Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS3] SONY PlayStation 3 arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 870, 871, 872  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pronto
Kreisi kasutaja
pronto

sõnum 31.08.2007 09:43:59 vasta tsitaadiga

Vale vastus, londiste.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_tracing

tsitaat:
The term is also applied to mean a specific rendering algorithmic approach in 3D computer graphics, where mathematically-modelled visualisations of programmed scenes are produced using a technique which follows rays from the eyepoint outward, rather than originating at the light sources.

Põhimõtteliselt on Intel om RT projektidega jõudnud sinnamaani, et tänapäeva arvuti oleks spetsiaalse lisakaardi olemasolul enam vähem võimeline reaalajas raytracema mängukvaliteediga pilti.

Erinevus on laias laastus kasutusel olevate 3d tehnikatega siiski selles, et hetke mängud ei kasuta tegelikult "päris" ruumi -- lihtsalt tehakse mingid polügonidest koosnevad objektid, mille peale kantakse tekstuur, jne. Kohati kasutatakse efekte, mis jätavad mulje nagu oleks kasutatud päris valguste liikumist (peegeldused, varjud, jms.), kuid need on saavutatud mitte kiirt heites, vaid n.ö. feikides (vurre mitte ei kasvatata, vaid joonistatakse vildikaga ette -- kui nii võib ennast väljendada -- kaugelt ju vahet ei tee, aega aega ja pingutust kulub vähem). Hiljem lüüakse kogu nodi 2D-sse ja joonistatakse ekraanile.

Kui keegi oskab asja paremini sõnastada, siis andku aga tuld.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 31.08.2007 10:01:19 vasta tsitaadiga

pronto, see oli tsitaat tollelt lingilt. quote tagid ununesid ümber panna.
intel ei ole oma projektidega sinnamaale jõudnud, vaid ilmselt eelkõige mõned iseseisvad uurijad (ho ho tuleb ja viskab lingi kui viitsib). kuskil future processing vms teemas oli pikalt juttu sellest.

ray tracing on renderdamismeetod, mis toimib põhimõtteliselt nii, et iga piksli jaoks lõplikus pildis on üks valguskiir (ray), mida arvutatakse siis vastavalt etteantud keskkonnale. võetakse ette vaatepunktist eemalduv valguskiir ja liigutakse mööda seda ekraanist eemale, nii kaua kuni mingi läbimatu takistus ette tuleb. vahepeale võib jääda mõndagi huvitavat, eelkõige erinevad optilised efektid, peamiselt peegeldumine ja valguse murdumine. kusjuures nende ulatus on reeglina defineeritav.

muide, kiiri võidakse arvutada mõlemat pidi, nii vaatepunktist kui valgusallikatest alates icon_wink.gif

suurimaks miinuseks on kole jõudlus, mida sellele rakendada tuleb. mida realistlikum pilt, seda täpsemad arvutused ja seda võimsamat rauda vaja.

reaalajas jääb selle kvaliteet (ok, kvantiteet reso ja fps näol, kuna muid näitajaid on raske võrrelda) nüüdseks popimaks saanud lahendusele alla (krt, polügonidepõhine renderdamine? ei tule praegu see nimi meelde). pealegi on ray tracingul reaalajas tarbimiseks puudu ka laia toetusega api.

edit: mnjah, pronto postis oli wikipedia link ka sees. sealt on mõistlikum lugeda icon_smile.gif

edit2: pronto, ka ray tracing ei kasuta 'päris' ruumi icon_wink.gif

edit3: ja ps3st on jutt üsna kaugele suundumas. mõni kasti omanik võiks loomkatseid teha icon_smile.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pronto
Kreisi kasutaja
pronto

sõnum 31.08.2007 11:53:09 vasta tsitaadiga

sa ikka said aru, millest sa kirjutasid? Ma huvi pärast küsin ...
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 31.08.2007 12:23:36 vasta tsitaadiga

ei icon_smile.gif
tagasi üles
-FoX-
HV Guru
-FoX-

sõnum 31.08.2007 15:15:26 vasta tsitaadiga

Muide kas PS3 on ka taolist juhet millega saaks ta monitori külge ühendada... 720p toetab telekas küll ja HDMI kaabel aga siiski kineskoop ja ma arvan ,et LCD oleks ikka parem:P Kussjuures tirisin F1 pela demo ja kohutav on ju :S
Riff15
HV vaatleja
Riff15

