Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 16.01.2007 16:23:37 vasta tsitaadiga

noxton, no siis me ju suht sarnased kasutajad. eks meelelahutus olegi põhiline. lihtsalt su esimene postitus oli kuidagi naljaks ja selgitav tekst järgnes alles järgmises postituses icon_wink.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
noxton
HV Guru
noxton

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2007 16:31:50 vasta tsitaadiga

marco, kõigile ei saa ju kõik meeldida icon_biggrin.gif ma proovinud linuxid, aga kohe saatsin selle pikalt kah, kui mängud käima ei läinud. usun, et linux võib töökindlam olla ja parem programeerimiseks jne. Aga jah, kui ma mingit arvamust ütlen, siis ikka enda oma icon_biggrin.gif minujaoks sama asi see linux nagu norton commanderi kasutamine windowsis beer_yum.gif
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.01.2007 18:32:16 vasta tsitaadiga

noxton, ei väitnudki ju, et sul pira Win on. aga paljud inimesed lihtsalt panevad pira Win XP peale, samas saaks samad asjad ka Ubuntu all asjad tehtud ja kõik oleks legaalne. ma ei pea silmas mängureid.
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 16.01.2007 20:08:14 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Herr Kurm kirjutas:
no9 kirjutas:
Nälgivad progejad ei ole just kõige produktiivsemad.

see lause näitas praegu täielikult sinu kompetentsi ära

Samad sõnad icon_razz1.gif

huvitv et kus kuradi kohas sa puutud kokku tarkvaraarendusega millest siin nii laia lõuaga jahvatad. Hetkel segad sa kokku MSi fudi lunixi suunas + ajad oma BSD fanboi trollimist edasi. Ainuke põhjus miks sa siin linuxit kritiseerid on see et sa oled oma BSDst sisse võetud ja ma juhtumisi olen tugevalt allergiline trollivate fanboide vastu.

Nälgivad progejad. HAHAHAHAHAHAHA. For fuck sake, progeja ei nälgi kunagi, progeja läheb tööle sinna kus talle palka makstakse ja juhtumisi kui minu turu-uuring mind ei peta siis progejad saavad suhteliselt rasvase klotsi kätte. Juhtumisi kõik distrote palgalehel olevad arendajad (canonical, novell jne) teenivad täiesti konkureerivat palka muude kohtadega või miks kuradi pärast nad peaksidki seal tööl olema? See lause et linuxit koodivad nälgivad progejad on võetud kusagilt aastast 2002 weallknowhere lehelt.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 16.01.2007 20:51:10 vasta tsitaadiga

Herr Kurm, vaata kasvõi HV linuxifoorumi teemat ubuntu kohta. On ikka naljakas küll, milliste probleemidega puutuvad nii kõva tarkvara, nagu linux ju seda on, kasutajad kokku. Siin on kindlasti süüdi rauatootjad, kes omi draivereid gpl litsentsi all välja ei anna või kasutajad, kes on täiesti lollid.
Põhjus, miks mulle meeldib linuxit kritiseerida, on hoopis see, et mõned linuxi kasutajad lihtsalt ei näe vigu linuxis ja näevad olematuid vigu windowsis (ja reageerivad muidugi vastavalt). Mis on mõneti naljakas, mõneti ka mitte.
Nälgivad progejad on pigem kujund, sest loomulikult progejad ei nälgi. Väga palju gpl koodi on kirjutatud omast vabast ajast ja oma lõbuks. Mis ei ole üldse halb, pigem hea. Paraku kaasneb sellega häda, et keegi ei vastuta otseselt selle koodijupi/programmi eest ja kui midagi ei tööta, siis saadki vastuseks, et progeja selle eest pappi ei saa, paranda ise ära kui tahad. Et kellele see tarkvara siis suunatud on? Distrode progejad on hoopis teine teema ju. Sellise teenuse eest tuleb maksta. Ja kohati mitte vähe. Et mis eelis siis linuxil windowsi ees on?
Ma olen ka linuxit kasutanud ja kasutan ka tulevikus, kui vaja, aga aru ma ei saa, mis selles tarkvaras nii erilist on? Nagu püha oleks mõne silmis. Või gpl litsents. Keegi ei pane reaalselt väga hea tarkvara koodi gpl litsentsi all välja, kui ta saaks seda müüa. Või kes on need lollid, kes täiesti mõttetu tarkvara (windows+sõbrad) eest roppu raha maksavad? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 16.01.2007 21:09:27 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Et mis eelis siis linuxil windowsi ees on?
Eeliseid ja puuduseid on mõlemal kuhjaga. Mis pidi kaalukauss kellegi jaoks kukub sõltub millised kaalud nendele eelistele ja puudustele külge pannakse. Osade tarbijate jaoks näiteks on väga oluline, et tarkvara vaba oleks. Ja mitte ideoloogilistel kaalutlustel vaid puhtalt pragmaatilistel. Osad firmad ei taha võtta riske, mis on seotud suletud tarkvaraga. Kinnisesse platvormi investeerides antakse üks pahatihti põhilisematest infrastruktuuri funktsioonidest võõra firma juhtida. Kui see firma peaks otsustama mõnel heal päeval mõne elutähtsa tarkvarajupi toe kinni keerata, siis on pe*sses ka. Väikestel firmadel on muidugi sõltumata sellest, kas tarkvara on vaba või mitte, aga suured firmad saavad vajadusel tarkvara hoolduse üle võtta.

