Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
.leraak
HV kasutaja

|
26.04.2003 23:51:06
Küsimus HDD asendi kohta |
|
|
Kas HDD võib olla "pea peal".
Kas pikemas perspektiivis võib see kuidagi mõjuda
_________________ Parim enne: 07.06.2006 |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Loom
Kreisi kasutaja
|
27.04.2003 00:01:38
|
|
|
Mis mõttes pea peal? Et alumine külg pealpool? Ei usu küll, et midagi taga juhtuks. Mõndele arvutitel pannakse kettad isegi püsti korpusesse, ju siis ei muuda see midagi.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
27.04.2003 00:10:13
|
|
|
Peamine tähtsus kõvaketta paigutuse osas peaks olema sellel, et ta oleks kindlalt paigaldatud (ei hakkaks vibreerima), kuid asendi osas ettekirjutusi tõesti ei tohiks olla...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
univerzoid
HV kasutaja

|
27.04.2003 03:18:43
Re: Küsimus HDD asendi kohta |
|
|
kjogeva kirjutas: |
Kas HDD võib olla "pea peal".
|
see on huvitav küsimus. siit saab nii mõndagi edasi arendada.
näiteks : kuna üsna tavalisi HDD-sid kasutatakse edukalt ka kosmoselendudel, siis teatavasti kosmoses kaaluta olekus ei ole olemas terminit "pea peal", ning ei ole igatahes kuulda olnud HDD-de massilisest ülesütlemisest tingimustes, kus puuduvad "all" ja "üleval"
aga huvitav, kuidas peavad vindid vastu tingimustes, kus nad asuvad muutuva kiirendusega keskkonnas? ütleme näiteks, et töötav kõvaketas asub liftis, mis sõidab sadu kordi ööpäevas üles ja alla, pidevalt omades mingit kiirendust kord ühes kord teises suunas. aga kuidas see mõjub, vaata mitte ei tea...
ja siis veel selline tähelepaneks, et netist võis lugeda, et töötavat kõvaketast ei ole soovitav eriti pöörata ei pea peale ega muudmoodi. huvitav, kuidas see asi on lahendatud näiteks lennukitel, eriti just kiiresti lendavatel ja palju manöövreid tegevatel hävituslennukitel. kas neisse polegi siis ühtegi ketast topitud? aga kui on, siis kuidas nad ka vastu peavad pidevate kiirenduste ja pööramiste tingimustes...
samuti on kuulda olnud mingitest hästi pisikestes kõvaketastest, mis käivad fotoparaatide sisse. nagu tavalised kõvakettad, ainult pisikesed. aga fotoaparaati pidevalt stabiilsena hoida ei ole ju võimalik. hmmm... võib-olla see ongi põhjus, miks neist pisikestest kõvaketastest eriti kuulda pole - sest nad äkki ei pea lihtsalt vastu sellele raputamisele ja pööramisele, mis fotoaparaadiga kaasneb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RvD
Kreisi kasutaja
|
27.04.2003 10:10:50
|
|
|
tsitaat: |
samuti on kuulda olnud mingitest hästi pisikestes kõvaketastest, mis käivad fotoparaatide sisse. nagu tavalised kõvakettad, ainult pisikesed. aga fotoaparaati pidevalt stabiilsena hoida ei ole ju võimalik. hmmm... võib-olla see ongi põhjus, miks neist pisikestest kõvaketastest eriti kuulda pole - sest nad äkki ei pea lihtsalt vastu sellele raputamisele ja pööramisele, mis fotoaparaadiga kaasneb.
|
Need ju mingid IBM microdrive kettad. A präägu kannatavad kettad juba üsna suurt ülekoormust (seda saab tootja lehelt uurida). Raputamine ei tohiks neile enam suurt midagi teha. A ja selle kosmoses kasutavate kõvakate kohta: tootja lehel on seegi kirjas, kui kõrgele maapinnast võib seda viia (see vast siis mingi 12000 km), seega tavalised kodukasutajale mõeldud kõvakad kosmosesse vist ei kõlba... (stardi ülekoormus vist selle juures kah üks tegureid (ma tglt ei tea, palju g-sid kosmoselennukis olijale mõjub)).
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
27.04.2003 10:13:45
|
|
|
Äkki on süstikute jaoks ainult mälu, mida on metsikutes kogustes.
Kogu inff on seal sees ja magnetilist HDD ei olegi?
See oli mu mõttekäik, ärge kõvasti lööge...
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
RvD
Kreisi kasutaja
|
27.04.2003 10:16:46
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Äkki on süstikute jaoks ainult mälu, mida on metsikutes kogustes.
Kogu inff on seal sees ja magnetilist HDD ei olegi?
See oli mu mõttekäik, ärge kõvasti lööge...  |
tglt võib ju seal mälu kah kasutuses olla, see teatavasti kiirem kah kui hdd (siin tulevad muidugi mängu erinevad kõvaketaste tüübid). A mingi püsiv magnetlint peab kah ikkagi olema, sest minuteada läheb mälust ju näiteks elektrikatkestuse ajal kõik kaotsi.
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
27.04.2003 10:19:07
|
|
|
sest minuteada läheb mälust ju näiteks elektrikatkestuse ajal kõik kaotsi.
|
Aga näiteks BIOS...
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
27.04.2003 10:36:27
|
|
|
Kõvaketas võib nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt töötada. Püstasendis töötades on eelis selles, et kõvaketta enda kivid all ei hakkaks ketast ennast soojendama. Sellepärast on fujitsu kettaid lausa soovitatud püstasendis hoida.
Pea peal hoides pead vaatama, kas kivid on sisse või väljapoole suunatud. Kui on välja, siis võid päris rahulik olla, aga kui sisse suunatud, siis hakkavad kivid iseennast kütma.
|
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
RvD
Kreisi kasutaja
|
27.04.2003 10:37:33
|
|
|
Hiid kirjutas: |
sest minuteada läheb mälust ju näiteks elektrikatkestuse ajal kõik kaotsi.
|
Aga näiteks BIOS... |
Seal ju patarei hoiab asju mälus. Ja kas see pole mitte eelprogrammeeritud kivi (eh panen vist mööda ikkagi)...
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
27.04.2003 10:40:22
|
|
|
A kes keelab süstikus patareid kasutamast?
Jutu mõte oli see, et saab ka mälus talletada inffi kui vaja.
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
ReinZ
HV kasutaja