sõnum 31.08.2007 15:20:36 vasta tsitaadiga

Ehh, mul läks PS3 garantiisse icon_cry.gif . Nimelt hakkasin Splinter Cell: DA-d onlainis mängima, kui ühtäkki viskab ette, et disk on kas must või vigane. No võtsin diski välja - vaatasin üle - täiesti puhas. Pärast seda tegi masin ise restardi ja peale diski sisestamist, ei lakanud seal paremal nurgas see mull mõtlemast ja ka diski ikoon ei ilmunud mängu menüüle. Lasin mingi 5min oodata - ikka mõtles. Viisin Laagrisse Andricosse ja ütlesid, et kui otsest viga pole - vahetavad välja, samuti lisasid, et mingi 1-2nädalat läheb - ülikõvv icon_rolleyes.gif icon_neutral.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 31.08.2007 15:24:48 vasta tsitaadiga

Riff15 kirjutas:
Ehh, mul läks PS3 garantiisse icon_cry.gif . Nimelt hakkasin Splinter Cell: DA-d onlainis mängima, kui ühtäkki viskab ette, et disk on kas must või vigane. No võtsin diski välja - vaatasin üle - täiesti puhas. Pärast seda tegi masin ise restardi ja peale diski sisestamist, ei lakanud seal paremal nurgas see mull mõtlemast ja ka diski ikoon ei ilmunud mängu menüüle. Lasin mingi 5min oodata - ikka mõtles. Viisin Laagrisse Andricosse ja ütlesid, et kui otsest viga pole - vahetavad välja, samuti lisasid, et mingi 1-2nädalat läheb - ülikõvv icon_rolleyes.gif icon_neutral.gif

bluray plaadid hakkasid hallitama sul raudselt icon_lol.gif

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
Cyberlord
HV Guru

sõnum 31.08.2007 16:18:40 vasta tsitaadiga

sain ka täna enda ps3 kätte:) Kogemus mängukonsoolidega sellest ajast kui olid mingid kassettidega telekamängud veel icon_lol.gif
Kommentaarid: 546 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 449
tagasi üles
-FoX-
HV Guru
-FoX-

sõnum 31.08.2007 16:38:31 vasta tsitaadiga

Muide mul see lainetav taust on lilla... igalpool näinud ,et must on vms... mis teha annaks kuidas selle mustaks saaks?icon_razz.gif
EvilKatarn
diivanilill
EvilKatarn

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2007 16:40:00 vasta tsitaadiga

see pidi mingi aastaaegade ja kellaajaga muutuma.. vist
Kommentaarid: 109 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 80
tagasi üles
iTengu
HV kasutaja
iTengu

sõnum 31.08.2007 17:42:54 vasta tsitaadiga

jigsaw813 kirjutas:
Muide mul see lainetav taust on lilla... igalpool näinud ,et must on vms... mis teha annaks kuidas selle mustaks saaks?icon_razz.gif

Eks väike löök Alpi saapaga teeb igasuguse ja igaühe pildi mustaks icon_lol.gif

Eric80
HV kasutaja
Eric80

sõnum 31.08.2007 18:42:30 vasta tsitaadiga

jigsaw813 kirjutas:

See muudab ise umbes iga 12 tunni tagant ! icon_smile.gif
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
-FoX-
HV Guru
-FoX-

sõnum 31.08.2007 18:57:16 vasta tsitaadiga

Mkay... jah just muutus mustaks:P Krt proovisi nhetkel XB360 vs PS3 mänguks The Darkness ja XB360 graafika on nagu parem...:S
Riff15
HV vaatleja
Riff15

sõnum 31.08.2007 19:04:09 vasta tsitaadiga

PlatoonSgtElias kirjutas:
Riff15 kirjutas:

bluray plaadid hakkasid hallitama sul raudselt icon_lol.gif

Ma ei tea, ma nagu neid niiskuse käes ei hoia icon_razz.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
pronto
Kreisi kasutaja
pronto

sõnum 31.08.2007 19:52:14 vasta tsitaadiga

Väidetavalt pidi see olema mingi plastiku eripära või midagi ... ausalt öeldes enne ise ei usu kui näen.
Labukana
HV veteran
Labukana

sõnum 31.08.2007 20:10:55 vasta tsitaadiga

jigsaw813 kirjutas:
Mkay... jah just muutus mustaks:P Krt proovisi nhetkel XB360 vs PS3 mänguks The Darkness ja XB360 graafika on nagu parem...:S

