaks olema selline ettevõtmine kindlasti aga kui asi valmis siis saab kindlasti ilus olema omal klaasplastiga kogemused olemas aga seni suht suured sõiduautode detailid valmistatud Kui väikesesse korpusesse kogu sisu üldse mahuks? Saaks teha ehk korpuse väiksema ja vahetada selle 15,4" ekraani väiksema vastu
See kisub juba teise alafoorumisse muidugi mis siin kirjas aga tahaks ämma läpaka emaplaadi päästa kuni veel elus
_________________ No ikka täitsa kagu nukas!
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal. |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
capmoq
HV vaatleja
|
25.12.2009 17:08:06
|
|
|
Tervist. Probleem läpakaga, et teeb 1 pika piiksu ja kaks lühikest. Nagu ma arvu saan, siis videokaart läbi? Kas selle puhul aitab ka 15 min teki sees hoidmine või mitte? Mudel on muidu dv6154eu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|