Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pronto
Kreisi kasutaja

|
31.08.2007 09:43:59
|
|
|
Vale vastus, londiste.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_tracing
tsitaat: |
The term is also applied to mean a specific rendering algorithmic approach in 3D computer graphics, where mathematically-modelled visualisations of programmed scenes are produced using a technique which follows rays from the eyepoint outward, rather than originating at the light sources. |
Põhimõtteliselt on Intel om RT projektidega jõudnud sinnamaani, et tänapäeva arvuti oleks spetsiaalse lisakaardi olemasolul enam vähem võimeline reaalajas raytracema mängukvaliteediga pilti.
Erinevus on laias laastus kasutusel olevate 3d tehnikatega siiski selles, et hetke mängud ei kasuta tegelikult "päris" ruumi -- lihtsalt tehakse mingid polügonidest koosnevad objektid, mille peale kantakse tekstuur, jne. Kohati kasutatakse efekte, mis jätavad mulje nagu oleks kasutatud päris valguste liikumist (peegeldused, varjud, jms.), kuid need on saavutatud mitte kiirt heites, vaid n.ö. feikides (vurre mitte ei kasvatata, vaid joonistatakse vildikaga ette -- kui nii võib ennast väljendada -- kaugelt ju vahet ei tee, aega aega ja pingutust kulub vähem). Hiljem lüüakse kogu nodi 2D-sse ja joonistatakse ekraanile.
Kui keegi oskab asja paremini sõnastada, siis andku aga tuld.
_________________ Magento arendused |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.08.2007 10:01:19
|
|
|
pronto, see oli tsitaat tollelt lingilt. quote tagid ununesid ümber panna.
intel ei ole oma projektidega sinnamaale jõudnud, vaid ilmselt eelkõige mõned iseseisvad uurijad (ho ho tuleb ja viskab lingi kui viitsib). kuskil future processing vms teemas oli pikalt juttu sellest.
ray tracing on renderdamismeetod, mis toimib põhimõtteliselt nii, et iga piksli jaoks lõplikus pildis on üks valguskiir (ray), mida arvutatakse siis vastavalt etteantud keskkonnale. võetakse ette vaatepunktist eemalduv valguskiir ja liigutakse mööda seda ekraanist eemale, nii kaua kuni mingi läbimatu takistus ette tuleb. vahepeale võib jääda mõndagi huvitavat, eelkõige erinevad optilised efektid, peamiselt peegeldumine ja valguse murdumine. kusjuures nende ulatus on reeglina defineeritav.
muide, kiiri võidakse arvutada mõlemat pidi, nii vaatepunktist kui valgusallikatest alates
suurimaks miinuseks on kole jõudlus, mida sellele rakendada tuleb. mida realistlikum pilt, seda täpsemad arvutused ja seda võimsamat rauda vaja.
reaalajas jääb selle kvaliteet (ok, kvantiteet reso ja fps näol, kuna muid näitajaid on raske võrrelda) nüüdseks popimaks saanud lahendusele alla (krt, polügonidepõhine renderdamine? ei tule praegu see nimi meelde). pealegi on ray tracingul reaalajas tarbimiseks puudu ka laia toetusega api.
edit: mnjah, pronto postis oli wikipedia link ka sees. sealt on mõistlikum lugeda
edit2: pronto, ka ray tracing ei kasuta 'päris' ruumi
edit3: ja ps3st on jutt üsna kaugele suundumas. mõni kasti omanik võiks loomkatseid teha
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
31.08.2007 11:53:09
|
|
|
sa ikka said aru, millest sa kirjutasid? Ma huvi pärast küsin ...
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.08.2007 12:23:36
|
|
|
ei
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
31.08.2007 15:15:26
|
|
|
Muide kas PS3 on ka taolist juhet millega saaks ta monitori külge ühendada... 720p toetab telekas küll ja HDMI kaabel aga siiski kineskoop ja ma arvan ,et LCD oleks ikka parem:P Kussjuures tirisin F1 pela demo ja kohutav on ju :S
_________________ Aita suve, söö lund! |
|
Kommentaarid: 365 loe/lisa |
   |
6 :: |
3 :: |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riff15
HV vaatleja

