Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
muaddib
HV vaatleja

|
08.08.2003 11:11:39
Civilization 1,2,3... |
|
|
Lugesin nagu kogu mängude osa läbi, kuid CIV-ist mitte midagi
Mis toimub Käigupõhiste strateegiate kroonimata kuningas polegi luubi alla sattunud.
Kas arutluse all on vaid tulistamine, kihutamine jne.
Hea kui saaks siinkohal vahetada muljeid (eelkõige CIV 3 koha pealt) kaashuvilistega strateegiatest, skooridest jne.
sest tutvusringkonnas ei suuda keegi asjasse süveneda ja mängimine piirdub kihutamise/tulistamisega
Näidisküsimused, et ärgitada arutelu:
1.Kas olete viimase tasemega suutnud võita ? Mina mitte,
2.Kui kõva tasemega (1 ... 6)olete suutnud võita "kill em all" reziimil Ise vormistan hetkel sellist võitu 4. tasemega
3.Lemmikrass minul babüloonlased - religiooni ja majanduse kombinatsioon on parim
4.Lemmik unit
5.Millal rahulikut arendada, milla rünnata.
6.Diplomaatia ja koalitsioonide loomine
7.Kas annate tribuuti, kui pole oma tugevuses kindel, või alati "ei" ja seetõttu sõda ebasobival ajal ?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
08.08.2003 20:07:58
|
|
|
1. Ei ole
2. ei mäleta
3. sama
4. puudub aga eelistan kaugelt ja kiiresti võidelda
5. väga subjektiivne
6. tegutsen tavaliselt üksi
7. alati "ei"
|
|
Kommentaarid: 117 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Telempe
Kreisi kasutaja

|
09.08.2003 01:18:49
|
|
|
1.Ei ole
2.Pole proovinud
3.Egiptlased
4.Puudub, kuid eelistan lähivõitlust
5.Väga raske ütleda
6.Ühe suurema riigiga liit
7.Mitte just alati "ei!"
_________________ ORLY? I hardly know her! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 08:14:07
|
|
|
naaskel kirjutas: |
6. tegutsen tavaliselt üksi
7. alati "ei" |
neist vastustest võiks järeldada, et mängid max. 3-4 tasemega. Üksi tegutsejate vastu kipuvad teised riigid peagi embargosid ja koalitsioone moodustama, mis on visad püsima.
Tribuuti maksan pea alati, kui olen alles nõrk, seda enam, et rahaline tribuut on arvuti poolt küsituna alti neruväärselt väike 15-20 raha vaid. Ise teen näiteks rahu sõlmides ikka rahva, keda just pekstud sai puupaljaks 8) - kogu raha ära, igaturnised maksed mulle, teadused ja maailma kaart. Aga ebasobival ajal sõda pidada on jama. Linnu suudan hoida, kuid infrastruktuur purustatakse ja taastamine on eriti esimestel ajastutel vaevaline.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.08.2003 08:24:55
|
|
|
muaddib, kuigi ma ise eriti suur civ fänn pole, mulle Sinu strateegia meeldib milleks näha ise vaeva kõige üles ehitamisega, kui teised seda nii kui nii teevad
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 08:26:36
|
|
|
zilwer kirjutas: |
2.Pole proovinud
3.Egiptlased
4.Puudub, kuid eelistan lähivõitlust
5.Väga raske ütleda
6.Ühe suurema riigiga liit
7.Mitte just alati "ei!" |
2. proovi. Näed kuidas algne võidujooks teadustele pidurdub viimase ajastu saabudes ja kui sa oma teaduse/sissetulekute suhet sissetulekute kasuks ei muuda, siis märkad äkki, et oled 2-3-4 teadusega teistest ees
"Kill-em-all" reziimil mängimine on palju närvesöövam, kui tavareziimil - pidevalt pead plaanima uut sõda, muidu õgib keegi teine sinu eest pisiriigid ära ja "last stand" kujuneb pöördumatuks allakäiguks
3. miks ? eelised ?
