Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  kas whisperrock IV jahutab cellu ära ilma termopastata? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kakuke
HV veteran

sõnum 09.06.2003 18:35:14 kas whisperrock IV jahutab cellu ära ilma termopastata? vasta tsitaadiga

Mul on Intel celeron 1,2 GHz ja panen talle peale whisperrocki IV. Kas ta jaksab selle ka ära jahutada ilma termopastata, või peab see jummala eest vahel olema. Kui peab, et siis nagu kuda ja kui palju seda sinna ka panema peab. ja kas see 15 .- "silweri" oma mis K-arvutis müüakse kärab seal vahel ära v?
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 09.06.2003 18:37:10 Re: kas whisperrock IV jahutab cellu ära ilma termopastata? vasta tsitaadiga

jap see 15.- täitsa täidab oma ülesande ära !
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
kakuke
HV veteran

sõnum 09.06.2003 18:44:10 Re: kas whisperrock IV jahutab cellu ära ilma termopastata? vasta tsitaadiga

Pots4t4j4 kirjutas:
jap see 15.- täitsa täidab oma ülesande ära !

Kas ilma ei Kõlba panna? Sest poodi ma saaks alles ülehomme minna icon_rolleyes.gif.
tagasi üles
seven`
HV Guru
seven`

sõnum 09.06.2003 18:44:27 vasta tsitaadiga

Tegelikult on fakt see, et termopasta võtab temperatuuri maha ~ kuskil 2-3 C. Olenevalt siis pastast. See on seal suhtelist väike näitaja. Tegelikult võid sa panna ka ilma termopastata, kuigi see ei ole soovituslik. Vot!
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 119
tagasi üles
ePe
HV kasutaja
ePe

sõnum 09.06.2003 18:44:53 vasta tsitaadiga

Sama hea küsimus oleks, et kas mu uus auto vajab õli ka või kui on nii hea ja kallis mootor, siis ehk sõidab niigi icon_lol.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
seven`
HV Guru
seven`

sõnum 09.06.2003 18:49:13 vasta tsitaadiga

ePe kirjutas:
icon_eek.gif Sama hea küsimus oleks, et kas mu uus auto vajab õli ka või kui on nii hea ja kallis mootor, siis ehk sõidb niigi icon_lol.gif

Ei vasta tõele! Termopasta on aine mis teeb soojuse eraldumise ja liikumise kiiremaks. See on vaid soovituslik osa selles.
tagasi üles
Dumb(_;_)
HV veteran

sõnum 09.06.2003 18:50:47 Re: kas whisperrock IV jahutab cellu ära ilma termopastata? vasta tsitaadiga

kakuke kirjutas:
...et siis nagu kuda ja kui palju seda sinna ka panema peab?

Vaata Arctic Silveri õpetust.
Link
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
seven`
HV Guru
seven`

sõnum 09.06.2003 18:55:14 vasta tsitaadiga

Ah, et kuidas panna?

Mis seal ikka rasket olla saab icon_biggrin.gif Võtad termopasta, lased veidi prose peale ( loomulikult kiibi peale, mitte kuskile L1 ja L2 sildade vahele icon_razz.gif ) Edasi võtad isa/ema rahakotis visiitkaardi ( Loomulikult võib ka teise, mitte võtta nii sõna-sõnalt! icon_razz.gif ) ja ajad selle seal ilusti kenasti laiali - et ikka igasse kohta valguks pastat enam-vähem võrdselt! Ära pane pastat liiga paksult!

Lihtne mis?
tagasi üles
alec
HV kasutaja
alec

sõnum 09.06.2003 18:59:39 vasta tsitaadiga

Pasta on parem soojusjuht kui õhk. Kui radikas puutub prosega kokku täiuslikult siis ei ole pastat vajagi.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 22
tagasi üles
ePe
HV kasutaja
ePe

sõnum 09.06.2003 18:59:44 vasta tsitaadiga

2-3 kraadi on vahe võibolla kalli termopasta ja no-name termopasta vahel. Ilma termopastata on suurem vahe.

