Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
zaG
HV kasutaja
|
26.02.2009 17:37:31
|
|
|
Pihv kirjutas: |
Mille vastu sa protestid täpsemalt?
Minu teada Bohemia ise surkis midagi ja ei saanud kokkuleppele Codemastersiga milline OFP2 peaks olema ja nii nad lahku läksidki. Nimi ju täieõiguslikult Codemastersi oma. |
Kogu asja point on lihtsalt selles, et Codemasters nimetab OFP2 esimese osa järjeks, mida ta tegelikult ei ole, kuna esimene OFP mänguna kuulub BIS-le (Bohemia Interactive Studio) milles CM omab ainult nime. Põmst CM tahab BIS poolt tehtud töö arvelt oma uut mängu müüa nimetades seda OFP järjeks, milleks tegelikult on Armed Assault seeria.
Sama oleks kui BMW peainsenerid otsustaksid oma firma teha ja seejärel oleksid kibestunud kui BMW omanikud ka järgnevad mudelid ikkagi BMW'ks nimetavad. Ma pigem küsiks et kas Bohemial vesi ahjus et selliseid avaldusi teevad?
Ise kavatsen endiselt mõlemad soetada. |
See ei oleks päris sama, pigem hoopis sedasi, et BMW brandi nimi kuulub kellegi lambi firmale kusagil hiinas ja ühel hetkel otsustab, et ta ei luba enam BMW nime kasutada ja hakkab ise hoopis selle nime all traktoreid ja põllumajandus tehnikat tootma.
Vaevalt BIS-l vesi ahjus on, pigem on asi põhimõttes.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
26.02.2009 17:43:36
|
|
|
Zag Selgitasid lihtsatele inimestele asja mõtte ära.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
26.02.2009 18:44:08
|
|
|
Kuna arvata on et Codemasters rahastas OFP1 siis on tal minu seisukohast täielik õigus seda nime kasutada. Pealegi nagu keegi armedassault.info ka kommenteeris on oluline et mängud oleks hästi tehtud ja bug'i vabad (mida ARMA1, ehk nn OFP2 kindlasti polnud). Pealegi OFP fanbase kelle jaoks nimi "Operation Flashpoint" midagi tähendab teavad juba ammusest ajast selle nime tagamaid ja kes selle tegelikult tegid, seega minu silmis tegi hoopis Bohemia ennast maha et hakkas nüüd vinguma enne kui mängud välja tulevad, nagu ütlesin ju siis neil jänes püksis et OFP2 võib kõvem hit tulla.
Aga see minu "lihtsa inimese" arusaam, eks siin on mõni targem.
Seletan seda BMW näidet teise nurga alt kuna enne vist ei olnud kõige parem. "BMW" (Codemasters) palkab inseneri (Bohemia) et hakata tootma "Mini" autosid (nagu teada kuuluvad need BMW kontserni) Mini on edukas ja müüb hästi, mingi hetk ei jõuta inseneriga kokkuleppele milline peaks uus mudel olema ja minnakse lahku, ja siis mingi hetk see insener mõtleb et nüüd võib hoopis tema ise toota autot nimega Mini, mitte BMW. Nii palju kui mina aru saan oli Bohemia tol hetkel alltöövõtja, loodan et nüüd seletasin paremini. Pealegi, Arma on väljas juba aastaid? Ja OFP2 kuulutati välja 2004 Codemastersi poolt. Ehk siis nime küsimus lahendati ammu ammu Miks varem seda suure kella külge ei pandud, vaid alles nüüd?
P.S Pealegi niimoodi äri aetaksegi, kõikjal maailmas, "so get used to this" ja ka arvutimängu tootmine on äri.
Mina näen siin ainult ühte nime.
Ühesõaga pika jutu kokkuvõtteks, on Codemasteril igati õigus reklaamida mängu kui järge Operation Flashpointile, sest seda see ju ometi on
viimati muutis Pihv 26.02.2009 19:57:16, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
2 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
26.02.2009 18:50:53
|
|
|
Ses suhtes, et algusest peale teada ju, et OpF2 teeb CM ja ArmA on BISi oma. Milleks nüüd mõned kuud enne mängude reliisi tolmu üles keerata?
