praegune kellaaeg 08.08.2025 18:12:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
08.04.2008 10:04:35
|
|
|
to vaegkuulja: Ja kui sul see all in one appliance ikaldab, siis ikaldab kogu võrk. IP osa tuleks ikka L7'st võimalikult eemal hoida. Cisco vpn (ipseci implementatsioon) käib läbi igasugustest kohtadest, ka nat ja sõbrad. Konsooli kartvad ja mittevaldavad nö "adminnid" tuleks kõik luuaga kokku pühkida ja saata tööjaamasi installeerima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 10:11:50
|
|
|
Markos kirjutas: |
to vaegkuulja: Ja kui sul see all in one appliance ikaldab, siis ikaldab kogu võrk. IP osa tuleks ikka L7'st võimalikult eemal hoida. Cisco vpn (ipseci implementatsioon) käib läbi igasugustest kohtadest, ka nat ja sõbrad. Konsooli kartvad ja mittevaldavad nö "adminnid" tuleks kõik luuaga kokku pühkida ja saata tööjaamasi installeerima. |
Markos, mõtle natuke kastist väljapoole ka. Igalpool ei ole eraldi ametikohta tulemüüri adminnile, seal peab seesama tööjaama installija tulemüüriga hakkama saama ja saabki, kui on õige toode. Ning samuti miks teha asja keerulisemalt, kui saab ka lihtsamalt ? Selleks, et see on äge ? Selleks, et kõik kõvad mehed teevad nii ? Minule näiteks ei ole oluline, et ma oleksin kõva mees, mulle on tähtsam, et ma saaksin oma asja tehtud kiiresti ja valutult. Samas, kui konsooli kasutamine on eesmärk omaette, siis ilmselt ciscost paremat lahendust ei leia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
08.04.2008 10:21:56
|
|
|
to vaegkuulja: Ja kui sul see all in one appliance ikaldab, siis ikaldab kogu võrk.
|
Selle vältimiseks võid kasutada "network load balancingut" virtual ip'ga gatewayle ja kahte gatewayd. Kallimal tarkvaral aga on endal sisseehtatud clustri võimalus.
Konsooli kartvad ja mittevaldavad nö "adminnid" tuleks kõik luuaga kokku pühkida ja saata tööjaamasi installeerima. |
Ravi ennast. Konsooliga pole lihtsalt võimalik teostada graafilist monitooringut, ega isegi mittegraafilist monitooringut, mis oleks ülevaatlik suure võrgu puhul ning võimaldaks momentaanselt näha tulemust kohtades, mis pole esialgu kahtluse all. Kallitel lahendustel on muuses olemas mõlemad võimalused, plus lisaks spetsiaalne, ainult platformile omane scriptkeel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 10:27:09
|
|
|
Tahaks päris valjusti ropendada selle jutu peale, nii küsimuse püstitaja algandmete kui ka hüvade "nõuannete " osas. HinnaVaatlus ei saa olla sellise küsimuse jaoks õige koht, nagu näha, tuleb siit väga asjatundmatuid vastuseid ja see kes hävib oled sina. Selliste seadmete puhul toimuvad hinnahüpped kümnete ja sadade tuhandete kaupa vastavalt featuuridele. Kindlam on pöörduda oma ala spetsialistide poole, enamus pole siin selliseid purke oma silmaga näinudki ja mõni üritab püstitada veel küsimust, kas PC või "karp". |
Ah tead ma ükspäev vaatasin, et keegi ei kirjuta midagi "Serverite, andmemassiivide ja tulemüüride foorum"-is ning otsustasin teema teha, et oleks midagi lugeda või nii.
Tegelikult oli ka vaja otsust kas checkpoint või juniper, tänu topikule lisandus siis valikusse cisco ka.
Ja seda Pihust ma tean varasemast ajast ka ning olen ühte seda punast kasti ühel võrgupeol samuti vaadelnud.
Aga hetkel watchguardi "feim" kui selline on jah kergelt olematu, kui HV Tanel välja arvata.
Aga rääkide veel midagi, siit topikust tuleb kohe välja kelle sõnu kannatab tulevikus rohkem usaldada:)
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 10:30:10
|
|
|
kurask kirjutas: |
Ja seda Pihust ma tean varasemast ajast ka ning olen ühte seda punast kasti ühel võrgupeol samuti vaadelnud.