OK auto ja õli on ka liialdus - kui radikas peal, siis prose ilmselt tõest maha ei põle. Aga soojuse ülekandumine muutub tunduvalt halvemaks, sest prose ja radika vahele jääb õhku, mis on teatavasti hea soojusisolaator. Seega hea kvaliteetne radikas muutub üsna mõttetuks ostuks.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
seven`
HV Guru
seven`

sõnum 09.06.2003 19:04:59 vasta tsitaadiga

ePe kirjutas:
2-3 kraadi on vahe võibolla kalli termopasta ja no-name termopasta vahel. Ilma termopastata on suurem vahe.

OK auto ja õli on ka liialdus - kui radikas peal, siis prose ilmselt tõest maha ei põle. Aga soojuse ülekandumine muutub tunduvalt halvemaks, sest prose ja radika vahele jääb õhku, mis on teatavasti hea soojusisolaator. Seega hea kvaliteetne radikas muutub üsna mõttetuks ostuks.

No näed siis - tõsi ta on, et termopasta on parem soojusejuht - aga endal on vasktallaga CM'i cooler ja võta näpust kraadid olid ilma termopastata võib-olla jah tõesti ütleme et full'is 4C soojem. Kas tasub siis maksta 150.- ning osta Artic Silver 3 ja olla parem - kas arvuti töötab teil siis kiiremini? Jah, tõesti enda prose vahel on ka Artic Silver 3, kuid see ei ole mulle isiklikult ostetud - vaid tööl läheb seda vaja! Ei ütleks et mu arvuti kiiremini töötab! icon_razz.gif Vot nii on lood!
tagasi üles
kakuke
HV veteran

sõnum 09.06.2003 19:09:18 vasta tsitaadiga

Kas vana pastat kasutada nagu uuesti ei saa? ma vähe loll ses asjas. Et jah muidu ei saa enne neljap uuesti poodi termopasta järgi.

edit: vaatasin seda kodukat ja leidsin niukse lause selle kohta. "white grease pre-applied" kas see white grease ongi see termopasta? ja kui on siis ma nagu ise ei peakski seda juurde ju panema?
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.06.2003 01:08:28 vasta tsitaadiga

Tegu jah termopastaga, mis seal tehase poolt peal juba... kui väga laisk inimene oled, siis kärab see ka, aga muidu soovitaks midagi natuke kallimat
Noname
HV Guru
Noname

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.06.2003 01:12:26 vasta tsitaadiga

heh, whisperrock 3 jahutab athlon xp 2500+'i ilma termopastata ära, mis sis veel mingi celeroni juustust rääkida...celkule käib ka mingi titani 60 eegune jahutus niiet pole asigi...
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 10.06.2003 03:45:48 vasta tsitaadiga

Mul oli n2iteks selline juhus! Et proovisin oma athlonit ilma pastata ja enn2e raisk enne oli 50 c ja ilma oli 75 :S
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
DoS
HV veteran
DoS

sõnum 10.06.2003 09:51:24 vasta tsitaadiga

Mario kirjutas:
Ei vasta tõele! Termopasta on aine mis teeb soojuse eraldumise ja liikumise kiiremaks. See on vaid soovituslik osa selles.

No ütleme, et radikas on täitsa prose vastus.. sel juhul su jutt küll kehtib, aga mida kaugemale radikas liigub, seda valemaks su jutt läheb..
Igal juhul võiks ikka pasta vahele panna, kasvõi sellesamase 15 eeguse.. vähemalt süda rahul, et prosel kuum ei hakka
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 10.06.2003 12:19:10 vasta tsitaadiga

Aga Spire ol jah see "white-grease"..... nii et paar päeva elad ka sellega üle kui tõesti oodata ei jõua .....
aga kannata ikka ära icon_smile.gif icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
Synergy
HV kasutaja
Synergy

sõnum 12.06.2003 11:38:53 vasta tsitaadiga

Kui on 1,2 cellu whisperrock IV, siis see jahutab ju selle lõdva m****ga ära...olgu siis pasta vahel või mitte...
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
General
HV kasutaja
General

sõnum 12.06.2003 14:13:24 vasta tsitaadiga

Synergy kirjutas:
Kui on 1,2 cellu whisperrock IV, siis see jahutab ju selle lõdva m****ga ära...olgu siis pasta vahel või mitte...

