Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HighEnd
HV veteran

|
14.01.2009 15:56:46
|
|
|
Kompakti ma küll ei soovita. Canoni poolt 350D on vist kõige parem lahendus, 300 on natuke vana juba. Teiste tootjate asju ei tea.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
14.01.2009 16:09:23
|
|
|
No kui raha vähe ja tahad lihtsalt proovida, kas fotograafia sobib, võta mingi Canoni veidi arenenum kompakt ära, seal manuaalrezhiimid olemas. Suurema suumiulatusega oleks muidugi parem, saakisd ise aimu mis meeldib ja järgmist kaamerat ostes oskad paremini objektiivi ka valida.
No kasvõi see:
http://www.photopoint.ee/toode/17337/canon-powershot-sx110-is-must.html
Osadel A-seeria omadel on ka manuaalrezhiimid olemas, aga mitte kõigil. Olympusel on ka odavamat sorti suure suumiulatusega kompakte, aga nende pildikvaliteedi osas ma päris kindel pole...
HighEnd, ja miks kompakti ei soovita?
Mulle küll kohale ei jõua miks peaks algaja esimeseks kaameraks mingi mõttetul kehva objektiiviga peegelkaamera ostma ja siis sellega virelema ja õppima. Sama asja on palju lihtsam, mugavam ja odavam teha korraliku kompaktkaamera abil.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
14.01.2009 16:24:20
|
|
|
namstoop, kompaktidel on tavaliselt kõik seaded menüüsse topitud, peegelkaameratel on kõik pmst näppude all.
See mille lingi andsid on täitsa sobiv , arvasin et sellised on kallimad.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
dubd
HV kasutaja

|
15.01.2009 00:07:32
|
|
|
Tegin väikese otsingu aga ei leidnud selle kohta midagi HV'st. Kas keegi teab kas eestist on kuskilt saada Pocket Wizardeid või kui mitte siis kust oleks kõige lihtsalt saada neid?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
youngmoney
HV vaatleja

|
17.01.2009 19:03:13
|
|
|
Tere !
Mina, kui pmst võhik fotograafia alal sooviks teilt, kui targematelt abi. Oleks soov osta kaamera mis jääks u. 6000.- kanti. Pildistada tahan liikuvaid objekte. Milliseid kaameraid soovitate ? Ise olen uurinud seda kuid ei tea kas see oleks kõige parem valik.
Tänud abi eest !
|
|
tagasi üles |
|
 |
RaidoR
Kreisi kasutaja

|
17.01.2009 19:10:45
|
|
|
youngmoney, Selle raha eest üks parimaid valikuid imo.
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
17.01.2009 19:20:24
|
|
|
dubd kirjutas: |
Tegin väikese otsingu aga ei leidnud selle kohta midagi HV'st. Kas keegi teab kas eestist on kuskilt saada Pocket Wizardeid või kui mitte siis kust oleks kõige lihtsalt saada neid? |
ebayst saad kindlasti
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
17.01.2009 19:35:32
|
|
|
Araablane kirjutas: |
Mark0 kirjutas: |
Araablane, kui peegelkaamerat mõtled siis poes on uued 5k'st alates. |
Praegult kombin kõike variante läbi et soovitage midagi algajale  |
Miks mitte näiteks Canon Powershot A570IS, saab poest 2k eest kätte ja sobib alustamiseks küll, valikuvõimalusi on palju ning käsitsi saab reguleerida isegi välgu tugevust. Lisaks on Canonile erinevaid firmwaresid tehtud, mis on veelgi võimalusterohkemad, saab salvestada RAW-i, kõike veelgi suuremas ulatuses käsitsi sättida jpm.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
youngmoney
HV vaatleja

|
17.01.2009 19:40:47
|
|
|
RaidoR kirjutas: |
youngmoney, Selle raha eest üks parimaid valikuid imo. |
Misasi on imo ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
20.01.2009 18:19:52
|
|
|
äkki oskate öelda, mis vahe on 3 af punktil ja 11 af punktil? Nt nikon d60 ja pentax k200d-l. Pentaxi af on aeglasem kui nikonil( või kuidas?), kuid kas af punktide rohkus või vähesus mõjutab ka pildikvaliteeti( teravust) Nt kui pentaxiga pilti teen, siis tavaliselt ta paneb fookuse paika ühe kahe punktiga.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
20.01.2009 18:24:59
|
|
|
af suurem arv võimaldab mõõta erinevatelt kohtadelt kaadris, mis omakorda võimaldab paremini pilti komponeerida. Näiteks kadreerides inimese ühte serva, saad valida kaadri servas oleva näol asetseva punkti.
Samuti mängib af punktide hulk rolli jälgiva autofookuse puhul, kui pildistad midagi liikuvat.
Samas enamasti on kaameratel 1 kuni mitu parema tundlikusega teravustamise punkti ja ülejäänud siis sellised lahjemad.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaidoR
Kreisi kasutaja

