praegune kellaaeg 20.06.2025 15:06:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Angrist
HV kasutaja
|
13.11.2009 00:40:51
|
|
|
kurask kirjutas: |
no siis sa võid ju mulle kirjutada:
mida sa rentisid, palju m$ küsis, kas ta küsis renditulu(koguse) pealt või selle pealt mida sa rentisid. Kui mitte koguse pealt siis mis numbrist alates ära tasus, kas tasustamine toimus tagantjärele (viivised ka olid vä?) .. no et räägi midagi noh:D |
Mida tähendab tasus ära ? sa maksad microsoftile teatud summa, kirjutad sinna katte ja käibe otsa ja siis proovid seda kellelegi müüa. Kui suudad piisavalt hea katte/klientide suhte saada, siis oled või sees a kui saad 1 kliendi ja katteks on 1 kroon, siis ei ole vaeva väärt
SPLA üldist olemust võin sulle seletada, aga sinu küsimustele konkreetselt vastata kahjuks ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
13.11.2009 00:52:11
|
|
|
friik1 kirjutas: |
d3t, HVSga tuleb t2pselt 0, seega kaob j2llegi m6te peale esimest 2k8 litsentsi. |
Sa vist ei saanud must aru.
Kui ma panen HVS püsti, siis seal peal võin ma virtualiseerida ükskõik kui palju masinaid. Windows Server 2008 Standard puhul saan aga ma virtualiseerida vaid 4 masinat. Ning nt. Windows Server 2008 Web editioni puhul ei saa üldse virtualiseerida. Seega minumeelest on nagu HVS väga hea point olemas.
Paranda mind kui eksin muidugi.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
viimati muutis d3t 13.11.2009 01:13:46, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
13.11.2009 01:03:54
|
|
|
d3t kirjutas: |
Kui ma panen HVS püsti, siis seal peal võin ma virtualiseerida ükskõik kui palju masinaid. Windows Server 2008 saan aga ma virtualiseerida vaid 4 masinat. Ning nt. Windows Server 2008 Web editioni puhul ei saa üldse virtualiseerida. Seega minumeelest on nagu HVS väga hea point olemas.
Paranda mind kui eksin muidugi. |
Erm... ma sain asjast ikka nii aru, et see Enterprise'i neli masinat kehtib Windowsi virtuaalide puhul. Virtuaalseid pingviine jooksuta palju süda lustib...
Ehk siis kui sa tahad HVS'i peal Windoosi virtualiseerida, siis pead sellele Windoosile litsentsi ka ostma. Krt, kui nõnda "tasuta" saaks servereid püsti ajada, mis siis häda oled...
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
13.11.2009 01:21:35
|
|
|
warwas kirjutas: |
Kui ma panen HVS püsti, siis seal peal võin ma virtualiseerida ükskõik kui palju masinaid. Windows Server 2008 Standard puhul saan aga ma virtualiseerida vaid 4 masinat. Ning nt. Windows Server 2008 Web editioni puhul ei saa üldse virtualiseerida. Seega minumeelest on nagu HVS väga hea point olemas.
Erm... ma sain asjast ikka nii aru, et see Enterprise'i neli masinat kehtib Windowsi virtuaalide puhul. Virtuaalseid pingviine jooksuta palju süda lustib...
Ehk siis kui sa tahad HVS'i peal Windoosi virtualiseerida, siis pead sellele Windoosile litsentsi ka ostma. Krt, kui nõnda "tasuta" saaks servereid püsti ajada, mis siis häda oled... |
Windows Server 2008 Enterprise on üldse ju litsensitud cpu järgi ja nendele cpu'dele millele ta litsensitud on võid ükskõik kui palju Windows Server 2008 instantsse teha. Sisuliselt igatepidi piiramatu litsens
Windows Server 2008 Standardiga tuleb kaasa 4 virtuaalmasina võimalust ja 1 Windows Server 2008 Standard edtion litsens virtualiseerimiseks.
Hyper-V serveri puhul ei ole virtuaalmasinate arv piiratud, virtualiseeritav tarkvara peab olema loomulikult nüüd litsenseeritud.
