Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Steff.
Kreisi kasutaja

|
05.01.2007 17:50:26
|
|
|
Seda peab mainima küll et klenditeenindus on
Õnneks pole paljupidanud tegelema nendega.
Mul küll kiirus ei kõigu Samuti. Vähemalt hetkel mitte.
Kõikus ainult esimesel nädalal. Ainus asi mis mulle vahel muret teeb on see et Ping on kõrge.
_________________ Kui sind ei ole siin...Siis sind ei ole olemaski! |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
bjand
HV kasutaja

|
06.01.2007 14:17:01
|
|
|
Ma juba üsina tükk aega pean 0,5mb läbi ajama 5mb asemel. Oleks ma loll, ei teakski, et midagi valesti on.
Helistan kl.infosse, sealt saan vastuse, et varsti vaatame. Siis teen modemile restardi kuskil 3-4 tunni pärast, siis töötab.
Näiteks sain just 2 päeva asja 5mb ajada ja eile korteris pidin voolu ära võtma hetkeks. No ja siiani olen 0,5 peal.
Kord sain 5mb kätte ka peale 20 korda modemile restarti tehes.
Polegi midagi öelda
EDIT: Nüüd juba on öelda - juba 2 päeva mitte midagi. Aastal 2007: 6 päevast 4 päeva sitta ühendust.
   |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
06.01.2007 14:17:35
|
|
|
bjand kirjutas: |
Ma juba üsina tükk aega pean 0,5mb läbi ajama 5mb asemel. Oleks ma loll, ei teakski, et midagi valesti on.
Helistan kl.infosse, sealt saan vastuse, et varsti vaatame. Siis teen modemile restardi kuskil 3-4 tunni pärast, siis töötab.
Näiteks sain just 2 päeva asja 5mb ajada ja eile korteris pidin voolu ära võtma hetkeks. No ja siiani olen 0,5 peal.
Polegi midagi öelda
EDIT: Nüüd juba on öelda - krdi vrdjad. Pe**se, juba 2 päeva mitte midagi. Aastal 2007: 6 päevast 4 päeva sitta ühendust. |
eem ma ei tea mul iga 2-3 restardi järel normaalne kiirus olemas. Kui heale kiirusele saan siis resa enam ei tee
Muide ma loodan et sa räägid megabittidest. 5mbit ühenduse tirimiskiirus arvestatakse neil 0,5mb (500kb/sec umbes), vähemalt mulle tundub nii. Endal on 15mbit ühendus (nii 1,6mb/sec tuleb sisse ära, kuigi vist peaks olema parameetrite järgi miskine 1,9mb/sec)
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
06.01.2007 19:50:20
|
|
|
Eile leidsin ühe Elisa kunde juurest paranähtuse - modem liinil ja tuled kõik põlevad, aga masinale antakse dhcp kaudu ikka sisevõrgu aadress, Internetti ei saa.
Küsid käsitsi uue aadressi - antakse avalik, värk töötab ja täitsa heaste. Aga tarvitseb atx-toitega masin päris külmaks teha - üles tulles jälle 192.168.1.254. Vaataks seadmesse sisse, aga ei pääse - konf kinni, kasutaja reseti vastu paanikasse hirmutatud ja seadeid endid muidugi ka kuskil kirjas pole. Oma salastamisega teete ainult enesele tööd juurde. VoIP muidugist välja arvata, selle tundjaid on tõesti vähe... aga seal telefoni ei olnd. Miks te oma karpide kohalikke dhcp-servereid ise kinni ei keera kui aadresse nagunii üle lingi jagate, va nilbikud
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
raimo21
HV kasutaja
|
08.01.2007 09:59:03
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
bjand kirjutas: |
Polegi midagi öelda
EDIT: Nüüd juba on öelda - krdi vrdjad. Pe**se, juba 2 päeva mitte midagi. Aastal 2007: 6 päevast 4 päeva sitta ühendust. |
eem ma ei tea mul iga 2-3 restardi järel normaalne kiirus olemas. Kui heale kiirusele saan siis resa enam ei tee
Muide ma loodan et sa räägid megabittidest. 5mbit ühenduse tirimiskiirus arvestatakse neil 0,5mb (500kb/sec umbes), vähemalt mulle tundub nii. Endal on 15mbit ühendus (nii 1,6mb/sec tuleb sisse ära, kuigi vist peaks olema parameetrite järgi miskine 1,9mb/sec) |
