Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
naaskel
jooda
|
14.08.2003 10:02:13
|
|
|
Otsisin üles aga mängida pole eriti aega. Alustanud siiski olen ja 2 päeva a´ 1 tund ka pelanud. Häbi tunnistada aga isegi kõige kergema tasemega tekib mõningaid probleeme sest vastased kipuvad pidevalt minu vastu liite sõlmima. Rahuks aga tahavad poole mu rahast endale saada + veel mõne tehnoloogia ja kaardid.
|
|
Kommentaarid: 117 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
14.08.2003 17:28:37
|
|
|
kuigi graafiliselt ja võimaluste rohkemalt on need civ seeriad edasi läinud, jääb siiski klassikaks esimene osa, mida sai 286 ja EGA rohelise monitoriga sõna otseses mõttes ööd-päevad läbi mängitud ning kuna tol ajal oli internet veel suht võõras asi, siis ei olnud ka koode, mis oleksid mängu ära rikkunud (mida saab nii mõnelgi mängul tänapäeval kasutatud, kui kusagile kauaks toppama jääda...) aga see selleks.
Teine osa jäi üldse vahele sellest seeriast, kuna ei sai selle mängu alles siis, kui see mäng oli ka juba vananenud. Kolmandata aga sai ka ikka mitmed nädalad mängitud, esimest korda tegin läbi, vaatad tehnoloogiad ja unit'id ära ning kaob see huvi ära...
esimese asjana tuleb kohe hakata settlereid ja worker'id looma, et siis linnasid arendama hakata ja kindlasti üks explorer, kes siis avastab maad, et paremat linna kohta leida. ise olen mänginud roomlastega ja sakslastega, kuna pean kõige tähtsamaks tehnoloogia arengut, strateegialt enne ei ründa kedagi, kui viimane asi ka avastatud (v.a. future tech) ning siis rünnata.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
14.08.2003 21:32:20
|
|
|
Ehee, enne sai CIV3 pelatud, nüüd sattus ette ju Play the World. Aga see on raskem jah, kui esmane CIV3.
|
|
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
15.08.2003 08:15:03
|
|
|
Plin500 kirjutas: |
Kolmandata aga sai ka ikka mitmed nädalad mängitud, esimest korda tegin läbi, vaatad tehnoloogiad ja unit'id ära ning kaob see huvi ära... |
siinkohal sa eksid, sõber.
Peale läbimist kaob huvi ikka selliste mängude vastu, kus on vaid üks-kaks tegevusliini. Käid oma katakombid läbi, igas ruumis on olenevalt raskusastmest 1 kuni mitu kolli, lased maha, liigud edasi. Selline asi tüütab küll ruttu ära.
Kui üldse on mängu, kus on lõppmata hulk arenguvariante edu või ebaeduni, siis on see Civilization (3).
Taaskord tõmbaksin paralleele malega. Tean et see pole just popp lauamäng ja võib mõnes vinnilisemas foorumilugejas naeruturtsatusi esile kutsuda, kuid vaieldamatult on tegemist tõsise ajude-ragistamisega. Näidake mulle kaht ühesugust malepartiid, või kahte samaselt läbitud CIV`i.
strateegialt enne ei ründa kedagi, kui viimane asi ka avastatud (v.a. future tech) ning siis rünnata.  |
üks eriskummalisemaid "strateegiaid", mida kuulnud olen. Mis raskusastmel ja kas eduka/võiduka lõpuni. Lubage kahelda.
Mäng lõppeb tihti enne, kui jõuad viimaste teadusteni - keegi saab varem Ruumilaeva valmis vms.
kahtlustan, et oled asjasse pealiskaudselt suhtunud. Aga võin ka eksida, kui tood oma scored nähtavale.
