Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
beastbeats
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
12.12.2007 01:05:29
|
|
|
beastbeats, pmst võin tal paluda väikse skeemi kokku visata. Pean ausalt tunnistama et mina täpselt ei tea. Aga pmst päästiku ja kaamera vahele läks lisaks kaks kivi ja kaks takistit. Yks neist kividisest oli optron, teine oli vist transitor vms sellelaadne asi(kysin pärast täpse numbri, LH midagi...). FIL-i läks veel 3v patarei koos pesaga sisse, sellline nagu surnud emaplaatidelt leida võib biose patareina. Sai veel vaadatud et mis need jupid oomipoes hetkel maksavad. Üks oli miski 39 tene 36 krooni. taksitid ei maksa essugi neid ei hakanud vaatama.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.12.2007 11:38:25
|
|
|
Kes ei tea veel siis:
tsitaat: |
I was playing with the wonderful feature mentioned in another thread on how to set the Camera to Autofocus S when using a manual focus lens, to only allow the shutter to take a picture with focus. This works excellent in conjunction with the continuous shooting feature set through the K10Ds FN button.
What you do is just hold the shutter release button all the way down, and move the camera/adjust focus and as soon as focus is achieve it will snap a bunch of pictures as long as the subject remains focused. I use the single center focal point when I do this. |
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=26072917
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
18.12.2007 13:54:32
|
|
|
kas keegi on seda viimast pentaxi zoomi....18-250 testinud ka? Kui keegi on, siis järsku jagab muljeid!!!!
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2t3r1
HV kasutaja

|
18.12.2007 18:07:34
|
|
|
tootmine lõpetati seoses digi tulekuga, sest digi sensor on filmist tunduvalt nõudlikum ning need lihtsalt ei vastanud digi sensori tulevikunõuetele. ja peale seda tulnud vaid 6 objektiivi, ja nendest mitte ühtegi telet veel .
(ma ei ütle, et need FA ja vanemad objektiivid oleks halvad, hinna-kvaliteedi suhtelt kindlasti ühed paremad.)
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
30.12.2007 13:54:25
|
|
|
Väidetavalt Pentax K200D pildid
http://gizmodo.com/338918/supposed-pentax-k200d-pictures-leaked-all-over-the-web
Pole paha
Kui hind jääb sinna praeguse K100D Superi kanti (mida ta ilmselt teeb), siis ikka väga kõva sõna juba. Üsna mitu asja on K10D-lt üle kolitud - roheline nupp, RAW nupp jne.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
earthbeat
HV kasutaja

|
30.12.2007 14:54:40
|
|
|
ma olen RAW nuppu võibolla korra-kaks kasutanud... Rohelist mitte kunagi
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
30.12.2007 17:20:34
|
|
|
earthbeat, kui pidevalt RAW peal hoida, ega siis mõtet pole jah. Aga kõvaketta kokkuhoiu mõttes ma enamasti lasen jpg-d, kui just mingi spetsiaalsete üritustega tegu pole.
Ja on kuradima mugav jpg tulistamises mõni olulisem kaader vahepeal RAW-d tekitada.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
earthbeat
HV kasutaja

|
30.12.2007 19:01:53
|
|
|
Nõus...
Ma algul tulistasin .jpg'd siis vaatasin avastasin, et Aperture saab ikka super hästi RAW'ga läbi ja hakkasin RAW'd kasutama. Ega seal vahet ei ole eriti... jpg on kaa K10'l ilus kuid mulle meeldib järeltöödelda...
Millised on teie eelistused?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
30.12.2007 21:21:47
|
|
|
earthbeat, no ma töötlen ka, jpg-d siis. Lihtsalt juhul, kui on näha, et töödelda tuleb suuremas ulatuses (rasketes valgusoludes, kus WB kehv paika saada, vaja dünaamilist ulatust suurendada jne), siis lükkan RAW peale. Või siis panoraame tehes, kus raw puhul on hiljem hea lihtne kõigile samad sätted selga lasta.
Aga tegelikult see läheb juba teemast väga kaugele. Jääks Pentaxite juurde.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Koffer
HV vaatleja

