Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.06.2009 22:01:57
|
|
|
dsg: Aga HDD-d peavadki ju sellises "saunakuumuses" - nagu seda tüüpi läppari sees on, vigaselt käituma või lolliks minema.
Tõsi - alati ei lähe ketas ise mitte füüsiliselt kutuks, vaid kuumenemisega tekivad infovead ja siis selle tulemusena on Windows segi.
Ühesõnaga - läpparite HDD-de tavatöötemperatuur on tootjatel lubatud nii 55-60 kraadi, kuid HP läpparis kruvitakse selga a 70 kraadi ja rohkemgi ning siis need Errorid ka tekivad.
Tihti aitab HP puhul temperatuure langetada ka see, kui läppar lauapinnast 1-3cm ülespoole tõsta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
yauram
HV vaatleja
|
11.06.2009 23:58:34
|
|
|
ranno3,
ei, tavalist interneti arvutit ikka ei taha, viirusetõrje peaks ikka ühe tuuma peal rahulikult jooksma ja teised rakendused teise tuuma peal jne. ja norm video peaks ka olema, mitte mõni inteli inegrtd.
aga selle teema arenduseks seda, et tellisin just uue emaplaadi ja kokku läks 4800.- nii et päris hea pakkumine ja ainuvõimalik variant piiksuvast paavianist lahti saada.
Mis su vanast emaplaadist sai?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
juturaamat
HV vaatleja
|
15.06.2009 00:08:02
|
|
|
Mul andis ka pavilion 6450 otsad ja garantii läbi. Sama veakood nagu enamusel- üks pikk ja kaks lühikest piiksu. Kuna kaotada ei olnud midagi, proovisin omamoodi lähenemist, nimelt teipisin ventika tuulutusava kinni, panin arvuti tööle ja mässisin tihedalt teki sisse tagurpidi. Nii ta mul seal soojenes 2 tunnikest. Hiljem võtsin arvuti välja, lasin jahtuda hetke ja keerasin õiget pidi, restart ja võttiski pildi ette.
Paraku olen kindel, et antud lahendus ajutine. Nüüd ei tohi vist enam mitte kunagi arvutit välja lülitada. Senikaua kui arvuti sees, ei ole mingit probleemi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
yauram
HV vaatleja
|
15.06.2009 23:16:40
|
|
|
[quote="juturaamat"]Mul andis ka pavilion 6450 otsad ja garantii läbi. Sama veakood nagu enamusel- üks pikk ja kaks lühikest piiksu. Kuna kaotada ei olnud midagi, proovisin omamoodi lähenemist, nimelt teipisin ventika tuulutusava kinni, panin arvuti tööle ja mässisin tihedalt teki sisse tagurpidi. Nii ta mul seal soojenes 2 tunnikest. Hiljem võtsin arvuti välja, lasin jahtuda hetke ja keerasin õiget pidi, restart ja võttiski pildi ette.
Paraku olen kindel, et antud lahendus ajutine. Nüüd ei tohi vist enam mitte kunagi arvutit välja lülitada. Senikaua kui arvuti sees, ei ole mingit probleemi.[/quote]
Olen kuulnud samasugusest lahendusest aga ei uskunud, et see tõsi on. Loogikast saan aru, et proovid joodetud jalgu uuesti üle sulatada vms? Aru ma ei saa, miks sa seda välja enam lülitada ei julge?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.06.2009 23:22:22
|
|
|
yauram: Seda temperatuuri tõstmist pole vaja teha "mitu tundi". Piisab täiesti a 2-5 minutist.
Ja selline kõrgem temperatuur saab mõjutada mitut tmoodi - näiteks emaplaadi väändumine mingis kindlas suunas, mille tulemusena mõni kutu ühendus uuesti ühendust hakkab andma.
Aga neid variante on veelgi, et mida see temperatuur mõjutada saab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.06.2009 08:37:22
|
|
|
hakkab jälle mingi w00d00 peale.. "tuleb oma aparaat nelja tee risti viia kaduneljapäeval, tekisisse panna, kolm tilka verd anda ja siis mitte kunagi enam välja lülitada.. tallinnas marxxx, rakveres virks jt kujud võivad teile reaalse hinnangu anda, kas ja kuidas selle asja uuesti võimalikult kauaks käima saaks ja kas seda üldse mõtet teha on.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
afex
HV kasutaja

|
16.06.2009 08:45:10
|
|
|
tsitaat: |
hakkab jälle mingi w00d00 peale.. "tuleb oma aparaat nelja tee risti viia kaduneljapäeval, tekisisse panna, kolm tilka verd anda ja siis mitte kunagi enam välja lülitada.. tallinnas marxxx, rakveres virks jt kujud võivad teile reaalse hinnangu anda, kas ja kuidas selle asja uuesti võimalikult kauaks käima saaks ja kas seda üldse mõtet teha on.
