Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N900 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 05.12.2009 23:26:17 vasta tsitaadiga

Kas N900 pole siis edastust või midagi taolist? Symbianilt symbianile olen edastuse abiga mitmeid kordi oma andmeid, sh sõnumeid üle kandnud.
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 92
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
person
HV vaatleja

sõnum 05.12.2009 23:44:08 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
Kas N900 pole siis edastust või midagi taolist? Symbianilt symbianile olen edastuse abiga mitmeid kordi oma andmeid, sh sõnumeid üle kandnud.

Mida selle edastuse all mõista? Seal transfer ja sync, kuid see kõlbab kontaktidele ja kalendrile.
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 06.12.2009 00:21:08 vasta tsitaadiga

person kirjutas:
KillerXP kirjutas:

Mida selle edastuse all mõista? Seal transfer ja sync, kuid see kõlbab kontaktidele ja kalendrile.

Ma eeldaks, et transfer abiga peaks tulema siiski ka sõnumid üle, vähemasti E seeria siseselt õnnestus mul ka sõnumid üle kanda.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 06.12.2009 00:29:15 vasta tsitaadiga

Kahte asja ma kartsin, esiteks seda, et telefoni kõike funsioone ei saa ainult näppude abiga kasutada ja teiseks seda, et telefon on aeglane.
Kuidas teile tundub, peab väga sihtima ja küünega vajutama ning teinekord mitu korda toksima ühte kohta? Reviewidest vaatasin, et asi töötab suht hästi
selle kohapealt.
Mis mulle ei meeldi on aga see, et telefoni theme ja ui on nii tumedad ja sünged, huvitav, kas paremat kombinatsiooni ei leitud, kui hall ja must? Lisaks häirib see,
et ei saa mõlemas asendis kasutada kõiki funksioone, aga loodame, et need parandatakse varsti.

Oskab keegi välja tuua mingid plussid ja miinused?
Kommentaarid: 219 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 188
tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 06.12.2009 00:38:40 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
Kahte asja ma kartsin, esiteks seda, et telefoni kõike funsioone ei saa ainult näppude abiga kasutada ja teiseks seda, et telefon on aeglane.
Kuidas teile tundub, peab väga sihtima ja küünega vajutama ning teinekord mitu korda toksima ühte kohta? Reviewidest vaatasin, et asi töötab suht hästi
selle kohapealt.
Mis mulle ei meeldi on aga see, et telefoni theme ja ui on nii tumedad ja sünged, huvitav, kas paremat kombinatsiooni ei leitud, kui hall ja must? Lisaks häirib see,
et ei saa mõlemas asendis kasutada kõiki funksioone, aga loodame, et need parandatakse varsti.

Oskab keegi välja tuua mingid plussid ja miinused?

Mulle ei tundu aeglane, puuteekraan nõuab harjumist. Kindlasti pole vaja küünega toksida, piisab vaevu puudutamisest, samuti on tal pliiats, millega saab ka asju ajada.
Ainuke puudus on see peavalu kolimisega, see on Nokial alati nii, peaaegu nagu Microsoftilgi...

KillerXP kirjutas:
person kirjutas:
KillerXP kirjutas:

Ma eeldaks, et transfer abiga peaks tulema siiski ka sõnumid üle, vähemasti E seeria siseselt õnnestus mul ka sõnumid üle kanda. Vähemasti symbianiga telefonist...

Ole hea, kirjelda täpsemalt, mis nipiga sa SMS-se transferi või synciga liigutasid.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 06.12.2009 17:26:34 vasta tsitaadiga

SMS-e peaks muidu saama nokia enda vahenditega arvutisse backupida ja sealt telefoni tagasi. Ei tea muidugi, kas see n900 ja vanade mudelite puhul toimib.

Aga tellisin omale telefoni ära, peaks järgmine nädal kätte saama, eks siis kommenteerin ise täpsemalt, praegu ei oska nagu midagi öelda, kohati põrsas kotis ost,
sest telefoni ma pole siiamaani kuskil näinud.
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 06.12.2009 19:31:38 vasta tsitaadiga

Ho Ho sai oma mobla igatahes kätte, eks kui tal aega räägib kuda on icon_smile.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 06.12.2009 19:39:05 vasta tsitaadiga

Mobla käes ja nagu näha wifi töötab icon_smile.gif

Hetkel paraku ei j6ua eriti pikalt asjast rääkida. Mu suurte s6rmedega trükin umbes 1-2 märki sekundis' harjutades saaks kiiremini