4. mina ka. Samas, kuna kaitses on alati lihtsam olla (saab suhteliselt vähemate jõududega hakkama), siis universaalseim unit on minu meelest artilleri (see mis koos infantriga tuleb). Tavaliselt on mul ligi 1/2 väge artillerid. Rünnates või kaitstes tambin turmtulega vastaste unitite "jõu" "punaseks" (nõrgimaks) ja siis hävitan hinge vaakuva uniti võimalikult väheväärtusliku unitiga, et säästa eliitvägesid tulevikuks. Artilleri/infantri kombinatsiooniga on võimalik väga edukalt vastu seista ka tankivägedele ja isegi linnu vallutada Kuna ma ise eriti laevastikku ei arenda, siis meeldib mulle artilleritega kõik vastaste laevad rannikulinnadest "punaseks" peksta, misjärel need ontlikult kodusadamatesse tõttavad, teadmata, et laeva tulejõud on pole ju tegelikult muutunud ning nad võiksid minu ranniku pommitamist ja blokaadi jätkata seni, kuni suvatsen oma laevastiku ehitada
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
11.08.2003 09:39:59
|
|
|
Kui ise väga agressiivne pole, ei kollita need liitu astunud riigid sind surmavalt midagi.
Infrastruktuuri taastamisega ei ole probleeme. Tavaliselt on probleeme, et taastajatele mingit tegevust anda.
Ja laevastikku kasutan täiega. Kui ma maismaal vahel ka hädas olen, siis merel kehtestan kähku oma ülemvõimu.
Krt, tuleb vist mäng uuesti üles otsida
|
|
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jumbu
HV Guru

|
11.08.2003 09:47:04
|
|
|
Kes või mis on CIV Kui tegu on taas ühe lühendiga, oleks väga mõistuspärane kui mitte pealkirjas, siis vähemalt esimeses postis asja täielik nimi ära mainida. Kõik pole sündimisest peale teadnud peast lühendeid NFS, BHD, RIA, LKA, KGB, M&M, AIDS, LSD ja YMCA
_________________ modepensionil |
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 10:46:08
|
|
|
Kui ise väga agressiivne pole, ei kollita need liitu astunud riigid sind surmavalt midagi.
Infrastruktuuri taastamisega ei ole probleeme. Tavaliselt on probleeme, et taastajatele mingit tegevust anda.
Ja laevastikku kasutan täiega. Kui ma maismaal vahel ka hädas olen, siis merel kehtestan kähku oma ülemvõimu.
Krt, tuleb vist mäng uuesti üles otsida  |
kas vorbid settlereid samasuguse hooga, nagu arvuti. Endal on neist alati puudus, alles viimasel ajastul jäävad tööta. Võibolla peaks settlereid rohkem vorpima - uus taktika
Mulle meeldib mängida continental tüüpi kaarte, kus on max. 2 kontinenti st. et enamvähem igale poole pn võimalik mööda maismaad suruda. Meeldib mängida rindetüüpi sõda - vaikselt suruda. Meeldib omada maakitsustel olevaid linnu (need, kust võõras kontinendilt kontinendile mööda ei mahu, aga oma laevu saada ühest merest teise liigutada
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
AsTeR
HV kasutaja

|
11.08.2003 10:56:39
|
|
|
kui mina esimest korda civilizationit mängisin tunudus see küll eriline jura.rohkem pole proovinud ka.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 11:30:30
|
|
|
AsTeR kirjutas: |
kui mina esimest korda civilizationit mängisin tunudus see küll eriline jura.rohkem pole proovinud ka. |
pole hullu, see on ka loogiline.
Civ`i üks mängima ei õpigi. Õpetlast kõrvale vaja
Ja kuna kuna tegemist on käigupõhise strateegiaga (vt. ka colonization, alpha centauri, UFO , ...) siis rõhk on mõtlemisel, kombineerimisel, pikemaajaliste plaanide tegemisel.