Edit: s/frag/prag/

viimati muutis stepzter 16.01.2007 23:51:40, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 16.01.2007 21:15:20 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:
no9 kirjutas:
Et mis eelis siis linuxil windowsi ees on?
sJa mitte ideoloogilistel kaalutlustel vaid puhtalt pragmaatilistel.

Ei saanud parandamata jätta.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 17.01.2007 09:41:18 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Herr Kurm, vaata kasvõi HV linuxifoorumi teemat ubuntu kohta. On ikka naljakas küll, milliste probleemidega puutuvad nii kõva tarkvara, nagu linux ju seda on, kasutajad kokku. Siin on kindlasti süüdi rauatootjad, kes omi draivereid gpl litsentsi all välja ei anna või kasutajad, kes on täiesti lollid.
Põhjus, miks mulle meeldib linuxit kritiseerida, on hoopis see, et mõned linuxi kasutajad lihtsalt ei näe vigu linuxis ja näevad olematuid vigu windowsis (ja reageerivad muidugi vastavalt). Mis on mõneti naljakas, mõneti ka mitte.
Nälgivad progejad on pigem kujund, sest loomulikult progejad ei nälgi. Väga palju gpl koodi on kirjutatud omast vabast ajast ja oma lõbuks. Mis ei ole üldse halb, pigem hea. Paraku kaasneb sellega häda, et keegi ei vastuta otseselt selle koodijupi/programmi eest ja kui midagi ei tööta, siis saadki vastuseks, et progeja selle eest pappi ei saa, paranda ise ära kui tahad. Et kellele see tarkvara siis suunatud on? Distrode progejad on hoopis teine teema ju. Sellise teenuse eest tuleb maksta. Ja kohati mitte vähe. Et mis eelis siis linuxil windowsi ees on?
Ma olen ka linuxit kasutanud ja kasutan ka tulevikus, kui vaja, aga aru ma ei saa, mis selles tarkvaras nii erilist on? Nagu püha oleks mõne silmis. Või gpl litsents. Keegi ei pane reaalselt väga hea tarkvara koodi gpl litsentsi all välja, kui ta saaks seda müüa. Või kes on need lollid, kes täiesti mõttetu tarkvara (windows+sõbrad) eest roppu raha maksavad? icon_rolleyes.gif

mina olen siis arvatavasti üks nendest, kes näeb nö olematuid vigu Windowsis.
Alustasin kunagi Windowsi kasutamisega. Nullist - alates 98 kõik paigaldused jne kogu aeg ise ära teinud. Samas kogu aeg olnud huvi Linuxi vastu.
Praegu olen juba mitu aastat puhtalt Linuxit kasutanud. Ühtegi MS tootega arvutit ei kasuta. Naine ka asjaga rahul.

Loomulikult on ka probleeme - näiteks praegu jaman, et korralikult tööle saada Ubuntu all nVidia videokaart koos nvidia enda draiveritega. Lihtsalt üks nende uuendus tõi sisse probleemi, mis minu arvutiga enam mitte ei lase seda kasutada. Samas - tänu oma teadmistele pole mul mingit probleemi katsetada/logisid uurida ja need nVidiale edastada. Samas korralik graafiline pilt on GPL draiveritega ikka ees.

