_________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Lugemiseks lugu siis sellest, kuidas pangad rahvale aktsiate ja fondide tootlikust positiivses suunas bluffivad. Eks seesama, millest eelpool juba on juttu olnud, et negatiivseid uudiseid välja tuua ei tohi 8)
http://www.delfi.ee/news/majandus/aripaev/article.php?id=20075612
Lõuapoolik, ära palun mine libedale teele. Nupukese on kirjutanud ajakirjanik, kes sisu adumata peab kirjutama artikli, mis tooks klikke=reklaamiraha.
Kas tead, mis on "äkiliste pensionifondide" põhikirjas aktsiaosakaalu kohta kirjas? Sugugi mitte "pool varast peab olema investeeritud aktsiatesse". Väga olulisel kohal on seal sõna "kuni" (täpselt samuti, nagu netiühenduste kiirused on "kuni XMbit/s"). Eestis müüdavad pensionifondid on kõik nö. aktiivselt juhitavad fondid. Aktiivse juhtimise eest küsitakse ka kõrgemaid tasusid. Et kõrgemat tasu õigustada, tuleb ka aktiivselt juhtida. Kuniks turud tõusid, oli kõik ilus - kogu aktiivne juhtimine seisnes sisuliselt kvartaliaruannete koostamises ja lisanduvate vahendite eest täiendavate aktsiate/võlakirjade ostmises. Just praegune aeg aga peaks eraldama terad sõkaldest ja peaks selguma, kellele makstakse lisatasu asja eest ja kes niisama mugavat kohta täidab. Aktsiate õigeaegne müük ja hoiustesse liikumine on olnud väga õige tegu, kuniks turud allapoole liiguvad. Kui suudetakse ka õige sisenemishetk tabada, oleks eriti nummi. Eks näis, kellel kõige paremini läheb.
Teadmiseks - enamus aktiivselt juhitavaid fonde jääb alla passiivselt juhitavatele fondidele (nimetatakse ka indeksfond). Passiivselt juhitavaid fonde pole meil aga seetõttu, et sellise fondi valitseja ei teeni samal hulgal pappi. Nõiaring? Ma paneks oma "äkiline 50" fondist kohe raha passiivsesse fondi, kui sellist pakutaks.
Tänast liikumist vaadates hakkas igatahes hoiusel olev raha juba sügelema - sel aastal pole sentigi lisaks pannud aga sellisel määral kukkumised ja ka meedias valitsev "taevas kukub alla" mentaliteet peaks viitama, et palju enam minna pole. Osta siis, kui veri tänavatel... ma ütleks, et nüüd juba on küll
Tänast liikumist vaadates hakkas igatahes hoiusel olev raha juba sügelema - sel aastal pole sentigi lisaks pannud aga sellisel määral kukkumised ja ka meedias valitsev "taevas kukub alla" mentaliteet peaks viitama, et palju enam minna pole. Osta siis, kui veri tänavatel... ma ütleks, et nüüd juba on küll
2korda2: Ära karda - ma ei satu sugugi reklaami "libedale teele". Selleks olen ma saanud piisavalt meedia ja reklaamikoolitust / kursuseid. Ehk siis need kursused on olnud koht, kuhu ma oma raha aktsiate ostmise asemel pannud olen.
Ja lähipäevil võtan portsu "sügelevat raha" ja viin selle poodi, kus müüakse minule vajalikke töövahendeid. Mitte ei torma esimesse panka, esimese telleri juurde, et see siis mulle suvalise esimese firma aktsiaid pähe määriks 8)
Bluebull: Ja mida siis siin mõni päev tagasi kirjutati, kui kuulus Joel kilkas, et LHV-l läheb imehästi ja et tooge aga oma rahad LHV-sse 8) Täpselt sama, et LHV-mees blufib ja üritab negatiivset tegevust liiva alla matta. Olgugi, et tegelik reaalsus on täpselt vastupidi
Bluebull: Ja mida siis siin mõni päev tagasi kirjutati, kui kuulus Joel kilkas, et LHV-l läheb imehästi ja et tooge aga oma rahad LHV-sse 8) Täpselt sama, et LHV-mees blufib ja üritab negatiivset tegevust liiva alla matta. Olgugi, et tegelik reaalsus on täpselt vastupidi
No kuule! Joel ei maininud sõnagagi, et LHV-l väga hästi läheks. Ammugi ei öelnud, et kõik peaks oma papi sinna viima. Jah, ta avaldas lootust, et turg võib pöörata - kahe päeva jooksul pole pööret olnud. Asja iva on ehk selles, et needsamad rabelejad jäävad tõenäoliselt märksa suuremast summast ilma, kui turg kord tõusma hakkab. Siis avastatakse võimalused alles siis, kui pangast tuleb kiri kus graafik sees "näete, kuis selle fondi tootlus on viimase aastaga 30% olnud!". Ja siis sisenetakse jälle laineharjal, maakleri soovitusel esimesse ettejuhtuvasse fondi...
Muide, maaklerid teenivad väga hästi just siis, kui inimesed pidevalt edasi-tagasi rabelevad.
Mul on kogemus olemas eelmisest vene kriisist, kus sisse pandud rahast jäi järgi üsna vähe. Jätsin selle lihtsalt seisma, kuigi olin suhteliselt regulaarselt sinna raha juurde pannud - ah see nii väike summa, mis ma tast enam torgin. Oleks jätkanud endises tempos regulaarselt, oleksin 2006 lõpus välja võtnud rohkem, kui majaehituseks tarvis läks. Nüüd sain ainult autoraha.
Räägi siis täpsemalt ka palju nalja saab, siis ma tean kuidas täna õhtul pidutseda _________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford
Scart: Kusagil oli hiljuti kirjas, et "ainult kaine peaga saab inimene teha õigeid otsuseid" 8) Nii, et vaata, et paanikasse ei satu pidu pidades. Muidu müüd veel naabrimehe traktori maha
Tundub, et Cresco-mehed julgevad olla esimesed, kes ausalt tunnistavad, et asi hakkab paanikaks kiskuma. "Schults: lausmüügi jätkudes võib paanikast rääkida" http://www.arileht.ee/?artikkel=444582
mismõttes, hakkab paanikaks kiskuma. paanika on emotsioon ja see on ilmselgelt juba mõnda aega finantsturgu vallanud. see ei ole põhjus, vaid sümptom. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
KrikU: Sul on täiesti õigus. Kütusemüüjate kasumimarginaal on selline, mida nad varasematel aegadel kõige paremates unenägudes ei julgenud näha. Mingi aeg andis sellele vihje ka üks kohalikest kütuseparunitest, et ei saa hinda langetada, kuna siis ei saaks kasumimarginali kõrgel hoida. Kahjuks ei mäleta, kas see oli Statoili või Neste Pealik. Aga - ega siin vahet polegi - unelmate kasumit teenivad mõlemad firmad.
Tarbimine peaks olema üsna märgatavalt langenud. Seega mis "unelmate kasumist" sa räägid.
Kütusemüüjate kasumid ei ulatu kasvõi pankade kasumitele isegi mitte ligilähedale.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.