Hea kui jagad midagi ka ajaloost, poliitika üldpõhimõtetest (päris elus)
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.08.2003 12:07:42
|
|
|
seda sai mängitud ikka küll ja küll, Civ 3 siis. mäletan, et siis kui veel puudus kokkupuude arvutitega ja venna jutustas lugusid civ 2'st, pidin vaikselt halliks minema juba, kuni siis sain arvuti ja whoa, civ 0wnis
kolmandas osas ei meeldi koguaeg see sõdimine, see ei ole minu arust normaalne, okei, sõdasid on peetud küll ja küll, kuid mingi totakas andmine ei ole minu jaoks, a muidu, tore mäng on, mõnikord saab ikka toksitud teist
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 13:17:45
|
|
|
Scart kirjutas: |
kolmandas osas ei meeldi koguaeg see sõdimine, see ei ole minu arust normaalne, okei, sõdasid on peetud küll ja küll, kuid mingi totakas andmine ei ole minu jaoks, a muidu, tore mäng on, mõnikord saab ikka toksitud teist  |
ma küll ei tähelda, et civ3 oleks sõjakam, kui civ2, küll-aga on sõjad, vähemalt minu algatatud, eesmärgipärasemad - nt. vaja kontrollida mõnd linna, mille läheduses on oluline maavara, ilma milleta sõjaväe uuendamine võimatu on. Või mõni loodusressurss. Mida rohkem on sinu kontrolli all erinevaid ressursse, seda sõltumatum sa oled ja kui algabki sõda ja kaubandussuhted katkevad, siis pead paremini oma jõududega vastu.
siin http://www.forumplanet.com/strategyplanet/civilization/forum.asp?fid=4340 nurisetakse just, et A.I. on liialt rahumeelne
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
11.08.2003 13:59:08
|
|
|
mina olen kah tavaliselt suhtkoht laevastikuta, eelistan ainult maavägedega rünnata, seega valin ka võimalikult hea maapealse ligipääsetavusega kaardi, mingi 1-2 riiki tasub reeglina maha nottida kohe alguses, enne kui nad oma sõjalise poole tööle saavad, siis pärast lihtsam...minu strateegia põhineb tavaliselt hullemal teaduse võidujooksul, niiet madalamate tasemetega mängides pole haruldane, et minu tankidele jookseb mingi ratsa-armee vms vastu...
töötajaid tasub alguses vorpida üsna kõvasti, kui linnade ümbrused ilusti korda saab (teed, kaevandused jne), siis arenevad linnad palju kiiremini, niiet lõppkokkuvõttes võib vastasest ette jõuda...pealegi on hea neid rahva ümberjaotamiseks kasutada, kui enam vaja pole, lihtsalt kupatad nad kuhugi väiksema asustusega linna ja valma...pealegi on head teede-võrgustikku üsna kiiresti vaja ka sõjaväe varustamiseks ressurssidega...
ma olen teinud üsna tihti ka sellist nalja, et kui näen, et mingil teisel riigil on otse minu piiride taga mingit ressurssi, siis vallutan selle linnakese ära...saan ressursi endale ja siis teen selle riigiga jälle rahu, et vaikselt oma sõjaväge moderniseerida ja vastasest kvaliteediga üle olla (nemad ei saa ju enam parimaid sõdureid teha, kuna vastavat ressurssi enam pole)...kvantiteeti ma tavaliselt väga taga ei aja...
ahjaa, mängin ma tavaliselt sakslastega, nende tankid on väga mõnusad ja nendega on mänge võidetud....