Aga hetkel watchguardi "feim" kui selline on jah kergelt olematu, kui HV Tanel välja arvata.
|
Kumb sulle olulisem on, hea toode, või kõva feim ? Ajalugu on näidanud palju tooteid, millel on kõva feim, aga sellega asi piirdubki
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 10:33:17
|
|
|
minul käib JA sinna vahele;)
mis ei välista tulevikus koostööd Teiega, tuleb lihtsalt feimipuu kasvama panna eks.
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
08.04.2008 11:22:32
|
|
|
kpihus kirjutas: |
Kumb sulle olulisem on, hea toode, või kõva feim ? Ajalugu on näidanud palju tooteid, millel on kõva feim, aga sellega asi piirdubki  |
Ära nüüd paanitse, las parim toode võidab! Ja seda rate'i fame'i soovita kuskil mujal teemas/foorumis, eksju!
_________________ Äriklassi serverilahenduste müük, paigaldus ja haldus. SaaS / PaaS / IaaS lahendused
Kasutatud äriklassi serverite, andmesalvede ja võrguseadmete ost-müük-rent
Tier-3 privaatpilvede, virtuaal- ja virtuaal-privaat-serverite lahendused. 24/7 haldus, monitooring |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
08.04.2008 11:37:06
|
|
|
to vaegkuulja: Ohoh Enamus nendest kastidest räägib väga edukalt snmp'd.
to kurask: Kuna algandmeid on vähevõitu, siis raske öelda mida sul vaja oleks lõppudelõpuks, nagu ma ütlesin, featuuridest (ja võimsusest) sõltub hind. Igal juhul mina sinuasemel väldiks igasuguseid pessukate otsas ja tavaosside otsas elavaid appliancesi, secu gateway'sid jms. Muidugi, eks suurte Juniperide sees ole ka pessukas ja bsd, aga see on omaette teema. Soe soovitus on, kirjuta endale lahti täpselt mida vajad, prognoosi ja varuga soovitavalt. Näiteks 5 vpn tunnelit võimaldab tavaline Linksys'i seebikas ka edukalt gw to gw modes, throuhput on aga juba omette teema ja selle masina nö ruutimis/nattimisvõimsus on umbes kümnendik sellest mida sul vaja on, või kas ikka on vaja 100M ? äkki reaalselt vajad sellest võibolla 20% ainult, milleks siis raha raisata ? Lisaks, milliseid lisaomadusi see kast veel omama peaks, ruutingprotkollid ? port trunking ? Vlanid jpm.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 12:51:56
|
|
|
Iseenesest võiks muidugi maavõistluse korraldada, WG vs Juniper vs Cisco vs ... Ma ei tea, kas siin teiste tootjate esindajaid räägib kaasa, aga mina olen valmis väljakutse vastu võtma. Zürii ja hindamis kriteeriumid peaksid muidugi täielikult erapooletud olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
08.04.2008 12:53:39
|
|
|
to vaegkuulja: Ohoh Enamus nendest kastidest räägib väga edukalt snmp'd.
|
Hea nali, teravmeelne Lisaksin veel, et enamus neist kastidest oskab enne põlema minekut adminnile maili ka saata
(ärge pange tähele aga tundus tõesti naljakas)
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 14:17:24
|
|
|
Need töötunnid peaks sel juhul keegi kinni ka maksma, soovitatavalt siis tootjate esindajad. Muidu oleks nõus küll, endal olemas pädevad sõltumatud hindajad.
Aga ok, nali naljaks, tööaeg jookseb:)
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
08.04.2008 15:23:15
|
|
|
Iseenesest võiks muidugi maavõistluse korraldada, WG vs Juniper vs Cisco vs ... Ma ei tea, kas siin teiste tootjate esindajaid räägib kaasa, aga mina olen valmis väljakutse vastu võtma. Zürii ja hindamis kriteeriumid peaksid muidugi täielikult erapooletud olema. |
WG võiks ennekõike sebida endale sõltumatute hindajate serdid (ICSA Labs, Common Criteria:EAL, FIPS). Alles siis saame hakata võrdlema õuna õunaga. Enne seda pole ju päris täpselt teada, et kas ja mis WG üldse toimetab...