Virtuaalmasina litsenside mõte on lisaks serveri virtualiseerimisele ka ju nt. client os virtualiseerimine. Idee selles ju, et kui sa virtualiseerid serveris client os ära (Ala Windows 7) siis masinasse võib jääda kasvõi see Windows XP edasi ja töötegemiseks tõmmtakse remote desktop tööle. Igal töötajal oma virtuaalmasin. Iga Window 7 vajab litsentsi küll (mida on hea võta volume litsentsiga) aga kui sa nt. jooksutad Hyper-V serveri peal siis serveripoolelt ju nõudmisi pole üldse litsentsi järgi.
Järjekordselt parandage kui ma eksin, sest ka minule ei ole see microsofti litsensimajandus 100% selge, kuna seal on väga palju agasid ja ma vb. olen midagi valesti mõistud.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
13.11.2009 10:07:49
|
|
|
warwas kirjutas: |
Ehk siis kui sa tahad HVS'i peal Windoosi virtualiseerida, siis pead sellele Windoosile litsentsi ka ostma. Krt, kui nõnda "tasuta" saaks servereid püsti ajada, mis siis häda oled... |
Windows Server 2008 Enterprise on üldse ju litsensitud cpu järgi ja nendele cpu'dele millele ta litsensitud on võid ükskõik kui palju Windows Server 2008 instantsse teha. Sisuliselt igatepidi piiramatu litsens
Windows Server 2008 Standardiga tuleb kaasa 4 virtuaalmasina võimalust ja 1 Windows Server 2008 Standard edtion litsens virtualiseerimiseks.
Hyper-V serveri puhul ei ole virtuaalmasinate arv piiratud, virtualiseeritav tarkvara peab olema loomulikult nüüd litsenseeritud.
Virtuaalmasina litsenside mõte on lisaks serveri virtualiseerimisele ka ju nt. client os virtualiseerimine. Idee selles ju, et kui sa virtualiseerid serveris client os ära (Ala Windows 7) siis masinasse võib jääda kasvõi see Windows XP edasi ja töötegemiseks tõmmtakse remote desktop tööle. Igal töötajal oma virtuaalmasin. Iga Window 7 vajab litsentsi küll (mida on hea võta volume litsentsiga) aga kui sa nt. jooksutad Hyper-V serveri peal siis serveripoolelt ju nõudmisi pole üldse litsentsi järgi.
Järjekordselt parandage kui ma eksin, sest ka minule ei ole see microsofti litsensimajandus 100% selge, kuna seal on väga palju agasid ja ma vb. olen midagi valesti mõistud. |
Ei ole õige.
Iga op süsteemi kohta mida sa virtualiseerid kehtivad selle op süsteemi listsentsi tingimused.
Enterprisega tuleb kaasa 4 ja Standardiga vähem.
Näide:
Host Windows 2008 Enterprise - Pead soetama Windows 2008 ENT Listsentsi.
Guest - Ubuntu - Ei pea listsentsi soetama.
Guest - Red Hat - pead red hati käest listsentsi ostma.
Guest - Windows 2008 SRV Ent - Ei pea listsentsi soetama.
Guest - Windows 2008 SRV Ent - Pead ostma Microsoftilt Windows 2008 SRV Ent listsensti.
Guest - Solaris - Pead SUN ilt listsensti ostma.
Näide kaks:
Sinstallid Hyper-V.
No Host
Guest - Ubuntu- Ei pea listsentsi soetama.
Guest - Solaris - Pead Suni listsentsi ostma.
Guest - SRV 2008 ENT - pead Microsofti listsensti ostma.
Nüüd, kui sul on listsentsitud Per Processor. Siis kui sa kasutad masinas 4 või enamat füüsilist protsessorit, siis sa korrutad oma listsentside arvu kahega.
Ehk siis iga op süsteem mida jooksutad võib kasutada AINULT kahte füüsilist protsessorit per listsents.
|
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
13.11.2009 13:22:39
|
|
|
d3t, Angrist võttis suht kõik kokku juba, aga proovin veel lühemalt võtta. W2k8, olenemata SKU'st, ei piira võimalike virtuaalmasinate arvu. SKU'de vahe on "tasuta" jooksutavate virtuaalmasinate arvus.
Niipea, kui oled ostnud Standard'i, pole HVS'il enam mõtet. Kui paned 1 Standardi VM'i, võid Hostil jooksutada vaid haldusvahendeid, ehk siis muutub see funktsionaalselt võrdseks HVS'iga, vahe ainult selles et täis 2k8'le saab supporti.