Et oma tootele promo teha! Ilmselgelt nüüd kõik "fännid" tagajalgadel.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
26.02.2009 19:57:07
|
|
|
CM tegeles mängu promomise ja turustamisega , tollal oli BIS tundmatu firma.
Codemastersi logo juba müüs rohkem ,kui BIS-i oma.
BIS ei oleks never sellist edu saanud müümisega.Väikeste firmadel ongi ainuke võimalus, suurtega käed lüüa.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
veso
Kreisi kasutaja

|
26.02.2009 21:45:33
|
|
|
KoeraNina kirjutas: |
Cheers Mates,M2ngige Ni Kaua FFuri Koos nende kuttidega:O kui realsust otsite
www.freewebs.com/mi6c
Sorry For The Bad EstonianL  |
See on mingi nali we? lol
Esimene asi kodukal võiks olla ikka see et kirjavigu poleks vaevalt et keegi liitub kui kodukal on iga sõna erinevates kohtades erinevalt kirjutatud ja kõik on vigu täis + võiksid panna suure tähe lause algusesse, nimedesse ja muudesse "vajalikkudesse" kohtadesse selle asemel et panna igale sõnale.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
zaG
HV kasutaja
|
26.02.2009 23:44:03
|
|
|
Kuna arvata on et Codemasters rahastas OFP1 siis on tal minu seisukohast täielik õigus seda nime kasutada. |
Vaata, ega keegi ei keelagi nime kasutada, ega saagi keelata, kuna nimi on CM omand.Lihtsalt see ei sobi siia, et see on auhindu võitnud OFP järg. Toome siin Selle BMW näite jälle Kui BMW toodab 7 seeriat kui luksusautosi äriklassile. Siis järsku otsustab hiina firma, kelle omand on BMW nimi, selle sama nime ja seeria all traktorite külvikuid tootma. Seda ju ei saa BMW luksusautode järjeks nimetada või mis?
Aga see minu "lihtsa inimese" arusaam, eks siin on mõni targem.
Seletan seda BMW näidet teise nurga alt kuna enne vist ei olnud kõige parem. "BMW" (Codemasters) palkab inseneri (Bohemia)...Nii palju kui mina aru saan oli Bohemia tol hetkel alltöövõtja, loodan et nüüd seletasin paremini. Pealegi, Arma on väljas juba aastaid? Ja OFP2 kuulutati välja 2004 Codemastersi poolt. Ehk siis nime küsimus lahendati ammu ammu Miks varem seda suure kella külge ei pandud, vaid alles nüüd?
|
Üldiselt otsivad ikka mängutootjad omale levitajaid mitte vastupidi. Ei saa öelda, et keegi on kellegi alltöövõtja selles situatsioonis, pigem koostöö partner, kuna vastasel juhul kuuluks ju kogu mäng CM-le
Mina näen siin ainult ühte nime.
|
Kuna levitaja oli CM. Tagaküljel on lühitutvustus mängust ja mängu tegija BIS-i logo ehk siis kõik on vastavates kohtades nagu enamikel mängudel.
Ühesõaga pika jutu kokkuvõtteks, on Codemasteril igati õigus reklaamida mängu kui järge Operation Flashpointile, sest seda see ju ometi on  |
Siiski see ei ole järg miljoneid müünud OFP-le vaid täiesti uus mäng millel on vanaga ainsa sarnasusena sama nimi.
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
27.02.2009 01:51:58
|
|
|
Ma kasutaks selle reklaamiteema kohta Eestis väga levinud lühendit: JOKK.
Kuna CM omab õigust nimedele OFP ja OFP2, siis võib ta ka uut mängu vanaga reklaamida.
Samas kahtlen ma sügavalt mängu looja ja levitaja vahel eksisteerivas partnerlussuhtes ... see on samasugune "partnerlussuhe" nagu muusiku ja plaadifirma vahel, kus muusiku lapsed kuuluvad ka tegelikult plaadifirmale. Mängu looja võib küll ringi opata ja levitajat otsida, kuid nagu juuresolevast näha, lähevad kõik õigused levitajale. Kas see meeldib või ei meeldi, on juba teine lugu.