ma oletan et ta räägib ikka 0.5Mbit/s endal oli ka esimesed paar kuud see nähtus, kuid kui juba kolmandat korda juhtus siis tuli tehnik kohale ja mõõtis nii majas oleva vaskpaari kui ka modemini tuleva telefonikaabli "headust" ning järeldas et vask on ülekoormatud. lükkas siis minu kaabli teise vaskpaari külge ja sellega sai stabiilsemad tulemused. Ütles veel et annab elionile teada et see nagu nende pädevuses, kuna kaablid kuuluvad neile ja hoiatas et järgmine nädal mingi aeg võib ühendus ära kaduda mõneks tunniks, kuid kuna ise päeval kodus pole ei oska seda kinnitada kas midagi toimunud on. Veel vahetas modemi ka välja. Mitu kuud enam sellist probleemi esinenud pole.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
08.01.2007 10:54:09
|
|
|
küsiks siia juurde, et kui paljud teist, kellel on ühendusega pidevalt probleeme (kiirus väike, ebastabiilsus, mitte dhcp kalad ja ip konfliktid), elavad majades, mis on ehitatud maksimaalselt viis aastat tagasi, uusrajoonides ja millede kaabeldus on samuti uus? vask on enamasti $itt tallinna linnas ja sinna ei ole enamasti midagi parata. kliendiühenduse vasepaar koosneb vähemalt kahest etapist (elisa ja elioni vaheline kaabel, mis elisa uuema sõlme puhul on uus, mõõdetud ja kvaliteetne, elion annab rentijale (elisale) suvalise vasepaari punktist a punkti b, kaablisse, mis võib olla maha pandud 20-25-30 aastat tagasi, tolleaegsetele standarditele vastav, kunagi maha pandud gena, vasja ja misha poolt, printsiibil 'niikuinii tuleb asfalt peale'). vase kliendile lähimast boksist sõlmeni mõõdab installatsioonitehnik kalibreeritud ja seadistatud testriga ära ja paneb eelkonfitud purgi kliendi juurde üles. kuid, nagu juba vanad eestlased teadsid, purk ja purk ei ole vennad. kui ükski purk ei taha dsl-i püsti hoida, siis hakkab tehnik pingima elioni, et vahetada ära kliendini jõudev vasepaar (kas siis üks etapp sellest elioni vasest või rohkem) sellise vastu, mille parameetrid ehk purgile sobivamad on. ja eks neid purke vahetatakse ka. lisaks sellele mõjutab ühendust ka see, kuidas vahepealsetel etappidel krosseeringud on tehtud, väga oluline on vasepaari kogupikkus. see, kui elad elioni kõrvalmajas, ei garanteeri, et majja sissetulev kaabel otse veetud on.
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
09.01.2007 06:17:25
|
|
|
Roninil-nummer-47 on õigus, vanemad liinide ja ka suurte majade sisekaablid on üsna tihti ehe p.a.s.k.
Selle kaablipikkuse ja sageduste juures, mida dsl kasutab, hakkavad kõrgsageduslike liinide omadused mõju avaldama ja lingi rikkumiseks piisab ühest-kahest kehvast ühenduskohast. Isegi kui alalisvooluga mõõtes kõik korras, ei kõlba paljud liinid kõrgemal sagedusel töötamiseks üldse - ka väga head dsl-seadmed ei suuda ennast liiniga kohandada kui seal keskel seisulainet ja muud karvast püsti aetakse ja liini elektriline pikkus sagedusest sõltuvalt suvaliselt muutub.
Peksame selle eest, mida nad saaksid, aga teind ei ole... ja rohem kannatust ülejäänuga - loodusjõudude vastu kulub rohkem aega kui üldiselt arvatakse.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.01.2007 07:59:23
|
|
|
nuhk: No seda vaske pole mõtet ka alati süüdistada 8) Vahel võiks ka seda vaadata, kuidas see vaskkaabel veetud on Ehk siis näiteks kas läbi kõikvõimalikest müraallikatest nagu elektrivõrguelektrisüsteemid vms. Ja eriti veel paralleelselt elektrijuhtmetega jne. jne...
