Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 87, 88, 89  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ihvike
HV Guru

sõnum 03.03.2008 17:54:56 vasta tsitaadiga

Paistab, et K200D käivitub ikka tavaliste pulkade pealt, mis on minu arvates kõva eelis võrreldes spetsakuga. Muus osas kere ka suht sama välimusega kui K100D kuid RAW nupp on juurde tulnud. Teist rullikut nimetissõrme alla aga kahjuks mitte.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 03.03.2008 18:06:51 vasta tsitaadiga

ihvike, sel teemal on juba siin-seal vaielda saanud, ma küll olulist eelist ei näe, sest (kopin siia oma selleteemalise täiendatud sõnavõtu ühes teisest foorumist):

See jutt, et oh-saan-suvalisest-külapoest-patareid-sisse-osta-ja-edasi-klõpsutada vist eriti ei päde, vähemalt niipalju kui ma olen säherduste kaameraomanik kommentaare lugenud, siis suurel osal juhtudest ei võta kaamerad enam ka täiesti uute patareidega piltigi ette või kui isegi võtab, siis saab kümme klõpsu teha ja jälle hambad.

Kuna nagunii peab akud muretsema ja neid peab laadima, siis miks on AA-akude laadimine kuidagi vahvam kui spetsiaalaku laadmine? Niipalju kui ma olen paralleelselt AA-akusid ja kaamerate spetsakusid laadinud, siis viimased saav täis palju kiiremini. Ja kas mitte ei pea spetsaku ka rohkem pilte reeglina vastu? Lisaks ei pea muretsema selle pärast, et samu paare alati koos laeks ja kasutaks jne, et AA akude eluiga ei kannataks.

Olulist hinnavahet ei tohiks ka olla, mitteoriginaalse spetsaku saab paarisajaja krooniga, ei ole siiani kahe erineva kaamera puhul küll vahet originaaliga aru saanud.

Ühte positiivset punkti näen - äkki on kellelgi läheduses veel AA-akudega kaamera, saab temalt laenutada või midagi. Aga kesse ikka annab, läheb ju endalgi vaja. Nii et selle peale ka ei saa eriti lootma jääda, vaid tuleb rohkem akusid kaasa võtta. Ja samahästi siis juba spetsiaalakusid.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
p42
HV vaatleja

sõnum 03.03.2008 18:49:30 vasta tsitaadiga

aga on inimesi, kellel kolm kaamerat ja kõik töötavad AA-dega. hakkama saab ühe laadijaga v. kolm laadijat (kuna kõik on eri firmade kaamerad)
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 03.03.2008 19:01:29 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:

Ühte positiivset punkti näen - äkki on kellelgi läheduses veel AA-akudega kaamera, saab temalt laenutada või midagi. Aga kesse ikka annab, läheb ju endalgi vaja. Nii et selle peale ka ei saa eriti lootma jääda, vaid tuleb rohkem akusid kaasa võtta. Ja samahästi siis juba spetsiaalakusid.

Peale fotokate kasutavad näiteks välgud tihtipeale AAsid.

Ning akutaldade-asi läks mul jah tiba nihu :(.

--

http://www.photopoint.ee/toode.php?id=15601 - smc PENTAX DA* 300mm F4,0 ED [IF] SDM - 18k
http://www.photopoint.ee/toode.php?id=15602 - smc PENTAX DA 35mm F2,8 Macro Limited - 6k
http://www.photopoint.ee/toode.php?id=15603 - smc PENTAX DA 55-300mm F4,0-5,8 ED - 5k.

viimati muutis Dirty Harry 03.03.2008 19:04:34, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
r3nx
HV veteran

sõnum 03.03.2008 19:04:13 vasta tsitaadiga

namstoop, minul näiteks see hea, et välk ja kere kasutavad mõlemad 4xAA. Kui kere akud tühjad, panen välgu omad sisse ja kere jaoks tühjad akud peavad välgus veel kaua. Eks eeliseid-miinuseid ole mõlemal, sõltub kust vaadata. Ei jõua kokku lugeda, palju on mul ,pudrunäpul, kastesel suvehommikul AA akusid murru lennand näiteks icon_wink.gif.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 03.03.2008 22:06:43 vasta tsitaadiga

Mis te arvate, kunas K20D hind oma esimese kukkumise teeb? Mul on vaikselt plaan *ist DL välja vahetada, kuid lähtudes kõnekäänust "tark ei torma" võiks oodata. Kuid, kas on mõtet?
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 03.03.2008 22:13:11 vasta tsitaadiga

Celllu kirjutas:
Mis te arvate, kunas K20D hind oma esimese kukkumise teeb? Mul on vaikselt plaan *ist DL välja vahetada, kuid lähtudes kõnekäänust "tark ei torma" võiks oodata. Kuid, kas on mõtet?