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 06.12.2009 19:45:02 vasta tsitaadiga

Netis siiski unistatakse ja loodetakse, et nii Ovi Suite kui ka PC Suite saavad kunagi N900 toe, ja siis EHK saab ka sõnumid ümber kolida. Nokia on muidugi oma tuntud headuses... ühest küljest tahavad, et muudkui ostetaks uusi telefone, teisest küljest, ühilduvuse osas midagi ei viitsita teha ja käitutakse, nagu inimene ostaks mobiii, et seda siis surmani kasutada.
Vähemasti sama tootja masinatel ju võiks siiski mingi järjepidevus olla...? Või ma eksin?
tagasi üles
kanna_
HV vaatleja
kanna_

sõnum 07.12.2009 13:02:58 vasta tsitaadiga

Elisas 4050 eeku see föön
http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Pood/p/752
Nende pakettide omanikud saaks vast äri teha icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 7
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 07.12.2009 14:42:39 vasta tsitaadiga

Mind paneb ennast praegu vast rohkem see muretsema, et maemo op süsteemiga telefone on ainult 1, ei ole näha tulemas teisi, ei tea palju arendajad viitsivad tarkvara teha sellele?
Ja tundub, et pole ka eriti populaarne telefon?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.12.2009 15:14:10 vasta tsitaadiga

Installisin terve koorma kõiksugu vidinaid moblasse ning ruum sai otsa, peaks uurima kuidas saab softi installiks muud mäluosa kasutada. Esialgu tundub, et ainus lahendus on kasutada mälukaarti. Või ehk keegi teab et kas on võimalik sisemist 32G mälu kuidagi ümber partitsioneerida?

Softi koha pealt tundub, et suht suur osa arm'ile progetud nodist töötab. Lisasin endale paar repo't apt-sources faili ning kokku oli võimalik installida mõnisada erinevat vidinat.

Väike pildike ka icon_razz.gif
Suts vilets kvaliteet, pimedas toas tehtud.

[edit]
Oskab keegi soovitada mõnd korralikku microSD kaarti mobla jaoks? Suurus võiks olla 8-16G
Manus

tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 07.12.2009 15:59:00 vasta tsitaadiga

Päris hea.

Ho Ho, mis asi sul seal ekraani peal jookseb?
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 07.12.2009 16:00:57 vasta tsitaadiga

See on transport tycoon deluxe (või kui hästi läheb siis openttd lausa) icon_biggrin.gif ja mul ajas see praegu kiusatuse no ikka väga kõrgele... icon_biggrin.gif Kuidas mängida on? icon_razz.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.12.2009 16:23:07 vasta tsitaadiga

openttd on seal. Dosbox on ka saadaval aga hetkel pole eriti proovinud veel sellega midagi teha. Tycooni ei jõudnud eriti proovida kuna ruum oli otsas ning ei see "pisut" segas. Hetkel uurin variante, kuidas saaks sellest 28G+ documents kaustast programmidele ruumi juurde eraldada. Kui see ei õnnestu siis lähiajal tuleb mälukaart hankida lisaks.

Maemo foorumites uurides keegi korra mainis, et kohe-kohe on tulemas softiuuendus mis lubab programme suht-koht suvalisse kohta installida, siis ei tohiks ruumipuudust enam mingist otsast näha olla.

[edit]
Peaks kusagilt datafailid üles otsima ning q3a'd ka proovima. ioquake3 pidavat N900't toetama icon_biggrin.gif

tagasi üles
charrua
HV vaatleja

sõnum 09.12.2009 22:09:52 vasta tsitaadiga

Mis puudutab Mobiil-ID, kas keegi oskab ütelda, mille pärast ta ei tööta? Ja kõige tähtsam, kas ta hakkab ka kunagi tööle?
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 09.12.2009 22:54:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
openttd on seal. Dosbox on ka saadaval aga hetkel pole eriti proovinud veel sellega midagi teha. Tycooni ei jõudnud eriti proovida kuna ruum oli otsas ning ei see "pisut" segas. Hetkel uurin variante, kuidas saaks sellest 28G+ documents kaustast programmidele ruumi juurde eraldada. Kui see ei õnnestu siis lähiajal tuleb mälukaart hankida lisaks.

Maemo foorumites uurides keegi korra mainis, et kohe-kohe on tulemas softiuuendus mis lubab programme suht-koht suvalisse kohta installida, siis ei tohiks ruumipuudust enam mingist otsast näha olla.