Ja sinu vihje Hiina omanikule võib tõeks osutuda varem kui oodata oskad
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Tule ja kiika minu fotomaailma. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
27.02.2009 02:40:12
|
|
|
Ühesõnaga ma üritangi väita teile et JOKK! Codemasters võib oma mängu reklaamida kui järge ja seda ta ka teeb, JOKK!
Erinevalt teist loodan ma et mõlemad tulevad väga head ja mul on palju mängurõõmu praegu ma ei näe küll põhjust miks OFP2 ei peaks õnnestuma, siiani näib kõik super. Samas Arma2 puhul tundub edasine areng kuidagi väike, kuid 100+ mängijat annab suure eelise MP's.
Bohemia ving 5a hiljem nime jagamisest on lihtsalt hale püüe Codemastersi toodangut maha teha, kahjuks nagu näha see kohati ka toimib. Eestis on selle asja nimi Keskerakond
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
27.02.2009 04:17:57
|
|
|
Jah mis teha , lemmikuid peab toetama ja eiriti ,kui BIS on oma staatuse auga välja teeninud.
Command süsteem mulle ka ei meeldi enam, ühes videos oli näha
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
zaG
HV kasutaja
|
27.02.2009 13:07:51
|
|
|
...Bohemia ving 5a hiljem nime jagamisest on lihtsalt hale püüe Codemastersi toodangut maha teha, kahjuks nagu näha see kohati ka toimib. Eestis on selle asja nimi Keskerakond  |
Hehe asi pole ju üldse nimes, see on ammu juba ära lahendatud. Kogu point ongi sõnas järg
Tsitaat kasutaja -Kaivo- pandud lingist.
tsitaat: |
In the license agreement, Bohemia Interactive expressly reserved the exclusive right to develop sequels to the original OFP game, says Leora Herrmann of Kluger, Peretz, Kaplan & Berlin, PL in Miami, attorneys for Bohemia Interactive. Codemasters also acknowledged that Bohemia owns all the intellectual property in the game except the words Operation Flashpoint, adds Herrmann.
|
Täiesti õigustatud vingumine imo.
-Kaivo- kirjutas: |
Command süsteem mulle ka ei meeldi enam, ühes videos oli näha  |
Kusjuures sama asi häiris ka mind, vaevalt sellise ringikujulise viguriga 20 mehelist üksust juhtida saab, kui selles mängus üldse selline võimalus tuleb.
viimati muutis zaG 27.02.2009 13:09:25, muudetud 1 kord |
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
27.02.2009 13:13:28
|
|
|
Mina näitan näpuga konsoolide suunas jällegi, tänu millele on paljusid asju lihtsustatud, kahjuks.
Kuid Tech videos seletati ka lahti et on 2 command varianti, see ring on quick command ehk kui pead lahingus kiirelt otsuseid vastu võtma, on olemas ka keerulisem mida on aega torkida kui otsest tulevahetust pole. Viimast pole veel kahjuks demonstreeritud.
P.S tööd võiks rohkem olla, niimoodi muutub ju foorumitrolliks
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
27.02.2009 14:02:48
|
|
|
Ostke see mäng mis teile meeldib .. mu pärast võiksid nende nimed ka Laudauks 2 ja Vetsupott 2 olla .. mängu sisu ju loeb, mitte nimi mis seda kaunistab.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
KoeraNina
HV vaatleja
|
28.02.2009 11:50:16
|
|
|
veso kirjutas: |
KoeraNina kirjutas: |
Cheers Mates,M2ngige Ni Kaua FFuri Koos nende kuttidega:O kui realsust otsite
www.freewebs.com/mi6c
Sorry For The Bad EstonianL  |
See on mingi nali we? lol
Esimene asi kodukal võiks olla ikka see et kirjavigu poleks vaevalt et keegi liitub kui kodukal on iga sõna erinevates kohtades erinevalt kirjutatud ja kõik on vigu täis + võiksid panna suure tähe lause algusesse, nimedesse ja muudesse "vajalikkudesse" kohtadesse selle asemel et panna igale sõnale. |
Omg U Guys Need A Kirjavigade Topic Or smth...
