Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
Spott
HV Guru

|
27.07.2007 11:08:41
|
|
|
digweed kirjutas: |
huvi pärast küsin kui pikad kogemused teil wini,linuxit,OSXi kasutades on?nii töiselt kui ka koduselt |
Kuidas nüüd võtta. Tõsisemalt sai alustatud 99 aastal, kui omale täiesti esimese isikliku arvuti ostsin. Juba siis oli mul valik, kas Linux või Windows. Kuna aga poes soovitati ikka Windowsi, siis sai see Kadaka turult muretsetud ja esimest korda elus hakkasin arvutile Windows 98 paigaldama - ilma kõrvalise abita tulin sellega ka lõpuks toime... Ligi aasta peale seda sai ka juba esimest korda Linuxiga mässatud. Red Hat 6.x mingi oli. Sellest ajast oli pidevalt dual boot reziim, koos erinevate distributsioonide pideva katsetamisega. Windowsiga jätkasin kuni 2000, see jäi viimaseks. XP loogikast ei saanud halligi aru ja ausalt öeldes sellele loogikale pole siiani pihta saanud. Seega sai üle mindud täielikult Linuxile. Kodunt enam Windowsiga (v.a üks vigane 386 läpakas, mis kord buudib ja kord mitte -sellel on W95) arvuteid ei leia. Tööl aga kasutan Windows XP-d ja kirun seda maapõhja. Kui rahvusvahelise firma reeglid ei piiraks, siis oleks see ammu minema lennanud, sest korralikult kasutada seda võimalik pole. Mulle meeldib, kui mul on korralik tegu ja nägu operatsioonisüsteemil ja ka piisav funktsionaalsus.
Windows ei suuda pakkuda mulle küllalaldaset seadistus võimalusi, paketihaldurit, korraliku konsooli, vaikimisi mitut töölauda, korraliku vooluhaldust ja suspendi tuge. Lisaks veel muid asju, mis mind häirivad tõsiselt.
Kui aga veel varasemalt vaadata, siis sai algus 286 päevilt. Siis sai endale Norton Commanderiga arvuti kasutamine selgeks tehtud. Seda siis sugulaste juures testides ja hiljem kooli arvutiklassis, kus sai ka päris palju peale tunde jõlgutud...
Sellest ajast eelistan paljusid asju tegelikult teha konsoolis, mitte jännata mingite akendega.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
0 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.07.2007 01:36:07
|
|
|
Täitsa huvitav oleks kuulda nonde Wini fanattide kohta, kellega siin on aeg-ajalt väidelda saanud, sama infot et kaua mida kasutanud on.
Tsernobil tuleb kohe esimesena pähe
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
28.07.2007 10:24:49
|
|
|
Ho Ho, ennastki huvitab .ilmselt osad vaidlejad mehed on nö.teoreetikud naiste suna juttude põhjal või heal juhul googlest mõnda reviewd lugedes teavad hiljem "kaasa" rääkida
winiga tihedalt seotud al.2001(vahelduva eduga kasutamine 89-90a kanti,tööl ka vista kasutamine ),linux vaheludva eduga al.2003.full user al.2005 alguses,osx aasta jagu
|
|
Kommentaarid: 660 loe/lisa |
   |
541 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
29.07.2007 17:49:57
|
|
|
nii, mainiks enda väikse puuduse ka ära, mis Linuxil puudub:
YouP-PAX modifitseeritud draiverid + soft, mida kasutan Audigy helikaardil official asemetel. samamoodi Auzeni X-Fi Prelude ei toeta esialgu draivusid Linuxile, mille ma tellin
muidu aga ma toetan open source ideoloogiat igati. samuti mu läpakas istub Ubuntu, millega ma töötan, kui kuskil reisil olen.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.07.2007 18:47:06
|
|
|
CnZ kirjutas: |
YouP-PAX modifitseeritud draiverid + soft, mida kasutan Audigy helikaardil official asemetel. samamoodi Auzeni X-Fi Prelude ei toeta esialgu draivusid Linuxile, mille ma tellin |
Milleks neid vaja on?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