Rõhutaksin, et enne lõppliku arvamuse kujundamist civ`ist peaks see olema läbitud vähemalt 3.-4. tasemega. Alla selle käitub A.I. naeruväärselt rumalalt, aeglaselt jne. Mängu arvukate nüanssidega tutvumiseks ei piisa paarist nädalast. Kui just 24 h session`eid ei korraldata.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
15.08.2003 09:52:42
|
|
|
muaddib kirjutas: |
strateegialt enne ei ründa kedagi, kui viimane asi ka avastatud (v.a. future tech) ning siis rünnata.  |
üks eriskummalisemaid "strateegiaid", mida kuulnud olen. Mis raskusastmel ja kas eduka/võiduka lõpuni. Lubage kahelda.
Mäng lõppeb tihti enne, kui jõuad viimaste teadusteni - keegi saab varem Ruumilaeva valmis vms.
kahtlustan, et oled asjasse pealiskaudselt suhtunud. Aga võin ka eksida, kui tood oma scored nähtavale.
|
mul oli madalate raskusastetega kah selline strateegia. Enne üldse armeed ei ehitanud ja maksin kogu aeg tribuuti, et teadus ja tööstuspotensial hästi kiiresti areneks. Kuid siis,kui oodsad relvad kätte sain asusin maailma vallutama...
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
kakuke
HV veteran
|
15.08.2003 10:05:41
|
|
|
CIV3 ei saand mina teha nii. sain sellelt kergelt raskusastmelt ka kotti niiet vähe pold . ju ma pold piisavalt pro, aga 2 nädalaga ma ei saand ühtki võitu arvutilt.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
15.08.2003 10:16:18
|
|
|
muaddib kirjutas: |
|
Julgen samuti kahelda. Esiteks on kogu ülejäänud seltskond varsti sinu vastu koalitsiooni loonud ning tahab sinu maid endale saada. Teiseks ei ole sul varsti neile raha, et maksta. Samuti arendavad nad sinu arvelt ja koostöö raames oma teadust kiiremini, nii, et varsti ei saa sa ka tehnoloogiaid vahetada.
|
|
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
22.08.2003 10:35:50
|
|
|
minu tulemused tavalise CIV 3-ga (mitte Play The Worldiga):
score rahvas raskusaste victory type
1. 3045 Babylonians Monarch (4/6) Military (won)
2. 2149 Babylonians Emperor (5/6) Space race (won)
3. 2041 Aztecs Monarch (4/6) Space Race (won)
4. 1891 Creeks Monarch (4/6) Space Race (won)
5. 1744 Germans Monarch (4/6) Military (lost)
6. 935 Babylonians Diety (6/6) Space Race (lost)
7. 876 Babylonians Deity (6/6) Space Race (lost)
Kõik mängud on mängitud keskmise suurusega (3/5) või ühe võrra väiksemal (2/5) continental tüüpi kaardil - üldskoori üks suurimaid moodustajaid on rahvaarv , mida suurem kaart, seda rohkem linnu, seda suurem score. Seega ka kaardi suurus on oluline, kui keegi soovib oma skoore minu omadega võrrelda.
Ainus cheat, mida kasutan on see, et salvestan mängu 1. turnil ja rändan algul oma esimese settleri ja workeriga ringi, et 2-3 esimese linna kohta välja valida. Seejärel loadin jälle sama mängu aastasst 4000 B.C. ja hakkan mängima.
Need on tulemused alates viimasest installist (nii poole aasta jagu).
Nagu näha, olen ma viimase raskusastmega (Diety) peksupoisi rollis, samas 4/6 ei valmista enam raskusi v.a. see sakslastega kaotus - aga seal olin lihtsalt liiga aeglane ja rahuarmastav.