Nüüd võib kegi kohe parastama hakata, et näed ei saa isegi videokaarti korralikult tööle.
Ja siin toon ma kohe vastulauseks samasugused probleemid Windowsiga, mille otsa olen komistanud. Mis minu jaoks veelgi hullemad on olnud ja närvid täiesti läbi võtnud. Nimelt on mul ühel tuttaval arvuti, millel sees ATI kaart. Kui sellele nüüd Windows paigaldada, siis Windowsi enda default draiverid jooksevad kohe kokku ja tulemuseks on bluescreen. SafeModes aga originaaldraivereid paigaldada pole võimalik, kui windowsi enda omasid pole. Ei ole just meeldiv sellise probleemiga jamada. Nokk kinni - saba lahti. Lahenduseks on iidvanade ATI draiverite tõmbamine, nende paigaldamine ja hilisem uuendamine. Kurb riistvara kooslus, kuid Linuxi all saaksin ma need asjad tunduvalt kiiremini tööle.

Veel videokaartidest Windowsi all. Taas ATI, mille draiveritel on nõutud mingi Micosofti programmi olemasolu (tasuta allalaetav MS-i lehelt, kuid vaikimisi kaasas pole). Linuxi kasutajate üle irvitatakse kogu aeg selle üle, et neil käib enamus asju mingis terminalis, kus suurel hulgal teksti jookseb läbi. Toimuvad mingid kompilerimised ja README ja man lehtede lugemised. Windowsis pidi asi lihtne olema - vajutad Next Next ja korras. Aga kui see Next Next ei toimi? Nende samade ATI draiveritega - üritasin paigaldada, kuid jama. Kogu aeg mingi error - veatekst loomulikult contact system administrator ja General error. Ei mingit infot, ei mingit teadet, miks paigaldus katkes. Otsi mööda interneti ja loe võimalike põhjuseid. Kuni lõpuks tuligi välja, et see totakas MS-i softijupp on puudu...
Linuxis terminalis millegi tegemine annab alati vähemalt selle teate, mille juures paigaldus lõppes - sa saad kohe kätte juhtlõnga, mida mööda edasi minna.

Lisaks on mulle jäänud meelde Windiowsi kasutamise juurest veel pidevad üleinstallimised, erinevate eriprogrammide erladi uuendamised jne. Kogu sellest jamast olen prii. Operatsioonisüsteemi olen uuesti paigaldanud endal ainult kas uue süsteemi testimiseks või siis arvutit vahetades. Mingeid stabiilus probleeme pole esinenud.
Läpakas töötab nädalaid järjest käies vahepeal ainult suspendis. Ka selle olen paremini tööle saanud, kui Windowsis. Tuttavad juba teavad minu juures, et läpaka kaane lahti võttes tuleb paar sekundit oodata ja töövalmis süsteem on olemas. Windowsis sellist ajsa mul tutikale HP läpakale külge pookida ei õnnestunud - suspend toimis, kuid välja sellest tulekuks pidi veel eraldi mingit klahvi vajutama. Asi pidigi nii Windowsis olema, et kui riistvara tootja ise seda ei võimalda, siis Windowsist seda seadistada ei saa.

Igaljuhul minu juuresolekul võib nende juttudega, et Windows on stabiilsem ja lihtsamini kasutatav sinna samusesse minna. Et Linux on lihtsalt kasutatav on parim näide, et mu äi käis kora külas ja tahtis netis lehti lugeda. Ta leidis ilma igasuguse juhendamiseta mul Ubuntus Firefoxi üles ja sai kõik oma asjad aetud. Samas kasutab ta arvutit ainult lehtede lugemiseks ja kodus ainult Internet Explorerit kasutades.

no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 17.01.2007 13:13:15 vasta tsitaadiga