[edit]
Peaks kusagilt datafailid üles otsima ning q3a'd ka proovima. ioquake3 pidavat N900't toetama icon_biggrin.gif

Kas need on mingid Linuxi pordid, mis on siis Maemo peal jooksma aetud?

Tean, et ka N97-le on OpenTTD, DosBox, Quake1 ja Quake2 olemas. Tegelikult on isegi Quake3 S60v5 peal, aga kuna N97 pole Open GL ES tuge, siis jääb see ära.

Vägisi paneb mõtlema, et kas N900 peal saab varsti Doom3 juba mängida? icon_razz.gif pmst varjudega Quake3 ju

viimati muutis tonism 10.12.2009 02:16:51, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 09.12.2009 23:05:39 vasta tsitaadiga

Maemo ongi linux ju.
Quake 3 saab igatahes.

Number1
HV kasutaja
Number1

sõnum 09.12.2009 23:34:23 vasta tsitaadiga

Õnneks varsti on tulemas upgrade n900-le. N920, mis jookseb siis Maemo 6-el. Suurem ekraan ja ilma liugklapita.
Spoiler Spoiler Spoiler

Rohkem fake juttu http://www.unwiredview.com/2009/10/15/nokia-n920-keyboardless-big-screen-n900-successor-shows-up/ icon_biggrin.gif
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 10.12.2009 01:17:17 vasta tsitaadiga

Number1 kirjutas:
Õnneks varsti on tulemas upgrade n900-le. N920, mis jookseb siis Maemo 6-el. Suurem ekraan ja ilma liugklapita.
Spoiler Spoiler Spoiler

Rohkem fake juttu http://www.unwiredview.com/2009/10/15/nokia-n920-keyboardless-big-screen-n900-successor-shows-up/ icon_biggrin.gif

Sinu antud lingil on juba pealkirjas et photoshopped. Pakun, et fakte sealt lehelt ei leia -- pigem on seal spekulatsioon. Pisut vara on veel N900 järglase andmeteks ma kardan.
tagasi üles
Number1
HV kasutaja
Number1

sõnum 10.12.2009 01:35:40 vasta tsitaadiga

tonx kirjutas:
Sinu antud lingil on juba pealkirjas et photoshopped. Pakun, et fakte sealt lehelt ei leia -- pigem on seal spekulatsioon. Pisut vara on veel N900 järglase andmeteks ma kardan.

No jah, nagu ma mainisin fake juttu icon_wink.gif

Tele2 muidu n900 hind 7990.- Mis kõige hullem polegi, aga eks need mõned mööduvad kuud kukutavad seda veel.
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 10.12.2009 01:49:35 vasta tsitaadiga

Number1 kirjutas:
tonx kirjutas:

No jah, nagu ma mainisin fake juttu icon_wink.gif

Tele2 muidu n900 hind 7990.- Mis kõige hullem polegi, aga eks need mõned mööduvad kuud kukutavad seda veel.

My bad. Suure õhinaga lugesin, et fakte icon_razz.gif

Huvitaks pisut aga see ARM prosede Maemo. Kas tõesti pole mingit võimalust, et kolmandate osapoolte poolt see ka näiteks N97 peal käima lükatakse? Või on see millegipärast juba põhimõtteliselt teostamatu?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.12.2009 11:32:05 vasta tsitaadiga

N97 ja N900 prosed on sutsu erineva arhitektuuriga, kui just keegi mingi imenipiga ei suuda N97 peal OS'i vahetada siis on see üsna võimatu. Üsna kindlalt tuleks kogu N900 soft ümber kompileerida-portida N97 rauale sobivaks kuid kuna tegu on Linuxiga siis ei tohiks see olla eriliselt keerukas probleem.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 10.12.2009 17:51:28 vasta tsitaadiga

N97 ei saa custom softi peale panna, seega ärge vaevake pead. Kui just sa Nokia oma töötaja ei ole ja sul flashimise jaamale ligipääsu.