Nüüd aga hakkan Play The World`i näppima
Muljetage ka teie oma läbitud (civ) mängudest, skooridest jms
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ze
HV kasutaja
|
22.08.2003 11:22:45
|
|
|
Sellel mängul on see viga, et ta võtab räigelt palju aega, alguses on üsna huvitav, siis kui avastad uusi maid ja teisi tivilisatsioone ning ocid ressursse, aga kui kogu kaart on avastadud, siis läheb asi IMO sigaigavax, ühe käigu tegemisex kulub mingi 15min, et oma mõnesaja tankiga edasi tungida+workeritele käske jagada, vb oli asi selles et mängisin liiga suure kaardi ja liiga kerge tasemega(vist oli 3.), aga tglt raskemaga võtab ju veel kauem aega. Ma küll ei ütlex, et mõni vähe sisukam fps on civ3'st igavam ja mulle istuvad realtime strateegiad märxa rohkem, aga noh maitse asi.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gath di Baal
HV vaatleja
|
22.08.2003 15:27:16
|
|
|
huvitav miks ma alles nüüd seda threadi n2en ... ma civ 3 m2ngind algusest peale ... ning olen v6istelnud pea igal game of the monthi-l [ www.civfanatics.com ] -
esimesed kolm taset ei paku mingit pinget sest seal on cpu ja t6siselt vigane [chief - -400% , warlord - 200% ja regend -100% handicapped] - monarch on jah yks parimaid tasemeid kuid 6ige elamuse saab k2tte ikka deityga m2ngides ... deityga v6ita ei ole tegelt raske ... lihtsalt tuleb endal settingus panna sellised et oleks lihtne. [ huge world , 2 enemys ning mingid lihtsad vastased nagu prantslased näiteks.]
pealegi kui m2ngida suure kaardiga siis saab kasutada n8. milking tehnikat. ehk siis lypsmist . sellega on v6imalik saada monarchiga 20 000 ,
kuid parim m2ng mida ma m2nginud olen on deity ja l6pscooriks tuli siis 10850 punkti. domination victory , british
good luck all civ3 fans +)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Gath di Baal
HV vaatleja
|
22.08.2003 15:28:46
|
|
|
settlerite kohta niipalju et 6ieti oma ehitus strateegiat seades on v6imalik toota 1 settler iga 4 turni j2rel...
|
|
tagasi üles |
|
 |
lord_wolz
HV vaatleja
|
23.08.2003 09:17:35
|
|
|
Kunagi sai civ 1 pundi rahvaga läbi mängitud. Igast vahvaid asju juhtus. Ükskord tegid piigiga musketärid tangile ära. Teinekord lasti minu sõjalaev katapuldiga põhja.
_________________ Morrowind ei sure iial! |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
25.08.2003 15:58:01
|
|
|
Kusjuures uues civ 3's on ka nii mul mitu korda olnud, et vibumees killis minu tangi ära
Aga see play the world on ikka sigaraske. Kuulge aga mul üks sihuke küssa. Olen näiteks juba keskajast üle ja siis olen valinud republic ning kui tuleb sõda siis on enamus linnades mäss. Tean seda et kui ise oled agressor siis võib nii minna aga kui ma pole on seda ikka juhtunud. Mida soovitate näiteks keskajal valida govermendiks? Kumb on parem kas demokraatia või vabariik?
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
25.08.2003 16:21:00
|
|
|
igal tsivilisatsioonil on endale kõige sobivam valitsemistüüp...
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
26.08.2003 16:41:13
|
|
|
Tsivilisatsioonidest on minu lemmik kindlasti Jaapan. Hea kooslus religioonist ja militaarsusest. Mapidest eelistan continental 2-te.
