|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
kännuämmelg
HV Guru

|
12.08.2007 22:48:10
|
|
|
| v0ltage kirjutas: |
kohe läheneb 9.klass ning mõtlen kuhu õppima minna.pole täiesti kindel,et gümnaasiumi saan(rakveres 2).
Seal võib mul päris raskeks samuti minna.
Samas võimalik minna kutsekooli IT-sse.Kuid mul pole aimu ka,kuhu IT-d õppima minna ning mis alale.
Huvitavad peamiselt mobiilid ning arvutid,silmaring väike veel.Ehk oskate soovitada  |
a mina soovitaksin minna õppima pottsepaks- väga hästi tasustatud(iga sitem ahjumeister saab kordades enam, kui üle keskmine infotehnolog) ning nõutud amet, tööpõld ei lõpe niipea ning nõudlus aina kasvab, rääkimata võimalusest oma IT-hobiga lisa teenida(nt. klendile messengeri install). Samas IT alal, Sinu suhtumise puhul, jääksid ilmaselt sinna alla keskmise meheks, mis praegusel momendil tähendaks alla 10 k palka, meeletut tööd, õllekõhtu, kehva nägemist, halba sotsiaalset lävimist, hommikust stressi, paksi naisi ning roostes autosid 8)
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
v0ltage
HV kasutaja
|
12.08.2007 23:39:14
|
|
|
| Mis võimalusi toob gümnaasiumi lõpetamine?Kui prooviks kõrgemale türgida,siis ei tasuks kutsekooli IT-st mõelda?
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
0 :: |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
13.08.2007 00:00:51
|
|
|
Nüüd muidugi hilja kuid uuri ja tee selgeks milleks on gümnaasium, milleks kutsekool, hea et ma kutsekasse ei läinud, huh. Aga eks ise tead
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
13.08.2007 00:50:17
|
|
|
Ise ka tahtsin kutsekasse minna, aga õnneks viimasel hetkel mõtlesin ümber. Sugugi ei kahetse.
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
zorten22
HV veteran

|
13.08.2007 15:05:40
|
|
|
UT M-I IT vs. UT F-K IT?
|
|
| Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
reikar
Kreisi kasutaja
|
14.08.2007 08:36:27
|
|
|
UT M-I IT on Tarkvara suunaline
UT F-K IT on Riistvara suunaline
Niimoodi sain mina aru
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
14.08.2007 10:09:41
|
|
|
| neil ei ole mingit vahet. õppekava on sama. fk teaduskonnas võid vabalt tarkvara suuna valida ja vastupidi. vanasti oli vahe selles, et fk teaduskonda oli kõvasti väiksem konkurss. nüüd on mõlemas kohas sama lävend.
|
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
16.08.2007 22:36:17
|
|
|
FK-s oli vähemalt eelmine aasta, meie kursusele väga väike konkurss - lõpuks oli meid 18
lävend on sama - 70 vist
aga rahvast oli niivähe, et kes vähegi tahtis sai REV kohalt RE-ks registreeruda kui vähegi punktid koos
aga nüüd on piinlik tunnistada, et ise üks vist kokku kuuest inimesest, kes lahkus erinevatel põhjustel
Tartu Ülikool siis
|
|
| Kommentaarid: 416 loe/lisa |
   |
346 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taurip
HV kasutaja

|
21.08.2007 11:34:15
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
Nüüd muidugi hilja kuid uuri ja tee selgeks milleks on gümnaasium, milleks kutsekool, hea et ma kutsekasse ei läinud, huh. Aga eks ise tead |
Gümnaasium on selleks, et valmistada ette ülikooliks. Kutsekas on selleks, et valmistada ette ülikooliks ja erialaks. Aga eks tõesti ise tead, mis sinu enesehinnangut rohkem tõstab.
|
|
| Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
21.08.2007 11:57:15
|
|
|
| taurip kirjutas: |
| MarioA. kirjutas: |
Nüüd muidugi hilja kuid uuri ja tee selgeks milleks on gümnaasium, milleks kutsekool, hea et ma kutsekasse ei läinud, huh. Aga eks ise tead |
Gümnaasium on selleks, et valmistada ette ülikooliks. Kutsekas on selleks, et valmistada ette ülikooliks ja erialaks. Aga eks tõesti ise tead, mis sinu enesehinnangut rohkem tõstab. |
Praktika näitab et kutseka õpilasel on korraliku riigieksamitulemuse saavutamine keerulisem (isikliku raske tööga on siiski kõik võimalik), seega ülikooli minekuks pole see kuigi hea vahevalik.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elitegamer
HV kasutaja