The Topic Is OFP2 Isnt it?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
28.02.2009 16:56:25
|
|
|
To clear some things up.
OFP1, the start.
Then BIS started to work on OFP2, later renamed because they lost the name. OFP was ported to xbox and had an improved engine, that was used to release a "1.5" version of OFP as the development of "game 2" took longer than expected. "1.5" turned out to be bigger and better than expected so BIS released it as Armed Assault. "Game 2" then got the name ARMA2.
So originally ARMA2 was intended to be the sequel to OFP1. ARMA was an unexpected bonus originally intended as a massive upgrade of OFP1 using the tech from the xbox-version that got bigger.
In parallell of all this is VBS. VBS1 is based on OFP1, VBS2 is based on ARMA.
VBS is not made by BIS, its made by BIA (Bohemia Interactive Australia).
OFP2 is made by CM and is inspired by BIS games. |
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mafia
HV veteran

|
28.02.2009 17:54:25
|
|
|
To clear some things up.
OFP1, the start.
Then BIS started to work on OFP2, later renamed because they lost the name. OFP was ported to xbox and had an improved engine, that was used to release a "1.5" version of OFP as the development of "game 2" took longer than expected. "1.5" turned out to be bigger and better than expected so BIS released it as Armed Assault. "Game 2" then got the name ARMA2.
So originally ARMA2 was intended to be the sequel to OFP1. ARMA was an unexpected bonus originally intended as a massive upgrade of OFP1 using the tech from the xbox-version that got bigger.
In parallell of all this is VBS. VBS1 is based on OFP1, VBS2 is based on ARMA.
VBS is not made by BIS, its made by BIA (Bohemia Interactive Australia).
OFP2 is made by CM and is inspired by BIS games. |
|
Yap nii see oli , aga paljud seda ei tea kahjuks
Siin on veel üks hea artikkel, antud teemal: Bohemia: Theres Only One Real Flashpoint Sequel
_________________ Bawse |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
02.03.2009 14:10:59
|
|
|
Nii tore ... nimede omandiõigus on nüüd lahti vaieldud ja tõde kõigile selgeks tehtud. Juriidiliselt on OFP2 OFP järglane, fännide jaoks ArmA2. Viimase jaoks on olemas eraldi teema siin. Antud teema võiks jätta OFP2 edasise arengu kohta.
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
zaG
HV kasutaja
|
02.03.2009 20:48:20
|
|
|
monty11 kirjutas: |
Nii tore ... nimede omandiõigus on nüüd lahti vaieldud ja tõde kõigile selgeks tehtud. Juriidiliselt on OFP2 OFP järglane, fännide jaoks ArmA2. Viimase jaoks on olemas eraldi teema siin. Antud teema võiks jätta OFP2 edasise arengu kohta. |
Juriidiliselt on täiesti vastupidi see olukord. Paneme siis uuesti selle tsitaadi siia
In the license agreement, Bohemia Interactive expressly reserved the exclusive right to develop sequels to the original OFP game, says Leora Herrmann of Kluger, Peretz, Kaplan & Berlin, PL in Miami, attorneys for Bohemia Interactive. Codemasters also acknowledged that Bohemia owns all the intellectual property in the game except the words Operation Flashpoint, adds Herrmann.
|
LINK
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
02.03.2009 22:24:19
|
|
|
Kui mind tsiteerid, siis palun loe ka läbi see, mis ma kirjutasin. Vastupidi oleks olukord kui nime kasutamise õigus oleks Bohemia käes
Codemasters also acknowledged that Bohemia owns all the intellectual property in the game except the words Operation Flashpoint, adds Herrmann.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aah
Kreisi kasutaja

|
03.03.2009 01:02:08
|
|
|
Arma oli tore üritus mis ei meenutanud OFP grammigi. Nagu keegi siin mainis et olgu nimeks või kahvel2 aga loodame et mõlemad oleks väärt pelad. Endale tundub hetkel OFP2 meelepärasem, imo ahvid. Minge astuge kuhugi parteisse oma jokk jutuga, kes keda pani ja mis nimeks on.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
zaG
HV kasutaja
|
03.03.2009 01:25:33
|
|
|
monty11 kirjutas: |
Kui mind tsiteerid, siis palun loe ka läbi see, mis ma kirjutasin. Vastupidi oleks olukord kui nime kasutamise õigus oleks Bohemia käes
Codemasters also acknowledged that Bohemia owns all the intellectual property in the game except the words Operation Flashpoint, adds Herrmann.