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
27.08.2003 13:03:52
|
|
|
fr0ze kirjutas: |
Ma küll ei ütlex, et mõni vähe sisukam fps on civ3'st igavam ja mulle istuvad realtime strateegiad märxa rohkem, aga noh maitse asi. |
reaalajastrateegias pole ju suurt vaja mõelda vaid kibekiiresti nii et näpud krampis töölisi ressurssideni juhtida ja oma tankihunnik vaikselt vaenlase asulani liigutada. Võidab mass. Erinevad unitid ja hooned on lihtsalt esimene kord ilus vaadata kuid kogu strateegi koosneb tegelikult vaid suure tulejõuga nõrkade unitite ja väiksema (väiksem range) tulejõuga tugevamate unititest kombineeritud salga liigutamisest vaisekselt vaenlase ehitiste suunas. Ongi kõik, kurb. Asi on jäänud dune 2 aegadesse pidama. Muutunud on vaid graafika jms.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
27.08.2003 13:09:39
|
|
|
Gath di Baal kirjutas: |
settlerite kohta niipalju et 6ieti oma ehitus strateegiat seades on v6imalik toota 1 settler iga 4 turni j2rel... |
jah. Seepärast ma esimese linna asukohta niivõrd tähtsaks peangi. Viljapeaga jõeäärne ruut toodab sedavõrd palju toitu, et saad ruttu levida. Granari ka muidugi abiks. Ja rahvastiku tootmine võib alata.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
27.08.2003 13:19:53
|
|
|
lord_wolz kirjutas: |
Kunagi sai civ 1 pundi rahvaga läbi mängitud. Igast vahvaid asju juhtus. Ükskord tegid piigiga musketärid tangile ära. Teinekord lasti minu sõjalaev katapuldiga põhja.  |
ka praegu juhtub Bagdadis iga päev nii, et "fanatic" või "guerilla" hävitab "meh. infantri"
Nii et.
Need juhtumused, kus ratsavägi hävitab tankipataljoni on nõrgad näited.
Sest need on siiski harvad erandid.
Aga erandeid tuleb ette. (tankipataljonil lõppeb kütus, sest järelvedu on nõrk, haigused, mäss sõjaväeosas). Lahingu tulemust ei otsusta kunagi vaid püsside ja meeste arv vaid sada muud pisiasja mis CIV 3-s on väljendatud just juhuse läbi. Sellise juhuse läbi, kui ratsaväepolk tankiüksuse purustab.
Erineva tugevusega unitite tasemeid aitavad ju tasandada. nõrgema uniti forttimine. Fortimine metsa või mäe, eriti kõrge mäe otsa. Mida suurem on linn, seda kauem peab seda kaitsev üksus vastu. Rünnates vastase unitit, kes on teisel pool jõge on jällegi kaitsjal eelis. Civ 3-s on lisandunud ka uniti exp. mis lahingute käigus tõuseb. ja omakorda nõrgema uniti suhteliselt tugevamaks muudab vähese expiga tugevama uniti suhtes.
Ehk siis lugege CIV-i mauaale (unitite omadused, maastikutüüpide jms. omadused sõjas jne) ja õpetusi ja õppige (sõja)ajalugu ja siis proovige uuesti nuriseda. Civ 1 oli muidugi hale.
Mängige CIV 3-e ja te näete, et need puudused (nii loogika kui graafika) on kõrvaldatud.
viimati muutis muaddib 27.08.2003 13:22:20, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ze
HV kasutaja
|
27.08.2003 13:20:00
|
|
|
Mängu alguses on civ3's jah mõtlemist vaja, aga hiljem seisneb asi lihtsalt selles, et toota võimalikult palju tanke ja rindejoonel edasi tungida, mingist lahingustrateegiast kui sellisest seal küll juttu ei ole, reaalaja strateegiates ei saa vastase linna vallutada lihtsalt "peale joostes" ja see et võidab mass käib ju just käigustrateegiate kohta, sest seal ju ei ole vaja mingeid oskusi ega strateegiat lahingu võitmiseks, anna ainult käsk ja lahingu võidab tugevam üksus, no mõnikord võib ka vibumees tangile ära teha, aga see ei tulene mängija oskustest
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
27.08.2003 13:25:11
|
|
|
Üldiselt on Civ3-es võimalik kogu maailm ühe käiguga ära vallutada.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
27.08.2003 13:52:40
|
|
|
kuidas?!
|
|
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
27.08.2003 13:54:15
|
|
|
gemini kirjutas: |
Üldiselt on Civ3-es võimalik kogu maailm ühe käiguga ära vallutada. |
selleks peab ikka hullu armee siis varuma, või peab siis vastane tunduvalt nõrgem olema, näiteks ei tohi neil mehhaniseeritud jalaväge olla.... Minu taktika on see, et enne annan igale linnale 2 tuumalõõki ja siis hakkan ründama. Enamiku vastastest see hävitab, aga kahjuks hävivad ka teed ning edasitungimine võtab aega...