|
21.08.2007 12:19:09
|
|
|
Kutsekoolide maine on madal, kuna üldlevinud arusaama järgi õpivad seal ainult need, kes keskkooli sisse ei saanud ehk siis "madalama intelligentsitasemega õpilased". Viimasesse gruppi ei taha ju keegi kuuluda, seega välistatakse kutsekad ja minnakse kasvõi vastu tahtmist ikkagi keskkooli edasi õppima kuna kõik 'targad' õpilased teevad nii.
Levib ju arvamus, et ilma kõrghariduseta oled sa tööturul mitte keegi ning ülikooli ettevalmistuseks kõlbab AINULT keskkool, mitte kutsekas. Siiski näitab statistika, et kõige enam on töötuid just kõrgharidusega inimeste seas, heh Lähme ikka kõik firmajuhtideks õppima, aga kes meie firmades siis tööle hakkab?
Õnneks viimasel ajal on ka kutsekoolide maine hakanud paremuse suunas liikuma, kuid selleks peaksid kutsekoolid ise midagi ette võtma. Tean mõnda inimest, kes lõpetasid polütehnikumi ning läksid tagasi keskkooli Tase olevat Polüs nii sitt olnud lihtsalt... kuid see oli aastaid tagasi, ehk praegu on seal olukord paranenud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
21.08.2007 13:39:11
|
|
|
| Elitegamer kirjutas: |
Siiski näitab statistika, et kõige enam on töötuid just kõrgharidusega inimeste seas, heh  |
Emm.. minu meelest on asi ikka vastupidi ning sinu tõdemus on rohkem linnalegend. Või on sul mõni statistiline artikkel, millega mind häbenema saata?
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elitegamer
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
21.08.2007 16:04:52
|
|
|
Sellega olen vägagi nõus, et elu eest kõrgharidust kui sellist taga ajada ei ole mõtet.
Probleem saab minu hinnangul alguse sellest, et eesti koolides puudub kutsenõustamine. Noor ise ei oska endale põhikooli lõpus õigeid küsimusi esitada, et teha teadlikke valikuid.
Tuleks arvestada oma tugevate külgede ja iseloomu eripäraga. Kui ikkagi inimesel pole viitsimist jamada akadeemiliste algtõdedega vaid tahab teha puhtalt asja ennast, siis pole mõtet suruda läbi gümnaasiumi ülikooli. Siis tasub minna kutsekasse ja õppida tegema tõesti oma kindlat asja ilma muu jamata. Kõva spetsialist teenib rohkem kui keskpärane juht.
Samas kui hinges kahtlus närib ja päris selge pole, siis tasub valida gümnaasium, kuna seda valides ei võta sa endalt valikuid ära (kutseõppeasutusse võid asuda ka peale gümnaasiumi). Küll aga muutub ülikooli edasipääs keerulisemaks valides kutsekeskkooli, kus tihti on matemaatika ja muude riigieksamiainete tase madalam sest enamik sealseid õpilasi riigieksamitele ei mõtle ja keskendub pigem erialale.
Mis puutub kõrgharidusega töötutesse, siis tuleb teha vahet erialati ja õppeasutuseti. Mingi erakõrgkooli lõpetanud majanduseriala (või muu väga popp ja noortepärane asi kuhu massid peale tormavad) lõpetanuid võib tõenäoliselt päris arvukalt leida töötuna või paremal juhul ehitusel müüri ladumas, kuid ei tahaks uskuda et näiteks TTÜ's IT valdkonna lõpetanute hulgas üldse töötuid on, vaadeldes neid kellel kasvõi minimaalselt pealehakkamist on.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taurip
HV kasutaja

