Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Sinu järgmine arvuti on |
iMac |
|
19% |
[ 34 ] |
PC |
|
80% |
[ 138 ] |
|
hääli kokku : 172 |
|
autor |
|
londiste
HV Guru

|
25.10.2009 02:28:52
|
|
|
Fatboi M, pc puhul sa ei osta sellist jama, mida apple sinna komplekti kokku ajanud on
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
25.10.2009 02:47:18
|
|
|
selliste identsete konfiguratsioonide võrdlus pole tegelikult päris aus kah.
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fatboi M
HV vaatleja
|
25.10.2009 19:28:07
|
|
|
Eks see siuke kahe otsaga asi on..
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
26.10.2009 12:25:14
|
|
|
No PC puhul lihtsalt saab sama raha eest oluliselt rohkem. Ainult ei tohi jääda sellesse mõttemalli kinni, et proovida ehitada PC juppidest Mac'i. Nagu näha oli, siis teemaalgataja suutis 25 288 EEK eest ehitada isegi alla keskmise kvaliteediga iMaciklooni.
Samas kui mõelda, millise PC selle raha eest saaks, kukkus välja võimas futuristlik kolme 24" FullHD monitoriga jõudlusarvuti.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
maamees
HV vaatleja
|
26.10.2009 20:41:32
|
|
|
Kõik räägivad siin mingisugust "tarka" juttu vaadatuna oma mättaotsast. Arvuti on siiski laiatarbekaup ja tootjad on komplektid on siiski tehastes kokku pandud keskmist kasutajat silmas pidades. Nagu maailmas on olemas homod, nee*id, ärimehed, pärsia kassid jne jne, siis silmas peab pidama nende kõigi soove ja vajadusi. Tavalised plastkastid on mõeldud kõige laiemale hallile massile, kes hindab ennekõike sisu. Aga nagu meil kõigil on oma kiiks, siis nii ka osal arvutikasutajatel - arvuti peab kõigele lisaks olema kompaktne, ilus ja komplektne. Seda vaidlusalune ja palju porri tallatud Apple ka pakub. Ei maksa seepärast siis selle brändi kummardajaid sildistada ja tootja valmistatut maha salata.
Fakt on, et teist sama ilusti disainitud ja komplekteeritud (kõik ühes ja algusest lõpuni ühe disainiga) arvutit turult naljalt ei leia, st mitte sama raha eest mis odavamad nonMac-id (PC-d ei tahtnud panna, sest ka Mac on osalt PC) poes maksavad. Kes on nõus maksma vaid sisu eest, kes lisaks sisule ka välimust hindab. See inimene, kelle jaoks mäkk on mõttetult ülehinnatud "kräpp" sellel võib käe peal olla 50k maksev Rolex-i käekell, mis on suuremalt jaolt valmistatud samadest materjalidest mis 5k maksev Q&Q käekell. Vahe on lihtsalt selles, et üks on ilusam, tema lõppviimistlus on filigraansem ja eesmärk on ju siiski rahuldada tarbija nõudmisi - üks olulisemaid on kindlasti positiivne emotsioon, mida too käekell talle pakub. Täpselt sama kehtib ka arvutite juures. Ei ole nii, et 1+1=2. Tavalise PC puhul ta võib ju nii olla, aga Maci kasutajate jaoks on see suhe natuke teistsugune ja olgem ausad, enamasti neid üldse ei huvitagu, mida see masin maksab. Kui talle on see juba silma jäänud siis vaevalt väga enam hinda vaadatakse või hakatakse võrdlema, mida ma sama raha eest PC maailmas saan. Antud komplekt rahuldab enamus (või kõik) tema vajadused ja lisaks kõigele näeb ta ka ilus välja, mis tähendab, et sel ajal, kui masin ei ole kasutuses on ta ilus disainielement kontorilaual või elutoa sektsioonis. Miks siis mitte? Ja käib ka Apple ajaga kaasas. Iga uue toote tulekuga hinnad alati langevad, mis peaks ju kõhklejatel valiku alati lihtsamaks tegema. Audi ja Volkar on ühe kontserni tooted, siiski on üks teisest kallim, ilusam, mugavam ja on temal oma tarbijaskond. Pigem tuuakse Maci kopikas kõrgem hind põhjuseks, miks seda mitte osta. Tegelikult aga meeldib Apple poolt komplekteeritud masinad ka sellele, kes seda elu lõpuni maatasa teeb, ja just sel põhjusel, et puuduvad vahendid selle soetamiseks!
