praegune kellaaeg 23.02.2026 15:18:18
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
mikk36
HV Guru

|
14.09.2009 17:13:15
|
|
|
| dvd vader kirjutas: |
vista on mingi kaks aastat väljas juba ju äkki see on ikkagi sihilik, et vistat seal kirjas pole? raske uskuda, et kahe aastaga pole viitsitud lihtsalt uuendada |
Praktiliselt kolm siiski juba.
| tsitaat: |
RTM: November 8, 2006
Vol. Lic.: November 30, 2006
Retail: January 30, 2007 |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mildseven
HV vaatleja

|
14.09.2009 17:38:52
|
|
|
sorry dvd vader aga sa oled ise kuradi debiilne. Mida sa halad siin, keegi ei käse sl vistat kasutada võid omale selle win. 95 tagasi peale lasta ja õnnelik olla.
PS: Minu arvamus! ei vaidle.
nii aga ml asja ka, tahaks userile pässi peale panna ning selleks kasutada ID Kaarti aga kui valin selle Smart Card'i siis kirjutas " The card supplied requires drivers that are not present on this system"?
Mis kuradi drivereid ml veel oleks vaja? E-panka saab küll kasutada ID kaardiga!
ver. x64
|
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
14.09.2009 18:10:40
|
|
|
sorry dvd vader aga sa oled ise kuradi debiilne. Mida sa halad siin, keegi ei käse sl vistat kasutada
|
see loogika ei lähe sul läbi. microsofti operatsioonisüsteemid on laiatarbekaup, ilma milleta on keeruline midagi teha. minul näiteks on vaja konkreetselt XP-d või vistat töö tegemiseks, kuna töö tegemiseks vajalikud programmid jooksevad ainult microsofti operatsioonisüsteemidel. kuna XP-d läppariga kaasa osta ei saa (võib-olla ainult mõnelt üksikult pakkujalt veel), ei saa öelda, et "keegi ei käse". lihtsalt ei saa midagi muud kasutada. samamoodi võib öelda kõigi laiatarbekaupade kohta:
arvad, et sisepõlemismootor on ebaefektiivne? - debiilne oled, käi jala.
arvad, et tuumaenergia on ohtlik? - debiilne oled, mine metsa ja ära kasuta elektrit.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
14.09.2009 18:17:19
|
|
|
dvd vader, helitöötluse suhtes on minu silmis Vista metsa poole MS-il välja kukkunud. Seega ära parem sealt midagi XP-ga täiesti võrdväärset looda. Uus kontseptsioon heli draiverites on riistvaratootjatele pähkliks.
Selles suhtes võid pigem w7 poole vaadata, mul on tunne, et seal vähemalt draiverid enam ei kipu heli pidurdama. Kasutajaliidese suhtes aga tuleb lihtsalt ümber õppida ja otsida, et ehk on mõni otsetee peidus, mida vana XP harjumuste tõttu ei oska kohe kasutada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mucrop3
Lõuapoolik

|
14.09.2009 18:38:54
|
|
|
uskumatu ikka, kui nõme vista on uusi lakse tuleb muudki paremalt ja vasakult. sound recorder on nii ära nülitud, et tuleb mingit muud programmi kasutada isegi lihtsaks salvestuseks. volume controlist on kadunud parema-vasaku kõlari/kõrvaklapi balance'i kiire reguleerimise võimalus. XP-s pidi tegema kaks hiireklõpsu ja said reguleerida, nüüd peab tegema minimaalselt kuus klõpsu hiirega ja alles seitsmenda klõpsuga saab reguleerida väga debiilne, ei oskagi rohkem öelda. mul kahjuks on nii et kuna üks kõrv kuuleb õige natukene halvemini kui teine, siis kõrvaklappe kasutades pean seda vastavalt reguleerima, samas kõlareid kasutades pole vaja. nüüd muudkui klõpsi nagu segane. mulle kui esmakasutajale jätab aina rohkem ja rohkem ebameeldiva mulje vista |
Ehk sain valesti aru (praegu pisut joogine) aga originaal helifaili ei tasu ebaühtlaselt reguleerida. Heli kanalite arv on erinev ja muutuv. Seda tuleks reguleerida ainult taasesitamisel ja vastavalt käesolevatele kõllidele klappidele. Näiteks minul helidraiveri paneelil käib see 2-3 liigutusega. Aga raud ja draiverid on väga erinevad ja ei vaidle sinule vastu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
14.09.2009 20:42:54
|
|
|
sorry dvd vader aga sa oled ise kuradi debiilne. Mida sa halad siin, keegi ei käse sl vistat kasutada
|
see loogika ei lähe sul läbi. microsofti operatsioonisüsteemid on laiatarbekaup, ilma milleta on keeruline midagi teha. minul näiteks on vaja konkreetselt XP-d või vistat töö tegemiseks, kuna töö tegemiseks vajalikud programmid jooksevad ainult microsofti operatsioonisüsteemidel. kuna XP-d läppariga kaasa osta ei saa (võib-olla ainult mõnelt üksikult pakkujalt veel), ei saa öelda, et "keegi ei käse". lihtsalt ei saa midagi muud kasutada. samamoodi võib öelda kõigi laiatarbekaupade kohta:
arvad, et sisepõlemismootor on ebaefektiivne? - debiilne oled, käi jala.