|
02.01.2008 13:07:20
|
|
|
Tervist, mõte oli soetada oma ist* DL'ile uuem obje, vana juba end piisavalt ära tõestanud(KIT'iga on siis tegu). Kuid otsides ja uurides jäin enesega jänni, oleks vaja kiire AF'iga, mitte liiga kallist(Kuna käin alles koolis ja sellekõrvalt tööl), midagi kompaktsetm kuigi ma tean et kompaktne on üljuhul jama... sellised multifunktsionaalsed nagu macro-tele torud jne. Aga sooviksin siis targemate inimeste abi, äkki on teil kogemusi minuga samas vallas, et oli soov kuid ei teadnud mida osta, kuid ostsite siis lõpuks ja jäite rahule. Kui on mingeid pakkumisi ja soovitusi, loeksin neid suure huviga!
_________________ There are only 10 types of people in this planet - those who understand binary code and those who don't! |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.01.2008 13:14:08
|
|
|
Autofookuse kiirus sõltub kerest kõvasti + siis on vahe sees, kas on zoomobjektiiv või fix. Ehk siis kui tahad konkreetsel juhul saada kiiremat autofookust siis on valida kas uus kere(K100D autofookus on näiteks ikka mitu suurusjärku kiirem, tean, kuna olen paar pilti vahepeal selle kerega teinud) või siis vaadata mõne fixi suunas. Näiteks 24/2,0 on sigakiire autofookusega(ütleks, et näiteks Canoni USMiga täiest võrreldav), enne oli mul etaloniks 50/1,7.
Aga kui tahad midagi lihtsalt paremat...valik on nii lai. On lainurkasid, on valgeid normaalobjektiive, makroobjektiive, telesid - kõik oleneb sellest, mida pildistada tahad.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Koffer
HV vaatleja

|
02.01.2008 13:21:33
|
|
|
Üldiselt pildistan üritusi... nö. kooli fotograaf, seega poleks mul ei lainurga ega telega midagi teha eriti seal, kuid korralik fiks võimalik et kuluks isegi ära! niiet 24/2,0 oleks selline tegijam variatsioon sinuarust jah? Sest isu pole kuidagi veel minna Pentaxi pealt Canoni peale üle, kuigi on tal suurem valik ja odavamad hinnad, kuid lihtsalt Pentax niivõrd südamelähedaseks saanud! Muidugi on kere saanud vatti kõvasti ja AF on tal algupäraselt juba suhteliselt aeglane olnud.
Lisan:
Vaja oleks suhteliselt valgusjõulist objektiivi, ning mis sobituks koostööl lisavälguga(Sigma DG ST 500)
viimati muutis Koffer 02.01.2008 13:29:11, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.01.2008 13:29:27
|
|
|
24/2,0 on selline nii ja naa objektiiv, kasutajad arvavad, et kipub olema nurkadest sutsu pehme aga ma ise nii ei arva. St jah, ilmselt kui hakata täpsemalt uurima siis leiaks vigu aga ma pigem hindan seda, et saan pildi ära tehtud(ava 2,0 on ikka väga abiks) pea suvalises olukorras. Aga ilmselt pole 24/2,0'i võimalik osta niiehknaa eriti, poes enam müügil pole, Ebay on pea ainus variant.
50mm fix oleks teine variant, nii f/1,4 kui 1,7 on mõlemad korralikud. Aga eks kõik oleneb, mida pildistad, endal on 24, 50 ja 100mm fixid fotokotis, aja jooksul on selline eelistus välja kujunenud. 16-45/4 on ka olemas aga seda olen ainult reisidel kasutanud; kui ikka täpselt tead, kuhu lähed pildistama siis võtan vastava varustuse kaasa. Või kui ei tea siis 24mm digi ees on mulle sobiv "normaal". Aga nagu ma juba ütlesin siis iga inimese eelistused on erinevad.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ökul
HV vaatleja