Viimati viskasin tuttaval individuaalmajast välja Elioni töömeeste poolt mööda maja veetud telefonikaabli. Põhjuseks: terasklambritega nii kõvasti "kinni tulistatud", et mitte ainult väline rüüs polnud vigastatud, vaid et ka sooned olid "väljas" ja "iga hetk lühisesse minemas"
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
12.01.2007 07:49:22
|
|
|
Hetkel käib närvidele suuresti ligipääsuprobleemid erinevatele lehtedele ja mõtlesin et teeks kogumiku lehtedest mida elisa karbid ei luba läbi kuid näiteks teised ühendused lubavad. Hetkel kogunud järgnevad:
www.divx.com
www.viewtrip.com
www.galileo.com
www.box.net
www.myipaddress.com
EDIT: pookisin endale ühe vene päritolu proxy ja sain kenasti neile aadressidele ligi. Muidugist avaliku proxy kiirus on nagu ta on. Avastasin et elisa ei luba isegi www.myipaddress.com lehele. Eesti päritolu avalikke proxysi aga vist ei leia ma pakun
EDIT: Sai kusagil 11 paiku räägitud Elisa tehnikutega ja siis peale seda neile väike kiri läkitatud andmetega mis ma siin kogusin vahepeal. Vastuse sain 4 tundi hiljem (15:12 oli vist) mille postitaks ka siin:
Tere,
Hetkel puudub meie ADSL2+ klientidel ligipääs kõikidele aadressidele mille
Ip aadressi esimene number on väiksem kui 16.x.x.x
Näiteks:
www.viewtrip.com IP 12.17.48.29
www.galileo.com IP 12.17.227.66
www.box.net IP 4.17.48.29
www.myipaddress.com IP 12.148.200.160
www.basspro.com IP 12.14.224.34
jne.
Vabandame ebameeldivuste pärast.
Andmeside osakond tegeleb probleemile lahenduse otsimisega.
|
EDIT: Kes tahtis seda vene proxyt saada siis 217.17.172.133:3128 < ta on tunduvalt aeglasem kui tavaline surfamine aga kui saidi vaja käia siis saab kenasti käidud ka. Soovitan kasutada aint juhul kui vaja ligi pääseda nendele lehtedele ja peale nende lehtede külastamist jälle proxy maha võtta, kuna muidu raiskate mõttetult oma ajurakke ootamiste peale.
EDIT: voh, vaevu eelmise probleemi peast kõrvale saanud ja juba uus. Kodutelefonil pole tooni ja sisse ka helistada ei saa no jube, kuda nende teenused ikka alla arvestuse on
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
landu
HV vaatleja
|
13.01.2007 01:05:44
|
|
|
Sul laks hasti. Minul sai samalaadse paringuga tana 30 paeva tais ja ei mingit vastust Elisalt.
Ain
[quote="KillerXP"]Hetkel käib närvidele suuresti ligipääsuprobleemid erinevatele lehtedele ja mõtlesin et teeks kogumiku lehtedest mida elisa karbid ei luba läbi kuid näiteks teised ühendused lubavad. Hetkel kogunud järgnevad:
www.divx.com
www.viewtrip.com
www.galileo.com
www.box.net
www.myipaddress.com
|
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
13.01.2007 11:45:51
|
|
|
Kolmapäeva õhtul võtsin korraks modemilt voolu tagant ära ja peale seda enam dsl üles ei tulnud. Mitmeid kordi helistasin klienditeenindusse, püüdsid ikka ajada minu kaela, et äkki ikka sinu juhtmetes viga. Lõpuks siis pandi järgmine päev rikketehniku järjekorda. Reede helistasin uuesti ja küsisin, et millal siis tehnik tuleb ja tuletasin neile meelde, et lepingu järgi on nad kohustatud rikke likvideerima järgneva tööpäeva jooksul. Poole tunni pärast tehnik helistas ja tuli kohale. Jamas asjaga aga korda ei saanud, ütles, et peavad öösel tegema üldsüsteemi restardi ja hommikuks peaks nett tagasi olema. Aga täna hommiku ikka ei midagi, dsl üles ei tule. Tundub, et nüüd tuleb oodata järgmise nädalani, ehk teevad siis korda.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sartorius
HV vaatleja
|
16.01.2007 17:15:05
|
|
|
Mul juba ka mitmendat päeva internet maas, paistab, et Elisas mingi suurem kamm. Ei oska klienditeenindus midagi tarka öelda, tehnikut ka kohale ei saadeta, ju siis probleem teadaolevalt nende pool. Kui on saatusekaaslasi, kirjeldage, kuidas Elisa teie probleemidega hakkama saab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
