Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.03.2009 11:13:23 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Praegu endal mõtted käimas, töökogemus ja hea IT töökoht olemas ja mul on piinlik istuda IT kolledži matanaali õppida. Kas on üldse selles suurt mõtet? Ühelt poolt võiks saada kõrgharidust, teisel pool fülosoofiat ja füüsikat ma ei suuda oma töö juures kuidagi rakendada. Ja see on näiteks, neid "mõttetu" aineid on veel ja oi kui palju. See, mida võiks teada, aga mis reaalses elus ei lähe ka võib olla mitte kunagi elus.

matemaatika on ITKs üldse sellepärast, et kui sa tahaksid edasi minna magistrisse, siis oleks sul võimalus minna. ja need ained arendavad su mõtlemist, mõtlemisvõimet ja silmaringi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
inzinz
HV kasutaja

sõnum 10.03.2009 13:38:31 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
lagunov kirjutas:
...

aga miks Sa ei võiks jätta selle paganama IT endale mõnusaks hobiks ja tegeleda valdkondadega, mis Sulle paremini sobivad (kirjandus, muusika, õigusteadus ..)?
ma pole nagu kuulnud, et noorukid, kellele hirmsasti meeldib seksida ja erinevaid poose katsetada, kohe seksuoloogi ameti jalge alla võtaks, miks peaks siis iga arvutihuviline kohe IT-alased paberid muretsema?

No, kui seksi meeldimine ja pooside katsetamine tooks endaga lühikese aja jooksul kaasa kohe selle, et paljudel tuttavatel on sinu teeneid vaja, ollakse nõus millegi lihtsa eest normaalselt maksma kuna nende jaoks on tegu millegi liiga keerulisega. Siis veel hakkaks võhivõõrad sulle lambist haltuura otsi pakkuma ning ka tööandjatel oleks meeldiv vaadata kui palju kogemusi sul on ja hindaksid seda ja maksaksid vastavalt. Pluss heade oskuste korral on väga paljude inimeste elu kergem sinu pärast.
Ning kõige selle juures saaksid uhkelt suguvõsa kokkutulekutel kuulutada mida sa teed.

Kui seksuoloogi ametiga oleks asjad niimoodi, siis oleks itimeeste asemel hoopis teist sorti mehed hinnas icon_biggrin.gif

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 10.03.2009 19:56:18 vasta tsitaadiga

inzinz kirjutas:
....

väga kahju, et Sa mu jutu mõttele pihta ei saanud.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
inzinz
HV kasutaja

sõnum 10.03.2009 20:18:40 vasta tsitaadiga

Issand jumal, naljast ka enam aru ei saada icon_biggrin.gif Ma lihtsalt naljatasin seksi ja IT võrdlemise üle töökohtadena, väga kahju et sa naljale pihta ei saanud icon_razz.gif
SCREAMER
HV Guru
SCREAMER

sõnum 10.03.2009 20:23:52 vasta tsitaadiga

kas keegi õpib/õppis/lõpetas Mainoris magister IT juhtimist?
ei suuda otsustada, kas minna sügisel või mitte

viimati muutis SCREAMER 11.03.2009 18:48:32, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 436 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 388
tagasi üles
lagunov
HV vaatleja

sõnum 11.03.2009 15:15:31 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
lagunov kirjutas:
...

aga miks Sa ei võiks jätta selle paganama IT endale mõnusaks hobiks ja tegeleda valdkondadega, mis Sulle paremini sobivad (kirjandus, muusika, õigusteadus ..)?
ma pole nagu kuulnud, et noorukid, kellele hirmsasti meeldib seksida ja erinevaid poose katsetada, kohe seksuoloogi ameti jalge alla võtaks, miks peaks siis iga arvutihuviline kohe IT-alased paberid muretsema?

Ma ei usu eriti, et ma sobiks nendele teistele aladele. Üle jääks siis põllumajandusega tegeleda, aga seda juba väiksest peale isa talus teinud. Pealegi vend juba õpib põllumajandust. Siis ma mõtlesingi, et IT alale, sest teised ka nagu seda soovitanud. Aga noh, eks aeg näitab mis sellest asjast saab.
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.03.2009 15:31:02 vasta tsitaadiga

lagunov kirjutas:
kännuämmelg kirjutas:
lagunov kirjutas:
...

...

Ma ei usu eriti, et ma sobiks nendele teistele aladele. Üle jääks siis põllumajandusega tegeleda, aga seda juba väiksest peale isa talus teinud. Pealegi vend juba õpib põllumajandust. Siis ma mõtlesingi, et IT alale, sest teised ka nagu seda soovitanud. Aga noh, eks aeg näitab mis sellest asjast saab.

Uuri seda:
SCREAMER kirjutas:
...Mainoris...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
2korda2
HV kasutaja

sõnum 11.03.2009 17:05:53 vasta tsitaadiga

lagunov,
Ma ei ütle järgnevat paha pärast. IT pole tõenäoliselt see, mida tegema peaksid. "11. klass ja matemaatika nii raske", "füüsika õpetaja ka imelik", "programmeerida pole veel proovinud". Need on selged viited.
Küsi tegijate käest, kui varakult nad alustasid, mida nad keskkooli/gümnaasiumi matemaatikast arvavad jms. Mina sahkerdasin ennast 1988-89 ennast teise kooli arvutiringi liikmeks, sest oma koolis sellist võimalust polnud. Vale tuli päevavalgele aga aus ülestunnistus päästis ja mul lubati jätkata. Olin siis vist 8 klassis.
IT on selline ala, kuhu järjest tuleb igasugu sihitult ringi vaatavat kontingenti. Just see "ah, kui sa muud ei taha teha, mine IT peale" on põhjuseks, miks minu arvates keskmise IT-tüdruku tase on märksa kõrgem keskmise IT-poisi omast: tüdrukud ei eksi sellele alale niisama - neil on tõesti huvi asja vastu. Samas piisav hulk poisse proovib kätt, sest "mängida mulle meeldib ja arvuteid olen ka kokku pannud".
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
inzinz
HV kasutaja

sõnum 11.03.2009 18:41:45 vasta tsitaadiga

2korda2, sessuhtes ütleks et mis klassist alustad, ei ole mingi näitaja mille alusel võib lahterdada kõiki ja kõike ja olla kindel et kõik on õigesti.
Ma 10. klassis nägin esimest korda progemist, sama talv (ehk 4 kuud peale seda kui esimese hello world'i tegin pascalis) olin vabariiklikul informaatika olümpiaadil teisel kohal algajate tasemel, esimesel kohal oli keegi 12. klassi oma.
Pluss kui inimesel on tahtmist ja viitsimist, saab progema õppida kasvõi peale mingi baka kraadi saamist, mis pole progemisega seotud.

Ma olen näiteks näinud inimest, kes on väidetavalt aastaid progenud PHP's, on ette näidata tõepoolest hulk erinevaid lehti (keerukamad kui lihtsalt hello world), kuid kes oli hädas nii elementaarse asjaga nagu see, et miks " märkide vahel $ märki kasutada ei saa korralikult pluss oli veel muidki totraid asju mis jutu käigus välja tulid...

tame
HV kasutaja
tame

sõnum 12.03.2009 00:58:03 vasta tsitaadiga

Samal ajal, kui suurema osa ülejäänud valdkondade erialade õppimiseks pole põhjalikud eelteadmised ja varasemad kogemused hädavajalikud, siis paistab enamik inimesi olevat arvamusel, et infotehnoloogiaga seotud erialadele asudes on need rohkem kui iseenesest mõistetavad. Miks nii?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 12.03.2009 10:14:37 vasta tsitaadiga

tame kirjutas:
Samal ajal, kui suurema osa ülejäänud valdkondade erialade õppimiseks pole põhjalikud eelteadmised ja varasemad kogemused hädavajalikud, siis paistab enamik inimesi olevat arvamusel, et infotehnoloogiaga seotud erialadele asudes on need rohkem kui iseenesest mõistetavad. Miks nii?
Kogemustega on veel nii ja naa. Aga eelteadmised, suur huvi vastava ala suhtes, mis väljendub suures osas iseseisvas materjali läbitöötamises ja hästi omandamises, on tegelikult iga eriala puhul heaks spetsialistiks saamisel hädavajalik eeldus. Vastasel juhul pole head spetsialisti oodata vaid ainult parimal juhul rutiinset töösonkijat....
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
inzinz
HV kasutaja

sõnum 12.03.2009 11:21:54 vasta tsitaadiga

Eelteadmised ennem ise uurima asumist või eelteadmised enne ülikooli astumist ?? Kummalgi juhul ei ole eelteadmised kohustuslikud ega hädavajalikud kui nüüd päris aus olla. Eelteadmised ongi ju põhimõtteliselt kogemused icon_razz.gif
Kui inimesel on piisavalt loogikat ja head mõtlemist, võib nullist alustades poole aastaga väga kaugele jõuda.
Kui loogikat ja pühendumist on puudulikult, siis ei suuda ka aasta aega eeltööd eriti paremaks midagi teha.
Põhiline kriteerium on ikkagi huvi ja pühendumus.