K10D hind kukkus pea aasta peale väljatulekut. Ehk siis kui uus kaamera paistma hakkab või konkurendid väga agressiivselt hindu langetavad, on lootust äkiste. K100D tuleksut alates on aga Pentax olnud see, kellel hinnad odavaimad on niiet... Samas K20D hind on täitsa mõistlik, K10D maksis üllatavalt vähe, nüüdseks on Pentax ilmselt aru saanud, et liiga odavalt pole mõtet head asja ära anda.
tagasi üles
Uno
HV vaatleja

sõnum 03.03.2008 22:28:10 vasta tsitaadiga

K200D on vägagi tolmu ja pritsmekindel. 60 eri tihendit, mida on mõnevõrra vähem kui K20D-l. Samuti on tihenditega K200D le mõeldud patareitald.
tagasi üles
CmdOp
HV vaatleja
CmdOp

sõnum 03.03.2008 22:48:12 vasta tsitaadiga

Siin on keegi mingi võrdluse teinud http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=27011894
K10D ja K20D kerede hinnavahe 4k. Mida siinsed eksperdid arvavad, kas on otstarbekas 4 k juurde käia. Mulle tundub testis kaameratel nagu öö ja päeva vahe. Kuid kõik võib osutuda petlikuks.

P.S. Puht selguse saamise pärast. On Tamroni ja Pentax'i 18-250 tõepoolest identsed? Photopoindis Tamron 1000 eeku kallim. Millest selline hinnavahe?

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 03.03.2008 23:12:21 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:

Peale fotokate kasutavad näiteks välgud tihtipeale AAsid.

njah, see aspekt on tõesti. Kuna mul välist välku pole seni olnud, siis see pole pähe tulnud. Aga loodetavasti saan üsnakohevarsti välgu kätte, eks siis näeb icon_smile.gif

Mark0 kirjutas:

http://www.photopoint.ee/toode.php?id=15602 - smc PENTAX DA 35mm F2,8 Macro Limited - 6k

atsa, peab hakkama raha koguma. Aga hind on isegi suhteliselt mõistlik, teised limited on kõik kallimad.
thumbs_up.gif

tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 03.03.2008 23:56:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

On Tamroni ja Pentax'i 18-250 tõepoolest identsed? Photopoindis Tamron 1000 eeku kallim. Millest selline hinnavahe?

On, väidetavalt küll Pentax'il natuke teine (parem?) vääristus "klaasidel"...
Mujal maailmas reeglina Tammy odavam + 7aaastase garantiiga icon_wink.gif
P.S seda DA 35mm F2,8 Macro Limited'i "piilun" isegi - kui liiga "kitsaks" ei ostan vist ära, muidu vist Tammy 90-ne (suvi ju ukse ees) icon_biggrin.gif

viimati muutis beastbeats 03.03.2008 23:58:53, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 364 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 280
tagasi üles
fanatic
HV vaatleja

sõnum 04.03.2008 00:13:11 vasta tsitaadiga

Celllu kirjutas:

Siit saab K20D hinna liikumisi vaadata.
Samas hiljuti välja tulnud Canon 40D hind on küll paari kuuga tublisti alla tulnud.

Pentax K20D – hea saab teha veelgi paremaks!

Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 04.03.2008 10:50:45 vasta tsitaadiga

[quote="namstoop"]
Mark0 kirjutas:

Mark0 kirjutas:

atsa, peab hakkama raha koguma. Aga hind on isegi suhteliselt mõistlik, teised limited on kõik kallimad.
(y)

Kui lühikest makrot vaja on siis saan täiesti aru, et üsna soodsa hinnaga antakse päris kvaliteetne asi...aga kui võtta seda kui fixnormaali siis on tegemist suhteliselt kitsa ja aeglase isendiga minu arvates. Samas 31/1,8 on ilmselgelt teisest hinnaklassist, 30/? kohta ei tea veel midagi ning Sigma 30/1,4 on...Sigma.