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.08.2003 14:08:51
|
|
|
nu sõjakuse all mõtlen seda, et näiteks alpha centauri juures meeldis see värgeldus kokkuvõttes rohkem, ei oskagi kommenteerida miks see nii on a näed, on
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
11.08.2003 14:10:58
|
|
|
Nii, keegi on Jumbu ja teiste teadmatute jaoks juba pealkirja arusaadavaks muutnud
Minu taktika algab jah settlerite vorpimisega. Maad tuleb avastada ja siis harida. Enne ei tule sõjapidamisest midagi välja 8)
Kogu värgi olen katse-eksitus meetoditega omale selgeks teinud ehk siis tahan öelda, et erilist teadlast kõrvale pole vaja. Küll aga oleks see kidlasti abiks ja ei ütleks ka ise taolisest ära.
CIV3 teistest osadest sõjakam kohe kindlasti pole. Ja need kes tahaksid rohkem sõdu, mängigu mingeid shootereid.
|
|
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 14:21:24
|
|
|
eix666 kirjutas: |
...minu strateegia põhineb tavaliselt hullemal teaduse võidujooksul, niiet madalamate tasemetega mängides pole haruldane, et minu tankidele jookseb mingi ratsa-armee vms vastu... |
ära siis mängi madala tasemega. Mängi nii, et tunned, et kui ei pinguta, siis libiseb asi käest. Viimase tasemega mängides olen mina tihtipeale see ratsa-armeedega riik
töötajaid tasub alguses vorpida üsna kõvasti, kui linnade ümbrused ilusti korda saab (teed, kaevandused jne), siis arenevad linnad palju kiiremini |
kusjuures mida kõvem tase, seda pingsamalt pead mõtlema, kas panen settleri teed, põldu või kaevandust tegema ja kuhu. Absoluutselt iga liigutus iga nupuga lähed arvesse ja valearvestused kuhjuvad ja nii ongi, et 6. tasemega mängides leian enda riigi peagi täieliku kolka olevat
ma olen teinud üsna tihti ka sellist nalja, et kui näen, et mingil teisel riigil on otse minu piiride taga mingit ressurssi, siis vallutan selle linnakese ära...saan ressursi endale ja siis teen selle riigiga jälle rahu, et vaikselt oma sõjaväge moderniseerida ja vastasest kvaliteediga üle olla (nemad ei saa ju enam parimaid sõdureid teha, kuna vastavat ressurssi enam pole)...kvantiteeti ma tavaliselt väga taga ei aja... |
üksiku piirilinna vallutamine ja kohe rahu sõlmimine on riskantne, sest kui sa kohe corthouse`i ja templit ja granarit sisse ei osata siis enne kui sinu riigi rahvastik suudab uues linnas domineerima hakata, toimub mäss ja linn läheb taas emamaa koosseisu.
Ise kasutan ka vallutatud linna elanike näljuamist
Sest kui ma jätan 4-se linna selliseks nagu ta on, siis on linn kuni mängu lõpuni suur mässupesa ja rohkem tüliks kui kasuka. Näljutan linna miinimumini (1-ne linn) ja siis granari ja rohkete põldude abil oma inimesi linna peagi sünnib.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 14:26:22
|
|
|
nu sõjakuse all mõtlen seda, et näiteks alpha centauri juures meeldis see värgeldus kokkuvõttes rohkem, ei oskagi kommenteerida miks see nii on a näed, on  |
alpha centauri oli ilus nii silmale kui kõrvale, kuid hoopis loogilisem ja selgem on liikuda juba toimunud ajastutes (kivikirves-ratas-püssirohi-sisepõlemismootor-jne.) kui mingite laserite ja plasmade maailmas. Alpha centaurist meeldis maapinna relieefsus ja põldude? erinev (toite)väärtus sõltuvalt maapinna kõrgusest
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.08.2003 14:28:28
|
|
|
muaddib kirjutas: |
nu sõjakuse all mõtlen seda, et näiteks alpha centauri juures meeldis see värgeldus kokkuvõttes rohkem, ei oskagi kommenteerida miks see nii on a näed, on  |
alpha centauri oli ilus nii silmale kui kõrvale, kuid hoopis loogilisem ja selgem on liikuda juba toimunud ajastutes (kivikirves-ratas-püssirohi-sisepõlemismootor-jne.) kui mingite laserite ja plasmade maailmas. Alpha centaurist meeldis maapinna relieefsus ja põldude? erinev (toite)väärtus sõltuvalt maapinna kõrgusest |
nu sihuke teema seal oli jah, mis oli omamoodi tõsiselt lahe. ju siis mina kui totaalne scifi fänn pooldan harjumusest kohe alpha centauri't
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 14:29:54
|
|
|
Minu taktika algab jah settlerite vorpimisega. Maad tuleb avastada ja siis harida. Enne ei tule sõjapidamisest midagi välja 8)
Kogu värgi olen katse-eksitus meetoditega omale selgeks teinud ehk siis tahan öelda, et erilist teadlast kõrvale pole vaja. Küll aga oleks see kidlasti abiks ja ei ütleks ka ise taolisest ära.