|
|
Imo nagu lugesingi täiesti korralikult läbi. Juriidiliselt ei saa OFP2 olla mitte mingil juhul OFP järg, kuna OFP järgede tegemise ainuõigus on bohemial. See ongi see koht, kus inimesed segadusse aetakse ja mille pärast see avaldus bohemia poolt tehti.
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
03.03.2009 02:13:42
|
|
|
Aah kirjutas: |
Arma oli tore üritus mis ei meenutanud OFP grammigi. Nagu keegi siin mainis et olgu nimeks või kahvel2 aga loodame et mõlemad oleks väärt pelad. Endale tundub hetkel OFP2 meelepärasem, imo ahvid. Minge astuge kuhugi parteisse oma jokk jutuga, kes keda pani ja mis nimeks on. |
Mis seal siis nii erinevat oli ?Lahja SP oli ArmA ainus viga.Muu kõik täpselt sama ,mis OFP, lihtsalt uue füüsika, graafika jne.Ühesõnaga samm edasi.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aah
Kreisi kasutaja

|
04.03.2009 02:10:21
|
|
|
Aah kirjutas: |
Arma oli tore üritus mis ei meenutanud OFP grammigi. Nagu keegi siin mainis et olgu nimeks või kahvel2 aga loodame et mõlemad oleks väärt pelad. Endale tundub hetkel OFP2 meelepärasem, imo ahvid. Minge astuge kuhugi parteisse oma jokk jutuga, kes keda pani ja mis nimeks on. |
Mis seal siis nii erinevat oli ?Lahja SP oli ArmA ainus viga.Muu kõik täpselt sama ,mis OFP, lihtsalt uue füüsika, graafika jne.Ühesõnaga samm edasi. |
Üldine pilt tundus nagu sama. Mängimisel oli kõik teisiti. Heli kehva, liikumine puine, tehnika juhtimine halb, AI lammas aga samas ülemõistuse täpne, mängitavus 0.Graafika oli jah kenam aga SP ei meenuta kuidagi OFP. Olgu neil või 100x õigus seda järge teha aga kehvake kukkus välja. Kiusu pärast midagi sarnast nagu OFP välja last on natuke narr. Mõni kuu tagasi proovisin seda uuesti mängida aga loobusin. Uuendasin küll viimseni ära aga ... kehva oli ikka.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
04.03.2009 08:52:44
|
|
|
Masinatele oli lisatud mass lihtsalt, mida ka mängur tunneb.Nagu öeldud eelnevalt ArmA on vahepala lihtsalt. Eks see ole hea koht teatuid asju nö Õigeks OFP2 testida.
ArmA oli selgelt suunatud MP-peale, mis on väga õnnestunud.Mängijaid on päris palju õhtuti serverites.
Need kes virisevad on mingi übercräp arvutite taha pidama jäänud ja neil ei jookse.Üldjuhul ka pirajad ,kes on saavad vaid SP mängida.
Nüüd teema kohast :
Operation Flashpoint 2 Tactical Interview:
Spoiler 
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
04.03.2009 21:38:48
|
|
|
Arma AI oli tõesti olematu, nad teadsid alati kus sa oled (kampaaniat polnud mõtet alustadagi), küll aga meeldis see, et oli rõhku pööratud interjööridele ja üldse detailidele, nüüd sai kõndida hoonetes, ilma et mees klipiks läbi seinte- lahe oli maja ümber panna 100 vastast ja ise ronida üheksakordse maja tippu ja oodata kuni nad mööda treppe sinu juurde tulevad
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|