|
20.01.2009 18:26:12
|
|
|
AF punktid on teravustamis punktid, mille järgi kaamera fookust sätib. Pildikvaliteeti need ei mõjuta. Rohkem punkte on parem, sest siis on kadreerimine mugavam.
E: Ette jõuti
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hendrique
HV kasutaja

|
20.01.2009 20:07:49
|
|
|
tavka007 kirjutas: |
äkki oskate öelda, mis vahe on 3 af punktil ja 11 af punktil? Nt nikon d60 ja pentax k200d-l. Pentaxi af on aeglasem kui nikonil( või kuidas?), kuid kas af punktide rohkus või vähesus mõjutab ka pildikvaliteeti( teravust) Nt kui pentaxiga pilti teen, siis tavaliselt ta paneb fookuse paika ühe kahe punktiga. |
Kui ei ole plaanis sporti või muid kiiresti liikuvaid asju pildistada, ei tohiks fookuspunktide arv kaamera valikul määravaks saada.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
20.01.2009 20:10:39
|
|
|
RaidoR kirjutas: |
AF punktid on teravustamis punktid, mille järgi kaamera fookust sätib. Pildikvaliteeti need ei mõjuta. Rohkem punkte on parem, sest siis on kadreerimine mugavam.
E: Ette jõuti  |
Eks mugavam küll, kuid kui on tähtis, et kaadri servas olev objekt oleks terav, siis tavaliselt ikka teravustad keskmise punktiga objektile, lukustad fookuse ja siis kadreerid nii nagu vaja.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
21.01.2009 09:22:13
|
|
|
tavka007 kirjutas: |
Eks mugavam küll, kuid kui on tähtis, et kaadri servas olev objekt oleks terav, siis tavaliselt ikka teravustad keskmise punktiga objektile, lukustad fookuse ja siis kadreerid nii nagu vaja. |
Kas nii teha saab, sõltub jälle olukorrast Liikuvaid asju ja inimesi ümber ei kadreeri, selleks ajaks on ta juba asukoht muutunud ja fookusest väljas.
Ja alati ei saa ka ette teravustada, eriti kui objekti liikumise trajektoor on teadmata.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hendrique
HV kasutaja

|
21.01.2009 16:49:37
|
|
|
vallo kirjutas: |
Kas nii teha saab, sõltub jälle olukorrast Liikuvaid asju ja inimesi ümber ei kadreeri, selleks ajaks on ta juba asukoht muutunud ja fookusest väljas.
Ja alati ei saa ka ette teravustada, eriti kui objekti liikumise trajektoor on teadmata. |
Lähedalt ja kiiresti liikuvat objekti ümber ei kadreeri küll, aga kui kaamera teravustamine on aeglane, siis ei ole võimalik seda liikuvat asja üldse teravaks saada, olenemata punktide arvust. Ühe kiire punktiga on hea õnne korral mingi väike võimalus olemas. Minu arvates on D60 ja K200D vahel pea suvaline teine erinevus olulisem kui fookuspunktide arv.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.01.2009 16:57:50
|
|
|
tsitaat: |
Minu arvates on D60 ja K200D vahel pea suvaline teine erinevus olulisem kui fookuspunktide arv.
|
Näiteks?
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hendrique
HV kasutaja