Ning mina ise süngin kõike läbi exchange icon_razz.gif

tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 11.12.2009 18:50:56 vasta tsitaadiga

Kas tarkvarauuendust tehes juba tegelikult telefoni OS-i üle ei flashita? St, tahan öelda, et ma ei usu, et selle flashimiseks mingit spets riistvara vaja on. Olen aru saanud, et S60v5 oskab seda iseendale sisuliselt teha või vajadusel läbi arvuti data kaabli otsas istudes. Nii võiks ju ühendada telefoni sama datakaabli ja mingi custom (N97 jaoks moditud) flashi softiga midaiganes sinna flashida.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 11.12.2009 19:00:41 vasta tsitaadiga

nonii ma ka nüüd onnelik n900 omanik, väga hea telefon on koik vajalik olemas peale o tähe.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.12.2009 21:50:31 vasta tsitaadiga

Üksikuid programme uuendatakse nagu debianilistes ikka, ehk siis kas läbi pakihalduri (app manager, loeb repod üles /etc/apt/sources.lst'st mida annab ise muuta) või käsurealt apt-get'iga. Kui vaja kogu süsteemi uuendada siis vist jah flashitakse asi täielikult üle kasutades USB ühendust.

Too puuduv "o" on tegelikult "õ" icon_smile.gif

tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 12.12.2009 01:05:38 vasta tsitaadiga

Püha teavas! See Nokia "ime" pole suuteline produtseerima isegi õ tähte, rääkimata š, ž, û jne jne. Kas tõesti tehti äriklassi hinnaga mänguasi lastele?
tagasi üles
Rass4
HV vaatleja
Rass4

sõnum 12.12.2009 03:15:41 vasta tsitaadiga

Kuidas teil aku kestvusega lood on?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 12.12.2009 03:53:14 vasta tsitaadiga

person kirjutas:
Püha teavas! See Nokia "ime" pole suuteline produtseerima isegi õ tähte, rääkimata š, ž, û jne jne. Kas tõesti tehti äriklassi hinnaga mänguasi lastele?

Kust otsast on tegu äriklassi seadmega? Nokia E-series on äriklassi seadmed, X-series on multimeedia ja N-series on multimedia/entertainment vms... oled väga valesti aru saanud asjast. Lisaks olen ma ka kindel, et kusagil peidus võid sa ka taolisi tähti leida kuid vist mitte inglise keelse klaviatuuri layouti juures, mis on paraku teine asi millega sa peaksid arvestama. Minuteada antud seadmel eesti keele tuge otseselt pole kus kõik need häälikud sees on.

Eeltöö enne ostu inimesed! Vinguda on alati pärast lihtsam
tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 12.12.2009 12:12:07 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
person kirjutas:

Kust otsast on tegu äriklassi seadmega? Nokia E-series on äriklassi seadmed, X-series on multimeedia ja N-series on multimedia/entertainment vms... oled väga valesti aru saanud asjast. Lisaks olen ma ka kindel, et kusagil peidus võid sa ka taolisi tähti leida kuid vist mitte inglise keelse klaviatuuri layouti juures, mis on paraku teine asi millega sa peaksid arvestama. Minuteada antud seadmel eesti keele tuge otseselt pole kus kõik need häälikud sees on.

Jah, enne kui hakkad riidlema, võiksid ise uurida ja teada saada, et Character Mapis pole ei õ-d, š, ž-d ega ka paljusid teisi väga vajalikke märke.
Telefon on niivõrd multimedia/entertainment, et seal puudub isegi menüü kõnede suunamise manageerimiseks, kes seda soovib teha ilma numbreid ja koode toksimata, võib selleks kasutada mõnda 10 aasta vana telefoni, kahjuks tuleb SIM kaart selleks enne ümber kolida...
Ja mida peaks eeltöö korras enne ostu uurima? Küsima müüja käest, kas masin on kasutamiskõlblik?
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 12.12.2009 12:41:24 vasta tsitaadiga

Eeltöö all pidasin silmas review'ide lugemist, telefoni proovimist esinduses ja teiste kasutajate kommentaaride lugemist. Ma viimaseid telefone alati põhjalikult ennem näppinud esinduses enne ostmist, arvestades, et nad pole just kõige odavamate killast olnud.

Character mapist minuteada peavadki puuduma Õ, Š, Ž ja taolised tähed kui pole sobivat keelepaketti telefonis. Võid ju loota, et miskine tarkvarauuendus toob eesti keele seadmele juurde aga ma eriti kindel ei julgeks olla selles.

Ütleme nt kui ma vahetan oma symbianiga nokial ära sisestuskeele inglise keele vastu siis mul ka ühtegi neist pole olemas. Eesti keelt valides aga tekivad. Soovitan ehk proovida rootsi keelt sisestuskeelena, seal on palju sarnasusi tähtedes.