|
ja settlereid saad vorpida, kui esimene linn on soodsas kohas (jõgi, veid tavalisi mägesid ja 1 happinessi andecv loodusvara. Mis tähendab, et sobivat kaarti tuleb oodata 20-30 korda - 20-30 lasen arvutil uue kaardi genereerida, enne kui see on sobiva starting location`iga
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
11.08.2003 14:30:48
|
|
|
njaa, kui ma kunagi endale arvuti sain (2001 aasta ), siis oli Civ 2 ainuke mäng mul päris pikka aega.
krt peaks kah uuesti välja otsima, ajate siin isu uuesti peale
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 14:32:35
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
njaa, kui ma kunagi endale arvuti sain (2001 aasta ), siis oli Civ 2 ainuke mäng mul päris pikka aega.
krt peaks kah uuesti välja otsima, ajate siin isu uuesti peale  |
otsi parem civ3. Minu pannil (vt. profiili) see töötab. Töötab sinulgi.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
11.08.2003 14:37:44
|
|
|
nu civ3 töötas ka mu vanal arvutil (Duron900 ja 384 Ram-i), pakun et nüüd peaks veel paremini töötama 8)
aga korra mul oli küll civ3 aga see tundus kuradi raske olevat
a ma avastasin uuesti omal mingi civ2-e technical posteri, kus ikka päris piisavalt infi igast asjade kohta
kõik tehnoloogiad ja unitite andmed ja oi krt, tänane lugemismaterjal on olemas
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
11.08.2003 14:47:14
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
nu civ3 töötas ka mu vanal arvutil (Duron900 ja 384 Ram-i), pakun et nüüd peaks veel paremini töötama 8)
aga korra mul oli küll civ3 aga see tundus kuradi raske olevat
a ma avastasin uuesti omal mingi civ2-e technical posteri, kus ikka päris piisavalt infi igast asjade kohta
kõik tehnoloogiad ja unitite andmed ja oi krt, tänane lugemismaterjal on olemas  |
kohustuslikku kirjandust :
CIV 3 http://www.am.ee/1908
CIV 3 lisapakett Play The World http://www.am.ee/5070
civ3 pole hullu. Paar uut põhimõtet vaid. Kui civ2 oli käpas, siis üleminek valutum. Soovitan soojalt. Ka graafika on juba väga hea. Seda on isegi pidanud ütlesma civ`i-vihkajad, kes mängu maletamiseks nimetavad
Ja ära seda AM artiklit usu, et civ3 on raske. AM tüübild ilmselt ei süvenenud eriti ja lõid pelgama. Mulle on nt. 4 tase paras, 5 raske, 6 üliraske. 3 esimest mängides (mida ma ei tee enam) on tunne nagu võtaks lapselt kommi käest. Liiga lihtne 8)
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
muaddib
HV vaatleja

|
14.08.2003 09:17:28
|
|
|
Kuidas siis on, kas keegi on Civ 3-e, või Civ 2-e sahtlipõhjast ülesse ka otsinud.
Tooge oma TOP scored nähtavale. Ise loodan homme enda senised saavutused avalikustada.
Infi saab ka siit http://www.civ3.com/
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |