praegune kellaaeg 16.08.2025 14:15:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
UB
HV Guru

|
18.10.2008 10:17:00
|
|
|
Tegelikult ei ole üldse minu mure mida EAKO tegemata jätab vaid mida ta teeb. Kui nüüd sinu jutt enda oma kõrvale lisada, siis tuleb välja, et nii tegemised kui ka tegematajätmised on valed ja selleni ma ka jõudsin - mis mehed seal töötavad et oma tööd teha ei oska, aga palka ikka saavad
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marek Säde
HV veteran
|
18.10.2008 15:48:22
|
|
|
mehed, mehed te ei ole küll päris normaalsed, kui mcgyverit kaeda tahate, see puhas seep, võrdub mehhiko bs-ga. Ainuke sari mis ma vaataks oleks 24, seda ka pigem tv-st, suurelt ekraanilt, kui sealt lukuaugust
E:taurix, ma olen nõus ainult sellega, et m6giaivari teip on klassika ja hea
viimati muutis Marek Säde 18.10.2008 18:12:18, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurix
Piiratud kasutaja

|
18.10.2008 16:36:02
|
|
|
Linnapea, ei tahaks küll fleimima hakata aga see 24 on ise yks paras bs. m2giaivar on siiski klassika, milleks see va 24 vaevalt kunagi saab
_________________ müüa e-sigarett (500.-), info privas
what would jesus do? |
|
Kommentaarid: 172 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
aabee
HV vaatleja
|
18.10.2008 17:35:50
|
|
|
Nojah osad videod tunduvad juba maas olevat sinu lehelt "eemaldatud seoses EAKO kaebusega" või midagi taolist.
Kuigi minu arvamus oleks selline, et jätka aga edasi oma lehe arendamisega ja ära arenda selle tobeda EAKO-ga mingitki dialoogi.Ütle, et sul pole aega nendega targutada-juhul kui tahavad, siis andku asi kohtusse.Kui kohtusse anda ei taha, siis pole sul vaja ka mitte millegi pärast muretseda-sest süüdi mõistab teatavasti ainult kohus ja ei keegi muu.Igaljuhul mitte EAKO.
Pealegi kui hästi läheb, siis võid ka taotleda toetust Kultuurkapitalilt või kellelt iganes näiteks ettekäändega " eesti rahvuskultuuri säilitamine digitaalselt" või midaiganes.Pealegi julgen arvata, et isegi kui nad su kohtusse kaebavad nii 30protsendilise tõenäosusega, julgen arvata, et sa võidaksid kohtus nii 85-protsendise tõenäosusega ja tead miks-sest sina pole ise ühtegi neist videotest Youtubesse üles pannud.( Paranda mind, kui ma eksin).Sina oled kõigest vahendaja-umbes samasugune kui näiteks Ekspress kirjutab mingist leheküljest ja seal leiduvast infost, siis Ekspress ainult vahendas mingit infot ja tegi sellest uudise.Sina vahendad Youtube videoid ja sina ei tea ning ei peagi teadma sellest, et su vahendatud videotest võivad osad olla keelatud.
Arvan, et EAKOl on endal vesi ahjus ja nad tõmblevad seoses majanduskriisiga ning koondamistega liigselt.Praegu nad loodavad ilmselt sellele, et sa ise põdema hakkaksid ja oma lehekülge tsenseerima hakkaksid ja kõigelõpuks oma lehekülje maha võtad.Kirjuta parem EAKO-le, et saatku infot iga lingi ja artisti kohta, mis ei tohi seal olla-vajadusel las kirjutavad ka, kelle autoriõigusi mingisugune video rikub.Ja mis puutub sellesse, et nad üritavad sinust mingit ilmatuma suurt kurjategijat teha ja ka vastutama panna, mis on tegelikult nende endi aastatepikkuse tegemata töö viljad, siis see on nende probleem.Ma ei õigusta ei neid ega sind, aga üritan olla õiguse ( ja õigluse ) poolt.Sest praegu nad ilmselt kujutavad ette, et sina oled vastutav kogu Eesti piraatluse eest ja nende videote eest Youtubes ning sina üksi või oma jüngritega oled need videod sinna üles pannud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
superior
HV Guru
|
18.10.2008 21:48:11
|
|
|
Ma ei saa aru, miks Linnapea oma arvamust tuli siia peale suruma. Maitse asi ja jutul lõpp ju.
|
|
Kommentaarid: 139 loe/lisa |
   |
130 |
|
tagasi üles |
|
 |
Stemugram
HV kasutaja
|
19.10.2008 12:07:11
|
|
|
Kui nüüd eespool olevat Tehnokratti saadet kuulata siis see on EAOK arusaama järgi teose kättesaadavaks tegemine. Ning see on keelatud.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
19.10.2008 12:09:44
|
|
|
minu arusaama järgi on EAKO kurjast, keelame EAKO ära
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
19.10.2008 19:25:09
|
|
|
Mägiaivarit vahiks isegi
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
aabee
HV vaatleja
|
20.10.2008 14:05:49
|
|
|
Ub ja muusika.tv-huvitav, kas te olete üks ja sama inimene või vähemalt sõbrad-sugulased.Sorry, kui ma eksin-lihtsalt siis minu selgeltnägija võimed vedasid mind alt.
Aga ok, muusika.tv-saatsin sulle PM.
Kuna pole siin foorumis just eriti sage külaline ja pole varem kellelegi PM saatnud, siis sorry kui 2 korda said.
Lihtsalt tahtsin kindel olla, et mu PM kindlasti kohale jõudis-minu saadetud kiri igastahes minu saadetud kirjade kaustas nähtav polnud ja pole seda siiani.
Tegin ka igaks juhuks koopia saadetud kirjast, seda siis juhuks kui on mingi rike ja kiri kohale ei jõudnud.Vabandan ehk PM pikkuse pärast, sest vist kirjutasin keskmisest pikema PM kui enamasti tavaks.Aga loomulikult minu äriplaanist ja muudest detailidest edaspidi PM, siis me ( vähemalt mina) enam sinu selles teemas ei kirjuta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
21.10.2008 15:41:40
|
|
|
Tegemist on väga huvitava teemaga. Ja isegi niivõrd huvitavaga, et ma otsustasin võtta antud teemal lausa ühendust Eesti Autorikaitse Organisatsiooniga. Seni pole ma veel neilt vastust saanud. Küsisin konkreetselt nende käest, et kas ma võin lisada orkut.com või oma kodulehele YouTube videosid, mis võivad YouTube illegaalselt lisatud olla? Ning kirjutasin ka, et ma ei tea ju, kas need on YouTube legaaselt lisatud või illekaalselt. Ega ma ei jõua hakata ju iga video puhul kontakteeruma selle autoritega. Ja see oleks ka absurdne. Sest oletame, et keegi laeb YouTube'i praeguse absoluutse hittloo video. Ja kui nüüd kõik fännid hakkaksid selle video autorile kirjutama ja küsima, kas võib seda oma blogisse lisada? Neid kirju oleks ju miljoneid ühe päevaga. Kes neile vastata jõuaks? Ootan huviga vastust. Ja annan siis siin ka teada.
Kuid isiklikult minu teada küll ei ole ebaseaduslik YouTube ega teistel sarnaste lehtedel avaldatud videode enda kodulehele lisamine embed koodi abil. Sellisel juhul peaks ju sellistel saitidel nagu rate.ee, orkut.com ning lugematul hulgal blogidel ja foorumitel YouTube videode lisamise ära keelama. Teglikult kui YouTubes on illegaalne video üleval, siis peaks EAKO selle YouTubest laskma maha võtta, mitte käskima eemaldada seda nendelt saitidelt, kes selle on endale YouTube vahendusel lisanud. Neid saite võib olla ju miljoneid või isegi miljardeid. EAKO jääkski nii neid taga ajama ju. Nt kunagi ma lisasin mõne enda tehtud video sellisesse kohta nagu esnips.com, et sõpradele kättesaadavaks teha, kuid keegi tarkpea oskas neist ikka koopia teha ja lisada ka YouTube. Siis ma kirjutasin YouTube, et nad võtaksid selle maha. Ja minu üllatuseks eemaldatigi see video päris kiiresti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aut6sspets
HV vaatleja
|
22.10.2008 09:26:02
|
|
|
Küll sellel aabee-l ikka jutt jookseb ja mida rohkem loed, seda rohkem hakkad kahtlema tema teadmistes EAKO töötulemusi hindab ta näiteks ajaleheartiklite järgi - et kui ajalehes on vaikus, siis järelikult EAKO tööd ei tee, kui mõni sait endiselt hingitseb, siis järelikult on EAKO-st jagu saadud või siis jällegi EAKO oma tööd ei tee Arvan, et kõik kes vähegi on mõtlemisvõimelised ja ei ole antud teemadel lasknud mõnel targutajal ajupesu teha, mõistavad, et "aabee" jutt on väga leebelt öeldes naiivne, õiguslikust ja ka moraalsest aspektist jabur.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
22.10.2008 11:33:30
|
|
|
aut6sspets, need sinu viimased sõnad on sobivad EAKO tegevuse kohta: väga leebelt öeldes naiivne, õiguslikust ja ka moraalsest aspektist jabur.
EAKO kohta on muidugi väga keeruline midagi teada saada, sest nii informatiivset kodulehte ei ole ma juba ammu näinud. Samuti ei ole Eestis mittetulundusühingute aastaaruanded veebis kättesaadavad (veel).
_________________ www.sisters.ee: rinnamärgid, külmkapimagnetid, võtmehoidjad, käepaelad |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
22.10.2008 12:38:24
|
|
|
Mees või naine, kes sa teed muusika.tv saiti. Miks sa seda lehte üldse teed? Enne ma ka arvasin, et YouTube videosid võib vabalt ülesse panna enda tehtud lehele, aga tuleb välja, et ega ikka ei tohi küll. Sinu lehekülg on ju täiesti ebaseaduslik, absoluutne autoriõiguste rikkumine ju. Kui sa tahad kellegi videot oma veebilehele lisada, siis pead sa autorilt nõusoleku saama, kui just autor ei ole kuskile informatsioni üles pannud, et vastav video on vabalt levitatav. Aga selline küsimus on külle muusika.tv-le, et milleks sellist lehte tehakse, kui kõik videod on nagunii YouTubes olemas, eks igaüks, kes tahab neid eesti lugusid kuulata, saab ju YouTubest ise ka otsida ja kuulata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
22.10.2008 12:44:22
|
|
|
alar717 kirjutas: |
Mees või naine, kes sa teed muusika.tv saiti. Miks sa seda lehte üldse teed? Enne ma ka arvasin, et YouTube videosid võib vabalt ülesse panna enda tehtud lehele, aga tuleb välja, et ega ikka ei tohi küll. Sinu lehekülg on ju täiesti ebaseaduslik, absoluutne autoriõiguste rikkumine ju. Kui sa tahad kellegi videot oma veebilehele lisada, siis pead sa autorilt nõusoleku saama, kui just autor ei ole kuskile informatsioni üles pannud, et vastav video on vabalt levitatav. Aga selline küsimus on külle muusika.tv-le, et milleks sellist lehte tehakse, kui kõik videod on nagunii YouTubes olemas, eks igaüks, kes tahab neid eesti lugusid kuulata, saab ju YouTubest ise ka otsida ja kuulata. |
Jutu järgi võiks arvata, et töötad EAKO's?
Kuule, millal rate ja orkut ja veel hunnik lehtesid kinni pannakse, kuna seal on samuti videosid hunnikus, millede lisajad pole ju ka keegi autorilt nõusolekut küsinud...
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
22.10.2008 14:14:34
|
|
|
Rates ja rokutis võib lisada vaid videosid, mis on YouTubes legaalsed, illegaaseid videosid ei tohi. Eks siis iga inimene, kellel rates või orkutis konto on ise vastutab oma nime ja kontoga, kui lisab illegaalseid videosid. Keeruline värk. Aga nii on. Luba ei peagi küsima, kui on YouTube legaaselt üles pandud video ja tehtud võimalikuks nende videode muudele lehtedele lisamine ehk siis embed kood. Kusjuures vaata YouTubest, enamus legaasetel või ametlikel videodel puudub täielikult ebmed kood ehk on võetud ära õigus neid teistele lehtedele lisada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
22.10.2008 14:18:49
|
|
|
Rates ja rokutis võib lisada vaid videosid, mis on YouTubes legaalsed, illegaaseid videosid ei tohi. Eks siis iga inimene, kellel rates või orkutis konto on ise vastutab oma nime ja kontoga, kui lisab illegaalseid videosid. Keeruline värk. Aga nii on. Luba ei peagi küsima, kui on YouTube legaaselt üles pandud video ja tehtud võimalikuks nende videode muudele lehtedele lisamine ehk siis embed kood. Kusjuures vaata YouTubest, enamus legaasetel või ametlikel videodel puudub täielikult ebmed kood ehk on võetud ära õigus neid teistele lehtedele lisada. |
Rate.ee-s kontot omav inimene "ei tea ja ei peagi teadma" kas mingi video juutuubis on legaalne või illegaalne.
Nii on. Loe jutumärkides olevat lauseosa uuesti. See on oluline osa, sest õiguslikus tõlgenduses vastab see heausksuse kriteeriumile. Inimese tegevus on heauskne, kui ta "ei pea ega peagi teadma" oma tegevuse ebaseaduslikkusest. Heausksena toimivat inimest ei saa karistada.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
22.10.2008 14:22:16
|
|
|
Ah ega mina neid asju ka päris täpelt ei tea. Aga EAKO seletas mulle asja nii ära. Ju nad siis ikka teavad ka, mida nad räägivad. Aga ma saan asjale pihta tegelt. Kui lisad oma lehele illegaalse video, siis sa vastutad selle eest. Eks siis rate.ee ise määrab oma kastutustingimustes ära, kas rate.ee ise vastutab kõigi videode eest või iga kastutaja ise. Loe rate kasutustingimusi, seal peaks kirjas olema. Kui rate ise vastutab, siis pole sul midagi karta, siis peab ratel olema adminid, kes kontrollivad kõiki videosid, mis sinna lisatakse. Või peab neil YouTubega võibolla mingitlepingu olema sõlmitud. Midagi ametlikku peab olema. Niisama ei tohi küll sellist asja teha.
viimati muutis alar717 22.10.2008 14:29:56, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
22.10.2008 14:25:06
|
|
|
Ju nad siis ikka teavad ka, mida nad räägivad. |
Siiralt kahtlen
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
22.10.2008 14:34:02
|
|
|
ah persse, mul kama kaks, endal oli ka plaanis tegelikult teha koduleht, kuhu tahtsin ka videosid ja mänge lisada, aga kellel on seda aega, et hakata igat videot ja mängu uurima, et kes selle autor ja et kas seda võib üldse lisada oma lehele või mitte. Ja kusjures, siin foorumis ka on autoriõigusi rikutud, kui selle Mandre või mis iganes kirju on tsiteeritud. See on tegelikult tema autoriõiguste rikkumine. Ta ise kirjutas mulle seda. Nii et see autoriõigus on ikka üks hull asi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.10.2008 14:35:04
|
|
|
Jep,
Nõuan järgmiste teemade ärakeelamist HV foorumis:
Naljakaim lause HV's
Parimad logid
Väike pilt
.....
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
22.10.2008 14:41:37
|
|
|
Kirvest! Andke mulle kirvest! mis sa selle kirvega teed siis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
22.10.2008 15:47:23
|
|
|
:..... Ja kusjures, siin foorumis ka on autoriõigusi rikutud, kui selle Mandre või mis iganes kirju on tsiteeritud. See on tegelikult tema autoriõiguste rikkumine. Ta ise kirjutas mulle seda. Nii et see autoriõigus on ikka üks hull asi. |
Tema saadetud kirja avalikuks lugemiseks kätte saadavaks tegemine ei ole kirja saatja autori õiguste rikkumine. Tundub, et see Mandre või kes iganes ta oli, ei tea ka ise oma õigusi
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
22.10.2008 17:25:32
|
|
|
Eelkõige tekitas soovi vastata EAKO poolne kiri (ja eriti just see lõik).
tsitaat: |
Reeglina EV algul hoiatatakse, seejärel pöördutakse politseisse ning kui
leitakse, et kahju oli piisavalt suur, siis ka tsiviilkohtusse. Kui juba
politsei on süüdi mõistnud, siis reeglina tsiviilkohtust tagasilööke ei
tule.
|
Ei tea, kas vahepeal on eesti de jure õigusriigist muutunud politseiriigiks või mis aga politsei ei mõista mitte kedagi mitte milleski süüdi. See, et nad teile trahvi teevad on maakeeles ja robustselt seletades nii: politseinik hindab teie käitumist ning leiab, et see on vastuolus seadustega, teie kuulate põhjenduse ära ja nõustute ning lõppkokkuvõttes lepite omavahel ja seadustest tulenevate tingimuste alusel kokku, et teie maksate riigituludesse vastava summa. Kui aga te ei ole nõus politseiniku tõlgendusega siis tema teile trahvi teha ei saa, kas oli seadusrikkumine või mitte otsutab kohus.
Kohapealse kiirmenetluse käigus küll kirjutatakse teile välja trahvikviitung, kuid teil on õigus see protestida ning pöörduda kohtu poole hinnangu saamiseks, kas teie tegevus oli seadusega vastuolus või mitte. Õiguslikku hinnangut seaduserikkumise kohta saab anda eestis AINULT EV kohus (kas siis mõni maa-, ringkonna- või lausa juba riigikohus). Nüüd sellest nurgast vaadates on EAKO tegevus piraatlusega võitlemiseks seadusevastane, sest mis moodi ja kes on neile andnud õiguse teha hinnangut, et kellegi tegevus on seadustega vastuolus?!?!
Ok, tegelikult pole asi nii must ja valge, hall on - EAKO võib, sarnaselt iga eestis elava/oleva isikuga, teha politseisse (kuritegude puhul kõigepealt uuritakse ja siis menetletakse kohtus) või kohtusse (tsiviilhaigide puhul vaieldakse kohtus) avalduse, et tema või kellegi temaga seotud isiku huve on rikutud või see maagiline keegi on kahju saanud.
Mis puutub orkuti/rate videode teemasse siis portaal võib oma tingimustesse sisse kirjutada ka selle, et peate kandma kaabut portaalis viibides, kuid kaine mõistus ütleb, et 99,9% inimestest ei tee seda, seega lihtsalt kasutustingimustesse kirjutamine, et portaal ei vastuta lisatud materjali seaduslikkuse eest ei vabasta portaali elementaarsetest kohustustest, st. kui mõne HV kasutaja postituse tõttu muutuks üldsusele kättesaadavaks mõni salastatud riigifail siis HV haldaja ei saa öelda, et sorry, meie ei vastuta ja meie ei eemalda seda postitust. Vastupidi, HV haldaja on kohustatud postitust eemaldama, et takistada edasist seaduserikkumist. Sellega peaks enamvähem kõik nõus ju olema?
Ok, see oli vahest ehk liigekstreemne paralleel, kuid kui leht vahendab piraatmaterjali on lehe haldaja sunnitud / kohustatud piraatmaterjali eemaldama. Nüüd, mitte keegi ei kohusta mingit materjali eemaldama vaid selle alusel, et mingi suvaline Juhan seda ütleb. Kui materjali puhul on üheselt aru saada, et see ei ole seaduslik (tempel: RIIGISALADUS, SALASTATUD vms peal on juba päris hea üheselt mõistetav asi), siis pole midagi vaielda, aga näiteks youtube'i videode puhul on see raskem - kui keegi on selle üleslaadinud ja sellele saab ligi ning seda saab oma lehele lisada siis võiks ju hea tahte alusel eeldada, et youtube'i lisaja on kogu selle õiguste teema selgeks ajanud ja kõik võivad seda levitada... Seega vaid ühe isiku (EAKO meie teemas siin) arvamuse ja teadmiste alusel ei saa anda ühest hinnangut. Ideaaljuhus oleks see, kui esitaja/autori õiguse omaja ütleb, et ei, tema pole lubanud ja ei tohi, kuid reeglina ei ole see mahu tõttu saavutatav.
Niisiis võiks EAKO lahmimise korral küsida neilt lisaks täpseid nimekirju, aluseid, miks nende hinnangul on tegemist piraatkoopiatega ning viisakalt öelda, et vaja oleks ka teist hinnangut. Kui nad suudavad tõestada, et nemad esindavad mingeid artiste ja need arstisti ei taha oma lugusid näha youtube'is on lingi eemaldamise nõue põhjendatud. KUID vaid vahendaja eemaldamine ei ole mõistlik tegevus oma kliendi huvide kaitsmisel, seega peaks EAKO tegelikult tegelema youtube'ist probleemse materjali eemaldamisega (lingi eemaldamisel jääb materjal ja võimalus uueks seaduse rikkumiseks alles), sest ainult sellisel juhul suudavad nad oma esinduslepingut täita ja kliendi (artisti) huve kaitsta.
Ehk siis mina järeldan lihtsalt seda, et EAKO puhul on tegemist mõttetu organisatsiooniga, kes lihtsalt lahmib väikeste tegijate kallal (julgemata esitada nõudeid firmadele, suurematele tegijatele), et mingilgi määral õigustada üüratuid summasid ei millegi eest, mida nad kasseerivad. Samuti oleks vaja pretsedenti mis sellistelt ärplejatelt lolluste tegemise õiguse ära võtab ja/või kohustab neid reaalsete probleemidega tegelema. See, et nokkida aastast-aastasse pisitegijate/vahendajate kallal ei ole tegelikult probleemi lahendus - lahendus oleks tavakodaniku teavitamine asjade seaduslikkusest/mitteseaduslikkusest, ning algpunktidega tegelemine (kui video on youtubis autori loata siis tuleb see eemaldada sealt, mitte eemaldada n+8 linki blogidest ja jumal teab kust).
EAKO puhul meenub enim tuuleveskitega võitlemise jutt... asjatundmatu silmis teevad kogu aeg tohutut tööd, kuid reaalselt ei tehta kõige vähematki...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|