Kuna aga ise omanik pole vaid lihtsalt uudistan asjadega siis ei oska väga täpselt kommenteerida rohkemat. Lisaks veel müüja esinduses on üks inimene keda ma alati ei julge pinnima hakata, ainult mingi osa on fanaatikuid ja eksperte, ülejäänud on lihtsalt leidnud endale töökoha ja teevad seda ära elamiseks.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 12.12.2009 12:47:13 vasta tsitaadiga

person kirjutas:
KillerXP kirjutas:
person kirjutas:

Jah, enne kui hakkad riidlema, võiksid ise uurida ja teada saada, et Character Mapis pole ei õ-d, š, ž-d ega ka paljusid teisi väga vajalikke märke.
Telefon on niivõrd multimedia/entertainment, et seal puudub isegi menüü kõnede suunamise manageerimiseks, kes seda soovib teha ilma numbreid ja koode toksimata, võib selleks kasutada mõnda 10 aasta vana telefoni, kahjuks tuleb SIM kaart selleks enne ümber kolida...
Ja mida peaks eeltöö korras enne ostu uurima? Küsima müüja käest, kas masin on kasutamiskõlblik?

Suunamine on täitsa olemas ju? settings -> phone -> call forwarding ja saad valida menüüst kontaktide seast kellele või siis trükid käsitsi numbri.

Märgid tõesti puuduvad, eesti klaviatuuri ei ole ja keegi teine ü tähte ei kasuta, default klaviatuur on saksa. Ma ei suutnud isegi seda character mapi ülesse leida.

Tegemist pole tõesti kuskilt otsast äri telefoniga.
tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 12.12.2009 13:06:40 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
person kirjutas:
KillerXP kirjutas:
person kirjutas:

Suunamine on täitsa olemas ju? settings -> phone -> call forwarding ja saad valida menüüst kontaktide seast kellele või siis trükid käsitsi numbri.

Märgid tõesti puuduvad, eesti klaviatuuri ei ole ja keegi teine ü tähte ei kasuta, default klaviatuur on saksa. Ma ei suutnud isegi seda character mapi ülesse leida.

Tegemist pole tõesti kuskilt otsast äri telefoniga.

Jah, kui oodatav softiuuendus parandust ei too, saab minu käest selle telefoni soodsalt ära osta. Phone book ei tunne ei töö-, ega kodufaksi, ega üldse mingit faksi. Õnneks avastasin, et impordi käigus muutis N900 minu pikkade aastate jooksul kogunenud kontaktid tema oma suva järgi puudulikuks käkerdiseks.
Jah, tõesti, enne kui midagi osta, tuleb review lugeda, nõustun siin kriitikaga. Kuid kuskil reviewis te ei leia infot selle kohta, et 21. sajandi Nokia kontaktiraamat on tagasi langenud 15 aasta taguste Motorolade tasemele.
Tõelislt kurb.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 13.12.2009 00:11:46 vasta tsitaadiga

See õ tähe probleem on kõige väiksem, tuleb software update, mis lisab eesti klaviatuuri ja asi korras. Forwardingu probleemi iseenesest ka pole ja mis puudutab
kontakte, siis minu õnnestus edukalt liigutada n95-st pc suite abil kõik kontaktid uute telefoni. Samas see kehtib ainult siis, kui kontaktid sisaldavad vähe informatsiooni.
Pildid, grupid jms. ei tule kaasa.

Teen siin väikse kokkuvõtte miinused ja plussid mis seni olen avastanud, kuna keegi niigunii kommenteerida ei viitsi.