Windows on alati raua suhtes natuke rangem olnud ja vähegi vigasemad jupid toovad sinise surma. On ilmne, et nii juhtub ka vigaste draiveritega. Samas võib linuxiga asi toimida. Ma ei oskagi öelda, kumb variant parem on, sest eelised ja miinused on jällegi mõlemal. Windowsi all ei anta ühest küljest võltsi lootust, et asi funkab 100%, teisest küljest ei pruugigi see tähtis olla. Windowsi puhul on draiverid alati nõrgim lüli, sest neid on väga-väga palju ja sealhulgas on alati kehva kvaliteediga draiverid, mida on üpris ohtlik kernelisse jooksma lasta. Eriti odava rauajupi puhul, mis ei pakata tootjapoolsest garantiist.
Peaks ka seda mainima, et kui paljude arvates peaks windows olema lihtsam kasutada (võrreldes linuxiga, mis on minumeelest natuke vananenud väide), siis windowsi enda ülesehitus on märksa keerulisem kui linuxil või mõnel muul unixil. Põhimõtteliselt ongi windowsi all raskem probleemile jälile saada, kui next-next programm kuskil maha sureb. Tahaks hirmsasti paralleele tõmmata uue, elektroonikat täis, mersu ja vana ford sierra remontimise vahel, aga see poleks päris aus. icon_razz.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 17.01.2007 13:48:27 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Windows on alati raua suhtes natuke rangem olnud ja vähegi vigasemad jupid toovad sinise surma
Huvitav, mälu kohta ütleks pigem et Linux on valivam. Mitu korda olen kuulnud et win töötab kenasti kuid Linux jukerdab, memtesti tehes ilmnesid pikema jooksutamise peale vead. Võibolla on küll need paar-kolm juhust lihtsalt statistiline viga icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 17.01.2007 14:39:54 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
no9 kirjutas:
Windows on alati raua suhtes natuke rangem olnud ja vähegi vigasemad jupid toovad sinise surma
Huvitav, mälu kohta ütleks pigem et Linux on valivam. Mitu korda olen kuulnud et win töötab kenasti kuid Linux jukerdab, memtesti tehes ilmnesid pikema jooksutamise peale vead. Võibolla on küll need paar-kolm juhust lihtsalt statistiline viga icon_smile.gif

Jah, Windowsi üle ei viitsi keegi enam kurta icon_lol.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 17.01.2007 15:58:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:
/../ Nälgivad progejad /../

see sõnapaar viis mõtted ühele suvisele osnewsi nupule, peale vähest tuhnimist õnnestus sel uuesti sabast kinni saada:
tsitaat:
Linked by Thom Holwerda on 2006-07-29 20:47:59 UTC, submitted by Dark Leth
SymphonyOS, one of the more refreshing Linux distributions, is in trouble, since its lead developer is in financial troubles. "Core symphony development is currently stalled as I am without electricity in my apartment. I need to raise some money this week in order to have electric restored and cover some expenses. Project donations are greatly appreciated and any referral for paying projects are greatly appreciated as well. I have really big plans for symphony in the near future that will hopefully blow some larger distros out of the water. I cant wait to share them all with you."

http://www.osnews.com/story.php/15322/SymphonyOS-Plea-for-Help

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.02.2007 13:08:16 vasta tsitaadiga

Windows is inherently harder to secure than Linux. There I said it. The simple truth.
Väike artikkel kus võrreldakse, kui palju süsteemseid väljakutseid peab ühe või teise OS'i peal tegema et serveerida üht HTML lehte ühe pildiga.

[edit]
1:1 võrdlemise teeb nats keerukamaks see, et Linuxis kasutati Apachet, Winis IIS'i.

tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 07.02.2007 13:59:52 vasta tsitaadiga

Suht vana artikkel, kui mälu ei peta. Sellegipoolest ei saa siit muud järeldada, kui seda, et IIS kasutab rohkem süsteemseid teenuseid kui Apache. Arvestades Windowsi eripärasid on see ka üpris loomulik.
Huvitav, millist graafikut DOS'i jaoks kirjutatud veebiserver näitaks icon_razz.gif
Sõnakombinatsioon "inherently harder to secure" viib mõtted hoopis traditsioonilise unixi/linuxi turvapoliitikale, kus on ainult üks n.ö. adminn-kasutaja - root. Vastupidiselt paljudele opsüsidele, mis on algusest peale disainitud multi-user, multi-tasking opsüsideks. VMS ja Windows NT tulevad esimesena pähe, lisaks veel mõned miniarvutite/mainframe'ide opsüsid. Ahjaa.. mis ma öelda tahtsin on see, et kui keegi näiteks linuxi all mingit tõsisemat teenust hallata tahab (a la bindida <1024 pordi külge), siis tuleb temale kohe kindlasti roodu õigused anda (või programmile, aga see teeb sama välja).
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 07.02.2007 14:27:47 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Ahjaa.. mis ma öelda tahtsin on see, et kui keegi näiteks linuxi all mingit tõsisemat teenust hallata tahab (a la bindida <1024 pordi külge), siis tuleb temale kohe kindlasti roodu õigused anda (või programmile, aga see teeb sama välja).