_________________ Äriklassi serverilahenduste müük, paigaldus ja haldus. SaaS / PaaS / IaaS lahendused
Kasutatud äriklassi serverite, andmesalvede ja võrguseadmete ost-müük-rent
Tier-3 privaatpilvede, virtuaal- ja virtuaal-privaat-serverite lahendused. 24/7 haldus, monitooring |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
08.04.2008 15:25:44
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
Iseenesest võiks muidugi maavõistluse korraldada, WG vs Juniper vs Cisco vs ... Ma ei tea, kas siin teiste tootjate esindajaid räägib kaasa, aga mina olen valmis väljakutse vastu võtma. Zürii ja hindamis kriteeriumid peaksid muidugi täielikult erapooletud olema. |
WG võiks ennekõike sebida endale sõltumatute hindajate serdid (ICSA Labs, Common Criteria:EAL, FIPS). Alles siis saame hakata võrdlema õuna õunaga. Enne seda pole ju päris täpselt teada, et kas ja mis WG üldse toimetab...
 |
Jälgi teemat!
http://www.watchguard.com/partners/products/certifications/
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
08.04.2008 21:01:12
|
|
|
Ise....
Vaataks ikkagi Juniperi & Cisco kraami poole...
Käsurealt "suht" suurte võimalustega mõlemad...
Siiski antud "lähte andmetega" tutvudes, Juniper jääks peale...
Samas "on sul tõesti vaja" 100Mbit/s ... ( su küsimuste taset arvestades, siiski ehk mitte....)
Sealt ka oluline rahasääst...
(QoS`ist ehk oled miskit kuulnud...)
Või on see "lahmimise" teema... (vajaks miskit MEGAVÕIMSAT , sest kunagi, ehk....)
Igaljuhul, nagu on siin teemas juba tõestatud...
antud, eelarvest ei jagu... (AIO lahendused on nagu suht "nutused", nagu Markos eelpool tõestas juba)
Software lahendused, on "kehvakesed" (kujuta end olukorras, kus seda jooksutav masin , mingi M$ bugi tõttu üle võetakse...)
Mõelge kah ehk natuke...
Anyway... IGAL adminnil peaks "elementaarne konsooli haridus olema"...
to vaegkuulja: Ja kui sul see all in one appliance ikaldab, siis ikaldab kogu võrk. IP osa tuleks ikka L7'st võimalikult eemal hoida. Cisco vpn (ipseci implementatsioon) käib läbi igasugustest kohtadest, ka nat ja sõbrad. Konsooli kartvad ja mittevaldavad nö "adminnid" tuleks kõik luuaga kokku pühkida ja saata tööjaamasi installeerima. |
Ehk siis jagan siitkohalt , tema seisukohta...
Edaspidine tuleb: kas "koolitustest", Googlest, või "targemate kõrvalt, ise õppides"...
EDIT:
Väga vajalik oleks, ka näiteks elementaarsete terminal`i käskude tundmine...
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
08.04.2008 21:17:17
|
|
|
Etz kirjutas: |
Software lahendused, on "kehvakesed" (kujuta end olukorras, kus seda jooksutav masin , mingi M$ bugi tõttu üle võetakse...)
|
Ei võta seda keegi üle. Asi on selles, et MS opsüsteem või MS Networks ei pääse üldse löögile - tulemüüri driver istub ees ning edasi sõltub absoluutselt kõik ainult sellest tarkvarast, mitte opsüsteemist. Opsüsteem on lihtsalt rauaga sidumise lüli ja ei midagi enamat. Ei peagi olema selleks üldse MS, kuigi ta on jah populaarne.
|
"elementaarne konsooli haridus olema"? Tead ikka täpselt mida mõtled selle all? Microsoft Windowsi serveri puhul läheb consooli ja skripte vägagi palju tarvis.
Ei peagi näe olema just tingimata Linux ja Cisco selleks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.04.2008 07:05:21
|
|
|
vaegkuulja kirjutas: |
|
Ei võta seda keegi üle. Asi on selles, et MS opsüsteem või MS Networks ei pääse üldse löögile - tulemüüri driver istub ees ning edasi sõltub absoluutselt kõik ainult sellest tarkvarast, mitte opsüsteemist. Opsüsteem on lihtsalt rauaga sidumise lüli ja ei midagi enamat.
|
"elementaarne konsooli haridus olema"? Tead ikka täpselt mida mõtled selle all? Microsoft Windowsi serveri puhul läheb consooli ja skripte vägagi palju tarvis.
Ei peagi näe olema just tingimata Linux ja Cisco selleks.  |
BTW...
Mõtle müüd ka natuke...mis just sii kirjutasid...
Vaata algteemat....ja siis ..ehk kommentaarid..
(ei ma ei müü juniperi...ei müü ka ciscot...)
(samas ma tean & oskan nendega ka miskit teha... )
Windowsi Serveri, ehk siis tolle lahenduselt on päris mitu proobleemi...