|
21.01.2009 20:09:03
|
|
|
korsten kirjutas: |
Näiteks? |
Odavama otsa peegelkaamerate turul on konkurents väga tihe ja tänu sellele üritavad kõik kaameratootjad teha oma mudeleid atraktiivsemateks kui need tegelikult on lisades ja promodes funktsioone, mis tegelikult ei ole märkimist väärt. Kokkuvõttes on kõik "entry-level" kaamerad harrastusfotograafide käes ühtmoodi head ja halvad.
Bränd - Nikon ja Canon on fototehnikas tipptootjad, Pentax üritab Canonile ja Nikonile tugevat konkurentsi pakkuda ja see tuleb ka hästi välja, Olympust kirutakse nii Eestis kui välismaal ning Sony-t ei julge keegi osta, sest bränd on vähetuntud ja kasutajate hinnanguid on vähe, see ei tähenda aga, et kaamerad kehvad oleksid. Päris algajale soovitaks mina seda brändi, mida kasutavad sõbrad-tuttavad-iidolid. Võimalus küsida lähedaselt sama brändi kasutajalt vahetult abi on olulisem kui väikesed erinevused erinevate mudelite vahel, sest lõpuks on oluline ikkagi hea pildi saamine.
Omadused üldiselt - Nikon on kontseptuaalselt terviklikum, Pentaxil on rohkem vidinaid, oma hinda on need mõlemad väärt. Nikon teeb pisut vähem, kuid paremini, Pentax rohkem, kuid pisut kehvemini. Ise olen ma valinud Nikoni, aga see seisukoht on kindlasti suuresti tunnetuslik ja vaieldav. Kes arvab teisiti, selle jaoks tõenäoliselt ongi teisiti. Mõlemal on nii tähtsaid kui ka mõttetuid omadusi. Paljud omadused on üldse võrreldamatud - professionaalsed fotograafid soovitavad seda kaamerat, mida on mugavam kasutada, tehnikamehed soovitavad rohkem megapiksleid ja fookuspunkte, vanakool kunstnikud soovitavad kõik digikaamerad prügikasti visata, skeptikud soovitavad osta suvalise kasutatud kaamera, kuna kõik uued funktsioonid on turunduse haip.
Siinkohal tahtsin hakata välja tooma D60 ja K200D erinevusi ja püüda mõtestada lahti nende olulisus - K200D ilmastikukindlam kere ja konstruktsioon, ühilduvus enamate objektiividega jms ning teisest küljest Nikoni parem ergonoomika, suurem kaadrikiirus, suurem särikompensatsioon, paremad objektiivid jms, aga ma loobun sellest, kuna ma ise pole K200D-d kasutanud. K100D-d olen veidi kasutanud, kuid kuna olen Nikoni kaameratega harjunud, siis annaksin vaid tänu sellele mitmeid tähtsaid omadusi võrreldes Pentaxile kehvema hinnangu ja see ei oleks objektiivne.
Selle asemel püüan ma endamisi valjusti mõelda, millal läheb mul tarvis palju fookuspunkte.
1. Makro ja tootefotod, arhitektuur, autod jms - teravustamine reeglina kaadri keskele, fookuspunktide arv ja kiirus ei oma tähtsust, alati võimalk kadreerida pärast teravustamist.
2. Portree - teravustamine keskele, paremale või vasakule, üle 3 fookuspunkti pole vaja, kiirus on olulisem.
3. Elusloodus (nt loomad-linnud) - kaamera üritab teravaks saada kõige lähemal oleva objekti, kuid sageli ei ole vaja saada fookusesse mitte kõige lähemal asuv vaid mõni teine objekt (nt põder metsas). Palju fookuspunkte võib osutuda tülikaks. (Suurema vahemaa puhul) hea kasutada fookuse lukustust.
4. Eluta loodus (nt maastikud, vaated jms) - vahemaad on suured ja kaamera ei suuda pikkade vahemaade puhul sageli leida üles kõige lähedamal asuvat objekti. Kui teravustada on vaja lõpmatuseni, pole mingit vahet fookuspunktide arvul ja kiirusel.
5. Läbupildid ja pildid nö elust enesest - palju ettearvamatult liikuvaid objekte, "müra", vahetud näoilmed, olulisem on teravustamiskiirus kui punktid.
6. Sport ja muud lähedalt ja kiiresti liikuvad objektid - väga palju megapiksleid, väga palju fookuspunkte, väga kiire autofookus ja väga palju [sisesta suvaline parameeter].
Kokkuvõttes ei ole ma kunagi kuulnud kedagi kirumas, et fookuspunkte on liiga vähe, samas olen ma kuulnud inimesi kirumas, et autofookus on liiga uimane.
Rohkem fookuspunkte K200D-l on sama oluline kui rohkem tolmueemaldussüsteeme D60-l: tore, et need olemas on, kuid inimesel kes objektiive ei vaheta, pole neist mingit kasu ja inimene kes vahetab objektiive tihti leiab ennast siiski kaamera sisu puhastamas - küsimus on lihtsalt selles, et kas täna või homme.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
xheix1712
HV Guru

|
21.01.2009 20:56:58
|
|
|
Selline küsimus, et kas algajale oleks Nikon D40 normaalne kui peamine oleks tabada rattaspordis vajalikke hetkesid... pilt ei tohiks jääda liialt udune
|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
174 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
21.01.2009 21:22:56
|
|
|
xheix1712, see ikka "torus" kinni
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.01.2009 21:25:27
|
|
|
See "liialt udune" on siis mis? Reaalselt oleneb vist kõige rohkem sellest kaamera taga olevast vennikesest, aga mida kallim kaamera seda kiirem ja võimalusterohkem kipub see olema. Mina klõpsutan D40-ga ja mõni pilt tuleb ikka udune ka aga üldiselt suurt vahet rattaspordi pildistamisel arvatavasti pole kas sul on D40 või D60.
Kuidas sa neid hetki jäädvustada tahad muidu, ise ratta peal olees (nt. võistlustel) või nö. "raja taga". (vabandan aga jube naljakas tundub hetkel mõte tuur-dee-fraantsist kus Kirsipuu kihutab rattal ja samal ajal klõpsib D40-ga pilte )
E: Hendrique, väga hea ja loetav (ka tavainimesele) arvustus.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|