Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 87, 88, 89  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 11.12.2007 22:15:48 vasta tsitaadiga

OT:
Death, anna siis teada, kuidas tuttav Enn Suttingu antud skeemidega välgu ümber ehitas - äkki siiagi vastavasisuline postitus:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=315714&highlight=tuunimine

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Death
HV Guru
Death

sõnum 12.12.2007 01:05:29 vasta tsitaadiga

beastbeats, pmst võin tal paluda väikse skeemi kokku visata. Pean ausalt tunnistama et mina täpselt ei tea. Aga pmst päästiku ja kaamera vahele läks lisaks kaks kivi ja kaks takistit. Yks neist kividisest oli optron, teine oli vist transitor vms sellelaadne asi(kysin pärast täpse numbri, LH midagi...). FIL-i läks veel 3v patarei koos pesaga sisse, sellline nagu surnud emaplaatidelt leida võib biose patareina. Sai veel vaadatud et mis need jupid oomipoes hetkel maksavad. Üks oli miski 39 tene 36 krooni. taksitid ei maksa essugi neid ei hakanud vaatama.
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 18.12.2007 11:38:25 vasta tsitaadiga

Kes ei tea veel siis:

tsitaat:
I was playing with the wonderful feature mentioned in another thread on how to set the Camera to Autofocus S when using a manual focus lens, to only allow the shutter to take a picture with focus. This works excellent in conjunction with the continuous shooting feature set through the K10Ds FN button.

What you do is just hold the shutter release button all the way down, and move the camera/adjust focus and as soon as focus is achieve it will snap a bunch of pictures as long as the subject remains focused. I use the single center focal point when I do this.

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=26072917
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 18.12.2007 13:54:32 vasta tsitaadiga

kas keegi on seda viimast pentaxi zoomi....18-250 testinud ka? Kui keegi on, siis järsku jagab muljeid!!!!
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 6
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 18.12.2007 16:40:25 vasta tsitaadiga

link :: Total list of Pentax K mount prime lens

Või siis http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=26009728 - Pentaxi fixid läbi ajaloo, päris hea visuaalne ülevaade. Ning üks fakt(mis mind ennast on häirinud) karjub sealt näkku: 2003/2004 lõpetati paljude fixide tootmine!
tagasi üles
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 18.12.2007 18:07:34 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Või siis http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=26009728 - Pentaxi fixid läbi ajaloo, päris hea visuaalne ülevaade. Ning üks fakt(mis mind ennast on häirinud) karjub sealt näkku: 2003/2004 lõpetati paljude fixide tootmine!

tootmine lõpetati seoses digi tulekuga, sest digi sensor on filmist tunduvalt nõudlikum ning need lihtsalt ei vastanud digi sensori tulevikunõuetele. ja peale seda tulnud vaid 6 objektiivi, ja nendest mitte ühtegi telet veel icon_rolleyes.gif.
(ma ei ütle, et need FA ja vanemad objektiivid oleks halvad, hinna-kvaliteedi suhtelt kindlasti ühed paremad.)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.12.2007 13:54:25 vasta tsitaadiga

Väidetavalt Pentax K200D pildid

http://gizmodo.com/338918/supposed-pentax-k200d-pictures-leaked-all-over-the-web

Pole paha thumbs_up.gif

Kui hind jääb sinna praeguse K100D Superi kanti (mida ta ilmselt teeb), siis ikka väga kõva sõna juba. Üsna mitu asja on K10D-lt üle kolitud - roheline nupp, RAW nupp jne.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 30.12.2007 14:54:40 vasta tsitaadiga

ma olen RAW nuppu võibolla korra-kaks kasutanud... Rohelist mitte kunagi icon_smile.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.12.2007 17:20:34 vasta tsitaadiga

earthbeat, kui pidevalt RAW peal hoida, ega siis mõtet pole jah. Aga kõvaketta kokkuhoiu mõttes ma enamasti lasen jpg-d, kui just mingi spetsiaalsete üritustega tegu pole.

Ja on kuradima mugav jpg tulistamises mõni olulisem kaader vahepeal RAW-d tekitada.

tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 30.12.2007 19:01:53 vasta tsitaadiga

Nõus...
Ma algul tulistasin .jpg'd siis vaatasin avastasin, et Aperture saab ikka super hästi RAW'ga läbi ja hakkasin RAW'd kasutama. Ega seal vahet ei ole eriti... jpg on kaa K10'l ilus kuid mulle meeldib järeltöödelda...
Millised on teie eelistused?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.12.2007 21:21:47 vasta tsitaadiga

earthbeat, no ma töötlen ka, jpg-d siis. Lihtsalt juhul, kui on näha, et töödelda tuleb suuremas ulatuses (rasketes valgusoludes, kus WB kehv paika saada, vaja dünaamilist ulatust suurendada jne), siis lükkan RAW peale. Või siis panoraame tehes, kus raw puhul on hiljem hea lihtne kõigile samad sätted selga lasta.