|
02.01.2008 14:37:33
|
|
|
On ka päris mitu korda saalis pildistamist ette tulnud ja siiani olen hakkama saanud 50 1,7 ja 105 2.8 makroga. Kui on ruumi positsiooni valida, ei tohiks probleeme tekkida. Ilmselt Pentaxi uus 50-135 oleks täpselt see, mida tarvis. Aga ise pole nende fiksidega veel nii hätta jäänud, et suurt kulutust õigustada. Kui pole suur saal, siis äkki Tamroni 28-75? Pole seda ise proovinud, ei oska AF kiirust kommenteerida.
Tegelikult olen tähele pannud, et nõrgast akendest paistvast valgusest hullem võib olla päevavalguslampide valgus. See viimane polegi ainult Pentaxi probleem. Muu maailma fotofoorumites seda hala küll, et teatud lampide, kaamera ja objektiivi kokkusattumisel paneb AF lihtsalt mööda.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
02.01.2008 17:00:31
|
|
|
ökul, minuteada toimib autofookus tugeva kontrasti pealt. Kui vaade on nii valgustatud et tugeva kontrasti haisugi pole, st heledad seinad yhevärviline subjet etc siis on fookusega samad probleemid mis hämaras...
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
02.01.2008 22:37:21
|
|
|
Death kirjutas: |
ökul, minuteada toimib autofookus tugeva kontrasti pealt. Kui vaade on nii valgustatud et tugeva kontrasti haisugi pole, st heledad seinad yhevärviline subjet etc siis on fookusega samad probleemid mis hämaras... |
Kontrastiga käib autofookus seebikates ja liveview puhul, peeglis on tegemist tavaliselt faasitundliku TTL sensoriga.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
AirichsB
HV vaatleja
|
02.01.2008 23:19:21
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Death kirjutas: |
ökul, minuteada toimib autofookus tugeva kontrasti pealt. Kui vaade on nii valgustatud et tugeva kontrasti haisugi pole, st heledad seinad yhevärviline subjet etc siis on fookusega samad probleemid mis hämaras... |
Kontrastiga käib autofookus seebikates ja liveview puhul, peeglis on tegemist tavaliselt faasitundliku TTL sensoriga. |
Vähemalt Pentaxi peeglid küll ühevärvilisele pinnale eriti teravustada ei suuda.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocket
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
ökul
HV vaatleja

|
03.01.2008 12:37:41
|
|
|
Enamus uusi kaameraid peaks kasutama kontrastipõhist fookust aga mitte tehnilisest poolest ei tahtnud ma rääkida. Reaalses elus alati asjad päris nii lihtsalt ei käi, kui AF tööd selgitavas artiklis. Näiteks Pentaxiga seoses siin üks lausa halenaljakas teema: http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=21433450
Rohkem leiab sarnastest AF anomaaliatest tegelikult juttu C ja N foorumistest, kuna neid kaameraomanikke lihtsalt rohkem. Kõige sagedamini on tegemist õnneks pildistaja vigadega ja kogemustega asi paraneb.
Endal oli ühe zoomobjega täpselt selline häda, et kodus ainult laualambi valgel testides teravustas täpselt, kuigi aeglaselt, aga hästivalgustatud saalis pani kiiresti ja järjekindlalt fookusega umbes kolmandiku kauguse võrra tahapoole. Tundub ulme aga ilmselt tänapäeva kiired ja kavalad AF süsteemid suudavad iseennast teatud tingimuste korral üle kavaldada.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
03.01.2008 14:49:39
|
|
|
ökul, kusjuures mina olen praegu oma FA 50 F1.4-ga hädas. Ei saa kuidagi autofookust paika. Toas lambivalguses sättisin paika, aga välitingimustes päikesevalguses pani üsna julmalt mööda. Ma katsun seda obje igatpidi testida ja AF täpseks saada, aga kui keegi oskab näpunäiteid anda või omab samalaadseid kogemusi võib teada anda.
Allmärkusena: *Ist DL + 16-45 on väga terav kõigis tingimustes kõigi fookuskauguste puhul siis, kui AF on toodud 90 mikromeetrit ettepoole
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
03.01.2008 23:21:38
|
|
|
kuulge, pentaxi fännid! Toodi ameerikamaalt mulle kingituseks pentaxile välk. Pentax AF 540 FGZ. Kust saaks sellele eestikeelse juhendi? On kellelgi soovi laenutada tunniks ajaks, teeks koopia.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
10.01.2008 01:56:11
|
|
|
Samsung GX20:
14.6 MP (CMOS)
SR
Resistant to rain,sand and dust
Double dust removal on image sensor(whatever that means)
2.7" LCD
Live view
One-press raw
ISO 3200
http://www.aronsen.no/default.asp?ArtID=428
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|