|
31.08.2007 15:20:36
|
|
|
Ehh, mul läks PS3 garantiisse . Nimelt hakkasin Splinter Cell: DA-d onlainis mängima, kui ühtäkki viskab ette, et disk on kas must või vigane. No võtsin diski välja - vaatasin üle - täiesti puhas. Pärast seda tegi masin ise restardi ja peale diski sisestamist, ei lakanud seal paremal nurgas see mull mõtlemast ja ka diski ikoon ei ilmunud mängu menüüle. Lasin mingi 5min oodata - ikka mõtles. Viisin Laagrisse Andricosse ja ütlesid, et kui otsest viga pole - vahetavad välja, samuti lisasid, et mingi 1-2nädalat läheb - ülikõvv
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
31.08.2007 15:24:48
|
|
|
Riff15 kirjutas: |
Ehh, mul läks PS3 garantiisse . Nimelt hakkasin Splinter Cell: DA-d onlainis mängima, kui ühtäkki viskab ette, et disk on kas must või vigane. No võtsin diski välja - vaatasin üle - täiesti puhas. Pärast seda tegi masin ise restardi ja peale diski sisestamist, ei lakanud seal paremal nurgas see mull mõtlemast ja ka diski ikoon ei ilmunud mängu menüüle. Lasin mingi 5min oodata - ikka mõtles. Viisin Laagrisse Andricosse ja ütlesid, et kui otsest viga pole - vahetavad välja, samuti lisasid, et mingi 1-2nädalat läheb - ülikõvv  |
bluray plaadid hakkasid hallitama sul raudselt
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberlord
HV Guru
|
31.08.2007 16:18:40
|
|
|
sain ka täna enda ps3 kätte:) Kogemus mängukonsoolidega sellest ajast kui olid mingid kassettidega telekamängud veel
|
|
Kommentaarid: 546 loe/lisa |
   |
449 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
31.08.2007 16:38:31
|
|
|
Muide mul see lainetav taust on lilla... igalpool näinud ,et must on vms... mis teha annaks kuidas selle mustaks saaks?
|
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
31.08.2007 16:40:00
|
|
|
see pidi mingi aastaaegade ja kellaajaga muutuma.. vist
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
iTengu
HV kasutaja

|
31.08.2007 17:42:54
|
|
|
jigsaw813 kirjutas: |
Muide mul see lainetav taust on lilla... igalpool näinud ,et must on vms... mis teha annaks kuidas selle mustaks saaks? |
Eks väike löök Alpi saapaga teeb igasuguse ja igaühe pildi mustaks
_________________ (y)aff banaan |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eric80
HV kasutaja

|
31.08.2007 18:42:30
|
|
|
Muide mul see lainetav taust on lilla... igalpool näinud ,et must on vms... mis teha annaks kuidas selle mustaks saaks? |
See muudab ise umbes iga 12 tunni tagant !
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
31.08.2007 18:57:16
|
|
|
Mkay... jah just muutus mustaks:P Krt proovisi nhetkel XB360 vs PS3 mänguks The Darkness ja XB360 graafika on nagu parem...:S
|
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riff15
HV vaatleja

|
31.08.2007 19:04:09
|
|
|
PlatoonSgtElias kirjutas: |
Riff15 kirjutas: |
Ehh, mul läks PS3 garantiisse . Nimelt hakkasin Splinter Cell: DA-d onlainis mängima, kui ühtäkki viskab ette, et disk on kas must või vigane. No võtsin diski välja - vaatasin üle - täiesti puhas. Pärast seda tegi masin ise restardi ja peale diski sisestamist, ei lakanud seal paremal nurgas see mull mõtlemast ja ka diski ikoon ei ilmunud mängu menüüle. Lasin mingi 5min oodata - ikka mõtles. Viisin Laagrisse Andricosse ja ütlesid, et kui otsest viga pole - vahetavad välja, samuti lisasid, et mingi 1-2nädalat läheb - ülikõvv  |
bluray plaadid hakkasid hallitama sul raudselt  |
Ma ei tea, ma nagu neid niiskuse käes ei hoia
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
31.08.2007 19:52:14
|
|
|
Väidetavalt pidi see olema mingi plastiku eripära või midagi ... ausalt öeldes enne ise ei usu kui näen.
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Labukana
HV veteran