16.01.2007 21:28:28
|
|
|
Sartorius kirjutas: |
Mul juba ka mitmendat päeva internet maas, paistab, et Elisas mingi suurem kamm. Ei oska klienditeenindus midagi tarka öelda, tehnikut ka kohale ei saadeta, ju siis probleem teadaolevalt nende pool. Kui on saatusekaaslasi, kirjeldage, kuidas Elisa teie probleemidega hakkama saab. |
maini alati ka ligikaudset elukohta kui juba sellised probleemid. Üldjuhul ma piinaks päevas 3 korda tehnikuid selliste probleemidega ja nõuaks kompensatsioone
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sartorius
HV vaatleja
|
16.01.2007 22:07:49
|
|
|
Elukoht Mustamäe. Kolm korda päevas just pole piinanud, aga olen korduvalt Elisat torkinud küll.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
16.01.2007 22:37:09
|
|
|
No endal mustamäel, täpsemalt siin parditiigi ligiduses on nett hetkel niivisi, et iga öö on tehtud restart nagu ma olen tähele pannud. Siis kiirusega on nii, et peale igat nendepoolt serverile vms tehtud restarti kaob minu netikiirus 2mbiti peale ja ma pean endale tegela miskise 1-5 resa ruuterile. Samas kui siis kiiruse kätte saan pole enam probleemi. Pikemat katkestust pole hetkel täheldanud
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.01.2007 22:54:44
|
|
|
Jääb mulje, et firma on oma kitsaste läbilaskevõimega süsteemi kokku kahmanud liialt palju tahtjaid. Ning kui paralleelkanaleid pole, mille kaudu liiklust ümber suunata, siis ongi võrk umbes ja kogu moos Ja ammugi huvitab mid, palju kliente need Unineti vaesed ühendused vastu peavad. Uninet - Elisa -Radionet ja ei tea veel kes kõik samade traatide turjal oma bitte edasi-tagasi kütmas
Meenub omaaegne ajastu, kus EENET ahnitses kõik haridusasutused oma võrku ning tulemuseks totaalselt umbes võrk. Mul käis tollal hoolduse all olevas koolis nii, et välisvõrk käis üle Eesti Telefoni Dial-Up-i ja Eestisisesed ühendused üle EENET-i püsiühenduse. Oli küll kallis versioon, aga vähemalt vajalik info õnnestus kätte saada
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
17.01.2007 14:37:23
|
|
|
mõni kohe on issandast loll..
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
18.01.2007 08:19:28
|
|
|
Eile, paar tundi enne kui nädal täis oleks saanud tuli net tagasi. Klienditeenindus vähemalt raportitest ei leidnud märget, et milles siis probleem oli.
DSL tuli üles laupäeva päeval, aga ping Default Gateway'st kaugemale ei jõudnud.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
kk
HV veteran

|
18.01.2007 12:09:12
|
|
|
Krt mul viskas ka üht-teist keema Elisa peale. NOVEMBRIKUUST alates jaman, et saada endale mobiilse kontoritelefoni teenust (lauanr ja mobiilinr mõlemad mobiiltelefonis korraga) Lauanr on mul Elionis mis vaja sealt Elisasse saada.
1 - Nov teen Ülemistes lepingu kus mul oli lauanr eraisiku nimel Elionis aga Elisasse oli vaja see firma nimele. Taotlused-lepingud tehtud. Lubati 7 päeva jooksul tööle saada. 10pv möödas ja ei midagi. Helistan ja neil ei ole üldse mingit märget, et ma lepingu oleks teinud. Lepingut pole ja kõik. Siis hiljem selgub, et üle saab tuua nr vaid sama isiku nimele. Tore, et seda lepingu tegemisel keegi ei öelnud. Juhu siis keegi hiljem avastas ja viskas lepingu ära vms.
2 - Dets Järvel tahan lepingut siis uuesti teha sest vahepeal tegin Elionis nr firma nimele ümber. Tüüp otsib-otsib ja teatab, et ei tema ei saa seda lepingut üldse teha...seda teeb vaid mingi ärikliendiesindus. Õpetan siis teda, et saad küll sest Ülemiste esindus tegi seda küll. Lõpuks siis saab lepingu tehtud, lubatakse jälle 7pv. No mida ei ole seda ei ole. Klienditeenindus lubab 3x tagasi helistada... ei midagi.
