Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  LCD monitorid ( lisatud küsitlus monitori suuruse kohta 10.04.2022 ) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 415, 416, 417  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor?
10-15"
0%
 0%  [ 3 ]
15-20"
2%
 2%  [ 7 ]
20-25"
17%
 17%  [ 53 ]
25-30"
41%
 41%  [ 124 ]
30-35"
25%
 25%  [ 77 ]
35" või suurem
12%
 12%  [ 37 ]
hääli kokku : 301

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
time123
HV Guru
time123

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.06.2008 22:34:25 vasta tsitaadiga

Heikis, nende valikutega liialdada ei maksa, lugesin kuskilt foorumist, et üks tüüp oli oma L226WTQ service menuga natukene vasakule keeranud.
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.06.2008 22:55:02 vasta tsitaadiga

heikis, monitori vahetusest tuleb fps'i kadu??? icon_eek.gif millest see tingitud peaks olema?
mis sul muidu see FW version siis näitab?
muide, räägi oma settingutest ka mingi aeg kui oled need enda meelest juba suhtkoht sobivalt paika saanud icon_wink.gif omal hetkel bright=80, contr=65, gamma=-50; color@6500K red=50, green=50, blue=45, f-engine mode=normal.

angel, enne võis sul küll 100hz olla, aga nüüd (LCD puhul) ei ole sul reaalselt enam mingeid hertze! lcd pilti tervikuna ei vaheta, seega pole mõtet kaadrisagedusest rääkida. kui sul mängud piiravad 60 peale ära fps'i siis võta vertical sync maha, see on see asi, mis kaadrisagedusega syncib (nagu nimigi ütleb...) su fps'i.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 09.06.2008 23:04:42 vasta tsitaadiga

ee on küll... nüüd olen ma 60FPS 'iga piiratud. Üle selle ju ei näe kuna molu "hz" on 60. Vanasti sai 100'ga pandud (crt võimaldas) aga nüüd on tunda kuidas fps madalam. Vsync võib maas olla aga üle 60 nagunii ei näe... ise igatahes kohati tunnetan (mängudes kus üle 100 alati) et sutsu "uimasem" on asi. Vsync on tavaliselt aga peal kuna teatud mängudes läheb muidu pilt liiga "puruks". ehk siis LCD ei jõua järgi.

ghosting, input läg ja 60Hz jms ongi ju lcd negatiivsed omadused kui mänguri seisukohalt asja vaadata. Ise igatahes küll tunnetan ära kas on 100fps/100hz või 60fps/60hz (kiiremates fps'ides sutsu häirib, rts vms rallys pole absul vahet peamine et fps all 40 ei läheks).

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.06.2008 23:49:17 vasta tsitaadiga

seleta meile siis palun, mismoodi saab lcd olla 60hz kui ometi ei toimu lcd-tehnoloogia puhul reaalset kaadrivahetust. pilti muudetakse teatavasti sujuvalt, kuna iga punkt on põmst eraldi juhitav suvalisel hetkel!
teatavasti saab muuta kaadrisagedust ka siis videoadapteril kui seal taga on LCD, kuid LCD jaoks see ju midagi ei muuda. eeldan, et videokaart lihtsalt saadab siis infot nii mitu korda sekundis kui sealt settingutest ära määrata.

"The closest thing liquid crystal shutters have to a refresh rate is their response time, while nearly all LCD backlights (most notably fluorescent cathodes, which commonly operate at ~200Hz) have a separate figure known as flicker, which describes how many times a second the backlight pulses on and off"

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 09.06.2008 23:55:00 vasta tsitaadiga

ei oska seletada täpselt... aga siiski LCD on 60hz. Pane vsync peale ja sa oled kohe 60hz pidurdatud ehk siis sellega mis molu hz väärtus on. Võta vsync maha ja üldiselt näed enamus mängudes pildi "purunemist" ning ikka tundub et fps on 60 peal. Kuidas ta saab üle selle minna kui LCD ei suuda rohkem kuvada?