|
31.08.2007 20:10:55
|
|
|
Mkay... jah just muutus mustaks:P Krt proovisi nhetkel XB360 vs PS3 mänguks The Darkness ja XB360 graafika on nagu parem...:S |
päris mitmed multiplatform mängud on xboxil ilusamad ja seda just mingite crappide portide pärast mingite laiskade developeride poolt. kauaks see nii nähtavasti pole.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sarin
Kreisi kasutaja

|
31.08.2007 20:21:39
|
|
|
tavalised cd-plaadid hallitavad ka ja hävivad u 10 aastaga. selelpräast müüaksegi kullast ja igast pasast plaate et kauem säiliks. ajahammaste vastu naljalt ei saa
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Labukana
HV veteran

|
31.08.2007 20:35:29
|
|
|
Labukana kirjutas: |
aga ma jällegi ei saa sellistest automängudest aru, kui tahan nii reaalselt autoga sõita siis üldiselt lähengi ja sõidan autoga :P ainsad üleprahi automängud on mingid burnout seeria ja mingi motorstorm jne :) |
ahjaa selline pilt :P
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalapala
HV kasutaja

|
31.08.2007 20:39:07
|
|
|
Labukana kirjutas: |
Mkay... jah just muutus mustaks:P Krt proovisi nhetkel XB360 vs PS3 mänguks The Darkness ja XB360 graafika on nagu parem...:S |
päris mitmed multiplatform mängud on xboxil ilusamad ja seda just mingite crappide portide pärast mingite laiskade developeride poolt. kauaks see nii nähtavasti pole. |
Miks sa arvad, et see olukord muutuma peaks? Ma usun, et multiplatvormide arendajad kulutavad vähemalt sama palju arenduse aega PS3-le, nii et ei ole mõtet seda kõike arendajate kaela ka ajada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Eric80
HV kasutaja

|
31.08.2007 20:56:31
|
|
|
Sarin kirjutas: |
tavalised cd-plaadid hallitavad ka ja hävivad u 10 aastaga. selelpräast müüaksegi kullast ja igast pasast plaate et kauem säiliks. ajahammaste vastu naljalt ei saa |
Mul on olemas mingid enda kirjutatud CD toorikud aastast kuskil 2002.Olid tookord kõige odavamad (mingi 3eeku või nii).
Siiamaani töötavad superhästi.Mingeid pragunemise märke ei ole .Nendega kõik tip-top !
Samas mingid 20 eegustel praguneb andmekiht lihtsalt puutumisel maha ,
kuigi on mingi aasta -poolteist vanad !
Paremateks CD toorikutest pean siiski Verbatim Crystal toorikuid ,mida hoogsalt parseldab CDLahendused.ee.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
JediMihkel
HV veteran

|
31.08.2007 22:00:05
|
|
|
Kaua DVD-de säilimisaeg on muidu `?
Olen mõelnud filme koguma hakata....On see üldse legaalne....et ma endale vaatamiseks filme karpi korjan ?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
henri200
HV veteran
|
31.08.2007 22:07:34
|
|
|
JediMihkel kirjutas: |
Kaua DVD-de säilimisaeg on muidu `?
Olen mõelnud filme koguma hakata....On see üldse legaalne....et ma endale vaatamiseks filme karpi korjan ?  |
Kui sa neid ei laena/müü siis peaks legaalne olema : ).
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
31.08.2007 23:21:13
|
|
|
Muide see Grand Turisma mis hetkel saab tõmmata see Demo... kas see on see uus grand mis tuleb või on tegu millegi muuga? Jubedalt rattad krigisevad kui natukene rohkem keerata. Eeem sorry kummid siiski:P
|
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
01.09.2007 00:27:16
|
|
|
Muide see Grand Turisma mis hetkel saab tõmmata see Demo... kas see on see uus grand mis tuleb või on tegu millegi muuga? Jubedalt rattad krigisevad kui natukene rohkem keerata. Eeem sorry kummid siiski:P |
See on mingi Alpha demo imo, vaata millal välja lasti... promo värk
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
01.09.2007 09:17:45
|
|
|
See on gran turismo 4... aga HD resolutsioonidel, mis kavatseti eraldi mänguna välja lasta, aga siis võeti ajud kokku, ja öeldi, et ei tule ikka eraldi seda mängu.. lasti ainult mingi demo välja
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|