|
23.08.2007 18:59:30
|
|
|
| Üle lahe on jälle vastupidi, et maine on keskkoolidel halvem, kui kutsekoolidel.. keegi Soomes-Rootsis ise kohapeal elanud/õppinud/käinud võiks seda kinnitata ehk?
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rix
Kreisi kasutaja

|
24.08.2007 17:28:51
|
|
|
| Kas keegi on tegelenud TÜ Teaduskooliga, täpsemalt programmeerimise algkursusega (info)? Kuivõrd ajamahukas ettevõtmine see olema saaks? Üldiselt noh.. on mu ööd kaks-korda lühemad, kuna teaduskoolis niipalju teha-vaja on?
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Trek
HV kasutaja

|
24.08.2007 20:42:06
|
|
|
| Rix kirjutas: |
| Kas keegi on tegelenud TÜ Teaduskooliga, täpsemalt programmeerimise algkursusega (info)? Kuivõrd ajamahukas ettevõtmine see olema saaks? Üldiselt noh.. on mu ööd kaks-korda lühemad, kuna teaduskoolis niipalju teha-vaja on? |
Ei ole nii hull midagi. Minul oli tavaliselt ainult üks öö lühike tänu teaduskoolile:D
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran

|
24.08.2007 21:59:57
|
|
|
| taurip kirjutas: |
| Üle lahe on jälle vastupidi, et maine on keskkoolidel halvem, kui kutsekoolidel.. keegi Soomes-Rootsis ise kohapeal elanud/õppinud/käinud võiks seda kinnitata ehk? |
ei ole soomes koolis käinud, kuid võin seda kinnitada
noored tahavad kutseharidust - peale kooli kohe vastava ala paberid olemas ja hopsti tööle
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Getomees
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
7 :: |
30 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rix
Kreisi kasutaja

|
24.08.2007 23:36:54
|
|
|
| Trek kirjutas: |
| Rix kirjutas: |
| Kas keegi on tegelenud TÜ Teaduskooliga, täpsemalt programmeerimise algkursusega (info)? Kuivõrd ajamahukas ettevõtmine see olema saaks? Üldiselt noh.. on mu ööd kaks-korda lühemad, kuna teaduskoolis niipalju teha-vaja on? |
Ei ole nii hull midagi. Minul oli tavaliselt ainult üks öö lühike tänu teaduskoolile:D |
See oli ilmselt viimane öö enne tähtaega?
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
25.08.2007 00:38:07
|
|
|
Selle Teaduskooliga (küll mitte programmeerimine) oli alati nii, et kuitahes palju varem sul ka valmis ülesanded ei olnud, lõpuks saatsid ikka päev pärast tähtaega ära. Läks lihtsalt kuidagi nii 8)
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
27.08.2007 21:10:28
|
|
|
täna tuli siis mail, et olen vastuvõetud ka ttü äriinfotehnoloogiasse RE kohale.
valik raske, kas siis ttü äriinfotehnoloogia või siis ITK infosüsteemide arendus.
_________________ Ole tore ! |
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
27.08.2007 21:29:04
|
|
|
| kotmarjak kirjutas: |
täna tuli siis mail, et olen vastuvõetud ka ttü äriinfotehnoloogiasse RE kohale.
valik raske, kas siis ttü äriinfotehnoloogia või siis ITK infosüsteemide arendus. |
Mis valik tehtud sai? Ise ttü äriit.
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
1 :: |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
27.08.2007 21:47:30
|
|
|
| _marek kirjutas: |
valik raske, kas siis ttü äriinfotehnoloogia või siis ITK infosüsteemide arendus. |
Mis valik tehtud sai? Ise ttü äriit. |
ma veel ei ole otsustanud. tahtsin sinna küll alguses minna, aga itk on ka väga hea valik. ma arvan, et ma otsustan ikka itk kasuks
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taurip
HV kasutaja