|
27.04.2003 10:44:11
|
|
|
bios on ju rom kiva peal, ehk read-only memory ja see ei muutu, patarei mobo peal hoiab kella õigena ning biosi settinguid meeles, kui võtad patarei mobo pealt ära, siis lihtsalt kell läheb valeks ja settingud lähevad algasendisse, aga see on ka jälle ainult minu arvamus ja mobo peal kasutatakse vist isegi akut....
_________________ HAHA  |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyromaan
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
univerzoid
HV kasutaja

|
27.04.2003 17:09:18
|
|
|
kosmose kohta veel niipalju, et süstikutes on astronautidel (ja ma arvan, et ka vene kosmonautidel oma sojuzides) kaasas ka minu teada tavalised laptopid, olen isegi piltide peal näinud. kahjuks ma ei tea, kuidas ja kas neid on ümber ehitatud
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
27.04.2003 19:18:50
|
|
|
Rax15 kirjutas: |
tootja lehel on seegi kirjas, kui kõrgele maapinnast võib seda viia (see vast siis mingi 12000 km), seega tavalised kodukasutajale mõeldud kõvakad kosmosesse vist ei kõlba... |
... sedand vist küll, et sinna kosmosesüstikutesse päris tavalised arvutiseadmed (antud teema puhul siis HDD'd) ei sobi = eks nad ikka mingil moel natuke ümberehitatud on või on neile mingi väga innovatiivne ladustamismeetod välja mõeldud, et need arvutijupid ka seda stardikoormust ja muid taolisi manöövreid välja kannataksid...
... samas, ma arvan, et see tootja poolt ettekirjutatud seadme kasutamise maksimaalne kõrgus maapinnast kehtib niiöelda normaaltingimuste juures ehk siis mitte tehiskeskkonnas - kosmosesüstiku sees on aga loodud ju tehiskeskkond... ma mõtlen siinjuures seda tehisgravitatsiooni, mis vastab maapinna tingimustele, niiet selle alusel peaksid need HDD'd seal kosmosesüstikutes end tundma justkui maapinnalgi...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
27.04.2003 19:27:12
|
|
|
Töötava kettaga ei tohi ringi väga jebada sellepärast, et tekib güroskoopiline jõud, mis 7500 pööret minutis tegeval kettal on päris märkimisväärne. Olen isegi kuulnud, et üks vend sai serveri kettaga vasta vahtimist kui üritas seda töö ajal lahti kruvida.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
clon
HV kasutaja