arvad, et tuumaenergia on ohtlik? - debiilne oled, mine metsa ja ära kasuta elektrit. |
Kui kasutad Vistat töötegemiseks, siis eeldatavasti on kasutusel Business versioon. Selle saab downgradeda täiesti legalselt XP Pro-ks. Tee siis seda ja ära hala
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
14.09.2009 20:44:04
|
|
|
Kui kasutad Vistat töötegemiseks, siis eeldatavasti on kasutusel Business versioon. Selle saab downgradeda täiesti legalselt XP Pro-ks. Tee siis seda ja ära hala
|
ei saa
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
15.09.2009 09:55:41
|
|
|
|
ei saa |
vista businessi ja ultimatet kasutades on õigus seda downgradeda XP proks!!!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.09.2009 11:02:27
|
|
|
vista businessi ja ultimatet kasutades on õigus seda downgradeda XP proks!!!
|
ma ei räägi õigusest, ma räägin sellest, et ei saa sul võib olla õigus sõita autoga ka, aga kui mootorit pole, siis ei saa
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
15.09.2009 12:28:32
|
|
|
| vista businessi ja ultimatet kasutades on õigus seda downgradeda XP proks!!! |
ma ei räägi õigusest, ma räägin sellest, et ei saa... |
Khõmmm... ma põle küll täpselt kursis protseduuri-reeglitega, kuid ostes uue arvuti Vista Business-ga täheldasin müüjale oma soovi selle asemel XP-d kasutada. Arvuti tuligi eel-installeeritud XP-ga, korpusel Vista litsentsi-kleebis, kaasas Vista installi-meedia ja muude dokumentide hulgas paber(Microsoft Downgrade Activation Program), mis selgitab XP kasutamise õiguspärasust.
Samas sain aru ka, et kui arvuti oleks olnud Vistaga, saanuksin ise XP installida, kuna kõnealusel paberil oli kirjas ka vastav Product Key. Ainumas tingimus, mes paprult sima hakkas, oli nõue, et paigaldatav XP piab olema SP2 või uuem. XP installi-meediat(loe: CD-d) kaasa ei panda, selle saad vaid raha eest või laenad sõbralt
| Kaasapandud paber kirjutas: |
| ...you may only install and use the Downgrade Software to replace the Windows Vista B/U software preinstalled on your computer. You may not install or use both without a separate license... |
Niipaljukest oskan mina seekord sõna sekka üelda
Ja SIIN on ka paar sõna selle kohta, kuda Downgrade ja Activation reaalselt läbi viia...
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.09.2009 15:04:29
|
|
|
aga ma ikkagi ei saa
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
15.09.2009 15:07:38
|
|
|
dvd vader, inimene harjub kõigega. Küll sa üle saad nendest erisustest mis algselt veidrad tunduvad
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
15.09.2009 15:53:16
|
|
|
aga ma ikkagi ei saa  |
Eee... oled laboris ümber-häälestamisel? Vahetatakse riist- ja tarkvara(kääd-jalad-pea või mis sel Vaderil kõik mehaanilised olidki)?
