Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
10.04.2008 07:56:18
|
|
|
Foxxx kirjutas: |
arm2004, Sama loogika järgi pole auto varastamises midagi halba kui ma seda töö tegemiseks kasutan? |
no see on väga mööda! ega ma arvutit ei varasta, vaid ainult üht programmikest mis võimaldab seda kasutada. ja see programm ei pruugi üldse tööd puudutada.
sinu loogika järgi tuleks autovargal pastlad ka konfiskeerida, kuna need võimaldasid autoni jõudmist või lõhnakuuse vargalt auto ära võtta?
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
10.04.2008 09:11:17
|
|
|
Muide, kui BSA oma poistega kohale voolab, siis tavaliselt neil ikka Order otsimiseks kaasas. Kontrollimisel kloonitakse andmed, ning sinu asjadesse ei boodita (eeldusel et sul võib olla mingi spets bootloader mis kustutamisele asub kui teatud kombinatsiooni startupil ei sisesta või mis iganes). Arvutimaailm kirjutas kah kunagi sellest.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
igorjoha
Kreisi kasutaja

|
10.04.2008 13:50:19
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
Foxxx kirjutas: |
arm2004, Sama loogika järgi pole auto varastamises midagi halba kui ma seda töö tegemiseks kasutan? |
no see on väga mööda! ega ma arvutit ei varasta, vaid ainult üht programmikest mis võimaldab seda kasutada. ja see programm ei pruugi üldse tööd puudutada.
sinu loogika järgi tuleks autovargal pastlad ka konfiskeerida, kuna need võimaldasid autoni jõudmist või lõhnakuuse vargalt auto ära võtta?  |
aga kasuta siis vabavaralisi tooteid. neid praegu palju...
sinu loogikaga peaks panga roovimisel vqtta ainult osa rahast, kuna roovimisega sul vaja finansteerida ainult auto ostmist, maja sa suudad ise osta
_________________ автор этих строк своих мозгов не имеет, а потому имеет ваши |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
2 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
10.04.2008 13:53:17
|
|
|
d3t kirjutas: |
Muide, kui BSA oma poistega kohale voolab, siis tavaliselt neil ikka Order otsimiseks kaasas. Kontrollimisel kloonitakse andmed, ning sinu asjadesse ei boodita (eeldusel et sul võib olla mingi spets bootloader mis kustutamisele asub kui teatud kombinatsiooni startupil ei sisesta või mis iganes). Arvutimaailm kirjutas kah kunagi sellest. |
mis order saab olla ühel eraõiguslikul jur isikul, mida BSA on. Ainus jõupositsioonilt tuppa tulemine saab nende puhul toimuda koos politseiametnikega (BSA inimesed ilmselt eksperdi rollis vms) ja nii on need reidid vist välja ka näinud.
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
10.04.2008 14:06:09
|
|
|
Paneks nüüd paar põhipunkti kirja:
1) BSA-l ei ole õigus mitte millekski ja nende kirjad ei kohusta firmat/eraisikut mitte millekski.
2) Kogu menetlust viib läbi (kui viib) politsei.
Nüüd on tegelikult küsimus selles, et mille peale politsei reageerib. Kas see, et ma mingisugusele firmale ei viitsi teha aruannet oma tarkvaralitsentsidest on piisav põhjus tulla mu kontorit puistama? Kas selle järgi saab põhjendatult eeldada, et kasutatakse litsentsita tarkvara?
Seda enam, et teatud osas võib olla tegemist konfidentsiaalse infoga (näiteks mul ei ole huvi avalikustada, kas mu serverid töötavad Microsofti tarkvaraga või Linuxi baasil). Kui ma nüüd näiteks vastan BSA päringule ühe lausega, et "kasutame 100% vabavara" kas selle lausega läheb BSA politseisse ja politsei peab mu vastust piisavalt kahtlaseks, et kontrollida?
Ehk siis laiemalt võttes - igasuguse uurimise aluseks peab olema põhjendatud kahtlus. Muidu ei saa orderitki. Ka BSA ei tee ilmselt päringut enne kui tuleb mingi vihje. Keegi kaebab (vallandatud töötaja, kuri konkurent) et tema teada on seal firmas asjad halvasti.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2008 17:05:47
|
|
|
Mõned aastad tagasi saadeti tuttava firmale kah kuri kiri, kus nõuti ostutekke ja ei tea mida veel - tuttav jättis viisakalt vastamata. Tuli veel üks kiri, millele vastas viisakalt nad sinna saates, kus päike tavaliselt ei paista. No ja kolmas kord kirja ei saadetud, tuldi kahe vägagi ärritunud isiku poolt ukse taha silmast silma juttu puhuma, sõber kui firmaomanik soovitas neil endale elu osta ja loomulikult uksest sisse ei lasknud, viisakalt teatades, et kui jätkatakse tema ahistamist, pöördub ta kohtu poole. Neljas kord tuldi politseiga ukse taha. Tuttav lasi nad viisakalt sisse, esitas mapi vahel oma tarkvara kokkuloetud numbrid, mille peale hakati muidugi nõudma temalt ostutekkide ettenäitamist jne. Mis siis ikka, sõber vastas viisakalt "ei", mille peale olevat kaks BSA venda uljalt leili läinud ja kaasas olnud politseil paluti nad kontorist eemaldada, sest nad segavad oma räuskamisega tööd ja rikuvad avalikku korda. Ja nii ka juhtus. BSA oinad ei taibanud vist nimesid kontrollida - sõbra näol on tegu ühe Eesti tuntuima advokaadiga, kelle täiesti advokatuuriga mitte seotud asjaga tegelevat erafirmat hakati pitsitama. Litsentsid olid muuseas kõik olemas.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
10.04.2008 17:14:27
|
|
|
väike OT: kui pädevad siin teemas kirjutajad on? Et kas räägite "naabrinaise käest kuuldud" juttu või tasub teid uskuda
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
11.04.2008 00:25:49
|
|
|
OT: kui ma ostan naabrimehe käest wp/vista/office mis on retail,ilma tsekita vaid ostu-müügi lepinguga,kas olen siis piraat või puhas poiss bsa silmis?
