Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  LCD monitorid ( lisatud küsitlus monitori suuruse kohta 10.04.2022 ) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 208, 209, 210  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor?
10-15"
0%
 0%  [ 3 ]
15-20"
2%
 2%  [ 7 ]
20-25"
17%
 17%  [ 56 ]
25-30"
40%
 40%  [ 129 ]
30-35"
25%
 25%  [ 80 ]
35" või suurem
12%
 12%  [ 40 ]
hääli kokku : 315

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tqz
Kreisi kasutaja
tqz

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 05.06.2008 23:35:26 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
millist widescreen 22'' LCD soovitate mängimiseks/filmi vaatamiseks, eelarve 4k +/-

LG W2252TQ on mul endal silma jäänud. Tundub just mängimiseks hea monitor võrdlemisi madala input lagi tõttu.
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=284&p1=2683&ma2=35&ph=12
http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/ZGRnnmZsyZpl/bGNka5iTmJXKZ8g/viewbenchmarks/bGNka5iTmJXKZ8g - ei tea kui usaldusväärne see on.

http://www.ordi.ee/EPood/Product.aspx?MC=MONITORID&IC=4100&Page=3&ItemID=4100-1674
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
angel
HV Guru
angel

sõnum 05.06.2008 23:44:00 vasta tsitaadiga

idee järgi oleks kõige parem osta selle firma toodangut kes ise toodab LCD paneele ja neid oma toodetes kasutab. Ehk siis ei võta mingit piixu sisse kui nõudlus liiga suur aka samsung kes on eriti silma hakanud.

Võimalik et eksin aga kas mitte LG ise enda paneele ei tootnud? Tea palju firmasid üldse ainult oma paneele kasutab. Idee seisneb selles et kui ainult oma toodetud paneele kasutavad siis on ka reviewd paika pidavad... mitte nii nagu 226BW ga oli

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
M@rten
HV kasutaja

sõnum 05.06.2008 23:54:30 vasta tsitaadiga

Kuskilt L226WTQ ülevaates lugesin, et LG-l pidi ka erinevaid paneele olema: nii enda toodetud kui ka teiste firmade toodetuid, näiteks CMO. Aga ma ei usu, et selline "mitmepaneelivärk" ainult selle ühe mudeliga piirdub. Samas ega need teiste firmade toodetud paneelid pole üldsegi nii halvad kui mõne jutu järgi võib järeldada icon_biggrin.gif Endal vist CMO (kontrollisin kunagi monitori menüüs oleva koodi järgi, see ei pidanud 100% täpne olema) paneel, aga pilt on väga hea (monitoriks siis Samsung 2232BW).
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.06.2008 00:07:03 vasta tsitaadiga

kui ütled et monitori pilt hea jms probleeme ei ole tekib kohe küsimus: kas teise ekraaniga oled võrrelnud? Mingi hea CRT või LCD? Egas enne aru saa et asi piixus kui teise asja kõrvale paned.
tagasi üles
M@rten
HV kasutaja

sõnum 06.06.2008 00:34:18 vasta tsitaadiga

Poes võrdlesin ning kodus vana crt-ga. Kahjuks pole kuskilt 100% täpselt kalibreeritud monitori võtta icon_razz.gif (tavakasutaja niikuinii neid vahesid eriti ei tunneta, professionaalid ostavad jällegi kallima ja parema paneeliga monitori)

OT:Mis värk on, kui ma foorumis mingit linki vajutan, siis kõrvaklappides käib kogu aeg ta-ta-ta-taa icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 06.06.2008 00:38:45 vasta tsitaadiga

ot:
sulle on PS tulnud icon_wink.gif icon_lol.gif

heikis
HV Guru

sõnum 06.06.2008 16:17:46 vasta tsitaadiga

hetkeseisuga siis mida värskemalt toodetud L226WTQ seda parem? st saad korraliku paneeli ja fixitud versiooni?
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 07.06.2008 01:53:11 vasta tsitaadiga

heikis, mina sain täna oma 226wtq kätte...võin vast anda väikse ülevaate asjast juba, kuigi eks siin tuleb veel seadetega natuke möllata + hetkel kasutan veel (ajutiselt) tavalist analoogkaablit icon_biggrin.gif

esmane mulje on mul küllaltki 'hüppeline' (läksin CRT suht tippmudeli pealt otse odavama otsa LCD'le siis), ehk siis ma näen selles vahetuses nii häid kui halbu külgi. esimene asi, mis silma torkas oli see, et filmid näevad miskipärast LCD peal kuidagi kehvemad välja icon_neutral.gif võibolla kuidagi seotud selle digitaalse signaali (lisa)töötlusega, mis LCD enda sees toimub. aga no see ei ole midagi liiga hullu.
natuke suurem pettumus oli see, et nö. super high contrast mode'd (eelkõige pean silmas "movie" pre-set mode'i) on üldiselt täiesti kasutud asjad. igasugune shadow detail lihtsalt kaob ära kui seda mode'i kasutada icon_biggrin.gif samas positiivselt poolelt on seal olemas ka nö. user modified pre-set mode. see osutus päris asjalikuks isegi, kuna on võimalik leida mõistlik kompromiss punchy värvidest, kontrastist ja samas säilitada enamvähem vastuvõetav shadow detail.
tegelikult see taustavalgustuse pidev muutmine (dynamic contrast) käib ka pisut pinda vahel, mängus nagu ei märka aga filmiga jääb kuidagi paremini silma. aga jällegi, ei midagi eriti hullu. ja eks seda annab välja lülitada ka.
kiireid mänge mängida ei ole veel proovinud, aga crysises mingit lägimist või muidu veidraid efekte ei märganud.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 07.06.2008 02:14:08 vasta tsitaadiga