Miinused:
- Seade on küllatki suur ja raske, väikse telefoni pealt üleminek harjumatu
- mail for exchange on vigane ja ei toimi, toimima saamine on paras peavalu.
- flashi rohke interneti saidi puhul kipub webi browser kinni külmuma ja küsib, kas sulgeda
- FM transmiiteri signaal on nii nõrk, et kõrval olev raadio ei suuda ka seda puhtalt välja mängida
- Puudub võimalus interneti jagada üle bluetoothi
- seadet saab edukalt kasutada ainult landscape modes, portraidil saab hetkel ainult helistada
- webi browser kipub teinekord kokku jooksma (harv nähtus)
- ekraani nupud teinekord ei reageeri, näed, et nupu pilt muutub selliseks nagu oleks alla vajutatud, aga midagi ei juhtu
- media playeril puudub subtiitrite tugi ja osasi faili formaate ei mängi
- on ainult kaks profiili, hääletu ja tavaline, mõlemal saab valida, kas vibra on on/off, s.t. et on võimalik lisada ainult 1 helin!
- kontaktidel puudub võimalus grupeerida neid ja lisada helinaid
- puudub ka võimalus väga põhjalikke kontakti kirjeid koos piltidega üle tuua
- puuudub ekvalaiser
- nokia kodukalt polnud hetkel võimalik isegi tõmmata uusimat pc suite, mis toetaks n900 (7.1.40 on vaja)
- ovi mapsi updateda ei saa, sest pole tarkvara, mis toetaks n900
- ovi maps vajab edukaks toimimiseks interneti ligipääsu, mis muudab väljas pool eestit selle kasutamise mõttetuks.
- x terminal käskude valik on väga nigel
- kaamera on ikka see sama, mis juba 3 aastat on nokia mobiilidele paigaldatud
- ovi store on, aga ei tööta
- korpuse kvaliteet on kehva (klaviatuuri alumine äär lahti juba)
- kõlarite kvaliteet on alla igasugust arvestust
- ekraaniluku nupu asukoht portraid modes kasutamiseks on ülimalt ebamugav
- landscape modes jääb kätele ette 3.5mm pistiku juhe ja usb kaabli juhe, kui need sees on
- portrait modes rääkides, kui laadija taga, laadija juhe asub telefoni üla servas

Plussid:
+ ekraan on väga terav ja reageerib igale väiksemala puudutusele silmapilkselt (võrdluseks, et iphone 3gs-ga võrdne).
+ kaamera on võimalik kiirelt sisselülitada, liigutades kaamera silmalt klapi eest ära.
+ telefon on väga kiire, kõik asjad avanevad enam-vähem silmapilkselt
+ klaviatuuri on mugav kasutada ka suuremate kätega ja ei pea küüntega toksima, lisaks saab suht edukalt pimesi kirjutada.
+ divx formaadis filmid mängivad väga puhtalt ja avanevad kiirelt
+ ovi maps suudab väga kiiresti toimetada, võrreldes eelnevate nokia N seeria mudelitega.
+ ovi maps leiab sateliidi signaali leiab isegi siseruumides ja väga kiirelt
+ skype töötab ilusti, kõnekvaliteet 1-megase ühendusega on väga hea ja chatimis võimalused suurepärased.
+ internetis kõik saidid avanevad kiirelt ja on täisfunksionaalsed

Nagu näha, miinuseid rohkem, kui plusse. Kokkuvõttes võib öelda, et väga hea riistvara veidi kehvas korpuses ja mitte valmis oleva ja täiesti ilma toeta tarkvaraga.

Huvitav on see, et nokial vist eriti hästi ei lähe, komme on lasta välja viimasel ajal pool-fabrikaate. Jutt käib just n seeriatest, n95 oli viimane korralik telefon,
n96 (aeglane ja jooksis kokku kogu aeg), n97 kohta kommenteerida ei oska, aga on näha, et kasutajad pole rahul. N900 miinused võite siit üle lugeda, lisada võib muidugi ka aku, mis rohke kasutamisega üle päeva ei kesta ja selle, et kogu mälu ei saa kasutada rakenduste jaoks. Osad neist vigadest saavad ilmselt varsti parandatud, osad mitte. Ütleme nii, et oleksid pidanud kuskil pool aastat väljalaskmist edasi lükkama või omal ajal rohkem inimesi pidanud maemo arendamisse palkama.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 13.12.2009 00:18:31 vasta tsitaadiga

Mail for exchange kohta siis:
https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=6467

All oleva juhendiga peaks toimima saama, aga tundub, et see vajab veidi paremat tundmist, ise küll aru ei saanud, et kust ja mida teha tuleb.

Lisaks küsimus Ho Ho-le, et kuidas nende linuxi appide peale saamine sul käis? Lugesin siit sealt, et päris keeruline teine.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.12.2009 02:44:47 vasta tsitaadiga