Aga tegelikult see läheb juba teemast väga kaugele. Jääks Pentaxite juurde.

tagasi üles
Koffer
HV vaatleja
Koffer

sõnum 02.01.2008 13:07:20 vasta tsitaadiga

Tervist, mõte oli soetada oma ist* DL'ile uuem obje, vana juba end piisavalt ära tõestanud(KIT'iga on siis tegu). Kuid otsides ja uurides jäin enesega jänni, oleks vaja kiire AF'iga, mitte liiga kallist(Kuna käin alles koolis ja sellekõrvalt tööl), midagi kompaktsetm kuigi ma tean et kompaktne on üljuhul jama... sellised multifunktsionaalsed nagu macro-tele torud jne. Aga sooviksin siis targemate inimeste abi, äkki on teil kogemusi minuga samas vallas, et oli soov kuid ei teadnud mida osta, kuid ostsite siis lõpuks ja jäite rahule. Kui on mingeid pakkumisi ja soovitusi, loeksin neid suure huviga!
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 02.01.2008 13:14:08 vasta tsitaadiga

Autofookuse kiirus sõltub kerest kõvasti + siis on vahe sees, kas on zoomobjektiiv või fix. Ehk siis kui tahad konkreetsel juhul saada kiiremat autofookust siis on valida kas uus kere(K100D autofookus on näiteks ikka mitu suurusjärku kiirem, tean, kuna olen paar pilti vahepeal selle kerega teinud) või siis vaadata mõne fixi suunas. Näiteks 24/2,0 on sigakiire autofookusega(ütleks, et näiteks Canoni USMiga täiest võrreldav), enne oli mul etaloniks 50/1,7.

Aga kui tahad midagi lihtsalt paremat...valik on nii lai. On lainurkasid, on valgeid normaalobjektiive, makroobjektiive, telesid - kõik oleneb sellest, mida pildistada tahad.
tagasi üles
Koffer
HV vaatleja
Koffer

sõnum 02.01.2008 13:21:33 vasta tsitaadiga

Üldiselt pildistan üritusi... nö. kooli fotograaf, seega poleks mul ei lainurga ega telega midagi teha eriti seal, kuid korralik fiks võimalik et kuluks isegi ära! niiet 24/2,0 oleks selline tegijam variatsioon sinuarust jah? Sest isu pole kuidagi veel minna Pentaxi pealt Canoni peale üle, kuigi on tal suurem valik ja odavamad hinnad, kuid lihtsalt Pentax niivõrd südamelähedaseks saanud! Muidugi on kere saanud vatti kõvasti ja AF on tal algupäraselt juba suhteliselt aeglane olnud.

Lisan:
Vaja oleks suhteliselt valgusjõulist objektiivi, ning mis sobituks koostööl lisavälguga(Sigma DG ST 500)

viimati muutis Koffer 02.01.2008 13:29:11, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 02.01.2008 13:29:27 vasta tsitaadiga

24/2,0 on selline nii ja naa objektiiv, kasutajad arvavad, et kipub olema nurkadest sutsu pehme aga ma ise nii ei arva. St jah, ilmselt kui hakata täpsemalt uurima siis leiaks vigu aga ma pigem hindan seda, et saan pildi ära tehtud(ava 2,0 on ikka väga abiks) pea suvalises olukorras. Aga ilmselt pole 24/2,0'i võimalik osta niiehknaa eriti, poes enam müügil pole, Ebay on pea ainus variant.

50mm fix oleks teine variant, nii f/1,4 kui 1,7 on mõlemad korralikud. Aga eks kõik oleneb, mida pildistad, endal on 24, 50 ja 100mm fixid fotokotis, aja jooksul on selline eelistus välja kujunenud. 16-45/4 on ka olemas aga seda olen ainult reisidel kasutanud; kui ikka täpselt tead, kuhu lähed pildistama siis võtan vastava varustuse kaasa. Või kui ei tea siis 24mm digi ees on mulle sobiv "normaal". Aga nagu ma juba ütlesin siis iga inimese eelistused on erinevad.
tagasi üles
ökul
HV vaatleja
ökul

sõnum 02.01.2008 14:37:33 vasta tsitaadiga

On ka päris mitu korda saalis pildistamist ette tulnud ja siiani olen hakkama saanud 50 1,7 ja 105 2.8 makroga. Kui on ruumi positsiooni valida, ei tohiks probleeme tekkida. Ilmselt Pentaxi uus 50-135 oleks täpselt see, mida tarvis. Aga ise pole nende fiksidega veel nii hätta jäänud, et suurt kulutust õigustada. Kui pole suur saal, siis äkki Tamroni 28-75? Pole seda ise proovinud, ei oska AF kiirust kommenteerida.
Tegelikult olen tähele pannud, et nõrgast akendest paistvast valgusest hullem võib olla päevavalguslampide valgus. See viimane polegi ainult Pentaxi probleem. Muu maailma fotofoorumites seda hala küll, et teatud lampide, kaamera ja objektiivi kokkusattumisel paneb AF lihtsalt mööda.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 02.01.2008 17:00:31 vasta tsitaadiga