|
milleks see foorum siis mõeldud on kui mitte arutamiseks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
16.06.2009 08:53:46
|
|
|
Nn. "tower tricki" harrastati ka Xbox360 mängukonsooli puhul aga seal suri operatsioonialune ikka lõpuks uuesti ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.06.2009 09:25:00
|
|
|
laurx: Midagi pole teha - vaata aknast välja - mida näed - see on majanduslangus koos töötute armeega ja järjest vähenevate palkadega. Siis on täiesti loogiline, et selliseid "pooltõbiseid" masinaid veel elus hoitakse viimase võimaluseni, et mitte teha tuhandetesse kroonidesse ulatuvaid kulutusi.
Olen ise neid katkiseid DV-sid ümber ehitanud "lauaarvutiteks" ja ka siis on täpselt nii, et see läppar pannakse tööle ja siis ta ka järjest töötab. Ning omanik teab, et kui selle masina välja lülitab, siis võib see tal enam rohkem tööle mitte minna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.06.2009 09:48:32
|
|
|
afex ja tahanteada, aga kui siin liialt arutada, muutub see "pseudoteaduseks" ja selle asemel, et ratsionaalselt läheneda hakkavadki probleemiga kasutajad oma masinaid padja alla toppima justkui see oleks ainuõige ja ainuke argument on, et "hinnavaatluses targad onud ütlesid, et nii tuleb teha.." loomulikult on erandeid aga siiski. paviljunnide puhul kuidagi liiast seda vuuduud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.06.2009 11:03:45
|
|
|
laurx: Aga siis pead Sa ka Yuu-Tuubi kinni keerama, kuna ammu enne HV-d olid need "kuumutamise-õpetused" Tuubis üleval.
Ja nagu ma varem juba mitu korda öelnud olen, on DV-del vähemalt 3-4 erineva tüüpvea tõttu ka täiesti erinevad valed käitumised. Ning kahjuks kuulub siia sekka ka veatüüp, kus läppar külmana ei suuda ennast õigesti käivitada, kuid pärast soojenemist küll.
Samas - võib ju loota, et see vigane koht või vigane detail (sadade hulgast) päevavalgele tuleb ja et siis on see koht korda tehtav. Iseasi - palju see aega võtab ja kas sellise töö tahtjal ka sel juhul nii palju üldse raha on, et sellist remonti kusagilt remondifirmast tellida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
juturaamat
HV vaatleja
|
16.06.2009 18:07:31
|
|
|
välja lülitamise koha pealt on nii, et ma korra lülitasin oma dv6450 välja ja uuesti tööle saamine oli tõeline katsumus, mistõttu arvuti praegu 24/7 sees seisab. Kuumutamise koha pealt leidsin googeldades nii palju infi, et kui veakoodiks üks pikk piiks ja kaks lühikest, siis video error, mis pidi tulema sellest, et videokivi saab liialt kuumust ja jalad sulavad lahti. Lahendusena soovitati panna videokivi peale mingi münt näiteks, et survet avaldada ja see osa emaplaadist kuumapuhuriga üle käia, et kontaktid taastuks. Saammuti on soovitatud seejuures ka puhastada ventikas, uus termopasta vahele ja videokivi peale uus silikonpadi või mingi asi. See tegevus pidi kaugendama probleemi taasilmumist. Nädalavahetusel kisun arvuti juppideks ja proovin kõik selle ära ja jagan siis ka teiega tulemust ja kogemust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.06.2009 18:22:19
|
|
|
Kas sellist ohtu pole, et see münt seal midagi ära lühistab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
16.06.2009 19:21:01
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Kas sellist ohtu pole, et see münt seal midagi ära lühistab? |
Kui juttu süveneksid, siis münt on ainult kuumutamise ajaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.06.2009 20:26:51
|
|
|
Hmm... mulle jäi mulje, et see münt jääbki sinna, aga eks ma siis sain valesti aru
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.06.2009 20:31:18
|
|
|
Selline kuumutamine käsitleb ainult tagajärge, mitte põhjust. Põhjuseks on hoopis kuumuse tõttu deformeerunud pehmest plastikust korpus, mis jõuga emaplaadi a 1-3mm kõveraks väänab. "Rekord-väändunud-korpuse korral" oli kõrguste vahe juba 8 mm!