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.10.2009 23:03:30
|
|
|
päris hästi öeldud
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.10.2009 23:56:57
|
|
|
viimased 4-5 lauset välja arvatud, võiks nõustuda.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
27.10.2009 12:41:02
|
|
|
Eks ta läheb jah selle peale välja lõpuks, et on üks tüüp inimesi, kes ostavad kalli välimusega disainitud asja laua peale seisma, et sõprade-sugulaste ees rahakotiga kõvatada.
Ja siis on teine tüüp, kes reaalselt arvutit ka kasutavad. Nende jaoks on välimus boonus, aga oma tegelikku väärtust näitab arvuti sellest hetkest, kui see sisse lülitatakse.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.10.2009 12:43:12
|
|
|
Arvuti peab interjööriga kokku sobima/kena välja nägema ka ajal kui sa arvutit ei kasuta.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
27.10.2009 12:50:58
|
|
|
mikk36, sama otstarvet täidavad ka väikesed värisevad sülekoerad - no sobivad küll ümbritsevaga, eriti käekotiga jne, aga suvaline kass teeb neile 1:0
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.10.2009 12:59:15
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Arvuti peab interjööriga kokku sobima/kena välja nägema ka ajal kui sa arvutit ei kasuta. |
ega ikka ei pea küll
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cruiser
HV vaatleja

|
27.10.2009 14:09:03
|
|
|
Minu arust on siin valed võrdlused. Dell näiteks teeb ka Studio One ja XPS One kaste, nende sisuga võrreldes teeb Apple iMac neile pika puuga ära hinnavõrdluses. Kuigi neid One seeriat Euroopasse eriti vist ei tooda. Endal kodus see probleem, et seda PC kasti pole mul kusagile panna, kui ainult laua all jalge alla, see vist pole selle jaoks parim koht, iMaci puhul on mul kõik ilusti laua peal ja ruumigi jääb üle, rääkimata sellest mõttetust juhtmepudrust kasti, monitori vahel.
Kunagi arvasin ka ise, et tegelikult võiks olla kõik asjad eraldi karpides, protsessor, kõvaketas, kirjutaja ja videokaart, oleks ju hea vahetada.
_________________ Kui maailm on lava, kus siis publik istub? |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.10.2009 14:20:06
|
|
|
iMac on praktiliselt hääletu arvuti. kui ma selle esimest korda sisse lülitasin, siis ei saanud aru, kas see nüüd tööb või ei, tõsiselt. isegi täiskoormusel on ta ilmselt vaiksem kui ükski PC. et PC kast sama vaikseks saada tuleb juba custom ventide ja nende pöörete reguleerimisega hakata mängima.
nii et ei maksa sa ainult viimasepeal koostekvaliteedi ja silmailu eest, vaid ka läbimõeldud jahutussüsteemi eest, mis ei hakka kõrvadele isegi palavamail suveilmal.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurikre
HV Guru

|
27.10.2009 14:21:46
|
|
|
Üelge mis te ütlete aga siiski mina kavatsen endale uue iMac 21.5" Core 2 Duo 3.06GHz/4GB/500GB/GeForce 9400M/SD osta.
Hind on samuti soodne.
Laurikre:.
_________________ Need: Windows, .Net, Sharepoint, Exchange, Dynamics, Visual Studio, XNA, Expression, Silverlight, SQL and many other skills? Talk to me
Rohkem IT uudiseid iga päev BattleIT lehelt |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
5 :: |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
27.10.2009 14:31:59
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
Arvuti peab interjööriga kokku sobima/kena välja nägema ka ajal kui sa arvutit ei kasuta. |
ega ikka ei pea küll |
Ma ei pidanud selle tsitaadi peale enam vastu
Spoiler 
Ehkki tegelt ise arvan, et Mac on siiski mõttetult üle hinnatud, ning ega see disaingi teab mis ilus nendel pole...
PC välimust on igatahes kordades lihtsam interjäööriga vastavaks kujundada
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
27.10.2009 14:33:19
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
iMac on praktiliselt hääletu arvuti. kui ma selle esimest korda sisse lülitasin, siis ei saanud aru, kas see nüüd tööb või ei, tõsiselt. isegi täiskoormusel on ta ilmselt vaiksem kui ükski PC. et PC kast sama vaikseks saada tuleb juba custom ventide ja nende pöörete reguleerimisega hakata mängima.
nii et ei maksa sa ainult viimasepeal koostekvaliteedi ja silmailu eest, vaid ka läbimõeldud jahutussüsteemi eest, mis ei hakka kõrvadele isegi palavamail suveilmal. |
Hääletu on ta ainult niikaua kuni need suhteliselt tillukesed ventikad seal ära kuluvad. Too, 2-3 aastat vana mudel mis meil töö juures Safari testimiseks on, teeb tunduvalt kõvemat häält kui mu kodune mängukast idles. PC peal saab muidugi kerge vaevaga ise ventika ära vahetada, kui see häälitsema hakkab. iMac'il see vist nii odav ja kerge pole.