|
27.04.2003 19:27:22
|
|
|
KosMa kirjutas: |
kosmosesüstiku sees on aga loodud ju tehiskeskkond... ma mõtlen siinjuures seda tehisgravitatsiooni, mis vastab maapinna tingimustele, niiet selle alusel peaksid need HDD'd seal kosmosesüstikutes end tundma justkui maapinnalgi... |
say what? minuarust on tehisgravitatsion ikkagi ulmefantastika valda jäänud
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
27.04.2003 19:41:53
|
|
|
clon kirjutas: |
say what? minuarust on tehisgravitatsion ikkagi ulmefantastika valda jäänud  |
... OK ega ma jah seal süstikutes tegelikult ju käinud pole ja vastavat koolitust pole ka saanud... ma lihtsalt oletasin, et seal stabiilses olekus ka ikka mingi gravitatsioon on... räägitakse ju eraldi kahest olekust = kaalutaolek ja gravitatsioon... sellest tulenevalt oletasingi, et kunstlikult tekitatakse gravitatsioon, mis loob samad tingimused, mis maa pinnalgi - ühesõnaga tekitatakse süstiku pöörlemisega ümber mingi kujuteldava telje gravitatsioon, mis toimub samadel põhimõtetel kui Maalgi = on mingi punkt, mille suunas kõiki tõmbab... jah, loomulikult võib selline arusaam pärineda ka mingist ulmeromaanist-filmist...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
prussakas
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
27.04.2003 19:50:03
|
|
|
KosMa kirjutas: |
Peamine tähtsus kõvaketta paigutuse osas peaks olema sellel, et ta oleks kindlalt paigaldatud (ei hakkaks vibreerima), kuid asendi osas ettekirjutusi tõesti ei tohiks olla... |
minul ripub juhtmete otsas, et ei myriseks. pole mingit h2da.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Juts
HV kasutaja
|
27.04.2003 20:19:43
|
|
|
NASAs pole kümne aastaga midagi muutunud. 90'te alguses ilmus ajakiri .exe, kus seda süstiku pardakompuutrit kirjeldati. See oli juba selle aja mõistes tatt-aeglane. 325k oppi sekundis mälu kah 100kB. Põhjus, miks kosmoses tavalisi kõvakettaid ja mälusid kasutada ei saa pidi olema kiirgus. Süstikus olevat mälud feriidile keritud paispoolid.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
27.04.2003 20:22:25
|
|
|
Juts kirjutas: |
NASAs pole kümne aastaga midagi muutunud. 90'te alguses ilmus ajakiri .exe, kus seda süstiku pardakompuutrit kirjeldati. See oli juba selle aja mõistes tatt-aeglane. 325k oppi sekundis mälu kah 100kB. Põhjus, miks kosmoses tavalisi kõvakettaid ja mälusid kasutada ei saa pidi olema kiirgus. Süstikus olevat mälud feriidile keritud paispoolid. |
sry, pole asjase syvenend, aga see jutt pole küll eriti usutav. I mean, ferriitk2rg, no kamaan!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
27.04.2003 20:30:01
|
|
|
No mina olen oma töötavat arvutit külili tõstnud ja kõvaketas ära ei surnud.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
27.04.2003 20:31:48
|
|
|
sellest me yldse ei r22gi, asend ei huvita kedagi. aga mina v2idan, et j2ik kinnitus pole ka oluline.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Juts
HV kasutaja
|
27.04.2003 20:32:42
|
|
|
Ok, otsin selle ajakirja välja ja tsiteerin sealt.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|