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
11.04.2008 01:14:48
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
wfiles kirjutas: |
OT: kui ma ostan naabrimehe käest wp/vista/office mis on retail,ilma tsekita vaid ostu-müügi lepinguga,kas olen siis piraat või puhas poiss bsa silmis? |
Arve on nõutav vaid juriidilistelt isikutelt (raamatupidamisseadus!). Eraisikud ei pea säilitama omi ostutekke... |
hjah,aga kui ma teen endale ostetud(eraisik) arvutiga tööd,endale soetatud tarkvaraga(eraisik) firmale(jur. isik) firma kontoris,mis olukorras siis olen?
halb sõnastus,kuid paremini ei oska.
|
|
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
11.04.2008 01:40:41
|
|
|
OT: kui ma ostan naabrimehe käest wp/vista/office mis on retail,ilma tsekita vaid ostu-müügi lepinguga,kas olen siis piraat või puhas poiss bsa silmis? |
Arve on nõutav vaid juriidilistelt isikutelt (raamatupidamisseadus!). Eraisikud ei pea säilitama omi ostutekke... |
hjah,aga kui ma teen endale ostetud(eraisik) arvutiga tööd,endale soetatud tarkvaraga(eraisik) firmale(jur. isik) firma kontoris,mis olukorras siis olen?
halb sõnastus,kuid paremini ei oska. |
Arvuti kuulub sulle, seega füüsiline isik.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
11.04.2008 09:23:52
|
|
|
Draax kirjutas: |
Arvuti kuulub sulle, seega füüsiline isik. |
Kui tööd tehakse firmale siis kõikidest toodetest peavad olema kommerts litsentsid. Muud vahet polegi. Antud juhul peaks sul olema piisavalt 'laskemoona', et veenda kontrollijaid eraisiku arvuti omanduses.
_________________ Äriklassi serverilahenduste müük, paigaldus ja haldus. SaaS / PaaS / IaaS lahendused
Kasutatud äriklassi serverite, andmesalvede ja võrguseadmete ost-müük-rent
Tier-3 privaatpilvede, virtuaal- ja virtuaal-privaat-serverite lahendused. 24/7 haldus, monitooring |
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
11.04.2008 11:36:05
|
|
|
Arvuti kuulub sulle, seega füüsiline isik. |
Kui tööd tehakse firmale siis kõikidest toodetest peavad olema kommerts litsentsid. Muud vahet polegi. Antud juhul peaks sul olema piisavalt 'laskemoona', et veenda kontrollijaid eraisiku arvuti omanduses.
 |
Mida seal veenda. Firma arvutid on firma bilansis olemas. Kui mu kontoris käivad näiteks audiitorid tööd tegemas, kuigi minu firma heaks, ei vastuta mina nende läpaka sisu eest mitte mingil moel.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
11.04.2008 11:39:33
|
|
|
aga kui mina töötan OMA arvutiga FIRMA heaks,see on ju erinev asi.
|
|
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
11.04.2008 11:45:07
|
|
|
aga kui mina töötan OMA arvutiga FIRMA heaks,see on ju erinev asi. |
Siis SINA vastutad OMA arvuti sisu eest. Vahet pole kellele ja mida ja mis programmiga sa teed. Vastutab arvuti omanik ja punkt.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
11.04.2008 12:50:42
|
|
|
Jutt käib sellest, et ma üritan müüa oma Offiece 2007 Professionali karbiversiooni wfiles, tsekki ega midagi pole aga anda, kuna tegemist nii öelda auhinnaga. Kas nt ostu-müügi lepingust piisaks muidu?
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.04.2008 12:56:45
|
|
|
Auhinna teatest vms. koopia sinna lepingu juurde, võiks päritolu selge olla.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
11.04.2008 13:01:18
|
|
|
XYZ, seda pole. Saadud mugi üritusel.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.04.2008 13:10:05
|
|
|
mug käest mingi paberike...ega seda sulle siia salakaubana ei toodud ju...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
11.04.2008 13:11:29
|
|
|
XYZ, midagi ei saanud. Suruti Office karp pihku ja off you go.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.04.2008 13:15:14
|
|
|
Ma mõtlesin, et küsid nüüd tagantjärele... neil endil peab paberites selle kohta jälg olema
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
11.04.2008 13:28:18
|
|
|
Mida seal veenda. Firma arvutid on firma bilansis olemas. Kui mu kontoris käivad näiteks audiitorid tööd tegemas, kuigi minu firma heaks, ei vastuta mina nende läpaka sisu eest mitte mingil moel. |
Seda küll. Siin aga käis teema selle ümber kui töötaja teeb oma arvutiga tööandja ruumides tööd... Seal on see ala oluliselt hallim... |
Mis seal halli on, ma ei saa aru. Arvutis oleva tarkvara legaalsuse eest vastutab arvuti omanik. Lihtne ju?
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.04.2008 13:31:46
|
|
|
Arvuti võib olla füüsilise isiku oma aga tarkvara seal firmalt saadud - eks taolised segapudrud teevad asja hallimaks
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|