Kui inimesel on piisavalt oskuseid et saada sisse ülikooli riigieelarvelisele kohale on tal õigus proovida seda mida ta ise tahab, kuna tal on mingid arvestatavad oskused olemas
ja kui riigieelarvevälisele saab, seda enam, ta maksab suurt raha selle eest et proovida mida tahab icon_biggrin.gif Kui saab aasta jooksul aru et ei soovi ikkagi seda, siis vahetab eriala ja kulutatud raha jääb nö koolitusrahaks icon_razz.gif

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 12.03.2009 11:46:10 vasta tsitaadiga

inzinz, kas kogu teksti lugemine sul ka ikka kombeks on? Tsiteeritud tekstis oli jutt otseselt eriala õppimisest. Ja minu arvamus puudutas seda, et milline saab olema õppimise lõpptulemus. Eelteadmised ja kogemused ei saa olla sünonüümid, sõltuvalt erialast võivad nad teinekord suuremal või vaähemal määral kattuda aga ei pea icon_exclaim.gif
tagasi üles
inzinz
HV kasutaja

sõnum 12.03.2009 12:08:48 vasta tsitaadiga

Minu point oli see, et mingite kindlate eelteadmiste puudumine mingil erialal ei tähenda kohe automaatselt, et sa ei sobi seda tegema ega isegi mitte proovima.
Eelteadmised on soodustav tegur mis annab eelise teiste ees. Samamoodi on näiteks baka kraad soodustav tegur tööle võtmise juures, kuid baka kraadi puudumine ei tähenda veel kohe elu lõpuni töötuna olemist ning baka kraadi omamine samas ei garanteeri 100% tööle võtmist suurema konkurentsiga ametikohale. Väga palju oleneb ikkagi inimesest endast, tema õppimisvõimest ja pühendumusest.

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 12.03.2009 12:35:26 vasta tsitaadiga

Proovida võib aga katsu aru saada ka minu jutu mõttest, et ilma eelneva huvita on tõenäoline, et õppijast tuleb lihtsalt päeva õhtusse veeretaja aga mitte hea spetsialist.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 12.03.2009 13:33:56 vasta tsitaadiga

inzinz kirjutas:

Kui inimesel on piisavalt loogikat ja head mõtlemist...

inzinz kirjutas:

Põhiline kriteerium on ikkagi huvi ja pühendumus.

Kui inimesel on huvi ja pühendumus, siis avaldab ta seda juba varakult, et teha endale selgeks it aluseks olevad matemaatika ja füüsika.
Kui tal on piisavalt loogikat ja head mõtlemist, ei tohiks tal eelpooltoodud eesmärgi saavutamine probleemiks olla

Siinkohal pole argumendiks hindeid, vaid matemaatiline mõtlemine- kui ikka inimesel viimane puudub, võib tast IT-vallas küll tegija saada teatavates valdkondades, kuid enese tõestamiseks on tarvis rohkem onupojapoliitikat ning soodsaid tingimusi.

Tahakski noortele südamele koputada, et maailmas on lisaks ärijuuhtimisele ja infotehnoloogiale veel tuhandeid lahedaid erialasid, mis võiksid hoopis enam hingerahu ning leiba anda. Mida varajasemas elueas oma tegelikud oskused/omadused/soovid/vajadused kaardistad, seda kiiremini ja lihtsamalt nirvaanasse jõuad. Ja see on asi, mille nimel tasuks vaeva näha !
tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 12.03.2009 16:50:00 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
...it aluseks olevad matemaatika ja füüsika.

Unustasid keemia. icon_lol.gif

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 12.03.2009 17:01:54 vasta tsitaadiga

Smith kirjutas:
kännuämmelg kirjutas:
...it aluseks olevad matemaatika ja füüsika.

Unustasid keemia. icon_lol.gif

ei unustanud.. hetkene mõttevahetus on siiski Lagunov küsimusest kantud
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 16.03.2009 23:35:53 vasta tsitaadiga

inzinz kirjutas:
2korda2, sessuhtes ütleks et mis klassist alustad, ei ole mingi näitaja mille alusel võib lahterdada kõiki ja kõike ja olla kindel et kõik on õigesti.
Ma 10. klassis nägin esimest korda progemist, sama talv (ehk 4 kuud peale seda kui esimese hello world'i tegin pascalis) olin vabariiklikul informaatika olümpiaadil teisel kohal algajate tasemel, esimesel kohal oli keegi 12. klassi oma.
Pluss kui inimesel on tahtmist ja viitsimist, saab progema õppida kasvõi peale mingi baka kraadi saamist, mis pole progemisega seotud.

Ma olen näiteks näinud inimest, kes on väidetavalt aastaid progenud PHP's, on ette näidata tõepoolest hulk erinevaid lehti (keerukamad kui lihtsalt hello world), kuid kes oli hädas nii elementaarse asjaga nagu see, et miks " märkide vahel $ märki kasutada ei saa korralikult pluss oli veel muidki totraid asju mis jutu käigus välja tulid...