Kui LCD suudaks rohkem kui 60 Hz teha või Hz ei mängiks rolli siis MIX ta kuramuse pildi puruks tõmbab kui videokaart 100-150 fpsiga ees ära põrutab? Ta lihtsalt ei jõua nii kiiresti pilti kuvada ning selleks vsync asjalik ongi (kuigi osades mängudes kaotad rämedalt fps'i ehk siis asi ei piirdu siiski sellega et mäng pannakse 60 fps i piiri peale tööle. Isegi 60 fps piirangut omavad sageli omavad seda "pildi purunemist" ja aitab just Vsycn (doom 3 oli üks neist).

Minuteada tahetakse juba teha lcd vms uut ekraani mis suudaks üle 60hz kuvada just mängude jms asjade pärast. Praegused katsed "musta triibu kuvamine kaadrite vahel" on aga suht haledad ja panevad lcd pildi värelema nagu vana crt.

Vast keegi targem seletab lahti kui viitsib... mina ei viitsi enam vaielda kuna enda jaoks olen juba piisavalt katseid ja tõestusi teinud et näha et on ikka vahe küll kas lcd 60hz (75 vms on nagunii bullshit, lcd on 60 nagunii @ xbit labs isegi arutas seda) või 100Hz CRT.

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.06.2008 01:06:52 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
heikis, monitori vahetusest tuleb fps'i kadu??? icon_eek.gif millest see tingitud peaks olema?
mis sul muidu see FW version siis näitab?
muide, räägi oma settingutest ka mingi aeg kui oled need enda meelest juba suhtkoht sobivalt paika saanud icon_wink.gif omal hetkel bright=80, contr=65, gamma=-50; color@6500K red=50, green=50, blue=45, f-engine mode=normal.

fps langus oli lihtsalt kõrvalmärkus. et noh mägnudes tuntav langus- mitte ainult fps näidikult

FW on 2.1

settinguid pole ma üldse näppinud, kõik defis
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 10.06.2008 01:49:02 vasta tsitaadiga

angel, nii ei seletata asju, et "ei tea, ei viitsi, ei oska, ei taha" icon_biggrin.gif pole ju eriti mõtet midagi väita kui sa ei ole valmis tõestama, seletama või näitama, et see väide ka paika peab!
60hz ei ole mitte molu väärtus, vaid gfx kaardi setting. jah, kui sa määrad driverist, et "put out 60hz" siis tõepoolest üle selle ei anta ka, paned vsynci peale ja tõepoolest hoitaksegi syncis renderdamise kiirust...thats the point! icon_wink.gif
LCD suudab kuvada whatever framerate'i, teoorias...niiet saab küll minna "üle selle". response time ongi siis see asi, mis piirama hakkab tegelikult. loe minu poolt varem antud inglise keelne lõik läbi ja saad ehk aru.
ma ei väida, et mingit nö. veidrat efekti LCD'ga üldse olla ei saa, ma väidan, et reaalse refresh rate'ga pole siin mitte mingisugust pistmist, kuna LCD on lihtsalt täiesti teistsugune tehnoloogia!

tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 10.06.2008 16:56:36 vasta tsitaadiga

time123 kirjutas:
Heikis, nende valikutega liialdada ei maksa, lugesin kuskilt foorumist, et üks tüüp oli oma L226WTQ service menuga natukene vasakule keeranud.

Ma oma L1730S värvid keerasin ka võssa. Tagasi õigeks ka ei saa. icon_neutral.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.06.2008 18:32:47 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
time123 kirjutas:

Ma oma L1730S värvid keerasin ka võssa. Tagasi õigeks ka ei saa. icon_neutral.gif

ja seda minu soovitusel icon_biggrin.gif
ot aga mida täpsemalt vajutasid?

ma kogemata vajutasin clear ETI, kuid paistabet see ei teindu midagi ning see pidigi olema mingitsorti aja counter
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 10.06.2008 20:55:52 vasta tsitaadiga

No see clear eti vajutasin ma ka kogemata, aga siis vajutasin seda auto color ka kogemata. icon_lol.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.06.2008 23:42:24 vasta tsitaadiga

Wiltz, täna mängisin siis battlefield 2 esimest korda sellel monitoriga ning gameplayd hakkas miski segama. siis panin tähele, et hallid ning ka tumedamad detailid võtavad liikumisel punaka varju. eriti hästi oli seda märgata kaugel asuvate tornide puhul, mis olid hallid ning taust natuke heledam. siis oli hiire liigutamisel nende värvide üleminekupiirkonnas näha punaseid varje.

sain asja korda, kui service menu alt sai valetud teine paneli nimetus. enen oli CM022W 4L, aga muudetud sai CPT20W 4L peale. ning punased varjud on kadunud. väga thumbs_up.gif on nüüd
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 11.06.2008 00:55:47 vasta tsitaadiga

kle jah, ma ise ka eile korra proovisin klõpsida nende erinevate "paneelide" vahel, näha oli, et miski muutub küll (värvides, desptopil olin kui vahetasin neid). samas ära muutma ehk nö. salvestama esialgu mingit teist paneeli ei hakanud. sa valisid ka mingi kindla asja järgi selle CPT20W või lihtsalt proovisid erinevaid ja lõpuks see tundus kõige parem?

ise näen filmides artifacte, ilmselt on need response time compensationi artekad siis. põmst mingi suht randomly, et näiteks mingi liikuv (kuid mitte väga kiirelt) pilt parasjagu ja inimeste näod pildil, siis viskab kuskile näopiirkonna serva hetkeks mingeid punaseid piklikke jooni/kujundeid. aga see on muidugi üsna üürikest aega näha ikka...ja kusjuures vahepeal on pilt jumala puhas ka.

aa muide, mul on FW 2.20, vb seepärast ma ei ole mängudes samasugust efekti täheldanud nagu sul oli icon_rolleyes.gif

tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.06.2008 01:01:24 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
kle jah, ma ise ka eile korra proovisin klõpsida nende erinevate "paneelide" vahel, näha oli, et miski muutub küll (värvides, desptopil olin kui vahetasin neid). samas ära muutma ehk nö. salvestama esialgu mingit teist paneeli ei hakanud. sa valisid ka mingi kindla asja järgi selle CPT20W või lihtsalt proovisid erinevaid ja lõpuks see tundus kõige parem?

ise näen filmides artifacte, ilmselt on need response time compensationi artekad siis. põmst mingi suht randomly, et näiteks mingi liikuv (kuid mitte väga kiirelt) pilt parasjagu ja inimeste näod pildil, siis viskab kuskile näopiirkonna serva hetkeks mingeid punaseid piklikke jooni/kujundeid. aga see on muidugi üsna üürikest aega näha ikka...ja kusjuures vahepeal on pilt jumala puhas ka.

aa muide, mul on FW 2.20, vb seepärast ma ei ole mängudes samasugust efekti täheldanud nagu sul oli icon_rolleyes.gif

suvaliselt jah valisin kuni järsku enam ei olnud neid punaseid varje. mis sul endal muidu valitud on seal?
tagasi üles
virx
HV Guru

sõnum 11.06.2008 02:28:55 vasta tsitaadiga

Mida rahvas arvab sellest 22" Eizost, hind tal 4500.- või soovitab keegi midagi muud sama raha eest?
http://www.eizo.fi/eizo/smpage.fwx?smlanguage=&fin&page=189&product=1815
Kommentaarid: 356 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 301
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.06.2008 08:05:29 vasta tsitaadiga

virx kirjutas:
Mida rahvas arvab sellest 22" Eizost, hind tal 4500.- või soovitab keegi midagi muud sama raha eest?
http://www.eizo.fi/eizo/smpage.fwx?smlanguage=&fin&page=189&product=1815

ma arvan, et sisseehitatud kõlarite eest pole mõtet maksta
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 11.06.2008 18:38:52 vasta tsitaadiga

heikis, mul seesama valitud, mis algselt oli...ja see on sama, mis ka sinul algselt oli icon_wink.gif CMO22W...
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.06.2008 19:36:31 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
heikis, mul seesama valitud, mis algselt oli...ja see on sama, mis ka sinul algselt oli icon_wink.gif CMO22W...

kusjuures mina nägin seda anomaaliat alles BF2 mängides. võiksid huvipärast proovida, kui aega on ja mngu ka leiad
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.06.2008 01:09:18 vasta tsitaadiga

mäng vist isegi kuskil on...võibolla proovingi icon_biggrin.gif teisest küljest veider nagu, et seda kuskil mujal siis tähele ei panegi kui selles ühes konkreetses mängus.
tagasi üles
gertbirk
HV vaatleja

sõnum 13.06.2008 16:43:44 vasta tsitaadiga

Kuulge mehed,

Rääkige, mis arvate monitorist Samsung Syncmaster 2032BW. See kõlgub mul juba tükk aega silme ees.
Pmst oleks vaja monitori hinnaklassis 3500-4000kr. Suuruseks võiks jääda 20" , sest selle raha eest ei saa korralikku 22" monitori isendit.

Tänuuuud
tagasi üles
Peltz
HV kasutaja
Peltz

sõnum 14.06.2008 15:17:03 vasta tsitaadiga

Asus LS201D 20" LCD aga ei ole Widescreen.

tsitaat:
We'd like to point out that the LS201 has the same number of pixels, vertically, as most widescreen 20" and 22" monitors, which generally have resolutions of 1680x1050. So the LS201 should have the same amount of vertical desktop real estate as a larger 22" screen.

Tavaline LS201 on mingi tugevdatud ekraaniga, võid ambuga lasta seda. Seda sul tõenäoliselt vaja pole nii et otsi seda "D" mudelit.

tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 14.06.2008 19:36:54 vasta tsitaadiga

Soovitage LCD monitori kodukasutuseks, mänge ei mängita praktiliselt. Pmst ainult nett ja muud tööd + vahest mõned filmid.

Vaja lihtsat töökindlat monitori, mis oleks ilusa pildiga, mitte laiekraan

Hinnapiir kuskil 2500 või natuke üle.

Ette tänades

Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 14.06.2008 20:19:31 vasta tsitaadiga

Miks laiekraan ei kõlba? IMO tekstitööd jms palju etem teha, saad panna mitu lehte kõrvuti jms, rääkimata filmide vaatamisest, mis siiski tänapäeval ju laiformaadis.
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 14.06.2008 20:43:50 vasta tsitaadiga

Lotharius kirjutas:
Miks laiekraan ei kõlba? IMO tekstitööd jms palju etem teha, saad panna mitu lehte kõrvuti jms, rääkimata filmide vaatamisest, mis siiski tänapäeval ju laiformaadis.

Sest laiekraani ei soovita. Sugulasel vaja kuna CRT läks õhtale.

Kui põhiliselt filme vaadataks siis veel. Aga tekstitöötluses jms mina ei näe erilist võitu. Pigem 2 monitori juba. Tekstitötluses saab tavalise monitoriga ka mitu lehte kõrvuti panna, natuke väiksem jääb. Enamasti kirjutatakse ikka ühte lehte korraga

mag00
HV vaatleja

sõnum 15.06.2008 10:00:32 vasta tsitaadiga

Kumb oleks teie meelest mõistlikum kas Dell 2007WFP või Samsung 2232BW? Kasutusele läheks suuresti filmide vaatamisel, vahel mängimisel ja muude asjade tegemisel. Kas Dell on nii palju parem, et ta on seda hinnavahet väärt? icon_confused.gif
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 15.06.2008 11:00:18 vasta tsitaadiga

mag00 kirjutas:
Kumb oleks teie meelest mõistlikum kas Dell 2007WFP või Samsung 2232BW? Kasutusele läheks suuresti filmide vaatamisel, vahel mängimisel ja muude asjade tegemisel. Kas Dell on nii palju parem, et ta on seda hinnavahet väärt? icon_confused.gif

See on kallim sellepärast, et kasutab oluliselt paremat S-IPS paneeli ja rohkem mõeldud pilditöötluseks, mängida 16ms reageerimisajaga vist eriti ei kannataks icon_razz.gif Ehk kui tavalisest täpsemaid värve vaja ei lähe, siis kõlbavad ka odavamad (TN paneeliga) monitorid (loe: nimetet Samsung).
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 185
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  LCD monitorid ( lisatud küsitlus monitori suuruse kohta 10.04.2022 ) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 415, 416, 417  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.