ei tea kas ta ikka jahutab selle celku lõdva m***iga ära,parem kui pasta vahel. icon_lol.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
seven`
HV Guru
seven`

sõnum 12.06.2003 14:23:37 vasta tsitaadiga

General kirjutas:
Synergy kirjutas:

ei tea kas ta ikka jahutab selle celku lõdva m***iga ära,parem kui pasta vahel. icon_lol.gif

Loll jutt suhu tagasi! Ei hakka sinuga vaidlema icon_wink.gif ( Sõbramehe poolest ) Aga see termopasta jutt võiks juba ükskord ometi läbi saada - proovisin siin nii mõnelegi selgeks teha, et termopasta ei oma nii suurt tähtsust!

EDIT: FalconRock II ruulib! thumbs_up.gif icon_wink.gif
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 12.06.2003 14:23:38 vasta tsitaadiga

seesamune white grease kärab vabalt (vahe selle silveriga on tõenäoliselt 0)...pole sinna midagi muud vaja...ehk ainult kui läheb ekstreemseks klokkimiseks ja raha ülearu...
...AS3 on minu arvates lihtlabane raha minemaloopimine, on need paar kraadi siis tõesti nii olulised...

niiet kui ekstreemklokki ei harrasta, siis ää põe, lükka kuuler tehase poolt pealepandud sodiga paika ja kõik on bro....
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
seven`
HV Guru
seven`

sõnum 12.06.2003 14:25:52 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:
seesamune white grease kärab vabalt (vahe selle silveriga on tõenäoliselt 0)...pole sinna midagi muud vaja...ehk ainult kui läheb ekstreemseks klokkimiseks ja raha ülearu...
...AS3 on minu arvates lihtlabane raha minemaloopimine, on need paar kraadi siis tõesti nii olulised...

niiet kui ekstreemklokki ei harrasta, siis ää põe, lükka kuuler tehase poolt pealepandud sodiga paika ja kõik on bro....

Selle mehe jutt mulle juba natukene meeldib! icon_wink.gif "Way-to-go" Kuigi, endal Artic Silver III vahel ei ütleks et arvuti nüüd kiirem oleks icon_biggrin.gif Aga asi on põhimõttes icon_wink.gif
tagasi üles
kakuke
HV veteran

sõnum 12.06.2003 16:56:48 vasta tsitaadiga

Jõudsin ka tagasi siia. Ostsin semuga kahepeale ordist selle coolermasteri pasta 75.-. Võtsin vana cooleri lahti ja mul vedas. Kõik vana pasta oli cooleri küljes. Sinna prosele oli väga vähe jäänud. Tegin ka selle pasta paki lahti. Seal on sees 2 kleepsu. Üks on minu socketi kujuga ja teine sõbra omaga. Olen lugend seda õpetust juba mingi 4-5 korda, aga ikka ma rsk ei saa aru mis ma selle kleepsuga pean tegema icon_evil.gif. nad lihtsalt ei saa normi õpetust panna sinna. Nüüd et mis kleeps see on ja mis ma sellega tegema peaks ? ja veel, et kui natsa on selle whisperi all, ja mina tahan panna pastat prose peale. Kas ma peaks whisperilt selle pasta maha nühkima või võib see sinna ka jääda?
tagasi üles
Superglue
HV veteran
Superglue

sõnum 12.06.2003 16:59:06 vasta tsitaadiga

Mis sa siis ikka kohe kallima võtad. Võtnud 11.- silikoon pasta ja kärand kül. Vana pasta nühi igaltpoolt maha.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 58
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 12.06.2003 17:02:03 vasta tsitaadiga

Kuidas vanast asjast lahti saaks?
Mul on vana prose[nuh mida ma prageu ikkagi kasutan] ja tema vent nii kõvasti teine teise küljes kinni
täitsa võimatu .. ja nuga ka ei taha seda lõigata.. ikka eriti tugevalt...
mingit ainet, ei tea kas on olemas.....närin veel noaga icon_smile.gif
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  kas whisperrock IV jahutab cellu ära ilma termopastata? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.