päris mitmed multiplatform mängud on xboxil ilusamad ja seda just mingite crappide portide pärast mingite laiskade developeride poolt. kauaks see nii nähtavasti pole.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
Sarin
Kreisi kasutaja
Sarin

sõnum 31.08.2007 20:21:39 vasta tsitaadiga

tavalised cd-plaadid hallitavad ka ja hävivad u 10 aastaga. selelpräast müüaksegi kullast ja igast pasast plaate et kauem säiliks. ajahammaste vastu naljalt ei saa
Labukana
HV veteran
Labukana

sõnum 31.08.2007 20:35:29 vasta tsitaadiga

Labukana kirjutas:
aga ma jällegi ei saa sellistest automängudest aru, kui tahan nii reaalselt autoga sõita siis üldiselt lähengi ja sõidan autoga :P ainsad üleprahi automängud on mingid burnout seeria ja mingi motorstorm jne :)

ahjaa selline pilt :P
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
kalapala
HV kasutaja

sõnum 31.08.2007 20:39:07 vasta tsitaadiga

Labukana kirjutas:
jigsaw813 kirjutas:

päris mitmed multiplatform mängud on xboxil ilusamad ja seda just mingite crappide portide pärast mingite laiskade developeride poolt. kauaks see nii nähtavasti pole.

Miks sa arvad, et see olukord muutuma peaks? Ma usun, et multiplatvormide arendajad kulutavad vähemalt sama palju arenduse aega PS3-le, nii et ei ole mõtet seda kõike arendajate kaela ka ajada.
tagasi üles
Eric80
HV kasutaja
Eric80

sõnum 31.08.2007 20:56:31 vasta tsitaadiga

Sarin kirjutas:
tavalised cd-plaadid hallitavad ka ja hävivad u 10 aastaga. selelpräast müüaksegi kullast ja igast pasast plaate et kauem säiliks. ajahammaste vastu naljalt ei saa

Mul on olemas mingid enda kirjutatud CD toorikud aastast kuskil 2002.Olid tookord kõige odavamad (mingi 3eeku või nii). icon_razz1.gif
Siiamaani töötavad superhästi.Mingeid pragunemise märke ei ole thumbs_up.gif .Nendega kõik tip-top !
Samas mingid 20 eegustel praguneb andmekiht lihtsalt puutumisel maha icon_mad.gif ,
kuigi on mingi aasta -poolteist vanad !
Paremateks CD toorikutest pean siiski Verbatim Crystal toorikuid ,mida hoogsalt parseldab CDLahendused.ee.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 31.08.2007 22:00:05 vasta tsitaadiga

Kaua DVD-de säilimisaeg on muidu `?

Olen mõelnud filme koguma hakata....On see üldse legaalne....et ma endale vaatamiseks filme karpi korjan ? icon_smile.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
henri200
HV veteran

sõnum 31.08.2007 22:07:34 vasta tsitaadiga

JediMihkel kirjutas:
Kaua DVD-de säilimisaeg on muidu `?

Olen mõelnud filme koguma hakata....On see üldse legaalne....et ma endale vaatamiseks filme karpi korjan ? icon_smile.gif

Kui sa neid ei laena/müü siis peaks legaalne olema : ).
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
-FoX-
HV Guru
-FoX-

sõnum 31.08.2007 23:21:13 vasta tsitaadiga

Muide see Grand Turisma mis hetkel saab tõmmata see Demo... kas see on see uus grand mis tuleb või on tegu millegi muuga? Jubedalt rattad krigisevad kui natukene rohkem keerata. Eeem sorry kummid siiski:P
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 01.09.2007 00:27:16 vasta tsitaadiga

jigsaw813 kirjutas:
Muide see Grand Turisma mis hetkel saab tõmmata see Demo... kas see on see uus grand mis tuleb või on tegu millegi muuga? Jubedalt rattad krigisevad kui natukene rohkem keerata. Eeem sorry kummid siiski:P

See on mingi Alpha demo imo, vaata millal välja lasti... promo värk

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
EvilKatarn
diivanilill
EvilKatarn

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2007 09:17:45 vasta tsitaadiga

See on gran turismo 4... aga HD resolutsioonidel, mis kavatseti eraldi mänguna välja lasta, aga siis võeti ajud kokku, ja öeldi, et ei tule ikka eraldi seda mängu.. lasti ainult mingi demo välja icon_razz.gif
Kommentaarid: 109 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 80
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS3] SONY PlayStation 3 arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 870, 871, 872  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.