Inimene vbolla harjubki, kuid nii raskete puuetega isendit kutsuksin mina pigem... raske-kujuliseks
---
Hashi |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
15.09.2009 16:10:06
|
|
|
| hashi kirjutas: |
| vista businessi ja ultimatet kasutades on õigus seda downgradeda XP proks!!! |
ma ei räägi õigusest, ma räägin sellest, et ei saa... |
Khõmmm... ma põle küll täpselt kursis protseduuri-reeglitega, kuid ostes uue arvuti Vista Business-ga täheldasin müüjale oma soovi selle asemel XP-d kasutada. Arvuti tuligi eel-installeeritud XP-ga, korpusel Vista litsentsi-kleebis, kaasas Vista installi-meedia ja muude dokumentide hulgas paber(Microsoft Downgrade Activation Program), mis selgitab XP kasutamise õiguspärasust.
Samas sain aru ka, et kui arvuti oleks olnud Vistaga, saanuksin ise XP installida, kuna kõnealusel paberil oli kirjas ka vastav Product Key. Ainumas tingimus, mes paprult sima hakkas, oli nõue, et paigaldatav XP piab olema SP2 või uuem. XP installi-meediat(loe: CD-d) kaasa ei panda, selle saad vaid raha eest või laenad sõbralt
|
Sellele pole mõelnud, et ehk antud kodanikul tööarvuti kus ei saa/ei või muuta nii nagu soovid oma suva järgi.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.09.2009 16:16:10
|
|
|
| eh.. trikk on lihtsalt selles, see võib tulla mõnele siinkirjutajale üllatusena, aga tehakse ka selliseid arvuteid, mis XP-d lihtsalt enam ei toeta
|
|
| tagasi üles |
|
 |
posthuman
HV Guru

|
16.09.2009 10:10:15
|
|
|
lasin ka siis nüüd vista peale eile õhtul(x64 ultimate).
lugesin kümmekond lehekülge siit teemast uuemaid poste ja märkasin dvdvaderi kurja meelt.
tegelikult olen isegi olnud XP austaja juba pikka aega ja see vista tilulilu ei tõmmanud ming grammivõrdki. hetkel olin sunnitud lihtsalt 64bit süsteemile minema, kuna töötegemisel 3gb rammi jäi ikka ülimalt jalgu ja mõtlesin, et kui proovida siis proovida juba vista. tegelikult hetkel olen üllatavalt rahul. driverid läksid kõik kenasti peale, senimaani installitud programmid ka. UP nupu puudumine hetkel veel häirinud ei ole, kuigi see võtab kindlasti palju harjumist.
aga olgem ausad, XP on nüüdseks 8 aastat poelettidel olnud, ligemale 10 aastat kasutajatele kättesaadav olnud(arvestades betasi). XP on ikka üks kiviaja süsteem küll.
aga eks ma postitan kohemaid, kui mul mingi asi kopa ette viskab ja nõu vaja on
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.09.2009 10:34:47
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
| Sellele pole mõelnud, et ehk antud kodanikul tööarvuti kus ei saa/ei või muuta nii nagu soovid oma suva järgi. |
Nii võiks siis ka väljenduda, mitte salatseda ning eesli jonnakusega väita, et "ei saa ja ei saa" jne
Aga see selleks ning tegeliku põhjuse nimetas "jonnakas eesel"(no offence) meile ka kenasti
| eh.. trikk on lihtsalt selles, see võib tulla mõnele siinkirjutajale üllatusena, aga tehakse ka selliseid arvuteid, mis XP-d lihtsalt enam ei toeta |
Minu jaoks tõepoolest täielik üllatus - kuulen sellisest asjast küll esmakordselt
Olen kuulnud, et mingi tootja ehitas kiibistiku, mis ei talunud raua tasemel teatud operatsiooni-süsteemi(*nix vs win), kuid et asi nõnda kaugele arendatud on, et ka versioonide vahel vahet tehakse, on minu jaoks uudis.
Seda " *nix <-> win " värki olen omal nahal kogenud, kuigi see juhtum ei pruukinud raua tasemel olnud realiseeritud - lihtsalt win-süsteemiga arvuti ei käivitunud Knoppix'i plaadilt, kuigi CD oli täiesti töökorras ja BIOS'is CD/DVD määratud esimeseks boot-seadmeks. Proovisin sama Knoppix'i plaati teises masinas ja nigu naksti läks käima. Sama oli ka Hiren'si utiliit-plaadiga - sellest mindi mööda nigu "pahast haisust" ning aint kõvakettal olev win ajas "silmad punni". Kui aga pistsin winni enda boot-cd sisse läks kõnealune masin moka-kobinata sellelt tööle(Press any key to boot from CD...). Siit võib järeldada, et asi oli siiski mingil määral rauas või siis väga madalal(BIOS'i) tasemel lahendatud. Aga et lausa versioonidel tehakse vahet, kuulen küll esmakordselt
Olgu siis nii, et sina ei saa ja seda mitte oma oskamatuse või võimetuse, vaid mingi konkreetse toote omapära tõttu
Peace on Earth!