Rass4 kirjutas:
Kuidas teil aku kestvusega lood on?
Kui mõnikümmend minutit helistada, paar tundi netis surfata ning niisama tegeleda siis peab vastu ~2 ööpäeva, kui praktiliselt muud ei tee kui ainult äratuskella kasutan siis hetkel jookseb kolmas päev ning aku poole peal.
IceUul kirjutas:
- media playeril puudub subtiitrite tugi ja osasi faili formaate ei mängi
Alati võib installida kmplayeri ning vaadata-kuulata peaaegu kõiki formaate, tollel peaks vist ka subtiitrite tugi olema icon_smile.gif
IceUul kirjutas:
- x terminal käskude valik on väga nigel
Räägi lähemalt millest puudust tundsid. Alati saab pea kõik juurde installida (peale vastavate repode lisamist icon_razz.gif)
IceUul kirjutas:
Lisaks küsimus Ho Ho-le, et kuidas nende linuxi appide peale saamine sul käis? Lugesin siit sealt, et päris keeruline teine.
Ise eriti muud pole teinud, kui lisasin lihtsalt maemo extras/devel repod ning installisin enamuse kraami läbi app manageri. Käsurealt apt-get'iga saab samuti installida. Extras-devel ei ole vast enamusel mõtet lisada kuna seal on väga palju beta tasemel softi.

http://wiki.maemo.org/Extras siin väike õpetus, kuidas extras olevad vidinad app manageris nähtavaks teha.

tagasi üles
Nosku
HV vaatleja

sõnum 13.12.2009 16:52:30 vasta tsitaadiga

Kommenteeriksin selle võrra IceUuli et

-mail for exchange töötab täitsa suurepäraselt, pole kuulnund ka sõpradelt et kellelgi selle asjaga probleemi oleks
- flashi rohke interneti saidi puhul kipub webi browser kinni külmuma ja küsib, kas sulgeda - kasutage adblocki ja teil ei ole probleeme flashreklaamidega
- webi browser kipub teinekord kokku jooksma (harv nähtus) - maksaks vahetevahel tühjendada browseri vahemälu
- ekraani nupud teinekord ei reageeri, näed, et nupu pilt muutub selliseks nagu oleks alla vajutatud, aga midagi ei juhtu -endal aitas ekraani konfiguratsioon
- ovi maps vajab edukaks toimimiseks interneti ligipääsu, mis muudab väljas pool eestit selle kasutamise mõttetuks. - vale jutt ovi maps on nokiasse sisse installitud ja internetipääsu ei vaja. Ta jah küsib internetti kui sa teda kasutad, kuna töötab paremini koos internetiga aga töötab väga suurepäraselt ka ilma internetita.
- x terminal käskude valik on väga nigel - tavakasutaja jaoks täiesti piisav

Akust paar sõna. Akut kulutavad mitmed asjad nagu vana sim, widgetid, rss, bluetooth jms, internetis on palju juhendeid selle kohta, kuidas aku kestvust parandada.
Ja veel lisaksin et extras-testing -repositoryst leidub palju uut ja huvitavat, kui julgust leidub. Ise laadisin sealt butterfly nimelise messengertoe ja töötab ilusti.

N900 s on palju tulevikulubadusi ja see pole õige telefon sellise kasutaja jaoks kes tahab kõikmullekohenüüd icon_smile.gif
tagasi üles
mario20031
Kreisi kasutaja
mario20031

sõnum 13.12.2009 17:23:47 vasta tsitaadiga

nothing important

viimati muutis mario20031 19.08.2012 04:42:44, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.12.2009 17:32:35 vasta tsitaadiga

Ebastabiilne? Ainus ebastabiilne asi on flashirohked lehed, ülejäänud asjadega pole ainsamatki probleemi täheldanud.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 13.12.2009 17:42:19 vasta tsitaadiga

mario20031 kirjutas:
hetke seisukohalt on tegemist siis jälle ühe mõttetu telefoniga (mõttetu kuna ebastabiilne ja ei vääri ostmist kui hinnata töökindlust jms)...

See on nüüd küll ülepingutatud, mul endal jooksis kinni flashi mängudes ainult broswer, muidu on väga stabiilne süsteem.

Muidu, tänud hoho-le, kmplayerit ma peale ei saanud, ütleb, et mingi xmproc is missing.
tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 13.12.2009 20:35:18 vasta tsitaadiga

mario20031 kirjutas:
hetke seisukohalt on tegemist siis jälle ühe mõttetu telefoniga (mõttetu kuna ebastabiilne ja ei vääri ostmist kui hinnata töökindlust jms)...

Kui e-maile kirjutada ilma õ-tähtedeta ja pole vaja kontaktidele lisada nt faksinumbreid, kui piisab mängimisest ja filmi vaatamisest siis on igati tore mänguasi.
tagasi üles
Number1
HV kasutaja
Number1

sõnum 13.12.2009 21:16:05 vasta tsitaadiga

Tasub vist siiski oodata ära järgmise aasta algus või teine kvartal, kus nokia poisid on foorumitest tagasisidet uurinud. Siis vast tuleb mingi uus versioon sellest välja ja võibolla isegi uusi Maemol töötavaid seadmeid. Loodetavasti tulevased seadmed on õhemad.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 14.12.2009 14:11:16 vasta tsitaadiga

Väike parandus siis:
Exchange sain tööle, üle wifi ei saanud miskipärast.