--

http://www.pentaxslr.com/lenses/lens_55_300 - paar täissuuruses näidispilti ka 55-300'lt, kahjuks EXIF on puudulik. Igaljuhul tundub, et odavklassi zoomi kohta täitsa ponks tulemus, vähemalt tunde järgi A3 peale zoomides.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 04.03.2008 10:52:13 vasta tsitaadiga

Mark0, lühikese makro vastu pole mul midagi, ausalt öeldes meeldib lähedalt rohkem kui kaugelt. Ja teised valikud on, tõepoolest, hoopis teisest hinnaklassist. Ja normaalobjena ma võtan seda ka jah, saaks sinn vahemiku ka miski kvaliteetse klaasi, siis jääks veel ainult lainurk puudu. Aga kust sa tead, et nii hirmus aeglane on?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 04.03.2008 10:57:15 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Aga kust sa tead, et nii hirmus aeglane on?

"Kiire" ja "aeglane" on kasutuses ka kui "valge" ja "pime". Enamasti küll filmi-ajal ja ISOst rääkides aga on ka muudel juhtudel kasutuses olnud.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 04.03.2008 11:00:26 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
namstoop kirjutas:
Aga kust sa tead, et nii hirmus aeglane on?

"Kiire" ja "aeglane" on kasutuses ka kui "valge" ja "pime". Enamasti küll filmi-ajal ja ISOst rääkides aga on ka muudel juhtudel kasutuses olnud.

siit tekib siis küsimus, et miks mitte kasutada kohe valge või pime icon_rolleyes.gif

ja siis tekib juba muidugi ka küsimus, et mida tähendab ilma täpsustama "kitsas"

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 04.03.2008 11:00:40 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
See jutt, et oh-saan-suvalisest-külapoest-patareid-sisse-osta-ja-edasi-klõpsutada vist eriti ei päde, vähemalt niipalju kui ma olen säherduste kaameraomanik kommentaare lugenud, siis suurel osal juhtudest ei võta kaamerad enam ka täiesti uute patareidega piltigi ette või kui isegi võtab, siis saab kümme klõpsu teha ja jälle hambad.

See sinu jutt ei päde Pentaxi puhul üldse. Mu K100D tõmbab tavaliste alkalinede peal ikka mitusada pilti.

namstoop kirjutas:
Kuna nagunii peab akud muretsema ja neid peab laadima, siis miks on AA-akude laadimine kuidagi vahvam kui spetsiaalaku laadmine? Niipalju kui ma olen paralleelselt AA-akusid ja kaamerate spetsakusid laadinud, siis viimased saav täis palju kiiremini. Ja kas mitte ei pea spetsaku ka rohkem pilte reeglina vastu? Lisaks ei pea muretsema selle pärast, et samu paare alati koos laeks ja kasutaks jne, et AA akude eluiga ei kannataks.

AA-akude laadimine on minu arvates küll täitsa vahva, 1 tund kulub nimelt. Nagunii 4 tükki korraga laed, samad, mis aparaadis sees olid. Kauem vastu pidamine oleneb akust ja mingi reegel see küll ei ole, et spetsaku kauem peab.
Spetsaku hind aga on reeglina hoopis teisest puust 750 kr vs 280 kr 4 väga head Panasonicu pulka (soovitan soojalt muide, ei tühjene ise ka väga pika ajaga).

Loomulikult on pulkadega aparaadil suur miinus - akud ja laadija tuleb algsele soetushinnale lisaks. 1000 vähemalt hinnale otsa. Aga kumb variant on ikkagi mitmekülgsem, pikas perspektiivis odavam ja lollikindlam - igatahes pulgad.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
ökul
HV vaatleja
ökul

sõnum 04.03.2008 11:25:11 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
tsitaat:

On Tamroni ja Pentax'i 18-250 tõepoolest identsed? Photopoindis Tamron 1000 eeku kallim. Millest selline hinnavahe?

On, väidetavalt küll Pentax'il natuke teine (parem?) vääristus "klaasidel"...