ökul, minuteada toimib autofookus tugeva kontrasti pealt. Kui vaade on nii valgustatud et tugeva kontrasti haisugi pole, st heledad seinad yhevärviline subjet etc siis on fookusega samad probleemid mis hämaras...
somnambuul
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.01.2008 22:37:21 vasta tsitaadiga

Death kirjutas:
ökul, minuteada toimib autofookus tugeva kontrasti pealt. Kui vaade on nii valgustatud et tugeva kontrasti haisugi pole, st heledad seinad yhevärviline subjet etc siis on fookusega samad probleemid mis hämaras...

Kontrastiga käib autofookus seebikates ja liveview puhul, peeglis on tegemist tavaliselt faasitundliku TTL sensoriga.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
AirichsB
HV vaatleja

sõnum 02.01.2008 23:19:21 vasta tsitaadiga

somnambuul kirjutas:
Death kirjutas:

Kontrastiga käib autofookus seebikates ja liveview puhul, peeglis on tegemist tavaliselt faasitundliku TTL sensoriga.

Vähemalt Pentaxi peeglid küll ühevärvilisele pinnale eriti teravustada ei suuda.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
rocket
Kreisi kasutaja

sõnum 02.01.2008 23:53:49 vasta tsitaadiga

Minu Canon ka mitte.
ökul
HV vaatleja
ökul

sõnum 03.01.2008 12:37:41 vasta tsitaadiga

Enamus uusi kaameraid peaks kasutama kontrastipõhist fookust aga mitte tehnilisest poolest ei tahtnud ma rääkida. Reaalses elus alati asjad päris nii lihtsalt ei käi, kui AF tööd selgitavas artiklis. Näiteks Pentaxiga seoses siin üks lausa halenaljakas teema: http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=21433450
Rohkem leiab sarnastest AF anomaaliatest tegelikult juttu C ja N foorumistest, kuna neid kaameraomanikke lihtsalt rohkem. Kõige sagedamini on tegemist õnneks pildistaja vigadega ja kogemustega asi paraneb.
Endal oli ühe zoomobjega täpselt selline häda, et kodus ainult laualambi valgel testides teravustas täpselt, kuigi aeglaselt, aga hästivalgustatud saalis pani kiiresti ja järjekindlalt fookusega umbes kolmandiku kauguse võrra tahapoole. Tundub ulme icon_smile.gif aga ilmselt tänapäeva kiired ja kavalad AF süsteemid suudavad iseennast teatud tingimuste korral üle kavaldada.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 03.01.2008 14:49:39 vasta tsitaadiga

ökul, kusjuures mina olen praegu oma FA 50 F1.4-ga hädas. Ei saa kuidagi autofookust paika. Toas lambivalguses sättisin paika, aga välitingimustes päikesevalguses pani üsna julmalt mööda. Ma katsun seda obje igatpidi testida ja AF täpseks saada, aga kui keegi oskab näpunäiteid anda või omab samalaadseid kogemusi võib teada anda.
Allmärkusena: *Ist DL + 16-45 on väga terav kõigis tingimustes kõigi fookuskauguste puhul siis, kui AF on toodud 90 mikromeetrit ettepoole
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 03.01.2008 23:21:38 vasta tsitaadiga

kuulge, pentaxi fännid! Toodi ameerikamaalt mulle kingituseks pentaxile välk. Pentax AF 540 FGZ. Kust saaks sellele eestikeelse juhendi? On kellelgi soovi laenutada tunniks ajaks, teeks koopia.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 6
tagasi üles
jjk
HV veteran

sõnum 04.01.2008 16:29:22 vasta tsitaadiga

photopointist peaks osta saama.
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 10.01.2008 01:56:11 vasta tsitaadiga

Samsung GX20:
14.6 MP (CMOS)
SR
Resistant to rain,sand and dust
Double dust removal on image sensor(whatever that means)
2.7" LCD
Live view
One-press raw
ISO 3200
http://www.aronsen.no/default.asp?ArtID=428

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 87, 88, 89  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.