Need testi ja devi all olevad appid on ikka väga toored alles, ebastabiilsed ja aeglased, kui keegi tahab stabiilsust, siis ei soovita neid installida. Muidu see msni plugin ei näidanud mul pooli kontakte, kes online olid.

3.5G-ga on ikka ühendus väga kiire, lehed avanevad silmapilkselt.

Tegu on telefoni funktsiooni omava väikse arvuti, mitte telefoniga. Ilma mobiilse netita ei saa pooli funksioone edukalt kasutada, siiamaani parim neti-telefon igatahes.

Vaatamata väikstele vigadele pole siiamaani parimat netifoni näinud, väga mugav kasutada, saab korraga jooksutada palju rakendusi ilma, et telefon aeglaseks muutuks. Funksioone pole palju, kuid need mis on, töötavad väga hästi, gps, muusika/video player, msn/skype, e-mail, tekstiredaktor, webi sirvija ja telefoni funktsiooni töötavad kõik tunduvalt paremini, kui konkurentidel.

Üldiselt soovitan kõigile seda seadet, kes ei taha ainult seadet millega saab helistada ja teha ehk teha veel midagi, nagu enamus telefone siiamaani on olnud.
tagasi üles
overgrow
HV kasutaja
overgrow

sõnum 14.12.2009 15:01:59 vasta tsitaadiga

N97 pärast firmware 2.0 on väga hea telefon. N900 endale ei meeldi just sellepärast, et tegemist ei ole telefoniga, ma ei saa koguaeg 2 käega telefoni hoida.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 2 :: 16
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 14.12.2009 15:17:39 vasta tsitaadiga

See ongi rohkem PC minu arust kui mobla icon_biggrin.gif
madboy
HV kasutaja
madboy

sõnum 14.12.2009 15:42:03 vasta tsitaadiga

Mulle igatahes suurus ja kõik meeldib. Vahest oleks hea küll kui saaks ka teisi asju püstiselt kasutada, kuid siiski meilidel ja weebis ja sõnumites on täisklaviatuur ikka 5+ ja siis ikkagi hea kasutada horisontaalselt. Ainus asi mis mind siiani härib on see, et Mobiili-ID ei tööta. Elisa lubas täna sellel teemal ühendust võtta ja eks ole näha. Aga selle aparaadi miinuseks ei saa kindlasti suurust lugeda, kuna see on ikkagi väga kasutajas kinni. Mulle isiklikult ei meeldi sama laiad kuid õhukesed telefonid. Kasuta nagu magnetkaarti...
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
person
HV vaatleja

sõnum 14.12.2009 17:37:42 vasta tsitaadiga

Flacko kirjutas:
See ongi rohkem PC minu arust kui mobla icon_biggrin.gif

Nojah, millal viimati PC-del oli probleem õ tähtedega? Vist Windows 95 aegadel, või isegi varem?
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 14.12.2009 17:52:40 vasta tsitaadiga

tundub.et personile on see o tähe puudumine väga hinge läinud. see on ainult aja küsimus millal see tuleb, paljudele teistele klaviatuuridele on juba tugi tulnud, tuleb ka eesti omadele. Mis akusse puutub, siis mul küll üle päeva vastu ei pea, mul bluetooth ja net sees kogu aeg ja kasutan suht palju. n95 aku ka üle päeva vastu ei pidanud
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.12.2009 18:32:05 vasta tsitaadiga

Akust:
viimati laadisin vist neljapäeva öösel vastu reedet, peale seda on mobla suht-koht tegevusetult taskus istunud. Vahepeal sai ~15min ka helistatud, aeg-ajalt kella, paar pilti klõpsutatud ning sutsuke netis kolatud. BT oli alati väljas ja wifi aktiveerisin ainult netis käigu ajaks. Hetkel on aku suht-koht otsakorral kuid pilt on veel ees. USB'ga PC külge pole moblat torganud. Ehk siis jämedalt kolm ööpäeva ilma laadimata ning vähese kasutusega peaks ära tulema, sõltuvalt kui hea signaal mastist tuleb võib ka kiiremini tühjaks saada.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N900 mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.