Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
noxton
HV Guru

|
10.01.2007 18:37:29
|
|
|
kas arvuti kiiremini ei vanane, kui ta pidevalt 24/7 sees? endal enamus ajast off,kuna vähe kodus.
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hendry
HV kasutaja

|
10.01.2007 18:39:33
|
|
|
miks ta peaks kiiremini vananema kuna samas iga asi mis töötab kulub ju
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
10.01.2007 18:40:42
|
|
|
Hendry, siis ju vananebki- iga asi kulub
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
10.01.2007 18:46:11
|
|
|
eee sageli öeldakse et arvutile just parem kui ta üldse ei lakka töötamast....
autode puhul igatahes väidetakse et automootorile kõige parem kui ta üldse seisma ei jääks...
tont seda teab mis tegelikult on. kui kulub siis nii vähe et enne on ta vanaraud (arvuti kohta).
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
10.01.2007 19:06:10
|
|
|
angel, kui automootor liiga kaua seisab, siis ta läheb seest lihtsalt hapuks....
Arvutite kohta ei oska öelda, kuid pidev seisnu tolm võib minna niiskeks ja hallitama , ehk siis saavad komponendid ülearu niiskust ja panevad saba
Enda lauaarvutil oli viimane resa 3 päeva tagasi, sest sõber käis tsepsli lüliti vastu ja vool kadus... Samas läpakas jäi tööle (ca 15 sekundit ilma vooluta) ja akut ei olnud ka taga ...
Imelik on see, et adapter ei suuda ju minu teada nii kaua ilma toiteta vollu edasi anda ... Aga, et pilt ära ei kadunud ja mäng jäi ka tööle, pani mulle ja sõbrale suured silmad ette
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
3 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
10.01.2007 19:42:53
|
|
|
kjaups kirjutas: |
Arvutite kohta ei oska öelda, kuid pidev seisnu tolm võib minna niiskeks ja hallitama , ehk siis saavad komponendid ülearu niiskust ja panevad saba |
sul sis väga niiske kodus
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
10.01.2007 21:23:57
|
|
|
control panel>network connections>local area connection. Seal on võrgu uptime mis kõlbab kah.
Arvuti käimisel kuluvad mehaaniliselt liikuvad osad, ehk vendid ja kõvakettad.
Samas igapäevane külmstartimine ilmselt hoorab rohkem kui 24/7, auto mootori puhul loetakse külmstarti sarnaseks 500 km läbimisega.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmeix
HV kasutaja

|
16.01.2007 14:02:00
|
|
|
Lauakas pidevalt online, offis aint voolu katkestuse aeg või siis ka tolmu eemaldamise aegu ning mõned muud põhjused on veel olnud. Aga jah põhjus miks pidevalt järgi, et sisse lülitus nupp korpuse sees, käima panen - siis korra korpus külg maha
Põhimõteliselt on 24/7 selle pärast, et kiire elu, siis pole aega passida, millal ta end üles laeb/kinni paneb!
Kulumise kohapealt, korra aastas ventide vahetus (mõni peab ka vahest kauem).
Aga kui mul eelmine arvuti käis ikka offis iga öö ning tolle hdd'ga võrreldes, peab praegustes tingimustes ketas kordi rohkem vastu!
Tegelt maitse asi, kuidas kellelgi!
_________________ Suvi on...
Õues on sügav talv ju...
No sitt suvi on... |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raines
Kreisi kasutaja

|
16.01.2007 14:05:57
|
|
|
Ka minu pill käib 24/7
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
2 :: |
5 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
16.01.2007 14:07:52
|
|
|
Laua arvuti käib iga õhtu kinni, segab magamist. Aga läpakas läheb ainult siis kui mingi installeerimine vajab restarti, shutdowni olen ainult ühe korra teinud. Läpakas olnud mingi kolm kuud või nii
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
16.01.2007 14:22:38
|
|
|
Alati leian ma oma masinale ka ööseks tegevust (loe kodufilmid ja homemade games) niiet 24/7
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
der hammer
HV Guru

|
16.01.2007 16:18:56
|
|
|
Mul arvuti hommiku kell 7 tööle ja ööseks kinni
Enne kodust lahkumist asjad tirima ja arvuti lülib välja siis kui mina magama lähen.
_________________ Tere. |
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
130 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
16.01.2007 16:33:29
|
|
|
Totu user, mul samamoodi kõige parem variant minu arvates....öösel ei sega siis ka arvuti mürin kõige hullem, kui arvuti oleks magamistoas mida ei soovitata (ka telereid)
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
mocc
Kreisi kasutaja

|
16.01.2007 16:36:51
|
|
|
24/7 kui välja arvata voolu katkestused ja raua lisamised/maha võtmised.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
16.01.2007 16:47:47
|
|
|
mTim kirjutas: |
kjaups kirjutas: |
Arvutite kohta ei oska öelda, kuid pidev seisnu tolm võib minna niiskeks ja hallitama , ehk siis saavad komponendid ülearu niiskust ja panevad saba |
sul sis väga niiske kodus  |
Mul on jah natukene, eriti kui all toas ahju kütetakse, et siis kogu alumise toa niiskus ronib minu ülemise korruse arvutituppa... Õnneks endal siin ka ahi olemas ja mikrotuulutus akendel, et saab niiskust killida...
Ja õnneks pole mul midagi ära koolenud, tõin lihtsalt näite
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
16.01.2007 16:56:40
|
|
|
noxton kirjutas: |
Totu user, mul samamoodi kõige parem variant minu arvates....öösel ei sega siis ka arvuti mürin kõige hullem, kui arvuti oleks magamistoas mida ei soovitata (ka telereid) |
miks?
ega ta kahjulikum kui mobla piixu juures ikka ei ole...
endal arvuti otse voodi vastas... vaikseks teine kah tehtud nõnda et und ei segaks. sageli probleem just selles et kui arvuti ei tööta siis magada ei saa
Samas kui LCD monitor on siis ei ole seda rämedat CRT kiirgust kah CRT teleriga jah eriti ühes kohas magada ei tahaks.
On võimalik ka masin nii vaikseks teha et asja ei olegi kuulda. Aga siis peab sutsu vaeva nägema.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
16.01.2007 17:03:14
|
|
|
angel, magnetlained (ka väljalülitatult)ja kiirgus- sellest palju räägitud...uuringuidk tehtud teadlaste poolt, kui tahad rohkem infi, otsi netist aga tean, et pole hea. jutt oligi crt-dest ja ma usun, et need LCD-d pole kah süütud
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
16.01.2007 17:13:14
|
|
|
LCD on suht süütukesed... vähemalt niipalju kui ma uurinud olen (xbit lab'sis oli ka mingi jutt selle kohta aga ei leia enam seda). ehk siis taga mingi lollakas lamp... sutsu elektroonikat ja see müstiline "maatrix" mis värve laseb (väga üldistatud jutt). Vähemalt mingit magnetvälja asjal ei ole. Magnetile ei reageeri jne jne. Üldiselt räägitakse LCD ja CRT võrdlusel kui ohutu üks on ja kui ohtlik teine on.
samas arvuti magnetväljad.... tea et tegelikult terve planeet Maa on nõrga kiirgusega suppi sees. Ehk siis kõikjal on madal kiirgus tase. Ja kes veel betoon majades vms elavad neil on eriti
Samas... kui arvuti mulle vaikselt "kiirgust" annab siis pole ka ime et ma pidevalt elektrit täis olen ja surisen kõikjal
See mis tänavalt, micro ahjust (selle toit ja töö kiiritus), mobla rääkimisel (aka saatmisel signaali) jms asjad kokku peaks mõnusama laksu andma....
keegi pole veel arvuti firmasid kohtusse kaevata tahtnud. Samas tean et kui ikka õhutamata arvutiklass on ja seal on 20 CRT molli siis võta gaasimask kaasa ja sealt peavaluta lahkumine on võimatu (pole ka ime et nendest tundidest kunagi kõvasti poppi sai pandud)
samas wifi purki kah toas ei kiirga seega suht normul...
samas väikelast arvutiga ühtetuppa magama ei paneks... kindluse mõttes