29.07.2007 18:49:25
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
YouP-PAX modifitseeritud draiverid + soft, mida kasutan Audigy helikaardil official asemetel. samamoodi Auzeni X-Fi Prelude ei toeta esialgu draivusid Linuxile, mille ma tellin |
Milleks neid vaja on? |
YouPi draivudel on helikvaliteet üksjagu parem, kuna see kasutab häkitud X-Fi draivusid Audigyle. ning kuna ma oman Audigy 2, siis Audigy 4 soft on ka tore asi - rohkem featuure võimalik näppida.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.07.2007 18:52:17
|
|
|
YouPi draivudel on helikvaliteet üksjagu parem, kuna see kasutab häkitud X-Fi draivusid Audigyle. ning kuna ma oman Audigy 2, siis Audigy 4 soft on ka tore asi - rohkem featuure võimalik näppida. |
Kas sa reaalselt ka saad kõrvaga aru, et midagi on vahet? Kui jah siis kus? Mängudes ja muudes Windowsi-spetsiifilisestes rakendustes?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
29.07.2007 19:01:56
|
|
|
no kuna mul endal hi-fi klapid, siis ikka vahe on märgatav jah. bassi ja soundstage vahe on tõusnud, nii filmides kui muusikat kuulates. viimase puhul Audigy pole muidugi õige pill. aga kuna mulle see Creative stiilis miljard GB draivusid ja softi (sama kahjuks ka YouP-PAXi kohta) ei meeldi, seega tellin Auzeni toote. ehk neil on see draivude majandamine väheke "härrasmehelikum"
edit: omal ajal speakeritega sai kXi kasutatud, mis on muusika jaoks muidugi parim, aga nad ei toeta veel korralikult kõrvaklappe ja siis oli suht tühm ja mono-sarnane heli
viimati muutis CnZ 29.07.2007 19:02:53, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.07.2007 19:02:31
|
|
|
Linuxi all on muide Audigy draiverid veel pisemad kui YouP-PAXi omad ;).
Aga selge siis.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
29.07.2007 19:16:12
|
|
|
stepzter kirjutas: |
Ho Ho kirjutas: |
Samas eriti huvitav oleks, kui keegi loetleks üles asju millest nad Linuxi all puudust tunnevad mis Wini all olemas on. |
Olulisuse järjekorras, Visio, Word, Visual Studio, Photoshop ja vahel harva tahaks mõnda mängu ka mängida. Rohkem vast ei tule. Samas on ilma nendeta hakkama saanud, kõigele peale Visio on enamvähem töötavad alternatiivid olemas.
Vastupidises suunas oleks nimekiri muidugi kordades pikem. Tunneks ennast ikka äärmiselt sõiduveest väljas, kui peaksin töö tegemiseks Windowsit kasutama. Peale nädalast utiliitide ja vahendite tagaajamist võibolla enamvähem saaks hakkama, aga ega ilmselt rahul ikka ei oleks. |
Jap võin oma sadakond erinevat mängu üles lugeda mille mängimine hädavajalik aga mida linux ei suuda teha
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.07.2007 19:34:20
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Täitsa huvitav oleks kuulda nonde Wini fanattide kohta, kellega siin on aeg-ajalt väidelda saanud, sama infot et kaua mida kasutanud on. |
windows kõik versioonid alates 3.0st. aastat ei mäleta. 2 oli kah proovimiseks olemas, aga praktiliselt kasutuses mitte.
linuxilistest oli vist 6.2 vms punamütsike esimene, mida proovitud sai. aeg-ajalt olen linuxit rohkem niisama katsumiseks näppinud.
macosi pole lähedalt näinud. paar korda möödaminnes katsunud olen, aga pikemalt kui 10 minutit kasutanud mitte.
ttüs sai solarise peal kah ringi vaadatud.
töötegemiseks (kontorivahendeid selleks siis vaja) , netiks, muusika/videode jms jaoks on üsna ükskama, mis opsüsteem on.
windows on mängimise ettekäändel primary opsüsteem siiski alati olnud.