2008 Serveri puhul, pole enam kursis
EDIT:
M$ tarkvaral & Unix bvaseeruval tarkvaral, on oluline vahe... aga selleks on siin teine foorumi "teema"
EDIT: Vol2:
Miskipärast ma siiski eelistaks "mitte standardset PC platvormi" ja tulemüüriks, end Juniperiga....
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
09.04.2008 18:41:52
|
|
|
Tegelikult nende purkide HTTP viirustõrjest pole mitte midagi kasu, see on täiesti maha visatud raha. Asi on selles, et ega siis ükski müür ei kontrolli webi kaudu liikuvaid viirusi kõikide portide peal (see vajaks mingit superarvuti võimsust siis juba), vaid ikka 80 ja veel lisaks mingid adminni poolt määratud. Nüüd oleks väga naiivne loota, et viiruse levitajad on nii lollid, et lasevad viirusi downloadida 80 pordi peal, et müüri viirustõrjele lausa kandikul oma pahalane ette sööta. Ei, need võivad liikuda suvalise pordi peal, nii et müüri viirustõrje isegi ei liiguta ennast. Admin võib ju teised pordid kinni panna, ainult siis ei avane ka pooled legaalsed webisaidid, kuna reaalses elus toimub webiliiklus mitte ainult 80 vaid suvaliste muude portide peal.
Ainus võimalus on kontrollida webiliiklust vahetult enne proxy'sse sisenemist, kus kõik jookseb ainult kindla pordi peal. Nüüd aga otsiks mingit purki kus on kõik müür, viirustõrje ja proxy koos. Neid on olemas, kuid hind ei tule enam sugugi 30K kanti, vaid on palju ulmelisem. PC peal aga on selline valik suurem ja ka hinnad odavamad. Kui aga tahta purki ainult müüriga, ilma viirustõrje ja proxyta, siis milleks üldse tarkvara poole eest raha maksta - seda tarkvara on saada tasuta ja nõrkemiseni. Ning viimase-peal raua leiab ka PC-kujul kusagilt lihtsalt nurgast jõude vedelemast. Need Cisco, Netscreen ja muud kallimad purgid sobivad rohkem ISP'dele, kus pole vaja muud teha kui garanteerida pidevat ja stabiilset tuima trafficut tunduvalt rohkematele kui 300'le kliendile.
HTTP kaitses on aga veel üks nõrk koht - ssl krüptitud HTTPS, mida pole viirustõrje poolt võimalik kontrollida. Alles suht hiljuti ilmus töömasinate lokaalsetele viirustõrjetele võimalus kontrollida ka krüptitud ühendusi. Nipp on suht labane - lokaalne viirustõrje lihtsalt integreerub webibrowseriga ning ssl ühendus ei tekitata mitte webibrowseri ja webiserveri vahel, vaid viirustõrje ja webiserveri vahe, seega viiruskontrollil pole probleeme. Tulemüürida ja gatewayde puhul aga sama nippi on natuke raskem realiseerida ja esialgu ma ei teagi et veel oleks see tehtud.
Proxy serverid pole ka kõik sama kvaliteediga - näiteks targemad oskavad hoida ära browseri poolset timeouti viirustõrje töötamise põhjustatud viivise tõttu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.04.2008 18:42:19
|
|
|
vaegkuulja, viirus levib muid teid kaudu vaid siis, kui sa avad need muud teed
järgi jääb seega vaid 80 port, mille kaudu inimene ise alla laeb naiivselt viiruse, selle vastu see antiviirus aitabki et skännib läbi alla laetava faili reaalajas
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
09.04.2008 20:21:42
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
vaegkuulja, viirus levib muid teid kaudu vaid siis, kui sa avad need muud teed
järgi jääb seega vaid 80 port, mille kaudu inimene ise alla laeb naiivselt viiruse, selle vastu see antiviirus aitabki et skännib läbi alla laetava faili reaalajas |
Ma jäin oma eelmise sõnumi parandusega hiljaks - tahtsingi öelda et muude portide keelamisega jääd sa üksiti ka ilma poolte ohutute webisaitide avamisest.
Webiliiklus ei kasuta ammu enam ainult 80, vaid suvalisi porte tuleb küllalt tihti ette. Ja webiliiklus polegi tähtis, muid porte ei saa kinni keerata juba muu tarkvara vajaduste pärast. Samuti on suht väike osa webi kaudu nakkuse saamisel failide downloadimisel webisaidist, enamus nakatumisi levib webisaidi skriptide kaudu, HTTP viiruskontroll kontrollib korrektsel juhul ikka neid ka (vahet ei tohi olla failide ja skriptide puhul, kõike tuleb kontrollida).