ainult väga suurt läägi on näha palja silmaga.. väiksemat näeb vast siis kui teine kiirem molu kõrval.

CRT ja LCD filmi näitamis erinevus on sult vast see et CRT omas "täis" värve aga sul LCD 6bit paneel ainult. Ehk siis osa värve on puudu + must ei ole must (lcd naguniigi päris musta kuvada ei suuda nagu crt).

Ise olen vähemalt alati user modi LCD peale visanud + värve sättinud (seekord sai värvid pandud paika CRT järgi mis tundus tõetruum + valge sai valgeks tehtud, crt peal oli sutsu sinakas)... need preset modid on paras peldikust alla lasta (rõvedalt muudavad asja valeks icon_sad.gif )

tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 07.06.2008 03:22:55 vasta tsitaadiga

nojah, lägi koha pealt ütleks seda, et kui ma oma palja silmaga seda ei taju siis mind ei koti ka icon_biggrin.gif see on umbes sama teema nagu kunagi osadel oli probleem trinitron kinekaga monitoride "traatidega", et hullult häirisid väidetavalt...jah, kui ma spetsiaalselt vaatasin siis nägin ka neid ülipeeneid vertikaalseid triipe. ent väita, et häirivad läheks juba puhtalt sinna pseudoprobleemide nimekirja.

filmi näitamise erinevus värvidest...hmm, no ei hakkaks sinu teooriat päris välistama, kuid kaldun siiski arvama, et asi pigem milleski muus. mulje jääb muidu ombes selline, et sama film mis crt peal tundus nagu "täpsem" või rohkem "high definitioni" moodi, on LCD peal jällegi nagu natuke rohkem vanakooli divx'ga pakitud filmi moodi. raske seletada seda tegelikult icon_biggrin.gif aga jah, kuidagi võib see värvidega seotud olla ehk ka...
samas selle must ei ole must koha pealt vaidleks sulle küll ENDISELT vastu, ja ma ei kavatse seda vaidlemist lõpetada icon_razz1.gif asi selles, et ega crt ka tegelikult mingit jube meeletult head musta ei tee. erinevus küll on, kuid see on siiski võrdlemisi väike. Kõige mustem must ei ole ühesõnaga lcd'l üldse mitte halb, kuid jama kipub olema selles, et mida mustemaks sa selle musta poolenisti igasuguste trikkidega saad/teed, seda rohkem kaotab shadow detailis. parim näide on seesama movie mode, mis ühest küljest tagab superior kontrasti, teisest küljest "vabastab" sind täielikult igasugusest shadow detailist (see on see sinu FEARi pildi näide täpselt icon_wink.gif )

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
time123
HV Guru
time123

sõnum 07.06.2008 09:32:53 vasta tsitaadiga

Wiltz, millal sinu monitor toodetud on? Kui enne selle aasta märtsit, siis mis on selle versioon? (vaata fortemanageriga)
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 179
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 07.06.2008 09:55:15 vasta tsitaadiga

huvitab sama. kavatsen ka mingi widescreeni lähiajal osta ning hetkel olen kallutatud LG 226wtq poole. ning mis poest sa ostsid selle? ja tootmisaeg huvitab ka.
thumbs_up.gif
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 07.06.2008 14:21:17 vasta tsitaadiga

pood oli fauni, mis ma ikka sama asja eest rohkem maksan kuskilt mujalt ostes icon_smile.gif ...kui atf's oli vist paarkümmend eeku odavam, aga see asub pagana õismäel ka icon_biggrin.gif

taga on kirjas february 2008. fortemanageri proovin ka õhtupoole uurida.

üldiselt, olen suht rahul asjaga. lisaks eile kirja pandule mainiks veel ära, et backlight bleeding on selle molli puhul väga raskesti märgatav, vähemalt minu isendil on natuke läbikumanist näha ainult väga peene riba ulatuses allservas ja veel minimaalsemalt üleval servas. Muus osas on must taust must ja valge taust valge täitsa ühtlaselt. samuti kiidaks vaatenurka. täitsa vabalt võib vaadata ekraani näiteks nii, et silmad on isegi oma 5-10cm ülevalpool ülemist ekraani serva. see küll pisut "peseb" pilti, kuid samas tundub andvat tagasi päris suure osa shadow detailist, mis näiteks mõnda f-engine mode'i kasutades muidu täiesti kaduma läheks.

angel, testisin ka reaalse HD contentiga eile öösel, kokkuvõtteks võiksin öelda, et see teatav blockiness ei ole siiski ilmselt põhjustatud värvidest. HD nägi hea välja monitori peal thumbs_up.gif muide, kaldun arvama, teiste filmide erinevus võib suures osas tulla ka hoopis sellest, et tegelikult ma vaatan neid nüüd lihtsalt suuremana samalt kauguselt icon_lol.gif kuna 22" widescreeni peal on wide formaadis film siiski märagatavlt suurem kui 20" nähtava alaga 4:3 CRT peal icon_wink.gif

tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 07.06.2008 14:28:56 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
pood oli fauni, mis ma ikka sama asja eest rohkem maksan kuskilt mujalt ostes icon_smile.gif ...kui atf's oli vist paarkümmend eeku odavam, aga see asub pagana õismäel ka icon_biggrin.gif

taga on kirjas february 2008. fortemanageri proovin ka õhtupoole uurida.

üldiselt, olen suht rahul asjaga. lisaks eile kirja pandule mainiks veel ära, et backlight bleeding on selle molli puhul väga raskesti märgatav, vähemalt minu isendil on natuke läbikumanist näha ainult väga peene riba ulatuses allservas ja veel minimaalsemalt üleval servas. Muus osas on must taust must ja valge taust valge täitsa ühtlaselt. samuti kiidaks vaatenurka. täitsa vabalt võib vaadata ekraani näiteks nii, et silmad on isegi oma 5-10cm ülevalpool ülemist ekraani serva. see küll pisut "peseb" pilti, kuid samas tundub andvat tagasi päris suure osa shadow detailist, mis näiteks mõnda f-engine mode'i kasutades muidu täiesti kaduma läheks.

angel, testisin ka reaalse HD contentiga eile öösel, kokkuvõtteks võiksin öelda, et see teatav blockiness ei ole siiski ilmselt põhjustatud värvidest. HD nägi hea välja monitori peal thumbs_up.gif muide, kaldun arvama, teiste filmide erinevus võib suures osas tulla ka hoopis sellest, et tegelikult ma vaatan neid nüüd lihtsalt suuremana samalt kauguselt icon_lol.gif kuna 22" widescreeni peal on wide formaadis film siiski märagatavlt suurem kui 20" nähtava alaga 4:3 CRT peal icon_wink.gif
ja lisaks pakun et kasutad kehva HD materjali icon_rolleyes.gif

ja kiida oma vaatenurka kui silmad on ~10cm alumisest servast allpool icon_razz.gif

Wiltz
HV Guru

sõnum 07.06.2008 15:35:02 vasta tsitaadiga

kehva HD materjali? icon_lol.gif resolutsioon on resulotsioon, HD on HD...kõik filmid ei näe kindlasti ühesugused välja, kuid see mida mul oli vaja testida sai testitud! materjal oli film "kingdom". kas ma kasutan sinu meelest kehva materjali või mitte...no ütleme ausalt, ei liiguta mind eriti icon_biggrin.gif
täitsa usun, et sul on varutud omale tohutus koguses mingit 40gb per piece ruumi võtvat "true super-hyper full high definition" ehk nö. head HD materjali. well, good for you...aga igaüks ei näe sellisel asjal mõtet. minu jaoks on piisavalt hea ka täiesti tavaline, 10 korda väiksema mahuga HD!

ma ei tea, mis pagana freakish moodi sina arvutit kasutad, aga minul ei ole MITTE KUNAGI vaja vaadata monitori altpoolt alumist serva. hell, ma peaksin istuma põrandale ja selja ka veel küüru tõmbama icon_lol.gif kui mõni mees ei suuda omale muretseda inimlikku arvutilauda/tooli, siis võibolla tuleks sellest alustada!?! mitte järjepidevalt kiruda monitore, et neid ei saa mingi täiesti lollaka nurga alt vaadata.
mõttetu hämamine minumeelest, kiidan seda mida ma näen ja mis MULLE meeldib. kes arvab et talle võiks sama asi sobida, see tsekib vastava toote üle, kes tahab midagi muud, see jätab vahele...pretty simple actually. sina osta omale selline molu, mis sinu vajadusi rahuldab ja kiida siis seda, mis seal sulle meele järgi on!

tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 07.06.2008 15:51:29 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
kehva HD materjali? icon_lol.gif resolutsioon on resulotsioon, HD on HD...kõik filmid ei näe kindlasti ühesugused välja, kuid see mida mul oli vaja testida sai testitud! materjal oli film "kingdom". kas ma kasutan sinu meelest kehva materjali või mitte...no ütleme ausalt, ei liiguta mind eriti icon_biggrin.gif
täitsa usun, et sul on varutud omale tohutus koguses mingit 40gb per piece ruumi võtvat "true super-hyper full high definition" ehk nö. head HD materjali. well, good for you...aga igaüks ei näe sellisel asjal mõtet. minu jaoks on piisavalt hea ka täiesti tavaline, 10 korda väiksema mahuga HD!
pisut ülbe muidugi
HD'l ja HD'l on vahe sees, kõik sõltub kodeerimisest. sama mahu juures on võimalik pakkuda väga erinevat kvaliteeti, sama allika kasutamisel
8GB on tiptop juba, kuigi pisut suurem annab parema tulemuse - sellisel juhul poleks sul ka selle pildi suhtes ägiseda, nagu ennist tegid
Wiltz kirjutas:

ma ei tea, mis pagana freakish moodi sina arvutit kasutad, aga minul ei ole MITTE KUNAGI vaja vaadata monitori altpoolt alumist serva. hell, ma peaksin istuma põrandale ja selja ka veel küüru tõmbama icon_lol.gif kui mõni mees ei suuda omale muretseda inimlikku arvutilauda/tooli, siis võibolla tuleks sellest alustada!?! mitte järjepidevalt kiruda monitore, et neid ei saa mingi täiesti lollaka nurga alt vaadata.
mõttetu hämamine minumeelest, kiidan seda mida ma näen ja mis MULLE meeldib. kes arvab et talle võiks sama asi sobida, see tsekib vastava toote üle, kes tahab midagi muud, see jätab vahele...pretty simple actually. sina osta omale selline molu, mis sinu vajadusi rahuldab ja kiida siis seda, mis seal sulle meele järgi on!
ja kuna sinu kujutlusvõime tundub olevat oluliselt kehvem, kui seda siin tõestada üritad, siis võta teadmiseks
et laud on õige kõrgusega, laua ääres istuda on OK, aga lebotada ei kannata või sinu diivan on nagu narivoodi või kuvar on põrandal?

Wiltz
HV Guru

sõnum 07.06.2008 16:25:17 vasta tsitaadiga

mina ägisesin täiesti tavalise SD contenti divx/xvid ripi suhtes...sry, kui ma ennast piisavalt täpselt ei väljendanud selles osas, aga nii see oli! kindlasti on HD'l ja HD'l vahe sees, mida ma tahtsin öelda on see, et antud juhul oli ka ~4gb HD juba täiesti korralik võrreldes SD'ga, mille puhul ma täheldasin karmimat blockiness efekti kui varem crt'ga vaadates.

minu kujutlusvõime on selline, et kui ma arvuti taga olen (tegelikult muidugi on täpsem öelda kuvari taga), siis ma istun laua taga toolis. kusjuures laud on täiesti suvaline veneaegne kirjutuslaud...ja tool on midagi tugitooli sarnast, ainult et painutatud paksust lakitud vineerisarnasest materjalist. ühesõnaga, ei olegi mingi spets ergonoomiline värk, ei laud ega tool.
aru ma ei saa ausalt öeldes, mis puutub diivan asjasse...minu diivan on teises toa otsas ja sealt ma kohe kindlasti midagi monitorist jälgida ei ürita. ei ole ka mingit vajdust selleks!
sai juba mainitud minumeelest, kui tahad diivanilt filmi vaadata, oleks mõistlik muretseda mingi vastav seade, projektor, LCD/plasma teler. arvuti monitor ei ole mõeldud selleks, et sa peaksid saama seda jälgida kust iganes tarvis. siin piisab suht väikesest nurgast, ja need nurgad on minumeelest selle isendi puhul tagatud.

tagasi üles
predator
HV Guru
predator

sõnum 08.06.2008 10:23:19 vasta tsitaadiga

Tänapäeval ju mingid 32" LCD telekad pole väga kallid ja sealt on diivanil lösutades filme ikka oluliselt nooblim vaadata kui mingit 22" lcd molli jõllitades laua taga või kusagilt mujalt, saades kaasa igasugu vaatenurkade, värvimoonutuste jms. jama, lisaks ka 22" ekraan suts pisike eemalt filmide vaatamiseks.
Mind ka ausalt öeldes ei koti full HD värk, selline filmipede ka nüüd pole ja korralik DVD RIP on ka täitsa thumbs_up.gif.

Küsimus oleks aga ViewSonic VP191s kohta, mis kasutab ...VA + Overdrive paneeli ja oli omal ajal üks parimaid 19" molle. Nimelt on tal üks "huvitav" omadus - kui pilt on mingi aeg pikemalt ekraanil seisnud, siis pildi vahetudes on vana pildi kuma kergelt alt näha, just mõningate keskmiste hallikate toonide puhul uuel pildil. Mõne aja pärast see muidugi kaob. Filmide v. mängudega sellist asja muidugi ei ole kuna pilt ju vahetub seal pidevalt. On see ...VA + Overdrive tehnoloogia "boonus" või miskit muud, vaatenurk ja värvid on thumbs_up.gif.
Kommentaarid: 177 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 154
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 08.06.2008 10:50:12 vasta tsitaadiga

predator kirjutas:
Tänapäeval ju mingid 32" LCD telekad pole väga kallid ja sealt on diivanil lösutades filme ikka oluliselt nooblim vaadata kui mingit 22" lcd molli jõllitades laua taga või kusagilt mujalt, saades kaasa igasugu vaatenurkade, värvimoonutuste jms. jama, lisaks ka 22" ekraan suts pisike eemalt filmide vaatamiseks.
Mind ka ausalt öeldes ei koti full HD värk, selline filmipede ka nüüd pole ja korralik DVD RIP on ka täitsa thumbs_up.gif.

Küsimus oleks aga ViewSonic VP191s kohta, mis kasutab ...VA + Overdrive paneeli ja oli omal ajal üks parimaid 19" molle. Nimelt on tal üks "huvitav" omadus - kui pilt on mingi aeg pikemalt ekraanil seisnud, siis pildi vahetudes on vana pildi kuma kergelt alt näha, just mõningate keskmiste hallikate toonide puhul uuel pildil. Mõne aja pärast see muidugi kaob. Filmide v. mängudega sellist asja muidugi ei ole kuna pilt ju vahetub seal pidevalt. On see ...VA + Overdrive tehnoloogia "boonus" või miskit muud, vaatenurk ja värvid on thumbs_up.gif.
15-20k ekstra kulutust plasma peale, kuna pole mulle kahte sitta nurka tarvis, eriti, kui ei vaata väga tihti filme, aga kui vaatan, siis pole palju küsitud korraliku kesta eest, mida saad nõnda painutada, kuidas süda ihkab

aga mis ma siin rahapoistega ikka räägin icon_lol.gif

Wiltz
HV Guru

sõnum 08.06.2008 13:09:34 vasta tsitaadiga

eino kamoon libe...teame mõlemad, et rahapoiss oled meil siin pigem sina! icon_razz1.gif hetkel sa teed sisuliselt hullult maha odava otsa TN-paneeliga LG'd, kuna see ei pakuks sinu jaoks piisavalt head vaatenurka. milleks? kõik me teame, et see on tõepoolest TN'i piirang, ERITI just see altpoolt vahtimine. aga ma julgen pakkuda, et palju ei ole neid isikuid, kes soovivad just täpselt niimoodi oma monitori kasutada nagu sina siin kirjeldasid.
ja no mis siin üldse pikalt arutada, selge see, et sinu vajadustele siis selline konkreetne isend ei sobiks...see ei tähenda ju, et mina ei võiks asjaga rahul olla ja seda oma "vaatenurgast" kiita! ega ma väida, et tegu mingi mega multi-purpose asjaga, mis edukalt asendab kõike muud. lihtsalt vaatenurk on parem kui nii mõnelgi teisel sarnasel molul.

tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 08.06.2008 13:24:20 vasta tsitaadiga

No libe, alati võid kohe osta full HD teleka (enam pole nad mingi röögatult kallid ka) ja selle pealt nii filme vaadata kui ka mägida, keegi ei keela. Kui sa nüüd ütled, et telekaga pole mängida hea, siis miks sa tahad tavaliselt molult filme vaadata? Põhifunktsioon ikkagi erinev asjadel...
vull
HV veteran

sõnum 08.06.2008 15:38:21 vasta tsitaadiga

mul on siin üks viewsonic va902 ees ja see on isegi Samsungi uuest 931bf-ist etem icon_rolleyes.gif
mingi philipsi 19" lcd oli ka, aga see oli veel hullem kui samsung.

heikis
HV Guru

sõnum 09.06.2008 20:31:55 vasta tsitaadiga

sain ka 226wtq kätte. toodetud Dec 2007. esialgu olen täitsa rahul. küll aga korralik fps kadu on mängudes märgata icon_biggrin.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 09.06.2008 20:35:30 vasta tsitaadiga

Endal fps i kadu mingil müstilisel põhjusel ei olnud 1920x1200 resoga icon_confused.gif Kõik mängud jooksid enamvähem sama viletsalt või hästi kui enne.

ainuke kirves et 60 fps nüüd maks endise 100 asemel ehk siis enne oli 100Hz nüüd 60Hz

tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 09.06.2008 20:47:54 vasta tsitaadiga

LG service menu:

You can check the firmware from the service menu: press the POWER button to turn off the screen, hold MENU while pressing POWER again to turn it on, then press MENU to enter the service menu.

päris huvitavad valikud seal peidus.
tagasi üles
time123
HV Guru
time123

sõnum 09.06.2008 22:34:25 vasta tsitaadiga

Heikis, nende valikutega liialdada ei maksa, lugesin kuskilt foorumist, et üks tüüp oli oma L226WTQ service menuga natukene vasakule keeranud.
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 179
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.06.2008 22:55:02 vasta tsitaadiga

heikis, monitori vahetusest tuleb fps'i kadu??? icon_eek.gif millest see tingitud peaks olema?
mis sul muidu see FW version siis näitab?
muide, räägi oma settingutest ka mingi aeg kui oled need enda meelest juba suhtkoht sobivalt paika saanud icon_wink.gif omal hetkel bright=80, contr=65, gamma=-50; color@6500K red=50, green=50, blue=45, f-engine mode=normal.

angel, enne võis sul küll 100hz olla, aga nüüd (LCD puhul) ei ole sul reaalselt enam mingeid hertze! lcd pilti tervikuna ei vaheta, seega pole mõtet kaadrisagedusest rääkida. kui sul mängud piiravad 60 peale ära fps'i siis võta vertical sync maha, see on see asi, mis kaadrisagedusega syncib (nagu nimigi ütleb...) su fps'i.

tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 09.06.2008 23:04:42 vasta tsitaadiga

ee on küll... nüüd olen ma 60FPS 'iga piiratud. Üle selle ju ei näe kuna molu "hz" on 60. Vanasti sai 100'ga pandud (crt võimaldas) aga nüüd on tunda kuidas fps madalam. Vsync võib maas olla aga üle 60 nagunii ei näe... ise igatahes kohati tunnetan (mängudes kus üle 100 alati) et sutsu "uimasem" on asi. Vsync on tavaliselt aga peal kuna teatud mängudes läheb muidu pilt liiga "puruks". ehk siis LCD ei jõua järgi.

ghosting, input läg ja 60Hz jms ongi ju lcd negatiivsed omadused kui mänguri seisukohalt asja vaadata. Ise igatahes küll tunnetan ära kas on 100fps/100hz või 60fps/60hz (kiiremates fps'ides sutsu häirib, rts vms rallys pole absul vahet peamine et fps all 40 ei läheks).

tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.06.2008 23:49:17 vasta tsitaadiga

seleta meile siis palun, mismoodi saab lcd olla 60hz kui ometi ei toimu lcd-tehnoloogia puhul reaalset kaadrivahetust. pilti muudetakse teatavasti sujuvalt, kuna iga punkt on põmst eraldi juhitav suvalisel hetkel!
teatavasti saab muuta kaadrisagedust ka siis videoadapteril kui seal taga on LCD, kuid LCD jaoks see ju midagi ei muuda. eeldan, et videokaart lihtsalt saadab siis infot nii mitu korda sekundis kui sealt settingutest ära määrata.

"The closest thing liquid crystal shutters have to a refresh rate is their response time, while nearly all LCD backlights (most notably fluorescent cathodes, which commonly operate at ~200Hz) have a separate figure known as flicker, which describes how many times a second the backlight pulses on and off"

tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 09.06.2008 23:55:00 vasta tsitaadiga

ei oska seletada täpselt... aga siiski LCD on 60hz. Pane vsync peale ja sa oled kohe 60hz pidurdatud ehk siis sellega mis molu hz väärtus on. Võta vsync maha ja üldiselt näed enamus mängudes pildi "purunemist" ning ikka tundub et fps on 60 peal. Kuidas ta saab üle selle minna kui LCD ei suuda rohkem kuvada?

Kui LCD suudaks rohkem kui 60 Hz teha või Hz ei mängiks rolli siis MIX ta kuramuse pildi puruks tõmbab kui videokaart 100-150 fpsiga ees ära põrutab? Ta lihtsalt ei jõua nii kiiresti pilti kuvada ning selleks vsync asjalik ongi (kuigi osades mängudes kaotad rämedalt fps'i ehk siis asi ei piirdu siiski sellega et mäng pannakse 60 fps i piiri peale tööle. Isegi 60 fps piirangut omavad sageli omavad seda "pildi purunemist" ja aitab just Vsycn (doom 3 oli üks neist).

Minuteada tahetakse juba teha lcd vms uut ekraani mis suudaks üle 60hz kuvada just mängude jms asjade pärast. Praegused katsed "musta triibu kuvamine kaadrite vahel" on aga suht haledad ja panevad lcd pildi värelema nagu vana crt.

Vast keegi targem seletab lahti kui viitsib... mina ei viitsi enam vaielda kuna enda jaoks olen juba piisavalt katseid ja tõestusi teinud et näha et on ikka vahe küll kas lcd 60hz (75 vms on nagunii bullshit, lcd on 60 nagunii @ xbit labs isegi arutas seda) või 100Hz CRT.

tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.06.2008 01:06:52 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
heikis, monitori vahetusest tuleb fps'i kadu??? icon_eek.gif millest see tingitud peaks olema?
mis sul muidu see FW version siis näitab?
muide, räägi oma settingutest ka mingi aeg kui oled need enda meelest juba suhtkoht sobivalt paika saanud icon_wink.gif omal hetkel bright=80, contr=65, gamma=-50; color@6500K red=50, green=50, blue=45, f-engine mode=normal.

fps langus oli lihtsalt kõrvalmärkus. et noh mägnudes tuntav langus- mitte ainult fps näidikult

FW on 2.1

settinguid pole ma üldse näppinud, kõik defis
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 10.06.2008 01:49:02 vasta tsitaadiga

angel, nii ei seletata asju, et "ei tea, ei viitsi, ei oska, ei taha" icon_biggrin.gif pole ju eriti mõtet midagi väita kui sa ei ole valmis tõestama, seletama või näitama, et see väide ka paika peab!
60hz ei ole mitte molu väärtus, vaid gfx kaardi setting. jah, kui sa määrad driverist, et "put out 60hz" siis tõepoolest üle selle ei anta ka, paned vsynci peale ja tõepoolest hoitaksegi syncis renderdamise kiirust...thats the point! icon_wink.gif
LCD suudab kuvada whatever framerate'i, teoorias...niiet saab küll minna "üle selle". response time ongi siis see asi, mis piirama hakkab tegelikult. loe minu poolt varem antud inglise keelne lõik läbi ja saad ehk aru.
ma ei väida, et mingit nö. veidrat efekti LCD'ga üldse olla ei saa, ma väidan, et reaalse refresh rate'ga pole siin mitte mingisugust pistmist, kuna LCD on lihtsalt täiesti teistsugune tehnoloogia!

tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 10.06.2008 16:56:36 vasta tsitaadiga

time123 kirjutas:
Heikis, nende valikutega liialdada ei maksa, lugesin kuskilt foorumist, et üks tüüp oli oma L226WTQ service menuga natukene vasakule keeranud.

Ma oma L1730S värvid keerasin ka võssa. Tagasi õigeks ka ei saa. icon_neutral.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.06.2008 18:32:47 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
time123 kirjutas:

Ma oma L1730S värvid keerasin ka võssa. Tagasi õigeks ka ei saa. icon_neutral.gif

ja seda minu soovitusel icon_biggrin.gif
ot aga mida täpsemalt vajutasid?

ma kogemata vajutasin clear ETI, kuid paistabet see ei teindu midagi ning see pidigi olema mingitsorti aja counter
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 10.06.2008 20:55:52 vasta tsitaadiga

No see clear eti vajutasin ma ka kogemata, aga siis vajutasin seda auto color ka kogemata. icon_lol.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.06.2008 23:42:24 vasta tsitaadiga

Wiltz, täna mängisin siis battlefield 2 esimest korda sellel monitoriga ning gameplayd hakkas miski segama. siis panin tähele, et hallid ning ka tumedamad detailid võtavad liikumisel punaka varju. eriti hästi oli seda märgata kaugel asuvate tornide puhul, mis olid hallid ning taust natuke heledam. siis oli hiire liigutamisel nende värvide üleminekupiirkonnas näha punaseid varje.

sain asja korda, kui service menu alt sai valetud teine paneli nimetus. enen oli CM022W 4L, aga muudetud sai CPT20W 4L peale. ning punased varjud on kadunud. väga thumbs_up.gif on nüüd
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 11.06.2008 00:55:47 vasta tsitaadiga

kle jah, ma ise ka eile korra proovisin klõpsida nende erinevate "paneelide" vahel, näha oli, et miski muutub küll (värvides, desptopil olin kui vahetasin neid). samas ära muutma ehk nö. salvestama esialgu mingit teist paneeli ei hakanud. sa valisid ka mingi kindla asja järgi selle CPT20W või lihtsalt proovisid erinevaid ja lõpuks see tundus kõige parem?

ise näen filmides artifacte, ilmselt on need response time compensationi artekad siis. põmst mingi suht randomly, et näiteks mingi liikuv (kuid mitte väga kiirelt) pilt parasjagu ja inimeste näod pildil, siis viskab kuskile näopiirkonna serva hetkeks mingeid punaseid piklikke jooni/kujundeid. aga see on muidugi üsna üürikest aega näha ikka...ja kusjuures vahepeal on pilt jumala puhas ka.

aa muide, mul on FW 2.20, vb seepärast ma ei ole mängudes samasugust efekti täheldanud nagu sul oli icon_rolleyes.gif

tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.06.2008 01:01:24 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
kle jah, ma ise ka eile korra proovisin klõpsida nende erinevate "paneelide" vahel, näha oli, et miski muutub küll (värvides, desptopil olin kui vahetasin neid). samas ära muutma ehk nö. salvestama esialgu mingit teist paneeli ei hakanud. sa valisid ka mingi kindla asja järgi selle CPT20W või lihtsalt proovisid erinevaid ja lõpuks see tundus kõige parem?

ise näen filmides artifacte, ilmselt on need response time compensationi artekad siis. põmst mingi suht randomly, et näiteks mingi liikuv (kuid mitte väga kiirelt) pilt parasjagu ja inimeste näod pildil, siis viskab kuskile näopiirkonna serva hetkeks mingeid punaseid piklikke jooni/kujundeid. aga see on muidugi üsna üürikest aega näha ikka...ja kusjuures vahepeal on pilt jumala puhas ka.

aa muide, mul on FW 2.20, vb seepärast ma ei ole mängudes samasugust efekti täheldanud nagu sul oli icon_rolleyes.gif

suvaliselt jah valisin kuni järsku enam ei olnud neid punaseid varje. mis sul endal muidu valitud on seal?
tagasi üles
virx
HV Guru

sõnum 11.06.2008 02:28:55 vasta tsitaadiga

Mida rahvas arvab sellest 22" Eizost, hind tal 4500.- või soovitab keegi midagi muud sama raha eest?
http://www.eizo.fi/eizo/smpage.fwx?smlanguage=&fin&page=189&product=1815
Kommentaarid: 362 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 307
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.06.2008 08:05:29 vasta tsitaadiga

virx kirjutas:
Mida rahvas arvab sellest 22" Eizost, hind tal 4500.- või soovitab keegi midagi muud sama raha eest?
http://www.eizo.fi/eizo/smpage.fwx?smlanguage=&fin&page=189&product=1815

ma arvan, et sisseehitatud kõlarite eest pole mõtet maksta
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 11.06.2008 18:38:52 vasta tsitaadiga

heikis, mul seesama valitud, mis algselt oli...ja see on sama, mis ka sinul algselt oli icon_wink.gif CMO22W...
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.06.2008 19:36:31 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
heikis, mul seesama valitud, mis algselt oli...ja see on sama, mis ka sinul algselt oli icon_wink.gif CMO22W...

kusjuures mina nägin seda anomaaliat alles BF2 mängides. võiksid huvipärast proovida, kui aega on ja mngu ka leiad
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.06.2008 01:09:18 vasta tsitaadiga

mäng vist isegi kuskil on...võibolla proovingi icon_biggrin.gif teisest küljest veider nagu, et seda kuskil mujal siis tähele ei panegi kui selles ühes konkreetses mängus.
tagasi üles
gertbirk
HV vaatleja

sõnum 13.06.2008 16:43:44 vasta tsitaadiga

Kuulge mehed,

Rääkige, mis arvate monitorist Samsung Syncmaster 2032BW. See kõlgub mul juba tükk aega silme ees.
Pmst oleks vaja monitori hinnaklassis 3500-4000kr. Suuruseks võiks jääda 20" , sest selle raha eest ei saa korralikku 22" monitori isendit.

Tänuuuud
tagasi üles
Peltz
HV kasutaja
Peltz

sõnum 14.06.2008 15:17:03 vasta tsitaadiga

Asus LS201D 20" LCD aga ei ole Widescreen.

tsitaat:
We'd like to point out that the LS201 has the same number of pixels, vertically, as most widescreen 20" and 22" monitors, which generally have resolutions of 1680x1050. So the LS201 should have the same amount of vertical desktop real estate as a larger 22" screen.

Tavaline LS201 on mingi tugevdatud ekraaniga, võid ambuga lasta seda. Seda sul tõenäoliselt vaja pole nii et otsi seda "D" mudelit.

tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 14.06.2008 19:36:54 vasta tsitaadiga

Soovitage LCD monitori kodukasutuseks, mänge ei mängita praktiliselt. Pmst ainult nett ja muud tööd + vahest mõned filmid.

Vaja lihtsat töökindlat monitori, mis oleks ilusa pildiga, mitte laiekraan

Hinnapiir kuskil 2500 või natuke üle.

Ette tänades

Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 14.06.2008 20:19:31 vasta tsitaadiga

Miks laiekraan ei kõlba? IMO tekstitööd jms palju etem teha, saad panna mitu lehte kõrvuti jms, rääkimata filmide vaatamisest, mis siiski tänapäeval ju laiformaadis.
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 14.06.2008 20:43:50 vasta tsitaadiga

Lotharius kirjutas:
Miks laiekraan ei kõlba? IMO tekstitööd jms palju etem teha, saad panna mitu lehte kõrvuti jms, rääkimata filmide vaatamisest, mis siiski tänapäeval ju laiformaadis.

Sest laiekraani ei soovita. Sugulasel vaja kuna CRT läks õhtale.

Kui põhiliselt filme vaadataks siis veel. Aga tekstitöötluses jms mina ei näe erilist võitu. Pigem 2 monitori juba. Tekstitötluses saab tavalise monitoriga ka mitu lehte kõrvuti panna, natuke väiksem jääb. Enamasti kirjutatakse ikka ühte lehte korraga

mag00
HV vaatleja

sõnum 15.06.2008 10:00:32 vasta tsitaadiga

Kumb oleks teie meelest mõistlikum kas Dell 2007WFP või Samsung 2232BW? Kasutusele läheks suuresti filmide vaatamisel, vahel mängimisel ja muude asjade tegemisel. Kas Dell on nii palju parem, et ta on seda hinnavahet väärt? icon_confused.gif
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 15.06.2008 11:00:18 vasta tsitaadiga

mag00 kirjutas:
Kumb oleks teie meelest mõistlikum kas Dell 2007WFP või Samsung 2232BW? Kasutusele läheks suuresti filmide vaatamisel, vahel mängimisel ja muude asjade tegemisel. Kas Dell on nii palju parem, et ta on seda hinnavahet väärt? icon_confused.gif

See on kallim sellepärast, et kasutab oluliselt paremat S-IPS paneeli ja rohkem mõeldud pilditöötluseks, mängida 16ms reageerimisajaga vist eriti ei kannataks icon_razz.gif Ehk kui tavalisest täpsemaid värve vaja ei lähe, siis kõlbavad ka odavamad (TN paneeliga) monitorid (loe: nimetet Samsung).
Kommentaarid: 197 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 186
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  LCD monitorid ( lisatud küsitlus monitori suuruse kohta 10.04.2022 ) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 208, 209, 210  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.