Muidugi saan ise kah paar korda tuumaleeki maitsta, kuna kõiki linnu ei suuda 1 käiguga vallutada, aga see on pisku võrreldes nende kahjudega. mainin, et seda teen ma Regendiga mängides(raskemaid raskusastmeid pole veel proovinud, järgmise mängu teen kindlasti raskemaga).
viimati muutis millivatt 27.08.2003 13:58:06, muudetud 2 korda |
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Meix
HV vaatleja

|
27.08.2003 13:54:27
|
|
|
Civ'i esimest osa sai ikka pikka aega mängitud, kuid kolmandal olen ainult ühe kampaania teinud ja seegi jäi pooleli. Kogu aeg olen mänginud kõige kergema raskusastmega, sest minust erilist strateegi ei ole. Civ3-e kampaania oli küll väga huvitav kuni ma ise kõik piixu keerasin. Mul oli selline hea koht, poolsaar täpsemalt kuhu minu paar linna väga vabalt ära mahtusid ja kuhu sai üle mägede minnes.Kui ma oleks need mäed sõduritega ära kindlustanud oleksin kohe kindlasti space race-i võitnud(mängisin sakslasi) + mul oli ainukesena kontakt kolme ülejäänud tsivilisatsiooniga(neilt sai päris odavalt luksus kaupu) millega teistel kontakt üldse puudus. Lisaks sellele valitsesin ma meresid(arvutid kõige kergema raskusastmega laevu ei ehita vist). Kuid mina läksin ahneks ja himustasin venelaste maid(just olin oma kultuuriga ühe linna väljaspool poolsaart üle võtnud) ja saatsin oma väed neid ründama. Võitsin venelasi ja võtsin nende maad üle . Edasi läksin prantslaste kallale ja tegin neile ka ära (ps. mina olin ainuke kes teadis püssirohu saladust) . Siis mõtlesin, et olen kaval ja teen irokeesidega lepingu (nime täpselt ei mäleta kuid see oli see leping millega sai nende riigipiiri ületada) ja vean oma väed otse peallinna, sest mõtlesin, et siis on nad murtud kui nende pealinna vallutan (Napoleon anyone?) . Ma sain nii haledalt peksa: Irokeesid varastasid püssirohu saladuse + võtsid veel minu suure armee + veel enamus minu vägedest mis olid nende pealinna paigutatud(kultuuriline ülevõtt). Enamus minu sõjaväest oli läinud ning siis hakkasid irokeesid minu linnu vallutama . Peale seda lülitasin mängu kinni ja tõesti pole enam olnud aega seda mängida. Mis tuletab mulle meelde et ma pean seda uuesti proovima . Tõesti hea mäng on .
|
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
27.08.2003 13:58:37
|
|
|
Use your brane! Ok, seletan siis. Sul peab olema kõigi riikidega Right of Passage leping. Soovitatav on ka raudtee olemasolu. Kui RoP on olemas, siis lihtsalt viid oma üksused kõikide võõrlinnade alla pesitsema. Ja kui viimane linna on ümber piiratud, siis lihtsalt äratad KÕIK vaenlase territooriumil olevad üksused ülesse ja vsjo. Ise olen sellise trikiga hakkama saanud Tankide, MechInfantry ja ModernArmori koostööna. Vastaseid oli 10. Loomulikult oli leveliks selle katse muhul kõige nõrgem. Lähitulevikus provin sama trikki korrata mingi keskimise raskusastmega. Try it and you won't forget it
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|