2 asja:
1. kui 11.klassi matemaatika on juba nii raske, et seda peab rõhutama, siis 95% tõenäosusega võiks vaadata midagi muud peale reaalkallaku. Erandid kinnitavad reeglit. Lihtsalt kahju oleks, kui VEEL 1 noor raiskab mitu aastat, enne kui aru saab, et see pole tema jaoks.
2. Hakata progemisega tegelema alles pärast mingi muu baka kraadi tegemist?! Kas aeg tõesti kallis ei ole?

Ma annan siin hinnanguid puhtalt oma töökogemuse pealt - püsivalt täiskohaga töötanud sel alal aastast 1997 (nagu ülal viidatud, siis selleks ajaks olin "hobitanud" pea 10 aastat). Ma olen selle aja jooksul lähedalt kokku puutunud mitmekümne (ehk isegi juba 100 täis, pole lugenud) programeerijaga. Mitte üks silmapaistev programeerija ei olnud hädas matemaatikaga (või mõne muu reaalainega), pigem ütleks, et enamus on olümpiaadidel hästi esinenud.

PS. Algajate tasemel informaatika olümpiaad - ma ei teadnudki, et tänapäeval on eraldi olümpiaad algajatele. Mis tingimused seal on? Mis kvalifitseerib osaleja algajaks? Arvuti kasutamise kogemus aastates?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Max Powers

sõnum 16.03.2009 23:42:18 vasta tsitaadiga

IT pole ainult progemine. Kui on huvi, siis andke minna.
Kui hiljem huvi kaob, siis saab alati midagi muud teha.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 16.03.2009 23:59:45 vasta tsitaadiga

2korda2 ei valeta, endal peab huvi olema ja tõenäoliselt on mõtet õppida ikka enese täienduseks, mitte niisama lampi...
DoS
HV veteran
DoS

sõnum 17.03.2009 00:41:50 vasta tsitaadiga

2korda2 kirjutas:
PS. Algajate tasemel informaatika olümpiaad - ma ei teadnudki, et tänapäeval on eraldi olümpiaad algajatele. Mis tingimused seal on? Mis kvalifitseerib osaleja algajaks? Arvuti kasutamise kogemus aastates?

Vist oli nii, et võisid ise valida, kas osaled algajate või edasijõudnute grupis, aga kui algajate hulgas esimeste hulgas olid (ei mäleta peast, kuhu maani see kehtis), siis järgmistel kordadel seal enam osaleda ei saanud.
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Vermon
Kreisi kasutaja
Vermon

sõnum 17.03.2009 01:03:45 vasta tsitaadiga

DoS kirjutas:
2korda2 kirjutas:

Vist oli nii, et võisid ise valida, kas osaled algajate või edasijõudnute grupis, aga kui algajate hulgas esimeste hulgas olid (ei mäleta peast, kuhu maani see kehtis), siis järgmistel kordadel seal enam osaleda ei saanud.

Täpselt nii ta oli jah. Ma olin ise tavaliselt viimaste seas icon_biggrin.gif
Rahuldaval tasemel progema õppisin alles tööl icon_lol.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 12
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 17.03.2009 07:59:11 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
IT pole ainult progemine. Kui on huvi, siis andke minna.
Kui hiljem huvi kaob, siis saab alati midagi muud teha.

mitteprogevaid IT-käijaid toodetakse igas kutsekas ning kahjuks ei jätku kõigile enam elamisväärset tegevust. Lõugadega tööle (vähest reaalkreeni vajavatele töökohtadele) saab endiselt tutvuste või vedamise abil (kuldsuud on muidugi erandid) ning enamiku musta tööd tegema pole mingit kvalifikatsiooni tarvis. Milleks raisata suurt tükikest oma produktiivseimaist elust asja peale, millega tõenäoliselt lootust pole? Ma olen enam, kui veendunud, et kui kodanik veidi ringi vaataks, leiaks ta terve kimbu huvitavaid ameteid , mis konkreetselt tema iseloomu ning mõtlemisskeemidega sobiks (pakun välja, et neid on rohkem, kui valida oskaks)... kuigi jah.. lahedad tegevused ei tähenda enamaljaolt soojas ruumis rate taga perse laiaks istumist..

mõtlen tagasi oma kooliaja peale ning 25 alustanust (kes kindlasti teadsid, et nad valitud erialale kuni pensionini jäävad) töötab õpitul vist ainult 2... kümmekond on seotud ametil ... ning ülejäänud?
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 18.03.2009 20:23:59 vasta tsitaadiga

IT alla käib mingil määral ka elektroonika, süsteemitehnika, signaalitöötlus jne. Progemine pole kaugeltki terve IT ju.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.