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.04.2008 22:47:40
|
|
|
sisuliselt pole vahet et kas alla laetakse mingi suur fail või html fail
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
10.04.2008 16:40:39
|
|
|
to vaegkuulja: Küll aga on http protokoll ise hõlpsasti äratuntav, edasi mõtle ise juba, superarvuti. Ei tasu selle windowsiga nii õhinasse minna, võrgunduse kohapealt on tegemist ühe suure nulliga, mis ei sobi praktiliselt millekski. Nagu juba mainitud, hoia võrk ja L7 lahus. Kui tekib vajadus mingisuguse av järele, siis rangelt eraldi kast (ilmselt mingi server või appliance) ja suunad sellest vajaliku liikluse läbi. Eks kasutatakse ka PC platvormil jooksvaid müüre, põhjaks siis enamasti linux või openbsd. Keegi ei keela sellist valmis meisterdada, mõlemate operatsioonisüsteemide kernelid omavad selleks väga laia ampluaad võimalusi. Ainuke aga selle juures on see, et pead võrgundusest ikka väga palju teadma, et müür oleks ka müür, mitte võrkkaed ja pc puhul on miinuseks seal pöörlevad kõvakettad, ning failisüsteemi haavatavus näiteks toite ootamatule kadumisele. Võid panna küll 2 ketast ja garanteerida toite, kuid flashi ja nvrami vastu sellega ikkagi ei saa. On olnud juhtumeid, kus flash jookseb segi, aga need on piisavalt harvad. Pealegi ei anna võrrelda nvrami sisu taastamist tftp'st ja operatsioonisüsteemi installi + konfigureerimist. Ühel juhul on sul võrk maas ehk mõnikümmend minutit, teisel juhul võibolla pool päeva. Korporatiivne tulemüür ei ole mingi ühe teenuse server, mille downtime oleks mingilgi määral aktsepteeritav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
10.04.2008 21:59:05
|
|
|
Küll aga on http protokoll ise hõlpsasti äratuntav,
|
Muidugi on see kergelt äratuntav. Ega ma ei tea milliseid võimalusi migi konkreetne X-purk pakub. Tavaliselt on speckides kirjas ikka nii et HTTP kontrollib
80-porti ja siis veel mingeid adminni poolt valituid, aga kunagi pole juttu kõikide portide kontrollist. Iseenesest oleks see ju mõeldav, et kui tunneb lihtsalt http ära, siis võibolla polegi vaja superarvutit. Igaljuhul oleks väga huvitav kuulda sellisest riistast, hea reklaam oleks müüjatele, võibolla ostaks isegi siis. Samas ikkagi, kahtlustan et kõikide portide kontroll koormab liigselt, võrreldes ainult ühe proxy pordi kontrolliga, s.t. liigset raha välja käimist.
Nagu juba mainitud, hoia võrk ja L7 lahus. Kui tekib vajadus mingisuguse av järele, siis rangelt eraldi kast (ilmselt mingi server või appliance) ja suunad sellest vajaliku liikluse läbi.
|
No aga miks mitte panna veel üks server koos veel ühe viirustõrje plus proxy. Pole üldse selle idee vastu, isega väga meeldib, ainult et anna raha ka, endal nagu pole teist suurt. Mis siis et suur firma, aga ega raha ikka pole
Võid panna küll 2 ketast ja garanteerida toite, kuid flashi ja nvrami vastu sellega ikkagi ei saa. On olnud juhtumeid, kus flash jookseb segi, aga need on piisavalt harvad. Pealegi ei anna võrrelda nvrami sisu taastamist tftp'st ja operatsioonisüsteemi installi + konfigureerimist. Ühel juhul on sul võrk maas ehk mõnikümmend minutit, teisel juhul võibolla pool päeva. Korporatiivne tulemüür ei ole mingi ühe teenuse server, mille downtime oleks mingilgi määral aktsepteeritav. |
See kõik on õige, aga hea tahtmise juures saab ka kasutada rohkem mälu et kõvaketast ei swapiks ning tõhusamat varundustarkvara (ei pea olema ainult selle serveri jaoks)
p.s. MS Windowsi network ise on tõesti kõige pe...sem asi üldse progemise ala, kuid tulemüüri tarkvaral, mis on kirjutatud MS OS'ile, pole häda mitte kõige vähimatki.
.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vihur
HV vaatleja

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|