Ho Ho, kogemusi on vähe. dualbooti ja üksi installimist on saanud vaheldumisi teha, olenevalt vabast kõvakettaruumist ja/või kättejuhtunud kõvaketastest. reeglina üle mõne nädala korraga linuxit kasutanud pole.
hetkel taas täielikult windowsi peal. kodus mängin, tööl vaja windowsimasinatega tegeleda
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 30.07.2007 12:55:06, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.07.2007 23:12:06
|
|
|
londiste, ehk kirjeldad veidi lähemalt oma Linuxi kogemusi? Et kas dualboot, kui tihti sel ajal kasutasid, kui pikalt dualbootisid jne.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.07.2007 23:37:14
|
|
|
oma isikliku arvuti sain juba 93 aastal nn. Juku oli, aga 95-ndal sain juba Olivetti brändi PC, mingine 386 prosega oli, kus sai proovitud nii Win 3.x kui ka Win 95 ja sellest ajast olen Windowsi kasutanud ja arvuteid vahetanud Linuxi peale üle minna pole plaanis, kuna see valmistaks liialt ebamugavusi.
tööalaselt puutun Win-iga kokku väga palju kui nüüd mõtlema hakata olen seda üle 5000 korra installinud (Win 2000/XP/Vista)
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
30.07.2007 11:52:46
|
|
|
Umbes 94ndast aastast sai DOSiga tegeldud, aastakese-kaks hiljem Windowsiga (alates kolmandast seeriast). Linuxitest esimene oli redhat 8, sellele järgnes arvutult muid distrosid. Linux aga ei istunud ja sai proovitud FreeBSD'd, mis kohe meeldima hakkas. Lihtne ja loogiline tundus olevat. Paralleelselt sai uuritud ka solarist, linuxeid ja muud. Erinevad opsüsid on alati huvitanud, eriti kõvema raua omad. Ilmselgelt pole mainframe'i kuhugi panna (on olnud võimalusi osta ) ja ka miniarvutid on kohati kättesaamatud/kallid, niiet olen piirdunud OpenVMSi ja Tru64 näppimisega. Eks ideid on teisigi, aga aega pole. Muidu on olnud juhust näppida väga paljusid erinevaid opsüse, üks eksootilisem/antiiksem kui teine.
Kasutuses on ka paljud opsüsid, solaris töötab kodus serveris (zfsi rõõmud), freebsd'd kasutan serverites/tulemüürides, linuxit serveris, kus soft/raud muud ei võimalda, windows desktopil. Üldiselt on iga töö jaoks oma tööriist, mida meister kõige paremini valdab ja mis talle kõige rohkem meeldib.
Kui HV'lastest huvilisi on, siis võiks mingi eestikeelse UNIXi ja muude vanemate (ja ka uuemate) opsüside netimuuseumi teha, vajadusel ja võimalusel ka shell-kontod tekitada avalikuks kasutamiseks.
Põhjus, miks ma linuxi-armastajaid ja windowsi-vihkajaid natuke ei seedi on vägagi objektiivne: üldiselt pole neil õrna aimugi, millest nad täpselt räägivad ja enda saamatuses süüdistavad teisi. Kõige rohkem häirib läbiv mõte, et kõik peaks lõpuks Linuxi peale "üle minema" jms. unix meeldib ka mulle, linux natuke vähem (mitte et linux poleks unix), ei arva ma et kõigile peab üks asi sobima - mulle meeldib windows peamiselt tema 3rd party rakendustarkvara pärast - ei viitsi mina ennast opsüsi ja programmi järgi painutada, kui see absoluutselt vajalik pole. Samas meeldib mulle jälle pf rohkem kui windowsi tulemüür. Sellegipoolest leian ma, et NT arhitektuuron elegantsem kui UNIXi lihtsus.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
30.07.2007 14:51:48
|
|
|
no9 kirjutas: |
/../
Kui HV'lastest huvilisi on, siis võiks mingi eestikeelse UNIXi ja muude vanemate (ja ka uuemate) opsüside netimuuseumi teha, vajadusel ja võimalusel ka shell-kontod tekitada avalikuks kasutamiseks.
/../ |
loomaaed vmware, qemu ja/või muudele tõmmistele a'la http://www.oszoo.org/ ?
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.07.2007 15:12:16
|
|
|
Võibolla saaks ka veidi eksootilisemat rauda üle võrgu näppida kui nende vidinate omanikega läbirääkimisi pidada. Ega siis igal inimesel pole oma superarvutit kodunurgas mida ajaviiteks kellata
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
30.07.2007 16:41:49
|
|
|
marqs kirjutas: |
/../
/../ |
loomaaed vmware, qemu ja/või muudele tõmmistele a'la http://www.oszoo.org/ ? |
Põhimõtteliselt midagi sarnast, aga ei rõhuks mitte tasuta, vaid huvitavatele ja arvutimaailma mõjutanud opsüsteemidele. Ja kui võimalus, saaks shell-accoundi või image'i juurde panna. Pool sisust võiks olla tehnilisem ja ülejäänu siis n.ö. tavainimesele ka huvitav.