Ja kui sellist plaati niisama kuumutada, ilma korpust ümber ehitamata, siis väänab see kõver korpus peagi selle kuumutatud kivi lahti tagasi ja kogu lugu. Viimati, kui katsetasin, siis väändus kuumusega lapitud koht uuesti lahti a 2-e nädalaga.
Ning korpuse kinnituste kõrgus oli sellel, konkreetsel korpusel siis a 3mm.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siven
HV veteran

|
17.06.2009 01:41:03
|
|
|
juturaamat kirjutas: |
välja lülitamise koha pealt on nii, et ma korra lülitasin oma dv6450 välja ja uuesti tööle saamine oli tõeline katsumus, mistõttu arvuti praegu 24/7 sees seisab. Kuumutamise koha pealt leidsin googeldades nii palju infi, et kui veakoodiks üks pikk piiks ja kaks lühikest, siis video error, mis pidi tulema sellest, et videokivi saab liialt kuumust ja jalad sulavad lahti. Lahendusena soovitati panna videokivi peale mingi münt näiteks, et survet avaldada ja see osa emaplaadist kuumapuhuriga üle käia, et kontaktid taastuks. Saammuti on soovitatud seejuures ka puhastada ventikas, uus termopasta vahele ja videokivi peale uus silikonpadi või mingi asi. See tegevus pidi kaugendama probleemi taasilmumist. Nädalavahetusel kisun arvuti juppideks ja proovin kõik selle ära ja jagan siis ka teiega tulemust ja kogemust. |
pane stand by peale!ei pea 24/7 töötama.arvuti ärkab ilusti ellu kui stand by peal.peasi ,et vooluvõrgus koguaeg.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.06.2009 03:12:34
|
|
|
Siven: Ei to"o"ta Stand-By variant, kuna tekib masina jahtumine ning sellega selle yhenduse "ajutine kontakt" kaob. Ning tekib uuesti alles uuel kuumutamisel.
Asi iseenesest lihtne - seesama emaplaadi paindumine vastavalt temperatuurile.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 17.06.2009 03:18:30, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
siven
HV veteran

|
17.06.2009 17:28:14
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Siven: Ei to"o"ta Stand-By variant, kuna tekib masina jahtumine ning sellega selle yhenduse "ajutine kontakt" kaob. Ning tekib uuesti alles uuel kuumutamisel.
Asi iseenesest lihtne - seesama emaplaadi paindumine vastavalt temperatuurile.
Postitatud mobile device |
huvitav mul oli siis muu jama selle arvutiga kuna mul stand by-st tuli alati ellu.
aga kui välja lülitasid siis oli 50-50 kas läks käima.aga peale kuumutamist sai ikka pildi ette.
|
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
02.07.2009 06:02:34
|
|
|
ma tõmban siin riste oma valgele äsja remonditud seinale kui mõni hp standby-lt üles tuleb.
praegu on sein puhas veel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.07.2009 08:01:10
|
|
|
Borru: See sein ja"a"bki alatiseks puhtaks, kuna uuesti ka"imasaamiseks pead oma HP k6igepealt ta"iesti va"lja lylitama. Ja siis hakkad uuesti kuumutama ja palvetama, et HP uuesti ka"ima la"heks.
Postitatud mobile device
|
|
tagasi üles |
|
 |
Popp
Kreisi kasutaja

|
02.07.2009 17:01:48
HP Pavilion dv6000 restardib |
|
|
Probleem järgmine:
Aku on taga:
Sisse lülitades must ekraan mingi minut aega, seejärel teeb restardi ning must ekraan püsib. Edasi kordub ca 30 sekundise intervalliga restartimine
Akut ei ole taga:
Pilti ei võta endiselt ette, restardib väiksema intervalliga. Vahetevahel võtab pildi isegi ette, kuid suvalisel hetkel võib jällegi restarti teha.
Vahetevahel on võimalik arvuti ka tööle saada, kuid reeglina ei tuvasta vista wireless kaarti. Samuti võib mälumahuks näidata kahtlasi numbreid a la 384 Mb 2Gb asemel.
Ehk on kellelgi mõni hea arvamus, milles viga konkreetselt olla võiks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |