Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor? |
10-15" |
|
0% |
[ 3 ] |
15-20" |
|
2% |
[ 7 ] |
20-25" |
|
17% |
[ 53 ] |
25-30" |
|
41% |
[ 124 ] |
30-35" |
|
25% |
[ 77 ] |
35" või suurem |
|
12% |
[ 37 ] |
|
hääli kokku : 301 |
|
autor |
|
mirko27
HV veteran

|
09.05.2008 09:11:53
|
|
|
Mina reviewsid väga ei usaldaks. Ma lugesin reviewst, et 2408 lõugab nagu elajas. Tegelikult on vaikne kui hiir.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 14:42:03
|
|
|
ülevaated on jah ühest äärest teise sageli... tundub nagu mingi praak vms partii vedeleb kusagil kuna sellega on probleeme rahval. Eks siis peab mingi delli esinduse ülesse otsima ja vaatama kui hull see asi on. FPS 'i nagunii LCD'ga mängida ei kannata (proovinud) aga konsooli tarvis ja filmid peaks kärama küll.
FP241W kohta ei oska keegi midagi kosta? Peaks kasutama sutsu teist paneeli mis on kiirem kuna ei oma nii hea värvi kvaliteediga paneeli kui Dell 2408.
silmadele hakkavad osa'd lcd ja seadistasin end ühega lolliks aga ikka ei mõhkugi (eri heledused, kontrastid, teravused)
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
09.05.2008 16:01:47
|
|
|
Hirmus petmine käib LCD maailmas, näiteks Samsung 226BW alguses tehti kallilt Samsa tehases hunnik paneele valmis ja paisati turule siis kõik oli rõõmust laes, et kui hea monitor aga nüüd tuleb kuskilt hiinast üli-odav rämps paneel millel on vaatenurk nii hull, et kui ülemis serva vaatad siis alumine on juba must ja hiir ghostib ühes ekraani otsast teise välja. Nii teenitakse raha
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 16:04:27
|
|
|
see vana nali... sellepärast hoiangi samsungi toodangust nüüd eemale...
vist nii idiootne küsimus ja vastust ei leia aga üritan veelkord: kas keegi kasutab BenQ FP241 ekraani PS3/Xbox360. Ja kui jah siis mis probleeme esinenud on ja mis aasta toodang. Netist juba piisavalt lugenud aga arvamused on ühest äärest teise. Lampi 10k kah ei taha maksta et katsetama hakata.. niigi tegelena heategevusega juba müües tutikaid asju mis ei sobi maha odavalt
Sõelal praegast Dell 2408 ja BenQ FP241 (eelis oleks kiirem paneel). Dell'i üritan vast kusagilt ülesse leida et kohapeal käppida saaks (PSP'l harjusin igatahes rämeda ghostinguga isegi ära)
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
09.05.2008 16:19:45
|
|
|
angel, samsung on läbinisti vilets firma, ma ei saa aru miks ma seda pidevalt ostan, eelmine kuul külmkapi ja see kuu 1TB kõvaketta. Hea, et poes müüja mulle mõistuse pähe pani ja ma Samsungi telekat ei ostnud, nende pilt oli päris masendav võrreldes Philipsiga.
Dell UltraSharp 2408 on küll vägev molu aga keegi hästi kursis olev võiks nende paneelid koos iseloomustustega kirja panna, et milline on see üks ja ainus.
LG L226WTQ-PF on igatahes väga hea reageerimis ajaga, hiirel saba taga pole
|
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 17:00:00
|
|
|
ot: ise oman 3x samsungi kõvaketast (1 üle 2 aasta vist vana, 1 läppari oma ja teine 500GB selle aasta toodang). Seni nagu nuriseda ei oska samas Hitachi viskas 2tk vedru välja
Samsung teeb seda mida ostjad tahavad... odavat ja säravat ekraani. Mis sest et värvid paigast ja kvaliteet pask. Peamine et odav ja särav oleks
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
asdbse
HV kasutaja

|
09.05.2008 17:46:32
|
|
|
Hakkan ka uut monitori ostma ja silma on jäänud http://www.lge.com/products/model/detail/L1953TR.jhtml
Review-d on suht seinast seina, ühes kiidetakse ja teises laidetakse. Kas see võtta, või mitte?
Monitori on vaja kiirete FPS mängude jaoks. Oskab keegi midagi paremat soovitada?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
09.05.2008 18:11:12
|
|
|
Firefly, 226bw kohta hirmus loll jutt sul.
asdbse, seleta parem, miks just see monitor valitud? tavaline odav 19" pealevaadates. vahet neil ei ole - võta üks ja viska teist.
Firefly, angel, veel üks HEA LINK
ja paneelide osas: s-ips > *va > tn
hind läheb ka hüpetega samas suunas.
täpsemalt siis ka (ning minu jaoks on olulisuse järjekord ka just selline):
värvid/vaatenurgad: s-ips > *va > tn
input lag: tn > s-ips > *va
reaktsiooniaeg: tn > s-ips/*va
mida vasakule, seda parem (paremad värvid, väiksem input lag, väiksem reaktsiooniaeg)
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 18:21:40
|
|
|
http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/11.htm#2408_a01 <--- mnjah loota võib et uus versioon tuleb parem.
mis loll jutt selle 226BW kohta siis oli? S paneel oli ülejäänud saastad mis paras minema visata või siis oleks võinud olla kõvasti odavama hinnaga. Mõnele meeldib vast kui pähe pasandatakse aga mõnele mitte... kui on 226BW mudeli nr siis peab ka sama kvaliteet olema kõigil. Mind ei koti see et tootja vingub et ei suuda nõudlust täita... who gives a fuck ütleks selle peale.
Ise olen neid lehti lugenud aga siiski ei leia nagu puust ette ja punakseks: best LCD monitor for PS3/Xbox360 with good 1:1 pixel mapping aka no bullcrap.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
asdbse
HV kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
09.05.2008 18:30:04
|
|
|
angel, selgita mulle nüüd ilusasti, milline vahe oli s, a ja c paneelidega 226bw-del?
soovituse osas - osta telekas. või siis mis sul selle 2408 vastu oli, hirm input lagi ees? bullshit.
asdbse, ei tea. suurus ja hinnaklass määravad omadused piisavalt hästi ära.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 18:33:12
|
|
|
2408: input läg ja ghosting + tänud sulle nägin et uus rev tulemas. Kui ostaks siis ootan parem uue revi ära. 226BW eri paneelide kohta on juba väga palju vatratud aga võin siiski lühidalt öelda veelkord: värvid paigast ära võrreldes S paneeliga ja osad väidavad et isegi sinakas toon on tugevalt peal mida ära ei saa, osadel ghostib jubedalt vms jama oli et ei ole sama kiire. http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html <---siin osa juttu ning siin foorumist leiad ka kasutajaid kellel vale paneeliga probleeme: http://www.hardocp.com/
Telekad ei sobi (üks on juba) kuna liiga suured (ei mahu ära tuppa) + korralikud maksavad jube piix palju
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
09.05.2008 18:36:53
|
|
|
uusi rev-e võidki ootama jääda. sulle pole see elektroonika areng ikka kohale jõudnud?
muide, mismoodi sa ghostingust lahtisaamist ette kujutad?
226bw osas... kiiruse jutt on jama. backlighting on piisavalt palju sõltuv konkreetsest isendist. värvid ON paigast ära. suuremal enamusel kordadel aitab monitori profiil. c paneeliga on pisut nadim lugu, seal on reaalsem võimalus värve päris korda mitte saada. saastast ja mahaviskamisest rääkida on pisut rumal.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
asdbse
HV kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 18:52:15
|
|
|
tehakse sutsu paneel ümber... igasugu asju olemas + pärast tuleb välja et mingid "lühiteed" olid eelmises versioonis või mingid vead leiti. BenQ FP241 väidetakse ju et isegi 1:1 pixel mapping saadi juurde FW uuendusega... Aga põhjus miks asja otsma ei torma: tahaks et keegi konkreetselt ülteks et tal olemas ja läbi HDMI töötab kõik konsooliga nagu peab.
tehnika arengut tean aga kas siis on tark tegu lampi 10k maha põletada ja mingi jura endale osta ja mõelda kuidas tootja irnub kuidas hapuks läinud tooted letilt kaovad ja idioodid takka kiidavad. Kui ei nõuta siis miks peaks paremat pakkuma... ise toimetan sama tehnika järgi. Milleks higistada kui saab ka lihtsamalt
to asdbse: ei oska selle LCD kohta midagi kosta. Mina vaataks 22" LCD poole kuna nende seas tundub et paremad isendid. http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=31&threadid=2049206&enterthread=y <--- siit listist leiad vast endale vajaliku info. Ise ei julge midagi konkreetset soovitada kuna paistab et ma panen alati oma ostutega ämbrisse Arvesta sellega ainult et TN paneelidel on tüüp viga: mustaga ei saa hakkama + teatud tumedusega värvid aka mis oleks CRT jaoks tume tume tume on TN paneeli jaoks sageli: käikiv, lillakas. Halvasti valgustatud toas paistab silma ja kui oled CRT Taga harjunud olema. Kallimatel paneelidel (mitte TN) ei tohiks sellist jama esineda samas ei ole nad sageli nii kiired ja "ghosti" vabad kui TN. ps: tn paneel ei tähenda alati low input lägi.
vähemalt sul kergem osta kui mul... arvuti taga kasutad siis easy -> soft vms värgid teevad kõik töö ära et pilt oleks alati kena ja mitte välja venitatud. Konsool idioot raibe ei oska ja mitte peerugi ise teha
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
09.05.2008 19:04:39
|
|
|
angel, osta see dell ära jasi tehtud, küll saad maha parseldatud ja parema ostetud, kui led taustad popimaks saavad etc
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.05.2008 19:10:21
|
|
|
kuss... mul juba 2 lcd on müügiks valmis varste kuna ei vastanud mu "kõrgetele" nõudmistele (üks liiga suur ja hakkas silmadele, teine venitab pildi konsooliga laiaks). Vahepeal peab tööl passima ja tooli soojendama... raha press ei ole veel saabunud.
loe: ei ole nii rikas et nõnda review jaoks asju osta seega tahaks nagu nüüd kindla peale minna.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
asdbse
HV kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
09.05.2008 23:40:35
|
|
|
londiste, Samsungil on C paneelist veel hullem nimetu paneel müügis ja mulle tundub, et just seda siin Eesti müüaksegi. Poed ka rääkisid, et võtava kõige odavama (3 maaletoojat pidavat olema). Samsung oli reas teiste monitoridega siis oli 226BW (ilmselt kõige hullema paneeliga) kõige viletsam monitor mida ma näinud olen. Kui mängida mõnda mängu kus on öö siis on molu täiesti pime (ei olegi peaaegu näha kuhu kõndima peaks), kõrval mingi LG või HP peal on pilt selline nagu peaks ja valge värv oli jube tuhm-kollane.
Vihale ajab, et ühe nime all on turu parim ja viletsaim monitor.
|
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viper357
HV kasutaja
|
10.05.2008 00:47:33
|
|
|
Sain täna uue molu kätte - LG L245WPM. Täitsa tore monitor oma hinna kohta.
Sai võrreldud ka sõbra BENQ FP241WZ-ga ning ütleks, et paneelid on neil üpris sarnased (kui mitte samad).
GTA4 (xbox360) oli täitsa tore 1080p resoga (HDMI) mängida.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
10.05.2008 01:14:50
|
|
|
L245WP oot kas seda molu siis veel müüakse? See peaks olema : http://lcd24-7.info/Monitor/LG/Flatron-L245WP/Default.aspx <--- selle korraliku paneeliga. WH oli TN paneeliga igatahes.
Ise alguses sain nõnda aru et asi on surnud ja enam ei müüda kuna mingi "Liiga kallis toota" paneel.
Oskad öelda kas see L245WP toetab 1:1 pixel mappingut läbi HDMI või DVI ? Sama küsimus FP241W kohta.
AK 's vaatan on mingi kala... üks ja sama molu tundub olevat aga erineva hinnaga
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
10.05.2008 14:02:22
|
|
|
Selge, hirmutasitegi ära... Nüüd kasutan oma 2004 aasta 19 tollist CRT veel julgelt 4 aastat, siis vaatab, kas on lõpuks välja mõeldud midagi samaväärset "vana ja surnud" CRT-ga... Ok, see oli nali (aga võibolla ka mitte...)
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viper357
HV kasutaja
|
10.05.2008 15:38:19
|
|
|
angel kirjutas: |
L245WP oot kas seda molu siis veel müüakse? See peaks olema : http://lcd24-7.info/Monitor/LG/Flatron-L245WP/Default.aspx <--- selle korraliku paneeliga. WH oli TN paneeliga igatahes.
Ise alguses sain nõnda aru et asi on surnud ja enam ei müüda kuna mingi "Liiga kallis toota" paneel.
Oskad öelda kas see L245WP toetab 1:1 pixel mappingut läbi HDMI või DVI ? Sama küsimus FP241W kohta.
AK 's vaatan on mingi kala... üks ja sama molu tundub olevat aga erineva hinnaga  |
Nii BENQ-il kui ka LG-l on 1:1 pixel mapping (läbi HDMI), uuema firmwarega on see asi parandatud.
L245WP-d enam nii väga ei müüda, küll aga müüakse selle uuemat mudelit L245WPM (rõhk tähel "M"). Ise ostsin enda isendi WcamTecist.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
11.05.2008 04:32:03
|
|
|
kui uus see BenQ FP241 peab olema et uus firmware jms vidinad peal oleks? Vaatan ehk võtan hoopis selle endale ligi ... ega enne tea kui suure piixu sisse astud kui juba jala ümber soe on
Kui hea CRT olemas siis hoia seda hellalt. Ise igatahes kavatsen oma Samsung 959NF iga läbi ajada niikaua kuni ta mu silmale meeldib ja head tööd teeb + heledus korras jms "värgid". 1280x960 @ 100Hz on ikka väga hea + fps mängudes hea 100 fps iga taguda... palju kiirem, mugavam, sujuvam on kohe kõik.
|
   |
157 |
|