Standard - 1 litsents
Enterprise - 4 litsentsi
Datacenter - per CPU unlimited
Sellel client OS virtualiseerimisel oleks vb isegi natuke iva, aga ma ei suuda hetkel küll stsenaariumi välja mõelda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
13.11.2009 19:56:09
|
|
|
Sama loogika muuseas kehtib ka terminal serveri puhul, a la paned terminal serverisse Office, maksad iga kasutaja eest kes seda kasutada saab. Mitte ühe arvuti eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tarmo
HV kasutaja

|
28.11.2009 11:12:49
|
|
|
kasutan seda teemat ära ja küsin: kas keegi on puutunud kokku m$ tarkvara rentimisega/rendile andmisega?
märksõnaks on esialgu SPLA. |
Kui teema on veel aktuaalne, siis SPLA litsentsidega oleme kokku puutunud.
Rentisime erinevateks koolitusteks litsentse vastavalt vajadusele, tasumine kuupõhine.
Rentijaks oli Virtual Office Oü, kes praegu enam seda teenust ei paku, kuid Eestis on teisigi SPLA pakkujaid.
Ja veel - litsentsi sai rentida koos riistvaraga, mitte eraldi ning miinimumperiood oli 1 kuu.
_________________ Run To The Hills,
Run From Your Wife |
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
28.11.2009 19:10:59
|
|
|
Et pidi mingit kohustuslikku riistvara rentima wtf? või see oli selle rentiva firma omalooming? hinnad olid cali või protsessori või mille järgi?
Mulle selgitati midagi sellist, et maksan siis kui reaalselt kasutajad on küljes st et ma võin vabalt näiteks kasti üles panna ja 3kuud seda ise adminnida ning ehitada - kliente pole siis maksa.
Mina suhtlesin saksa firmaga Insight Technology Solutions GmbH-
nemad tegelevad lisaks SPLAdele veel mingite sarnaste vormidega ning olevat EUs ainsad (või ühed vähestest) M$ esindajad selles valdkonnas:S
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tarmo
HV kasutaja

|
28.11.2009 19:23:54
|
|
|
Et pidi mingit kohustuslikku riistvara rentima wtf? või see oli selle rentiva firma omalooming? hinnad olid cali või protsessori või mille järgi?
Mulle selgitati midagi sellist, et maksan siis kui reaalselt kasutajad on küljes st et ma võin vabalt näiteks kasti üles panna ja 3kuud seda ise adminnida ning ehitada - kliente pole siis maksa.
nemad tegelevad lisaks SPLAdele veel mingite sarnaste vormidega ning olevat EUs ainsad (või ühed vähestest) M$ esindajad selles valdkonnas:S |
Litsents oli koos riistavaraga, see ei olnud omalooming. Hinnakirjas oli erinevaid võimalusi, praegu ei ole käepärast, et saaks järgi vaadata.
Arvelduste miinimumperiood oli kuu, et kui näiteks paar kuud ei ole mõnda litsentsi vaja, siis ei ole vaja ka maksta.
_________________ Run To The Hills,
Run From Your Wife |
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
30.11.2009 15:30:33
|
|
|
nemad tegelevad lisaks SPLAdele veel mingite sarnaste vormidega ning olevat EUs ainsad (või ühed vähestest) M$ esindajad selles valdkonnas:S |
Ahha seda laadi informatsiooni tahad, seda ma isegi saan anda sulle
SPLA on Service Provider Licence Agreement.
Mis tähendab seda, et kui sa pakud mingisugust teenust, siis kasutades microsofti platvormi, maksad sa ainult kasutajate eest. Tingimusel, et teenus on midagi muud kui ainult litsentside rent. A la rendid raudvara, pakud MS softi peale, saad SPLA-d pakkuda. Teed webiserveri, saad spla-d pakkuda.
Seega näiteks kui sa teed endale mingisuguse teenuse, näiteks pakud printimise teenust, aga teenuse kasutajatele teed accoundi Active directorysse millega ta saab kasutada Microsofti FTP-d stuffi uploadmiseks SPLA mudelit ning küsid raha lõppkasutaja käest SPLA alusel, hoolimata sellest kui mitu Serverit sul seal kasutusel on (Loe ei pea igale serverile listsentsi ostma) Jne. Seega sa ei maksa serverite eest, vaid kasutajate eest.
SPLA on põhimõtteliselt tarkvara kui teenuse rent. See moment kui sa teenusest loobud, ei või sa ka kasutada enam antud softi jne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|