Selle Suni 10k masina kohta nüüd päris superarvuti ei ütleks (superarvuti definitsioon on muidugi maitseasi), aga huvitav on ta sellegipoolest. Ilmselt tuleb enamus opsüse emulaatorisse mahutada, sest igivanad/võimsad arvutid ei pruugi kõige elektrisäästlikumad olla.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
06.08.2007 13:50:08
|
|
|
Sellegipoolest leian ma, et NT arhitektuuron elegantsem kui UNIXi lihtsus. |
... ehk valgustad mind pimelooma NT arhitektuuri elegantsi osas ehk mida see veel endast kujutab või milles sa seda täpselt näed ?
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
06.08.2007 14:19:05
|
|
|
kas ta mitte BSDpede polnud? ma nagu mäletanuksin et ta mind ründas.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
09.08.2007 14:13:39
|
|
|
bullshit
algab sellega, et microsoft on päh.
räägib, et valikuvõimalus puudub.
tunnustatud ja tasuta töökindlad alternatiivid on vaieldav väide.
analüüside puudumine - hea ja õige punkt. neid oleks tõesti väga vaja. jutt seal ümber on bs.
lõpp ja valikuvabaduse nõudmine - demagoogia.
viimati muutis londiste 09.08.2007 14:28:12, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
09.08.2007 14:23:38
|
|
|
minumeelest on ka kõik muu jutt selline tühi mull väljaarvatud see, et kas tõesti pole seda põhjalikult analüüsitud Seda ma ei osanudarvata. Nüüd kui juba erinevad infosüsteemid ning kasutajad on seotud MS tarkvaraga, on ilmselt raskem midagi muuta kui alguses oleks põhjalik uuring tehtud ning lähtuvalt selle tulemustest otsuseid langetatud.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
09.08.2007 14:31:23
|
|
|
... teile ei jõua jutu üldmõte pärale ehk riik ei tee praktiliselt mitte kui midagi, et alternatiivseid lahendusi üldse otsida või nende kasutamist tõsiselt kaaluda, peamiselt kuulatakse vaid raskelt kinni makstud lobistide jura. See ei tähenda, et M$ lahendused oleks igal juhul halvad ja valed vaid hetkel on praktiliselt kõik valdkonnad ilma konkurentsi võimaldamata M$'ile ette mängitud. Lollus on rääkida, et kõigil ühed võimalused, miks keegi ei tee ise midagi omal initsiatiivil, kuid tuleks mõelda ka sellele, kui raske on neil nö. isehakanud inimestel oma projekte M$ suuruse hiiu kõrval läbi ajada ehk nende projektide laiemale üldsusele nähtavaks muutmiseks, oleks vaja juba väga hädasti riigi abi, kuna muidu surutakse nad lihtsalt kõlvatu konkurentsi abil maha ja projektist kaugemale ei jõutagi ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
09.08.2007 14:35:03
|
|
|
üsna suur osa infosüsteemidest on olnud tükk aega microsofti tarkvaraga seotud.
tasuta tarkvara tunnustatud ja töökindel staatus ei ole just väga vana nähtus. ja ega ka praegu tasulise tarkvaraga võrreldav alati pole.
mulle alati meeldib tasuta tarkvara propageerijate jutt. peaaegu sama ilus nagu kommunism. free for all!
kõige toredam on muidugi see, et sellised tühikargajad tõmbavad tahes-tahtmata vett peale ka asjalikele ettepanekutele, avatud lähtekoodiga tarkvara propageerijatele näiteks. avalikkus ei jaga niikuinii matsu lahti, misasi on opensource, misasi -on tasuta.
DigeBeni, millest see jutt, et ettemängitud.
vastavad analüüsid sobiva tarkvara osas puuduvad ju
muide, millest üldse jutt käib? lahendused? infosüsteemid? kasutajate masinad?
viimati muutis londiste 09.08.2007 14:40:14, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
09.08.2007 14:36:36
|
|
|
Mitte lihtsalt abi ei aita, vaid tuleks luua riiklik firma/keskus kus spetsialistid tegelevad emakeelse vaba tarkvara loomise ja toetamisega.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|