|
27.08.2007 22:40:57
|
|
|
| Getomees kirjutas: |
| Ma olen üsna kindel, et Soomes on veidi korralikumad ja parema tasemega kutsekoolid ka kui Eestis. |
Algab kõik õpilaste poolsest suhtumisest õppesse, mis näitab ka taseme kätte. Soomlastel ja rootslastel on koolid karjäärinõustajaid täis, ju siis see ka aitab sellele kaasa, et üha rohkem kutsekatesse ronib.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Demineerija
Kreisi kasutaja

|
27.08.2007 23:14:12
|
|
|
| Vali igaljuhul ttü äri it.. saad hiljem ümber astuda.... Ning vaadates väljalendajate arvu ei tohiks see raskusi valmistada..
|
|
| Kommentaarid: 122 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
27.08.2007 23:17:01
|
|
|
| Demineerija kirjutas: |
| Vali igaljuhul ttü äri it.. saad hiljem ümber astuda.... Ning vaadates väljalendajate arvu ei tohiks see raskusi valmistada.. |
välja lennata ei kavatsegi. aga miks igaljuhul ttü äri it? itk on rohkem praktilisem, mis mulle kõige rohkem meeldib.
üks konks, mis veel asja juures on, on see, et emt, hp ja skype sõlmisid just itk lepingu, mis peaks näitama, et sealt tulevad head iti mehed.
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Demineerija
Kreisi kasutaja

|
27.08.2007 23:58:51
|
|
|
| Demineerija kirjutas: |
| Vali igaljuhul ttü äri it.. saad hiljem ümber astuda.... Ning vaadates väljalendajate arvu ei tohiks see raskusi valmistada.. |
välja lennata ei kavatsegi. aga miks igaljuhul ttü äri it? itk on rohkem praktilisem, mis mulle kõige rohkem meeldib.
üks konks, mis veel asja juures on, on see, et emt, hp ja skype sõlmisid just itk lepingu, mis peaks näitama, et sealt tulevad head iti mehed. |
Kui on valida ttü ärija itk vahel. Siis igaljuhul ttü äri seetõttu, et sa saad ümber minna näiteks arvuti ja süsteemithenika või informaatikasse.
Eks muidugi mine lõpuks sinna, kuhu endal süda kutsub ;)
|
|
| Kommentaarid: 122 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 00:03:15
|
|
|
ma juba informaatika RE kohast loobusin. mõlemad oleks head valikud, aga kuna ma plaanin ka magistri teha, siis tundub mulle hetkel itk haridus kõvem, sest praktikat tuleb rohkem ja praktilisi oskuseid ka.
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.08.2007 00:17:04
|
|
|
| ma juba informaatika RE kohast loobusin. mõlemad oleks head valikud, aga kuna ma plaanin ka magistri teha, siis tundub mulle hetkel itk haridus kõvem, sest praktikat tuleb rohkem ja praktilisi oskuseid ka. |
edu sulle järjepidevusel siis
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 00:29:53
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| ma juba informaatika RE kohast loobusin. mõlemad oleks head valikud, aga kuna ma plaanin ka magistri teha, siis tundub mulle hetkel itk haridus kõvem, sest praktikat tuleb rohkem ja praktilisi oskuseid ka. |
edu sulle järjepidevusel siis |
sinu edu läheb mul kindlalt vaja
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.08.2007 00:49:47
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
edu sulle järjepidevusel siis |
sinu edu läheb mul kindlalt vaja |
huvitav kuidas võtta nüüd seda, hea või halvana...
endal piirdus itk kahjuks poolteise aastaga
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kdeuser
HV vaatleja