---
Hashi
viimati muutis hashi 16.09.2009 12:26:02, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
16.09.2009 10:45:55
|
|
|
HV-s on kümneid õpetusi, kuidas ka kõige kangematele vastuhakkajatele lastakse XP selga(teatud HP masinad, mille draiverid ei ühildu XP-ga jne.)
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
18.09.2009 16:22:04
|
|
|
Pärast mitme kuulist kasutamist tegi Vista täna ettepaneku SP2 peale panekuks. Olin nõus ja kõik laabus ilusti, kuni arvuti püüdis taaskäivituda. Siis jäi paigaldamine seisma faili vistaanytimeupgrade.dll (vms.) juures. Proovisin kaks korda, mõlemal korral pidin kasutama recovery-t, et tagasi op.süsteemi jõuda. Kas sellele probleemile on ka mingi lahendus või pean SP1-ga läbi ajama?
viimati muutis Jüri Öö 18.09.2009 17:18:08, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
18.09.2009 16:41:11
|
|
|
| Jüri Öö kirjutas: |
| Pärast mitme kuulist kasutamist tegi Vista täna ettepaneku SP2 peale panekuks. Olin nõus ja kõik laabus ilusti, kuni arvuti püüdis taaskäivituda. Siis jäi paigaldamine seisma faili vistaanytimeupgrade.ddl (vms.) juures. Proovisin kaks korda, mõlemal korral pidin kasutama recovery-t, et tagasi op.süsteemi jõuda. Kas sellele probleemile on ka mingi lahendus või pean SP1-ga läbi ajama? |
Anytime Upgrade on siiski Vista versiooni muutuseks(näiteks Home Premiumi pealt Business-le upgrade tegemine).
Võimaluse korral parem hankida meedia kus Vista SP2 on juba plaadile integreeritud.Üldiselt on see kõige valutum kuigi nõuab clean installi
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
18.09.2009 17:55:15
|
|
|
Miks nõuab Clean Install tegemist? Valikutes puudub repair existing system?
_________________ -- |
|
| tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
18.09.2009 20:12:29
|
|
|
| Absona kirjutas: |
| Ega tõsiasi on see kes on Vista ostnud oma raha eest, siis neil on küll põhjust vinguda, et Windows 7 ei ole kuidagi parem jne.. Vista omanikud, te peate lihtsalt leppima sellega, et Windows Vista on üks "räigemalt" läbikukkunud op. süsteem ajaloos (maha visatud raha) ja Windows 7 on isegi beta'na parem kui Windows Vista. |
Muide , las ma lisan kah sõna selle kohapeal. Windows Vista omanikud saavad odavalt 22 oktoobrist upgradida Windows 7 peale. Ei pea täis laksu maksma.
Mina näiteks teen ja ootan seda aega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
aatomik
HV kasutaja

|
18.09.2009 22:38:27
|
|
|
"Teate, Vista SP2 on stabiilsem kui Windows 7" ütles üks pisipehme esindaja kaks päeva tagasi, kui tal masin juba neljandat korda loengu ajal kokku jooksis.
Küll juba MS mees teab, millest ta räägib
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
18.09.2009 22:43:41
|
|
|
| dzombe kirjutas: |
| Miks nõuab Clean Install tegemist? Valikutes puudub repair existing system? |
Sellest pole kasu. Võin ükskõik kui mitu korda seda teha, viga süsteem ei leia.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
18.09.2009 22:44:45
|
|
|
| aatomik kirjutas: |
"Teate, Vista SP2 on stabiilsem kui Windows 7" ütles üks pisipehme esindaja kaks päeva tagasi, kui tal masin juba neljandat korda loengu ajal kokku jooksis.
Küll juba MS mees teab, millest ta räägib  |
MA usun et ta rääkis seda hetkel või pidas silmas Beta versioni oma. Ja kus juures Beta versioon tõepoolest juba hakkab kokku jooksma ja Microsoft tahab välja süüa seda Betat
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|