3 - Aasta alguses saan siis klienditeenindusega uuesti rääkida ja lõpuks selgub, et nad on kogemata teinud Elioni numbri ületoomiseks avalduse eraisiku nimelt aga number on ju firma nimel ja samamoodi ka minu tehtud taotlus. Lubavad asja jälle 7 päevaga korda saada. Arvake ära, kas hakkas tööle?
4 - Klienditeenindusest suunatakse mingile kliendihaldurile kes lubab asja ette võtta ja teada anda. 3pv ja ei midagi jälle. Helistan uuesti ja keeldutakse selle kliendihalduriga ühendamast sest meil ei olegi väidetavalt üldse kliendihaldurit määratud. Kästakse siis jälle esindusse kohale minna ja UUT lepingut tegema (NB! KOLMAS LEPING!) hakata sest tel teel ei saa neil väidetavalt keegi midagi teha. No **** uskumatu saaga ikka...
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
7 :: |
3 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
18.01.2007 13:03:11
|
|
|
Westswamp kirjutas: |
Eile, paar tundi enne kui nädal täis oleks saanud tuli net tagasi.
DSL tuli üles laupäeva päeval, aga ping Default Gateway'st kaugemale ei jõudnud. |
mul oli täpselt sama asi just. täielik tsirkus.
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
18.01.2007 13:52:26
|
|
|
ot: |
kk - sinu jutul on mis seos elisa kodu internetiga?
|
sry for ot
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
minake
HV veteran

|
19.01.2007 02:00:41
|
|
|
minule lubati tehnik koju saata kes peaks nagu asjad yle kaema, nüüd 2 n2dalat m66das, keegi ei viitzinud helistada, helistasin ise sinna klienditeenindusse, sealt mainiti, et jah olen j2rjekorras a aega l2heb, ei nu tere tali, krt palkax siis endale tehnikuid juure kui need ei saa hakkama, pole minu asi, et ei j6ua ja pikad j2rjekorrad, kui ma olen endale mingi teenuse v6tnud siis teenusepakkuja v6ix ka seda pakkuda, huvitaval kombel pole nad veel arvet mulle julgenud saata, nett ise pandi 6 detsembril sisse. polex seda netti endale v6tnud siis oleks elisast veel endiselt hea arvamus a hetkel on arvamus küll kohe TUNDUVALT kehvemax l2inud ja seda just klienditeeninduse poolt.
|
|
Kommentaarid: 161 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
19.01.2007 08:07:56
|
|
|
OCUser kirjutas: |
DSL tuli üles laupäeva päeval, aga ping Default Gateway'st kaugemale ei jõudnud. |
mul oli täpselt sama asi just. täielik tsirkus. |
Tundub, et olema ühes kandis (ma suts kesklinna poole) ja sama jaama taga, mis asub kuskil Laki tänaval. Positiivne on see, et mu kliendihaldur saatis meili, kus lubas jaanuarikuu 50% soodsamalt. Põhi nali on see, et nad seal ise ka ei tea täpselt milles viga oli. Olid erinevaid asju katsetanud ja korraga oli korras, aga mis mõjus, nad veel ei tea.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
19.01.2007 08:09:52
|
|
|
ma räägin sulle järjekorrast. liitusin juunis elioniga. kontrollisin lubati digitv. siis avastati et ei saa, et juulis saa, juulis öeldi, et augustis. augustis öeldi, et septembris, mille peale ma lepingu ära lõpetasin. Juhuslikult sel nädalal kontrollisin nende webis ning ennäe imet, siiiani pole võimalik digitvga liituda
rõhutan veelkord, käige pinda neile, helistage iga päev. küll see tehnik ka nii tuleb
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
19.01.2007 12:06:43
|
|
|
OCUser kirjutas: |
mul oli täpselt sama asi just. täielik tsirkus. |
Tundub, et olema ühes kandis (ma suts kesklinna poole) ja sama jaama taga, mis asub kuskil Laki tänaval. Positiivne on see, et mu kliendihaldur saatis meili, kus lubas jaanuarikuu 50% soodsamalt. Põhi nali on see, et nad seal ise ka ei tea täpselt milles viga oli. Olid erinevaid asju katsetanud ja korraga oli korras, aga mis mõjus, nad veel ei tea. |
ma olen Tarna tänaval, suht Haabersti piiri peal kavatsen ka kaebuse esitada, ehk võtavad hinda vähemaks. oma vabast tahtest nad seda niikuinii ei tee ju.
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
249 |
|
tagasi üles |
|