|
28.08.2007 01:12:49
|
|
|
Lugesin siin varasemaid postitusi ja ei mõista, miks paljud kardavad matemaatikat nagu tonti. TÜ's on küll matemaatika põhi tugev, mis on ju tegelikult ainult hea Samas saab see matemaatika ülikooli esimese aasta järel läbi ja siis aega praktiliste asjadega tegelda. Hiljem tööd teha ja reaalseid probleeme lahendada jõuab terve elu. 8) Õppige ikka matemaatikat, vähemalt keskkooli lõpuni korralikult, on hiljem asjade sügavuti mõistmisel abiks.
Ise TÜ IT magistrant.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
28.08.2007 09:23:46
|
|
|
kas siin mõni TTÜ informaatikasse värskelt sisseastunu ka on?
kui jah, siis võiks privas või mingit muud moodi mulle märku anda
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
| Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
28.08.2007 11:09:50
|
|
|
Teine kursus TTÜ Arvuti- ja süsteemitehnikas läheb, esimese aasta matad olid küll katastroofsed aga eks vaatame mis see aasta toob...
Rebased vaadaku, et ikka oma 1. kursuse lõpuks 30AP täis saavad. Ise küll ei saanud aga tänu tänavusele uute tudengite põuale sai sellest hoolimata RE koht säilitatud. Kui järgmine aasta põud ei kordu, siis ei pruugi saatus teile nii halastav olla
|
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
186 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 12:13:09
|
|
|
| tsitaat: |
|
aga räägi asjast, et miks nii ja mis seal itk`s halba on. ei ole ju ise käinud ja sellepärast ma nõu küsinigi
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.08.2007 12:38:10
|
|
|
siLc, ma sain 9,5 esimese semestriga kokku ja ei juhtunud ka midagi hullu, see on lihtsalt selline eriala, et naljalt sealt sind ära ei aeta ja alati saad oma asju uuesti ja uuesti teha... ma pmst neljas kursus peaks olema, aga nüüd hakkan matemaatikat ja füüsikat tegema see semester, eks paistab, mõni kuuenda semestri aine on ka juba ära tehtud
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
28.08.2007 12:49:46
|
|
|
| carlking kirjutas: |
siLc, ma sain 9,5 esimese semestriga kokku ja ei juhtunud ka midagi hullu, see on lihtsalt selline eriala, et naljalt sealt sind ära ei aeta ja alati saad oma asju uuesti ja uuesti teha... ma pmst neljas kursus peaks olema, aga nüüd hakkan matemaatikat ja füüsikat tegema see semester, eks paistab, mõni kuuenda semestri aine on ka juba ära tehtud  |
Sügissemestritel tehtud punnid ei loe ju absoluutselt, tee kasvõi üheainsa punni eest asju aga aasta lõpuks peab ikka 30 kokku kraabitud saama "Day of reckoning" on ikkagi kevadsemestri lõpus...
Kes juba TTÜ IT õpingukorralduses käinud herr Annuse juttu kuulamas, siis kui 6 semestrit ära olete olnud aga pole kõigega maha saanud ja lisaaega vaja, siis dekanaadi tädid rääkinud, et tavaliselt saab ühe aasta veel juurde niiet ei ole ilmtingimata vaja muretseda REL-i otsasaamise ja tasulisele kohale lendamise või eksmati pärast.
|
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
186 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
28.08.2007 12:59:02
|
|
|
Soovitaks ITK-d:
Suht vähe tuime teooriat
Suur osakaal praktilistel ülesannetel
Eksami osakaal tavaliselt väike (enamasti 50% juures)
Suhteliselt palju rühmatöid
Enamuses väga asjalikud õppejõud
| v0ltage kirjutas: |
| Mis võimalusi toob gümnaasiumi lõpetamine?Kui prooviks kõrgemale türgida,siis ei tasuks kutsekooli IT-st mõelda? |
Tööd teed ikka sina mitte paber. Minu tähelepanekute järgi loeb see paber järjest vähem.
Samas kui sa ise usud, et ilma paberita pole võimalik, siis palju teist võimalust ei saagi jääda.
_________________ ... |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.08.2007 13:01:42
|
|
|
|
aga räägi asjast, et miks nii ja mis seal itk`s halba on. ei ole ju ise käinud ja sellepärast ma nõu küsinigi |
