Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Monitori jama (ei võta pilti ette) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 17.12.2009 15:37:33 Monitori jama (ei võta pilti ette) vasta tsitaadiga

Tere, eile õhtul oma arvutit käivitades ei võtnud monitor pilti ette...
Kas võib monitori viga olla? Videokaardis olen ma kindel, sest kui ma ühendasin oma teleka sellega, siis töötas kõik 5+
Seejuures ilmnes veel üks huvitab asi: kui ma üritasin telekat VGA kaugu ühendada, siis ei tulnud pilti ette, aga komponendiga tuli pilt ette.
Nüüd kahtlen ma hoopis VGA juhtme korrasolekus, kuigi see ei tundu eriti loogiline... (kuigi läks mul hiljuti ka üks komponentkaabel kuidagi manalateele icon_neutral.gif )
Mida teie siis arvate, kas viga on kaablis või monitoris? Loodan, et saan õhtuks ka teise VGA kaabli, millega siis testida.
Senikaua head jõuluaega thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.12.2009 15:46:10 vasta tsitaadiga

Tõstad monitori sõbra või naabrimehe arvuti külge ja näed ju kohe, et kas on monitori või videokaardi viga.

See, et S-Video töötab ei tähenda sugugi veel seda, et ka videokaart ise peab 100% korras olema.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Q.
HV kasutaja
Q.

sõnum 17.12.2009 15:47:41 vasta tsitaadiga

Proovi mõnda teist monitori arvutile järgi panna või siis seda monitori mõnele teisele arvutile.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
ccayser
Kreisi kasutaja
ccayser

sõnum 17.12.2009 15:48:32 vasta tsitaadiga

mis siin muud ikka öelda...Proovi ja katseta nii, et võtad monitri enda tagant D-SUB kaabli ära, paned siis tööle ja vaatad, kas viskab sulle mingi pildi ette, nt no signal või cable not connected või pildi...olenevalt monitorist. Kui seda teeb, siis arvatavasti on videokaardis endas mingi kala sees. See, et teised väljundid töötavad, see tähendab, et just d-sub väljundiga on mingi kala ja kaart ise on korras icon_biggrin.gif
J2ru
HV kasutaja
J2ru

sõnum 17.12.2009 15:48:46 vasta tsitaadiga

Mõnel monitoril saab menüüst väljundit muuta ka. Vb töötab monitor vale väljundiga. Mõtlen analog input või digital inputi.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 19
tagasi üles
ccayser
Kreisi kasutaja
ccayser

sõnum 17.12.2009 16:04:12 vasta tsitaadiga

J2ru kirjutas:
Mõnel monitoril saab menüüst väljundit muuta ka. Vb töötab monitor vale väljundiga. Mõtlen analog input või digital inputi.

Saab küll, kuid üldiselt tunneb monitor sisendi ise automaatselt ära

Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 17.12.2009 19:57:45 vasta tsitaadiga

Monitor töötas enne täitsa korralikult, tööle pannes ei näita mitte midagi, kaasa arvatud "no signal", kuigi teler näitas küll "no signal" VGAga ühendades...
Aga eks ma proovin õhtul esiteks teise kaabliga ja kui ei tööta, siis üritan homme mingi sõbra juurest läbi käia.
"naabrimees" jutuks ei tule, kuna naabriks on umbes 70- aastane penskarist naine, kel pole arvutist aimugi icon_biggrin.gif

EDIT: Proovisin teise kaabliga, ikka mitte midagi...
Lisaks tegin ka nii, et võtsin juhtme tagant ära ja vaatlesin monitori, see "no signal" tuli väga nõrgalt esile, (ei olnud hästi näha) nagu oleks udu vms. sees icon_rolleyes.gif
Mäletan, et kunagi oli ka millegipärast juhe tagant ära, aga siis oli see no signal ikka eredalt paista... Siinkohal teen ma oma amatöörliku mõttega järelduse, et ju vist on taustavalgus ära surnud...? (tegu muidu umbes 3a vana 17'' Samsungi monitoriga)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Monitori jama (ei võta pilti ette)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.