Mind ennast ka huvitas sama "väide", mis foorumites liikvele lastud aga muud seletust ei leidnud, et Tamroni spetsis pole eraldi mainitud SMC vääristust või nimetab Tamron seda kuidagi teisiti. Hoya valmistab läätsed nii Tamroni kui Pentaxi versioonide jaoks ja ma ei usu hästi, et Pentaxi(Pentax teatavasti kuulub Hoyale) jaoks mingi lisa kiht peale lastakse. Seda enam, et testides võib sama palju erinevusi näha isegi sama partii 18-250 vahel kui Pentaxi/Tamroni versioonide vahel.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 04.03.2008 11:37:12 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
namstoop kirjutas:

See sinu jutt ei päde Pentaxi puhul üldse. Mu K100D tõmbab tavaliste alkalinede peal ikka mitusada pilti.

namstoop kirjutas:

AA-akude laadimine on minu arvates küll täitsa vahva, 1 tund kulub nimelt. Nagunii 4 tükki korraga laed, samad, mis aparaadis sees olid. Kauem vastu pidamine oleneb akust ja mingi reegel see küll ei ole, et spetsaku kauem peab.
Spetsaku hind aga on reeglina hoopis teisest puust 750 kr vs 280 kr 4 väga head Panasonicu pulka (soovitan soojalt muide, ei tühjene ise ka väga pika ajaga).

Loomulikult on pulkadega aparaadil suur miinus - akud ja laadija tuleb algsele soetushinnale lisaks. 1000 vähemalt hinnale otsa. Aga kumb variant on ikkagi mitmekülgsem, pikas perspektiivis odavam ja lollikindlam - igatahes pulgad.

Noh, tore siis, et Pentax suudab ka tavaliste patareidega edukalt pildistada, siinsamas HVs on olnud IMO korduvalt teemasid stiilis, et mis värk on, panin täiesti uued patareid sisse, kaamera korraks käivitub (kui sedagi) ja kohe pilt taskus.

Ma nii oma K10D-le kui ka G3-le olen kaasasolnud akule juurde ostnud mitteoriginaalse paarisaja kroonise aku. Ja kestvuselt pole need küll kuidagi alla jäänud. Hetkel teeb k10d umbes 800+ klõpsu rahulikult ühe akuga ära. Nii et hinnavahe on pigem spetsaku kasuks icon_razz1.gif

Nii et tegelikult vahet pole mis energiaallikat kasutada, rohkem harjumuse asi ilmselt. Mulle isiklikult käib see pulkadega jahmerdamine närvidele. Alat hoia meeles millised nüüd on laetud ja millal, millised koos käivad (ok, selleks olen need küll ära nummerdanud, aga ikkagi) jne. Mida vähem vidinaid, seda parem, 1 VS 4.

Aga tegelikult peaasi, et pilti saab teha kui vaja. Siiani pole probleem olnud.

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 04.03.2008 11:42:21 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:

Noh, tore siis, et Pentax suudab ka tavaliste patareidega edukalt pildistada, siinsamas HVs on olnud IMO korduvalt teemasid stiilis, et mis värk on, panin täiesti uued patareid sisse, kaamera korraks käivitub (kui sedagi) ja kohe pilt taskus.

*ist'id ja K100D töötavad jah patareidega edukalt.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 04.03.2008 11:43:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

*ist'id

Minu IstDL enam tavaliste patareidega ei käivitu icon_rolleyes.gif
Isegi vanemad (aku)patareid enam ei sobi.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 04.03.2008 15:49:21 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

Minu IstDL enam tavaliste patareidega ei käivitu :roll:
Isegi vanemad (aku)patareid enam ei sobi.

Nojah, eks kõik me räägime jah enda kogemustest, *ist DS on see, mida ise pruukisin. Loomulikult on akud mõistlikum variant.

--

tsitaat:
Pentax K20D on kohal!
Ettetellijatega võetakse täna-homme ühendust ning homsest on kaamerad ka vabamüügis.

Allar Häling [ Photopoint ]
tagasi üles
jjk
HV veteran

sõnum 04.03.2008 19:24:12 vasta tsitaadiga

http://pentaxiuudised.blogspot.com/ kinnitab sama (et k20d kohal on).
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 101
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 05.03.2008 18:54:16 vasta tsitaadiga

jjk kirjutas:
http://pentaxiuudised.blogspot.com/ kinnitab sama (et k20d kohal on).

Pärnu maantee Photopointis on nii K20D kere kui KIT letil müügis, hõõrusin tükk aega end vastu klaasi.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 05.03.2008 22:52:29 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
hõõrusin tükk aega end vastu klaasi.

lähen kah sinna homme välgule järele, eks siis hõõrun ka icon_lol.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 87, 88, 89  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.