vastupidi, mulle meeldis itk,
kahjuks aga rahaliselt ei vedanud välja ja ma ei ole selline isik kes jõuab samal ajal kella 8'st 5'ni tööd teha ja siis veel koolis käia
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 13:04:14
|
|
|
aaa..ok. no mul on RE koht ja ma väga ei muretse. pea peale pole ka kukkunud ja matsu ja matemaatikat jagan hästi.
kui midagi halba ei ole, siis jään ikka itk poole. sest tulevikus kindlasti plaan minna magistrisse ja kui aega ja raha on, siis ka doktorisse. IT alal oleks vist päris kõva doktor olla:D
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.08.2007 13:21:49
|
|
|
siLc, kevadsemestri lõpuks sain 21 täis ja ikka ei olnud probleeme
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
28.08.2007 16:21:22
|
|
|
Tahad saada oskustööliseks - vali rakenduslik lähenemine ehk ITK, piltlikult öeldes õpid "konkreetset karpi konfima" ja saad näpuotsaga alusteadmisi
Tahad saada sügavamat arusaama asja olemusest - vali üldisemad ja laiema põhjaga alusteadmised TTÜ'st, mille alusel omandad hiljem kergelt igasuguseid tehnilisi teadmisi
On kogemus enda ja tuttava põhjal. Mina tulin TTÜ'st ja läksin magistriõppesse IT juhtimist õppima (TLÜ), polnud mingeid raskuseid, tema tuli ITK'st ning akadeemilise lähenemisega harjumine võttis ikka kõvasti aega ja higi.
Seega magistrit silmas pidades tuleks ikkagi ülikooli eelistada, kuid suuremate ambitsioonide puudumisel pole mõtet oma ajusid kõrgema matemaatikaga vägistada.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 17:01:08
|
|
|
lõpetad TTÜ, oled teoreetik, aga sittagi teha ei oska. pigem mitte, sest tööd vaja ka teha. ja oleneb ka inimesest, kes saab hakkama, see läbib ka magistri probleemideta.
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.08.2007 17:44:04
|
|
|
no ttü it lõpetanud baka/magister nüüd vaevalt kuskile itimeheks tööle lähebki
pigem ikka mingisuguseks projektijuhiks, it osakonna ülemaks, mingiks analüütikuks vms, kes aga on itk's õppinud mingit purki haldama, see seda ka edaspidi töös näha saab ja teha saab.
mina ei kujuta üldse ette, et ma peaksin it valdkonda tööle minema, need oskused ja teadmised mis TTÜ's omandad, ei eelda, et tulevikus pead nendega tegelema, rohkem silmaringi avardamiseks... muidugi saad sa päris hea ettevalmistuse ja eelduse IT valdkonnast kui soovi on
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 18:16:31
|
|
|
pigem ikka mingisuguseks projektijuhiks, it osakonna ülemaks, mingiks analüütikuks vms, kes aga on itk's õppinud mingit purki haldama, see seda ka edaspidi töös näha saab ja teha saab.
|
konkreetseid näiteid oskad tuua?
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.08.2007 18:26:40
|
|
|
jah, minu tuttavad, kes on lõpetanud, olenemata erialast, ei ole nad tegelema hakanud mingi lihtsa töö tegemisega vaid ikkagi kõrgemal tasemel. eks ole erinevaid isiksusi: ühed, kellele meeldib midagi välja mõelda ja edasist tegevust kordineerida ning teisi, kellele meeldib asju ehitada ja leiutada
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 22:23:01
|
|
|
mõtlesin asjade üle järgi ja sain ikka oma algtahtmise ttü äriinfotehnoloogia RE koht. homme siis kiirelt eelnädala viimasetele loengutele
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
machoman
HV vaatleja

|
28.08.2007 22:33:10
|
|
|
| Ehk soovitate kuhu minna. Tahaks nagu programmeerimist õppida ja hakata töötama programmeerijana või midagi sarnast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
28.08.2007 22:36:34
|
|
|
| machoman kirjutas: |
| Ehk soovitate kuhu minna. Tahaks nagu programmeerimist õppida ja hakata töötama programmeerijana või midagi sarnast. |
itk
|
   |
117 |
|
| tagasi üles |