Ei pea andma. Võib anda

tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 07.02.2007 14:38:49 vasta tsitaadiga

Herr Kurm kirjutas:
no9 kirjutas:
Ahjaa.. mis ma öelda tahtsin on see, et kui keegi näiteks linuxi all mingit tõsisemat teenust hallata tahab (a la bindida <1024 pordi külge), siis tuleb temale kohe kindlasti roodu õigused anda (või programmile, aga see teeb sama välja).

Ei pea andma. Võib anda

Kui ei anna, siis stock kerneliga (mitte SELinux) küll bindida ei saa ju? Või mis sa silmas pidasid?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.02.2007 15:22:43 vasta tsitaadiga

Üks teoreetiline variant on teha kerge portide suunamine localhosti piires icon_smile.gif
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 07.02.2007 15:52:08 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Vastupidiselt paljudele opsüsidele, mis on algusest peale disainitud multi-user, multi-tasking opsüsideks. VMS ja Windows NT tulevad esimesena pähe, lisaks veel mõned miniarvutite/mainframe'ide opsüsid.
Üritad sa vihjata, et Unix ja Unixi-laadsed operatsioonisüsteemid ei ole disainitud multi-user multi-tasking operatsioonisüsteemideks?
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 07.02.2007 17:29:37 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:
no9 kirjutas:
Vastupidiselt paljudele opsüsidele, mis on algusest peale disainitud multi-user, multi-tasking opsüsideks. VMS ja Windows NT tulevad esimesena pähe, lisaks veel mõned miniarvutite/mainframe'ide opsüsid.
Üritad sa vihjata, et Unix ja Unixi-laadsed operatsioonisüsteemid ei ole disainitud multi-user multi-tasking operatsioonisüsteemideks?

Ütleme nii, et (traditsioonilisel) unixil on tõsised piirangud selles osas. Võrreldes eelpoolmainitud opsüsidega. Mis ei ole üldsegi mitte paha.
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 11.02.2007 23:12:29 vasta tsitaadiga

Kuda Linuxil viirustega on ikkagi ? Windooza jaoks on neid muidugi mõista p*rsetäis, aga Linux peaks olema ohutum.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.02.2007 23:16:22 vasta tsitaadiga

Linuxis pead viiruse leidmiseks esiteks roppu moodi vaeva nägema ning kui sa selle ka leiad siis pead selle käsitsi installima icon_razz1.gif
Keegi kunagi tegi kuskil viiruste andmebaasis mingi otsingu. Sealt vaatas vastu ~200 Linuxi viirust. Kui õigesti mäletan siis Winile leiti eelmine aasta ühe kuuga poolesaja uue viiruse jagu icon_smile.gif

tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 11.02.2007 23:18:55 vasta tsitaadiga

heretic666, tsitaat Pingviini foorumist:
tsitaat:
[...] see, et inimestel on töölaual Linux ja nad veedavad aega viirusetõrjega skännides on lihtsalt idiootsus.

Ridade vahelt loe ise.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
tikimunkee
HV vaatleja
tikimunkee

sõnum 12.02.2007 05:41:16 vasta tsitaadiga

Võin tuua näite elust: Kui lasin paar aastat tagasi internetühenduse korterisse panna siis algul jagasin seda ruuteri kaudu naabriga (Tal opiks WinXP, mul linux-Suse)- olime mõlemad värsked arvutiomanikud ja üsna võhikud- tulemuseks et järgmisel päeval naabril arvuti viiruseid täis (kohalekutsutud itimees viis arvuti nö tõrjesse), minul mitte.
Siiamaani pole viiruste jms saastaga veel probleeme olnud ja kirunud olen ainult siis kui ise mingi jama kokku olen keeranud - viimasel juhul ka probleemidele lahendus alati leitud.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 12.02.2007 13:59:58 vasta tsitaadiga

Ei tea, viimasel ajal viirused küll enam erilist poleemikat ei paista põhjustavat (pole tegelikult ka ime - ka Win on nüüdseks valivam mida käima laseb ja kes süsteemseid faile modida tohib), pigem on probleemiks kõikvõimalikud troojad ja ussid, noid aga leidub ka *NIXidele terve posu. Kas keskmisel kasutajal nende masinassesaamine sama lihtsalt käib kui Wini puhul on küll teine teema...
mihhkel
HV veteran
mihhkel

sõnum 12.02.2007 15:49:26 vasta tsitaadiga

http://www.osugisakae.com/tech/2007/02/09/on-the-usability-of-paper-clips/
Eks ta ole icon_rolleyes.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.