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
16.01.2007 17:14:52
|
|
|
angel, jah, igast magnetlaineid ja sagedusi igalpool. paar aastat tagasi kuskil, tegid rootslased uuringu microlaine ahju kohta ja see pid kõige hullem asi olema ainult vett võib keeta toitu pidi lagundama ja tekitama vähirakke töölgi käivad mul siin 2 arvutit 24h/7 terve aasta, ainult siis tehakse restarti, kui umbe jookseb ja siin õhku pole ja pea pidevat valutab ja muud sada häda
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
16.01.2007 17:20:18
|
|
|
CRT monitoridega pidi selline asi olema, et see kiirgus mis eestpoolt tuleb on lahja võrreldes sellega mis tuleb tagumiselt poolt.
Samas ööseks jätad arvuti käima aga monitori ikka ei jäta ju
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
16.01.2007 17:22:03
|
|
|
Ütleks nõnda et kui: toas on halb vent (ülla ülla see on enamus koolides ja majades), tuba ei õhutata piisavalt, ruumis on palju CRT monitore siis see kokku = suht suur peavalu.
Eriti kui mõnes idiootses ruumis on pandud nõnda et inimene istub CRT taga mis on suur EI kuna seal ongi see CRT kiirgus.
LCD dega ei ole saanud katsetada kui neid 20 tükki toas on. Seega ei tea palju nad leevendavad. Igatahes sooja eraldus on neil suht olematu võrreldes 17" CRT ga (minu LCD igatahes suht külm tükk).
Ja kuna LCD igasugu CRT omane kiirgus väljad taga kah puuduvad siis oletaks et asi ei ole enam nii hull. (LCD taga, ehk siis teisel pool monitori, võib istuda midagi ei juhtu. CRT taga aga ei).
Igatahes ma suht tundlik igasugu asjadele aga seni enda masin ei ole sellist jama tekitanud. CRT ga vahest oli õhutamata toas veider tunne... aga LCD ga on asi nagu OK.
Samas kui kella 5'ni arvuti taga olla ja keset päeva ülesse ärgata on arvuti nn "pohmakas" olemas
endal ei kujuta ette mis võiks seda suurt ja ohtliku kiiritust tekkitada... tuba kah õhutan siis ei lähe lämbeks jms värk.
Aga jah.. harjumus juba asja 24/7 sees hoida ja et mingid vendi regulaatori led id valgustavad voodit (tava led id mitte uv saast).
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
16.01.2007 18:18:13
|
|
|
Kui ma välja lähen või arvuti rauajuppe sätin/vahetan, siis on arvuti väljas. Muidu on ta sees, öösiti saadab mu unereisi mõni New Age netiraadio või mp3, vahel töötab öösiti ka Emule (kuigi jama on see, et ta kipub netiraadiot segama, muusikasse tekivad katkestused mõnikord) ja on olnud perioode, mil ma mitu päeva jutti ei tõsta kodust üldse jalga välja, arvuti saab kah vastavalt vatti.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
16.01.2007 18:25:22
|
|
|
angel, väga hästi kuulda, kui crt teler käib teises toas...kuigi telekas hääletu...annab sellist suht tugevat ja teravat heli edasi LCD-l ei pruugi kiirgust olla, aga küll on midagi muud-ma ei usu, et see perfect thing on
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
16.01.2007 18:31:58
|
|
|
CRT sellega nõustun. Endal õnneks oli korralik CRT (959NF).
Eks LCD midagi kah annab... aga ohtlik nagu crt.. ei usu. muidu oleks sellest juba ammu juttu olnud. Nüüd juba minuteada LED idega LCD vms tulemas (kuulnud et läpparitel tehakse et ruumi ja voolu kokku hoida).
Endal igatahes tuba "puhtam" peale CRT kadumist ehk siis vähem läbu lõhna toas.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
16.01.2007 18:53:00
|
|
|
angel, kindlasti LCD parem kui CRT- pole kahtlustki.
tehakse aina uusi monitore ja telereid, mis võtavad elektrit vähe ja ruumi vähe, aga kust ta siis oma võimsuse ,loogiliselt võttes, võtab? õhust ja armastusest?
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|