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.10.2009 14:39:46
|
|
|
erick kirjutas: |
Skeptik kirjutas: |
nii et ei maksa sa ainult viimasepeal koostekvaliteedi ja silmailu eest, vaid ka läbimõeldud jahutussüsteemi eest, mis ei hakka kõrvadele isegi palavamail suveilmal. |
Hääletu on ta ainult niikaua kuni need suhteliselt tillukesed ventikad seal ära kuluvad. Too, 2-3 aastat vana mudel mis meil töö juures Safari testimiseks on, teeb tunduvalt kõvemat häält kui mu kodune mängukast idles. PC peal saab muidugi kerge vaevaga ise ventika ära vahetada, kui see häälitsema hakkab. iMac'il see vist nii odav ja kerge pole. |
Mul sugulasel iMac vist isegi veel kauem olnud kui 3 aastat, tal on see vana plastikust valge veel ja see on siiani sama vaikne kui ostupäeval üles seades. Ventikatele saab saatuslikuks tavaliselt tolmune keskkond. Aga kui tuba puhas, siis seda probleemi pole.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
recent
HV veteran

|
27.10.2009 19:36:50
|
|
|
Kui rahakott kannatab, siis järgmisena proovin ka mina iMac'i ära
Ilus asi krt. ja töötab ning ülemaailma kasutavad miljonid inimesed, ma ei usu et neid on "lohku tõmmatud"
|
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
27.10.2009 19:38:23
|
|
|
recent kirjutas: |
Ilus asi krt. ja töötab ning ülemaailma kasutavad miljonid inimesed, ma ei usu et neid on "lohku tõmmatud" |
Nope, kõik tõmmati lohku. Nüüd ei julge nad seda tunnistada
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.10.2009 19:57:10
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
recent kirjutas: |
Ilus asi krt. ja töötab ning ülemaailma kasutavad miljonid inimesed, ma ei usu et neid on "lohku tõmmatud" |
Nope, kõik tõmmati lohku. Nüüd ei julge nad seda tunnistada  |
Eksid, tunnistavad küll aga salaja ja omavahel olles. Lisaks on nad Mark Twainilt maha viksinud idee, et ka ülejäänud n.ö. linna teise poole inimesed tuleb lasta lohku tõmmata ja kui see on õnnestunud, siis tahaksid nad üheskoos firmat ennast mädamunadega jms. pommitama hakata
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
27.10.2009 20:02:09
|
|
|
ha ha. oota mille eest peaks Apple't mädamunadega pommitama?
Et teeb maailma parimaid arvuteid ja telefone ja muusikapleiereid? ja parimat tarkvara?
Ei saa teie loogikast päris täpselt aru.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
27.10.2009 20:06:57
|
|
|
lu1de, ei - üksteist peame nendega loopima + tuhka pähe raputama
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.10.2009 20:11:37
|
|
|
lu1de kirjutas: |
ha ha. oota mille eest peaks Apple't mädamunadega pommitama?
Et teeb maailma parimaid arvuteid ja telefone ja muusikapleiereid? ja parimat tarkvara?
Ei saa teie loogikast päris täpselt aru. |
Liigse rahaahnuse pärast loomulikult. Selleks ju käesolev teemagi tehti
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
27.10.2009 20:28:43
|
|
|
ise võtaks ka endale heameelega järgmiseks arvutikes iMaci 27" versiooni.. esimese asjana laseks OS X maha ja Win 7 peale ma ostaks meelsasti mingi muu tootja all-in-one PC, aga Mac valmistab neid lihtsalt kõige paremini. OS X laseks lihtsalt sellepärast maha, et Win sobib rohkem mulle
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.10.2009 20:38:46
|
|
|
maamees kirjutas: |
Tegelikult aga meeldib Apple poolt komplekteeritud masinad ka sellele, kes seda elu lõpuni maatasa teeb, ja just sel põhjusel, et puuduvad vahendid selle soetamiseks! |
Ilma selle lauseta oleks ma võinud su juttu isegi tõsiselt võtta. Kokkuvõttes oled täpselt samasugune mäkipede nagu kõik teised.
Flame away.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |